Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-27, 12:30   #3331
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Ja miałam straszna noc.. Co pol h na siku.. Male doskwieralo bardzo az.mnie wszystko bolalo :-( do tego snilo mi się ze urodzilam blizniaki ktorw wugladaly jak dzieci Agaczilla :-D
hahaha
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:30   #3332
Elena_22
Wtajemniczenie

O, tak poród to się zbliża na pewno
przerażają mnie te wahania nastrojów, energii, jeszcze ta fizjologia cała...dzisiaj przy przekręcaniu się w nocy na drugi bok coś we mnie wyraźnie chrupało, ale nie wiem, jakie to kości .

Fajnie Wam dziewczyny, ze macie takie słodkie dziewczynki, moja to bardziej typu chłopczura ja na placu zabaw zawsze siedziałam na ławce, bo moja niczego się nie bała i wszystko sama i zawsze interesowała ją najbardziej siłownia oczywiście i największa zjeżdżalnia.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:33   #3333
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No i dobrze, lubi się wyróżniać

I pewnie też lubi się stroić. Booooshe, moja to jak założy jakiś nowy ciuch to potem paraduje od lustra do lustra, potem idzie się pochwalić babci czy dziadkowi, robi pozy jakby była na wybiegu, uśmiecha się

A ostatnio jak jej na bal zrobiłam różkę i taką opaskę z gwiazdką to stała przed lustrem, szczerzyła się i mówiła "rewelacja, wyglądam ślicznie"

różni są rodzice i nianie, ale często widuję mamy zapatrzone w komórki czy gazety, co nie zwracają uwagi na dzieci...

ja z kolei jestem ten typ panikary, może nie to,że chodzę za nią ciągle, bo ona jednak lubi z dziecmi się bawić, ale jakby miała wchodzić na wysoką zjeżdżalnię z niebezpieczną drabinką to od razu lecę asekurować

Ja dzisiaj właśnie dostałam na pościel dla lalek,ale ofkors szarą w groszki tylko nie myśl,że ja będę szyła, no co ty, nie umiem Babcia się podjęła

Znalazła moje stare łóżeczko dla lalek, ze 20 lat ono ma M. pomalował je białą farbą, a Babcia uszyje pościel

U nas jest szaaaauuu jak są starsze dzieci, zaczepia i zagaduje. Maluchami w ogole się nie zajmuje

Ja też odliczam do kosmetyczki, jeszcze 6 dni

Haha u nas to samo i jeszcze leci do taty i wola "patrz tata jaka jestem laska"
Ja tez za nia latam jak wchodzi na te dziwne urządzenia ale na szczęście nie ma ciągotow do wspinania na niebezpieczne rzeczy acz czasem lubi zaryzykować

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hehe

Ja nigdy nie szylam ale mam zamiar szyć

Zobaczymy co z tego wyjdzie

U mnie też dzisiaj cały dzień pada i jesień jest.

Ja się pytam gdzie ten kurier zabladzil znowu

U mnie juz 2 kurierów było jeden z suszarka na pranie bo sie rozleciała stara a drugi z zestawem do bankowa ja krwi pepowinowej

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Trzymać kciuki. Jadę do lekarza i na ktg... Zobaczymy co mój wróżbita dzisiaj mi powie....

Kciuki! Powodzenia

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:33   #3334
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Moze tez zatrudnię tz bo inacEj to cieżko to widze..

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Moj tz tez bezwstydnik ale ja sie krępuje. Ale chyba pójdę za waszymi radami

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Gratulacje kochana! Dużo przygód za wami ale jesteście juz razem

Mój też bezwstydnik, ale miał obawy, że krzywdę mi zrobi, bo on ma za dużo siły i czasem jak masuje mi nogi, to jak się zapomni i ściśnie nie tak, to mam siniaka.
Ale mówiłam mu, że spoko, że mu powiem jak będzie za mocno. A po wszystkim tż zawiedziony i mówi do mnie i co już??? to wszystko ???
Stary 2016-01-27, 12:33   #3335
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Mi się śniło, że kąpałam małego słonika w takiej wielkiej kałuży... rozkoszny był i tak fajnie tą trąbą machał jak się cieszył
wietrze tu jakiś podtekst seksualny
Stary 2016-01-27, 12:35   #3336
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamusiaczek Pokaż wiadomość
Moja raczej z tych ruchliwych, ale wczoraj to już przechodziła sama siebie.

klask i::l ove:
Gratuluję!!!! Cieszę się, ze masz to już za sobą

U mnie noc minęła ok, ale obudziłam się i chyba wody mi się sączą. pH test wyszedł granatowy, także jest szansa,że to to Delikatnie mnie spina, ale czekamy Jakby nie było zmian mam jechać na IP się zbadać.
oooo to trzymam kciuki żeby sprawnie poszło
Stary 2016-01-27, 12:36   #3337
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Lucy ściskam z całych sił gratuluje
Wczoraj byłam na wizycie..ehhh...mamy z gin mały dylemat....synek 2400g przez 4 tyg urósł ale....jak do tej pory był wstrzelony idealnie w czas tyg tak teraz stanął na 34t a ja 36 skończyłam i 37 teraz....no i będziemy szukać przyczyny.... mam wizytę u innego lekarza w przyszłym tyg zobaczymy co on powie gbs pobrany, inne wyniki super także chociaż to dobre
zachciało mi się wić gniazda w kuchni nowa lodówka w tym tyg będzie muszę poczytać co tam u Was bo wczoraj przez tą wizytę jakoś głowy nie miałam

Moze taki urok synka ze malutki bedzie? Skoro wszystkie wyniki ok to na pewno z małym dobrze

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
O, tak poród to się zbliża na pewno
przerażają mnie te wahania nastrojów, energii, jeszcze ta fizjologia cała...dzisiaj przy przekręcaniu się w nocy na drugi bok coś we mnie wyraźnie chrupało, ale nie wiem, jakie to kości .

Fajnie Wam dziewczyny, ze macie takie słodkie dziewczynki, moja to bardziej typu chłopczura ja na placu zabaw zawsze siedziałam na ławce, bo moja niczego się nie bała i wszystko sama i zawsze interesowała ją najbardziej siłownia oczywiście i największa zjeżdżalnia.

Moja najbardziej lubi piasek i huśtawki. W piasku to mnie wygania bo chce z innymi dziećmi siedzieć
A kości mi tez chrupią. Ale ta relaksyna czy jak to sie tam nazywa teraz mocno sie uwalnia wiec pewnie dlatego..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 12:36   #3338
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja piorę wózek w końcu 😊 to co się nie da zdjąć to wyczyszczę szczotką i wystawie na pole. Wyschnie szybko bo jest 5 na plusie
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:37   #3339
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Mamusie
Lucy ściskam z całych sił gratuluje
Wczoraj byłam na wizycie..ehhh...mamy z gin mały dylemat....synek 2400g przez 4 tyg urósł ale....jak do tej pory był wstrzelony idealnie w czas tyg tak teraz stanął na 34t a ja 36 skończyłam i 37 teraz....no i będziemy szukać przyczyny.... mam wizytę u innego lekarza w przyszłym tyg zobaczymy co on powie gbs pobrany, inne wyniki super także chociaż to dobre
zachciało mi się wić gniazda w kuchni nowa lodówka w tym tyg będzie muszę poczytać co tam u Was bo wczoraj przez tą wizytę jakoś głowy nie miałam
Kasia, dobrze, ze skonsultuje to inny lekarz, będziesz spokojniejsza jakby co. A moze to zwyczajny bład pomiaru?
Stary 2016-01-27, 12:37   #3340
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też bezwstydnik, ale miał obawy, że krzywdę mi zrobi, bo on ma za dużo siły i czasem jak masuje mi nogi, to jak się zapomni i ściśnie nie tak, to mam siniaka.

Ale mówiłam mu, że spoko, że mu powiem jak będzie za mocno. A po wszystkim tż zawiedziony i mówi do mnie i co już??? to wszystko ???

Haha moj pewnie tez tak zareaguje na koniec pewnie nagrody sie bedzie domagał

Stary 2016-01-27, 12:38   #3341
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
o proszę ... tkaniny fajne. ja jak byłam w domu u rodziców to z nieużywanego prześcieradła uszyłam dwa do łóżeczka, jeszcze tylko gumkę wsadzić. ja lubię szyć w domu chyba łucznik mama ma ale tak naprawdę tylko ja używam maszyny.

przyłapał cie na domowym spa. ja pamiętam jak raz w domu wpadł do nas listonosz a on bez pukania wchodzi i ja z góry krzyczę mamo racuchy się chyba palą wyłącz gaz,. a listonosz "dobra"

a mój kot jeszcze nie był w łóżeczku, tylko spi na parapecie albo na krześle pod stołem...

Cytat:
Ooo księżniczka jest
Zostałas oficjalnie namaszczona żeby założyć nowy wątek
spoko, za godzinę może doczyta
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 12:38   #3342
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

spoko, za godzinę może doczyta
Haha

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:38   #3343
agaczilla21
Zakorzenienie

A od którego tyg można ten masaż stosować?
Stary 2016-01-27, 12:39   #3344
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja piorę wózek w końcu to co się nie da zdjąć to wyczyszczę szczotką i wystawie na pole. Wyschnie szybko bo jest 5 na plusie

U nas 10 na plusie! Ja juz wózek upralam. Stelarz brudny jak święta ziemia (koła etc) bo ciagle używam jako spacerówki wiec przy tej pogodzie to nawet nie zamierzam czyścić. Jeszcze tylko kosz ten na dole musze przepłukać bo zakurzony i bedzie gitara

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
A od którego tyg można ten masaż stosować?

Skończone 36 mi mówiła położna

Stary 2016-01-27, 12:39   #3345
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Tez myślę że skończymy wątek do końca tego tygodnia

Ja proponuję Aninis - będzie miała motywację żeby ruszyć dupke z łóżka wcześniej niż popołudniu
hahaha

Spoko mogę założyć nowy wątek jak przyjdzie czas. Jak mi się nie uda, to podniosę larmo i będę wołać o pomoc
Tylko na pewno nie zrobię top gaduł, bo nie wiem jak to się robi.
Ale to w sumie mało ważne, więc luzzz.
Stary 2016-01-27, 12:39   #3346
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj tam od razu by okazję wykorzystał , zresztą w sumie ostatnio mi ochota wrócila i bardzo interesujące sny wiec moze by korzystac, dopóki można
Stary 2016-01-27, 12:40   #3347
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Moj tam od razu by okazję wykorzystał , zresztą w sumie ostatnio mi ochota wrócila i bardzo interesujące sny wiec moze by korzystac, dopóki można
Korzystaj ile się da bo później ok 6tyg postu

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:42   #3348
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha

Spoko mogę założyć nowy wątek jak przyjdzie czas. Jak mi się nie uda, to podniosę larmo i będę wołać o pomoc
Tylko na pewno nie zrobię top gaduł, bo nie wiem jak to się robi.
Ale to w sumie mało ważne, więc luzzz.
wystarczy, że siebie wpiszesz
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:42   #3349
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Moze taki urok synka ze malutki bedzie? Skoro wszystkie wyniki ok to na pewno z małym dobrze

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Moja najbardziej lubi piasek i huśtawki. W piasku to mnie wygania bo chce z innymi dziećmi siedzieć
A kości mi tez chrupią. Ale ta relaksyna czy jak to sie tam nazywa teraz mocno sie uwalnia wiec pewnie dlatego..

wąsy Poli mnie rozbroiły
zobaczymy co powie ten inny lekarz ale moja gin sama spytała czy brzuch mi wogóle urósł bo ona nie widzi żeby cokolwiek i w sumie ja też nie....może taki jego urok że mały...mi tam wszystko jedno bo wiem jak jest ale jak ona już coś zaczyna myśleć to i mi się czerwona lampka w głowie zapala...no zobaczymy za tydzień jaki postęp będzie w szoku byłam wczoraj dzwonie do tego nowego lekarza gdzie nie znam go wogóle ale nie odbierał to myślę zadzwonię za jakiś czas....a on sam po 3 godz oddzwonił a przecież nie wiedział czyj to nr byłam w szoku....jednak normalni lekarze się trafiają Badzia Ty pytałaś o ten termin wg mnie 21.02 najbardziej prawidłowy z tym że +- 7 dni bierze się pod uwagę

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:42   #3350
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
U nas 10 na plusie! Ja juz wózek upralam. Stelarz brudny jak święta ziemia (koła etc) bo ciagle używam jako spacerówki wiec przy tej pogodzie to nawet nie zamierzam czyścić. Jeszcze tylko kosz ten na dole musze przepłukać bo zakurzony i bedzie gitara

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

M mi mówi przed wyjazdem...i jak tu sie ubrać...u nas -13 będzie rano a w nl zapowiadają +15...i w końcu pojechał w zimowej a tam żeby iść do sklepu to bluzę dopakował...

Jak tak to ja mogę od poniedziałku przyszłego...przez 2 tyg sama a potem M poproszę...moze się zgodzi...w końcu nie za darmo 😉
Stary 2016-01-27, 12:43   #3351
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha
ja nawet swojemu nie mowilam jakie wy masaże robicie

Wystarczy mu po ostatnim goleniu emocji

Teraz czeka na następne tylko

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:44   #3352
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Wielkie gratulacje I brawa dla Bartusia Super że ostatecznie poszło szybciutko...

No to kciuki Może przed wieczorem będziesz już tulić malutką
A i gratki dla Rudziutkiej

U mnie ostatecznie włączył się syndrom wicia gniazda Wczoraj odsprzatałam kuchnię i umyłam okna W międzyczasie zrobiłam 2 rodzaje gołąbków- tradycyjne i bez zawijania dla moich mężczyzn. Dzisiaj z rana odmalowałam ta nieszczęsną ścianę w pokoju i o dziwo, nic mnie nie boli Jakiegoś powera dostałam...

Za to w nocy nie moglam sobie miejsca w łóżku znaleźć

No i pół nocy odganiałam kota od łóżeczka TŻ założył pułapkę, tzn wyłożył w łóżeczku kartki oblepione dwustronną taśmą klejącą i na chwilę był spokój jak się przykleiła i odkleić nie mogła. Ale uparta jest jak fiks i jak tylko kartki się odsunęły to i tak wlazła .... Z tymi kotami...
Stary 2016-01-27, 12:45   #3353
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha

ja nawet swojemu nie mowilam jakie wy masaże robicie

Wystarczy mu po ostatnim goleniu emocji

Teraz czeka na następne tylko

Mój mi proponował pomoc przy goleniu ale nie przyjęłam...jakoś wole sama na ślepo 😉

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 12:46   #3354
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem na placu zabaw z młoda. Rano kazała sobie namalować wąsy zeby byc kotem i tak chciała wyjsć z domu. I teraz robi furorę wsród dzieci

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Nie jest złe choć zdarzają sie dni ze wstane i o 5

słodziak mały
Stary 2016-01-27, 12:46   #3355
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja ciągle zapominam, zeby sprawdzić swój wózek, w jakim stanie jest po tylu latach , porządnie zapakowałam go czyściutki i wyprany w folię, ale kto wie, jak tam wygląda .
Wczoraj wieczorem dzwoniła teściowa ponarzekać razem ze mną na moje samopoczucie , wspomniałam o czapeczce zimowej po córce,która mi się gdzieś zapodziała, to jeszcze po nocy poszła na strych jej szukać, choć mówiłam, żeby dała spokój, bo się nie pali. I zaoferowała pomoc, żeby po nią dzwonic, jak coś się zacznie, nawet w nocy, to przyjedzie , bo do tej pory nie rozmawialiśmy o tym .
Stary 2016-01-27, 12:47   #3356
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

Mój to zestrachany chodzi i nici z przytulancow. ...

Czeka na poniedziałek i wtedy juz będzie można D

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 12:48   #3357
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ciągle zapominam, zeby sprawdzić swój wózek, w jakim stanie jest po tylu latach , porządnie zapakowałam go czyściutki i wyprany w folię, ale kto wie, jak tam wygląda .
Wczoraj wieczorem dzwoniła teściowa ponarzekać razem ze mną na moje samopoczucie , wspomniałam o czapeczce zimowej po córce,która mi się gdzieś zapodziała, to jeszcze po nocy poszła na strych jej szukać, choć mówiłam, żeby dała spokój, bo się nie pali. I zaoferowała pomoc, żeby po nią dzwonic, jak coś się zacznie, nawet w nocy, to przyjedzie , bo do tej pory nie rozmawialiśmy o tym .

Elena super 😊 mojej by nie przyszlo do głowy żeby zapytać...bo przecież mam mamę....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 12:48   #3358
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nanar Pokaż wiadomość
korzystaj ile się da bo później ok 6tyg postu :d
:d
Stary 2016-01-27, 12:48   #3359
Zakorzenienie

Cytat:
wąsy Poli mnie rozbroiły
zobaczymy co powie ten inny lekarz ale moja gin sama spytała czy brzuch mi wogóle urósł bo ona nie widzi żeby cokolwiek i w sumie ja też nie....może taki jego urok że mały...mi tam wszystko jedno bo wiem jak jest ale jak ona już coś zaczyna myśleć to i mi się czerwona lampka w głowie zapala...no zobaczymy za tydzień jaki postęp będzie w szoku byłam wczoraj dzwonie do tego nowego lekarza gdzie nie znam go wogóle ale nie odbierał to myślę zadzwonię za jakiś czas....a on sam po 3 godz oddzwonił a przecież nie wiedział czyj to nr byłam w szoku....jednak normalni lekarze się trafiają Badzia Ty pytałaś o ten termin wg mnie 21.02 najbardziej prawidłowy z tym że +- 7 dni bierze się pod uwagę

Wiesz, dobry lekarz zawsze chce wszystko sprawdzic zeby nie było niedociągnięć. Także dobrze ze pójdziesz i sprawdzisz. A kiedy wizyta u tego drugiego lekarza?

Stary 2016-01-27, 12:48   #3360
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
ja wlasnie skonczyłam leysy co je od tygodnia jem

i boli mnie dziaslo teraz - tak sie rozpulchniły teraz ze nawet głupi czips potrafi je przebic

dobrze ze mam w domu elmexa to umyje zaraz zeby i powinno pomoc w bólu

znalazłam maszynke ktora zamowie
bede szyla sama posciele dla małej i inne pierdołki
kolejna zdolniacha

A ja się Wam muszę pochwalić, jakie buciki mi mama zrobiła na szydełku, tzn. nie mi tylko małej. I prosiłam ją o taką fajową czapę do zdjęć... większą od dziecka z takim wielkim pomponem i mamuśka zrobiła mi na drutach
Obfocę to dzisiaj to wrzucę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości