Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-21, 21:13   #4321
olinka012
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Tylko na receptę. Gin mi zaleca
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 21:15   #4322
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
W tej ciąży biorę tardyferon w tamtej cala ciążę pomimo żelaza w witaminach. I tardyferon mnie uratował. Jak szlam do porodu miałam 14 w momencie kiedy dziewczyny ze mną co byly na sali miały 8... I nie chcieli ich wypuścić przez taka hemoglobinę. Miały bolesne zastrzyki w tyłek. Takze ja wole brać. Dziecko wszystko z nas wyciaga
Ja miałam teraz 12,2... Ale ja zawsze taką miałam, nawet jak nie byłam w ciąży. A w poprzedniej ciąży też 12,1, brałam jakieś żelazo w takich szklanych pojemniczkach i przez okres 3 miesięcy żelazo wzrosło 'AŻ' o 0,1. Także ten...

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 21:16   #4323
olinka012
Zadomowienie

Koniecznie powinnas brać dodatkowo żelazo. Po porodzie zawsze spada
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 21:22   #4324
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Tak pierwsza ciąża dlatego tak czekam na te ruchy O tyła chyba nie jestem 170cm i 66kg w 18tc więc chyba nie jest aż tak źle przyjdzie w końcu czas aż poczuję. Jak już nabiorą siły kopniaki to będę narzekać znów że boli heheh
Mój mnie nigdy aż tak mocno nie kopał, żeby bolało, czasem tylko wsadził nóżkę tam, gdzie nie trzeba, to czułam kłucie ale zmieniałam pozycję, albo zjadłam coś słodkiego i brał girki z powrotem

Stary 2016-01-21, 21:25   #4325
haneczkab92
Ania

Cytat:
Asiek121 Jaki fajny sama bym sobie taki kupiła dla mojego maleństwa i nie drogi

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------
Miqesi, 18tc. i 4 dni. ale bylam dziś na dzień babci i wystraszyły mnie że powinnam już czuć od 4 miesiąca ale mi się wydaję ze to za wcześnie 4 miesiąc ale to babcie one zawsze wszysko wiedza lepiej tylko mnie nastraszyły hehe . Może zaczną mi sie akrobację po ogórkach heheh i ogórkowej zupie kumulacja dziś a tu w brzuszku nic. Idę 29.01 do mojego gin to się dowiem wszystkiego może już się uaktywni dzidzia.

Nawet mi nie mów takie chamy z nich w tej mojej firmie
Twoja dzidzia moze nie lubi ogórków
I po innej potrawie zacznie szaleć

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-01-21 o 21:31
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 21:51   #4326
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Witam Was dziewczyny jestem w trakcie nadrabiania waszych wpisów.
Byłam w pracy dziś na kawie i dowiedziałam się że była ocena pracownicza roczna i byłam najwyżej oceniona że najwięcej mam uprawnień najwięcej robiłam dla firmy aby podwyższać jej standardy. Pracuje pod firmą dla firmy ale na niższych warunkach i miałam być przyjęta pod firmę z wyższa stawką oraz rożnymi profitami np. jak górnik 13-stki to ja bym dostała kartę hutnika. Usłyszałam tylko od mojego majstra mieliśmy Cie przyjąć pod Mittala ale niestety jesteś teraz bezużyteczna bo jesteś w ciąży i przyjęliśmy Panią K(alkoholiczkę osobę która w ciągu roku ma 60 dni urlopy i z 15 dni na żądanie)co poniedziałek piana. masakra jestem tak podirytowana. Dyskryminacja KOBIET W CIĄŻY

Tak poza tym u mnie wszytko ok ruchów dalej brak
No i zaczełam mieć smaki na ogórki przed ciążą nie nawiedziłam.
Bardzo Ci współczuje "niestety jesteś teraz bezużyteczna" - co to w ogóle za tekst?
A ruchów maluszka się doczekasz Ja też w pierwszej ciąży zaczęłam bardzo późno czuć.

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 22:20   #4327
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Uff w końcu udało mi się was nadrobić - gratuluję udanych wizyt i ujawnionych córek Mam nadzieję, że dobrze pamiętam, ze ostatnio same dziewczynki się ujawnił - jak zapomniałam o którymś synku to przepraszam i zwalam to na kalafior ciążowy.
Muszę się pochwalić, że chyba TO poczułam - od wtorku coś mi po brzuchu smyra i to dość regularnie więc może to to?!? Czyżby Wojtek się już dobijał do mamusi? Co prawda mam bardziej takie uczucie jak by ktoś dźgał mnie paluszkiem od środka, niż tego osławionego motylka, ale może to już TO??I może to występować z dwóch stron ? Bo w pracy dźgało mnie po prawej a teraz po lewej stronie.
Druga sprawa, czy to możliwe żeby w ciągu tygodnia mi brzuch tak wystrzelił, że ledwo płaszcz dopinam?
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem ze do porodu jeszcze trochę czasu jest ale z drugiej strony zanim się obejrzymy a będzie czerwiec powiedzcie czy myślalyscie jak rodzic naturalnie czy cc?
Ja mam sporą wadę wzroku - 8 dioptrii na jedno oko i -7,5 dioptrii na drugie i strasznie się boje, że poród SN mi to jeszcze pogorszy. Na L4 zamierzam udać się do mojego okulisty i niech on się wypowie.
Stary 2016-01-21, 22:30   #4328
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Bardzo Ci współczuje "niestety jesteś teraz bezużyteczna" - co to w ogóle za tekst?
A ruchów maluszka się doczekasz Ja też w pierwszej ciąży zaczęłam bardzo późno czuć.
Pójdę na macierzyńskie wiec roboty za nich odwalać nie bede i się nie przydam to po co takiego pracownika nagradzać, ciekawe czy po macierzyńskim przepracuje 1 dzień i mnie zwolnią
Stary 2016-01-21, 22:55   #4329
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Uff w końcu udało mi się was nadrobić - gratuluję udanych wizyt i ujawnionych córek Mam nadzieję, że dobrze pamiętam, ze ostatnio same dziewczynki się ujawnił - jak zapomniałam o którymś synku to przepraszam i zwalam to na kalafior ciążowy.
Muszę się pochwalić, że chyba TO poczułam - od wtorku coś mi po brzuchu smyra i to dość regularnie więc może to to?!? Czyżby Wojtek się już dobijał do mamusi? Co prawda mam bardziej takie uczucie jak by ktoś dźgał mnie paluszkiem od środka, niż tego osławionego motylka, ale może to już TO??I może to występować z dwóch stron ? Bo w pracy dźgało mnie po prawej a teraz po lewej stronie.
Druga sprawa, czy to możliwe żeby w ciągu tygodnia mi brzuch tak wystrzelił, że ledwo płaszcz dopinam?

Ja mam sporą wadę wzroku - 8 dioptrii na jedno oko i -7,5 dioptrii na drugie i strasznie się boje, że poród SN mi to jeszcze pogorszy. Na L4 zamierzam udać się do mojego okulisty i niech on się wypowie.
Super, że poczułaś malucha, a z tym brzuchem to chyba tak może być, bo ja mam wrażenie, że w ciagu kilku dni podwoił swoją objętość :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 23:27   #4330
ania230
Zakorzenienie

Nadrabiam Was i idę spać

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Uwaga!! Uwaga!! Na 90% będzie to...... dziołcha
gratulację

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
A mnie dziś cały dzień męczy piekielna zgaga nie wiedziałam że w ciąży może być ona aż tak uciążliwa ledwo żyję.
mleko i migdały

