|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013
Czy z tel mozna wejsc do naszego klubu?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1382 |
|
Konto usunięte
|
Z apki? nie wiem, nie korzystam, na tel wchodzę przez stronę.
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa bo zapomniałam, ELLLMI, DELI wbijajcie na fejsie na grupe Wyzwanie urządzam swoje mieszkanie. Tam cuda laski pokazują
poza tym podpowiedzą odnosnie uzytkowania/czyszczenia sprzetów itp
Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2016-01-22 o 21:52 |
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Mozna, ale tylko przez przegladarke.
|
|
|
|
#1385 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Silver zdrówka dla Darii Szaja braw dla Agatki! Wy pracujecie w domu regularnie czy to jej inicjatywa i zainteresowanie literkami? Co do białych listew...mam i je uwielbiam i jednoczenie nienawidzę,Tomek nie ma dla nich litości, obija ja wszystkimi swoimi pojazdami i po 3 latach użytkowania wyglądają fatalnie poza tym ten kurz który sie na nich zbiera...mimo wszystko nie zamieniłabym na żadne inne, dzieciaki trochę podrosną to podmaluje Gojka, marsi mi sie tez mega podoba sztukateria na ścianach jeśli będziemy zmieniać kiedyś mieszkanie to koniecznie, jeśli chodzi o wnętrza to mi sie mega podoba to co proponuje babka na blogu Homecreations, z jej sklepu mint grey mogłabym wynieść 3/4 asortymentu Zaplanowaliśmy sobie na dzisiaj ze ślubnym randkę, młodszy już śpi a starszy nadal skacze, wiec chyba randka musi poczekać do jutra :/ |
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam, że tż wczoraj kupił małej narty w biedrze.Dał bodjże 60zł, dziś te same narty po 29zł
Przeraża mnie ile kasy musimy z przyjaciółką zainwestować w nasz interes. Najgorsze jest to, że obie jesteśmy bezrobotne. Ona dodatkowo samotnie wychowuje dziecko. Oby to się udało, bo jak wywalimy kasę w błoto to ![]()
|
#1387 |
|
Konto usunięte
|
Ezzo, Agatka od dawna pyta o litery - jak miała 4 lata się zaczęło chyba, robiłam jej różne zadania z samogłoskami na początek, np. wycinałam cukierki z 3 samogłoskami i mówiłam: chcę cukierka o smaku A
Albo robiłam rysunek, w którym schowałam samogłoski i odnajdywała je. Chciałam uczyć sylabowo - ale jej kompletnie nie pasi ta metoda. Jeszcze jesienią - robiłam z nią jakieś sylabowe zadanie i dupka, nie bardzo - a od października chyba - zaczęli w przedszkolu głoskować na poważnie, łazi i głoskuje co się da no i tym sposobem zaczęła łapać czytanie. Pracujemy regularnie o tyle, że codziennie podsuwam zadania z czytaniem związane. Dzisiaj - to akurat raz ona mi słowo na tablicy zapisywała (musiałam oczywiście oczy zasłonić ), raz ja jej, z udawaniem, że ojej, ale trudne wymyśliłam, to najdłuższe słowa świata Ale mam też różne układanki ćwiczące czytanie. i elementarz rewelacyjny ![]() http://domowyzakatek.blogspot.com/20...lementarz.html ten elementarz - cudny jest z zabawek, układanek: http://www.urwiskowo.com.pl/2011/12/...li-system.html rewelacja, kupuje się jedne klocki i do tego jest cała masa książeczek - od przedszkola do gimnazjum http://kreatywnik.bloog.pl/id,335896...ETA,index.html http://image.ceneo.pl/data/products/...nie.jpg?=499ec Jutro chcę któreś z tych książeczek kupić, z poziomu 1: http://domowyzakatek.blogspot.com/20...tam-sobie.html |
|
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tz cos po cichu przebąkuje o sprzedaży tego domu no wiecie, jak się☠budowaliśmy to miałam tylko jedno dziecko i świadomość,że nie mogę mieć więcej ![]() w domu generalnie wszędzie robią się korki póki co mogę tylko marzyć i oglądać blogi o wnętrzach a dziś moje drogie to ja popłynęłam na kosmetykach jak zawsze w mintishop ale zoeva ma takie paletki,że nie mogłam się oprzeć Szaja- no brawo, jaka Twoja córcia jest zdolna
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia ma chyba jelitowke. Wymiotuje od północy. Biegunki na razie brak.
Masakra Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to uwazajcie na siebie. U nas Yae pograzyla wszystkich. ---------- Dopisano o 04:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ---------- szaja Agatka po mamusi to ma zapewne |
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie wczesna pora ;-)
Aga zdrowia dla Zuzi i oby na Was nie przeszlo ezzo randka mowisz... U nad ostatnio jak tylko tz powie ze wieczorem cos razem poeobimy to Zuzka nie spi do 23 i wyprawia takie cyrki ze marze tylko zeby spac... szaja gratulacje dla Agatki ![]() U nas hitem jest gloskowanie wtmyslonych slow ale do czytania daaaaaleka droga -( najgorsze jest to ze widze ze by chcial z literami od dawna nie ma problemu ale ja teraz nie moge z nim siasc zeby to ogarnac. Zreszta jak? Co do Dnia Babci i Dziadka to mialy byc laurki ale nie zdazylismy zrobic zeby wyslac. Zrobimy i damy osobiscie pod koniec lutego ![]() Fajne te listwy ale juz widze na nich kurz. |
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Od 4 nie zwymiotowala. Więc może jednak nie jelitowka. Biegunki brak.
Śpi z tata jeszcze. Miłosz pobudka o 6. Padam. Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Aga zdrówka dla malej.
Moja P właśnie duszności dostała. Az sie przestraszyłam, bo dawno tak mocno sie nie dusila. Inhaluje sie, mam nadzieje, ze dam rade opanować sytuację do poniedzialku, bo jak pojadę na ip z dusznosciami to szpital murowany.. Takze proszę o kciuki
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh, zdrowka dla chorowitkow! :-*
|
|
|
#1396 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz, tu nie trzeba jakiegoś wielkiego czasu - 3latek ogarnie 10-15 minut na raz, nie więcej. Masę rzeczy możesz w domu robić za grosze - jeśli zna samogłoski (bez ą , ę - czyli a e i o ó u y tylko) to lecisz pierwszym paradygmatem - czyli połączeniem spógłoski z każdą samogłoską, np.: ma, me, mi, mo, mó, mu, my potem np. pa, pe, pi, po, pó, pu, py i tak dalej Wprowadzasz pierwszy paradygmat - możesz napisać na kartonikach (ja zostawiam sobie z opakowań po kaszy czy ryżu - wycinam i już mam 2 fajne, porządne kartoniki przetniesz na pół i masz z 1 pudełka 4 kartoniki na sylaby), pokazujesz, jak to się czyta. I najprostsza zabawa - choćby w czasie karmienia małej - nieraz karmiłam przy stole a Agatka robiła zadania różne - masz sylaby na stole, mówisz jedną i młody wskazuje. Potem możesz je przemieszać, i znów.Możesz zrobić najprostszą grę sylabową - taką: ![]() nawet z 1 paradygmatu tylko, rzucacie kostką, na czym stanie pionek - trzeba przeczytać. możesz napisać na kartce kilkanaście różnych sylab, dać pisak - i niech w kółko otacza tę, którą powiesz - albo możesz na kartce napisać sylaby i na kostce do gry - niech rzuca kostką, jaka sylaba wyrzucona, taką ma zaznaczyć jakoś No i dla chłopca - cudny pomysł! ![]() Autka dojeżdżają na właściwe miejsce na parkingu ![]() Trzymam! |
||
|
|
|
#1397 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co najlepsze to ściany mamy z cegły, ale nie jestem pewna ich jakości i czy sama cegła, bo może bym się pokusiła o skuwanie tynku. Muszę się zastanowić ![]() Cytat:
Nie zmieniła bym na ciemne.Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;54326421]Się pochwalę ![]() Agatka mnie szokuje, wymiatać zaczęła z czytaniem, ona literowo co prawda, ale 9literowe dzisiaj- truskawka, pomidorek, z długich to autobus, malinka... nie daje jej na razie ze zmiękczeniami czy dwuznakami, czasem tylko z sz bo kojarzy, ale dumna jestem ogromnie teraz sobie na tablicy pisałyśmy, ja jej i ona mnie! sama sobie słowa wymyśla do pisania, głoskuje i zapisuje.[/QUOTE] Zdolniacha! Michał do teściów z mężem pojechał, a ja sobie kawkuję i wizaż nadrabiam Chcę małemu łyżwy kupić, ciekawe czy mu się spodoba
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przy jakiej temp nie ma sensu zbijać tylko powinnam pojechać na pogotowie?
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1400 |
|
Zadomowienie
|
Gonjka chyba nie ma reguły, obserwuj mała jest sie przelewa to nie ma co ryzykować. Ale jeśli jest dzielna, pije to moim zdaniem nie ma co jechać po kolejna porcje zarazków do szpitala.
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Gojka, ale jak podajesz lek to tem maleje? Jak teraz? Pisz na biezaco co u was?
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
gojka zdrowia dla Paulinki
szaja Ty to masz zawsze swietne pomysly... To z autkami boskie. Jak bylam w ciazy to poznal PA PO MA TA. I nawet pamietal. Potem nie chcial sie juz w to bawic wiec przestalismy. A teraz znow widze zainteresowanie. Gdybysmy mieli te 15 min zeby spokojnie usiasc ale Zuzka przy kp odstawia takie cyrki ze co 2 razy pociagnie to placz i trzeba nosic. Bedziemy probowac. Moze co z tego bedzie ;-) |
|
|
|
#1404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze ze sytiacja juz opanowana. Oby juz bylo ok :-*
|
|
|
#1406 |
|
Konto usunięte
|
GOjka, mocno obserwuj, taka wysoka temperatura, ból brzuszka i wymioty - brzmi niefajnie, mnie się kojarzy z wyrostkiem. Jeśliby skoczyła temp. i znów brzuszek, jechałabym na ip jednak.
|
|
|
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze kciuki dla chorowitkow
gojka obserwuj jesli brzuszek boli i placze ja bym jechala na ip.a co dajesz na dusznosi? berodual?? dziewczyny gdzie jest HJE?? moja M ostatnio byla marudna przez dwa dni kiepsko spala,jadla itp ale wstala z mowymi słowami:czesc,pyć,am, aaaa.- aaaaa, cacy,nu nu paluszkiem pokazuje szok, jeden dzien i taka komunikacja a L niestety znowu jak warzywniak 10 tyg lekow i wrocilismy do stanu zero Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, co z L. bo nie rozumiem...
|
|
|
#1409 |
|
Konto usunięte
|
Uszy zatkane znów? :/ I co dalej?
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryniu, Marsi kiedys pisała, ze z Leo byli u lekarza i niedosłuch moze byc, o ile czegos nie pomieszałam...
GOJKA, Szaja mądrze gada, jakby znowu poszło w góre to ip bez słowa! Trzymam za Was kciuki Załącznik: chyba byli w mojej kuchni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

poza tym podpowiedzą odnosnie uzytkowania/czyszczenia sprzetów itp

poza tym ten kurz który sie na nich zbiera...mimo wszystko nie zamieniłabym na żadne inne, dzieciaki trochę podrosną to podmaluje

Albo robiłam rysunek, w którym schowałam samogłoski i odnajdywała je. Chciałam uczyć sylabowo - ale jej kompletnie nie pasi ta metoda. Jeszcze jesienią - robiłam z nią jakieś sylabowe zadanie i dupka, nie bardzo - a od października chyba - zaczęli w przedszkolu głoskować na poważnie, łazi i głoskuje co się da no i tym sposobem zaczęła łapać czytanie. Pracujemy regularnie o tyle, że codziennie podsuwam zadania z czytaniem związane. Dzisiaj - to akurat raz ona mi słowo na tablicy zapisywała (musiałam oczywiście oczy zasłonić 

no jeszcze makaron bez żadnych dodatków, pierogi i kluski; no i znalazłam super talerz