Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-26, 10:46   #2821
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
aha

moja siostra tez mówiła ze ja trzeslo bardzo na stole i potem jak juz wyjeli dziecko

ja całe zycie jestem skarpetkowa i nie wyobrazam sobie bez tam lezec - moge byc cała goła ale skarpetki to mus i juz
Nie wiem czy można skarpetki na samym stole operacyjnym, ale teraz na ten czas oczekiwania na pewno zabiorę

Cytat:
ejjj ja słysze swoje spojenie juz od tygodnia

szczegolnie w nocy jak wstaje na silu i poki nogi przeloze przez rame łózka i na ziemie to słysze taki chrupot, trzeszczenie czy cos podobnego :conf used:

czasami nawet tz to usłyszy i pyta a co to takiego
u mnie łóżko tak trzeszczy, że nic by się nie dało usłyszeć

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 10:51   #2822
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Raaaaany boskie, teraz mi będzie szło ślimaczym tempem Co mi z tego, że szyjka się zgładziła, czopy wydobyły, jak rozwarcie zatrzymało się na tym 3,5 cm i stoi Właśnie zbadali. A na oksy przed terminem się nie piszę
Do domu też nie wypiszą. Do upy czekanie tu

Wysłane przy użyciu Tapatalka
OMG Lucy , no to beznadzieja takie czekanie . Przez ten pobyt w szpitalu poznasz chyba wszystkie noworodki, co przyszły w tym czasie na świat .

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy można skarpetki na samym stole operacyjnym, ale teraz na ten czas oczekiwania na pewno zabiorę

Ja mam spakowane kilka par, ale u mnie sn .
Pamiętam, jak w lutym po zabiegu i narkozie strasznie mnie trzęsło z zimna, okrywali mnie kocem i kołdrą
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 10:52   #2823
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
nom czasami daja taka z tlenem i rurki do nosa
Aaa no moze ;-) to jak czekalam przed operacja az gin przyjdzie bo moal byc przy operacji i leze se na stole a mialam w nosie tamponade i mi dali te rurki do nosa a ja mówię toc ja mam.nos poutykany hahah to mi dali w buzie lol. Na szczescie ja znieczulenie dobrze znioslam i poi5h jesc mi sie chcualo jak nie wiem

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Nom ja też tak mam , ale jak przesadzę z porządkami to często jest gorzejA mi smutno przez Tż-a durną pracę i takie tam moje zmartwienia z tym związane...

Z ciekawostek, Mała mi wczoraj tak naciskała na spojenie, że aż je usłyszałam... normalnie spojenie mi trzeszczało
Omg !!!!mnie tylko boki jak.sie przekrecam albo chodze.

Lucy biedaku :-( sie nameczysz. Mam nadzieje ze sam porod to bedzie jak puscic bąka :-* :-* :-* :-* :-*

A co do skarpetek.. Ja nie umiem spac bez. Czy to +40czy-20 .mam tak wrazliwe stopy ze jeśli dotkna posceli to malo nie zwymiotuje :-D ale na zabieg powinni pozwolic.mi pozwolili w koncu brzuch operują :-P

Ja po ktg. Zapis ok ale znowu ruchow nie ma. Ale co ja poradze ze z rana spi bydlak a wieczorem malo przez pepek nie wyjdzie.. Lekarze wszyscy operowali w tym moja gin a nie chciało mi sie czekac a ze moja mama na dyzurze to jej zostawilam potem jej pokaze
Stary 2016-01-26, 10:55   #2824
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Raaaaany boskie, teraz mi będzie szło ślimaczym tempem Co mi z tego, że szyjka się zgładziła, czopy wydobyły, jak rozwarcie zatrzymało się na tym 3,5 cm i stoi Właśnie zbadali. A na oksy przed terminem się nie piszę
Do domu też nie wypiszą. Do upy czekanie tu

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Lucy

a moze jakies mini balety tam sobie urzadzcie ?

wiesz, pusccie cos szybkiego to dzieciaki same powyskakuja

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Ja wcześniej miałam pasemka i ciągle te odrosty i bieganie po fryzjerach, potem się wkurzyłam, bo i włosy bardzo zniszczyłam, poszłam do jednej pani, co tak mi dobrała kolor, że wyglądał jak mój naturalny i z odrostami pożegnałam się raz na zawsze ( a za malowanie+ ścięcie z myciem zapłaciłam całe 30 zł).

Ja to latem wyglądam jak dziwak- cienka sukienka, bo gorąco, a na stopach skarpety i kapcie .
a mnie to rybka

Cytat:

hahahahah

no gdzie ten mój kurier

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:04   #2825
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
OMG Lucy , no to beznadzieja takie czekanie . Przez ten pobyt w szpitalu poznasz chyba wszystkie noworodki, co przyszły w tym czasie na świat .

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ja mam spakowane kilka par, ale u mnie sn .
Pamiętam, jak w lutym po zabiegu i narkozie strasznie mnie trzęsło z zimna, okrywali mnie kocem i kołdrą
Ja mam spakowane bo mi zawsze marzną stopy
A po cc właśnie jest taki etap,że człowiek się trzęsie, bardzo mu zimno...to jak znieczulenie schodzi.

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Aaa no moze ;-) to jak czekalam przed operacja az gin przyjdzie bo moal byc przy operacji i leze se na stole a mialam w nosie tamponade i mi dali te rurki do nosa a ja mówię toc ja mam.nos poutykany hahah to mi dali w buzie lol. Na szczescie ja znieczulenie dobrze znioslam i poi5h jesc mi sie chcualo jak nie wiem

Omg !!!!mnie tylko boki jak.sie przekrecam albo chodze.

Lucy biedaku :-( sie nameczysz. Mam nadzieje ze sam porod to bedzie jak puscic bąka :-* :-* :-* :-* :-*

A co do skarpetek.. Ja nie umiem spac bez. Czy to +40czy-20 .mam tak wrazliwe stopy ze jeśli dotkna posceli to malo nie zwymiotuje :-D ale na zabieg powinni pozwolic.mi pozwolili w koncu brzuch operują :-P

Ja po ktg. Zapis ok ale znowu ruchow nie ma. Ale co ja poradze ze z rana spi bydlak a wieczorem malo przez pepek nie wyjdzie.. Lekarze wszyscy operowali w tym moja gin a nie chciało mi sie czekac a ze moja mama na dyzurze to jej zostawilam potem jej pokaze
Może faktycznie pozwolą i na stole mieć skarpetki. Bo w sumie skoro mogę mieć paznokcie pomalowane, a anestezjolog patrzy na zabarwienie tych w dłoniach, to już im chyba różnicy nie zrobi

Hehe ciekawe czy maleństwo też będzie mieć takie pory aktywności jak się urodzi

Ech wzięłam paracetamol i ból krzyża troszkę osłabł...Brzuch czasem stwardnieje, ale tak jak zawsze i nie boli raczej...
Ciocia mnie troszkę nastraszyła, bo to w sumie taki ból jak zawsze miałam przed @ . Ja pierdzielę, nie chcę,żeby mnie tak straszyło, to jest do doooopy. Jakbym miała mieć sn to pewnie by mnie to wszystko cieszyło i czekałabym jak na szpilkach na jakiś rozwój akcji, ale tak to ja dziękuję...

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Paula co znowu zamówiłaś?

Stary 2016-01-26, 11:05   #2826
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
A po cc właśnie jest taki etap,że człowiek się trzęsie, bardzo mu zimno...to jak znieczulenie schodzi.

Może faktycznie pozwolą i na stole mieć skarpetki. Bo w sumie skoro mogę mieć paznokcie pomalowane, a anestezjolog patrzy na zabarwienie tych w dłoniach, to już im chyba różnicy nie zrobi

Ech wzięłam paracetamol i ból krzyża troszkę osłabł...Brzuch czasem stwardnieje, ale tak jak zawsze i nie boli raczej...
Ciocia mnie troszkę nastraszyła, bo to w sumie taki ból jak zawsze miałam przed @ . Ja pierdzielę, nie chcę,żeby mnie tak straszyło, to jest do doooopy. Jakbym miała mieć sn to pewnie by mnie to wszystko cieszyło i czekałabym jak na szpilkach na jakiś rozwój akcji, ale tak to ja dziękuję...

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

sokowirówke w niedziele zamówiłam

i żałuje ze wczesniej tego nie zrobiłam
bede pedzic soki z buraka i marchewki

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-26, 11:10   #2827
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie też na ostatnim ktg spał, żadnych ruchów, położna brzuchem majtała i nic, a tylko zaczęła odłączać to ustrojstwo, to zaczął się wypinać, ze wszyscy widzieli.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:

no gdzie ten mój kurier
Czyżbyś się wyszykowała?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:

Mnie nie cieszy, bo się męczę a i tak nie wiem, jak poród przebiegnie .
Ależ maruda się mnie zrobiła ostatnio
Stary 2016-01-26, 11:10   #2828
re_nata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Jestem za
Współczuję bóli! Ja najgorzej mam wieczorem a w nocy próba przekręcenia się na drugi bok, to też koszmar. Na szczęście nad ranem przechodzi.

