A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-03, 18:04   #811
Anahstasia
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
daj znać anah, jak już te dwie przejrzysz/przeczytasz, bo nie mogę się zdecydować co wybrać z nowego katalogu

przyznam szczerze, że ja za nurowską nie przepadam, próbowałam się kiedyś zmierzyć z którąś z jej książek ale niestety poległam, jej styl wydał mi się zbyt egzaltowany, ale to było dawno i mam nadziej, że ta ksiązka spełni twoje oczekiwania
Jasne 'Miłość Peonii' już zaczęłam czytać, styl identyczny jak w przypadku 'Kwiatu Śniegu...' - podobnie prowadzona narracja, przeplatywanie fabuły z rozmyślaniami głównej bohaterki. Podoba mi się, bardzo przyjemnie się ją czyta

Cytat:
Napisane przez gasta18 Pokaż wiadomość
Ja lubię Nurowską. U mnie w bibliotece zostały kupione nowe książki wraz z powieścią "Panny i wdowy" więc muszę powiedzieć Pani bibliotekarce, żeby mi zostawiła
O, to już mam dwie skrajnie różniące się opinie Wobec tego Nurowska przeskakuje na liście książek do przeczytania na wyższą pozycję. Zobaczymy czy mi się spodoba

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Ana, książki z drugiej fotki mogłabym Ci zabrać
Btw - masz przeuroczą grzywkę; nie mogę się napatrzeć

Dzisiaj nie wytrzymałam i kupiłam na Allegro "Czarodzicielstwo" oraz "Trzy wiedźmy"

Germini, gratuluję zakupów Ta emota świetnie oddaje zakupową euforię A za komplement dziękuję Właśnie na dniach wybieram się do fryzjera, bo trochę jej się za dużo urosło i nic przez nią już nie widzę

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość
Ładne zakupy Somozę uwielbiam, a na "Miłość Peonii" właśnie się zaczaiłam i mam w planie kupić w najbliższym czasie - pierwsza książka Lisy See mnie urzekła, więc ta chciałabym mieć jak najszybciej.
Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość

Mogłabym prawie wszystko zaadoptować Ana z Twoich zakupów.
Daj znać jak Nurowska, gdyz mnie też zaintrygowała.

Dzięki Dziewczyny

A ja dziś wróciłam na Bracką, bo od wczoraj mnie nosiło, że oprócz 'Klary...' nie wzięłam 'Trzynastej damy'... i voila! Oprócz Somozy wzięłam też Allende. A skoro już wklejam foty, to jeszcze aktualizacja książek niebieskodziennikowych

(Kiedy ja to wszystko przeczytam?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA55288.JPG (73,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SSA55289.JPG (95,2 KB, 30 załadowań)
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 19:36   #812
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
Średnio wyczerpująca, bo przemyśleń mam na temat "Maga" o wiele więcej, niż napisałam Po prostu nie potrafię wyrażać swoich myśli
Co do "Kochanicy Francuza", to mam to szczęście, że dotychczas udało mi się nie obejrzeć filmu, fabuła będzie więc dla mnie zupełną nowością Oczywiście zdam relację, gdy już przeczytam.
Btw - widziałaś może, jakie noty dostały książki Fowlesa w Biblionetce? http://www.biblionetka.pl/ka.asp?id=1951&ord=2 "Mantissa" czy "Hebanowa wieża" mają dziwnie niskie oceny - aż nie chce mi się wierzyć, żeby Fowles mógł jakiegoś gniota napisać No ale trzeba takie rzeczy samemu sprawdzić, choć boję się, że te książki faktycznie są kiepskie i że zmienią na gorsze moje zdanie o pisarzu.

