![]() |
#3871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Cytat:
Przeczytałabym coś grubego, klasyczną powieść, ostatnio same życiorysy, historia itd. Szpiegu, jakoś się trzymaj w szkole, rada Teje jest paradoksalnie- bardzo dobra. Tak przynajmiej mi się wydaje... Teje, ale sobie wyobrażam, że ta wynajęta winnica była z jakimś siedliskiem... musiało być pięknie, pewnie tak jak w Brizio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Jakoś cicho. Puk. Puk.
Śledzę od mojego przyjazdu wątek dotyczący "Katynia" na Kulturze. Czy któraś z Was była? Nic się nie wypowiadam, bo filmu nie widziałam, zdania nie mam. Szczerze mówiąć chęci na pójście na razie tez nie- oderwałam się na całe szczęście od krajowo- politycznego zamieszania. |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Możemy umówić się tak, że wyślesz mi PW, ja spróbuję przefiltrować to przez moją perfumeryjną wiedzę (niewielką, ale jednak) i po pierwsze napiszę Ci, co wymyśliłam, po drugie poszperam na forum perfumeryjnym i podam Ci linki do wątków, które mogłyby Ci pomóc w wyborze. Czy takie rozwiązanie Ci odpowiada? ![]() Nie chodzi o to, że nie chcę Ci pomóc - ja po prostu jestem miłośniczką zapachów bardzo szczególnych. Ale niczego nie przesądzam - a nuż okaże się, że Tobie właśnie o to chodzi. ![]()
![]() |
#3875 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nawet nie mam gg Cytat:
![]() chociaż ostatnio taki kryminał z elementami fantastyki przeczytałam przy okazji polecam, to było Śledztwo Lema Cytat:
![]() ![]() kto tam ? ![]() Carolinascotties, co u Ciebie ? odezwij się do nas ![]() Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2007-09-30 o 21:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Rozeznanie
|
Witajcie
Wybieram sie na film' Katyń.'....czytałam o tym dużo...i.nie wiem czy ten film spełni moje oczekiwana ?????....może???? Zwykle lepiej nic nie wiedzieć na ten temat,wtedy odbiór jest lepszy,w tym przypadku to się nie da. Luba obejrzę to co polecasz.....a wrażenia???....potem ![]() Sabbath.....może i dla mnie coś wybierzesz???? Może jestem nudna....ale te kadzidlane zapachy mnie fascynują,może pora na zmianę.???? ![]() Kota daj sobie spokój z polityką ![]() ![]() Dostałam w prezencie książkę.....marzyłam o niej!!!!!,opowiem jak przeczytam. ![]() taka taka.....jestem.....lepie j póżno niż wcale. ![]() Miłego tygodnia i samych radosnych chwil. ![]() ![]()
#3877 |
Zakorzenienie
|
Alketko, miłego poniedziałku życzę jutro. Tobie i wszystkim.
Masz rację, jak nadalej od polityki- chociaż jestem znowu w komisji wyborczej... Ale nie znaczy to, że musze się tymi chłopami - i kobitami (widziałam dzisiaj Rokicinę przez parę minut) podniecać. Jak najdalej, swoje zrobić i już. Czytaj, czytaj i mów szybko, co przeczytałaś ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3878 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Kota swietne zdjecia ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zadomowienie
|
Witam. Alketa nie jestes dziwaczka jak juz to ja bo nie umie wtrazic to co czuje
![]() ![]() ![]() Teje taka biblioteka to moje marzenie ,jak bede miała kiedys tylko swoj pokój to beda tylko książki ,biórko i fotel.Tylko musze sie nauczyc fajke palic ![]()
#3880 | ||
Zakorzenienie
|
Ueee... rozlozylo mnie juz na dobre
![]() A mialam dzisiaj zalatwic kilka spraw z TZ na miescie ![]() ![]()
![]() |
#3881 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3882 |
Zakorzenienie
|
Nie chorujcie, na Boga.
Choć mi dzisiaj trudno. Wybrałam sie jak głupia do pracy z krótkim rękawem (tzn. mam płaszcz, ale w pokoju siedzę z krótkim) skostniałam. Jaki będzie efekt? Tymeno, widzę Cię ![]() Edytowane przez Kota Czas edycji: 2007-10-01 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Rozeznanie
|
Witajcie
No może być już po północy....czyli mamy wtorek!!!!! Danusia obiecała że zajrzy w niedzielę.....zmęczona po podróży ........wybaczymy. Danusiu ...jeśli dziś masz imieniny to ![]() ![]() ![]() Kota ja też zawsze tak ubieram się ,zwłaszcza jak idę do pracy na nockę i jest cieplutko, a dzionek mnie zaskakuję chłodem deszczem itd ![]() Szpiegu......w Twoim wieku to da się załatwić,mimo że że zdrówko ....takie sobie!!!!! ![]()
#3884 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ileż światów poznanych i ileż ich przed nami... Życzę Wam wszystkim tych cudnych barw do kolorowania nimi "szarzyzny" PS Gdyby ktoś mi zarzucił >:, że propaguję styl modnych ostatnio "oligarchów", to informuję, że po książki chodzę do... bibliotek (tak, w liczbie mnogiej), podróżuję bocznymi drogami zatrzymując się w agroturystykach, smakołyki produkuję sama, i... tylko perfumy trochę się wymykają, ale jakoś sobie radzę ![]() Buziaki Wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Była jaka była......nareszcie wiem jak mam głosować. Słuszny wybór.?...czy nie...?.i tak trzeba głosować Mamy jeszcze trochę czasu!!!!!! MOŻE coś się zmieni?????????? spokojnej nocki i ![]() ![]()
#3886 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | ||
Zakorzenienie
|
Macie domowy sposob na zatoki i oskrzela (mama pracowala w sluzbie zdrowia przez 20 lat, osluchala mnie... na pewno zlazlo mi na oskrzela) dzieki ktorym podniose sie do 4tego? 4tego mam jechac do instytutu zywnosci i zywienia na wizyte u lekarza, nie moge przelozyc, a boje sie ze jesli wyjde z domu w takim stanie to za pare dni bede w duzo gorszym ;(
Nie pojde po antybiotyk, bo antybiotyk mnie wykonczy ![]() ![]() Nie mam sily. Od tego ciaglego smarkania naczynka mi w nosie popekaly i co mocniej to krew mi leci ![]()
![]() |
#3888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie to strasznie smutne, że nasi politycy są tacy bylejacy Tusk niestety też ![]() Cytat:
a może warto jednak iść do lekarza, mama może się mylić szybkiego wyzdrowienia Ci życzę ![]() u mnie dalej nuda, nic się nie dzieje, jak w polskim filmie ![]() dziś poszalałam, ubrałam się i wypachniłam jak kobieta, nawet dobrze się z tym czułam, może sobie szpilki kupię życzę miłego wieczora i pozdrawiam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj w pracy miałam przykry i dręczący dzień- tzn. osobiście nic mnie złego nie spotkało, ale pewne decyzje dyrekcji... osłabiły mnie, delikatnie mówiąc.
Robiłyśmy też z koleżanką korekty tekstów- miałyśmy je sprawdzić tylko pod kątem pisowni, wyglądu, zrozumiałości tekstu, a tu okazuje się, że merytorycznie każdy element jest do sprawdzenia... Co mnie dodatkowo osłabiło, zasmuciło i przygniotło- nie wiem, jak z tego wybrnąć. Na razie zajęłam się jednym takim sztandarowym hasłem- napisałam je zupełnie od nowa...musiałam pisać zupełnie od nowa, ja, nie- historyk... Jutro wezwiemy piszących te hasła naszych merytorycznych historyków na dywanik. Niech oni to piszą i sprawdzają, absolutnie nie wyobrażam sobie inaczej. Ewentualnie mogę przestawiać szyk w zdaniu, ale do pioruna ciężkiego- nie sprawdzać każdą datę i fakt!!! W przyszłym tygodniu być może czeka mnie rozmowa w związku z inną pracą... Rano ciemno, ale jesień już była piękna- z delikatnym powiewem ciepła ale i chłodu, pojawił sie też już zapach suchych liści... Czy ktoś tu bywa oprócz Takiej, która zostawiła sążnisty post i Szpiega (Szpiegu, zdrowiej!) A, Poziomka przekradła sie nocą ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
Pozwolcie, ze sie tak niesmialo wtrace, ale bardzo milo sie Was czyta
![]() (czuje sie jakbym pisala pierwszego posta na Wizazu, nie wiedziec czemu ![]()
#3891 |
Rozeznanie
|
Sabbath, bardzo Ci dziękuję, wyślę Ci PW ale chyba dopiero w sobotę, dziś już nie mam siły... ( 9h w pociągu...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
Kota, w pracy dasz radę oczywiście
![]() trzymam kciuki, za powodzenie w związku z planami zmiany pracy ![]() Anul3k, witaj ![]() edit: dopiero teraz zauważyłam, żemasz powyżej sześciu tysięcy postów, skąd ta trema ? ![]() Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2007-10-02 o 21:17 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Alketo - pozwolę sobie zaprotestować. Takie dawanie sobie spokoju zaowocowało zwycięstwem PiS w poprzednich wyborach. Ludzie zamiast zasuwać do urn woleli pojechać w góry, pojeździć na rowerze, poczytać książkę... cokolwiek. A fanatyk do wyborów pójdzie - bo jest nie tylko ukierunkowany światopoglądowo, ale i zmotywowany nienawiścią. Może pora, by normalni ludzie docenili to swoje prawo, jakim jest decydowanie o tym, czy będziemy demokratycznym krajem, czy ponownie wybierzemy kurs na fundamentalizm. Ja nad biblioteką sukcesywnie pracuję. Poza fajką, którą paliłam przez kilka lat (dla "stylu raczej, niż z rzeczywistej potrzeby). Po utopieniu ulubionej nie przepaliłam już następnej.
![]() |
#3894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieje ze nie bedziecie miec mi za zle jak sie czasem odezwe - mimo ze jestem znaacznie mlodsza ![]()
![]() |
#3895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mnie jest ciężko iść na te wybory, bo pierwszy raz nie mam na kogo głosować głosowanie przeciw komuś mi się nie podoba ![]() ale pójdę ![]() i namawiam wszystkich ![]() Cytat:
![]() ![]() moja fajka leży sobie w skórzanym woreczku gdzieś w domu moich rodziców ![]() bardzo lubię poczuć gdzieś z daleka zapach palonej fajki Cytat:
![]() my też jesteśmy bardzo młode ![]() . |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Zakorzenienie
|
Anul,
![]() Dziewczyny, nie przesadzacie z tymi fajkami? Ale do Was wszystko podobne. Mi to z fajką kojarzy sie pierwsze straszliwie bolesne przeżycie smierci- chyba już o tym pisałam tutaj- była to fajka i zapach tytoniu mojego dziadka... Nieżyjącego już od ładnych paru lat . Ale lubię fajkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Zakorzenienie
|
Starsza Pani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Witaj. ![]() Cytat:
Od razu podejrzewałam, że wcale nie jestem taka znów oryginalna. ![]() Ależ skąd. Nie przesadzamy. ![]() Oj Kotuś Miła, uwierz mi: NIE WSZYSTKO. ![]() Cytat:
Choć śmierć to wielka strata dla tych, którzy pozostają osamotnieni. ![]() Ktoś tu odrabia zaległości, zanim się odezwie. ![]() Witaj Danusiu! ![]()
![]() |
#3899 |
Zadomowienie
|
To ja.Wróciłam.Oczywiście pierwsze kroki skierowałam do komputera, co szanowny małżonek skomentował:no tak,walizki nie rozpakowane,w lodówce tylko światło a moja żona na Wizażu.
Ucieszyło się moje serce ,że wątek kwitnął,że nie dopuściłyście abym wpadła we wtórny analfabetyzm.Nawet Luba-syn marnotrawny, wróciła ![]() ![]() ![]() Całuję mocno,mocno całą ferajnę.Jak dobrze znowu być z Wami.
#3900 |
Zadomowienie
|
A my ciebie witamy starsza pani
![]() Nie martw sie tez jeszcze walizke w calosci mam nie rozpakowana...a wrocilam w niedziele ![]() Moich nie ma to i spieszyc z porzadkami sie nie musze ![]() Ale lenistwo ze mnie wyszlo ![]() Witajcie wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.