|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
|
|
|
|
|
#3392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w lodówce dwa buraki dwa jabłka kilka kiwi i marchewki ![]() Będzie poezja smaków A na kolacje mam przecież ogniste skrzydełka i frytki z sosem czosnkowym domowej roboty To się za przeproszeniem posramy
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uczucie piasku w oczach, oczy czerwone, mocno łzawią, jasne światło drażni - przerabiałam to tryliard razy ![]() Idź do okulisty najlepiej, ewentualnie możesz zapytać w aptece, czy coś bez recepty na to dostaniesz. Zwykłe jakieś krople nawilżające typu sztuczne łzy (poplecam Systane Ultra) powinny pomóc złagodzić troszkę... ale jeżeli to faktycznie zapalenie spojówek, to bez wizyty i konkretnych leków się nie obejdzie (zawsze dostawałam jakieś tam krople na receptą i maść do oka na noc). ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Ten sam co ostatnio? ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- hahaha no widzisz, a później stresuje Cię jego wagą |
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wg OM wpisała mi czyli ten późniejszy a wg usg to już wogóle by był wg 33t
no ale nic zobaczymy co dalej będzie
|
#3395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
W końcu jego tata też był mały jak się urodził, z tego co pamiętam jak pisałaś, a teraz kawał chłopa ![]() A nasza Lucy tak się martwiła, że jej bąbel jest malutki... a proszę 3004 g się urodził
|
||
|
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby mówił żebym się nie martwiła bo łożysko, wody i serduszko ok...ale jakoś tak trudno się nie martwić... |
|
|
|
|
#3397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eeee tam gadasz, wczoraj któraś po kapuście i fasolce nie miała przebojów to może i u Ciebie się obejdzie 😁 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
Kaaasi nie stresuj się
Michał też w kółko wychodził im mniejszy niż by z terminu wynikało. Już pomijam że rozjazdy w wymiarach potrafił mieć 3 tygodniowe i wiecznie coś do obserwacji było poza tym może to faktycznie jakiś błąd pomiaru. Sokowirówka mi się marzy, ale brak miejsca w szafkach już
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-01-27 o 13:37 |
|
|
|
#3399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kaaasi a badała łożysko i przepływy?Po mojemu Mati po prostu jest drobniutki
![]() Cytat:
Jak wejdziesz na poczekalnię i zoaczysz nazwę naszego wąciu i w kolejnej tabelce po prawej stronie jest liczba napisanych postów, to klikasz w tę liczbę i w takim małym okienku otwiera Ci sie ile kto napisał postów![]() 3 tygodnie?co to jest? Ja już nawet nie liczę ile u nas tygodni jest... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ooo super Byłaś zrobiona?
|
|
#3401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit widzę, że dopisałaś wagę do reszty wag, ja tam nie widzę, żeby był mniejszy
Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-01-27 o 13:45 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl bo to trochę inaczej jak się nie może a jak się może a nie ma jak 😉
|
|
|
|
#3403 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=figa84;54613121] ![]() Kurier do mnie przyszedł, a ja sierota z maską na głowie, glinką na twarzy i w szlafroku /QUOTE] Hihi, pewnie jest przyzwyczajony do takich widoków, niejedno już chłopina widział w swojej karierze zawodowej Cytat:
Mojej koleżanki córeczka ma 2 latka i 3 miesiące, nie za bardzo chce się sama sobą zająć i do zabaw wszelakich angażuje rodziców, ewentualnie wujków/ciocie. Jak się spotkamy czasem na kawce to ciężko jest nam pogadać ![]() A taki barszcz to bym zjadła! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3405 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Aagaciorek;54622851]Jaki fajny pomysł z tymi wąsami :-D Dzieci na pewno były zachwycone!
Niestety w ciąży często pojawiają się problemy z dziąsłami. Odpukać mnie ten problem ominął. Byłam 2 msc temu u dentysty, wszystko jest na szczęście ok i krwawień też nie ma. Aga, fajnie, że dzieci się razem bawią i są zgodne. Pomiędzy mną i bratem jest rok różnicy i nigdy nie potrafiliśmy się dogadać. W dzieciństwie to była patologia, ciągłe bójki, rodzice na chwilę nawet nie mogli nas samych zostawić, ciągle wojna ![]() Cytat:
No fajnie...zobaczymy jak będzie później...one żyć bez siebie nie potrafią...Mikołaj zawsze jak cos ma to mówi "dzielić z Lilcia" |
|
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam
Boziu kochany jak mnie pali zgaga Brzuch mi sie nie obniża, a tu termin lada dzień... Pijemy malinki, jemy malinki i czekamy.U nas to mam nadzieję że nasz Kurczaczek kochany nie będzie gigantem coby nam poszedł poród sn. W sumie to ostatni tydzień wolności mamy Bo po niedzieli zacznie się codzienne ktg i koło środy- czwartku pewnie mnie wezmą na oddział.Jestem nadzwyczaj spokojna w odróżnieniu od męża i rodziny która przeżywa to bardziej niż ja chyba Robię ostatnie porządki i wyczekuję jakichkolwiek oznak że coś się zaczyna ![]() Mnie też TŻ masuje tym wiesiołkiem :P ostatnio nawet stwierdził w żartach że sobie musi zrobić fotkę żeby mieć na pamiątkę jak mnie ewentualnie dzieć porozrywa w trakcie porodu Haha nie ma to jak chłop Cię pocieszy ![]() A tak na serio to widzę że on się strasznie martwi i boi o nas.... Lucy gratulacje
15.09.2013 24.09.2014 18.04.2015 Ślub ![]() 06.06.2015 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała 14.12.2016 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2016-01-27 o 13:57 |
|
|
|
#3407 |
|
Rozeznanie
|
A kuzynka mojego M na początku stycznia urodziła synka z wagą 2200g. I to w terminie, całkowicie zdrowego... Jakbym miała się sugerować szacunkowymi tygodniami ciąży z wymiarów, to dzisiaj mam już 40 tc
Wysłane z mojego MID1001 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wyobraziłam sobie 5 kg cukru
|
|
#3410 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3411 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to mnie pocieszyłaś ![]() wiem że i tak może być ale wiecie jak już mam iść na konsultacje to myślenie się włącza
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra ja już kończe ten temat bo znów mnie OSN łapnie, fak...byleby do wtorku, byleby do wtorku... Chociaż i tak sobie myślę,ze skoro mała jest nisko, to może nic z tego nie będzie, może się wtedy nie powinno figo fago? BOOOOOOZIUUUU jak pomyślę,że jeszcze miałabym znowu cały połóg czekaaaaaćććććććććć Kaaasi no widzisz, sama byłaś drobinka ![]() Moja córa też nie za wielka, ale patrząc na to,że wszystko inne wychodzi ok,że Tusia była 2650,że małż 2800 to moja gin kazała się nie martwić.
|
|
#3415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Motyl to wyobraź sobie że u mnie od miesiąca nic Wysłane z mojego MID1001 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-01-27 o 14:05 |
|
|
|
|
#3416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to już sama musisz zadecydować czy jesteś na siłach Cytat:
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
Jak trochę podrośnie to stanie się bardziej samodzielna na pewno jeśli chodzi o zabawy
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie co najmniej dwa, ale nie wiem dokładnie
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
cześć wszystkim
Pierwsza noc nie należała do lekkich ale jest dobrze . Mój tż jest takim tatusiem że jestem pod niesamowitym wrażeniem nigdy bym nie pomyślała ale ruszam się dużo Paula byłaś ciekawa jak cesarka pisałam ze szpitala ale post sie chyba nie dodał... Sam zabieg ok ogromny strach...znieczulenie mnie bolało ale do wytrzymania po znieczuleniu za jakieś 15 min mały krzykacz był już z nami płakałam jak bóbr... ze szczęścia ale jej krzyk piekny leżała ze mną do końca operacji jakieś 1h potem na salę pooperacyjną jakieś 3h odpoczywaliśmy , potem na ogólną i koło 21 pionowali mnie troszkę się przeszłam ale całą noc sama sobie radziłam wstawałam do małej do wc bo te diabły ściagły cewnik choć mógł być do rana ale bezboleśnie ! Zaraz po operacji mała dostała szczepionke i bardzo po niej wymiotowała ... cała noc nie spałam tylko patrzyłam na nią czy ok dzień przed nie spałam z emocji i w sumie bez snu 48 h i dzisiaj też bez rewelki ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Lucy i Rudziutka gratulacje :roz a: Cieszę się że maluszki zdrowe i z wami już
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

Michał też w kółko wychodził im mniejszy niż by z terminu wynikało. Już pomijam że rozjazdy w wymiarach potrafił mieć 3 tygodniowe i wiecznie coś do obserwacji było

Ślub
Pierwsza noc nie należała do lekkich ale jest dobrze . Mój tż jest takim tatusiem że jestem pod niesamowitym wrażeniem nigdy bym nie pomyślała
ale ruszam się dużo
:roz a: Cieszę się że maluszki zdrowe i z wami już