![]() |
#1921 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Cytat:
- film TYLKO ze ślubu i życzeń; - regularny, dobrze zmontowany film z dwóch kamer, a nie pocięte badziewie, jakie proponuje większość firm. i zostaliśmy w kropce - żadna z firm (w sensownym przedziale cenowym) nie zrobi nam tego tak, jak chcemy. (czyli cała uroczystość bez cięć nagrana na 2 kamery i z tego zmontowany kompletny obraz z którego nie tracimy ani słowa). dawno temu jeden z wykładowców TŻa przy okazji wośpu nagrał z kolegą na 2 kamery koncert TŻa i wyszło to świetnie - dokładnie taki efekt, jaki byśmy chcieli mieć na ślubie. pertraktacje z panem wykładowcą trwają ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak z innej beczki - kilka dni temu zapadła decyzja - przeprowadzamy się ![]() zwlekaliśmy z tą decyzją, bo TŻ czekał na decyzję w pracy - kiedy jedzie na szkolenie do USA (miał jechać jakoś październik / listopad, więc o przeprowadzce nie rozmawialiśmy w ogóle, bo po co przeprowadzać się na tydzien, jak go potem półtora miesiąca nie bedzie...) ale w pracy powiedzieli, ze jedzie w styczniu. także wiele nie myśląc postanowiliśmy, ze w najbliższy weekend sprzątamy mieszkanie i przestawiamy meble, a w ciągu tygodnia zwozimy nasze graty, tak, żeby od przyszłego weekendu już być (wreszcie) na swoich śmieciach ![]() no i udało nam się zapisać na 10.11 na nauki weekendowe (też z tym zwlekaliśmy bo nie było wiadomo jak z tym wyjazdem...), muszę jeszcze się dodzwonić do poradni i coś ustalić. a co do bukietu to ja chciałam koniecznie konwalie, ale teraz się zastanawiam, że przy mojej bladej cerze i sukni koloru szampana konwalie mogą wyglądać mdło... co o tym myślicie? a ślub akurat w maju, jak konwalii jest masa... ![]() Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2007-10-03 o 10:04 Powód: zapomniałam o fotce :) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zadomowienie
|
![]()
Hello.
Dawno mnie tu nie było, a widzę że z ksylwią ![]() Nie znamy jeszcze godziny ślubu, bo jeszcze nie byliśmy u księdza. Sukienki też jeszcze żadnej nie przymierzałam, bo najpierw muszę schudnąć kilka kg. Ale myślę,że po nowym roku się wybiorę gdzieś przymierzyć. Podobają mi się proste sukienki, nie żadne bezy. Nie mamy jeszcze orkiestry, bo mój Tż szuka kogoś kto by nie fałszował, na razie tylko jeden zespół śpiewa bez fałszów na 15 przesłuchanych. Obrączki zostały kupione razem z pierścionkiem zaręczynowym.
#1923 |
Rozeznanie
|
No to po kolei:
kamerzysta, fotograf Już kiedyś się wypowiadałam,ale powtórzę. Zdjęcia chcemy miec bo to piękna pamiątka, film (kamerzysta) też chcemy go mieć. Choć osobiście nie przepadam, za filmami, to jestem na TAK. Powodów jet wiele, ale głównie jeden ten co podała calva. Film ma byś pamiątką za ileś tam lat, być może wielu z tych osób już nie będzie, dobrze ich zobaczyć szczęśliwych, radosnych. Mój brat miał ślub/wesele 6 lat temu - film wiadomo taki sobie,ale czasem go oglądam widzę jak moi rodzice bawią się śmieją - dziś nie ma już moich rodziców, film został...... zawieszki na butelki Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, zalezy jak komu pasuje. jedno co mi się nie podoba to naklejki na butelkę, lepiej zostawić butelkę oryginalną. Z tych wklejonych zdjęć podobają mi się te ostatnie, na sznurkach,takie ręcznie pisane i rysowane kwiaty No właśnie pytam o to jakie kwiaty w jakich miesiącach są dostępne, bo planując kwiaty do kościoła przeliczyłam się, chyba nie ma mieczyków w maju. |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
pietrusia my też weźmiemy ślub 5 lipca!
![]() Zamówiliśmy już salę, kościół, DJ'ów (żadna orkiestra mi się nie podobała, a tych znam i za wesele z poprawinami płacimy 800 zł) i fotografa. Od poczatku wiedzieliśmy, że nie chcemy kamerzysty. Filmy wychodzą nudne i tak ich nikt potem nie ogląda. Częściej wraca się do zdjęć, przynajmniej tak jest u nas. Postawiliśmy na profesjonalnego fotografa. U mnie w rodzinie kilka osób ma kamerę, więc i jakieś filmiki się znajdą. Może nawet będą zabawniejsze. Co do wódki, to koniecznie chcemy nalepki na butelki, w końcu ma to być wódka weselna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Raczkowanie
|
jak wiekszosc ludzi krepuje sie przed kamera ale mimo to bedziemy miec kamerzyste. film to zupelnie cos innego niz zdjecia. na moim weselu niestety nie bedzie juz mojego taty ale uwielbiam ogladac nasze domowe narania z imprez i nie tylko. zdjecia nie pozwalaja mi posluchac jego glosu... tak wiec co do filmu jestem jak najbardziej na tak.
naklejki na wodke wydaja mi sie zupelnie niepotrzebne ale zastanowie sie nad zawieszkami lub zwyklymi wstazeczkami. mam wazne dla mnie pytanie czy wystaryczy jak pojdziemy do usc i podpisac protokol poltora miesiace przd slubem czy to musi byc 3 m-ce przed?? wiem ze najwczesniej 3 m-ce przed ale nigdzie nie pisze kiedy najpozniej ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do tych etykietek to sama nie wiem.... niby to fajne, ale chyba zbędne... no i znów kasa leci na to :/ ehh... a gdyby tak strzelić 6 w totka.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() taka zawieszka to tylko papier strukturowany i/lub bibułkowy z nadrukiem z domowej drukarki - 7zł/20 arkuszy, wstążeczka - 3zł/25m, art. pasmanteryjne (których nie ma a ja bym dodała:P) w zależności od wzoru - ok. 2-3zł za 50-70szt. te serduszka w zdjęciu nr3 są wycięte specjalnym dziurkaczem, którego koszt to 8-20zł w zależności od wielkości motywu. "faliste" boki zawieszek są wycięte "falistymi nożyczkami" - ok. 6zł. a jaka frajda z robienia :P (cholera - napaliłam się - chyba po zrobieniu kotylionów wezmę się za robienie zawieszek na wódkę ![]() (ceny, które podałam, to ceny z allegro, po takich cenach zaopatrywałam sie tam w materiały do robienia zaproszeń i kotylionów. jak ktoś chce mogę podać na prv namiary). |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1928 |
Raczkowanie
|
hehe ja to raczej pozostawiam butelki naturalne takie jak kupię
![]() ![]() nie wiem z czego i jak będzie wyglądać bukiet;(moja ciocia zna jakąś florystkę która super dopiera kwiaty do kreacji i osoby więc pewnie zdam się na nią;Dale najpierw trzeba zakupić suknię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Rozeznanie
|
![]()
ja mam wlasnie zamiar zmieniac etykietki na butelkach z wodki. tylko niewiem jak to wyjdzie i jak bedzie z czasem. jak liczycie ? 1x 0,75 litra na osobę czy na parę??
#1931 |
Zakorzenienie
|
bylam na drugich naukach. ogolnie wszystko sprowadzalo sie do tego zeby nie seksic sie przed slubem ,nie mieszkac razem itp
![]() ja jeszcze nie wiem jaka wodke kupimy, o kwiatach tez nie myslalam. w ogole to o niczym tak nie mysle. zawieszki i etykiety zrobi mi przyjaciolka
#1932 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Raczkowanie
|
Witam, ja wychodze za maz 6 wrzesnia 2008.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() ![]() Czy ktoś słyszał jakieś opinie o Baronie? ![]() INFORMACJE OGÓLNE Koszt przyjęcia weselnego wynosi 175.00 zł dla 1 osoby i zawiera: 4 posiłki gorące , 12 zimnych przekąsek , 2 desery do wyboru spośród 4 ( tort weselny , ciasto , owoce i lody ) , napoje zimne i gorące bez limitu , szampan na powitanie , chlebek weselny , apartament dla Nowożeńców i 2 pokoje dla rodziców. Istnieje możliwość zamiany 2 zimnych przekąsek na koszt piątego gorącego dania co nie ma wpływu na cenę a jest chętnie postrzegane przez gości. Dzieci w wieku od 3 do 13 lat oraz obsługa weselna w sensie orkiestry , kamerzystów i innych artystów ( jeśli oczywiście tacy występują ) są płatne 50%. Cena nie zawiera alkoholou. Alkohol możecie mieć Państwo własny , nie liczymy opłaty korkowego , możecie Państwo również skorzystać z naszej propozycji w której sprzedajemy alkohol w cenach hurtowych bez narzutu gastronomicznego. W cenie otrzymujecie Państwo 3 pokoje , natomiast każdy dodatkowy pokój niezależnie od tego ilu osobowy kosztuje 100.00 zł. Dodatkowe atrakcje kulinarne , oprawa muzyczna , występy artystyczne ,pokazy i dekoracja sali stanowią koszt dodatkowy , do ustalenia podczas indywidualnego spotkania. Aby zarezerwować termin należy podpisać umowę i wnieść kaucję w wysokości 2000.00 zł. Nie prowadzimy rezerwacji wstępnych i telefonicznych. Spotkania w sprawie wesel lub podpisania umów ustalacie Państwo telefonicznie pod nr 22*7397871 lub 0*510*207*227. Fotografie dostępne na stronie www.baronnadarzyn.info1.pl lub www.baronpalac.pl PROPOZYCJE SZEFA KUCHNI Przekąski zimne: ryba w jarzynach na sposób grecki, sandacz faszerowany krabami, pstrąg w sosie kawiorowym, śledź w trzech smakach, śledzie w gorczycy na muślinie jabłkowo – szalotkowym, łosoś pościelony na zielono, łosoś wędzony sposobem skandynawskim z dodatkiem sosu czosnkowo – cytrynowego, łosoś w galarecie patera ryb wędzonych, szczupak faszerowany w całości na postumencie, karp w galarecie po żydowsku, tatar śledziowy, tatar z łososia, ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .... indyk w borówkowym wianku z musem brzoskwiniowym, kura w różowej galarecie na sposób dworski, rolada drobiowa z farszem ze świeżego szpinaku, rolada drobiowa faszerowana pasztetem mięsno – owocowym, indyk w maladze faszerowany pasztetem brzoskwiniowym, przysmak drobiowy z rodzynkami na musie brzoskwiniowym, galantyna z kurczaka, kura w całości na postumencie, ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...................... tymbalik drobiowy z domowego rosołu, tymbalik ozorkowy na puchu chrzanowym, tymbalik z krewetek z dodatkiem koniaku, tymbalik z szynki konserwowej i zielonego groszku, tymbalik wieprzowy, deska serów ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...................... pasztet z dziczyzny w borówkach, bażant w piórach na postumencie, schab szpikowany śliwkami, schab szpikowany morelami, schab przekładany kremem chrzanowym, rostbeef z grzybami w czerwonej glazurze, polędwiczka wieprzowa z wiśnią w galarecie, roladki z szynki ze szparagami, rostbeef szprycowany musem jajecznym, półmisek wędlin, rolada z karkówki w koprze, karkówka szpikowana grzybami w oprawie chrzanowej, boczek faszerowany z czosnkiem, boczek po chłopsku, półmisek mięs pieczonych, polędwiczki wieprzowe z pieczarkową niespodzianką, rolada ze schabu i polędwicy, befsztyk tatarski, ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ...................... Sałatki: sałatka mediolańska ( ser żółty , salami , warzywa ), sałatka z tuńczyka, sałatka jarzynowa tradycyjna, sałatka grecka z serem feta , sałatka meksykańska, sałatka z kurczaka z ananasem i orzechami, sałatka z szynki , papryki i ogórków, sałatka ziemniaczana z mięsem pieczonym, capresse, sałatka ze słodkich ziemniaków z czerwoną cebulą i orzechami, sałatka wegetariańska, sałatka pekińska z dodatkiem kaczki na miodzie, sałatka koktajlowa z krewetkami, sałatka z makaronem ryżowym i paluszkami krabowymi, sałatka z kaszy kus kus , sałatka z kiełków selera z serem kukurydzą i szynką, sałatka z kurczakiem w sosie curry, sałatka z czerwoną fasolą , kukurydzą i serem, sałatka z blanszowanych pieczarek z zieloną pietruszką sałatka nicejska Zupy: flaki tradycyjne, żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą, zupa węgierska, kwaśnica na wędzonce, krem pomidorowo – karotkowy z profitrolką, krem z brokułów z płatkami migdałowymi, krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, rosół ROYAL z kluskami serowymi, chłodnik z jajkiem, grzybowa z łazankami, krem z borowików, zupa cebulowa z grzankami, zupa królewska z pieczarkami i serem, botwinka z jajkiem. krem selerowy z grzankami, bulion z suszonych grzybów, krem kalafiorowy z płatkami migdałowymi, zupa rybna z krewetkami Przekąski gorące: gulasz węgierski, boeuf Strogonow, kurczę po pekińsku z dodatkiem grzybów moon i makaronu sojowego, pieczarki w śmietanie podane w chlebku, wołowina z papryką i pomidorami w kokilce, wieprzowina z orzechami nerkowca i makaronem sojowym, kurczak po seczuańsku, śliwka kalifornijska z boczkiem, forszmak, krokiety z kapustą i pieczarkami , barszcz czerwony, gulasz z dziczyzny, chili corn carne z gorącą tortillą Dania główne: róg obfitości ( schab faszerowany pieczarkami i żółtym serem ), zrazy zawijane po polsku z sosem pieczarkowym, pieczeń wieprzowa w sosie ze świeżych pomarańczy, zraziki cielęce w sosie ogórkowym, filet z indyka otulony sosem migdałowym, indyk z brzoskwinią i konfiturą żurawinową, kurczak faszerowany po polsku, pieczeń karkowa w sosie borowikowym, antrykot z kurczaka z zapieczonym serem, schab nadziewany śliwkami, schab duszony w pomidorach z papryką, schab w sosie myśliwskim z dodatkiem białowieskiego jałowca, antrykot z kurczaka panierowany w grzankach, pierś kurczaka w sosie akacjowym, zraz kmiecia obłożony złocistymi kopytkami, szaszłyk drobiowy z tęczowym ryżem, kurczęta po polsku z ziemniaczkami, łosoś z grila w sosie koperkowo- ziołowym, polędwiczki wieprzowe w miodowej poświacie, polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym, schab peklowany majeranem i czosnkiem z maślaną niespodzianką, kotlet deVolaille, schabowy z kostką na kapuście zasmażanej, żeberko pieczone w sosie BBQ, pieczeń karkowa w sosie własnym, sztuka wołowa z krążkami cebuli i sosem śmietanowo – czosnkowym, kurczak egzotyczny zapiekany z serem , plastrem ananasa i borówkami, eskalopki wieprzowe w sosie kurkowym, warkocz z soli atlantyckiej i łososia na sosie kawiorowym, rolada z pangi ze szpinakiem, medaliony cielęce z borowikami Dziczyzna: kaczka luzowana pieczona z jabłkami, szynka z jelenia w sosie kurkowym, pieczeń karkowa z dzika w sosie jałowcowym, szynka z dzika w sosie borówkowym, perliczka pieczona w leśnym sosie, udziec z jelenia w sosie własnym, zrazy z sarniny w sosie grzybowym, Desery: tort, ciasta, lody, owoce, banan w cieście piwnym lub naleśnikowym, naleśniki z owocami i bitą śmietaną, naleśniki z nutellą, sałatka owocowa skropiona koniakiem, szrlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych, sernik na musie truskawkowym, krążki jabłka w cieście cynamonowym, gruszka w czekoladzie, tiramisu, brzoskwinie zapiekane z baklawą, gruszka w karmelu Edytowane przez Biricchina Czas edycji: 2007-10-04 o 06:49 Powód: zalączniki się nie dołączyły |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1936 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie troche drogo.
a co do menu- jakos takie wykwintne jak dla mnie. pamietam jak sie zespol smial ze w jednej restauracji wymyslaja nie wiadomo jakie potrawy a potem goscie albo tego zjesc nie moga, albo nie potrafia. ze najlepsze tradycyjne flaczki, jakis kotlecik.
#1938 |
Raczkowanie
|
a ja bede miec i fotografa i kamerzyste
zawieszek i naklejek miec na butelkach nie bede 175 zl to troche duzo
#1939 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
za chwilke wyślę na prv ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do menu - dla mnie tragedią sa flaki i schabowy z kapustą ![]() i zrobię wszystko, zeby na moim weselu to pominąć. nie jestem zwolennikiem krabów i innych homarów, do których nie wiadomo, jak się zabrać. natomiast (jedzeniowo) najlepiej wspominam wesele, ma którym podano na obiad: krem z zielonego groszku; cielęcinę z młodymi warzywami gotowanymi na parze; gorącą szarlotkę z lodami. ta tradycja z flakami przyprawia mnie o mdłości ![]() ale ja już tak mam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Zakorzenienie
|
no cielecina to tez fajna potrawa.
ale cos takiego "warkocz z soli atlantyckiej i łososia na sosie kawiorowym" to by u mnie nie przeszlo. inna sprawa ze mam kucharki. nawet nie chodzi o to czy by zrobila ale o to ile bym na to wydala.
#1941 |
Zadomowienie
|
Popieram osoby, które nie są zwolennikami rosołu, flaków i schabowego
![]() ![]() Do dzisiaj wspominam krem pieczarkowy oraz strogonowa (nie wiem jak się to pisze) z ostatniego wesela- pyyychota ![]()
#1942 |
Zakorzenienie
|
My będziemy mieć pół na pół, trochę tradycyjnie, ale w umiarem, bo ani ja ani Tz flaczków etc nie zdzierżymy. Na szczęście wybór jest duży. Ale np jako zupka na obiad będzie rosół, zamiast kremu z pieczarek, czyli "typowo", jednak chcemy z klasą i smacznie. Nie lubię schabowego, ani innych "ciężko-staropolskich jedzonek", postaramy sie znaleźc "środek".
Menu mamy długaśne, więc nie będę wam pisac wszystkiego, jeszcze nie wybraliśmy, mamy czas do grudnia. 175 zł/os trochę dużo, jednak nie zapominajmy że są tam w cenie 3 pokoje i apartament. Może o chwyt reklamowy, apartament gratis, ale kosztem wyższej ceny za osobę ![]() ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Raczkowanie
|
Biricchina cena na pewno nie jest niska ale w większych miastach takie są ceny, my też będziemy płacić coś koło tego (w zależności jakie menu wybierzemy)
Co do flaków rosołów itd to jestem przeciwko; oczywiście nie należy przesadzać też w drugą stronę i serwować dań, z którymi goscie nie będą wiedzieli co zrobić ![]() My wstępnie planujemy krem leśny w czarce chlebowej, polędwiczka wieprzowa na sosie z zielonego pieprzu na deser może tarta jabłeczna. (nie udziwnione a jednocześnie nie będzie menu jak na większości wesel) |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
Ale CO SIE STALO????
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Raczkowanie
|
Nie układa nam sie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Zadomowienie
|
Ja też nie lubię flaków i schabowego
![]() ![]()
#1948 |
Zakorzenienie
|
Głupio mi pytać, bo to są sprawy prywatne, ale jak mówisz o sferze intymnej...może Tż powinien być nieco bardziej wyrozumiały i szanować Twoje przekonania, jeśli masz opory względem czegoś. Nie to jest najistotniejsze. Owszem ważne, ale chyba nie ważniejsze od uczuć drugiej strony, nie ma szans się dogadać?
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Wtajemniczenie
|
5 lipiec 2008 to będzie mój dzień. Nie mogę się doczekać a jenocześnie odczuwam już leciutki strach
![]() Flaczki i rosołek to chyba nic złego, zresztą jako drugie danie moze być cos bardziej wyszukanego. Poczytam sobie jeszcze wasze menu, może znajdę cos dla siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Rozeznanie
|
![]()
Dziewczyny doradzcie mi czy jest to drogo w restauracji 115 zł/osoba+ własne ciasto, tort, napoje, alkohol i owoce???
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:13.