Panny Młode 2008 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-03, 10:02   #1921
silesianna
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2008

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
Ciągle myślę nad kamerzystą.... Wy dziewczyny będziecie miały i fotografa i kamerzystę?
hehe
ja powiedziałam kategorycznie - nie chcę kamery na weselu. długo o tym rozmawialiśmy i doszliśmy do wniosku, że chcemy film, ale:

- film TYLKO ze ślubu i życzeń;
- regularny, dobrze zmontowany film z dwóch kamer, a nie pocięte badziewie, jakie proponuje większość firm.

i zostaliśmy w kropce - żadna z firm (w sensownym przedziale cenowym) nie zrobi nam tego tak, jak chcemy. (czyli cała uroczystość bez cięć nagrana na 2 kamery i z tego zmontowany kompletny obraz z którego nie tracimy ani słowa).

dawno temu jeden z wykładowców TŻa przy okazji wośpu nagrał z kolegą na 2 kamery koncert TŻa i wyszło to świetnie - dokładnie taki efekt, jaki byśmy chcieli mieć na ślubie. pertraktacje z panem wykładowcą trwają jeśli się powiodą - będziemy mieć taki film ze ślubu, jaki chcemy, jeśli się nie powiodą, nie będzie filmu w ogóle.

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość

Pytanie techniczne: robicie/zamawiacie etykietki na butelki?
Butelki bez nich są "w złym guście"?
Madlen, jak kto woli mnie z jednej strony bardzo podoba się sam pomysł etykietek (jak robiliśmy rok temu z TŻem "EMOsylwestra" to robiłam na przykład ręcznie naklejki na wódkę z napisem: "EMO WUTKA z czerwonym paskiem" - tak dla śmiechu) tylko że te wszystkie naklejki są strasznie dziadowskie jak dla mnie (zwłaszczca te z wierszykami o "gorzałeczce" ) a z kolei zawieszki - ok, tylko jak na nasze hardrockowe charakterki - trochę za "grzeczne". znalazłam jeden wzór naklejek, który mi się podoba (fotka poniżej) i namawiam TŻa

a tak z innej beczki - kilka dni temu zapadła decyzja - przeprowadzamy się
zwlekaliśmy z tą decyzją, bo TŻ czekał na decyzję w pracy - kiedy jedzie na szkolenie do USA (miał jechać jakoś październik / listopad, więc o przeprowadzce nie rozmawialiśmy w ogóle, bo po co przeprowadzać się na tydzien, jak go potem półtora miesiąca nie bedzie...) ale w pracy powiedzieli, ze jedzie w styczniu. także wiele nie myśląc postanowiliśmy, ze w najbliższy weekend sprzątamy mieszkanie i przestawiamy meble, a w ciągu tygodnia zwozimy nasze graty, tak, żeby od przyszłego weekendu już być (wreszcie) na swoich śmieciach

no i udało nam się zapisać na 10.11 na nauki weekendowe (też z tym zwlekaliśmy bo nie było wiadomo jak z tym wyjazdem...), muszę jeszcze się dodzwonić do poradni i coś ustalić.

a co do bukietu to ja chciałam koniecznie konwalie, ale teraz się zastanawiam, że przy mojej bladej cerze i sukni koloru szampana konwalie mogą wyglądać mdło... co o tym myślicie? a ślub akurat w maju, jak konwalii jest masa...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wódka.jpg (58,8 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2007-10-03 o 10:04 Powód: zapomniałam o fotce :)
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 10:32   #1922
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Panny Młode 2008

Hello.
Dawno mnie tu nie było, a widzę że z ksylwią za te same terminy zaręczyn i ślubu.
Nie znamy jeszcze godziny ślubu, bo jeszcze nie byliśmy u księdza.
Sukienki też jeszcze żadnej nie przymierzałam, bo najpierw muszę schudnąć kilka kg. Ale myślę,że po nowym roku się wybiorę gdzieś przymierzyć. Podobają mi się proste sukienki, nie żadne bezy.
Nie mamy jeszcze orkiestry, bo mój Tż szuka kogoś kto by nie fałszował, na razie tylko jeden zespół śpiewa bez fałszów na 15 przesłuchanych.
Obrączki zostały kupione razem z pierścionkiem zaręczynowym.

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 11:31   #1923
tiffi1
Rozeznanie

No to po kolei:

kamerzysta, fotograf
Już kiedyś się wypowiadałam,ale powtórzę.
Zdjęcia chcemy miec bo to piękna pamiątka, film (kamerzysta) też chcemy go mieć. Choć osobiście nie przepadam, za filmami, to jestem na TAK.
Powodów jet wiele, ale głównie jeden ten co podała calva.
Film ma byś pamiątką za ileś tam lat, być może wielu z tych osób już nie będzie, dobrze ich zobaczyć szczęśliwych, radosnych.
Mój brat miał ślub/wesele 6 lat temu - film wiadomo taki sobie,ale czasem go oglądam widzę jak moi rodzice bawią się śmieją - dziś nie ma już moich rodziców, film został......

zawieszki na butelki
Jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, zalezy jak komu pasuje. jedno co mi się nie podoba to naklejki na butelkę, lepiej zostawić butelkę oryginalną.
Z tych wklejonych zdjęć podobają mi się te ostatnie, na sznurkach,takie ręcznie pisane i rysowane

kwiaty
No właśnie pytam o to jakie kwiaty w jakich miesiącach są dostępne, bo planując kwiaty do kościoła przeliczyłam się, chyba nie ma mieczyków w maju.
tiffi1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 11:39   #1924
Integra
Zakorzenienie

pietrusia my też weźmiemy ślub 5 lipca!

Zamówiliśmy już salę, kościół, DJ'ów (żadna orkiestra mi się nie podobała, a tych znam i za wesele z poprawinami płacimy 800 zł) i fotografa. Od poczatku wiedzieliśmy, że nie chcemy kamerzysty. Filmy wychodzą nudne i tak ich nikt potem nie ogląda. Częściej wraca się do zdjęć, przynajmniej tak jest u nas. Postawiliśmy na profesjonalnego fotografa. U mnie w rodzinie kilka osób ma kamerę, więc i jakieś filmiki się znajdą. Może nawet będą zabawniejsze.

Co do wódki, to koniecznie chcemy nalepki na butelki, w końcu ma to być wódka weselna . Faktycznie, to na "rynku nalepek" nie ma wyboru, wszystkie są paskudne, więc swoje zaprojektujemy sami. Pozdrawiam
Integra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 14:12   #1925
agas
Raczkowanie

GG do agas

jak wiekszosc ludzi krepuje sie przed kamera ale mimo to bedziemy miec kamerzyste. film to zupelnie cos innego niz zdjecia. na moim weselu niestety nie bedzie juz mojego taty ale uwielbiam ogladac nasze domowe narania z imprez i nie tylko. zdjecia nie pozwalaja mi posluchac jego glosu... tak wiec co do filmu jestem jak najbardziej na tak.

naklejki na wodke wydaja mi sie zupelnie niepotrzebne ale zastanowie sie nad zawieszkami lub zwyklymi wstazeczkami.

mam wazne dla mnie pytanie czy wystaryczy jak pojdziemy do usc i podpisac protokol poltora miesiace przd slubem czy to musi byc 3 m-ce przed?? wiem ze najwczesniej 3 m-ce przed ale nigdzie nie pisze kiedy najpozniej
pozdrawiam

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 15:48   #1926
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
i zostaliśmy w kropce - żadna z firm (w sensownym przedziale cenowym) nie zrobi nam tego tak, jak chcemy. (czyli cała uroczystość bez cięć nagrana na 2 kamery i z tego zmontowany kompletny obraz z którego nie tracimy ani słowa).
No właśnie.... urywki do kiczowatej muzyczki i zmieniający się obraz w rytm muzyki, efekt kalejdoskopu czyli syfsko. Takie coś to ja sama sobie sklece z urywków zrobionych aparatem cyfrowymh moich znajomych i rodziny

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Hello.
Nie mamy jeszcze orkiestry, bo mój Tż szuka kogoś kto by nie fałszował, na razie tylko jeden zespół śpiewa bez fałszów na 15 przesłuchanych.
Nie znoszę fałszu, zwłąszcza weselnych kapel, dlatego zdecydowaliśmy się na oryginalną muzykę puszczaną przez DJa-wodzireja

A co do tych etykietek to sama nie wiem.... niby to fajne, ale chyba zbędne... no i znów kasa leci na to :/ ehh... a gdyby tak strzelić 6 w totka....

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 16:14   #1927
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość

A co do tych etykietek to sama nie wiem.... niby to fajne, ale chyba zbędne... no i znów kasa leci na to :/ ehh... a gdyby tak strzelić 6 w totka....
ja wiem, że ziarnko do ziarnka, ale naklejki to chyba najmniejszy wydatek - 50 sztuk kosztuje ok. 15 zł na allegro zawieszki są trochę droższe, ale takie same można zrobić w domu dużo mniejszym kosztem (to samo z kotylionami, tylko że w domu zrobię ładniejsze :P)
taka zawieszka to tylko papier strukturowany i/lub bibułkowy z nadrukiem z domowej drukarki - 7zł/20 arkuszy, wstążeczka - 3zł/25m, art. pasmanteryjne (których nie ma a ja bym dodała:P) w zależności od wzoru - ok. 2-3zł za 50-70szt. te serduszka w zdjęciu nr3 są wycięte specjalnym dziurkaczem, którego koszt to 8-20zł w zależności od wielkości motywu. "faliste" boki zawieszek są wycięte "falistymi nożyczkami" - ok. 6zł. a jaka frajda z robienia :P

(cholera - napaliłam się - chyba po zrobieniu kotylionów wezmę się za robienie zawieszek na wódkę )

(ceny, które podałam, to ceny z allegro, po takich cenach zaopatrywałam sie tam w materiały do robienia zaproszeń i kotylionów. jak ktoś chce mogę podać na prv namiary).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-03, 17:56   #1928
calva
Raczkowanie

GG do calva

hehe ja to raczej pozostawiam butelki naturalne takie jak kupięjeśli chodzi o mnie to zbędny wydatek chyba że kogoś bawi przygotowanie własnych zawieszek my przymierzamy się jedynie do etykiet (czy jak to się poprawnie nazywa;D) z imionami i nazwiskami gości;D problem polega że nie mam pojęcia jak usadzić gości;D ciągle o tym myślę i mam totalny mętlik;/

nie wiem z czego i jak będzie wyglądać bukiet;(moja ciocia zna jakąś florystkę która super dopiera kwiaty do kreacji i osoby więc pewnie zdam się na nią;Dale najpierw trzeba zakupić suknię

calva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 19:22   #1929
babeczka1985
Raczkowanie

Cytat:
ja wiem, że ziarnko do ziarnka, ale naklejki to chyba najmniejszy wydatek - 50 sztuk kosztuje ok. 15 zł na allegro zawieszki są trochę droższe, ale takie same można zrobić w domu dużo mniejszym kosztem (to samo z kotylionami, tylko że w domu zrobię ładniejsze :P)
taka zawieszka to tylko papier strukturowany i/lub bibułkowy z nadrukiem z domowej drukarki - 7zł/20 arkuszy, wstążeczka - 3zł/25m, art. pasmanteryjne (których nie ma a ja bym dodała:P) w zależności od wzoru - ok. 2-3zł za 50-70szt. te serduszka w zdjęciu nr3 są wycięte specjalnym dziurkaczem, którego koszt to 8-20zł w zależności od wielkości motywu. "faliste" boki zawieszek są wycięte "falistymi nożyczkami" - ok. 6zł. a jaka frajda z robienia :P

(cholera - napaliłam się - chyba po zrobieniu kotylionów wezmę się za robienie zawieszek na wódkę )

(ceny, które podałam, to ceny z allegro, po takich cenach zaopatrywałam sie tam w materiały do robienia zaproszeń i kotylionów. jak ktoś chce mogę podać na prv namiary).
Frajda jest na pewno, tylko trzeba mieć więcej czasu na to, a z tym już gorzej no, ale może coś popróbuję, kto wie

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2007-10-03, 19:25   #1930
biedronka19876
Rozeznanie

Arrow Dot.: Panny Młode 2008

ja mam wlasnie zamiar zmieniac etykietki na butelkach z wodki. tylko niewiem jak to wyjdzie i jak bedzie z czasem. jak liczycie ? 1x 0,75 litra na osobę czy na parę??
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 20:00   #1931
sanetka
Zakorzenienie

bylam na drugich naukach. ogolnie wszystko sprowadzalo sie do tego zeby nie seksic sie przed slubem ,nie mieszkac razem itp

ja jeszcze nie wiem jaka wodke kupimy, o kwiatach tez nie myslalam. w ogole to o niczym tak nie mysle.

zawieszki i etykiety zrobi mi przyjaciolka

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 21:03   #1932
marta12101
Raczkowanie

Cytat:

bardzo chetnie poprosze o namiary, chcialabym zrobic zaproszenia
marta12101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 23:25   #1933
Kbaga
Raczkowanie

Witam, ja wychodze za maz 6 wrzesnia 2008. Fajny watek, bardzo pomocny.Pozdrawiam.
Kbaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 06:46   #1934
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cześć ja w końcu wstępnie zarezerwowałam Hotel Baron w Nadarzynie. Co o tym myślicie? Cena nie jest za wysoka? Bo już sama nie wiem co myśleć...
Czy ktoś słyszał jakieś opinie o Baronie?

INFORMACJE OGÓLNE

Koszt przyjęcia weselnego wynosi 175.00 zł dla 1 osoby i zawiera: 4 posiłki gorące , 12 zimnych przekąsek , 2 desery do wyboru spośród 4 ( tort weselny , ciasto , owoce i lody ) , napoje zimne i gorące bez limitu , szampan na powitanie , chlebek weselny , apartament dla Nowożeńców i 2 pokoje dla rodziców. Istnieje możliwość zamiany 2 zimnych przekąsek na koszt piątego gorącego dania co nie ma wpływu na cenę a jest chętnie postrzegane przez gości. Dzieci w wieku od 3 do 13 lat oraz obsługa weselna w sensie orkiestry , kamerzystów i innych artystów ( jeśli oczywiście tacy występują ) są płatne 50%. Cena nie zawiera alkoholou. Alkohol możecie mieć Państwo własny , nie liczymy opłaty korkowego , możecie Państwo również skorzystać z naszej propozycji w której sprzedajemy alkohol w cenach hurtowych bez narzutu gastronomicznego. W cenie otrzymujecie Państwo 3 pokoje , natomiast każdy dodatkowy pokój niezależnie od tego ilu osobowy kosztuje 100.00 zł. Dodatkowe atrakcje kulinarne , oprawa muzyczna , występy artystyczne ,pokazy i dekoracja sali stanowią koszt dodatkowy , do ustalenia podczas indywidualnego spotkania. Aby zarezerwować termin należy podpisać umowę i wnieść kaucję w wysokości 2000.00 zł. Nie prowadzimy rezerwacji wstępnych i telefonicznych.
Spotkania w sprawie wesel lub podpisania umów ustalacie Państwo telefonicznie pod nr 22*7397871 lub 0*510*207*227. Fotografie dostępne na stronie www.baronnadarzyn.info1.pl lub www.baronpalac.pl

PROPOZYCJE SZEFA KUCHNI
Przekąski zimne:

ryba w jarzynach na sposób grecki,
sandacz faszerowany krabami,
pstrąg w sosie kawiorowym,
śledź w trzech smakach,
śledzie w gorczycy na muślinie jabłkowo – szalotkowym,
łosoś pościelony na zielono,
łosoś wędzony sposobem skandynawskim z dodatkiem sosu czosnkowo – cytrynowego,
łosoś w galarecie
patera ryb wędzonych,
szczupak faszerowany w całości na postumencie,
karp w galarecie po żydowsku,
tatar śledziowy,
tatar z łososia,
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ....
indyk w borówkowym wianku z musem brzoskwiniowym,
kura w różowej galarecie na sposób dworski,
rolada drobiowa z farszem ze świeżego szpinaku,
rolada drobiowa faszerowana pasztetem mięsno – owocowym,
indyk w maladze faszerowany pasztetem brzoskwiniowym,
przysmak drobiowy z rodzynkami na musie brzoskwiniowym,
galantyna z kurczaka,
kura w całości na postumencie,
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................
tymbalik drobiowy z domowego rosołu,
tymbalik ozorkowy na puchu chrzanowym,
tymbalik z krewetek z dodatkiem koniaku,
tymbalik z szynki konserwowej i zielonego groszku,
tymbalik wieprzowy,
deska serów
......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................
pasztet z dziczyzny w borówkach,
bażant w piórach na postumencie,
schab szpikowany śliwkami,
schab szpikowany morelami,
schab przekładany kremem chrzanowym,
rostbeef z grzybami w czerwonej glazurze,
polędwiczka wieprzowa z wiśnią w galarecie,
roladki z szynki ze szparagami,
rostbeef szprycowany musem jajecznym,
półmisek wędlin,
rolada z karkówki w koprze,
karkówka szpikowana grzybami w oprawie chrzanowej,
boczek faszerowany z czosnkiem,
boczek po chłopsku,
półmisek mięs pieczonych,
polędwiczki wieprzowe z pieczarkową niespodzianką,
rolada ze schabu i polędwicy,
befsztyk tatarski,

Sałatki:
sałatka mediolańska ( ser żółty , salami , warzywa ),
sałatka z tuńczyka,
sałatka jarzynowa tradycyjna,
sałatka grecka z serem feta ,
sałatka meksykańska,
sałatka z kurczaka z ananasem i orzechami,
sałatka z szynki , papryki i ogórków,
sałatka ziemniaczana z mięsem pieczonym,
capresse,
sałatka ze słodkich ziemniaków z czerwoną cebulą i orzechami,
sałatka wegetariańska,
sałatka pekińska z dodatkiem kaczki na miodzie,
sałatka koktajlowa z krewetkami,
sałatka z makaronem ryżowym i paluszkami krabowymi,
sałatka z kaszy kus kus ,
sałatka z kiełków selera z serem kukurydzą i szynką,
sałatka z kurczakiem w sosie curry,
sałatka z czerwoną fasolą , kukurydzą i serem,
sałatka z blanszowanych pieczarek z zieloną pietruszką
sałatka nicejska

Zupy:
flaki tradycyjne,
żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą,
zupa węgierska,
kwaśnica na wędzonce,
krem pomidorowo – karotkowy z profitrolką,
krem z brokułów z płatkami migdałowymi,
krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym,
rosół ROYAL z kluskami serowymi,
chłodnik z jajkiem,
grzybowa z łazankami,
krem z borowików,
zupa cebulowa z grzankami,
zupa królewska z pieczarkami i serem,
botwinka z jajkiem.
krem selerowy z grzankami,
bulion z suszonych grzybów,
krem kalafiorowy z płatkami migdałowymi,
zupa rybna z krewetkami

Przekąski gorące:
gulasz węgierski,
boeuf Strogonow,
kurczę po pekińsku z dodatkiem grzybów moon i makaronu sojowego,
pieczarki w śmietanie podane w chlebku,
wołowina z papryką i pomidorami w kokilce,
wieprzowina z orzechami nerkowca i makaronem sojowym,
kurczak po seczuańsku,
śliwka kalifornijska z boczkiem,
forszmak,
krokiety z kapustą i pieczarkami , barszcz czerwony,
gulasz z dziczyzny,
chili corn carne z gorącą tortillą

Dania główne:
róg obfitości ( schab faszerowany pieczarkami i żółtym serem ),
zrazy zawijane po polsku z sosem pieczarkowym,
pieczeń wieprzowa w sosie ze świeżych pomarańczy,
zraziki cielęce w sosie ogórkowym,
filet z indyka otulony sosem migdałowym,
indyk z brzoskwinią i konfiturą żurawinową,
kurczak faszerowany po polsku,
pieczeń karkowa w sosie borowikowym,
antrykot z kurczaka z zapieczonym serem,
schab nadziewany śliwkami,
schab duszony w pomidorach z papryką,
schab w sosie myśliwskim z dodatkiem białowieskiego jałowca,
antrykot z kurczaka panierowany w grzankach,
pierś kurczaka w sosie akacjowym,
zraz kmiecia obłożony złocistymi kopytkami,
szaszłyk drobiowy z tęczowym ryżem,
kurczęta po polsku z ziemniaczkami,
łosoś z grila w sosie koperkowo- ziołowym,
polędwiczki wieprzowe w miodowej poświacie,
polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym,
schab peklowany majeranem i czosnkiem z maślaną niespodzianką,
kotlet deVolaille,
schabowy z kostką na kapuście zasmażanej,
żeberko pieczone w sosie BBQ,
pieczeń karkowa w sosie własnym,
sztuka wołowa z krążkami cebuli i sosem śmietanowo – czosnkowym,
kurczak egzotyczny zapiekany z serem , plastrem ananasa i borówkami,
eskalopki wieprzowe w sosie kurkowym,
warkocz z soli atlantyckiej i łososia na sosie kawiorowym,
rolada z pangi ze szpinakiem,
medaliony cielęce z borowikami

Dziczyzna:
kaczka luzowana pieczona z jabłkami,
szynka z jelenia w sosie kurkowym,
pieczeń karkowa z dzika w sosie jałowcowym,
szynka z dzika w sosie borówkowym,
perliczka pieczona w leśnym sosie,
udziec z jelenia w sosie własnym,
zrazy z sarniny w sosie grzybowym,

Desery:
tort,
ciasta,
lody,
owoce,
banan w cieście piwnym lub naleśnikowym,
naleśniki z owocami i bitą śmietaną,
naleśniki z nutellą,
sałatka owocowa skropiona koniakiem,
szrlotka na ciepło z gałką lodów waniliowych,
sernik na musie truskawkowym,
krążki jabłka w cieście cynamonowym,
gruszka w czekoladzie,
tiramisu,
brzoskwinie zapiekane z baklawą,
gruszka w karmelu

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]

Edytowane przez Biricchina
Czas edycji: 2007-10-04 o 06:49 Powód: zalączniki się nie dołączyły
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 08:30   #1935
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Cześć ja w końcu wstępnie zarezerwowałam Hotel Baron w Nadarzynie. Co o tym myślicie? Cena nie jest za wysoka? Bo już sama nie wiem co myśleć...

INFORMACJE OGÓLNE

Koszt przyjęcia weselnego wynosi 175.00 zł dla 1 osoby i zawiera: 4 posiłki gorące , 12 zimnych przekąsek , 2 desery do wyboru spośród 4 ( tort weselny , ciasto , owoce i lody ) , napoje zimne i gorące bez limitu , szampan na powitanie , chlebek weselny , apartament dla Nowożeńców i 2 pokoje dla rodziców. Istnieje możliwość zamiany 2 zimnych przekąsek na koszt piątego gorącego dania co nie ma wpływu na cenę a jest chętnie postrzegane przez gości. Dzieci w wieku od 3 do 13 lat oraz obsługa weselna w sensie orkiestry , kamerzystów i innych artystów ( jeśli oczywiście tacy występują ) są płatne 50%. Cena nie zawiera alkoholou. Alkohol możecie mieć Państwo własny , nie liczymy opłaty korkowego , możecie Państwo również skorzystać z naszej propozycji w której sprzedajemy alkohol w cenach hurtowych bez narzutu gastronomicznego. W cenie otrzymujecie Państwo 3 pokoje , natomiast każdy dodatkowy pokój niezależnie od tego ilu osobowy kosztuje 100.00 zł. Dodatkowe atrakcje kulinarne , oprawa muzyczna , występy artystyczne ,pokazy i dekoracja sali stanowią koszt dodatkowy , do ustalenia podczas indywidualnego spotkania. Aby zarezerwować termin należy podpisać umowę i wnieść kaucję w wysokości 2000.00 zł. Nie prowadzimy rezerwacji wstępnych i telefonicznych.
Spotkania w sprawie wesel lub podpisania umów ustalacie Państwo telefonicznie pod nr 22*7397871 lub 0*510*207*227. Fotografie dostępne na stronie www.baronnadarzyn.info1.p l lub www.baronpalac.pl
Jak dla mnie osobiście to trochę drogo - my płacimy 120 zł od osoby w tym 5 gorących posiłków - reszty menu nei pamiętam akurat w tej chwili

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 08:32   #1936
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Jak dla mnie osobiście to trochę drogo - my płacimy 120 zł od osoby w tym 5 gorących posiłków - reszty menu nei pamiętam akurat w tej chwili
Dokładnie!! Zdaję sobie sprawę, że późno szukam, ale ceny mnie załamują

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 09:01   #1937
sanetka
Zakorzenienie

jak dla mnie troche drogo.
a co do menu- jakos takie wykwintne jak dla mnie. pamietam jak sie zespol smial ze w jednej restauracji wymyslaja nie wiadomo jakie potrawy a potem goscie albo tego zjesc nie moga, albo nie potrafia.
ze najlepsze tradycyjne flaczki, jakis kotlecik.

Stary 2007-10-04, 09:06   #1938
ysmay1
Raczkowanie

GG do ysmay1

a ja bede miec i fotografa i kamerzyste

zawieszek i naklejek miec na butelkach nie bede

175 zl to troche duzo

ysmay1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 09:24   #1939
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedronka19876 Pokaż wiadomość
ja mam wlasnie zamiar zmieniac etykietki na butelkach z wodki. tylko niewiem jak to wyjdzie i jak bedzie z czasem. jak liczycie ? 1x 0,75 litra na osobę czy na parę??
my liczymy 3/4 na parę + 10 butelek "na wszelki wypadek". z doświadczenia wiem, że u znajomych jeszcze zostawało.

Cytat:
Napisane przez marta12101 Pokaż wiadomość
bardzo chetnie poprosze o namiary, chcialabym zrobic zaproszenia
za chwilke wyślę na prv

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
gdzies czytałam, ale nie bardzo pamiętam... poszukam na pewno słyszałam, że fajne jedzenie, ale koszmarna akustyka. a co do reszty to obiecuję, że sprawdze

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
jak dla mnie troche drogo.
a co do menu- jakos takie wykwintne jak dla mnie. pamietam jak sie zespol smial ze w jednej restauracji wymyslaja nie wiadomo jakie potrawy a potem goscie albo tego zjesc nie moga, albo nie potrafia.
ze najlepsze tradycyjne flaczki, jakis kotlecik.
drogo - nie drogo, w okolicach warszawy to norma.
co do menu - dla mnie tragedią sa flaki i schabowy z kapustą
i zrobię wszystko, zeby na moim weselu to pominąć.
nie jestem zwolennikiem krabów i innych homarów, do których nie wiadomo, jak się zabrać. natomiast (jedzeniowo) najlepiej wspominam wesele, ma którym podano na obiad:
krem z zielonego groszku;
cielęcinę z młodymi warzywami gotowanymi na parze;
gorącą szarlotkę z lodami.

ta tradycja z flakami przyprawia mnie o mdłości nie wiem, jak to przewalczę z narzeczonym, ale przewalczę. żadnych ścierw martwych zwierząt nie będzie. to w końcu także moje wesele i mam w d... upodobania rodzinne i tradycje. ścierwom (czyli: wnętrznościom) mówię kategoryczne NIE.

ale ja już tak mam
Stary 2007-10-04, 09:34   #1940
sanetka
Zakorzenienie

no cielecina to tez fajna potrawa.
ale cos takiego "warkocz z soli atlantyckiej i łososia na sosie kawiorowym" to by u mnie nie przeszlo.
inna sprawa ze mam kucharki. nawet nie chodzi o to czy by zrobila ale o to ile bym na to wydala.

Stary 2007-10-04, 10:18   #1941
ksylwia
Zadomowienie

Popieram osoby, które nie są zwolennikami rosołu, flaków i schabowego u mnie tego nie będzie bo z tego zestawu jedynie schabowego pewnie bym zjadła. Ziemniaczki bankowo będą np w formie kulek lub szyszek podpiekanych, może jakieś sosy, nawet kluski ślaskie byłyby ok. Ale będę sie tym martwić gdzieś w lecie przyszłego roku

Do dzisiaj wspominam krem pieczarkowy oraz strogonowa (nie wiem jak się to pisze) z ostatniego wesela- pyyychota
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 11:37   #1942
Madlen__18
Zakorzenienie

My będziemy mieć pół na pół, trochę tradycyjnie, ale w umiarem, bo ani ja ani Tz flaczków etc nie zdzierżymy. Na szczęście wybór jest duży. Ale np jako zupka na obiad będzie rosół, zamiast kremu z pieczarek, czyli "typowo", jednak chcemy z klasą i smacznie. Nie lubię schabowego, ani innych "ciężko-staropolskich jedzonek", postaramy sie znaleźc "środek".
Menu mamy długaśne, więc nie będę wam pisac wszystkiego, jeszcze nie wybraliśmy, mamy czas do grudnia.

175 zł/os trochę dużo, jednak nie zapominajmy że są tam w cenie 3 pokoje i apartament. Może o chwyt reklamowy, apartament gratis, ale kosztem wyższej ceny za osobę
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 12:13   #1943
Pomponka
Raczkowanie

GG do Pomponka

Biricchina cena na pewno nie jest niska ale w większych miastach takie są ceny, my też będziemy płacić coś koło tego (w zależności jakie menu wybierzemy)

Co do flaków rosołów itd to jestem przeciwko; oczywiście nie należy przesadzać też w drugą stronę i serwować dań, z którymi goscie nie będą wiedzieli co zrobić

My wstępnie planujemy
krem leśny w czarce chlebowej, polędwiczka wieprzowa na sosie z zielonego pieprzu na deser może tarta jabłeczna. (nie udziwnione a jednocześnie nie będzie menu jak na większości wesel)
Pomponka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 12:42   #1944
babeczka1985
Raczkowanie

Dziewczyny nie wiem co robić Tak tu wypisywałam o naszych przygotowaniach do ślubu, ale tak naprawdę jest źle Ciągle jest źle między nami... Opowiadałam Wam ostatnio, ze TZ zastanawial sie nad przelozeniem slubu, ja protestowalam... ale teraz.... tez chcialabym, aby byl przelozony.... albo................ odwolany.... Mam wrażenie, że już nigdy nie bedzie dobrze miedzy nami On jest nieszczesliwy i ja chyba tez. Ale zadne z nas nie potrafi o tym powiedziec wprost. Nie wiem czemu... Ze strachu? Ja się ciągle łudzę, ze bedzie dobrze i ze z innym mezczyzna i tak lepiej nie bedzie, ale juz nie potrafie Nie potrafie tak dlugo spychac tych wszytkich problemow i wmawiac sobie, ze po slubie bedzie lepiej Chyba potrzebujemy wiecej czasu, zeby przekonac sie czy jestesmy dla siebie.... 4 lata to jednak za malo.... a perspektywa slubu chyba nas miazdzy nie wiem jak to wszystko napisac to takie skomplikowane czuje sie tak okropnie i sen z powiek spedza mi to, ze nie wiem co zrobic z zarezerwowana sala, dj.... Dziewczyny nie wiecie czy mozna o rok przelozyc slub bez straty pienieznej...? Wiem ze powinnam spytac osob, z ktorymi umowe podpisywalam, ale boje sie Sama nie wiem czego chce Mysle, ze gdyby mozna bylo przelozyc o rok, to tak bysmy zrobili.... niestety ale jesli poniesiemy strate, bo nie oddadza nam zaliczek? To co wtedy? Nie wiem juz nic nie wiem To wszystko tylko swiadczy o tym, ze totalnie nie dojrzalam do tego wszystkiego

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2007-10-04, 12:52   #1945
Madlen__18
Zakorzenienie

Ale CO SIE STALO????

M
Stary 2007-10-04, 13:04   #1946
babeczka1985
Raczkowanie

Nie układa nam sie Kłocimy sie. nasza sfera intymna kompletnie lezy i to przeze mnie i glownie przez to wszystko upada jestem jakas dziwna w tych sprawach i przez to cierpi TZ.... Potrafie byc taka okropna taka wredna dla niego i potem nienawidze sie za to, ale czasu sie cofnac nie da...

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2007-10-04, 13:05   #1947
gosiunia22
Zadomowienie

Ja też nie lubię flaków i schabowego No i jestem w kropce, bo muzycznie to będzie dosyć nietypowe wesele, nie chciałabym do tego katować gości jakaś oryginalną kuchnią. A już robiłam rozeznanie i wiem, że jest wielu amatorów flaczków. No cóż, ja najchetniej zjadłabym maślaną rybę, owoce morza itp., ale liczę się z tym, że nie każdemu odpowiada taka kuchnia. Pewnie stanie na rosołku i flakach, a na drugie jakieś tradycyjne danie, ale niekoniecznie schabowy

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 13:08   #1948
Madlen__18
Zakorzenienie

Głupio mi pytać, bo to są sprawy prywatne, ale jak mówisz o sferze intymnej...może Tż powinien być nieco bardziej wyrozumiały i szanować Twoje przekonania, jeśli masz opory względem czegoś. Nie to jest najistotniejsze. Owszem ważne, ale chyba nie ważniejsze od uczuć drugiej strony, nie ma szans się dogadać?

M
Stary 2007-10-04, 13:23   #1949
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

5 lipiec 2008 to będzie mój dzień. Nie mogę się doczekać a jenocześnie odczuwam już leciutki strach
Flaczki i rosołek to chyba nic złego, zresztą jako drugie danie moze być cos bardziej wyszukanego. Poczytam sobie jeszcze wasze menu, może znajdę cos dla siebie.
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 14:27   #1950
biedronka19876
Rozeznanie

Arrow Dot.: Panny Młode 2008

Dziewczyny doradzcie mi czy jest to drogo w restauracji 115 zł/osoba+ własne ciasto, tort, napoje, alkohol i owoce???
biedronka19876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości