![]() |
#3601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
hej,
dziś kończe 10 t ![]() Jutro wizyta u gina, muszę punktualnie wyjśc z pracy, a koniec m-ca i roboty full. Ale się wszyscy zdziwią, że nie zostaję ![]() Cytat:
![]() Mnie strasznie c]piersi bola, chyba będe spać w staniku, bo w nocy jest najgorzej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Zakorzenienie
|
My też po 20 tygodniu ciąży planujemy ruszyć z wyprawką i skończyć kupować w czerwcu
![]() W ogóle to dzisiaj doktor robił mi też usg przez brzuch ![]() ![]() Talantea ja nie chce się bawić w pouczanie, ale z Twoją szyjką wizyty w kościele raczej nie są wskazane.
#3603 |
Zakorzenienie
|
Ja z wizytą w kościele zwlekałam do dziś. Kościół mamy nieogrzewany, wydawało się że jest dziś cieplej, ale zmarzliśmy. Poczekam aż będzie cieplej, bo jeszcze jakiegoś przeziębienia albo zapalenia pęcherza się dorobię.
---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- tija zostajesz na zwolnieniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3605 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A rzeczy dla Kropka chyba zaczniemy właśnie zbierać po 20 tygodniu, nie jesteśmy przesądni ale chcemy znać płeć. Za to dostałam już od siostry sukienki ciążowe na wiosnę-lato ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tylko słabo mi sie zrobiło to usiadłam i nie wstawałam już. Za tydzien juz nie pójdę bo za kazdym razem jak byłam to mi sie robiło słabo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my niestety nie mamy miejsca na osobny pokój dla dziecka, więc póki co będzie spało z nami w sypialni. Może w niedalekiej przyszłości uda nam się zmienić mieszkanie ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3608 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja narzie nie kupuje, nawet szczególnie nie oglądam..myślałam, że nie będę mogła wytrzymać (przed ci ążą tak sądziłam), a teraz jakoś na spokojnie podchodze do tematu..nie chce przesadzać z akcesoriami i gadzetami , bo większość to rzeczy zbędne i marketing dla przyszłych rodziców..kupię podstawę, ale też pewnie spadek po rodzinnych dzieciach jakiś będzie..a jak cos okaże się, że potrzebuję to zamówię przez neta..dziecku większość rzeczy nie jest potrzebna i dużo mam pisze już po fakcie, że im się nie przydały produkty, które zalecają w różnych broszurach/artykułach/książkach Cytat:
jak dziś kończysz 10t tzn, że jesteś w 10tod, tak? ja chyba też ![]() Cytat:
![]() ja jutro rano jadę na pappa ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Niewydolność cieśniowo-szyjkową definiujemy jako bezbolesne rozwieranie i skracanie się szyjki macicy w II trymestrze lub wczesnym III trymestrze ciąży, któremu nie towarzyszą skurcze, krwawienie z dróg rodnych czy pękniecie pęcherza płodowego [4, 5]." "Ważny jest również moment stwierdzenia niewydolności cieśniowo-szyjkowej, jako czynnik ryzyka porodu przedwczesnego. Kobiety zdiagnozowane przed 20 tc mają krótszy czas pomiędzy momentem rozpoznania a☠porodem. Prawie 75% takich kobiet urodzi przed 24 tc a ok. 25% będzie w ciąży do ukończenia 28 tc [10, 14]." "Do metod farmakologicznych zalicza się środki tokolityczne, hormonalne i przeciwzapalne. Zalecane jest również ograniczenie aktywności fizycznej." Na prawdę uważaj na siebie, bo z tak skróconą szyjką nie ma żartów ![]()
![]() |
#3610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie jest to samo ![]() Jak Wam kochane mija niedziela? Ja właśnie wyjęłam z piekarnika babinke cytrynowa ImageUploadedByWizaz Forum1453661007.513384.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3612 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieliśmy synka przez rok w sypialni, dokładnie po 1.urodzinach się wyprowadziliśmy do osobnego pokoju. Tak bylo nam wygodniej, bo Młody używał jeszcze smoczka, więc często się po niego budził, z naszego łóżka wystarczyło sięgnąć ręką i podać, praktycznie przez sen. a jak synek się budził w nocy, to mąż brał go na przewijak, ja w tym czasie robiłam mleko, szybkie karmienie i dalej spać. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
Ja zrobiłam bananofee, ale bleee. Nie podeszło :/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Rozeznanie
|
Talanttea a powiedz mi dlaczego miałaś skróconą szyjke ,jeśli nie doczytałam jakiegoś twojego postu wcześniejszego to przepraszam
![]() Jeśli choddzi o szyokwanie wyprawki itp.to w pierwszej ciąży zaczełąm wszystko szyować od początku i nie żałuje ,termina mialam na 20.7 więc to środek lata i końcowe 2 miesiące przed porodem są bardzo uciążliwe ,więc i tym razem będę szykowała wszystko dla maleństwa wcześniej. Co prawda łóżeczko już mamy z głowy bo mam po synku i uzywane rzeczy też są ale pozostałe trzeba kupić ,a ja uwielbiam zaupyyy ![]() ![]() Wiecie co po dzisiejszym podjadaniu chrupek ,moje dziecię znó sie zbuntowało i wylądowałąm w toalecie,i przyznam szczerze ze mam bardzo wybredne to moje dzieciątko ,zaczynam bać sie cokolwiek zjeść bo mam dość tych ciągłych wymiotów bądź mdłości jak coś zjem ,co oczywiście nie smakuje mojemu maluszkowi. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- [QUOTE=Piernik Torunski;54433521] my mamy osobny wolny pokój, ale się zastanawiam cały czas jak to zorganizować..czy nie wygodniej jeśli dziecko zamieszka z nami..z cddrugiej strony będzie budzić nas oboje to nie wiem czy to jest sens..myślę i myślę..może bardziej doświadczone mamy się wypowiedzą.rozważam opcję łóżeczka w sypialni, ale nie mam tu dużo miejsca np na komodę z rzeczami dla dziecka to tak średnio.. druga opcja łózko pojedyncze (dla mnie) w drugim pokoju i tam początkowo śpię z malcem..tylko też bez sensu się wyprowadzać od męża..przecież dzieć będzie mnie potrzebował w nocy przez wiele miesięcy/parę lat..[QUOTE] My jak synek sie urodził przez pierwsze 8 msc spaliśmy w pokoju synka na wersalce,tym razem mimo ze mamy 4 pokoje to raczej na początku zdecydowaliśmy umieszczenie dzidzię u nas w sypialni ale jeszcze nie wiem na jak długo .
![]() |
#3614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 9 tygodniu lekarz zauwarzył na usg , ze szyjka sie skraca i otwiera od srodka wiec od razu zalozyl pessar. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3616 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aniula83;54435031]Talanttea a powiedz mi dlaczego miałaś skróconą szyjke ,jeśli nie doczytałam jakiegoś twojego postu wcześniejszego to przepraszam
![]() Jeśli choddzi o szyokwanie wyprawki itp.to w pierwszej ciąży zaczełąm wszystko szyować od początku i nie żałuje ,termina mialam na 20.7 więc to środek lata i końcowe 2 miesiące przed porodem są bardzo uciążliwe ,więc i tym razem będę szykowała wszystko dla maleństwa wcześniej. Co prawda łóżeczko już mamy z głowy bo mam po synku i uzywane rzeczy też są ale pozostałe trzeba kupić ,a ja uwielbiam zaupyyy ![]() ![]() Wiecie co po dzisiejszym podjadaniu chrupek ,moje dziecię znó sie zbuntowało i wylądowałąm w toalecie,i przyznam szczerze ze mam bardzo wybredne to moje dzieciątko ,zaczynam bać sie cokolwiek zjeść bo mam dość tych ciągłych wymiotów bądź mdłości jak coś zjem ,co oczywiście nie smakuje mojemu maluszkowi. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- [QUOTE=Piernik Torunski;54433521] my mamy osobny wolny pokój, ale się zastanawiam cały czas jak to zorganizować..czy nie wygodniej jeśli dziecko zamieszka z nami..z cddrugiej strony będzie budzić nas oboje to nie wiem czy to jest sens..myślę i myślę..może bardziej doświadczone mamy się wypowiedzą.rozważam opcję łóżeczka w sypialni, ale nie mam tu dużo miejsca np na komodę z rzeczami dla dziecka to tak średnio.. druga opcja łózko pojedyncze (dla mnie) w drugim pokoju i tam początkowo śpię z malcem..tylko też bez sensu się wyprowadzać od męża..przecież dzieć będzie mnie potrzebował w nocy przez wiele miesięcy/parę lat.. Cytat:
biedna jesteś z wymiotami..mi pomgaja nimm2-cukierki,już dwa razy ustapiły mi mdłości po nich..może efekt placebo ale działa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdy do szpitala trafia pacjenta z niewydolnością to ona nie ma prawa się nawet ruszyć do wc. Ciągle leży z nogami wyżej żeby dziecko nie uciskało na szyjkę.
![]() |
#3618 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!!
gratuluję udanych wizyt! ![]() I trzymam mocno kciuki za te u których pojawiły się niepokojące objawy ![]() Ze względu na pracę mało czasu spędzam przed komputerem ![]() Niby planuję pracować do końca kwietnia ale coraz częściej jak słyszę budzik o 6 rano mam ochotę iść na zwolnienie... ![]() 18 stycznia byłam na usg "genetycznym" - zdjęcie poniżej ![]() Doktor mówił że wszystko jest w porządku i że ryzyko wad genetycznych jak i wad serca jest minimalne. Pobrano mi krew na test papp-a, jutro mam pytać o wynik. Dziś rozpoczęłam 14 tydzień ![]() ![]() Termin porodu niebezpiecznie mi się przesuwa - aktualnie 31.07.2016 ![]() Kolejna wizyta u doktora 4 lutego ![]() Ściskam mocno! ![]()
#3619 |
Zakorzenienie
|
Mi też landrynki pomagają przy mdłościach
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
Witam się po 4 dniach nieobecności.
Od wczoraj Was nadrabiam. Ale jak jestem w pracy od rana do wieczora to nie mam jak zaglądać, a już o dyskusji nie ma mowy;/ Podam po 20 spać.... Tak po krótce, co pamiętam. Pisałyście o naleśnikach, więc rano zagoniłam niemęża do zrobienia nam na śniadanie ![]() Piszecie o wyprawce, ja juz bym chciała biegać po sklepach, ale poczekam do USG, które jest już JUTRO ![]() ![]() ![]() Większym dla nas zmartwieniem jest zmiana mieszkania, bo to jest bardzo za małe;/ A przez to, że mamy zwierzęta to nikt nam nie chce wynająć nic ciekawego;/ Mam nadzieję, się wyprowadzić do grudnia tego roku, niemowlę może być kilka miesięcy z nami w pokoju, choć nie wiem gdzie będzie wózek.... Co do wózka. Stojąc dziś przy kasie, przede mną była babka z NAJCUDOWNIEJSZYM wózkiem na świecie. To była miłość od pierwszego wejrzenia:P Wyzerkałam firmę i zaraz pobiegłam googlować. Dostałam małego zawału ![]() ![]() ![]() http://www.emmaljunga.co.uk/stroller/mondial-duo-combi/ Ja za to od 3 dni znów nudności i wymioty...uroczo, bo akurat w czasie kiedy miałam maraton w pracy. Niefajnie.... Ale dostałam urlop na luty i lecimy sobie z młodą na tydzień do Polski. Mama ma mi zarezerwować gdzieś USG 3D, i może będzie już widać co tam się chowa między nogami ![]() ![]() ![]() Przy okazji mam takie pytanie, czym sie różni USG 3D od 4D:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o widzisz ..to coś w tym musi być..najgorsze,że ja zjadam po dwie paczki za jednym posiedzeniem bo nie mogę się oderwać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Piernik Torunski;54435586][QUOTE=aniula83;54435031]Talanttea a powiedz mi dlaczego miałaś skróconą szyjke ,jeśli nie doczytałam jakiegoś twojego postu wcześniejszego to przepraszam
![]() Jeśli choddzi o szyokwanie wyprawki itp.to w pierwszej ciąży zaczełąm wszystko szyować od początku i nie żałuje ,termina mialam na 20.7 więc to środek lata i końcowe 2 miesiące przed porodem są bardzo uciążliwe ,więc i tym razem będę szykowała wszystko dla maleństwa wcześniej. Co prawda łóżeczko już mamy z głowy bo mam po synku i uzywane rzeczy też są ale pozostałe trzeba kupić ,a ja uwielbiam zaupyyy ![]() ![]() Wiecie co po dzisiejszym podjadaniu chrupek ,moje dziecię znó sie zbuntowało i wylądowałąm w toalecie,i przyznam szczerze ze mam bardzo wybredne to moje dzieciątko ,zaczynam bać sie cokolwiek zjeść bo mam dość tych ciągłych wymiotów bądź mdłości jak coś zjem ,co oczywiście nie smakuje mojemu maluszkowi. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3624 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nieodpowiedzialnie Twoja koleżanka się zachowała. Jednak mimo leków, szwów i krążków, a bez dyscypliny pacjentki znacznie rośnie ryzyko porodu przedwczesnego. Miała dziewczyna po prostu szczęście. A nie każdy je przecież ma.
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jakie rejony Pl się wybierasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam plamień ani bóli. Lekarz nie kazał mi siedzieć cały czas w domu tylko się oszczędzać i nic nie dzwigać. Boję się to fakt, ale nie chcę być całkowicie wykluczona z życia bo znów wpadnę w stany depresyjne :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3627 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aniula83;54436101][QUOTE=Piernik Torunski;54435586]
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słyszałam, że jak jest chłopak to można wcześniej coś zobaczyć. A mi sie już śnił dwa razy ![]() W Uk za bardzo nie chcą informować o płci tak wcześnie. Niektóre szpitale nawet na połówkowym nie informują, ze względu na ilość pozwów jaką mieli.....Nie rozumiem, tych ludzi tutaj. Przecież wiadomo, że żaden lekarz nie położy swojej głowy za to. Nikt nie daje 100% gwarancji. Ale co zrobisz jak większość ludzi w Szkocji ledwo gimnazjum skończyła.... ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Wysłałam link do wózka mojej mamie i już jej się nic nie podoba....wiecznie narzeka. Już mnie zdenerwowała. Jak jej odpisałam, że stać mnie to sobie mogę kupić, to się obraziła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Piernik Torunski;54436556][QUOTE=aniula83;54436101] Cytat:
![]()
![]() |
#3630 |
Zadomowienie
|
Jeszcze tak sobie myślę...powiedz innej kobiecie, że jesteś w ciąży to niektóre zasypią Cię tysiącem "dobrych rad"...też tak macie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.