Ana, książki z drugiej fotki mogłabym Ci zabrać
Btw - masz przeuroczą grzywkę; nie mogę się napatrzeć

Dzisiaj nie wytrzymałam i kupiłam na Allegro "Czarodzicielstwo" oraz "Trzy wiedźmy"

Na pewno przemyśleń związanych z"Magiem" masz wiele i nie wszystkie zalazly sie na forum. Tak chyba często bywa. Piszac "wyczerpujaca" miałam na myśli własnie formułę forum .
Jesli chodzi o niskie oceny "Hebanowej wieży" i "Mantissy" -widziałam je, ale nauczylam sie juz, zeby na takie takie oceny patrzec z dużą dozą ostrożnosci. Lepiej samemu przekonac sie, czy faktycznie te ksiazki są nieco słabsze w dorobku pisarza. Może osoby oceniajace nie przepadają za opowiadaniami ,a "Hebanowa wieża" tym własnie jest .Sama wolę powieści , ale nie mowie nie . Żadnej z tych dwu ksiazek nie czytalam , a wiec wszystko przede mną.
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 20:55   #813
maswerka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że Wiśniewski wydaje nową książkę.. Szkoda tylko, że już nie prowadzimy współpracy z W. Literackim. Nie wiesz może, czy ta książka jest już w księgarniach? Muszę ją mieć!
Zdaje się, że w Księgarni Matras na Rynku jest wystawka z jakimiś książkami Wiśniewskiego, ale nie wiem dokładnie jakimi, bo rzuciłam tylko okiem przechodząc.

maswerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 20:55   #814
shachownica
Zakorzenienie

a ja zapomniałam wczoraj się pochwalić jeszcze jednym nabytkiem w ramach wymiany barterowej dostałam "salve roma. koci kryminał".
prócz tego niespodziewany zastrzyk finansowy skłania mnie do przejrzenia jeszcze raz oferty empiku

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 21:06   #815
Alvesta
Zakorzenienie

ja niestety żadnych zakupów nie poczyniłam ostatnio -dużo wydatków

a tu widziałam nową książkę Cobena - w przyszłym miesiącu coś czuję że moja tłumiona chęć wydania połowy wypłaty na książki będzie musiała w końcu znaleźć ujście

zazdraszczam dziewczyny zakupów
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-03, 21:33   #816
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
a ja zapomniałam wczoraj się pochwalić jeszcze jednym nabytkiem w ramach wymiany barterowej dostałam "salve roma. koci kryminał".
Ooo.. To coś dla mnie.

maswerka, dziękuję. Na pewno zobaczę co i jak jak będę tamtędy przechodzić.
Stary 2007-10-03, 22:48   #817
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ooo.. To coś dla mnie.
Też ten tytuł skojarzył mi się zaraz z Tobą - teraz wyjątkowo wyczulona jestem na wszystko z kotami w tytule A tu kolejna rzecz, ale już bardziej jako ciekawostka: http://www.proszynski.pl/Uwaga__Zle_...680-1-16-.html
Stary 2007-10-03, 23:57   #818
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Germini, gratuluję zakupów Ta emota świetnie oddaje zakupową euforię
Senkju
Co do emoty, to chodziło mi nie tyle o samą zakupową euforię, co o pratchettowo-zakupową (Choć w przypadku innych książek też, rzecz jasna, byłabym uradowana )
Facet ma jutro wysłać książki; mam nadzieję, że dojdą do weekendu

Widzę, że namiętnie kupujesz książki z serii Salsa. Po Mayoral (o której pisałam wcześniej) i "Jesieni patriarchy" Marqueza (o której też gdzieś kiedyś pisałam) wolę się trzymać od tej serii z daleka, ale kusisz, żeby dać jej jednak drugą szansę

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Na pewno przemyśleń związanych z"Magiem" masz wiele i nie wszystkie zalazly sie na forum. Tak chyba często bywa. Piszac "wyczerpujaca" miałam na myśli własnie formułę forum .
Ano bywa tak, tyle że mam wrażenie, że w moim wypadku dzieje się tak przez cały czas
Co do reszty to jak najbardziej się zgadzam - trzeba spróbować samemu i mieć nadzieję, że książki zaskoczą nas nie inaczej, jak tylko pozytywnie
Stary 2007-10-04, 12:37   #819
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:

Dzięki Dziewczyny

A ja dziś wróciłam na Bracką, bo od wczoraj mnie nosiło, że oprócz 'Klary...' nie wzięłam 'Trzynastej damy'... i voila! Oprócz Somozy wzięłam też Allende. A skoro już wklejam foty, to jeszcze aktualizacja książek niebieskodziennikowych

(Kiedy ja to wszystko przeczytam?
i Allende i "Trzynasta..." są świetne nie będziesz żałowała (jak już znajdziesz czas żeby przeczytać )

a ja aktualnie skupuję na allegro moje ulubione, zaginione podczas ostatniej przeprowadzki
na razie Cortazar "Gra w klasy" i Borges "Księga piasku"
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-04, 20:47   #820
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że namiętnie kupujesz książki z serii Salsa. Po Mayoral (o której pisałam wcześniej) i "Jesieni patriarchy" Marqueza (o której też gdzieś kiedyś pisałam) wolę się trzymać od tej serii z daleka, ale kusisz, żeby dać jej jednak drugą szansę

Z tych wszystkich, które u mnie widziałaś czytałam na razie 'Kronikę zapowiedzianej śmierci' Marqueza, 'Szkatułkę z kości słoniowej' Somozy i (z serii Lemur) 'Nianię i górę lodową' Ariela Dorfmana. I szalenie mi się one podobały Zresztą ja w ogóle mam słabość do wszystkiego co z zachodnią półkulą związane i uczciwie przyznaję się do ślepej fascynacji wszystkim co (ibero)amerykańskie Jak wrócę do serii Salsa, to na pewno podzielę się kolejnymi wrażeniami

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
i Allende i "Trzynasta..." są świetne nie będziesz żałowała (jak już znajdziesz czas żeby przeczytać )
Z tą Allende to spotkała mnie ciekawa sprawa, bo w sumie przymierzałam się do kupienia 'Dziewczyny Matisse'a', lecz wtem książkę z rąk wyjęła mi przesympatyczna Pani, powiedziała, że zupełnie odradza i wskazując mi Allende powiedziała, że za to to poleca gorąco. Fenomenalna sytuacja, strasznie takie lubię Ja jej poleciłam 'Claire de Lune' La Mure, mam nadzieję, że jej się spodoba

Stary 2007-10-04, 22:37   #821
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:

Z tą Allende to spotkała mnie ciekawa sprawa, bo w sumie przymierzałam się do kupienia 'Dziewczyny Matisse'a', lecz wtem książkę z rąk wyjęła mi przesympatyczna Pani, powiedziała, że zupełnie odradza i wskazując mi Allende powiedziała, że za to to poleca gorąco. Fenomenalna sytuacja, strasznie takie lubię Ja jej poleciłam 'Claire de Lune' La Mure, mam nadzieję, że jej się spodoba

trzeba się wspierać w tym gąszczu nowości, staroci i innych cudeniek do przeczytania

co do Allende - ja tam kocham takie wielowątkowe, rodzinno-klanowe powieści (100 lat samotności przeczytałam z kilka(naście) razy, nawet sobie rozrysowałam kiedyś kto z kim i dlaczego ), a ta w dodatku zawiera sporo socjologicznych obserwacji, jest taka "z życia wzięta" a mimo wszystko jakaś taka optymistyczna
no mi się podoba straszniście, mam nadzieję, że Tobie też będzie
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-05, 15:01   #822
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
trzeba się wspierać w tym gąszczu nowości, staroci i innych cudeniek do przeczytania

co do Allende - ja tam kocham takie wielowątkowe, rodzinno-klanowe powieści (100 lat samotności przeczytałam z kilka(naście) razy, nawet sobie rozrysowałam kiedyś kto z kim i dlaczego ), a ta w dodatku zawiera sporo socjologicznych obserwacji, jest taka "z życia wzięta" a mimo wszystko jakaś taka optymistyczna
no mi się podoba straszniście, mam nadzieję, że Tobie też będzie

Bardzo mnie do książki zachęciłaś, dziękuję Postaram się zabrać za nią jak najszybciej i na pewno podzielę się wrażeniami z lektury

A do mnie właśnie przyszło merlinowe zamówienie - dwa cudeńka i jedna pozycja w ramach uzupełniania biblioteczki o klasyków literatury. Umie ktoś rozciągnąć dobę choćby o 5-6h?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA55290.JPG (84,3 KB, 47 załadowań)
Stary 2007-10-05, 20:38   #823
shachownica
Zakorzenienie

właśnie przczytałam posta anahstasii w wątku empikowym i mam zepsuty humor na cały wieczór

twory i potwory

Stary 2007-10-05, 20:45   #824
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie przczytałam posta anahstasii w wątku empikowym i mam zepsuty humor na cały wieczór
Maju, ale to może jeszcze się wyklaruje. W 100% tym konsultantom wierzyć nie można, bo umówmy się - co wie personel niższego szczebla. Tyle co nic. Myślę, że takich osób jak my jest dużo, dużo więcej i, jeśli te newsy okażą się prawdziwe, siłą rzeczy Empik będzie musiał przywrócić dawne rozwiązania
Stary 2007-10-05, 20:55   #825
shachownica
Zakorzenienie

Cytat:
Maju, ale to może jeszcze się wyklaruje. W 100% tym konsultantom wierzyć nie można, bo umówmy się - co wie personel niższego szczebla. Tyle co nic. Myślę, że takich osób jak my jest dużo, dużo więcej i, jeśli te newsy okażą się prawdziwe, siłą rzeczy Empik będzie musiał przywrócić dawne rozwiązania
dziękuję ci bardzo za słowa otuchy ja bardzo chciałam w tym tygodniu trochę pieniędzy w empiku przeputać, a oni mi takie kłody pod nogi rzucają, łobuzy

właśnie dostałam maila, że moje zamówienie jeszcze sprzed zmian, jest już zrealizowane i w poniedziałek będę mogła książkę odebrać oby i drugie szczęśliwie w moich łapkach skończyło, bo jest w nim więcej książek

twory i potwory

Edytowane przez shachownica
Czas edycji: 2007-10-05 o 22:00 Powód: dopisek
Stary 2007-10-06, 14:27   #826
Germini
Zakorzenienie

Pratchetty nie doszły
A zostały priorytetem w czwartek wysłane.
Stary 2007-10-06, 16:55   #827
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie dostałam maila, że moje zamówienie jeszcze sprzed zmian, jest już zrealizowane i w poniedziałek będę mogła książkę odebrać oby i drugie szczęśliwie w moich łapkach skończyło, bo jest w nim więcej książek
O, czyli dobra wiadomość Wobec tego trzymam mocno kciuki, żeby druga paczka też w całości doszła

Cytat:
Pratchetty nie doszły
A zostały priorytetem w czwartek wysłane.
Ehh, kochana Poczta Polska Pomyśl za to inaczej, przyjdą w poniedziałek... Czy możesz sobie wyobrazić lepszy początek tygodnia?
Stary 2007-10-06, 23:25   #828
mysiamysia
Wtajemniczenie

Na ksiazki wydaje malo...
jak cos kupuje to jest to cos z dziedziny psychologii
ostatnio tylko sporo wydalam na kilka ksiazek potrzebnych mi do prawka

"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę...
Pcha nas ku lepszemu...
Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349
Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam
!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

mysiamysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-06, 23:45   #829
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Pomyśl za to inaczej, przyjdą w poniedziałek... Czy możesz sobie wyobrazić lepszy początek tygodnia?
Mogę - trzy nowe Pratchetty zamiast dwóch
Stary 2007-10-11, 20:50   #830
Germini
Zakorzenienie

Cicho tutaj, więc wypada coś napisać

Kupiłam wreszcie "Miłość Peonii"

I załapaliśmy się dziś z TŻtem w księgarni ŚK na "dzień chiński". Rozwiązaliśmy śmiesznie łatwą krzyżówkę i w nagrodę mogliśmy sobie wybrać książkę (niestety nie ze wszystkich, które mają na stanie ). Wybrałam "Moje pierwsze samobójstwo" Pilcha (poza tym zostały same poradniki - byliśmy tam dość późno i książki zostały niestety przebrane).
Stary 2007-10-12, 19:28   #831
basilissa
Rozeznanie

Dzisiaj kupiłam Dżumę w Breslau Marka Krajewskiego. Autor znowu cofa się w czasie do lat 20 XX w.(ostatnia to Festung Breslau, a więc koniec II wojny światowej).
Stary 2007-10-12, 20:33   #832
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę - trzy nowe Pratchetty zamiast dwóch
Hehe, no tak Ale już doszły i zadomawiają się u Ciebie na półce z resztą ksiązek?

Cytat:
Cicho tutaj, więc wypada coś napisać

Kupiłam wreszcie "Miłość Peonii"
Ostatnio byłam tak zalatana, że zupełnie czasu na wizażowanie nie miałam, ale... przeczytałam Lisę See. Recenzja jutro wieczorem. Ale dziś powiem jedno: zakochałam się

I przy okazji moje ostatnie nabytki, tak mnie same nogi poniosły do ŚK i... cóż innego było zrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SSA55306.JPG (71,6 KB, 36 załadowań)
Stary 2007-10-12, 21:56   #833
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe, no tak Ale już doszły i zadomawiają się u Ciebie na półce z resztą ksiązek?
Tak tak, doszły już. Wczoraj skończyłam "Czarodzicielstwo"
I zaobserwowałam, że sześć Pratchettów wygląda o wiele ładniej na półce niż cztery A np. dziesięć to już w ogóle musi wyglądać fenomenalnie

Cytat:
Ostatnio byłam tak zalatana, że zupełnie czasu na wizażowanie nie miałam, ale... przeczytałam Lisę See. Recenzja jutro wieczorem. Ale dziś powiem jedno: zakochałam się
Ja właśnie czytam i faktycznie - stylem nie odbiega od "Kwiatu Śniegu (...)". I jestem w trakcie zakochiwania się
Na recenzję oczywiście czekam, ale jeśli będą tam spoilery, to daj znać przed zamieszczeniem, dobrze? (Edit: Chociaż w sumie nie masz skłonności do pisania spoilerów )

Cytat:
I przy okazji moje ostatnie nabytki, tak mnie same nogi poniosły do ŚK i... cóż innego było zrobić
Amputować

Edytowane przez Germini
Czas edycji: 2007-10-13 o 15:41
Germini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-13, 13:35   #834
gasta18
Wtajemniczenie

A ja właśnie czekam na przesyłkę z allegro... myślałam, że będzie w tym tygodniu ale niestety jeszcze sobie poczekam
gasta18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-13, 16:26   #835
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak, doszły już. Wczoraj skończyłam "Czarodzicielstwo"
I zaobserwowałam, że sześć Pratchettów wygląda o wiele ładniej na półce niż cztery A np. dziesięć to już w ogóle musi wyglądać fenomenalnie
A jak dopiero muszą wyglądać wszystkie...

Cytat:
Ja właśnie czytam i faktycznie - stylem nie odbiega od "Kwiatu Śniegu (...)". I jestem w trakcie zakochiwania się
Na recenzję oczywiście czekam, ale jeśli będą tam spoilery, to daj znać przed zamieszczeniem, dobrze? (Edit: Chociaż w sumie nie masz skłonności do pisania spoilerów )

Ale tym razem wyszedł mi klasyczny spoiler A oto czemu...
Pierwsza część książki stanowiła dla mnie deja vu - drugi 'Kwiat Śniegu...', język już nie był taki magiczny, bo znany, wydarzenia w miarę przewidywalne, myśli bohaterki... też już gdzieś się pojawiły. Słowem, przyjemnie się czytało, ale liczyłam na coś oryginalniejszego. Ale końcówka części pierwszej mnie zupełnie rozbroiła swoją nieprzewidywalnością. Tj. oczywiście już czytając wiedziałam dokąd to wszystko zmierza, ale dopiero przeczytanie o tym co się stało, podziałało na mnie jak kubeł zimnej wody. I w tym momencie wpadłam, kolejne dwie części pochłonęłam migiem, z niekłamanym zachwytem. W recenzji napisałam przez to o tym co później pojawia się w tekście, dlatego zdecydowanie jej nie czytaj przed ukończeniem lektury
Lisa See ponoć wydała 6 książek. My znamy już dwie. A gdzie 4 pozostałe?

I w ogóle, w którym miejscu jesteś i jak Ci się podoba? ;>

Cytat:
Amputować
Nieee... jeszcze mogą mi się na coś przydać

Cytat:
A ja właśnie czekam na przesyłkę z allegro... myślałam, że będzie w tym tygodniu ale niestety jeszcze sobie poczekam
A co w tej przesyłce?

Stary 2007-10-13, 17:37   #836
niv_
Zakorzenienie

Zakupy ze Świata Książki:
  • Antonio Skarmeta " Taniec Victorii"
  • Lisa See "Miłość Peonii"
  • Susan Minot "Wieczór"
  • Emili Rosales " Niewidzialne miasto"
Teraz planuje kupić jakiś dobry kryminał lub powieść sensacyjną. Może coś zaproponujecie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 978-83-7391-474-2taniecv.jpg (14,5 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 978-83-247-0897-0miłośc peonii.jpg (16,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 978-83-247-0727-0wieczór.jpg (10,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d5385niewmiastro.jpg (5,8 KB, 4 załadowań)
Stary 2007-10-13, 17:40   #837
gasta18
Wtajemniczenie

Cytat:
A co w tej przesyłce?
Wszystkie po 1zł

Książki ze Świata Książki
Geras Adele- Mroczne Sekrety
Link Charlotte-DOM SIÓSTR
Margolin Philip- ADWOKAT
Roberts - NOC NA BAGNACH LUIZJANY

Jakiś romans
Cabot Patricia- AMAZONKA

I jedna przygodowa
Rees Celia-SPADKOBIERCZYNI

Nie są to nowości, ale sądzę, że się opłącało
gasta18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-13, 18:16   #838
Anahstasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Zakupy ze Świata Książki:
  • Antonio Skarmeta " Taniec Victorii"
  • Lisa See "Miłość Peonii"
  • Susan Minot "Wieczór"
  • Emili Rosales " Niewidzialne miasto"
Teraz planuje kupić jakiś dobry kryminał lub powieść sensacyjną. Może coś zaproponujecie?
O, gratuluję zakupów
Jeśli lubisz klasyczne kryminały z sielskiego brytyjskiego podwórka to polecam książki Caroline Graham. Ja właśnie pochłaniam najnowszą (ostatnią przetłumaczoną na język polski) pt. 'Duch w machinie'. I na razie wygląda na to, że mam do czynienia najlepszą z całej serii

Cytat:
Wszystkie po 1zł

Książki ze Świata Książki
Geras Adele- Mroczne Sekrety
Link Charlotte-DOM SIÓSTR
Margolin Philip- ADWOKAT
Roberts - NOC NA BAGNACH LUIZJANY

Jakiś romans
Cabot Patricia- AMAZONKA

I jedna przygodowa
Rees Celia-SPADKOBIERCZYNI

Nie są to nowości, ale sądzę, że się opłącało
Jasne, że się opłacało To dopiero czeka Cię literacka uczta
Stary 2007-10-13, 20:23   #839
shachownica
Zakorzenienie

ja się zaopatrzyłam dziś w "śmierć czerwonej bohaterki", czekam na przesyłkę z allegro z trzema pozycjami i na wizytę w domu, bo tam powędrowała druga paczka z allegro (przez pomyłkę)

z tego co pamiętam, na amazonie pozostałe książki lisy see są w kategorii kryminał

twory i potwory

Stary 2007-10-14, 12:25   #840
Ondine
Rozeznanie

Moim ostanim nabytkiem jest I tom trylogii "Rycerze czerni i bieli " J.Whyte`a. Ksiażki jeszcze nie czytałam, bo wolałabym miec calość .(kiedy to bedzie?) Pierwszy tom - idac za opisem na okładce- traktuje o poczatkach templariuszy.Bohaterem jest Hugon de Payns , ktory zostaje rycerzem świątyni, by strzec pielgrzymów, ale Zakon ma inne wobec niego plany.
Z notki dowiedziałam sie,że autor zdobyl uznanie serią, której kanwę stanowią legedny arturiańskei.Mogę tylko ubolewać,że nie zostaly przetłumaczone.
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości