Wrześniówki 2016 <3 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-22, 20:31   #1171
weselna01
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
I ja z Poznania
To jest nas już trzy a ja widze, że chyba nawet ten sam rocznik my dwie jesteśmy

Dziewczyny ile Wy razy się badacie? Ja raz robiłam test, raz byłam na USG i niczego już nie szłam potwierdzać...Nawet siostra (matka dzieciom) też była zaskoczona, że gin wynalazł mi jakiś problem a ja nie poleciałam tego jeszcze sprawdzić u drugiego. Na NFZ termin na koniec lutego a prywatnie już wydałam sporo na pierwszego - to jest bardzo potrzebne, żeby potwierdzać te pierwsze wyniki więcej niż raz?

BTW mój gin mówił, żeby pytania o wszystko kierować do niego telefonicznie o każdej ludzkiej porze. Napisałam smsa z pytaniem czy dobrze pamiętam dawkę leku. Ofuknął, żebym nie krępowała się dzwonić, dawkę skorygował i jeszcze raz nakazał pisać z każdą wątpliwością
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 20:33   #1172
lianeska
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Ale wielgachna beta, super! Moja 2452 w 5 tygodniu wypada bardzo blado
moja 1470, jutro robię powtórke

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 20:39   #1173
chrupa
Zadomowienie

Z jakim odstępem robicie tą betę? U mnie ciężko bo punkt pobrań jest otwarty w takich godzinach, że się mogę przez to do pracy spóźnić... i nie chciałabym więcej niż raz
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 20:48   #1174
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
To jest nas już trzy a ja widze, że chyba nawet ten sam rocznik my dwie jesteśmy

Dziewczyny ile Wy razy się badacie? Ja raz robiłam test, raz byłam na USG i niczego już nie szłam potwierdzać...Nawet siostra (matka dzieciom) też była zaskoczona, że gin wynalazł mi jakiś problem a ja nie poleciałam tego jeszcze sprawdzić u drugiego. Na NFZ termin na koniec lutego a prywatnie już wydałam sporo na pierwszego - to jest bardzo potrzebne, żeby potwierdzać te pierwsze wyniki więcej niż raz?

BTW mój gin mówił, żeby pytania o wszystko kierować do niego telefonicznie o każdej ludzkiej porze. Napisałam smsa z pytaniem czy dobrze pamiętam dawkę leku. Ofuknął, żebym nie krępowała się dzwonić, dawkę skorygował i jeszcze raz nakazał pisać z każdą wątpliwością
Możliwe możliwe fajnie, że z jednego miasta jesteśmy nie zaszkodzi to bynajmniej

Do swojej też sle SMS-y jak miałam plamienia SMS ją wręcz zdenerwował czasem lepiej po prostu do rejestracvji, ale miałam pisać bez opóźnień, gdyby coś

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2016-01-22 o 20:49
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 20:57   #1175
weselna01
Zadomowienie

Obejrzałam sobie zdjęcia jak rośnie brzuch w trakcie ciąży. Nikt mnie nie przekona, że to ładne Gdyby to ode mnie zależało wolałabym patrzeć jak fasolka rośnie w inkubatorze. To może nie jest powszechne zdanie, ale mnie się nie podoba ciało w ciąży i już. Pora spać.
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 21:04   #1176
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Z jakim odstępem robicie tą betę? U mnie ciężko bo punkt pobrań jest otwarty w takich godzinach, że się mogę przez to do pracy spóźnić... i nie chciałabym więcej niż raz
ja np miałam we wtorek i w czwartek miałam zrobić powtórke ale też nie dałam rady iść więc dopiero jutro śmigam

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 21:06   #1177
Samarinda
Zadomowienie

Ja robiłam betę trzy razy, co 72 godziny: 170, 819 i 2542. Przyrost podobno okej, dzisiaj był widoczny pęcherzyk, którego nie było tydzień temu, więc chyba jest okej
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 21:23   #1178
MagicGirls
Zakorzenienie

Przyrost Bety powinno robić się najwcześniej co 48h
Stary 2016-01-22, 21:30   #1179
Manddy
Zadomowienie

Ja betę robiłam dwa razy w odstępie ok. 3,5 dnia

Cytat:
Napisane przez Zefirkowa Pokaż wiadomość
Ja też biorę Folik. Dlaczego ta zmiana, coś z nim nie tak?
Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Folik brałam po prostu jak zaczęliśmy się starać, a Femibion to takie kompleksowe witaminy, Folik natomiast to tylko kwas foliowy
Ja biorę i Femibion i Folik
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 21:49   #1180
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Mnie właśnie łosoś martwi. Podobno te hodowlane są karmione jakaś paskudną mączką a znaleźć takiego "naturalnego" to pewnie graniczy z cudem. A ja kurcze tak lubię łososia

Dziewczyny, znacie może jakieś dobre sposoby na siniaki? Są w ogóle jakieś metody na pozbycie się ich? Codziennie wstrzykuję sobie clexane w brzuch i za chwilę miejsca mi braknie bo już pół brzucha mam sine
Roztłuc biala kapuste i oklady z nich robic. Pomaga tylko smierdzi kapucha..
LiliowaGwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 05:37   #1181
cherriebomb
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Obejrzałam sobie zdjęcia jak rośnie brzuch w trakcie ciąży. Nikt mnie nie przekona, że to ładne Gdyby to ode mnie zależało wolałabym patrzeć jak fasolka rośnie w inkubatorze. To może nie jest powszechne zdanie, ale mnie się nie podoba ciało w ciąży i już. Pora spać.
A Ty w ogóle chcesz mieć dziecko?
Obejrzyj sobie zdjęcia jak Sarah Stage była w ciąży. Można być w tym stanie i mieć szeciopak, to jest Twoja decyzja co robisz ze swoim ciałem i jeśli do tej pory dłuższy czas cwiczylas intensywnie to wcale nie musisz z tego rezygnować od razu, bo jest to dla Twojego organizmu normalne. Znam przypadki kobiet które w ciąży grają na perkusji wielogodzinne koncerty i takie które noszą ciężary. Jak powszechnie wiadomo ciąża to nie choroba.
Moja babcia do 9 miesiąca doila krowy, nosiła drzewo, rabala je siekierą, chodziła do pola po siano, po ziemniaki itd, a na porodowke poszła 8 km z buta. Moja mama urodziła się zdrowa i do tej pory, odpukać, tak jest.
To teraz tak się chucha i dmucha, bo czasy są inne. I ja na przykład będę chuchac i dmuchać bo to moje prawo i moja decyzja.
Niestety to Ty jesteś teraz inkubatorem i musisz patrzeć jak "fasolka" rośnie w Tobie. Ale dla pocieszenia, im mocniejsze mięśnie tym mniejszy brzuch i łatwiej po porodzie dojść do stanu pierwotnego. Pozdrawiam.
cherriebomb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 06:01   #1182
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
A Ty w ogóle chcesz mieć dziecko?
Obejrzyj sobie zdjęcia jak Sarah Stage była w ciąży. Można być w tym stanie i mieć szeciopak, to jest Twoja decyzja co robisz ze swoim ciałem i jeśli do tej pory dłuższy czas cwiczylas intensywnie to wcale nie musisz z tego rezygnować od razu, bo jest to dla Twojego organizmu normalne. Znam przypadki kobiet które w ciąży grają na perkusji wielogodzinne koncerty i takie które noszą ciężary. Jak powszechnie wiadomo ciąża to nie choroba.
Moja babcia do 9 miesiąca doila krowy, nosiła drzewo, rabala je siekierą, chodziła do pola po siano, po ziemniaki itd, a na porodowke poszła 8 km z buta. Moja mama urodziła się zdrowa i do tej pory, odpukać, tak jest.
To teraz tak się chucha i dmucha, bo czasy są inne. I ja na przykład będę chuchac i dmuchać bo to moje prawo i moja decyzja.
Niestety to Ty jesteś teraz inkubatorem i musisz patrzeć jak "fasolka" rośnie w Tobie. Ale dla pocieszenia, im mocniejsze mięśnie tym mniejszy brzuch i łatwiej po porodzie dojść do stanu pierwotnego. Pozdrawiam.
Bez przesady z tym pytaniem na początku - dziewczyna nie napisała spanikowana, ze zaszła przypadkiem w ciążę i teraz nie wie co zrobić, bo nie może zaakceptować, ze bedzie mieć brzuch Wyraziła jedynie opinię, ze nie trafia to w jej estetyke i tyle.

Ja się starałam 3 lata, dziecko to moje największe marzenie - i sama ciąża również, bo to musi być niesamowite uczucie czuć to dziecko w sobie... ale zgodzę się z tym, ze brzuch pod koniec ciąży do najpiękniejszych nie należy Niezależnie czy ktoś wcześniej miał szesciopak czy też go nie miał.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-23, 06:30   #1183
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość

Ja się starałam 3 lata, dziecko to moje największe marzenie - i sama ciąża również, bo to musi być niesamowite uczucie czuć to dziecko w sobie... ale zgodzę się z tym, ze brzuch pod koniec ciąży do najpiękniejszych nie należy Niezależnie czy ktoś wcześniej miał szesciopak czy też go nie miał.

A wiecie laski, ze mi sie właśnie te brzuszki podobają i juz nie moge sie doczekać aż mi wyskoczy hihihi
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 06:54   #1184
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
A wiecie laski, ze mi sie właśnie te brzuszki podobają i juz nie moge sie doczekać aż mi wyskoczy hihihi
Mi się podobają takie z pierwszych miesięcy ciąży - są sliczne Wielkie podobają mi się pod ubraniem - taka fajna piłka. Ale taki w 9. miesiącu bez ubrania, to już niezbyt

Tak czy owak komuś w ogóle może się nie podobać, co nie ma żadnego związku z tym czy chce się mieć dziecko czy nie. Więc nie widzę powodu do krytyki

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2016-01-23 o 06:56
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 07:15   #1185
cherriebomb
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;lt;3

Cytat:
Mi się podobają takie z pierwszych miesięcy ciąży - są sliczne Wielkie podobają mi się pod ubraniem - taka fajna piłka. Ale taki w 9. miesiącu bez ubrania, to już niezbyt

Tak czy owak komuś w ogóle może się nie podobać, co nie ma żadnego związku z tym czy chce się mieć dziecko czy nie. Więc nie widzę powodu do krytyki

Ale nie przesadzaj, nikogo nie krytykuje tylko zapytałam przecież każdy ma prawo do swojego zdania
Stary 2016-01-23, 07:21   #1186
kasia_wroc
Zadomowienie

A jesteś która dziewczyna z Wrocławia?
Jak już tak się lokaluzujemy po Polsce

a co do brzuszka .. to dawno nie miałam takiego ekstra, zawsze jakiś tam nieduży waleczek, którego nie umialam zrzucić . Wiec chce już brzuszek ciazowy a po porodzie wezmę się za siebie
Stary 2016-01-23, 07:40   #1187
Sondrapransky
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
A jesteś która dziewczyna z Wrocławia?
Jak już tak się lokaluzujemy po Polsce

a co do brzuszka .. to dawno nie miałam takiego ekstra, zawsze jakiś tam nieduży waleczek, którego nie umialam zrzucić . Wiec chce już brzuszek ciazowy a po porodzie wezmę się za siebie
Ja jestem z Wrocławia
Sondrapransky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 07:46   #1188
cherriebomb
Rozeznanie

Macie jakiś pomysł jak delikatnie wytłumaczyć tesciowi ze jak pali papierosy w kotłowni to nie zmienia faktu ze śmierdzi w całym domu a ja nie mogę wytrzymać i ledwo zyje? Gdzie nie pójdę tam śmierdzi :/
Stary 2016-01-23, 07:49   #1189
Samarinda
Zadomowienie

Ja też z Wrocławia!

@Cherriebomb: mieszkam w bloku, na 10. piętrze. Na półpiętrze nad nami jest kanciapka, należąca do mieszkania z 9. piętra. Sąsiad chodzi tam palić. Super, jego własność, okej. Szkoda, że otwiera przy tym drzwi na oścież i śmierdzi WSZĘDZIE. Jeżeli nieopacznie otworzę wtedy drzwi do mieszkania, cała ta chmura wlatuje do środka. Właściciele mieszkania mają małe dzieci. Próbowali wszystkiego - próśb, gróźb, straży miejskiej, zarządu spółdzielni. Zero efektu. Ostatnio czekając na windę wstrzymałam oddech. Może palacze już tak mają, że im nigdzie nie śmierdzi i nie rozumieją.
. /Sting

Edytowane przez Samarinda
Czas edycji: 2016-01-23 o 07:55
Stary 2016-01-23, 07:57   #1190
Lea_ny
Zakorzenienie

Właśnie byłam u lekarza : jest pęcherzyk ciążowy w macicy (ale z wrażenia nie zapytałam jakiej wielkości). Pan doktor pogratulował, był bardzo mily

Pobrał mi cytologie, dał skierowanie na USG piersi i na cały zestaw badań ciazowych - właśnie czekam na pobranie.
Kazał zmienić Luteine na Duphaston.
Powiedział zebym na USG ciążowe przyszła mniej wiecej za 2 tygodnie.

Stary 2016-01-23, 08:02   #1191
Zefirkowa
Rozeznanie

Ja dla mnie brzuszek ciążowy wygląda uroczo tak gdzieś do 7 miesiąca. Potem raczej kiepsko, ale to nie o wygląd brzuszka chodzi tylko o to by dziecku było w nim dobrze.

Ja zawsze miałam idealnie płaski brzuch i po ciąży mam zamiar znowu go mieć (co z tego że w rozstępach) tak więc jak tylko urodzę idę po karnet na siłownię. Niestety z głupoty zrobiłam sobie pól roczną przerwę w ćwiczeniach bo mnie leń po wakacjach zjadł. Teraz czekam do 2 trymestru i idę na jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży lub ewentualnie na basen ( tu mnie trochę niepokoi ryzyko infekcji, ale może jak założę tampon to nie będzie źle).
Zefirkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 08:07   #1192
kasia_wroc
Zadomowienie

Samarinda i Sondrapransky fajnie że jesteście :-* a gdzie chodźcie do lekarza? JA nie jestem z Wrocławia i dopiero poznaje miasto. Ginekologa poleciła mi szwagierka na Bielanach ale chciałabym wiedzieć kogo Wy polecacie?
Stary 2016-01-23, 08:13   #1193
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie byłam u lekarza : jest pęcherzyk ciążowy w macicy (ale z wrażenia nie zapytałam jakiej wielkości). Pan doktor pogratulował, był bardzo mily

Pobrał mi cytologie, dał skierowanie na USG piersi i na cały zestaw badań ciazowych - właśnie czekam na pobranie.
Kazał zmienić Luteine na Duphaston.
Powiedział zebym na USG ciążowe przyszła mniej wiecej za 2 tygodnie.

Aaaaaa! Super
. /Sting

Stary 2016-01-23, 08:16   #1194
Sondrapransky
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zefirkowa Pokaż wiadomość
Ja dla mnie brzuszek ciążowy wygląda uroczo tak gdzieś do 7 miesiąca. Potem raczej kiepsko, ale to nie o wygląd brzuszka chodzi tylko o to by dziecku było w nim dobrze.

Ja zawsze miałam idealnie płaski brzuch i po ciąży mam zamiar znowu go mieć (co z tego że w rozstępach) tak więc jak tylko urodzę idę po karnet na siłownię. Niestety z głupoty zrobiłam sobie pól roczną przerwę w ćwiczeniach bo mnie leń po wakacjach zjadł. Teraz czekam do 2 trymestru i idę na jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży lub ewentualnie na basen ( tu mnie trochę niepokoi ryzyko infekcji, ale może jak założę tampon to nie będzie źle).
Ja tez czekam do 2 trymestru i zapisuje sie na aktywną mamę zawsze byłam bardzo szczupła, kieďyś systematycznie biegałam, ale od kilku lat zasiedziałam się maksymalnie, po pracy byłam taka wypluta, że nic mi się nie chciało. Ale mam zamiar teraz o zmienić
Stary 2016-01-23, 08:17   #1195
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Samarinda i Sondrapransky fajnie że jesteście :-* a gdzie chodźcie do lekarza? JA nie jestem z Wrocławia i dopiero poznaje miasto. Ginekologa poleciła mi szwagierka na Bielanach ale chciałabym wiedzieć kogo Wy polecacie?
Tydzień temu i wczoraj byłam w Mediconcepcie na Krzyckiej 94, najpierw u dr Balcerek, a potem u dr Pochwałowskiego (czy jakoś tak...) - tylko że tam jest naprawdę drogo, usg ciążowe kosztuje zupełnie inaczej niż takie zwykłe itd. No i mam tam spory kawałek. W przyszłym tygodniu idę już na Grabiszyńską, do dr Żołnierczyka (też prywatnie). Słyszałam o nim same dobre rzeczy, przyjaciółka położna miała z nim praktyki na Kamieńskiego. A rodzić bym chciała w klinikach, podobno mają tam najlepszy personel, wszystkie znajome, które tam rodziły, są zachwycone.
. /Sting

Stary 2016-01-23, 08:26   #1196
Sondrapransky
Raczkowanie

Cytat:
Kochana ja jestem rodowitą wrocławianką, więc jak coś to pytaj Bielany to daleko, a w jakiej części wroc mieszkasz? Ja zawsze chodziłam do corfamedu na kluczborskiej (śródmieście), ale teraz chodzę do przychodni różanka na obornickiej, bo przyjmuje tam bardzo dobra ginekolog, ma same dobre opinie i jestem zadowolona.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Tydzień temu i wczoraj byłam w Mediconcepcie na Krzyckiej 94, najpierw u dr Balcerek, a potem u dr Pochwałowskiego (czy jakoś tak...) - tylko że tam jest naprawdę drogo, usg ciążowe kosztuje zupełnie inaczej niż takie zwykłe itd. No i mam tam spory kawałek. W przyszłym tygodniu idę już na Grabiszyńską, do dr Żołnierczyka (też prywatnie). Słyszałam o nim same dobre rzeczy, przyjaciółka położna miała z nim praktyki na Kamieńskiego. A rodzić bym chciała w klinikach, podobno mają tam najlepszy personel, wszystkie znajome, które tam rodziły, są zachwycone.
A ja myślę nad kamińskiego, bo ponoć najlepiej są wyposażeni, przyjaciółki tam rodziły i były zadowolone. Ale też rozważałam kliniki. Chyba przejadę się tu i tu i wtedy wybiorę. O Żołnierczyku też słyszałam dobre opinie,jakaś koja znajoma do niego chodziła

Edytowane przez Sondrapransky
Czas edycji: 2016-01-23 o 08:28
Stary 2016-01-23, 08:29   #1197
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
byłam u doktora Pochwalowskiego aby potwierdzić ciążę. fakt mega drogo, a z doktora nie byłam zadowolona.
Stary 2016-01-23, 08:30   #1198
Samarinda
Zadomowienie

Ja też rodowita wrocławianka, nawet rodzice się tu urodzili
Koleżanka trafiła na ostry dyżur ginekologiczny na Kamieńskiego z podejrzeniem wyrostka, w 4 czy 5 miesiącu, została koszmarnie potraktowana przez tamtejszą położną. Z kolei żona kolegi rodziła na Borowskiej, w sali rodzinnej i była zadowolona, chociaż początkowo wylądowała na dostawce na korytarzu
. /Sting

Stary 2016-01-23, 08:30   #1199
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sondrapransky Pokaż wiadomość
Kochana ja jestem rodowitą wrocławianką, więc jak coś to pytaj Bielany to daleko, a w jakiej części wroc mieszkasz? Ja zawsze chodziłam do corfamedu na kluczborskiej (śródmieście), ale teraz chodzę do przychodni różanka na obornickiej, bo przyjmuje tam bardzo dobra ginekolog, ma same dobre opinie i jestem zadowolona.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

A ja myślę nad kamińskiego, bo ponoć najlepiej są wyposażeni, przyjaciółki tam rodziły i były zadowolone. Ale też rozważałam kliniki. Chyba przejadę się tu i tu i wtedy wybiorę. O Żołnierczyku też słyszałam dobre opinie,jakaś koja znajoma do niego chodziła
ją mam 10 minut na bielany bo mieszkam na wojszycach. a jaka klinike zachwalasz?
Stary 2016-01-23, 08:31   #1200
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
ją mam 10 minut na bielany bo mieszkam na wojszycach. a jaka klinike zachwalasz?
Kliniki na Chałubińskiego, niedaleko pl. Grunwaldzkiego
. /Sting

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości