Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-27, 13:18   #3391
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
błąd pomiaru wskazał 300g ale tu chodzi o całość i główka i reszta itd no stanęło na 34t i nic dalej ale zobaczymy

doczytała

sprawdź wózek jak zapakowany to niech się wywietrzy jeszcze o super będziesz miała pomoc

konsultacja 3.02 ( bo ma urlop niestety teraz) a normalna wizyta u mojej gin 11.02
kaaasi a jest możliwe, że tp masz później ? Może tutaj jest błąd
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:19   #3392
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
dobra akurat wszystkie zdążą napisać co i jak przez dzień

to co dziś pijemy ? też się czaję na jakąś ale póki co mam taką wyciskarkę

urośnie nie ma opcji

może na oczka okład z herbaty takiej zwykłej?

Mam w lodówce dwa buraki dwa jabłka kilka kiwi i marchewki

Będzie poezja smaków
A na kolacje mam przecież ogniste skrzydełka i frytki z sosem czosnkowym domowej roboty

To się za przeproszeniem posramy

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:26   #3393
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Tak, dokładnie takie uczucie piasku pod oczami
A z tą wagą to moze woda schodzi?
To pewnie zapalenie spojówek... przy tym myciu okien mogło Cię przewiać, bo to lubi przy przeciągach się "przykleić".
Uczucie piasku w oczach, oczy czerwone, mocno łzawią, jasne światło drażni - przerabiałam to tryliard razy
Idź do okulisty najlepiej, ewentualnie możesz zapytać w aptece, czy coś bez recepty na to dostaniesz. Zwykłe jakieś krople nawilżające typu sztuczne łzy (poplecam Systane Ultra) powinny pomóc złagodzić troszkę... ale jeżeli to faktycznie zapalenie spojówek, to bez wizyty i konkretnych leków się nie obejdzie (zawsze dostawałam jakieś tam krople na receptą i maść do oka na noc).

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hahahha

Mam swoją sokowirowke

Był kurier
Ten sam co ostatnio?

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Takiego Gadziszcza jak mój to ciężko pomierzyć...gin juz nieraz gadal do niego "i gdzie już uciekasz" 😉
hahaha no widzisz, a później stresuje Cię jego wagą
Stary 2016-01-27, 13:27   #3394
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
kaaasi a jest możliwe, że tp masz później ? Może tutaj jest błąd
właśnie wg OM wpisała mi czyli ten późniejszy a wg usg to już wogóle by był wg 33t no ale nic zobaczymy co dalej będzie

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:31   #3395
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Będzie poezja smaków
A na kolacje mam przecież ogniste skrzydełka i frytki z sosem czosnkowym domowej roboty

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
właśnie wg OM wpisała mi czyli ten późniejszy a wg usg to już wogóle by był wg 33t no ale nic zobaczymy co dalej będzie
Będzie dobrze zobaczysz
W końcu jego tata też był mały jak się urodził, z tego co pamiętam jak pisałaś, a teraz kawał chłopa

A nasza Lucy tak się martwiła, że jej bąbel jest malutki... a proszę 3004 g się urodził
Stary 2016-01-27, 13:31   #3396
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
To pewnie zapalenie spojówek... przy tym myciu okien mogło Cię przewiać, bo to lubi przy przeciągach się "przykleić".

Uczucie piasku w oczach, oczy czerwone, mocno łzawią, jasne światło drażni - przerabiałam to tryliard razy

Idź do okulisty najlepiej, ewentualnie możesz zapytać w aptece, czy coś bez recepty na to dostaniesz. Zwykłe jakieś krople nawilżające typu sztuczne łzy (poplecam Systane Ultra) powinny pomóc złagodzić troszkę... ale jeżeli to faktycznie zapalenie spojówek, to bez wizyty i konkretnych leków się nie obejdzie (zawsze dostawałam jakieś tam krople na receptą i maść do oka na noc).

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Ten sam co ostatnio?

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

hahaha no widzisz, a później stresuje Cię jego wagą

Niby mówił żebym się nie martwiła bo łożysko, wody i serduszko ok...ale jakoś tak trudno się nie martwić...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:31   #3397
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:

Będzie poezja smaków

Eeee tam gadasz, wczoraj któraś po kapuście i fasolce nie miała przebojów to może i u Ciebie się obejdzie 😁
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 13:35   #3398
lamia12344
Rozeznanie

Kaaasi nie stresuj się Michał też w kółko wychodził im mniejszy niż by z terminu wynikało. Już pomijam że rozjazdy w wymiarach potrafił mieć 3 tygodniowe i wiecznie coś do obserwacji było W 41 tc wychodziła waga 2700, a urodził się normalny chłop z wagą 3500 g poza tym może to faktycznie jakiś błąd pomiaru.

Sokowirówka mi się marzy, ale brak miejsca w szafkach już

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-01-27 o 13:37
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:37   #3399
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Będzie dobrze zobaczysz
W końcu jego tata też był mały jak się urodził, z tego co pamiętam jak pisałaś, a teraz kawał chłopa

A nasza Lucy tak się martwiła, że jej bąbel jest malutki... a proszę 3004 g się urodził
a skąd to ja byłam mała 2600
Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Kaaasi nie stresuj się Michał też w kółko wychodził im mniejszy niż by z terminu wynikało. W 41 tc wychodziła waga 2700, a urodził się normalny chłop z wagą 3500 g poza tym może to faktycznie jakiś błąd pomiaru.

Sokowirówka mi sie marzy, ale brak miejsca w szafkach już

Stary 2016-01-27, 13:41   #3400
butterfly20
Zakorzenienie

Kaaasi a badała łożysko i przepływy?Po mojemu Mati po prostu jest drobniutki

Cytat:
hahaha

Spoko mogę założyć nowy wątek jak przyjdzie czas. Jak mi się nie uda, to podniosę larmo i będę wołać o pomoc
Tylko na pewno nie zrobię top gaduł, bo nie wiem jak to się robi.
Ale to w sumie mało ważne, więc luzzz.
A już Ci piszę Jak wejdziesz na poczekalnię i zoaczysz nazwę naszego wąciu i w kolejnej tabelce po prawej stronie jest liczba napisanych postów, to klikasz w tę liczbę i w takim małym okienku otwiera Ci sie ile kto napisał postów

Cytat:
Taaa....taki wyposzczony przez lekko ponad 3 tyg to wiesz 😉
3 tygodnie?co to jest?
Ja już nawet nie liczę ile u nas tygodni jest...

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Hmmm no to dobrze ze teraz za tydzien znow masz konsultacje. Moze naprawde taki twoj urok.. Zbadaja cie i bedzie ok

Hahahahha

Ja po ktg ktore bylo 'sliczne'. Chyba mnie panika zaczyna ogarniac i zaczynam.sie wahac czy moze nie powinnam rodzix tu na miejscu tu mnie znaja wiedza jakie mialam przygody i cc zrobia bez gadania..a tam.. Wszystko niepewne..
A chipsy kupilam. Oczywiscie nie obylo sie bez komentarzy typu wstyd zeby ciezarna kupowała chipsy :-D ale w dupie mam.
Jakies schizy mam ogolnie a to ze cos mi polecialo a to ze cos mnie zabolało Boże...juz sama nie wiem co myslec.
a kto CI tak powiedział?

Cytat:
hahaha spoko
Tylko jak chcecie, żeby opisy porodów były podlinkowane, to proszę o instrukcję jak to się robi
to też Cię poinstruuję

Cytat:
od razu zastrzegam, że wszystkie aktualizacje będą się odbywać porą popołudniowo-wieczorną
tego się właśnie spodziewałam

Cytat:
Hahahha

Mam swoją sokowirowke

Był kurier
ooo super Byłaś zrobiona?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:43   #3401
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Witam Mamusie
Lucy ściskam z całych sił gratuluje
Wczoraj byłam na wizycie..ehhh...mamy z gin mały dylemat....synek 2400g przez 4 tyg urósł ale....jak do tej pory był wstrzelony idealnie w czas tyg tak teraz stanął na 34t a ja 36 skończyłam i 37 teraz....no i będziemy szukać przyczyny.... mam wizytę u innego lekarza w przyszłym tyg zobaczymy co on powie gbs pobrany, inne wyniki super także chociaż to dobre
zachciało mi się wić gniazda w kuchni nowa lodówka w tym tyg będzie muszę poczytać co tam u Was bo wczoraj przez tą wizytę jakoś głowy nie miałam
Kasia jak patrzę na siatki centylowe to on jest na 10 centylu dla 37 tygodnia. Lekarka patrzyła na centyle, czy tylko na średnią? Oni zwykle wszystko liczą do ostatecznej wagi 3,5kg.

edit
widzę, że dopisałaś wagę do reszty wag, ja tam nie widzę, żeby był mniejszy

Edytowane przez figa84
Czas edycji: 2016-01-27 o 13:45
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:44   #3402
agaczilla21
Zakorzenienie

Motyl bo to trochę inaczej jak się nie może a jak się może a nie ma jak 😉
Stary 2016-01-27, 13:44   #3403
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Jestem na placu zabaw z młoda. Rano kazała sobie namalować wąsy zeby byc kotem i tak chciała wyjsć z domu. I teraz robi furorę wsród dzieci
Jaki fajny pomysł z tymi wąsami :-D Dzieci na pewno były zachwycone!
Cytat:

i boli mnie dziaslo teraz - tak sie rozpulchniły teraz ze nawet głupi czips potrafi je przebic

dobrze ze mam w domu elmexa to umyje zaraz zeby i powinno pomoc w bólu
Niestety w ciąży często pojawiają się problemy z dziąsłami. Odpukać mnie ten problem ominął. Byłam 2 msc temu u dentysty, wszystko jest na szczęście ok i krwawień też nie ma.
Cytat:
Moje sie bawią same od rana. Zjadły w biegu sniadanie i caly czas cos wymyślają do zabawy. Ja gotuje kompot i zrobiłam ciasto na racuchy 😊
Aga, fajnie, że dzieci się razem bawią i są zgodne. Pomiędzy mną i bratem jest rok różnicy i nigdy nie potrafiliśmy się dogadać. W dzieciństwie to była patologia, ciągłe bójki, rodzice na chwilę nawet nie mogli nas samych zostawić, ciągle wojna
[QUOTE=figa84;54613121]

Kurier do mnie przyszedł, a ja sierota z maską na głowie, glinką na twarzy i w szlafroku O dziwo nawet się nie roześmiał [COLOR="Silver"
/QUOTE]
Hihi, pewnie jest przyzwyczajony do takich widoków, niejedno już chłopina widział w swojej karierze zawodowej
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ano różni sa rodzice i rożne opiekunki. No ale co zrobisz. Moja juz mało sie chce ze mna bawić.

Ja wczoraj wieczorem zrobiłam barszcz ukraiński na zakwasie z buraków ale pycha wyszedł! Wielki gar to bedzie na 2-3 dni a na drugie kasza gryczana z gulaszem wołowym który własne dochodzi i jakas surówka. Tez pełen gar gulaszu wiec do weekendu chyba mam spokoj z gotowaniem
To masz fajnie Mojej koleżanki córeczka ma 2 latka i 3 miesiące, nie za bardzo chce się sama sobą zająć i do zabaw wszelakich angażuje rodziców, ewentualnie wujków/ciocie. Jak się spotkamy czasem na kawce to ciężko jest nam pogadać
A taki barszcz to bym zjadła!
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Booooshe, moja to jak założy jakiś nowy ciuch to potem paraduje od lustra do lustra, potem idzie się pochwalić babci czy dziadkowi, robi pozy jakby była na wybiegu, uśmiecha się

A ostatnio jak jej na bal zrobiłam różkę i taką opaskę z gwiazdką to stała przed lustrem, szczerzyła się i mówiła "rewelacja, wyglądam ślicznie"

Heh, prawdziwa kobieta
Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Trzymać kciuki. Jadę do lekarza i na ktg... Zobaczymy co mój wróżbita dzisiaj mi powie....
Trzymam kciukaski!
Cytat:
j
A jesteś już w stanie po tym tygodniu dołożyć ekhmmmm drugi palec na SR nam mówili, że nasze 4 palce, to 3/4 wielkości główki dziecka... no cóż moje 4 palce, to 3 palce tż
Ja już na lajcie wkładam 4 palce, a jak się odpowiednio rozciągnę to nawet więcej
Cytat:
Witam Mamusie
Lucy ściskam z całych sił gratuluje
Wczoraj byłam na wizycie..ehhh...mamy z gin mały dylemat....synek 2400g przez 4 tyg urósł ale....jak do tej pory był wstrzelony idealnie w czas tyg tak teraz stanął na 34t a ja 36 skończyłam i 37 teraz....no i będziemy szukać przyczyny.... mam wizytę u innego lekarza w przyszłym tyg zobaczymy co on powie gbs pobrany, inne wyniki super także chociaż to dobre
zachciało mi się wić gniazda w kuchni nowa lodówka w tym tyg będzie muszę poczytać co tam u Was bo wczoraj przez tą wizytę jakoś głowy nie miałam
Kaaasi, jak sama wiesz dzieciaczki rosną w różnym tempie, ale nie dziwi mnie Twój niepokój. Oby wszystko było ok, trzymam kciuki!
Stary 2016-01-27, 13:44   #3404
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
a skąd to ja byłam mała 2600

to mi się coś pokićkało

ale byłaś drobinka 2600 wyobraź sobie mnie przy Tobie 4700 g
Stary 2016-01-27, 13:46   #3405
agaczilla21
Zakorzenienie

[QUOTE=Aagaciorek;54622851]Jaki fajny pomysł z tymi wąsami :-D Dzieci na pewno były zachwycone!

Niestety w ciąży często pojawiają się problemy z dziąsłami. Odpukać mnie ten problem ominął. Byłam 2 msc temu u dentysty, wszystko jest na szczęście ok i krwawień też nie ma.

Aga, fajnie, że dzieci się razem bawią i są zgodne. Pomiędzy mną i bratem jest rok różnicy i nigdy nie potrafiliśmy się dogadać. W dzieciństwie to była patologia, ciągłe bójki, rodzice na chwilę nawet nie mogli nas samych zostawić, ciągle wojna

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

Kurier do mnie przyszedł, a ja sierota z maską na głowie, glinką na twarzy i w szlafroku O dziwo nawet się nie roześmiał [COLOR="Silver"

/QUOTE]

Hihi, pewnie jest przyzwyczajony do takich widoków, niejedno już chłopina widział w swojej karierze zawodowej

To masz fajnie Mojej koleżanki córeczka ma 2 latka i 3 miesiące, nie za bardzo chce się sama sobą zająć i do zabaw wszelakich angażuje rodziców, ewentualnie wujków/ciocie. Jak się spotkamy czasem na kawce to ciężko jest nam pogadać

Heh, prawdziwa kobieta

Trzymam kciukaski!

Ja już na lajcie wkładam 4 palce, a jak się odpowiednio rozciągnę to nawet więcej

Kaaasi, jak sama wiesz dzieciaczki rosną w różnym tempie, ale nie dziwi mnie Twój niepokój. Oby wszystko było ok, trzymam kciuki!

No fajnie...zobaczymy jak będzie później...one żyć bez siebie nie potrafią...Mikołaj zawsze jak cos ma to mówi "dzielić z Lilcia"
Stary 2016-01-27, 13:54   #3406
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Nadrobiłam
Boziu kochany jak mnie pali zgaga Brzuch mi sie nie obniża, a tu termin lada dzień... Pijemy malinki, jemy malinki i czekamy.
U nas to mam nadzieję że nasz Kurczaczek kochany nie będzie gigantem coby nam poszedł poród sn. W sumie to ostatni tydzień wolności mamy Bo po niedzieli zacznie się codzienne ktg i koło środy- czwartku pewnie mnie wezmą na oddział.
Jestem nadzwyczaj spokojna w odróżnieniu od męża i rodziny która przeżywa to bardziej niż ja chyba Robię ostatnie porządki i wyczekuję jakichkolwiek oznak że coś się zaczyna
Mnie też TŻ masuje tym wiesiołkiem :P ostatnio nawet stwierdził w żartach że sobie musi zrobić fotkę żeby mieć na pamiątkę jak mnie ewentualnie dzieć porozrywa w trakcie porodu Haha nie ma to jak chłop Cię pocieszy
A tak na serio to widzę że on się strasznie martwi i boi o nas....

Lucy gratulacje
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała

Edytowane przez justynka333
Czas edycji: 2016-01-27 o 13:57
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:55   #3407
lamia12344
Rozeznanie

A kuzynka mojego M na początku stycznia urodziła synka z wagą 2200g. I to w terminie, całkowicie zdrowego... Jakbym miała się sugerować szacunkowymi tygodniami ciąży z wymiarów, to dzisiaj mam już 40 tc

Wysłane z mojego MID1001 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-27, 13:57   #3408
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Kaaasi nie stresuj się Michał też w kółko wychodził im mniejszy niż by z terminu wynikało. Już pomijam że rozjazdy w wymiarach potrafił mieć 3 tygodniowe i wiecznie coś do obserwacji było W 41 tc wychodziła waga 2700, a urodził się normalny chłop z wagą 3500 g poza tym może to faktycznie jakiś błąd pomiaru.

Sokowirówka mi się marzy, ale brak miejsca w szafkach już
Mój mały był od początku tydzień do tylu z om a później przykoksił i był o tydzień do przodu z om czyli 2 tyg przegonił a teraz jest 2di przed terminem z om także nasze dzieciaczki tak różnie mają.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:58   #3409
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Kaaasi a badała łożysko i przepływy?Po mojemu Mati po prostu jest drobniutki
badała wszystko
Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Kasia jak patrzę na siatki centylowe to on jest na 10 centylu dla 37 tygodnia. Lekarka patrzyła na centyle, czy tylko na średnią? Oni zwykle wszystko liczą do ostatecznej wagi 3,5kg.

edit
widzę, że dopisałaś wagę do reszty wag, ja tam nie widzę, żeby był mniejszy
średnią liczyła i ten sprzęt tak wyliczył...jak wpisywałam to właśnie to samo pomyślałam że jest w miarę w normie 2100 na pewno ma nawet przy błędzie pomiaru a jeszcze jakieś 4 tyg myślę przed nami
Cytat:
to mi się coś pokićkało

no taki gigancik wyobraziłam sobie 5 kg cukru

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 13:58   #3410
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
To chyba o moim dziecku

Cytat:
to mi się coś pokićkało

A ja ważyłam 2400... to prawie 2 razy mniej niż Ty

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 13:59   #3411
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Jak tak to ja mogę od poniedziałku przyszłego...przez 2 tyg sama a potem M poproszę...moze się zgodzi...w końcu nie za darmo 😉
Haha, jak nie za darmo, to myślę że na pewno się zgodzi
Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem dzwoniła teściowa ponarzekać razem ze mną na moje samopoczucie , wspomniałam o czapeczce zimowej po córce,która mi się gdzieś zapodziała, to jeszcze po nocy poszła na strych jej szukać, choć mówiłam, żeby dała spokój, bo się nie pali. I zaoferowała pomoc, żeby po nią dzwonic, jak coś się zacznie, nawet w nocy, to przyjedzie , bo do tej pory nie rozmawialiśmy o tym .
Fajna babeczka z tej Twojej teściowej z tego co piszesz. Nie każda z nas jest taką szczęściarą
Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
A chipsy kupilam. Oczywiscie nie obylo sie bez komentarzy typu wstyd zeby ciezarna kupowała chipsy :-D ale w dupie mam.
Niezły tekst Twojej mamy. Ale moja też czasami jak z czymś wyskoczy, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Jak zaczęliśmy się z TŻ spotykać, to po paru tygodniach oznajmiłam mamie, że planuję go odwiedzić, to rodzicielka stwierdziła, że nie pasuje, żeby panna do kawalera chodziła
Stary 2016-01-27, 14:00   #3412
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
A kuzynka mojego M na początku stycznia urodziła synka z wagą 2200g. I to w terminie, całkowicie zdrowego... Jakbym miała się sugerować szacunkowymi tygodniami ciąży z wymiarów, to dzisiaj mam już 40 tc

poważnie? no to mnie pocieszyłaś
wiem że i tak może być ale wiecie jak już mam iść na konsultacje to myślenie się włącza

Stary 2016-01-27, 14:01   #3413
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Haha, jak nie za darmo, to myślę że na pewno się zgodzi

Fajna babeczka z tej Twojej teściowej z tego co piszesz. Nie każda z nas jest taką szczęściarą

Niezły tekst Twojej mamy. Ale moja też czasami jak z czymś wyskoczy, to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Jak zaczęliśmy się z TŻ spotykać, to po paru tygodniach oznajmiłam mamie, że planuję go odwiedzić, to rodzicielka stwierdziła, że nie pasuje, żeby panna do kawalera chodziła
To samo kiedyś slyszalam :-D

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 14:01   #3414
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl bo to trochę inaczej jak się nie może a jak się może a nie ma jak 😉
dla mnie zero różnicy skoro rezultat ten sam...

dobra ja już kończe ten temat bo znów mnie OSN łapnie, fak...byleby do wtorku, byleby do wtorku...

Chociaż i tak sobie myślę,ze skoro mała jest nisko, to może nic z tego nie będzie, może się wtedy nie powinno figo fago?

BOOOOOOZIUUUU jak pomyślę,że jeszcze miałabym znowu cały połóg czekaaaaaćććććććććć: mur:

Kaaasi no widzisz, sama byłaś drobinka
Moja córa też nie za wielka, ale patrząc na to,że wszystko inne wychodzi ok,że Tusia była 2650,że małż 2800 to moja gin kazała się nie martwić.

Stary 2016-01-27, 14:03   #3415
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
poważnie? no to mnie pocieszyłaś
wiem że i tak może być ale wiecie jak już mam iść na konsultacje to myślenie się włącza
Poważnie. Wybadali malucha na 10 stronę i nic nie znaleźli

Motyl to wyobraź sobie że u mnie od miesiąca nic i do końca połogu nici, bo mój TŻ, stanowczo odmówił jakichkolwiek działań...

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2016-01-27 o 14:05
Stary 2016-01-27, 14:06   #3416
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie zero różnicy skoro rezultat ten sam...

dobra ja już kończe ten temat bo znów mnie OSN łapnie, fak...byleby do wtorku, byleby do wtorku...

Chociaż i tak sobie myślę,ze skoro mała jest nisko, to może nic z tego nie będzie, może się wtedy nie powinno figo fago?

BOOOOOOZIUUUU jak pomyślę,że jeszcze miałabym znowu cały połóg czekaaaaaćććććććććć: mur:

Kaaasi no widzisz, sama byłaś drobinka
Moja córa też nie za wielka, ale patrząc na to,że wszystko inne wychodzi ok,że Tusia była 2650,że małż 2800 to moja gin kazała się nie martwić.
no wiesz możecie spróbować i tak już blisko Twojego Wielkiego Dnia ale to już sama musisz zadecydować czy jesteś na siłach wiem cały czas myślę o tym że mała byłam i Twojej Tusi
Cytat:

czyli ten typ tak ma

Stary 2016-01-27, 14:06   #3417
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
To chyba o moim dziecku
Jak trochę podrośnie to stanie się bardziej samodzielna na pewno jeśli chodzi o zabawy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 14:10   #3418
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Motyl to wyobraź sobie że u mnie od miesiąca nic i do końca połogu nici, bo mój TŻ, stanowczo odmówił jakichkolwiek działań...

Tylko miesiąc?Zazdroszczę U mnie co najmniej dwa, ale nie wiem dokładnie

Stary 2016-01-27, 14:14   #3419
Lola2828
Zadomowienie

cześć wszystkim my już od wczoraj w domku co mnie ogromnie cieszy wolę dochodzić do siebie w domu choć nie mogłam narzekać na opiekę medyczną Pierwsza noc nie należała do lekkich ale jest dobrze . Mój tż jest takim tatusiem że jestem pod niesamowitym wrażeniem nigdy bym nie pomyślała bardzo mi pomaga ja jestem strasznie obolała ale ruszam się dużo Paula byłaś ciekawa jak cesarka pisałam ze szpitala ale post sie chyba nie dodał... Sam zabieg ok ogromny strach...znieczulenie mnie bolało ale do wytrzymania po znieczuleniu za jakieś 15 min mały krzykacz był już z nami płakałam jak bóbr... ze szczęścia ale jej krzyk piekny jak ją położyli na piersi spokój i cisza leżała ze mną do końca operacji jakieś 1h potem na salę pooperacyjną jakieś 3h odpoczywaliśmy , potem na ogólną i koło 21 pionowali mnie troszkę się przeszłam ale całą noc sama sobie radziłam wstawałam do małej do wc bo te diabły ściagły cewnik choć mógł być do rana ale bezboleśnie ! Zaraz po operacji mała dostała szczepionke i bardzo po niej wymiotowała ... cała noc nie spałam tylko patrzyłam na nią czy ok dzień przed nie spałam z emocji i w sumie bez snu 48 h i dzisiaj też bez rewelki Ale jesteśmy przeszczęśliwi i dumni ! mała jest najpiękniejsza

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Lucy i Rudziutka gratulacje :roz a: Cieszę się że maluszki zdrowe i z wami już
Stary 2016-01-27, 14:18   #3420
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
cześć wszystkim my już od wczoraj w domku co mnie ogromnie cieszy wolę dochodzić do siebie w domu choć nie mogłam narzekać na opiekę medyczną Pierwsza noc nie należała do lekkich ale jest dobrze . Mój tż jest takim tatusiem że jestem pod niesamowitym wrażeniem nigdy bym nie pomyślała bardzo mi pomaga ja jestem strasznie obolała ale ruszam się dużo Paula byłaś ciekawa jak cesarka pisałam ze szpitala ale post sie chyba nie dodał... Sam zabieg ok ogromny strach...znieczulenie mnie bolało ale do wytrzymania po znieczuleniu za jakieś 15 min mały krzykacz był już z nami płakałam jak bóbr... ze szczęścia ale jej krzyk piekny jak ją położyli na piersi spokój i cisza leżała ze mną do końca operacji jakieś 1h potem na salę pooperacyjną jakieś 3h odpoczywaliśmy , potem na ogólną i koło 21 pionowali mnie troszkę się przeszłam ale całą noc sama sobie radziłam wstawałam do małej do wc bo te diabły ściagły cewnik choć mógł być do rana ale bezboleśnie ! Zaraz po operacji mała dostała szczepionke i bardzo po niej wymiotowała ... cała noc nie spałam tylko patrzyłam na nią czy ok dzień przed nie spałam z emocji i w sumie bez snu 48 h i dzisiaj też bez rewelki Ale jesteśmy przeszczęśliwi i dumni ! mała jest najpiękniejsza

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Lucy i Rudziutka gratulacje :roz a: Cieszę się że maluszki zdrowe i z wami już
nareszcie jesteś mam nadzieję że szybko dojdziesz do pełni sił ale fajnie że już w domku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości