|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11
Cytat:
Mies okreslona ilosc, czesc zostawiaja zeby na poprawiny dolozyc. Ale z razie jak zabraknie jakis ogoreczkow to nie ja jestem od tego żeby sie martwic tylko oni ![]() Ja generalnie jestem len i najlepiej zeby wszyscy zrobili wszystko za mnie ;p Dlatego nie wyobrazam sobie miec sali z kucharka. Wiadomo, ze za to zeby ktos wręczył trzeba zaplacic ;p |
|
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
My bierzemy wiejski dlatego, że jest w cenie. Inaczej byśmy darowali sobie bo mało osób się interesuje tym
ale zawsze to dodatkowe jedzenie.
|
|
|
|
#2344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj.../magda-i-janek Ale się świetnie Para Mloda bawi. A Marina za stołem oczywiście telefon w ręku,bo trzeba na insta powstawiać wszystko ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
Poza tym jest bimber
|
||
|
|
|
#2345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2346 | ||||
|
Mother of Cat
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciiii
|
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam wszystko, ale cytować nie chce mi się dzisiaj
![]() Kredzia, sala cudowna ![]() Co do stołu wiejskiego to u mnie na sali liczą cholernie drogo, ale że trochę znajomości tam mam, to będę ugadywać, żeby zapewnili tylko część żarcia, resztę uwędzą moi rodzice ![]() Co do alkoholi, to zamierzam zagadać z moim rodzicami, czy nie chcą dać nalewek, albo jeszcze jakiś dorobić, to poza wódką i winem chciałabym coś jeszcze, bo ani wódki ani wina nie pijam
|
|
|
|
#2349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o czym książka? Na razie jest dobrze, poczekaj do południa ;d Cytat:
Cytat:
![]() A w komisie ostatnio ta mi przypadła do gustu http://www.slubnaglowie.pl/produkt/s...421#ad-image-0 http://www.slubnaglowie.pl/produkt/s...450#ad-image-0 http://www.slubnaglowie.pl/produkt/s...458#ad-image-0 Kupujecie suknie nowe? Ja właśnie myślę nad tym i chyba jak w komisie się znajdzie jakaś suknia dla mnie to możliwe że nie zawaham się i kupię |
|||
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
U nas większość gości ze wsi wiec nie trzeba stołu wiejskiego bo mają to na codzień bimberek czy nalewka moga być normalnie na stołach właścicielka nie ma nic przeciwko.
Ale my chyba weźmiemy animatora dla dzieci bierze 900 zł ale nawet położy dzieci spać itd i wszystkie atrakcje im zorganizuje. A rodzice by się dobrze bawili
03.10.15-> 16.04.17..."Na wspólna radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie." K.I.Gałczyński |
|
|
|
#2351 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio laska miała do sprzedania taka która mierzyłam i mi się podobała za 2 tys mniej wiec jak juz się ma wybrana to warto poszukać
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ja tez dostałam śniadanie do łóżka Rap ma dusze trzeba tez potrafić go zrozumieć, dla mnie to cos pięknego
|
#2354 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
ale się wyspałam nie nadrabiam was na razie bo jeszcze się nie rozbudziłam
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.salonwhite.pl/ Kurcze mierzyłyście już kiecki :O ? Nie za wcześnie ?
|
|
|
|
|
#2356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miezylam! ba nawet już mam zamówioną
03.10.15-> 16.04.17..."Na wspólna radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie." K.I.Gałczyński |
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mierzyłam tylko suknie Anna Kara bo wiedziałam że tam zacznę swoje poszukiwania a bylysmy z kolezanka w Krk coś załatwić i się umowilam przy okazji Jak dla mnie to na mierzenie nie jest za wcześnie bo przecież nie trzeba od razu kupować sukni a się przynajmniej można zorientować co gdzie i jak :p Zresztą ja jestem w gorącej wodzie kapana i wolę wszystko wcześniej
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() Psina spała całą noc ![]() wysprzątałam całe mieszkanie, dzisiaj przychodzą teście na kawkę i na granie co do gier to ja bym chciała te gierki małżeńskie
|
|
|
|
#2359 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś po pracy idę do "teściów" bo TŻta mama ma urodziny ![]() Myślicie że wino i jakieś czekoladki będą ok? czy lepiej jakiegoś kwiata kupić? ![]() Ja też na to cały czas licze a zaczne mierzyć w okolicach wakacji-września
|
|
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ślub mam we wrześniu 2017 i planuje mierzenie w maju
nie wiem czy to za późno? |
|
|
|
#2364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jak ci idzie? Masz jakiś typ/typy czy jesteś w polu? ![]() Hej |
||
|
|
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
Hej, witam po dłuższej nieobecności na wątku, nie miałam jak pisać bo dużo zawirować u mnie i to tych niefajnych
Mam pytanie do Was - czy któraś z Was kończy studia w przyszłym roku (roku w którym bierzecie ślub) - albo znacie kogoś takiego? Ja w tej chwili nie wiem co robić, moje plany całkowicie zostały zniszczone, miałam skończyć studia w tym roku a w przyszłym brać ślub. Miałam je wznowić - powrót po przerwie na ostatni, 6 semestr, zgodnie z informacją, które babsko w dziekanacie jeszcze w sierpniu mi podało, miałam wszystko załatwiać teraz w styczniu, wszystkie różnice programowe miałam nadrabiać w tym semestrze na który wracam, nic się nie martwić bo nie będzie żadnych problemów. No to poszłam w tym tygodniu do dziekanatu, wszystko fajnie, miałam się tylko udać do rektora by wyznaczył mi różnice programowe a tu zonk. Okazuje się, że dziekanat wprowadził mnie w poważny błąd i ja powinnam już w semestrze zimowym nadrabiać te różnice bo wtedy są te przedmioty na I roku i teraz zostaję na lodzie, kolejny rok w plecy. Teraz zostaje mi jedynie od następnego semestru zimowego wznowić studia i chodzić z pierwszym rokiem na te dwa przedmioty, których mój rocznik nie miał. A problem jest taki, że wtedy studia bym kończyła w przyszłym roku, na 24.06 zaplanowany ślub a tuż przed miałabym egzaminy - (u nas są praktyczne i teoretyczne, podobno bardzo ciężkie) - i obrona pracy licencjackiej krótko po ślubie. Do tego dochodzą ok. 2 miesiące praktyki które muszę jeszcze w międzyczasie zrobić. Dlatego pytałam Was czy ktoś był w takiej sytuacji? Czy można to jakoś pogodzić, teoretycznie na pewno można, ale jak jest w praktyce? Ja się boję tego że albo nie skupię się na studiach bo przygotowania do ślubu albo z nerwów związanymi ze studiami nie będę się cieszyć ślubem. I nie wiem co robić, nie ma też kto doradzić Wymyśliłam z TŻ jeszcze dwie alternatywy: 1. Przyspieszyć ślub na ten rok - minusy są takie, że musiałby być w tygodniu - chcemy latem ew. wczesną jesienią. I w tygodniu, bo już mamy wpłacone zaliczki na prawie wszystkich usługodawców i umowy (nie wiadomo, czy da się zmienić datę i czy te zaliczki nie przepadną...). A za tym, że ślub byłby w tygodniu idą problemy z wolnym dla gości i naszą ewentualną podróżą poślubną, bo chyba większość ma już urlopy przydzielone na ten rok. I finanse. No i... to tak strasznie przyspieszone, miał być za 1.5 roku a byłby za nieco ponad pół. Myślałam jeszcze by przesunąć ślub na późniejszą datę, czyli w jakiś weekend np. we wrześniu 2017 ale nie ma już wolnych terminów. Więc też ślub musiałby być w tygodniu a to już nie ma sensu bo taką sytuację mielibyśmy też w tym roku. 2. Odpuścić sobie studia - mam już 2 lata przerwy, kolejny rok powoduje, że zapomnę jeszcze więcej. Ale został mi już tylko ten jeden semestr i rezygnacja wydaje mi się nierozsądna, bo władowałam w nie już bardzo dużo pieniędzy i wysiłku, sama pracowałam cały tydzień by na nie zarobić - a w weekend studia, więc w sumie poza wakacjami cały tydzień miałam zajęty przez te 5 semestrów. A zawsze dobre oceny, nawet ani jednej "kartkówki" do poprawy... No i 3 opcja, kończyć studia w przyszłym roku i zostawić datę ślubu taką, jak była ustalona na początku. Ale jakie mam obawy w związku z tym pomysłem, już pisałam. No i sobie nie popracuje nawet by na ślub choć trochę zarobić (najpierw praktyki a potem pisanie pracy licencjackiej itp). A plan był tak piękny, miałam spokojnie zakończyć studia w tym roku i w przyszłym radośnie się pobrać. Po studiach znaleźć pracę, by chociaż na suknię zarobić. Wszystko przez jedno kompletnie niekompetentne babsko z dziekanatu, które podobno się specjalizuje we wznawianiu studiów... Los lubi płatać figle i niszczyć plany... Czasem myślę, że los nie chce bym skończyła tą szkołę, przerwałam studia przez zagrożoną ciążę (i bardzo ciężką sytuację w pracy, wisiało nade mną widmo zwolnienia, więc ostatecznie uznałam że lepiej przerwać studia, że może to dziecku pomoże no i w razie utraty pracy nie miałabym już pieniędzy na opłatę studiów, a kto ciężarną zatrudni) - a dziecko i tak straciłam dwa tygodnie później mimo leków podtrzymujących... Jak Wy byście zrobiły? Wiem, że zdecydować i tak muszę ja (oczywiście z narzeczonym), ale co Wy byście zrobiły w takiej sytuacji? Czuję się w totalnej kropce..
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2367 |
|
MerDer 4ever
|
Jestem głęboko w
![]() trzykropka nie wiem, która opcja byłaby najlepsza, nie byłam w takiej sytuacji. Może znajdziecie jakąś wolną datę w sierpniu czy wrześniu ale piątkową np?
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje wymarzone są za drogie,więc będę celować w używane,no chyba że w ciągu roku moja sytuacja finansowa tak bardzo się zmieni,że będę sobie mogła pozwolić na nową wymarzoną Ewentualnie szycie.
|
|
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() Na Twoim miejscu zrobiłabym ślub w tym roku,jesli finanse Wam pozwolą lub przełożyła na wrzesień '17. Skoro masz ciezkie egzaminy przy obronie to nie moglabym sie skupic,by cieszyc sie w pelni ślubem. Edytowane przez malgosiaw123 Czas edycji: 2016-01-24 o 13:10 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

poczytam! Na razie z tz czytamy 5 lat kacetu

nie nadrabiam was na razie bo jeszcze się nie rozbudziłam 
a zaczne mierzyć w okolicach wakacji-września