Dokładnie

Jeszcze troszkę musimy wytrzymać
Ja za okna teraz już się nie biorę. A powiem Wam, że ja w te wywoływania porodu sprzątaniem, oknami itd. nie wierzę. Chyba że jestem takim "ciężkim" przypadkiem, którego to nie rusza. Boli mnie tylko brzuch i nic więcej.

Właśnie wczoraj się zastanawiałam czy coś mi się nie sączy Ale chyba nie. Znalazłam jakieś papierki lakmusowe i nie wyszedł granatowy, więc nie powinny to być wody. Dzisiaj będę dalej obserwować.

Dlaczego? Musisz spokojnie i grzecznie, ale dosadnie postawić na swoim

Też się tego boję. Jeszcze później z katarem przy takim maluchu, też nie bardzo pasuje!
Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Hejka Jak dzis okaże sie ze cc to chce już.... Co za noc wstałam do toalety może z 10 razy, mały tak ciśnie ze sapie jak po maratonie. Męcząca ta końcówka ciazy jest bardzo. Wstałam włączyłam pranie, teraz czekam na śniadanie Tz robi a nie wiem jak Wy ale ja wstaje taka głodna ze masakra
tak mówicie o oknach, a moje w kuchni takie brudne az wstyd ale mam zakaz od mamy imęża żeby się nie tykać
Cytat:
ja tez tak mam, jak tz wstaje o 7 do pracy to mi od razu robi kanapke i herbatke a potem szlam, spac z powrotem do lozka
gdy móż mąż jeździł do pracy to ja moje 1 śniadanie zjadałam przed 5 albo po 5 jak chodziłam na 1 zmiane

Cytat:
ejjj ja słysze swoje spojenie juz od tygodnia

szczegolnie w nocy jak wstaje na silu i poki nogi przeloze przez rame łózka i na ziemie to słysze taki chrupot, trzeszczenie czy cos podobnego :conf used:

czasami nawet tz to usłyszy i pyta a co to takiego
OMG
Cytat:
Ja też, tylko latem odpuszczam sobie skarpetki- ale tylko na dworze, u nas nawet latem w mieszkaniu są zimne podłogi i spaceruję w skarpetkach .
Teraz w ciaży jak bardzo kręciły mnie nogi, to jedynym ratunkiem jest spanie w pluszowych bamboszach- pomaga od razu
ja spakowałam takie grube frotte skarpetki, gdyby było zimno d o szpitala. i czasem mi się zdarza spać w cieniutki bo mam zawsze lodowate nogi, ale teraz to mnie dzidzia chyba grzeje.
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:12   #2829
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
sokowirówke w niedziele zamówiłam

i żałuje ze wczesniej tego nie zrobiłam
bede pedzic soki z buraka i marchewki
Dobry jest sok z buraka, marchewki i jabłka , teraz nie chce mi sie robić, ale latem to często piłam . i inne soki też.
Stary 2016-01-26, 11:15   #2830
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
tak mówicie o oknach, a moje w kuchni takie brudne az wstyd ale mam zakaz od mamy imęża żeby się nie tykać

gdy móż mąż jeździł do pracy to ja moje 1 śniadanie zjadałam przed 5 albo po 5 jak chodziłam na 1 zmiane

OMG

ja spakowałam takie grube frotte skarpetki, gdyby było zimno d o szpitala. i czasem mi się zdarza spać w cieniutki bo mam zawsze lodowate nogi, ale teraz to mnie dzidzia chyba grzeje.

a jak

pizamke zdjelam

mialam odkurzyc ale boje sie ze wtedy przyjdzie kurier i go nie usłysze

chyba zapuszcze sobie jakis film

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Dobry jest sok z buraka, marchewki i jabłka , teraz nie chce mi sie robić, ale latem to często piłam . i inne soki też.
mam na stanie wszystkie składniki to niech tylko maszynke przyniesie to bede pedzic ;D

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-26, 11:16   #2831
butterfly20
Zakorzenienie

Co to za moda, wszystkie moje koleżanki ostatnio kupują sokowirówki

Cytat:

u mnie też na ostatnim ktg spał, żadnych ruchów, położna brzuchem majtała i nic, a tylko zaczęła odłączać to ustrojstwo, to zaczął się wypinać, ze wszyscy widzieli.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Czyżbyś się wyszykowała?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Mnie nie cieszy, bo się męczę a i tak nie wiem, jak poród przebiegnie .
Ależ maruda się mnie zrobiła ostatnio
Ze mnie też, ale taki etap- mamy prawo

Ja pierdzielę, miałam jechać ogarnąć kuchnię, ale się boję

Stary 2016-01-26, 11:16   #2832
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

No te straszenie w naszym przypadku moze o nerwice przyprawić. Btw dzis w nocy chyba lunatykowalam bo usadlam na lozku i cos mi sie ubzduralo ze mam krwotok z nosa..
Stary 2016-01-26, 11:16   #2833
zonameza90
Raczkowanie

Hahaha i :dupa: z mycia okien.. Zanim zdjęłam firanki to deszcz zaczął padać.. No nic może jutro się uda 😃. A ja nie cierpię skarpet. W domu chodzę i bez skarpet i bez kapci...

Mmm Paula uwielbiam sok z buraka... Fakt ma ziemisty posmak ale jak da się jabłko marchew i jakiegoś cytrusa to jest suuuuper 😁. Ciekawe jak dzisiejsza mamusia?! Może juz po wszystkim...

I jeszcze ciekawe jak dziewczynom pierwsze noce z malenstwami minęły.. Żadna się nie odzywa...
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:17   #2834
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość

OMG

Moja mama to by mnie chyba ubiła, jakby wiedziała, ale czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal .

Mój dzieć mnie grzeje wszędzie, tylko o stopach zapomina
Stary 2016-01-26, 11:19   #2835
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Nie śpię ale później Was nadrobię, co popisałyście od rana, bo muszę parę rzeczy załatwić
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:19   #2836
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Co to za moda, wszystkie moje koleżanki ostatnio kupują sokowirówki

Ze mnie też, ale taki etap- mamy prawo

Ja pierdzielę, miałam jechać ogarnąć kuchnię, ale się boję
Ja kupiłam ponad rok temu, w pracy dostałam premię i pokupowałam różne rzeczy do domu, bo inaczej by się kasa rozeszła, a tak mam jak ja mówię pamiątkę .

Motylku, ostrożnie z tym sprzątaniem, masz doczekać do terminu
Stary 2016-01-26, 11:24   #2837
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Nina śliczna
Ja mam znowu zgagę, w nocy masakra, aż jęczałam z bólu. Mąż już mówi, że jest niewyspany bo budzę go tymi jękami przy przekręcaniu się. Poza tym jak wstaje to robie takie akrobacje bo mnie wszystko boli,że śmieje się, że jak będziemy jechać do porodu to chyba będę miała nogi na dachu samochodu. Mały ciągle się wypycha.
Jedyny plus dzisiejszego dnia to to, że montują mi właśnie szafę w sypialni, dziś albo jutro jeszcze zrobią w przedpokoju i zostaną tylko meble w łazience. Mam nadzieję, że zrobią je do końca tygodnia i będziemy mieli już wszystkie meble. Więc zabiorę się za przewożenie pozostałych ubrań i naszych rzeczy z rodzinnych domów. Jak wszystko poukładam to mogę rodzić
Stary 2016-01-26, 11:25   #2838
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Hahaha i :dupa: z mycia okien.. Zanim zdjęłam firanki to deszcz zaczął padać.. No nic może jutro się uda 😃. A ja nie cierpię skarpet. W domu chodzę i bez skarpet i bez kapci...

Mmm Paula uwielbiam sok z buraka... Fakt ma ziemisty posmak ale jak da się jabłko marchew i jakiegoś cytrusa to jest suuuuper 😁. Ciekawe jak dzisiejsza mamusia?! Może juz po wszystkim...

I jeszcze ciekawe jak dziewczynom pierwsze noce z malenstwami minęły.. Żadna się nie odzywa...
tez jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Nie śpię ale później Was nadrobię, co popisałyście od rana, bo muszę parę rzeczy załatwić

że co ???

musze oczy trzeć ze zdziwienia

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-26, 11:25   #2839
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
Nina śliczna
Ja mam znowu zgagę, w nocy masakra, aż jęczałam z bólu. Mąż już mówi, że jest niewyspany bo budzę go tymi jękami przy przekręcaniu się. Poza tym jak wstaje to robie takie akrobacje bo mnie wszystko boli,że śmieje się, że jak będziemy jechać do porodu to chyba będę miała nogi na dachu samochodu. Mały ciągle się wypycha.
Jedyny plus dzisiejszego dnia to to, że montują mi właśnie szafę w sypialni, dziś albo jutro jeszcze zrobią w przedpokoju i zostaną tylko meble w łazience. Mam nadzieję, że zrobią je do końca tygodnia i będziemy mieli już wszystkie meble. Więc zabiorę się za przewożenie pozostałych ubrań i naszych rzeczy z rodzinnych domów. Jak wszystko poukładam to mogę rodzić
Stary 2016-01-26, 11:25   #2840
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
J miałam tylko na chwilkę na początku, potem już wcale.
Chociaż może dlatego,że ja wymiotowałam...
Oj, przekichane z tym wymiotowaniem i do tego jeszcze na stole... A jakie dostałaś znieczulenie, epidural może?
Cytat:
aha

moja siostra tez mówiła ze ja trzeslo bardzo na stole i potem jak juz wyjeli dziecko

ja całe zycie jestem skarpetkowa i nie wyobrazam sobie bez tam lezec - moge byc cała goła ale skarpetki to mus i juz
Ja słyszałam, że podczas porodu bardzo stopy marzną i już sobie spakowałam do torby kilka par skarpetek

Lucytaka zawieszona w szpitalu jesteś, pewnie wolałabyś sobie w tym czasie jak nic się nie dzieje w domu posiedzieć. A dzieciaczkowi się nie spieszy, pewnie czeka do dnia terminu

Ja upiekłam ciasto i ugotowałam obiad. Potem szpital, mam nadz, że dziec nie strzelił psikusa matce i nie odwrócił się z powrotem główką do góry hehe, ale na to małe szanse na szczęście
Stary 2016-01-26, 11:28   #2841
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

Marciar cieszę się, że chociaż wywołałam uśmiech na twarzy
Stary 2016-01-26, 11:28   #2842
EndOfRainbow
Raczkowanie

Dzien dobry

Poszłam spać a tu tyle czytania

Elena, jak zaczęłam czytać jak Ci noc minęła to myślałam, że się zaczęło. Już miałam na pierwszą stronę lecieć i Twój tp sprawdzać

Tż śpi, ale po nocce jest, więc muszę się stoczyć do kuchni i zrobić sobie śniadanie.

Tak mam dziś palce spuchnięte, że nie mogę ich zgiąć
EndOfRainbow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:32   #2843
esor
Mamusia Luty 2016

Dobry

Witam się po ciężkiej nocy. Ale czuję kolejny dzień się nieźle. Serio, oprócz wiadomo "ciężaru", trudności z oddychaniem, zadyszki to nic mi nie dolega, żadne zgagi bóle i inne.

Dziewczyny kiedy odstawiałyście magnez???
Dziś zaczynam 37 tydzień I wg Pani doktor mojej powinnam odstawić za około tydzień czyli na początku 38 tygodnia - nie za późno??? Albo może w tym tygodniu zejść z 3x2 na 3x1? Nie chcę jednak być mądrzejsza od pani doktor, więc pytam się Was.

Motyl weź paracetamol i żeby przeszło

Paula dobry pomysł z przytulaniem na ból pleców jak będę mieć taki problem to będę prosić męża

Marciar jak tam ostatnie dni "spokoju"? Rany boskie Ty zaraz będziesz tulić swoją niespodziankę

Lola kciuki za laktacyje, super ze masz taką grzeczna córcię

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:32   #2844
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzczesliwaNarzeczona Pokaż wiadomość
Marciar cieszę się, że chociaż wywołałam uśmiech na twarzy
Bo mnie ten tekst twojego tz rozbawil :-P niech nie narzela ze jeczysz w nocy. Ja tez jecze jak sie przewracam. A jak oni chrapia to co?:-P
Stary 2016-01-26, 11:34   #2845
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Ja kupiłam ponad rok temu, w pracy dostałam premię i pokupowałam różne rzeczy do domu, bo inaczej by się kasa rozeszła, a tak mam jak ja mówię pamiątkę .

My mamy taką używkę mała (nie zrobisz w niej na jeden raz więcej niż 3-4 szklanki soku, ale może dzięki temu że mała i dosyć szybko się czyści to w miarę regularnie używamy rodzice mają taką duuuuuuuza myje się ciężko bo ledwo do zlewu części wchodzą i ostatni raz używali chyba kilka lat temu :P

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-01-26, 11:35   #2846
NanaR
Zadomowienie

Ja skarpetki takie Puchatek cieplutkie spakowałam, bo całe życie zimne stopy i ręce mam chociaż teraz jak mam uregulowana tarczycę juz jest lepiej sokowirówka tez latem kupiłam i soki szły pełna para teraz rzadziej ale są np wczoraj zrobiłam jabłkowy tak mnie naszło a ze wypiłam go zaraz po zjedzeniu ogorkowej to pewnie stąd ta zgaga :P

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 11:35   #2847
SzczesliwaNarzeczona
Raczkowanie

właśnie jak mi to powiedział to od razu wyrzuciłam mu chrapanie. Nawet w sobotę po mojej imprezie urodzinowej tak chrapał, że nie mogłam zasnąć, ale stwierdziłam, że do salonu nie pójdę spać bo w sypialni wygodniejsze łóżka. W końcu udało mi się usnąć. Ale on chrapie często, a po alkoholu to już w ogóle, a ja dyszę jak lokomotywa w ciąży i to dopiero pod koniec więc niech nie narzeka
Stary 2016-01-26, 11:36   #2848
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama to by mnie chyba ubiła, jakby wiedziała, ale czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal .

Mój dzieć mnie grzeje wszędzie, tylko o stopach zapomina

Mnie by na pewno wszyscy ubili hehe

Cytat:

no ale ktoś to musi ogarnąć, jakoś muszę się przeprowadzić

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Oj, przekichane z tym wymiotowaniem i do tego jeszcze na stole... A jakie dostałaś znieczulenie, epidural może?

Ja słyszałam, że podczas porodu bardzo stopy marzną i już sobie spakowałam do torby kilka par skarpetek

Lucytaka zawieszona w szpitalu jesteś, pewnie wolałabyś sobie w tym czasie jak nic się nie dzieje w domu posiedzieć. A dzieciaczkowi się nie spieszy, pewnie czeka do dnia terminu

Ja upiekłam ciasto i ugotowałam obiad. Potem szpital, mam nadz, że dziec nie strzelił psikusa matce i nie odwrócił się z powrotem główką do góry hehe, ale na to małe szanse na szczęście

Podpajęczynówkowe, ale nie wiem co to było

Stary 2016-01-26, 11:38   #2849
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez EndOfRainbow Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Poszłam spać a tu tyle czytania

Elena, jak zaczęłam czytać jak Ci noc minęła to myślałam, że się zaczęło. Już miałam na pierwszą stronę lecieć i Twój tp sprawdzać

Tż śpi, ale po nocce jest, więc muszę się stoczyć do kuchni i zrobić sobie śniadanie.

Tak mam dziś palce spuchnięte, że nie mogę ich zgiąć
eh ta końcówka ciąży serio. W następnej ciąży nie będę narzekać do końca drugiego trymestru chyba że na poczatku, bo on też potrafi być ciężki

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
No te straszenie w naszym przypadku moze o nerwice przyprawić. Btw dzis w nocy chyba lunatykowalam bo usadlam na lozku i cos mi sie ubzduralo ze mam krwotok z nosa..
Ej ja też mam takie jakby sny na jawie jak się przebudzam trwają kilka sekund i się budzę do końca.

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość

Daj spokój z oknami to duży wysiłek jest.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2016-01-26, 11:39   #2850
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Nom ja też tak mam , ale jak przesadzę z porządkami to często jest gorzejA mi smutno przez Tż-a durną pracę i takie tam moje zmartwienia z tym związane...

Z ciekawostek, Mała mi wczoraj tak naciskała na spojenie, że aż je usłyszałam... normalnie spojenie mi trzeszczało
tego jeszcze nie przeszłam

Cytat:
Lucy

a moze jakies mini balety tam sobie urzadzcie ?

wiesz, pusccie cos szybkiego to dzieciaki same powyskakuja

a mnie to rybka

hahahahah

no gdzie ten mój kurier

a tam balety, powinny jak w więzieniu wizyty na godziny z tż umawiać

Motyl mnie spaściły 3 inne i dopiero tam się udało Od czegoś są jednak próbne
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości