![]() |
#3571 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Jak nie będzie gorzej to w piątek ;-)
#3572 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3573 | |
Wtajemniczenie
|
Na
Cytat:
Praca wyłącznie przy komputerze, także ciężko nie jest ;-) ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Bardzo się ciesze ;-) Super, że wszystko jest dobrze u Was :-* :-*
![]() |
#3574 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
U mnie dzisiaj 11t1d czyli weszłam w 12tydzień , jutro mam zamiar zapisac sie na badania genetyczne gdzieś na początek lutego. Przez noc znowu mnie wysypało 5wielkich pryszczy na buzi no ale coż nic nie zrobie - kupiłam w piątek fluid bedzie trzeba użyć przed wyjściem. Na codzień nie używam niczego bo mi sie nie chce, ale teraz nie mam wyboru, ide odwiedzić teściów a wyglądam jak biedronka. Dzisiaj my i szwagrowie mówimy o naszych ciążach - już jestem ciekawa reakcji teściowej, ktora gdzieś od 2lat regularnie przy każdej możliwej okazji życzy nam i sobie dzieci/wnuków . Myślę, że jak sie dowiedzą to bedzie od skrajnej radości po histerię ;D. Po obiedzie u teściów idziemy też do babci na herbatke i jej też powiemy. Pracowity dzionek sie szykuje ;D. Wam życze leniwej niedzieli i dobrego samopoczucia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja dziś zaczynam 11tydz... myślałam,że ryzyko jakiś problemów spada, ale te przykre niespodzianki u Was z plamieniami trochę mnie sprowadzają na ziemię..a przecież Wy jesteście na późniejszym etapie niż ja..wiem, że to nic groźnego z pewnością, ale strachu musiałyście się najeść |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3576 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dr mi powiedział, że byle do 16 tyg dotrwac, później ryzyko poronienia to 3%. Wtedy też zacznę leki odstawić. Ja w dniu plamienia zaczęłam 13sty tydzien, może jakiś pechowy dla mnie :-( No strach jest. U mnie od razu pojawił się płacz, a ze byliśmy w restauracji to już w ogóle. Na l4 nie idę na razie, ponieważ przy własnej działalności dostane z Zusu pewnie jakieś marne grosze, a wydatki się szykują, dlatego lepiej popracować jeszcze tyle ile będę mogła. Oczywiście w ramach rozsądku ;-) ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() |
#3577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra , ja bym chyba spanikowała totalnie , jeszcze w restauracji.. poczułaś plamienie czy dopiero na bieliźnie zobaczyłaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze przed zamówieniem jedzonka poszłam do toalety, zdejmuje bieliznę a tu plama, wielkości dłoni, albo większa od razu ubralam się i ze łzami w oczach do męża do stolika podeszłam.
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czytałam przed chwilą pierwsze strony wątku..chyba parę dziewczyn już się nie pojawia tu,ciekawe co u nich |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat z pryszczami mam odwrotnie. Nigdy w życiu nie miałam takiej pięknej cery, jak w ciążach. Cera, włosy, paznokcie mocne, błyszczące, ładne
![]() ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Z tymi plamieniami, to tak patrząc na nas "statystycznie" to chyba z 50% je ma lub miało na jakimś etapie ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
Wtajemniczenie
|
A ja akurat ani przed ciążą nie miałam problemów z pryszczami ani teraz ;-) ciekawe jak będzie dalej.
Od czasu LO tak mam ;-)
15.11. ![]() 11.12. serduszko ![]() ![]() 7.02. ostatnia wizyta u dr P. TP: 28.07. Oliwierek ![]() cudzie trwaj ![]() ![]() Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2016-01-24 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 |
Zakorzenienie
|
Ja tez teraz nie mam problemów z cerą oprócz tego co zwykle. Jakiś pryszcz od czasu do czasu plus sucha skóra to tu to tam.
Mam nadzieje, ze tak zostanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3585 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam straszną ochotę na jajka na miękko
![]() ![]()
#3586 |
Zakorzenienie
|
Ja jem jajka. Salmonella jest na skorupce a jajka powinno się parzyć żeby ją zabić. Gotując leżą we wrzatku dłużej niż 30s.
Jajka to to co mi bardzo dobrze wchodzi teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Dowiedziałam się, że według wielkości płodu i z badania krwi mam mniejszą ciążę o ponad tydzień, co oznacza, że termin porodu mam na 6 września. Tak więc, chyba muszę się z Wami pożegnać i dołączyć do wrześniowych mamusiek ![]() Życzę Wam wszystkim dobrego samopoczucia, dużo zdrowia dla Waszych maleńkich cudów, szczęśliwego rozwiązania i najcudowniejszych chwil spędzonych z dzidziusiami ![]()
#3588 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja niedzielnie
![]() ![]() Od wczoraj pobolewa mnie coś nerka prawa ![]() ![]() A powiedzcie macie czasem już ochote kupić coś maluszkowi czy uważacie że to jeszcze za wcześnie? Bo ja chyba po prenatalnym jak bedzie wszystko ok to mam zamiar sprawić sobie taką przyjemność ,tak myśle. Czy wierzycie raczej w przesądy że na zakupy to zdecydowanie za wcześnie.
![]() |
#3589 |
Zakorzenienie
|
Witam się w 13 tygodniu
AFRYGA przykro mi trzymaj się dzielnie witaj ![]() Ale wy śniadania wcinacie, ja to uwielbiam teraz pieczeń rzymska z sosem tatarsskim, paprykarz, szynkę w galarecie, jakieś sery topione aaaaaaa i jajka z awokado ![]() Mam chore dziecko w domu, jelitowka córcie dopadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3590 |
Zakorzenienie
|
My nic nie kupujemy. Oglądamy, sprawdzamy ceny i zastanawiamy się ktora babcia wyskoczy pierwsza z ubrankiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż miałam ogromną ochotę juz coś kupić, po pierwszym genetycznym, ale powstrzymałam się ;-) mam nadzieje, ze polowkowym będę szaleć :-P
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
Ja twierdzę że mamy czas. Odkladamy pieniądze na Bobo. Teraz nie ma problemu z tym, żeby coś dostać w sklepach, nie trzeba sta w kolejkach albo mieć znajomości żeby dostać śpioszki czy kaftanik.
Zresztą mam nadzieję, że jakieś używane nam się trafią. ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- A jak się trafi jakaś promocja na ubranka wiosną to kupimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 |
Zakorzenienie
|
Sierpnióweczki 2016!
Ja w ciąży z synem co miesiąc jeden duży wydatek zaliczałam. Od początku. Fotelik, bujaczek, wózek itd. Wolałam tak, niż wszystko na raz. Mialam czas poanalizować, wybrać, wywietrzyć (wózek), uprać itd. Nie jestem przesądna, nie mialam lęków pt "co z tym zrobię, jak dziecku coś się stanie". Teraz jest inaczej, bo tak naprawdę wszystko poza wózkiem i jednym fotelikiem mam po synku, więc zakupy będą symboliczne. On miał tyle ubranek, że części nawet mu nie zdążyłam załozyć (pierwszy wnuczek po obu stronach
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Poza tym już np w okolicy czerwca nie chciało mi się latać po sklepach, bylo mi cięzko i za gorąco, ale do tego czasu wszystko miałam już praktycznie gotowe. Ps. Jajka na miękko ja bym nie zjadła. Jednak żółtko jest niedogotowane. Ale to moja opinia. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
Stałam w kościele i omało nie zemdlałam, oblał mnie zimny pot i zawroty głowy. Nie mogę stać dłuzej niz trzy minuty :/ Jak chodzę to jest ok.
Ja jeszcze nic nie kupuje z racji tego, ze nie mam pojecia gdzie bede rodziła. Na pewno jak juz bede w pózniejszej ciązy TZ kupi podstawowe rzeczy. Narazie oszczędzamy. Oglądam wózki i łózeczka online na razie. Ciuchami sie nie przejmuję, bardziej to te duze rzeczy są bardziej problematyczne. Szczególnie łózeczko, bo muszę je jakos wcisnąc do małej sypialni na początek :/ W przesądy nie wierze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-01-24 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zakorzenienie
|
My jeszcze nic nie kupujemy... myślę, że przyjdzie na to czas
![]() ![]() ![]() Bardziej organizujemy mieszkanie pod kątem nowego domownika- w końcu zrobiliśmy jedną szafę zabudowaną (jedna jeszcze przed nami), oduczyliśmy psa spania w łóżku, wyrzucamy niepotrzebne rzeczy żeby zrobić miejsce itp ![]()
#3597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio tak miałam w domu, przyznam, ze po raz pierwszymi sie niezłe wystraszyłam cisnienie mi strasznie spadło myslalam, ze zejdę. Stałam w kuchni i myłam naczynia, o 11 bez śniadania. Mysle ze to tez miało wpływ... Ja w przesady tez nie wierze ale juz mi mama powiedziała żebym tylko na razie nic nie kupowała ze z dwa tyg przed rozwiązaniem wystarczy. Ale czy ja wtedy bede miała sile na to zeby latać po łóżeczka wózki siodełka?! :-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja myślę, że po 20 tygodniu, jak będzie dobrze, to spokojnie zacznę kupować. U nas pierwsze dziecko, wiec tez w temacie będę musiała się "rozeznać", co, gdzie i jak ;-)
![]() |
#3599 |
Raczkowanie
|
My jeszcze nic nie kupiliśmy, ale ja oczywiście już przeglądałam w internecie różne sklepy z artykułami dla niemowlaków i już nie mogę się doczekać zakupów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() My też jeszcze nic nie kupiliśmy, choć przy okazji innych zakupów patrzyliśmy na ubranka dziecięce. Chcemy sie wstrzymać do poznania płci. U nas pierwsza pękła... przyszła chrzestna, czyli moja siostra ![]() ![]() U nas na razie na tapecie pokój dziecięcy. W zeszłym roku się wprowadziliśmy na swoje i 1 pokój służył jako "graciarnia", ale docelowo miał być dla dziecka, więc teraz musimy się zmobilizować. Ktoś pisał że wystarczy 2 tyg przed porodem zrobić zakupy ale myślę, że to nie najlepszy pomysł. Też nie widzę siebie z brzuchem w upale latac po sklepach - do czerwca chciałabym już mieć wszystko z głowy. Też u nas pierwsze dziecko i jestem zielona z tymi wszystkimi butelkami smoczkami akcesoriami... będę się dokształacać, albo stwórzmy jakąś liste wyprawkową ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.