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ania, z tą umową to się tak bardzo nie przejmuj, oczywiście możesz wprowadzić taki zapis i pewnie się wynajmujący zgodzi. ALE... Jak od kogoś wynajmujesz a masz małe dziecko to tak naprawdę nawet jakbyście nie płacili albo powiedzieli, że się nie wyprowadzicie to wynajmujący nie może Was "wywalić". Musiałby przez sąd nakaz eksmisji załatwić taka ochrona jest dla rodzic z dzieckiem.
ale lepiej mieć wszystko wyjaśnione zanim się podpisze umowę

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Witam Was dziewczyny jestem w trakcie nadrabiania waszych wpisów.
Byłam w pracy dziś na kawie i dowiedziałam się że była ocena pracownicza roczna i byłam najwyżej oceniona że najwięcej mam uprawnień najwięcej robiłam dla firmy aby podwyższać jej standardy. Pracuje pod firmą dla firmy ale na niższych warunkach i miałam być przyjęta pod firmę z wyższa stawką oraz rożnymi profitami np. jak górnik 13-stki to ja bym dostała kartę hutnika. Usłyszałam tylko od mojego majstra mieliśmy Cie przyjąć pod Mittala ale niestety jesteś teraz bezużyteczna bo jesteś w ciąży i przyjęliśmy Panią K(alkoholiczkę osobę która w ciągu roku ma 60 dni urlopy i z 15 dni na żądanie)co poniedziałek piana. masakra jestem tak podirytowana. Dyskryminacja KOBIET W CIĄŻY

Tak poza tym u mnie wszytko ok ruchów dalej brak
No i zaczełam mieć smaki na ogórki przed ciążą nie nawiedziłam.
Chamstwo !!!

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Wynajmujący może wypowiedzieć umowę wg zapisu z umowy najmu, nie musi patrzeć czy mamy małe dzieci czy nie.
To o czym piszesz dotyczy umowy najmu lokalu socjalnego/komunalnego a nie nie od osoby prywatnej to reguluje zapis w umowie i kodeks cywilny
Dokładnie :/

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Weronia spokojnie czekamy na ten dzień , aż do Nas zapukają nasze dzieciaczki

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

A co do mieszkania to...
pojechaliśmy oglądać inne większe a w tych samych pieniążkach i zdecydowaliśmy się na nie.
Mam tam w pobliżu wielki park, za rogiem przychodnię na nfz, aptekę, nie daleko lidl, kosmetyczkę, przystanek autobusowy około 5-7 min na nogach.
Właścicielka świetna kobieta, bardzo dobrze Nam się rozmawiało, umowa na czas nieokreślony w miesięcznym okresem wypowiedzenia i kaucja w dwóch ratach.
Co pół roku rozliczenie prądu i czynszu i dopłata albo zwrot.
Wszystkie rzeczy które się popsują np lodówka, pralka itp ona pokrywa koszty.
Dodatkowo duża piwnica. W kuchni znajdują się talerze, garnki do użytku, mikrofala, deska do prasowania, lodówka. Dodatkowo są dwa komplety firanek i zasłon.
Jeden większy stół z krzesłami oraz kawowy stoliczek oraz sofa. W drugim pokoju dwie rozkładane sofy które można złączyć i będzie wielkie łoże małżeńskie , komoda oraz 3 szafy na ubrania. W przedpokoju szafa w zabudowie. Podoba mi się że przedpokój jest szeroki i wózek spokojnie mi się zmieści. W łazience prysznic i pralka.

Jak to Tż powiedział widział że mi się oczy świeciły jak oglądałam to mieszkanie

Teraz mogę iść spać. Do jutra

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 23:33   #4331
__Veronique
Wtajemniczenie

Kaśka już jest ok z zaproszeniem

Chudziaszek gratuluję ruchów! To na pewno TO za chwilę smyranie będzie intensywniejsze

Weronia, aż mnie zatkało! Jak można tak postąpić z człowiekiem! I co to za tekst, że jesteś bezużyteczna!! Co za burak!!!

Ania, świetne wieści z mieszkaniem!

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-01-21 o 23:35
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-22, 06:35   #4332
Madzia9999
Zakorzenienie

Chudziaszek cieszę się, ,że czujesz ruchy Lada chwila będą bardziej odczuwalne i częstsze
Ja w ciągu tygodnia przestałam dopinac się w kiecki tj spódnice także całkiem mozliwe że Twój płaszczyk robi się przy wąski.

Ania cieszę się, ze fajne mieszkanie znaleźliście! i z lepszą lokalizacją od razu

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 06:38   #4333
agusiia69
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny

Bardzo marzyłam o córeczce, ale jakby coś miało się zmienić to nic Ważne, aby było zdrowe!! Ja zaraz ruszam powtórzyć badanie moczu, bo po raz drugi źle go pobrałam i nie fajne wyniki mi wyszły, ale wiem, że to moja wina
Stary 2016-01-22, 06:38   #4334
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja kupilam 3 body. Cena nie mala a po praniu w 30 * wygladaja dwa body jak szmaty a z jednego zmechacil sie nadruk. Takze pow NIGDY WIECEJ 5 10 15.
Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Co do 5 10 15 to u nas też się nie sprawdziły. Wprawdzie miałyśmy tylko bluzeczkę i body z tej firmy, ale po praniu na bluzce poprzekręcały się szwy, a body bardzo się skurczyło. Piorę rzeczy w 30st. więc nie była to wina wysokiej temp.
Ewww, no dobra, to się powstrzymam, dzięki dziewczyny

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
któraś wpada na pancakes'a na mące owsianej i oleju kokosowym z dodatkiem jagód z naszych polskich Borów Tucholskich?
A mąką owsianą to mnie zaintrygowałaś? Gdzieś kupujesz czy po prostu mielisz płatki owsiane?

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

A co do mieszkania to...
pojechaliśmy oglądać inne większe a w tych samych pieniążkach i zdecydowaliśmy się na nie.
Mam tam w pobliżu wielki park, za rogiem przychodnię na nfz, aptekę, nie daleko lidl, kosmetyczkę, przystanek autobusowy około 5-7 min na nogach.
Właścicielka świetna kobieta, bardzo dobrze Nam się rozmawiało, umowa na czas nieokreślony w miesięcznym okresem wypowiedzenia i kaucja w dwóch ratach.
Dodatkowo duża piwnica. W kuchni znajdują się talerze, garnki do użytku, mikrofala, deska do prasowania, lodówka. Dodatkowo są dwa komplety firanek i zasłon.
Jeden większy stół z krzesłami oraz kawowy stoliczek oraz sofa. W drugim pokoju dwie rozkładane sofy które można złączyć i będzie wielkie łoże małżeńskie , komoda oraz 3 szafy na ubrania. W przedpokoju szafa w zabudowie. Podoba mi się że przedpokój jest szeroki i wózek spokojnie mi się zmieści. W łazience prysznic i pralka.

Jak to Tż powiedział widział że mi się oczy świeciły jak oglądałam to mieszkanie

Wszystko brzmi fajnie Gratulacje!

A co do łóżeczka, to kupiliśmy takie: http://www.drewex.com/asortyment_3-7..._szuflada.html
Koniecznie musiało być z szufladą, bo w naszym małym mieszkanku każda szuflada, schowek, półka itd. jest na wagę złota
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 07:33   #4335
haneczkab92
Ania

Ania świetne wieści z mieszkaniem

Dziewczyny, pytalam juz o to ale jakos nie bylo odzewu.. Jaki krem polecacie do twarzy? Skóra sucha?
Nigdy nie używałam bo nie mialam problemów, ale teraz juz mam.. Macie cos godnego polecenia?

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-01-22, 07:40   #4336
kaska87
Zakorzenienie

hej ho

ale mi dobrze w domu- od razu humor lepszy jak nie trzeba iść do pracy i biegać rano ze wszystkim niestety w poniedziałek do roboty trzeba będzie iść

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 07:42   #4337
kanwa
Zakorzenienie

Chudziaszek gratki ruchów.Cudowne co?♡♡♡
Ania super że jeszcze lepsze mieszkanko znaleźliście

Moje wczoraj tak się ruszyło że aż podskoczyłam.Leżeliśmy z Tż i oglądaliśmy tv a nagle tak mnie kopnęło że się wystraszyłam

U mnie dziś piękne słońce.Dopiero się obudziłam.Zjem śniadanko,wypije Inkę i idę na dłuższy spacer z psinką.Muszę ją dotlenić i dzidziolka też

Wiecie co?Jestem szczęśliwa♡♥♡
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 07:55   #4338
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
kupiłaś strój czy sama robiłaś ?
ja wczoraj zszywałam kamizelkę odblaskową , dziś będę kończyć, mały będzie bobem budowniczym
Wypożyczyłam
Ja jestem niestety antytalencie jeśli chodzi o jakiekolwiek robótki

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie doświadczenia z ciuszkami z 5-10-15? Jak z ich jakością, rozmiarówka ok? Bo tam też wyprzedaże jakieś, a ja właśnie jestem w szale zakupowym
Ja mam trochę rzeczy z 5.10.15. i chyba trafiły mi sie jakieś dobre egzemplarze bo nie mogę narzekać Po tylu praniach nic się z nimi nie dzieje.

Cytat:
Uwaga!! Uwaga!! Na 90% będzie to...... dziołcha

5 lutego mam połówkowe i wtedy lekarka potwierdzi na 100%, bo malutka znowu głową w dół się ułożyła Parametry są ok, malutka wazy 300g, serduszko ładnie bije Mam nadal brać luteine na te moje bóle/skurcze macicy tak w razie czego. Szyjkę mam długą, ale oczywiście może się przez to skrócić stąd branie luteiny. Mam teraz tylko nadzieję, że małej nie wyrośnie pindolek tego 5 lutego hihi
Gratuluję

też mam połówkowe 5 lutego
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 07:57   #4339
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dzień dobry
Ania 230 gratuluje znalezienia super mieszkania Wreszcie masz ten problem z głowy i możecie się spokojnie przeprowadzaći kompletować rzeczy Malutkiej A które to tym razem piętro?

weronia93 współczuję sytuacji z pracą, ale nie przejmuj się burakami, niech dzidziuś ma pozytywne fluidy
A co do ruchów spokojnie,w I ciąży poczułam po 20 tygodniu, teraz z reszta też jeszcze nie czuje (choć 2tyg temu myślałam ze to to, ale od tego czasu cieszą wiec jednak nie) a jestem w 19t1d i jestem bardzo szczupła, ale mam łożysko z przodu, więc też czekam

australia87 dobry wybór z łóżeczkiem, też mamy z drewexu, jeszcze po siostrzencu (inny model, ale z szufladą) i jest niezniszczalne

Z kremem nie pomogę

kanwą wspaniale czytać takie wyznania z rana

A teraz do pracy rodacy, pa
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-22, 08:08   #4340
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, pytalam juz o to ale jakos nie bylo odzewu.. Jaki krem polecacie do twarzy? Skóra sucha?
Nigdy nie używałam bo nie mialam problemów, ale teraz juz mam.. Macie cos godnego polecenia?
Ja używam do suchej skóry kremów z Iwostinu Chodzi o serię Sensitia. Dla mnie są najlepsze Tym bardziej, że to polska firma i są to dermokosmetyki. Warto spróbować.
Stary 2016-01-22, 08:19   #4341
ewka555
Zakorzenienie

Ania gratuluję mieszkanka

Haneczkab ja używam kremu z mixy, do skóry bardzo suchej, zarz znajdę to wkleję link

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

http://img.szafa.pl/ubrania/1/016750...zesuszaniu.jpg o to ten chyba
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 08:27   #4342
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Nie doradzę, bo mam cerę mieszaną

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
A mąką owsianą to mnie zaintrygowałaś? Gdzieś kupujesz czy po prostu mielisz płatki owsiane?
Mąka owsiana jest dostępna w Piotrze i Pawle. My też jej często używamy do placków, naleśników, omletów

U mnie Zuzia chyba złapała przeziębienie. W nocy miała 38 st. i od 3 non stop marudziła i kazała sobie wpuszczać wodę morską do nosa, bo jej "sucho w nosku", także niewyspana jestem

Dziś Kocuro ma połówkowe!!! Może da znak życia

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 08:30   #4343
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

A co do mieszkania to...

Gratuluję mieszkania. Jak na krakowskie warunki cena jest ok moim zdaniem. My wynajmowaliśmy tylko rok, ale od takiego właściciela który chyba nie wiedział jakie są stawki i za kawalerkę z kuchnią balkonem w nowym budownictwie płaciliśmy 500 zł najmu + opłaty. Znajomi wynajmowali blok obok i za prawie takie same mieszkanie płacili 1000 + opłaty. Niestety przez nawał studentów mieszkania drogie i standardy byle jakie bo i tak ktoś wynajmie, więc po co się starać
A dowiadywaliście się jak bank liczy dochód jeśli jestem na macierzyńskim czy L4? Bo myśleliśmy pod koniec mojego macierzyńskiego mieszkanie zmienić na większe - sprzedać to, kupić większe i dobrać kredytu i myślałam, że normalnie wtedy uwzględniają moje zarobki ...

Cytat:
Dziękuję dziewczyny
Bardzo marzyłam o córeczce, ale jakby coś miało się zmienić to nic Ważne, aby było zdrowe!! Ja zaraz ruszam powtórzyć badanie moczu, bo po raz drugi źle go pobrałam i nie fajne wyniki mi wyszły, ale wiem, że to moja wina
Super, że marzenie Ci się spełniło. Ja też zawsze marzyłam o synu i na razie tak wychodzi, ale jak by coś miało zniknąć to też pokocham jak swoje tz. ja już zakochana w moim okruszku jestem

Cytat:
Pójdę na macierzyńskie wiec roboty za nich odwalać nie bede i się nie przydam to po co takiego pracownika nagradzać, ciekawe czy po macierzyńskim przepracuje 1 dzień i mnie zwolnią
Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale mój TŻ pracuje w Mittalu i mówi że bardziej poâ˜☠â˜☠â˜☠... firmy nie widział. Nic nikt nie mówi , decyzje podejmowane w ostatniej chwili i połowa kadry zarządzającej pamięta jeszcze PRL. Jak jesteś dobra to na pewno Cię nie zwolnią, a jak już to możesz wrócić na mniejszy etat czy jakoś tak(musiałabyś się dopytać) i dalej masz ochronę

Cytat:
Ja używam do suchej skóry kremów z Iwostinu Chodzi o serię Sensitia. Dla mnie są najlepsze Tym bardziej, że to polska firma i są to dermokosmetyki. Warto spróbować.
Dla mnie najlepszy Cetaphil MD Dermoprotektor.

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-01-22 o 08:32
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 08:36   #4344
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Haneczka jeśli nawilżające to polecam Ziaję Med AZS nawilżającą ten lub Kermuren Plus ten. Jeśli mega tłuścioch to też Iwostin Sensitia ten. Jeśli nie chcesz na początek wydawać aż tyle pieniędzy to fajne są też z Rossmanna z serii Babydream.

ania230 - gratulacje mieszkania.

kanwa - też przydałby mi się pies do spacerów

Ja byłam wczoraj u lekarza, wszystko gra, więc nie ma co się przejmować tym brakiem ruchów (łożysko mam na tylnej ścianie, nadwagi nie mam). Jedyne co to anemia, też dostałam receptę na Tardyferon. Sprawdzałam naturalne źródła żelaza i większość jem, ale lekarka powiedziała, że u bliźniaków to norma.

U mnie też super pogoda, choć bez śniegu. Miłego dnia

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 08:41   #4345
Miqesi
Wtajemniczenie

Haneczko, ja też miałam strasznie przesuszoną skórę, az mi takie małe płatki schodziły z czoła i kupiłam krem Mixa do suchej skóry. Bardzo szybko mi pomógł i teraz tylko jego używam.

Stary 2016-01-22, 08:45   #4346
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Dla mnie najlepszy Cetaphil MD Dermoprotektor.
Cetaphil też dobry.

Jeszcze a propos braku ruchów pomyślałam, że może jak matka narwana to dzieci spokojne

Stary 2016-01-22, 08:48   #4347
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ania 230 gratuluje znalezienia super mieszkania Wreszcie masz ten problem z głowy i możecie się spokojnie przeprowadzaći kompletować rzeczy Malutkiej A które to tym razem piętro?

weronia93 współczuję sytuacji z pracą, ale nie przejmuj się burakami, niech dzidziuś ma pozytywne fluidy
A co do ruchów spokojnie,w I ciąży poczułam po 20 tygodniu, teraz z reszta też jeszcze nie czuje (choć 2tyg temu myślałam ze to to, ale od tego czasu cieszą wiec jednak nie) a jestem w 19t1d i jestem bardzo szczupła, ale mam łożysko z przodu, więc też czekam

australia87 dobry wybór z łóżeczkiem, też mamy z drewexu, jeszcze po siostrzencu (inny model, ale z szufladą) i jest niezniszczalne

Z kremem nie pomogę

kanwą wspaniale czytać takie wyznania z rana

A teraz do pracy rodacy, pa

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Haneczka jeśli nawilżające to polecam Ziaję Med AZS nawilżającą ten lub Kermuren Plus ten. Jeśli mega tłuścioch to też Iwostin Sensitia ten. Jeśli nie chcesz na początek wydawać aż tyle pieniędzy to fajne są też z Rossmanna z serii Babydream.

ania230 - gratulacje mieszkania.

kanwa - też przydałby mi się pies do spacerów

Ja byłam wczoraj u lekarza, wszystko gra, więc nie ma co się przejmować tym brakiem ruchów (łożysko mam na tylnej ścianie, nadwagi nie mam). Jedyne co to anemia, też dostałam receptę na Tardyferon. Sprawdzałam naturalne źródła żelaza i większość jem, ale lekarka powiedziała, że u bliźniaków to norma.

U mnie też super pogoda, choć bez śniegu. Miłego dnia
Mogę Ci pożyczyć:P
Moja suczka to Jack Russell Terrier i zawsze jest chętna do spaceru i zabaw Energii ma tyle że mogłaby i cały dzień z kimś spacerować

Ja biorę Żelazek.

Edytowane przez kanwa
Czas edycji: 2016-01-22 o 08:49
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-22, 08:54   #4348
haneczkab92
Ania

Dziękuję dziewczyny jak mowie nigdy nie uzywalam kremow do twarzy, a wiec teraz nie wiedzialbym co dobre a tak cos wybiore i sprawdzę na sobie

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-01-22, 08:58   #4349
Miqesi
Wtajemniczenie

Haneczko, Na tym kremie Mixa jest napisane też, że jest idealny na mroźną zimę, więc dodatkowo chroni twarz przed zimnem

Stary 2016-01-22, 09:03   #4350
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Iwostin to nie taka do końca polska firma, marka należy do Nepentes - mają wprawdzie zakład produkcyjny w Rzeszowie i Iwostin robiony z dodatkiem wody z Iwonicza Zdroju, ale należą do Sanofi Aventis - międzynarodowego koncernu.

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Mogę Ci pożyczyć:P
Moja suczka to Jack Russell Terrier i zawsze jest chętna do spaceru i zabaw Energii ma tyle że mogłaby i cały dzień z kimś spacerować

Ja biorę Żelazek.
Chętnie, takie psy uwielbiam , ale pewnie jesteś za daleko. Sąsiedzi nie mają niestety psów, muszę rozważyć odwiedziny w schronisku, już kiedyś chciałam jak organizowali spacer, ale nie było miejsc.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości