|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
U mnie dziś 27 dc i zaczęło się delikatne plamienie, więc pewnie jutro lub pojutrze @ przyjdzie. Ostatni cykl miał 26 dni i krótka fazę lutealna, więc cieszę się ze tym razem ta faza się wydluzyla. Zawsze to krok bliżej sukcesu
|
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Martwi mnie tylko to, ze 1 lutego mój mąż idzie do szpitala na kilka dni, w zapewne wtedy będzie owu, bo tak jakoś wypada. Zastanawiam się, czy damy rade wymknąć się do łazienki w szpitalu hahaha Troche mi smutno, że idzie akurat w dni płodne, że tez mu ten szpital przesuneli... Miał iść dzisiaj, ale niestety... Ni wiem jak my to zrobimy, no ale jakoś trzeba
|
|
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
Hej, witam się poniedziałkowo z pracy. Jakoś nic mi się nie chce, najchętniej siedziałabym w domu, niech ten tydzień szybko zleci, zrobię badania i będę coś wiedzieć, nie nawidzę niepewności. Jak po weekendzie dziewczyny? Macie trochę dobrego humoru do oddania? Chętnie przyjmę 😁
|
|
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po mile rozpoczętym poranku z TŻ dużo dobrego humoru mogę przesłać pozatym wieczorem idę do fryzjera TŻ rano był kochany bo zapytał mi się czy biorę kwas foliowy
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
zUa_tysica jak ja dałam radę w dzień, z teściową za ścianą to i Wy w szpitalu sobie poradzicie 😁 a długo będzie w tym szpitalu? Mam nadzieję, że to nic poważnego.
---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Oooo dobry humor po takim poranku przyjmę z bez ograniczeń 😉 |
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Przesyłam dobry humor dla wszystkich
|
|
|
|
#907 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja przesyłam dobry, choć senny humo
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Miało być dobry choć senny humor z pracy Tak to jest jak telefon płata figle
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
A ja witam z domku jeszcze na L4- też mi się nic nie chce, nawet gotować, tż wrócił z trasy nie było go przez weekend i namówił go na festiwal pizzy ;-) w pizza hut. Ale będzie obzarstwo
|
|
|
|
#910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do szpitala idzie tak kontrolnie, co kilka lat musi chodzić na taki monitoring cukrzycy, od razu robią mu wszystkie badania i mamy czarno na białym czy coś się pogarsza czy jest wszystko w normie Idzie na kilka dni, myślę, że cztery. Co ja będę robić bez Niego Nie lubię samotności więc pewnie wyląduje u mamy na garnuszku
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a że mama 1km od mojej pracy to jeszcze lepiej ;-)
|
|
|
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
Wracam powoli do siebie po intensywnym weekendzie i zabieram się za nadrobienie zaległości W ogóle to fajnie się urządziłam
|
|
#913 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi po porodzie jest tak trudno schudnąć jak nigdy w życiu. Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale zawsze dobrze poznac inny punkt widzenia
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma sie chyba co zastanawiac nad czyms na co nie mamy zbyt duzego wplywu,wiadomo ze jak wieczorem jest czas to mozna i polezec i dosc czesto zasnac z "zawartoscia"
a jak nie ma to niech te bardziej waleczne plemniki trzymają sie w srodku a te leniwe co uciekna to nie ma ich co zalowac![]() podobno wystarczy jeden wiec tego sie bede trzymac,nie wazna ilosc tylko jakosc![]()
|
|
|
|
#917 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Duuuużo wody pij i sok z żurawiny. Ja jak moja córcia miała z miesiąc to też odpadło zapalenie. A że karmiłam to od razu z pytaniem do lekarza czy Furaginum można i nie było problemu, podobno małym dzieciom też się to przepisuje . Ale nie wiem jak z ciążą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#918 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Lista uzupełniona
Jest dużo nowych dziewczyn, których nie mana liście, jeśli macie ochotę to napiszcie, dopisze Was do listy ![]() Cytat:
Cytat:
Nie wstawałam do toalety, ani tym bardziej pod prysznic. Dopiero rano po przebudzeniu, w toalecie dużo ze mnie wypływało. A jeśli już musiałam wstać, to najwcześniej po 20 minutach. I u mnie się to sprawdziło, do zapłodnienia w końcu doszło, więc przy kolejnych staraniach na pewno będę to kontynuować Apropo starań - ja też odpuściłam. Teraz byliśmy w górach, w zaprzyjaźnionym gospodarstwie agroturystycznym, było aż 14 dzieci ( najstarszy 7 lat), ponieważ są akurat ferie. Pierwszy raz w życiu te dzieci mi nie przeszkadzały, wręcz przeciwnie cieszyłam się. Bawiłam się z nimi, śmiałam, choć były zupełnie obce. Jakoś tak zeszło ze mnie powietrze. Ale zawdzięczam to mojemu psu. Owszem traktuje ją jak moje dziecko, nie wstydzę się tego, ale daje mi ona tyle radości i tyle pozytywnej energii, że narazie tyle mi wystarczy. Oczywiście, jest to pies dla dzieci, z taką myślą był kupiony, i jak widziałam jak ona bawi się z tymi maluchami, jak zjeżdża z nimi na sankach, lepi bałwana czy goni po zaspach to pomyślałam, że już nie mogę się doczekać kiedy z naszym maluchem będzie tak szaleć. Ale czy to będzie za rok, dwa, czy pięć lat - już mi wszystko jedno. Zresetowałam się podczas tego wyjazdu całkowicie. Teraz bardziej martwi mnie i stresuj brak pracy i to że prędko jej nie znajdę, a pieniędzy coraz mniej, ale trudno - przecież nie zawsze jest kolorowo ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
4 godziny snu? Ja potrzebuję minimum 9 godzin by normalnie funkcjonować, a tak do pełni sił to i z 11 Właśnie te pęcherze muszą zaschnąć i same odpaść. Więc nawet przy kąpieli nie mogę ich za bardzo moczyć
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi dzisiaj zimno
Co do spania zawsze byłam leniuchem ale ostatnio zauważyłam że mój organizm lepiej funkcjonuje po przespaniu 6 godzin niż 8 i więcej
|
|
|
|
#920 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
velalucadasz rade,ja tez jestem spiochem ale po porodzie jakos naturalnie weszlam w nocne pobudki,za to teraz moja dziewczyna spi od 21 do 9 rano wiec mamusia odsypia ciążę i karmienie w nocy
![]()
|
|
|
|
#922 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny ! Wybaczcie mi moją chwilowa nieobecność, ale miałam przeprowadzkę
Teraz mieszkamy z TŻ z moimi Rodzicami do czasu, aż nie wyremontujemy naszego domku (będziemy mieszkali w domu po mojej Babci do czasu aż nie wybudujemy swojego ). Mam nadzieję, że szybko nam pójdzie ten remont ![]() Ja aktualnie z @ no ale oczywiście jak się uda wcześniej to nie będę protestować ![]() Cytat:
w ogóle choruje na to wzjg i niby się choroba uspokoiła, ale co z tego jak przez całą ciąże nie przytyłam ani pół kg ! Dosłownie ! A zaraz po porodzie + 7kg i nie wiem skąd Puchnę, czuje się obrzmiała, wielka i w ogóle tragicznie
|
|
#923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O tyle mam dobrze, że z mężem się mijamy jeżeli chodzi o nocne i poranne pory. Ja jestem nocny marek i chodzę spać między 2 a 4 rano, a mój mąż wstaje o 5, więc dyzurami łatwo się podzielimy
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Robiłam test ciążowy - negatywny, potwierdzilam testem z krwi (wynik <0,100)
Teraz czekam na @ i mam nadzieję, ze cysta się wchłonie 😊 Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Zdarzalo mi sie zasnac po jak czlowiek zmeczony bardzo
ale zawsze sie budze po godz czy dwoch bo musze do lazienki zeby sie umyc bo potem cos tam zawsze w przescieradlo wyplynie a nie wyspalabym sie spiac na mokrej plamie
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Nurtuje mnie cos. Jeżeli @ miałaby się pojawić za 6 dni (co wynika z bolacyxh piersi) a Lekarz stwierdził, ze trzeba wywołać @ i kazał brać luteine przez 7 dni to kiedy przyjdzie @? Dopiero pare dni po odstawieniu luteiny czy za 6 dni tak jak wskazywał organizm? Chodzi mi o to czy ta luteina zamiast przyspieszyć to mi wydłuży oczekiwanie na okres...?
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj ja też na mokrym prześcieradle nie usnę. Ale zawsze mam wkładkę w majtkach, naciągam je na tylek i nawet jeśli coś wypływa to na wkładkę. Ale bardzo rzadko bo tak zacisne że dopiero rano przy sikaniu cos tam kapnie.
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
Spróbowałby tylko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Martwi mnie tylko to, ze 1 lutego mój mąż idzie do szpitala na kilka dni, w zapewne wtedy będzie owu, bo tak jakoś wypada. Zastanawiam się, czy damy rade wymknąć się do łazienki w szpitalu hahaha
Troche mi smutno, że idzie akurat w dni płodne, że tez mu ten szpital przesuneli... Miał iść dzisiaj, ale niestety... Ni wiem jak my to zrobimy, no ale jakoś trzeba

Nie lubię samotności więc pewnie wyląduje u mamy na garnuszku 

w ogóle choruje na to wzjg i niby się choroba uspokoiła, ale co z tego jak przez całą ciąże nie przytyłam ani pół kg ! Dosłownie ! A zaraz po porodzie + 7kg i nie wiem skąd
Puchnę, czuje się obrzmiała, wielka i w ogóle tragicznie