![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Wczoraj dwie lutówki urodziły
![]()
#152 |
Rozeznanie
|
Moja kochana teściowa ma 400 km wiec do szpitala napewno nie dojedzie, choć juz oznajmiła, ze przyjedzie jak urodzę na dłużej!( tak sie składa ze z końcem lutego zamykają sklep w którym pracuje wiec bedzie miała bardzo duzo wolnego czasu) najgorsze ze meza wtedy nie bedzie. Narazie mowię ze nie ma takiej potrzeby i mama do mnie przyjedzie do pomocy, ale nie wiem jak długo uda mi sie to ciagnąć. Ona nie ma prawa jazdy wiec ja musiałabym po nia jechać 50 km a pozniej odwieźć na busa na 7 rano i to mnie przeraża najbardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- A co odwiedzin w szpitalu, do mnie tylko mąż z wiadomych przyczyn przyjdzie, ale gdybym rodziła w Pl pewnie i teściowa i mama by przyjechały. Ale z pewnością nie zaraz po porodzie, tym bardziej jakbym je o to poprosiła.
![]() |
#154 |
Zadomowienie
|
słoneczko - możesz powiedzieć że chcesz wyjść na żądanie - nikt nie ma prawa przetrzymywać cie w szpitalu bez powodu
badanie na paciorkowa jest ważne przez miesiąc (plus minus tydzień) czeka się kilka dni na wynik - więc najlepiej zrobić ok 35-36 tydzień. ja już miałam w szpitalu i muszę mieć powtórzony żeby termin się zgadzał i był wynik ważny przy porodzie. Co do teściowej - to największe zastrzeżenie względem małej mam takie że pali jak smok i śmierdzi jak stara popielniczka. Więc nie chce żeby brała dziecko na ręce! teścia nie trawię - mój TŻ wie o tym, on swobodnie narzeka na moich rodziców ja na jego - nie wpływa to na nasze relacje, o ile teściowie nie mieszają się w nasze sprawy. Ja zawsze jestem miła dla teściów i tylko do TŻ narzekam co mnie denerwuje z nadzieją że jakoś subtelnie to naprostuje ![]() i to samo w drugą stronę - jak coś denerwuje męża w moich rodzicach to ja staram się jakoś ten problem rozwiązać Edytowane przez Dorka__00 Czas edycji: 2016-01-25 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Hej.
I ja się witam w kolejnej części. Przeżyłam dzisiaj chwile grozy.Chciałam się schylić po ładowarkę, straciłam równowagę i spadłam z łóżka. Ratując brzuch walnęłam głową w ścianę i obiłam cztery litery. A i tak nie obyło się bez skurczy ![]() Weszłam dziś na wagę. W ciągu trzech tygodni przybył mi kilogram. Nie jest źle. Ale ogólnie to już dramatyczne przytyłam ![]() Rozwalił mnie wczorajszy tekst o Stefanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
Mieszkanie pod nami jest remont i tak się tłuką, że szok
![]() Mam wrażenie jakby mi w pokoju obok młotkiem po ścianie ktoś walił ![]()
#157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż np nie wie że ja o niej tak mówię. :-P zresztą slepy nie jest i sam nie raz potrafi pojechac po niej. Jej nie jest mi żal. Ona mnie średnio lubi. I jeśli będzie miała zamiar siedzieć u mnie zbyt długo to dowie się co na ten temat sądzę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Milendujka
Jesli chodzi o mojego tz , to wie ze.mam wiele powodow do tego by nie zywic sympatii do jego rodzicow, bo ich zachowanie czasem odbiega od normalnych. On tez wiele zrozumial jak zamieszkalismy razem, jak poznal lepiej moja rodzine i nasze stosunki. Ja odnosze sie do jego rodzicow z szacunkiem ewentualnie mowie co.mi.nie pasuje, nie potrafie przytakiwac ale nigdy nie bedziemy w super stosunkach i.on o tym wie. Teraz to ja musze go ganiac,zeby zadzwonil do.matki zapytac co u.nich albo pojechal.chociaz na godz. Do mojej mamy mowi mamuniu , nigdy nie slyszalam zeby.mial takie relacje z.swoja mama. Zobaczyl jak powinny wygladac normalne rodzinne relacje i teraz jakos na nic nie naciska.i.nie zmusza.do niczego. Sam czasem mowi,ze wstyd mu za jego rodzicow. Ja bede ich zawsze tolerowac ze wzgledu na.niego ale.nie.bede dazyc do ogromnych sympatii. |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mój mąż z moją mamą ma relacje ograniczone do minimum, bo moja mama pracuje i ma zajętą głowę czymś innym niż wymyślanie farmazonów na zięcia ![]() ![]()
![]() |
#160 |
Konto usunięte
|
Ja już po wizycie, słuchajcie synek waży 1800 w 31/32 tygodniu,
![]() Ja dobiłam do 5kg na +, pytałam o to gin, ale ona nic mi na to nie powiedziała, tylko że najważniejsze że dziecko dobrze waży i prawidłowo się rozwija. Mówi że chyba schudłam po drodzę, dla tego tak mało mam na +. Szyjka długa, ktg będą robić zaczynając od 36 tygodnia, kolejna wizyta po walentynkach ![]() marta1986222;- ale masz grzeczną córeczkę, mojego by przyłozyć na drzemkę. On zanim zaśnie wieczorem, to godzinę po łóżku skacze, wygłupia . I to rytuał od 5 lat ![]() słoneczko- faktycznie ta nadmierna opieka może wkurzać. U nas w szpitalu nie wolno wchodzić na sale , jest pokój odwiedzin do tych spraw, lub hall . Ja się w ogóle nie przejmuje wyglądem, przecież każdy wie że po porodzie jestem. Jeszcze by tam dla teściów się upiekszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
my z teściami widujemy się co kilka miesięcy.
ja z moimi rodzicami częściej i TŻ ze swoimi częściej. Ale takie wspólne wypada rzadko nam się zdarzają. A moi rodzice z rodzicami TŻ widzieli się dwa razy z czego raz na ślubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Tż to jeszcze rozumię, bo mój też siedział ze mną od rana do nocy. Ale u sąsiadki z łóżka obok to cała rodzinka, mąż, rodzice, rodzeństwo. Więc to już przesada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Nadia - super, piękna waga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Skarze sie na nia, ale wiem ze mezowi jest wtedy przykro bo wie, ze ma matke egoistke. Meza wychowywala babka, matka nigdy nie umiala sie nim zajac. Moja mama tez nie nadaje sie do opieki nad dzieckiem. Tez ma wiele wad i takie teksty ze krzywdzi nimi Pole, demotywuje. Wkurza nas to wiec maz tez ma mojej duzo do zarzucenia. Generalnie jestesmy w polozeniu kiepskim bo ani moja mama ani tesciowa kompletnie nie nadaja sie do dzieci wiec jestesmy zdani na siebie.
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale właśnie TŻ to dla mnie normalne ![]()
![]() |
#167 | |||
Zadomowienie
|
Zaczęło się
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny te biustonosze w Lidlu to jakieś dziwne te rozmiary, nie ma ani jednego z obwodem 75 lub 80
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Wtajemniczenie
|
O kurdoe rzeczywiście duże te biustonosze.. Trzeba będzie iść i zobaczyc.
#171 |
Zadomowienie
|
Nadia gratuluję wizyty
![]() Słoneczko musisz postarać się uciąć niezdrową relację jeszcze przed porodem. Pogadaj z mamą. Wyznacz jakieś granice nie tylko na teraz, ale też na czas kiedy dziecko już będzie na świecie. Jest coś w tym o czym pisała Darolka. Po porodzie ogólnie możesz być w złej kondycji psychicznej. Jeżeli dojdzie do tego jeszcze szarpanina o dziecko, złote rady i krytyka, bo wszystko robisz źle, bo źle karmisz, źle nosisz,źle prxewijasz to niestety depresja gotowa ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#172 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam wrażenie, że w lidlu jest duża rozmiarówka tzn s-ka wygląda jak m-ka.
Czekam z obiadem na męża,a już jestem bardzo głodna ![]() Zastanawiam się nad poduszką rogalem do spania i później karmienia. Tylko nie wiem czy to będzie przydatne czy nie. Spać już mogę normalnie, ale nie wiem co z karmieniem ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj np rozmiar nasz polski 70c, to francuski 85c ![]() Cytat:
![]() Słabo mi jak to widzę ![]() https://www.facebook.com/repostuj/vi...25619/?fref=nf
![]() |
#175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#176 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() właśnie też widziałam te obwody i przesada... przecież nie każda matka karmiąca ma 85 pod biustem :/ a byłyby fajne zakupy, ech...
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Też właśnie sobie myślę czy nie odpuścić. Myślisz, że zwykła poduszka nie będzie zbyt miękka? Może koc sobie wokół siebie owinę, no nie wiem ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dziewczyny kiedy zacząć pić herbatę z liści malin? Dzisiaj kupiłam
![]()
#179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mjakmama24.pl/artykul/gal...916/770/10191/ bardzo wygodnie się karmiło, ona jest taka twardsza, dziecko było faktycznie wyżej, ze nie musiałam się garbić, żeby cyca dostało |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.