|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
To moja druga inseminacja.
#4322 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Paulina oczywiście kciuki zaciskam, oby ładnie się zakończył ten cykl ![]() Anessca kiedy testujesz? Ja powiem wam,ze co miesiąc mam wszystkie objawy ciążowe ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-01-26 o 18:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Raczkowanie
|
Migotko wiem co czujesz z tymi objawami ciążowymi bo mam podobnie
![]()
#4324 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny widze ze temat inseminacji jest akurat wiec dolacze.Jestem w 5 dc.Przyjechalam specjalnie na inseminacji z Anglii.Dr mowil zeby przyjsc miedzy 9 a 11 tyle ze wypada to w weekend a niewiem czy Dr przyjmuje.Pojade w poniedzialek.Prosze podajcie jakies informacje jak to bedzie przebiegac dalej
#4326 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny które brały Dostinex w czasie starań i sie udało kiedy dr Wam kazał odstawić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Raczkowanie
|
Dr przyjmuje tez w weekend monitoring w Tarnowie około 18. Po monitoringu mówi czy i kiedy będzie inseminacja zwykle za dwa dni od monitoringu. Na inseminacje nie trzeba sie wcześniej umawiać. Ja dzwoniłam w poniedziałek zdo macierzyństwa ze we wtorek dr kazał przyjechać na inseminacje. Całość zajęła mi dziś 3 godziny. Na monitoringu byłam w ta niedziele około 17 byłam w Tarnowie i dr już tam był. Lepiej jedz w niedziele bo od zastrzyku trzeba minimum 36 poczekać i to wtedy wypada wtorek na zabieg. A dr robi zabiegi we wtorki i czw i chyba niedziele.
co do pytania o dostinex to dr raz mi mówił ze jak zajdę w ciąże to dopiero potem będziemy decydować jakie leki odstawić.
![]() Edytowane przez paulinajazy Czas edycji: 2016-01-26 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny myslalam ze zabieg wykonuje kolo 14 15 dnia cyklu.Zawsze patrzec na swoje pcos ale macie racje jeszcze zastrzyk
#4331 |
Konto usunięte
|
Zuzia robiłaś betę? Mamy gratulować?
![]() Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2016-01-26 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Raczkowanie
|
Tez mam pcos i pierwsza inseminacje miałam w 13 dniu cyklu a dzisiejsza akurat w 15. Wszystko zależy od doboru leków i dni w których sie je przyjmuje.
#4333 |
Raczkowanie
|
Ja zazywam lamette od 3 do 7 dnia cyklu.W niedziele jak pojade bedzie 10 zapewne owtrelle
#4334 |
Rozeznanie
|
Justyna jakby się coś nasilalo to jedź na izbe przyjęć ! Znajoma trafiła na SOR z zagrożeniem życia, alw ona jeszcze się chyba gorzej czuła. Lepiej dmuchać na zimne. Doktor coś mówił na ten temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Wtajemniczenie
|
ja te objawy tzw.ciążowe mialam czesto przy staraniach naturalnych i przy nieudanym in vitro,a co ciekawe,jak zaszlam w ciaze,przy 2 in vitro to żadnych objawów nie mialam,bolu piersi ani nic.W te objawy to sie latwo wkręcić.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ewelina1349 niestety nie dostałam wiadomości, proszę napisz raz jeszcze . Trzymaj się ciepło i nie poddawaj ![]() Justyna odpoczywaj nabieraj sił!trzymam kciuki za jajeczka! ![]() PaulinaJazy, Anessca trzymam kciuki za pozytywną betę ![]() ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Cytat:
Kamila Ty nocny marku ![]() ![]() ![]() nie przejmuj się sąsiadką ,tzn. ludzie nie myślą nie rozumieją czegoś co sami nie przeszli..a ''słowem można zranić tak jak nożem'' ![]() Edytowane przez jazzjazz Czas edycji: 2016-01-27 o 00:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
nadzieja umiera ostatnia
|
Ja tez mam co miesiąc objawy ciąży, to juz chyba mamy zakodowane w głowie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
nadzieja umiera ostatnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
nadzieja umiera ostatnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
nadzieja umiera ostatnia
|
Hej dziewczyny mam taki delikatny temat i pytanie, czy z której z was a dokładnie z waszych mężów miał niski poziom testosteronu, i żylaki powrózka nasiennego? A mianowicie chodzi mi o to,że jak przychodzą te dni kiedy mamy się starać o dzidzie i mamy się kochać wieczorem i rano to nie zawsze nam wychodzi rano, czy to może być spowodowane tym testosteronem czy poprostu za bardzo chcemy żeby się udało i nam nie wychodzi wiem ze zaczęłam bardzo osobisty temat ale chciałabym jakoś mężowi pomoc, bo czuję się okropnie i po tym to mnie tysiąc razy przeprasza a ja juz nie wiem co mam mu mówić 😳a zaznaczę, że jak się nie staramy to jeszcze nie było tak, żeby nie mógł się kochać dziękuję za szczere odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
nadzieja umiera ostatnia
|
[QUOTE=anessca;54595376]Aniu, mój też ma żylaki, ale z poziomem testosteronu nie ma problemu. Dr mi mówił, że przy żylakach on nic nie pomoże, co innego gdyby miał problemy hormonalne, bo to da się uregulować. Mój mąż ma wysoki poziom testosteronu i Dr to skomentował tak, ze pewnie mojemu cały czas mu się chce
![]() To samo nam mówi ( chodzi o ten dziki sex) tylko ja widzę ze mój mąż chce jak najlepiej żeby wyszło wstaje rano z ta myślą i im Bardziej chce tym Bardziej nie wychodzi.dostal od urolog leki na testosteron PROVIRON alr znowu dr Przybycien powiedział ze absolutnie żeby nie brać tego leku, ale noc nie kazał brać tylko my tak od siebie kupiliśmy witaminki, ale to coś pomoże 😔staramy się od dwóch lat i jak nam nie wychodzi to ja już naprawdę nie wiem jak pocieszyć męża ja go pocieszam ale on i tak ma poczucie winy, że to przez niego nie mogę zajść w ciążę 😳 |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
nadzieja umiera ostatnia
|
I dodam, że urolog powiedział o żylakach, że nie są operacyjne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |
Marzenia się spełniają :)
|
Dzień dobry
![]() Powoli wracam do żywych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- [QUOTE=ania0208;54596946] Cytat:
![]() Co do inseminacji, to ja zawsze miałam już w 10 dc, ale to oczywiście zależy jak zareagujesz na leki ![]() Objawy ciążowe? Kochane, pokażcie mi dziewczynę, która ich nie miała ![]() ![]()
Trojaczki urodzone 24.10.2016 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez justyna183 Czas edycji: 2016-01-27 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=justyna183;54597621]Dzień dobry
![]() Powoli wracam do żywych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
Justynka dobrze, że już lepiej się czujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
nadzieja umiera ostatnia
|
[QUOTE=justyna183;54597621]Dzień dobry
![]() Powoli wracam do żywych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- [QUOTE=ania0208;54596946] Aniu, czy taki problem jest tylko rano? U nas jest dokładnie tak samo, a nie ma ani żylaków ani niskiego testosteronu. Ja myślę, że to psychika robi swoje ![]() Właśnie tylko rano wieczorem nigdy nie było problemu może i macie rację ze to psychika za bardzo sobie dobiera to do siebie, tylko jak mu to wytłumaczyć, faceci są naprawdę uparci |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
nadzieja umiera ostatnia
|
[QUOTE=anessca;54598366]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4348 |
nadzieja umiera ostatnia
|
[QUOTE=ania0208;54598751]A co do objawów po punkcji nie mogę się wypowiedzieć czyli brzuch boli czy nie, ale co do bólu w klatce i w ramionach to musi być po narkozie jak tak miałam po laparoskopi chyba z trzy dni mnie bolało
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
nadzieja umiera ostatnia
|
[QUOTE=anessca;54598366]
Cytat:
A czemu u was ciąża naturalna nie jest mozliwa jeśli możesz powiyedzieć Unię jest tak, że przez rok dr nam mówił, żeby się starać samemu później podeślismy do inseminacji lipiec 2015 i sierpień 2015 niestety nie pękły mi pęcherzyki okazało się wysoką prolaktyna, wiec leki dostinex później podeślismy jeszcze raz w listopadzie 2015 po inseminacji pękł pęcherzyk dr powiedział, że teraz to już muszę być w ciąży i tak myśleliśmy przez dwa tygodnie do póki nie zrobiłam bety😢w miedzy czasie namawiał nas na in vitro ale jakoś my to odciagali no i teraz już za późno bo brak środków na refundację. Zastanawiamy się nad dwu miesięczna przerwa i jeszcze raz spróbować na inseminacje tylko u mnie znowu po stymulacji jest tylko jeden czasem dwa, ale żadko czy któraś tak też tak miała ja biorę tylko clo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
nadzieja umiera ostatnia
|
[QUOTE=anessca;54598366]
Cytat:
A czemu u was ciąża naturalna nie jest mozliwa jeśli możesz powiyedzieć Unię jest tak, że przez rok dr nam mówił, żeby się starać samemu później podeślismy do inseminacji lipiec 2015 i sierpień 2015 niestety nie pękły mi pęcherzyki okazało się wysoką prolaktyna, wiec leki dostinex później podeślismy jeszcze raz w listopadzie 2015 po inseminacji pękł pęcherzyk dr powiedział, że teraz to już muszę być w ciąży i tak myśleliśmy przez dwa tygodnie do póki nie zrobiłam bety😢w miedzy czasie namawiał nas na in vitro ale jakoś my to odciagali no i teraz już za późno bo brak środków na refundację. Zastanawiamy się nad dwu miesięczna przerwa i jeszcze raz spróbować na inseminacje tylko u mnie znowu po stymulacji jest tylko jeden czasem dwa, ale żadko czy któraś tak też tak miała ja biorę tylko clo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.