|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2015 - część II
Cytat:
Agu - widać mała ma regres, ale już pokazała jaki może być z niej aniołek. Może wciąż ja infekcja męczy albo zęby albo coś innego. Jeszcze będziemy się śmiać wspominając te czasy kiedy nasze dzieci były malutkie. Musimy znaleźć w sobie tą siłę. |
|
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zadomowienie
|
A moje dziecię leży z zaciekawieniem przy wodzie morskiej a jak wysysam gile to otwiera buzię szeroko i czeka
ale jak próbowałam gruszka to darł się jak poparzony.Chce kupić torbę skip hop bo ta z wózka mnie wkurza, ale tż twierdzi ze jest droga i nic więcej nie powiedział, czyli nie dał mi jednoznacznej odpowiedzi ze nie, ale nie powiedział ze tak. :/ i sama nie wiem czy go słuchać czy olać ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
czuje ze tak blisko jesteśmy wtedy tak jak przy karmieniu
|
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
Pozwolę się wtrącić, jestem mamą z listopada, torbę skip hop posiadam i ona jest warta każdej złotówki
Śliczna i świetnie wykonana i ma pełno schowków. Pozdrowienia dla mam z Gdanska Wiem, że na wątku są ze dwie, ja na listopadówkach jestem sama z 3city.
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez dziś ciężki wieczór, bo usypialam Julke 1,5 godziny i juz miałam łzy w oczach, że nawet wieczorem nie mogę trochę odetchnąć. Do tego bolą mnie dziąsla od tych 8 i jeszcze głowa :-/ Kładę się spać i modlę aby pospała przynajmniej do 1.
|
|
|
#2076 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostatnie trzy dni zasypiał koło 22, dzisiaj znowu 23 po wielkich bojach Na rękach nie, lulanie nie, kołysanki nie, łóżeczko nie, smoczek nie. Podziałały babcine palce, bo mamine też nie. Jak Wy usypiacie swoje dzieci? I łączę się w bólu głowy. Od nocy właściwie. A mam ostatnio tak częste bóle, że ograniczam tabletki i męczę się przez typ dość długo. Niestety i przez okres ciąży było kiepsko z bólami głowy i teraz jest gorzej niż przed. A tyle osób twierdziło, że mam zachodzić w ciążę to wtedy bóle miną...
|
|
|
|
|
|
#2077 | ||
|
Zadomowienie
|
Tylko kobieta potrafi zrozumieć kobietę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie podoba się ta |
||
|
|
|
|
#2078 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
No i boje sie ze sie poslizgne wychodzac z malą z wanny..
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi się podobają torby skip hop
ale cena...Wysłano z szajsunga, który wie lepiej. ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- No i u nas tez niedawno była pierwsza kąpiel wspólna. Ale była zdziwiona ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lezymy lub bawimy sie. Kapiemy sie jeszcze ze starsza corka, wiec chlapania jest duzo. W wannie spedzamy ok kwadransa, tak zeby wszyscy czuli sie dobrze. I nie nie jest zimno, bo Ruri kapie sie w takiej samej temperaturze jak dorosli a mnie woda do szyi siega. Probuj, to wspaniala zabawa
|
|
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spróbuj. Sama zobaczysz ja się uzaleznilam od wspólnych kąpieli mąż też. A ja lubię bardzo gorące kąpiele ale zimno mi nie jest, my pływamy około 20 minut w sumie to on dyktuje i pokazuje na ile już jest zmęczony. Teraz jakie jestem sama jest mi ciężej ale doszłam do wprawy mam przewijak na pralce i krok po kroku narazie ogarniam.---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- A z tym zebem to masakra! ! I dentysta tak ci to wyrwał? Bo moja dentystka odrazu kieruje do chirurga, a oni jak widzą ze może coś się dziać to zaszywaja u mnie akurat odrazu widział ze nie musi i pięknie się zagoiło, a moja siostra też wyrwała u zwykłej dentystki to zdychaal dwa tygodnie. Edytowane przez loudres Czas edycji: 2016-01-26 o 02:22 |
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nalałam dość dużo wody, w zasadzie tyle, ile się dało, żeby się nie lało, mąż mi się położył na kolanach, łazienkę też nagrzaliśmy wczesniej. Leżała na mnie w różnych konfiguracjach, albo trzymałam ją pod paszkami tak, żeby nogami świrowała w wodzie. Miała bardzo zdziwioną minę
|
|
|
#2083 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Nie milo wspominam ich wyrastanie, zdarzylo sie raz ze cos mi wlazlo miedzy dziąsło za 8 i dostalam takiego zapalenia ze doszlo do szczekoscisku brrr tego bolu u dentysty jak mi na sile otwieral szczene by mi pomoc to zaleczyc nie zapomne chyba nigdy... Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2016-01-26 o 08:49 |
||
|
|
|
|
#2084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bawił się swoimi zabawkami. one są na przyssawce i przyczepiłam je do wanny. jak podpływał do zabawek to od razu już ręce przed siebie wyciągał, łapał, odrywał od przyssawki, lizał i co tylko
|
|
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak usiade to siega mi do szyi. Mamy wanne krotka, ale gleboka |
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Wtajemniczenie
|
No i u nas dziwne zachowanie bo znow wrocila garaczka i katar ze zdwojona sila. Prawie cala noc z tz nosilismy na zmiane az padla. Ale i tak sie budzila co chwile. Prawie nie spalam... tak mi jej szkoda...i sie na nia wkurzalam
|
|
#2087 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z poranną kawką
![]() Michał zdążył już zaliczyć pierwszą drzemkę, wstali razem z córą przed 7. Zazdroszczę wam wspólnych kąpieli, to musi być super sprawa. My mamy tylko prysznic, i to z płaskim brodzikiem, więc dla Małego zostaje wanienka, a starsza bierze prysznic. Jedynie od czasu do czasu jak ma chęć posiedzieć dłużej w wodzie to kąpię ją u moich rodziców na dole. Wczoraj w przedszkolu był dzień babci i dziadka, super było zorganizowane. Po piosenkach i wierszykach były zabawy angażujące dziadków i wnuków razem, córa była zachwycona Potem teściowie posiedzieli u nas do wieczora, a Mały zmęczony odwiedzinami padł koło 20 dosłownie w minutę i spał ciągiem do północy co mu się ostatnio nie zdarzało, bo ciągle się budził wieczorami. A co do psikania solą morską, to mój też nie protestuje. Robi zdziwioną minę, kichnie i się śmieje Gorzej przy odciąganiu, ale ostatnio ma katar znowu, więc ściągam katarkiem i dźwięk odkurzacza go uspokaja, więc nie jest najgorzej. A dzisiaj w nocy musiałam mu przebrać pajaca, bo siuśki mi uciekły bokiem i był cały mokry. Zakładałam mu, a tu mu się w kroku nie dopinają A jeszcze z tydzień temu je nosił, no nie mogłam uwierzyć, ale chyba ciuchy nie kłamią ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Biedna Ewcia... A wysoką ma gorączkę? |
|
|
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
Max bylo 38.9 w nocy. Teraz juz mamy opanowane i goraczki brak ale jest na ibumie i paracetamolu. Dzwonilam do pediatry. Obserwowac i jutro w razie co podjechac. Ten katar ma masakryczny
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze inhalator by wam pomógł?Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może na katar pomogą krople Olbas? Podobno sa super, można skropić nimi poduszkę, piżamkę, dać parę kropli do nawilżacza, pomagają odetkać nos i łatwiej jest dziecku oddychać. Ja ciągle się po nie wybieram i nie mogę dotrzeć do apteki, ale u nas tym razem Mały katar dosyć łagodnie przechodzi. |
|
|
|
|
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
Siostra kypila nam inhalator w prezencie na chrzest tylko u niej w domu tez panuje dżuma i nie maja jak go podrzucic bo mieszkamy sporo od siebie a i tz ma takie zmiany w robocie ze nie ma jak po niego jechac. Ale jutro rano chyba go wysle.
|
|
#2094 |
|
Raczkowanie
|
Są specjalne krople z solą morska odtykające nos. Trzeba o nie spytać w aptece, bo są 2 rodzaje. Jedne właśnie zwykle a 2 na obrzęk błon śluzowych. My jak mały miał katar to dostał krople do nosa na receptę , które działają super jak te dla dorosłych. Je miał używać 3 razy dziennie, a ta woda specjalna pomiędzy. Dzięki temu katar nie był taki uciążliwy.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- I my też kapiemy się razem w wannie. Świetna zabawa i relaks dla maluszka polecam bardzo Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja w ciąży miałam tylko raz, na początku i całe szeście, bo ja bez leków nie dam rady. Nie wiem ile można brać przy kp, ale ja wzięłam 3 - o 21.30, 0.00 i 2, bo już umieralam i na wymioty mnie brało. Cytat:
Ale przy kp chyba nie mogą porządnie znieczulic? Cytat:
No właśnie :-/ Współczuję. Cytat:
|
|
|
|
#2096 |
|
Rozeznanie
|
Chyba koleżanka coś zmyśla. W domu ma jest ona, mąż i roczne dziecko i nastawia dwie pralki w tygodniu. Buja albo ubierają sie w jednorazówki....
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mozliwe. U nas tak bylo przed urodzeniem Ruri. Pewnie nadal by tal bylo, gdybym miala dla niej wiecej ubran (mam 4komplety w stalym uzyciu) |
|
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
TusiaeM nie mam pojęcia jak to wygląda. Ale wyrywanie na żywca też nie jest dobrym rozwiązaniem. Jak mi robił chirurg to pytał się czy jestem w ciąży a ja mówię nie wiem a czy to problem. A on mówi ze nie ale musi wiedzieć. Wiec nie wiem.. Ja wstawiam dwie lub trzy w tygodniu. Jedna dziecka albo dwie kiedy mocno ulewa i zazwyczaj dwie nasze. Nas jest 2 dorosłych i 2 dzieci. |
|
|
|
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam model Ship Hop Chevron Blue, kosztowała około 200zl chyba...
https://www.google.pl/search?q=skip+...SewBqCaQJNM%3A ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Mam nadzieje, ze link zadziała. |
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
wonderka - ja też jestem z Gdańska
W jakiej okolicy mieszkasz?Dana - ja mam ten luksus, że mały zasypia sam w łóżeczku. To znaczy siedzę obok niego, głaszczę jak popłakuje ale generalnie zasypia bez problemu 5-15 minut i śpi. Nie muszę go lulać. Ale za to nocki z pobudkami, więc sama nie wiem co gorsze. Dzisiaj na przykład obudził się 7 razy w nocy. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

ale jak próbowałam gruszka to darł się jak poparzony.
fajnie bylo. Ale zbliza sie noc i perspektywa 4-5 pobudek. A pozniej ponownie ululac tokoszmar. Juz mi sie wydaje ze spi. Tylko sie poloze to zaczyna machac konczynami i trzec oczy. Kiedy to sie skonczy... Ech
Ostatnie trzy dni zasypiał koło 22, dzisiaj znowu 23 po wielkich bojach

moze inhalator by wam pomógł?