Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-22, 09:35   #4351
agusiia69
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Iwostin to nie taka do końca polska firma, marka należy do Nepentes - mają wprawdzie zakład produkcyjny w Rzeszowie i Iwostin robiony z dodatkiem wody z Iwonicza Zdroju, ale należą do Sanofi Aventis - międzynarodowego koncernu.
Ooo to dzięki za informacje, bo nie wiedziałam nawet. Wszędzie pisze, że to polska firma, więc myślałam, że tak jest Na zimę kiedyś używałam kremów z Flosleku. Też u mnie fajnie się sprawdził A dodam, że miałam kiedyś problemy z cerą i większość kremów drogeryjnych mnie uczulało Więc przerzuciłam się na dermokosmetyki. Używałam jeszcze Biodermy i Dermedic, ale Iwostin dla mnie jest naj Haneczko na pewno znajdziesz coś dla siebie

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-01-22 o 09:37
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:58   #4352
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ooo to dzięki za informacje, bo nie wiedziałam nawet. Wszędzie pisze, że to polska firma, więc myślałam, że tak jest Na zimę kiedyś używałam kremów z Flosleku. Też u mnie fajnie się sprawdził A dodam, że miałam kiedyś problemy z cerą i większość kremów drogeryjnych mnie uczulało Więc przerzuciłam się na dermokosmetyki. Używałam jeszcze Biodermy i Dermedic, ale Iwostin dla mnie jest naj Haneczko na pewno znajdziesz coś dla siebie
Ponoć firmy specjalnie nazywają swoje marki polskimi nazwami i ukrywają swoje zagraniczne pochodzenie licząc właśnie na patriotyzm klientów. Mnie kiedyś zaciekawiło, że na Iwostinie napisane jest Nepentes i zaczęłam szukać co to za firma. Tak też jest z Janem Niezbędnym, który kojarzy się jako polski produkt, a należy do Sarantis.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:58   #4353
Asiek121
Zakorzenienie

Swędzi was brzuch?
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 10:03   #4354
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Swędzi was brzuch?
Nie, ale smaruję sumiennie 2 razy dziennie różnymi mazidłami na przemian.
Dzwonił tata i ponoć w Jeleniej -16 stopni było rano i full śniegu - zazdroszczę, w Poznaniu tylko -2 i bez śniegu. Tata mówił też, że ma przeczucie, że będą synowie, choć jak dziewczyny to też dobrze - czyli tak jak ja, zobaczymy,

Stary 2016-01-22, 10:06   #4355
Asiek121
Zakorzenienie

no jest okrutnie u nas ;( ja tez smaruje ale,od kilku dni mnie swędzi

auto musze do mechanika oddac bo od 4 dni przez te mrozy tylko 1 drzwi w aucie mi sie otwieraja ;/ :/
Stary 2016-01-22, 10:11   #4356
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Nadrabiam Was i idę spać

gratulację

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

mleko i migdały

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

ale lepiej mieć wszystko wyjaśnione zanim się podpisze umowę

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Chamstwo !!!

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Dokładnie :/

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Weronia spokojnie czekamy na ten dzień , aż do Nas zapukają nasze dzieciaczki

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

A co do mieszkania to...
pojechaliśmy oglądać inne większe a w tych samych pieniążkach i zdecydowaliśmy się na nie.
Mam tam w pobliżu wielki park, za rogiem przychodnię na nfz, aptekę, nie daleko lidl, kosmetyczkę, przystanek autobusowy około 5-7 min na nogach.
Właścicielka świetna kobieta, bardzo dobrze Nam się rozmawiało, umowa na czas nieokreślony w miesięcznym okresem wypowiedzenia i kaucja w dwóch ratach.
Co pół roku rozliczenie prądu i czynszu i dopłata albo zwrot.
Wszystkie rzeczy które się popsują np lodówka, pralka itp ona pokrywa koszty.
Dodatkowo duża piwnica. W kuchni znajdują się talerze, garnki do użytku, mikrofala, deska do prasowania, lodówka. Dodatkowo są dwa komplety firanek i zasłon.
Jeden większy stół z krzesłami oraz kawowy stoliczek oraz sofa. W drugim pokoju dwie rozkładane sofy które można złączyć i będzie wielkie łoże małżeńskie , komoda oraz 3 szafy na ubrania. W przedpokoju szafa w zabudowie. Podoba mi się że przedpokój jest szeroki i wózek spokojnie mi się zmieści. W łazience prysznic i pralka.

Jak to Tż powiedział widział że mi się oczy świeciły jak oglądałam to mieszkanie

Teraz mogę iść spać. Do jutra
Gratuluje mieszkania

Cytat:
Haneczka jeśli nawilżające to polecam Ziaję Med AZS nawilżającą ten lub Kermuren Plus ten. Jeśli mega tłuścioch to też Iwostin Sensitia ten. Jeśli nie chcesz na początek wydawać aż tyle pieniędzy to fajne są też z Rossmanna z serii Babydream.

ania230 - gratulacje mieszkania.

kanwa - też przydałby mi się pies do spacerów

Ja byłam wczoraj u lekarza, wszystko gra, więc nie ma co się przejmować tym brakiem ruchów (łożysko mam na tylnej ścianie, nadwagi nie mam). Jedyne co to anemia, też dostałam receptę na Tardyferon. Sprawdzałam naturalne źródła żelaza i większość jem, ale lekarka powiedziała, że u bliźniaków to norma.

U mnie też super pogoda, choć bez śniegu. Miłego dnia
super że wszystko ok

Ja po wizycie
Nie było usg. Tylko serduszka posluchałam. Wyniki ok. Dostałam dodatkowe zalecenia które mam rozpocząc od 20tc , mam zrobić prenatalne i za miesiąc wizyta i jeszcze wyniki + glukoza wrrrr

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 10:17   #4357
Kociak85
Zadomowienie

ania, super wyszło z tym mieszkaniem. Fajnie, że właścicielka taka rozsądna i da się z nią rozmawiać - to ważne. A które to piętro?
Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
A dowiadywaliście się jak bank liczy dochód jeśli jestem na macierzyńskim czy L4? Bo myśleliśmy pod koniec mojego macierzyńskiego mieszkanie zmienić na większe - sprzedać to, kupić większe i dobrać kredytu i myślałam, że normalnie wtedy uwzględniają moje zarobki ...
No u nas może być podobnie. I trochę lipa, jeśli się nie wlicza (co prawda my i tak na razie czekamy na rozwiązania rządu, bo mamy kredyt we frankach, a nóż uda się jakoś korzystniej dla nas sprzedać to nasze mieszkanie). Tym bardziej, że ja po macierzyńskim raczej będę szukała nowej pracy i wtedy nie wiadomo jak z zarobkami itd. A w przyszłym roku już też będzie trzeba mieć 20% wkładu własnego... Ciekawe skąd tą kasę brać...

Cytat:
Swędzi was brzuch?
I cycki też

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-22, 10:19   #4358
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

I cycki też
No właśnie, brzuch mnie nie swędzi, ale piersi... ciągle się drapię

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 10:33   #4359
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Swędzi was brzuch?
mnie nie swędział długo a teraz swędzi i w ogóle piecze mnie okolica pępka

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 11:37   #4360
Cierpliwosc
Zadomowienie

Przyszła moja poduszka z supermami
DZIĘKUJĘ za polecenie!
Chyba pójdę dzisiaj wcześniej spać
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 11:42   #4361
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Cytat:

auto musze do mechanika oddac bo od 4 dni przez te mrozy tylko 1 drzwi w aucie mi sie otwieraja ;/ :/
Jeśli Ci uszczelka przymarza to gliceryna wystarczy posmarować a jak zamek to mi w tamtym roku TŻ czymś psikal i nie było problemu mogę się dowiedzieć co to było ale pewnie jakieś wd40
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 11:46   #4362
olinka012
Zadomowienie

Bylam dzis wyleczyć 8ke i nie wiadomo czy to nie kanalowe (((

Mam narazie specjalny opatrunek który można nosić do roku czasu

A do twarzy polecam AA do skory wrażliwej nawilża i łagodzi teraz za 9.90 w biedronce

http://kosmetykiaa.pl/produkty/ofert...-wrazliwa.html

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-01-22 o 12:21
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 11:58   #4363
Asiek121
Zakorzenienie

no my juz wszystkich patentów probowalismy, i to jednak linka i smar w środku w drzwiach i trzeba rozkrecic i przesmarowac, bo nawet teraz jak od rana slonce na niego swieci to nie moge otworzyc :p musialam wsiadac tylnimi drzwiami, dobrze, ze jezzcze brzucha nie mam duzego bo to by byla komedia :-D
Stary 2016-01-22, 12:03   #4364
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:

Na pewno są minusy takich mrozów, ale ja się do nich przyzwyczaiłam i poznańska zima to dla mnie nie to.
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
super że wszystko ok

Ja po wizycie
Nie było usg. Tylko serduszka posluchałam. Wyniki ok. Dostałam dodatkowe zalecenia które mam rozpocząc od 20tc , mam zrobić prenatalne i za miesiąc wizyta i jeszcze wyniki + glukoza wrrrr
Weźmiemy cytrynę i jakoś przeżyjemy tą glukozę , najważniejsze, że wszystko gra

Stary 2016-01-22, 12:05   #4365
kanwa
Zakorzenienie

Ja smaruję piersi,brzuch,ręce,pupę,u da i nogi masłem kokosowym.Nic mnie już nie swędzi a skóra jest mięciutka.A smaruję tylko wieczorem po kąpieli.Polecam.Tylko drogie cholerstwo
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-22, 12:43   #4366
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Swędzi was brzuch?
TAK!! A smaruję się codziennie...

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ja po wizycie
Super!! Bijące serduszko najpiękniejszy dźwięk świata!

Haneczko, ja mam cerę tłustą, więc nie pomogę przy kremach, ale jeśli jesteś zainteresowana maseczką na buzie, to mogę coś polecić! Drożdże + odrobina oliwy z oliwek, żeby je rozmieszać. Ja sobie robię wersje dla cery tłustej - drożdże rozmieszane z odrobiną mleka, i buzia po niej jest boska! Tak więc w wersji z oliwą z oliwek dla cery suchej też może się sprawdzi. Tylko uprzedzam, ze drożdże wyciągają spod skóry różne świństwa i na początku mogą się pojawić syfy!!!! Ale dla takich efektów warto!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 12:47   #4367
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno są minusy takich mrozów, ale ja się do nich przyzwyczaiłam i poznańska zima to dla mnie nie to.

ja już drugi raz w tej ciąży będę robić obciążenie, psychicznie byłam nastawiona, tylko nie myślałam, że tak szybko mi zleci, jak będę robić to wypadnie ok 21tc , nie wszędzie pozwalają dodać cytrynę

mnie też brzuch swędzi, skóra strasznie mi się wysusza. Muszę coś innego zacząć stosować

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 12:56   #4368
kaska87
Zakorzenienie

hej ho

byłam 3h na spacerku z młodym, ale on coś nie w sosie ostatnio no nic teraz gotuję zupkę, bawimy się w międzyczasie i jest ok

umówiłam się też na usg II trymestru także Anuszko proszę dopisz mi wizytę 6.02 g.9:20 usg połówkowe wiem, że wolisz na priv ale może zauważysz w wiadomości bo moje lenistwo wychodzi

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 13:35   #4369
ania230
Zakorzenienie

Dzisiaj jestem nie przytomna .. znowu od 3 do 7 nie mogłam zasnąć

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
A co do łóżeczka, to kupiliśmy takie: http://www.drewex.com/asortyment_3-7..._szuflada.html
Koniecznie musiało być z szufladą, bo w naszym małym mieszkanku każda szuflada, schowek, półka itd. jest na wagę złota
ja również mam w planach łóżeczko z szufladą

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ania świetne wieści z mieszkaniem

Dziewczyny, pytalam juz o to ale jakos nie bylo odzewu.. Jaki krem polecacie do twarzy? Skóra sucha?
Nigdy nie używałam bo nie mialam problemów, ale teraz juz mam.. Macie cos godnego polecenia?
Dziękuje to była dobra decyzja

Ja polecam nivea soft

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ania 230 gratuluje znalezienia super mieszkania Wreszcie masz ten problem z głowy i możecie się spokojnie przeprowadzaći kompletować rzeczy Malutkiej A które to tym razem piętro?
Jest to drugie piętro ale niskie, więc tak źle nie jest.
Jestem zdecydowanie bardziej zadowolona z tego mieszkania i już wiem co i gdzie będzie stało

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Gratuluję mieszkania. Jak na krakowskie warunki cena jest ok moim zdaniem. My wynajmowaliśmy tylko rok, ale od takiego właściciela który chyba nie wiedział jakie są stawki i za kawalerkę z kuchnią balkonem w nowym budownictwie płaciliśmy 500 zł najmu + opłaty. Znajomi wynajmowali blok obok i za prawie takie same mieszkanie płacili 1000 + opłaty. Niestety przez nawał studentów mieszkania drogie i standardy byle jakie bo i tak ktoś wynajmie, więc po co się starać
A dowiadywaliście się jak bank liczy dochód jeśli jestem na macierzyńskim czy L4? Bo myśleliśmy pod koniec mojego macierzyńskiego mieszkanie zmienić na większe - sprzedać to, kupić większe i dobrać kredytu i myślałam, że normalnie wtedy uwzględniają moje zarobki ...
Dziękuje niestety studenci podnoszą stawki i to wysoko.

Jak my się pytaliśmy doradcy kredytowego to powiedział Nam że bank nie bierze pod uwagę kobietę na zasiłku macierzyńskim bo on się kiedyś skończy ale też mówił że mogą zarządzać od pracodawcy zaświadczenia o tym że po macierzyńskim wróci się do pracy, a przecież to logiczne bo nie mogę pracodawca Cie zwolnić bo masz rok ochronny. Więc tutaj nie do końca rozumiem to :/

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Swędzi was brzuch?
ooo tak

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ania, super wyszło z tym mieszkaniem. Fajnie, że właścicielka taka rozsądna i da się z nią rozmawiać - to ważne. A które to piętro?
2
Babka bardzo fajna
Zadzowniła dzisiaj do mnie i się pyta kiedy rodzę mówię że w czerwcu to mi powiedziała że jakbym potrzebowała pomocy czy wsparcia to ona służy pomocą normalnie mnie wcięło

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Ja smaruję piersi,brzuch,ręce,pupę,u da i nogi masłem kokosowym.Nic mnie już nie swędzi a skóra jest mięciutka.A smaruję tylko wieczorem po kąpieli.Polecam.Tylko drogie cholerstwo
jakiego masła używasz?

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Wczoraj poszłam do Rossmana i kupiłam proszek i płyn do płukania Lovela i dostałam dzisiaj ma maila informację że mam do odebrania olejek babydream na rozstępy za 0,01 groszy
Więc będę musiała się udać do Rossmana

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-22, 13:45   #4370
Paula_ck
Raczkowanie

Fiazo dobrze że wyniki wyszły dobrze i wszystko w porządku

Ania fajnie że jeszcze lepsze mieszkanie znaleźliście. Czasem tak jest, że po prostu coś się trafi na prawdę super. Kontakt z właścicielami trzeba mieć dobry, fajnie jak się trafi na porządnych i pomocnych ludzi A Ci wydają się chyba być spoko jak narazie. Przeprowadzajcie się szybko i korzystajcie z tego będziecie sami i nikt wam na głowę nie będzie wchodził!

Stary 2016-01-22, 13:48   #4371
kanwa
Zakorzenienie

Ania Bentley Organic.
A masz tą kartę z Rossmana że taka promocja?
Stary 2016-01-22, 13:48   #4372
misia880
Zakorzenienie

Kazda z Was niech sobie zalozy ta karte rossne warto

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 14:10   #4373
haneczkab92
Ania

Cytat:
Swędzi was brzuch?
Tak.. chociaż w sumie nie cały czas. Jak posmaruje oliwką z babydream to jest w porządku

Cytat:

Moja ciocia, która jest pielęgniarką powiedziała mi, ze nie wolno cytryny, bo zaburza wynik. Ale jest glukoza cytrynowa, trzeba pytać w aptekach
A swoją drogą nie jest źle

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
TAK!! A smaruję się codziennie...

Haneczko, ja mam cerę tłustą, więc nie pomogę przy kremach, ale jeśli jesteś zainteresowana maseczką na buzie, to mogę coś polecić! Drożdże + odrobina oliwy z oliwek, żeby je rozmieszać. Ja sobie robię wersje dla cery tłustej - drożdże rozmieszane z odrobiną mleka, i buzia po niej jest boska! Tak więc w wersji z oliwą z oliwek dla cery suchej też może się sprawdzi. Tylko uprzedzam, ze drożdże wyciągają spod skóry różne świństwa i na początku mogą się pojawić syfy!!!! Ale dla takich efektów warto!
Dziękuje

W końcu, po tak długim czasie dostałam swoje pieniądze z ZUS-u! poszłam też od razu założyć konto internetowe i już mam podgląd co i jak Ale jestem szczęśliwa)

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-22, 14:31   #4374
ewka555
Zakorzenienie

Bylam dzis na szczepieniu z mala, potem Glowa mnie strasznie rozbolala i caly dzień do kitu.

Haneczkab moj gin powiedziam ze sa badania, ze cytryna wcale nie wpływa na wynik i laboratoria nie pozwalają wcisnąć cytrynę tylko i wyłącznie z niewiedzy...

Ja na pewno wcisnę bo w 1 ciąży jak wypilam to po 10min całość zwymiotowalam.

Kociak, wlasnie to byloby rozwiązanie ale ja nie lubię szpitala w miejscowosci rodzinnej... Także dalej rozmyślam jak to ogarnac. W razie co mogę być u mamy a szpital w ktorym mogę rodzic jest 30km od niej, tz w tym miejscu pracuje a mama moglaby zostac z Zuzia. Tylko nie wiem kiedy rok szkolny sie konczy ? 😁

Mnie w 1,ciąży strasznie skora swędziała na brzuchu, smarowalam sie srednio regularnie a rozstępów nie mam.
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 14:57   #4375
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Fiazo dobrze że wyniki wyszły dobrze i wszystko w porządku

Ania fajnie że jeszcze lepsze mieszkanie znaleźliście. Czasem tak jest, że po prostu coś się trafi na prawdę super. Kontakt z właścicielami trzeba mieć dobry, fajnie jak się trafi na porządnych i pomocnych ludzi A Ci wydają się chyba być spoko jak narazie. Przeprowadzajcie się szybko i korzystajcie z tego będziecie sami i nikt wam na głowę nie będzie wchodził!
Dokładnie o to chodzi cisza, spokój i My

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Ania Bentley Organic.
A masz tą kartę z Rossmana że taka promocja?
tak

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
W końcu, po tak długim czasie dostałam swoje pieniądze z ZUS-u! poszłam też od razu założyć konto internetowe i już mam podgląd co i jak Ale jestem szczęśliwa)
To teraz cierpliwie ja muszę poczekać

Super, więc co Haneczka teraz idziesz na szaleństwo zakupowe

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

Mnie w 1,ciąży strasznie skora swędziała na brzuchu, smarowalam sie srednio regularnie a rozstępów nie mam.
wszystko kwestia genów
ja teraz zaczęłam do wanny wlewać odrobinkę oliwki żeby skóra była bardziej nawilżona a jak to będę robić pod prysznicem ;/ chyba na gąbkę

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Dziewczyny wszystkie nowe rzeczy też mam wyprać? nawet kocyki pościele ?
Bo jutro zacznę prać ubranka i wyprasuje tutaj u taty, a i tu jest żelazko więc muszę skorzystać.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 15:03   #4376
ewka555
Zakorzenienie

Ania no ja nawet dla siebie piorę nowe rzeczy zanim ubiorę, ale każdy robi jak lubi. Produkowane w Bangladeszu czy gdzie indziej, więzione setki kilometrów, a potem nie wiadomo ile osób w sklepie to macalo...

Juz pierzesz ubranka ? Nie wolisz bliżej porodu, żeby świeże byly? 😉
Stary 2016-01-22, 15:03   #4377
kanwa
Zakorzenienie

Ja będę wszystko prała.Kocyki i pościele tym bardziej
Stary 2016-01-22, 15:04   #4378
ewka555
Zakorzenienie

Pościel dla siebie i ręczniki ja piorę w większej temperaturze, wiec nie wyobrażam sobie dziecku nie wyprać szczerze mówiąc
Stary 2016-01-22, 15:14   #4379
201711281320
Konto usunięte

Mnie swędział brzuch ale przestał jakoś z dwa tygodnie temu i teraz zapominam o smarowaniu Jak mnie swędziało to chociaż pamiętałam...

Aniu fajne to mieszkanko z opisu i na pewno lokalizacja lepsza Przeprowadzajcie się i zacznijcie nowy, lepszy rozdział w życiu

Byłam dzisiaj na krzywej cukrowej. Ilość glukozy w kubku powala ale da się przeżyć. Jak się weźmie coś do czytania to i te 2 godzinki w miarę szybko przeminą. Nie ma się czego bać.

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Ja będę prała wszystko, pościel i kocyki jak najbardziej też należy wyprać. Myślę że zrobię to gdzieś w maju
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 15:22   #4380
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
umówiłam się też na usg II trymestru także Anuszko proszę dopisz mi wizytę 6.02 g.9:20 usg połówkowe wiem, że wolisz na priv ale może zauważysz w wiadomości bo moje lenistwo wychodzi
Już zapisuje Spoko, staram się wyłapywać wszystkie daty wizyt o których piszecie na forum i sumiennie zapisuje

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wszystkie nowe rzeczy też mam wyprać? nawet kocyki pościele ?
Bo jutro zacznę prać ubranka i wyprasuje tutaj u taty, a i tu jest żelazko więc muszę skorzystać.
Jak najbardziej wszystkie Nowe rzeczy dla malucha są nawet gorsze niż używane, bo mają jeszcze nie wypłukane barwniki, które mogą dzieciątko uczulać Ja dla siebie i męża też nowe ubrania piorę.

Cytat:
Super

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości