|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: rurki
a mnie to strasznie wkurza że wszyscy chodza w tych białych butach z rzepami lub bez :/ normalnie klony
u mnie w szkole każda dziewczyna prawie takie ma..... ja nie :P ja chodze w białych trampkach i tak mi dobrze. jak dla mnie takie buty(te białe na rzepy i inne) średnio pasują do rurek.. ale to moje zdanie
|
|
|
|
|
#3782 |
|
Przyczajenie
|
Hmm... no ja właśnie też zauważyłam, że mnóstwo dziewczyn chodzi w takich butach... nie wygląda to źle, ale właśnie zaczyna się z tego robić masówka i jak ktoś tak wygląda to owszem, może i fajnie, ale tak samo jak wszyscy. Ja też mam białe buty, ale chyba zupełnie przypadkowo... (chciałam czarne:PP), są to zwykłe buty sportowe (reebok - zresztą też wiele dziewczyn widzę w tych samych:PP), ale fajnie wyglądają do rurek. Chociaż podobnie jak Meri99 uważam, że ogólnie białe buty optycznie skracają, bo nie wyglądają jak przedłużenie nóg, tylko nagłe odcięcie od ciemnych spodni, heh, jak to zabrzmiało. No nic, pozdrowienia
![]() P.S. Ogólnie według mnie takie białe duże buciki pasują do ciemnych jeansowych rurek, do czarnych (chyba, ze czarny jeans) czy szarych bym takich bucików nie ubrała Pozdrowienia
|
|
#3783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a potem ten mas... okropnosc... cale szczescie ze juz mam zamiar kupic sobie inne bo wkurza mnie to ze wygladam tak jak wszyscy... |
|
|
|
|
|
#3784 |
|
Raczkowanie
|
Mnie to nie przeszkadza że większość dziewczyn w mojej szkole nosi do rurek takie buty. Wy pewnie lubicie, ale ja nie bardzo lubię się wyróżniać z tłumu ;/ Co kto lubi. A kupiłam takie nie dlatego że inni je noszą, ale po prostu najzwyczajniej w świecie podobają mi się. Zwykła rzecz gustu.
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mialam takie sytuacje ze ja zaczelam w czyms chodzic a gdy przestalam(znudzilo mi sie) to inna dziewczyna ubierala sie sie tak ja ja kiedys i jeszcze zarzekala sie ze to ona byla pierwsza i ze to byl jej pomysl,gdy ja jej powiedzialam ze wyglada jak ja... |
|
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co? wiele osób kupuje sobie takie same ciuchy jak ktoś , kopiuje go. Ja bym tak nie mogła. Nie wiem czemu ale po prostu wiem że sama bym nie chciała żeby ktos kupił to samo co ja wiec nie kupuje tego samego co ktoś. I jak widze ze wiele osób juz coś ma to ja na pewno juz tego nie kupuje..
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz...każdy jest jaki jest. Nie twierdze że jestem za kopiowaniem bo nie jestem i przykro że ludzie nie potrafią swojego stylu wykreować. Ale żyjemy w wolnej Polsce i myślę że każdy ma prawo ubierać się jak chce. Chodź wiem że przykro się patrzy na kogoś kto jest kopią oryginału. Ubrania i moda jest po to, by każdy mógł sobie coś znaleźć dla siebie a przed wszystkim by je nosić. Nie fajną miałaś sytuacje że Cię ktoś skopiował, ale musisz zrozumieć że niektórzy ludzie lubią być kopią a nie oryginałem. Znajdź jakiś nowy styl, i może będzie ci ta dziewczyna zazdrościć tego nowego stylu. Wtedy będziesz czuła się lepiej niż teraz gdy twierdzisz że całą Ciebie skopiowała. U mnie też są takie dziewczyny które się kopiują nawzajem. Są identyczne. Ale nikt im nie ma za złe tego. W końcu w sklepach nie ma w nieskończoność ciuchów innych. W którymś momencie się powtarzają i nie sposób uniknąć podobieństwa. Skoro modne jest to i tamto, to właśnie w najlepszych sklepach to będzie przeważało. I nic nie poradzisz że każdy prawie kupuje w takich sklepach i są podobni. Ale to też może być rzecz gustu. Większości się podobają np. tuniki no to je noszą i tyle. Podobają się im białe buty to kupują. Lubią rurki to mogą je kupić. Nikt nie zakazuje. Wolna Polska, wolne słowo. Każdy ma prawo.
|
|
|
|
|
#3788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kiedy cos mi sie bardzo podobalo ze nawet moglabym dla tej rzeczy/ciucha skoczyc z wiezowca,i gdy nagle okazalo sie ze kupila sobie "TO" moja kumpela/znajoma, to juz sobie tego nie moglam kupic... ja przestrzegam tych "zasad"ale niestety inni maja to w d...e, i tylko jest im fajne ze ja ich nie skopiuje a oni mnie moga... Kamilo wiem ze kazdy ma prawo ubierac sie w co zechce...ale czasem to przerasta wszelkie mozliwosci...mi nie chodzi o podobienstwa tylko o TOTALNE zdzierstwo...bo napodobienstwa to jeszcze da sie przymknac oko,ale na identyczne klony juz nie... |
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Konto usunięte
|
Nie byłam przekonana do rurek na sobie bo jestem bardzo szzupła i mam nogi jak pająk tym bardziej jak załoze na siebie rurki, na dodatek mam szerwsze biodra wiec to dziwnie wyglada, nogi szczuple a biodra takie szerokie...
Przepraszam za jakość zdjęć ale pogoda nieciekawa i tak jakoś ciemno w domu a na dodatek sama je robiłam... |
|
|
|
|
#3790 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
smialo w nich pomykaj..
|
|
|
|
|
|
#3791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
aaa rurki są boskie
ostatnio widziałam chłopaków w rurkach ajaj wyglądali bosko a ja noszę do rurek własnie te buciki na rzepy albo tramposze pozdrawiam
|
|
#3793 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez tak uwazam, bo w przypadku braku bioder(moj przypadek) to akurat w rurkach wyglada sie jak na szczudlach... to znaczy cos (w sensie brak bioder) + dwa patyki...
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd te rureczki? ..
|
|
|
|
|
|
#3797 |
|
Wtajemniczenie
|
jasne ze mozna w nich chodzic do rurek... we wszystkich butach mozna...
![]() jezeli twoj styl jest raczej sportowy to beda pasowac
|
|
|
|
|
#3798 |
|
Raczkowanie
|
Ja od dluzszego juz czasu szukam opytmalnego 'stylu' ubran dla mnie-tak chudej jak ja :P (163i 41kg). I doszlam do wniosku ze mimo ze rurki podkreslaja figure-w moim wypadku chudosc lepiej w nich wygladam niz w 'dzwonach'. A dlaczego? bO jak sa opiete na udach i lydkach to widac 'kontarst' w szerokosci uda i lydki. Teraz mysle ze w dzwnonach wyglada to tak jakbym miala udo grubosci lydki.
Do rurasow tez nosze biale buty jest spox. Tylko wg mnie jesli skupiam sie na opietych spodniach powinnam nosic luzne bluzki i tuniki... A jak wg was powinny sie ubierac dziewczyny szczuple zeby nie wygladac jak wieszak?? pozdro
|
|
#3799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz..ja do końca nie wiem jak powinny a musiałabym się dowiedzieć bo również jestem chuda i wszystko wygląda u mnie jak na wieszaku. mimo to noszę to co mi się podoba. czy założyłabym coś kłusego czy obszernego, nigdy absolutnie nigdy nie obejdzie się bez uwagi 'boże jaka ty chuda jesteś !!!" ZAWSZE TAK JEST ! i jest mi przykro naprawdę. od razu tracę poczucie własnej wartości i mam dość swojego ciała. inni niszczą mi samoocenę. ale nic. nie o tym chciałam. moim zdaniem rurki tez wyglądają korzystniej na "chudośćiach' niż dzwony bo dzwony to widać od rauz gdzie jest za luźno i od razu widać że ją za duże. natomiastw rurkach mimo ze wszystkie kształty widać, to przynajmniej materiał mi nie zwisa na tyłku i to jest duży plus. górę nie noszę wielce obszerną. chociarz tuniki są wręcz wskazane do rurek. bo powinno być tak: nosić rurki, ubierz luźną górę. nosisz dzwony, iberz dopasowaną bluzke. mimo to do rurek chodzę w bluzkach przylegających. no takich normalnych, nie raz w takim luźniejszym sweterku. chętnie ubrałabym tunike, ale nie zauwazyłam jakiejś z długim rękawem tylko wszystko jest na lato. tuniki sa w sklepach ( u mnie) ale z krotkim rękawem ;/ wiec nawet jakbym chciała to nie kupie tuniki z długm rękawem. więc pozostają zwykłę bluzki. jezeli nie chce wyglądać na chuda, to możesz też do tych bluzeczek nosić modne teraz bardzo chusty zastępujące szal. u mnie w szkole masowo w tym chodzą.raz ze nie jest ci zimno w szyję wiec mozesz sobie pozwolić na większy dekolt, a dwa zasłania co nie co i sprawia wrazenie pełniejszej bo po porstu nie wiele widać. co prawda udręką są okolice bioder. ehh u mnie widać na pierwszy rzut oka. tego nie ukryję. noszę jasny pasek (kremowy) do czarnych rurek i to jakoś tak mniej podkreśla a raczej bardziej uniewidacznia moje chudości. trudno powiedzieć co powinny chude dziewczyny nosić. ja sama nie wiem. nosze po swojemu a i tak mam wytykane wiec żadna różnica. takie otoczenie jest i koniec. któraś powiedziała ze te białe buty skracają nogi. no to u mnie z powodzeniem się skracają, dzięki czemu również maskuje sie odrobinę ta chudość bo tez nie łądnie wyglądają wysokie i chude. skoro juz jestem chuda to próbuję obniżyć wzrost.
|
|
|
|
|
|
#3801 |
|
Raczkowanie
|
dla mnie nie ma nic zlego tylko jak codziennie moj kolega z klasy wywtyka mi po 3 razy ze 'ooo jaka ty chudzitka jestes' albo 'booze jaki kregoslup' albo ' ty masz udo jak moj biceps' no to sory ale po pewnym czasie mnie to zaczyna wkurzac
bo ile tak mozna tego sluchac. oczywiscie staram sie tym nie przejmowac ale to rowniez pozbawia mnie w tej chwili pewnosci siebie. do tego nie rozumiem 1 rzeczy-do mojej klasy chodzi rowniez dziewczyna ktora wazy '120 kg' i jakos nikt jej nie mowi 'ale ty gruba jestes'. bo co?? bo jest brazliwe? moze niektorym sie wydaje ze jak zbesztaja chude to pomaga w ten sposob grubym i siebie przy okazji dowartosciuja ?? ja sie juz komentarzami innych staram nie przejmowac bo prawda jest taka ze podobam sie wielu chlopakom. (i nie mowie tego nie wiadomo po co) tak jest. ![]() pozdro
|
|
#3802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie z toba zgadzam w 100% jest to czasem denerwujace,a dla niektorych zawsze jest denerwujace,bo rozumiem ze gdy slyszy sie takie rzeczy caly czas to pewnosc siebie spada. a co do tego ubierania sie na "grubaska" to wydaje mi sie po prostu ze trzeba zakladac wieksze ciuchy,np. dluzsza bluzke(bez golego brzucha) luzniejsze spodnie, nie obciskajace koszulki,ogolnie wystrzegac sie tych "opinajacych"ciuszkow ... wiecej zakrywac niz pokazywac...ja tak robie i wlasciwie po mnie nie mozna stwierdzic ile tak naprawde waze... to jest tak zwany ubior "na cebulke" oczywiscie te proporcje musza byc wywazone. czyli np. nigdy nie szeroko na calej sylwetce tylko jezeli na dole obcislej to na gorze szerzej i odwrotnie
|
|
|
|
|
|
#3803 | |
|
luckygirl
|
Cytat:
właśnie
|
|
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak czytam wasze wypowiedzi i powiem wam jedno (szczególnie dotyczy to panien 14-15 letnich uczęszczających jeszcze do gimnazjum) - im człowiek starszy tym mniej się przejmuje co o nim mówią inni
Na szczęście Mi też cały czas "koleżanki" powtarzały ze jestem chuda (szczególnie mówiły to te przy kości) itd, minęło 10 lat i mam gdzieś ich gadanie. Nadal jestem chuda, ważę tyle ile ważyłam w technikum ale zaakceptowałam siebie. Ubieram obcisłe ubrania, rurki bo i tak nic nie poradzę na to że przytyć nie mogę. W sumie to się chyba czuje, faceci to czują i doceniają Owszem czasem coś tam wraca, pomarudzę, że przydałoby się parę kilogramów więcej ale co zrobić - taką mnie Stwórca chciał ![]() Nie zaprzątajcie sobie tym głowy, to naprawdę minie i za kilka lat same będziecie się dziwić "po co ja się tym przejmowałam ".To tyczy sie osób szczupłych i przy kości. |
|
|
|
|
#3805 |
|
Rozeznanie
|
co do butow na rzepy kupilam sobie takie w diversie rok temu. bardzo je lubie i dynda mi czy sa modne czy nie i ile osob je nosi.bez przesady moda dla ludzi nie ludzie dla mody
|
|
|
|
|
#3806 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zobacz...jezeli widzisz codziennie po 30 osob tak samo wygladajacych,to po pewnym czasie zaczyna to denerwowac,zwlaszcza mnie, bo ja mam taki charakter ze nielubie byc powielana...oczywiscie nie w kwestii tych butow... ale ogolnie...po prostu denerwuja mnie takie masowki,jezeli juz cos wejdzie do sklepow to hurrraa....i wszyscy maja to samo...takie zjawisko jest najgorsze w szkolach... |
|
|
|
|
|
#3808 |
|
Raczkowanie
|
[...] więc dlatego właśnie wprowadzono mundurki ;/ co prawda inni i tak będą szpanować jak nie górą to spodniami, butami i gadżetami, ale zawsze coś. mimo to że chodź odrobinę ten mundurek zlikwiduje szpan, to nie jestem za nim bo tak czy siak da się szpanować czym innym i inni właśnie znajdą - czym. od tego nikt się nie uwolni. zawsze będzie szpan, zawsze będą klony.ajj jajjj ajjj... nie ma co się z tego powodu denerwować. człowiek niepotrzebnie sięstresuje. w ogołe uważam że to nie jest odpowiedni wątek (temat klonów) w temacie o rurkach. nies jestem adminem ale uważam że tu o rurach opwinno się dyskutować
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
osoba wyrozniajaca sie nie jest postrzegana jako ktos z indywidualnymi upodobaniami tylko jako osoba ktora mozna fajnie nasladowac... ja jestem przewrazliwona akurat na ten problem tak jak np. wizazanka wyzej (Lady marmolade) na to ze ludzie mowia jej ze jest za chuda... kazdego razi co innego...w zaleznosci od natezenia tych razacych rzeczy... tez uwazam ze nie powinno sie zbaczac z tematu,ale czasem trzeba pewne rzeczy wyjasnic zeby nie bylo niedomowien... |
|
|
|
|
|
#3810 |
|
Raczkowanie
|
raczej lans
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:43.

u mnie w szkole każda dziewczyna prawie takie ma..... ja nie :P ja chodze w białych trampkach i tak mi dobrze.
jak dla mnie takie buty(te białe na rzepy i inne) średnio pasują do rurek.. ale to moje zdanie

ajaj wyglądali bosko
..

bo ile tak mozna tego sluchac. oczywiscie staram sie tym nie przejmowac ale to rowniez pozbawia mnie w tej chwili pewnosci siebie. do tego nie rozumiem 1 rzeczy-do mojej klasy chodzi rowniez dziewczyna ktora wazy '120 kg' i jakos nikt jej nie mowi 'ale ty gruba jestes'.
bo co?? bo jest brazliwe? 

raczej lans