|
|
#1051 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
U mnie tak samo :-( a tu jeszcze czterolatka kolo mnie biega cały dzień ;-)
Zaraz będę ![]() Cytat:
Cytat:
wyprasowalam juz wszystko Musze tylko nastawić pranie z ciuszkami do odplamiania Mocza się juz w vanishu i czas to wyprac ;-) Na obiad pierogi gotowe bo juz dzisiaj nie chce mi sie nic gotowac ![]() Mi poza karmieniem nic nie cieklo a przytulanki chyba w staniku byly Nie pamiętam Dawno to juz było a teraz tez nic nie cieknie a i przytulanek brak...
|
|
#1052 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez kocham liski! Chciałam nawet kocyk do wózka kupić w lisy i las ale u nikogo nie wiedziałam takich wzorów :-/
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcesz różowe liski czy zielone?![]()
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
tak bo pryniosłam je z jedn reklamowce z ubrakami z lumpka a te prałam od razu po przysciu do domu a teraz prałam juz w dzieciecym
|
|
|
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia powodzenia z wózkiem
![]() Kinga zdrowka dla Dominika I żeby Ciebie oszczedzilo ![]() Do Lidla chyba tez sie wybiorę ale nie wiem czy z rana będzie mi sie chcialo wstawać ;-) A co do pepco To mam po M kilka polspiochow i sa w b dobrym stanie po niezliczonych ilościach pran Ale wiem ze u nich jest różnie z jakością
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2016-01-27 o 12:25 |
|
|
|
#1056 |
|
Zadomowienie
|
Ja gdzies na allegro widzialam z liskami kocyki.
|
|
|
|
#1057 | |
|
Zadomowienie
|
Darkanddark ja Cię trochę rozumiem bo też wolę wszystko zrobić "sama" i nie prosić o pomoc
przy dziecku mam trochę więcej litości dla siebie bo wiem, że jak się nadwyrężę to mu też zaszkodzę swoim uporem, mąż czasami i rodzina mówią, że jestem uparta jak osioł miałam też po drodze sprawę "na już" w urzędzie skarbowym w Krakowie ale powiedziałam przez telefon, że nie polecę bo siedzę na L4 z ciążą i babka nawet zrozumiała, że nie polecę do niej teraz-już nie wiem czy L4 nie jest jakimś usprawiedliwieniem w razie upierdliwości urzędników, bo przecież jesteś jakoś tam niedyspozycyjna. ![]() Cytat:
![]() Moooniaaaa ta pepcowa odzież to różnie, kupiłam tam 2 dresiki - jeden spoko się prasował na "3" czyli dobra bawełna, a drugi się spalił jak przyłożyłam żelazko- więc mega shit, czapeczki i niedrapki też w porządku ale trzeba uważać rzeczywiście na zakupy tam. Teraz umiem już odróżnić bawełnę od "bawełny" ale wcześniej nie miało dla mnie różnicy. Te ciuszki co mam od siostry i mamy, i które sama kupowałam w tesco/ SH są dobre jakościowo. Milenujdka skierowanie jest ważne rok czasu od daty wypisania. Piersi i mleko- ja wprost zapytałam męża czy nie będzie to dla niego dziwne jak będzie z nich leciało mleko powiedział, że spoko, że to normalne chyba, że leci mleko jak karmię więc myślę, że damy radę to , że będę karmiła piersią nie znaczy, że od razu będę je dolewała do kawy czy naleśników ![]() Misia Ty też będziesz koczowała pod Lidlem- wiedziałam, że Ty też łowca promocji ![]() Gosiaczek piona obkupimy się ![]() Moooniaaaa kciuki za wózek
|
|
|
#1058 |
|
Rozeznanie
|
Daj znać monia jak sie wozek prowadzi bo my tez chcemy adamexa.
A mi z cyckow nic nie leci, mam nadzieje ze w stosownym czasie poleci. Faceta tez rozne substancje wylatuja
|
|
|
|
#1059 |
|
Raczkowanie
|
Hej do mnie dziś pudło z apteki dotarło już prawi wszystko mam jeszcze sobie jakąś koszulę do szpitala muszę zorganizować i stanik do karmienia. W przyszłym tyg biorę się za pranie jadzikowych ciuszkow.
Jadę właśnie do koleżanki zobaczyć obsługę dziecka na żywo- rodziła w sierpniu. Co do mleczarni jak to z mężem nazywamy- ostatnio jak mleka zabrakło do kawy to się smialismy że jak produkcję rozpoczne to już takich problemów nie będzie😜 Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam półśpiochy z pepco. na razie po jednym praniu, wyglądają ok. za wózek!Cytat:
plus sporo ubranek w liski ![]() a co do poruszania się, to u mnie też głównie samochód, dobrze że go mamy... ale najbardziej wkurzają mnie komentarze mojej mamy i babci "już jesteś w zbyt zaawansowanej ciąży żeby prowadzić samochód i w ogóle jeździć samochodem"... nosz kurna! Jestem w zbyt zaawansowanej ciąży żeby toczyć się całe miasto na piechotę, albo właśnie tym bardziej jechać do LBN do mojej diabetolog autobusem przez minimum 1,5 h z kilkoma przesiadkami, jak samochodem jestem u niej w 30-40 minut...
|
|
#1061 |
|
Rozeznanie
|
Witam
podczytuję Was cały czas, ale jakoś ciężko przy takim tempie wbić się w dyskusję.Jeżeli chodzi o Pepco to właśnie półśpiochy moim zdaniem są ok, wczoraj przyniosłam ze strychu ciuchy po Maksiu i półśpiochy po wielu praniach nie są wcale tragiczne. Wiadomo trochę sprane ale w domu jak najbardziej będą. Ja za to nie lubiłam body z Pepco bo się zaraz rozciągały przy szyjce. Mogę polecić te z Tesco F&F, takie w 5-pakach. Nic się nie rozciągały ani kolory nie spierały. Co do rumienia zakaźnego, ja bałam się, bo Maks w lipcu miał coś podobnego, chociaż pediatra powiedziała, że to nie rumień. No ale naczytałam się internetów i już panikowałam. Ale gin powiedział, że choćby nawet to najgroźniejsze jest to w 2 trymestrze, bo może dojść do obrzęku dziecka, niedokrwistości czy wad serca. Trzeba wtedy monitorować dziecko do 30 albo 32 tc, robić co tydzień usg. Potem dziecko jest już na tyle "dojrzałe", że nie powinno mu nic zagrozić. Ja w piątek byłam na usg, Maluch przekręcił się główką w dół ![]() Ja do wózka nie kupuję materacyka, wystarczy ten cienki co już jest w wózku, dla dziecka za miękko to też niedobrze. Póki co nie będzie też leżało na nim gołym ciałem, w lecie będę podkładać flanelki. Kołderki też nie planuję, w chłodniejsze dni będę przykrywać rozpiętym rożkiem, potem kocykiem, poduszka to wiadomo, zbędna. Nie wiem co jeszcze chciałam napisać...
|
#1062 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko jestem ciekawa czy sie na cos w.tym lidlu zalapie. Bo wiecie ze jak te mohery( tak moj maz mowi) wejda do lidla to biegiem pod kosze z ciuchami a za nim ja w tym 8 miesiacu tam dojde
To moze byc juz poprzebierane w rozmiarach. Bo one po 10 kompletow zawsze biora |
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Lala
powiem, ale gdzies za rok jak go zajezdze na razie jezdzilam adamexem po hurtowni, byl ok i babka chwalila bo podwojna amortyzacja. Wtedy zastanawialismy się nad bebetto i adamexem.Polly nie, niebieski to byl camarelo, ale tż kolor nie pasuje. Ja bym go moze i wolala bo chyba ciut lepszyniz adamex i bebetto i dedykowany wysokim ludziom i gondola dluzsza podobno, a ze my wysocy to jak znalazl. Adamex bialo szary na czarnym stelazu. Mam nadzieje wieczorem wstawic zdjecia ![]() Dla mnie na razie najlepsze ciuchy to next i ff. To co mam z sh i co dostalam z uk. To az czuc pod palcami, ze dobra jakosc. |
|
|
|
#1064 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze te body ze slonikami z lidla mnie kusi
|
|
|
|
#1065 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() O kurczę, kawał dziecka! Który tydzień?![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za owocne zakupy.![]()
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam przewijak z liskiem i jeżykiem, uwielbiam go!! Polly zaraz poszukam wzoru jaki mi się podoba, może gdzieś taki widziałaś bo Ty jesteś w temacie kocykow i zamówień.
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie by nie poczuł bo jest ciepłe jak reszta ciała. Zdarzało sie i nie było w tym nic nadzwyczajnego. Uśmiechalismy sie do siebie i bawilismy się dalej. Przecież nie będę udawała w łóżku, że nie jestem w ciąży. mój mąż bardzo dobrze zna moje ciało, a ja jego, nie ma u nas łóżkowego tabu, nie kochamy się po ciemku i w ubraniu..
|
|
#1068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pocieszyłaś mnie i podniosłaś na duchu. Ja jestem teraz w 32 tygodniu, przyjmując ,że okres inkubacji zaczął się najdalej 3 tygodnie temu, to do mojego ewentualnego zarażenia mogło dojść w 29 tygodniu, a to i tak już trzeci trymestr
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1070 |
|
Zadomowienie
|
Malinka Wszystkiego Najlepszego !!!! ![]() Gosiaczek ja byłam w maju chyba po odzież sportową to też był szał-pał, a potem wszystko odkładały do koszy i można było po ludzku sobie wybrać a jak ładowały po 10 to myślałam, że kichnę ze śmiechu, na szczęście z koleżanką byłam to się wspierałyśmy bo by Nas zmiażdżyły no i po torby byłam z Wittchenna z mamą ale na szczęście już spokojnie było.
|
|
#1071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
A ochraniacze do lozeczka gdzie kupowalyscie?
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę brała do kompletu z kołderką.
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Polly
http://lettadzieciom.pl/pol_pl_Przew...PM70-564_1.jpg Kurde nie widzę żadnego wzoru który urywałby d z tych kocykow lisków. A szkoda :-P
|
#1075 |
|
Rozeznanie
|
polly 34tc. Brzuszek ma na 35tc, główkę na 37tc, co mnie trochę zmartwiło, ale gin uspokoił, że taka rozbieżność to nic strasznego, bo do tej pory było ok i że dziecko rośnie skokowo więc naprawdę nie ma się czym przejmować.
No ale ja się teraz przejmuję, że urośnie za duży no i albo się skończy cc albo mnie porozrywa...oj ja jakbym nie znalazła sobie powodu do zmartwień to nie byłabym sobą Ja do lidla mam 20km więc nie będę się wybierać, jutro jadę na nowy towar do lumpa, chociaż po Maksiu mam tyle ciuszków, że miałam już nic nie kupować...no ale to tak kusi
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Made M ma taki wzór
http://www.sprzedajemytkaniny.pl/env...b502364dac.jpg Jest piękny!!!! ale u niej za kocyk + poduszka to ponad 100zl wychodzi :-(
"Wspinasz się, a lecisz w dół Stawiasz sto, dostajesz pół Zamiast rozbić bank rozbijasz bar.." Edytowane przez Darkanddark Czas edycji: 2016-01-27 o 13:05 |
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2016-01-27 o 13:05 |
|
|
|
#1079 | |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/listing/listing.ph...2&string=liski
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ja też lubię liski, ale mój TŻ jakiś uprzedzony, dlatego wyczulona jestem i ciągle widzę coś w lisy i mu pokazuję a on się krzywi
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdecydowalam sie na 100 % na sesje noworodkowa i ciazowa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

chce któraś? 

takie sztywne się wydają.

przy dziecku mam trochę więcej litości dla siebie bo wiem, że jak się nadwyrężę to mu też zaszkodzę swoim uporem, mąż czasami i rodzina mówią, że jestem uparta jak osioł 

plus sporo ubranek w liski 

pocieszyłaś mnie i podniosłaś na duchu. Ja jestem teraz w 32 tygodniu, przyjmując ,że okres inkubacji zaczął się najdalej 3 tygodnie temu, to do mojego ewentualnego zarażenia mogło dojść w 29 tygodniu, a to i tak już trzeci trymestr 
a jak ładowały po 10 to myślałam, że kichnę ze śmiechu, na szczęście z koleżanką byłam to się wspierałyśmy bo by Nas zmiażdżyły