![]() |
#1981 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2008
Chciałam Was dziewczyny poinformować, że po wielu wylanych łzach i zszarpanych nerwach pozostajemy przy pierwszym wyborze - będziemy mieli wesele w tej drewnianej większej karczmie na ok. 200 osób. Jeszcze wczoraj ostro się zastanawialiśmy bo właścicilka tej białej sali nas bardzo namawiała i kusiła niespodziankami, ale byliśmy twardzi. Jutro jak znajdziemy chwilke to skoczymy z aparatem podejrzeć jak ktoś inny udekorował ją na swoje wesele. Jak coś będę miała na kompie wkleje.
Płacimy 135 zł od pary - w tym jest wszystko oprócz wódki. Poprawiny od 30 zł za osobę - ale pewnie po wyborze menu wyjdzie ok 50 zł.
#1982 |
Zakorzenienie
|
e to i tak korzystnie my placimy 125zl od osoby bez ciast tortu wodki wina itd itp wody gazowanej kolorowej typu coca cola sa tylko soki w cenie dodatkowo rodzice domawiaja jedno danie acha i owoce sami dokupujemy
#1983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wpadka nr 1 Poszliśmy obejrzeć i już ostatecznie wybrać i zmówić obrączki poprosiliśmy jeszcze przed ostatecznym wyborem o obejrzenie trzech modeli, pan z miną męczennika podał nam te modele przymierzyliśmy i stwierdziliśmy, że te na które wskazaliśmy wcześniej to wybieramy. Pan zabrał obrączki, ale mie wszystkie odłożył na miejsce i jedna mu gdzieś się zawieruszyła......oczywiś cie popatrzył na nas z wymowną miną jak byśmy mu ją ukradli, po dalszych kilkuminutowych poszukiwaniach znalazł ją u siebie. Ale niesmak pozostał. Wpadka nr 2 Poszliśmy odebrać obrączki i Pani nam podaje jedną matową a drugą błyszczącą.......kobieta zbladła, zaczęła przepraszać no i musieliśmy czekac kolejny tydzień, oczywiście dostaliśmy 5 % zniżki w ramach przeprosin, ale gdybyśmy kupowali w ostatniej chwili to byśmy zostali na ślub bez obrączek ![]() Ostatnio też w jednym salone spodobały mi się kolczyki z pięknymi dużymi szafirami i pytam Panią czy nie mają takich zawieszek z szafirkami na co pani RYKNĘŁA "NIE MAMY!!!!" więc ogłuszona jej ryknięciem grzecznie podziękowałam i podchodzę do kolejnej gabloty i widzę zawieszki tyle, że z mniejszymi szafirkami niż w kolczykach i proszę tą panią czy mogła by mi pokazać te kolczyki z tą zawieszką, Pani zirytowana rzuciła mi to na blat......pozostawię bez komentarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie przygotowania stoja w miejscu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Zadomowienie
|
a dzi.ękuję bardzo, jednak wolałabym biżuterię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a co myślicie o sypaniu płatkami róż i o wypuszczaniu gołębi? |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
nasze wesele będzie w sierpniu 2008 już prawie wszystko załatwione ale moje kochanie chce załatwiać kapele. no cóż zobaczymy co wyniknie z tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Zadomowienie
|
witajcie
![]() Przyłaczam sie do Was. Date slubu mamy wyznaczona na 27 wrzesnia 2008r. Na razie mamy tylko sale załatwiona. Wesele na ok. 130 osob. Płacimy 130 zł za osobe z poprawinami. Menu bardzo bogate jesli chodzi o jedzenie. Do tego tylko soki. Reszta czyli alkohol, napoje gazowane, ciasta, tort nalezy do nas. Teraz poszukujemy kamerzysty oraz orkiestry, ale na razie nic ciekawego nie znalezlismy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli zaś chodzi o płatki róż, to jak najbardziej polecam! Moja siostra wychodziła za mąż w lipcu. Pani fotogaf, która robiła jej zdjęcia, doradziła wcześniej, żeby załatwić właśnie takie płatki, bo to super wygląda na zdjęciach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o gołębie to szczerze odradzam, za duże prawdopodobieństwo niemiłych niespodzianek. A płatki róż to bardzo fajny pomysł i sama zastanawiam się czy nie wykorzystać go na moim ślubie, fajnie to wychodzi na zdjęciach.
![]() |
#1991 |
Raczkowanie
|
ale nasz wątek przyspieszył
![]() poczytałam o Waszych cenach i chyba trochę drogo płacę bo albo 140 albo 150 zł za osobę i to za wesele jednodniowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o trwałość związku i decyzje co dalej, to warto jednak stawiać najpierw na siebie.nawet jak wiąże się to z przełożeniem daty.musi gdzieś tkwić problem i potrzebna jest rozmowa albo nawet krótki wyjazd na weekend aby trochę ze sobą po przebywać sam na sam i poważnie porozmawiać!!! w niedzielę idziemy na skupienie i już nie mogę się doczekać aby to zakończyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tak samo myślimy o płatkach róż może połączonych z ryżem? To się jeszcze zobaczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
ja tez na poczatku myslalam o platkach kwiatow jednak wybralam tradycyjnie ryz i monety
![]()
#1994 |
Zadomowienie
|
U nas w kościele jest zakaz sypania ryżu i pewnie płatków róż także. Jutro idziemy zapytac się czy możliwa jest zmiana naszego wyjącego organisty na kogoś innego - jak się nie zgodzi na to, a na dodatek na sypanie płatkami i będzie robił inne problemy to mu najzwyczajniej w świecie podziękujemy i wybierzemy inny kościół.
#1995 |
Zakorzenienie
|
u nas wszystko mozna
![]()
![]() |
#1996 |
Wtajemniczenie
|
U mnie to nawet koscioła nie mozna po swojemu udekorowac (tylko wazon z kwiatami przed ołtarzem). A tak przy okazji dziewczyny to ile płacicie za ślub w kościele (zastanawiam sie czy to wszedzie czy tylko u mnie jest tak drogo)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny, 3 dni tu nie wchodziłam a tu cała masa wiadomości, super
![]() Moja cena za osobę to 160-180(w zależności od tego ile pójdzie alkoholu), od ok. 18 godzinki do 24tej i ani minutki dłużej. Drogo wiem, ale... w cenie mamy przywitanie chlebem i solą, szampana przybranego mięta i malinami bądź truskawkami do wyboru, ciasta, owoce, alkohol, napoje, przybranie sali i muzyka do 23tej zagwarantowanego jeśli chcemy za godzinkę musimy dopłacić. My jedynie musimy łatwić tort. To nie wesele tylko przyjęcie dla najbliższej rodziny (pewne wyjdzie max 35 osób). Może i drogo, ale jak na taką liczbę gości chyba warto, sala śliczna i klimatyczna ![]() pozdrawiam serdecznie panny młode z 16 sierpnia 2008 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam chyba dopisać, ze o dekorowaniu kościoła mowy być nie może.
Co do ceny za os. to tak jak pisałam od 130 zł w górę w tym wszystko prócz wódki no i mamy pokój dla nowożenców. Dzisiaj byliśmy tam na sali i jak poradze sobie ze zrzuceniem fotek z aparatu na kompa-robię to pierwszy raz w życiu to dołączę.
#2000 |
Raczkowanie
|
U mnie z organista nie ma roblemu o jest nim nasz przyjaciel i powiedzial ze zagra nam w prezencie
![]() ![]() Biricchina a skad macie bryczke jesli mozna zapytac?? Masz moze fotke?? Bo ja niestety nie mam jeszcze fotki swojej bryczki ale jest super, w razie deszczu ma dach ![]() ![]() ![]() ksylwia ja tak sie spieszyłam zeby miec #2000 post i niezdązyłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zadomowienie
|
oooo przepraszam, że weszłam w kolejkę - nawet nie zauważyłam, że 2000 post przypadł mi w udziale. No no.... dopiero uświadomiłaś mi, że są one ponumerowane.
![]()
#2002 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zadomowienie
|
Udało mi się zgrać fotki z aparatu na kompa
![]() Niestety nie mogę załadowac bo za duży format. Jak to zmniejszyć? Mam painta da się w nim?
#2004 |
Zakorzenienie
|
A o mnie jeszcze pamietacie?
![]() ![]() ![]() Ja oprocz tego ze jutro mamy 3-przedostatnie nauki to narazie bez zmian ![]() W najblizszym tygodniu mamy zamiar isc do ksiedza zaklepac sobie godzine - mam nadzieje ze jeszcze jest wolna ![]() Samochod juz mamy zalatwiony - wiemy juz tez skad dekoracja, skad kwiaty, skad obraczki a to juz cos ![]() U nas co do sali - bedzie ok 110zl/os w tym 3 gorace posilki. Alkohol i ciasta/tort we wlasnym zakresie ![]() A mam takie pytanie - ile wczesnie bedziecie zapraszac gosci? ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zadomowienie
|
jak już pisałam wyżej koszt to 130 zł za 1 osobę z poprawinami, sala jest nowo wybudowana. Nizej podaje nasze wstepne menu. Proponowane przez włascicieli, oczywiscie moze ulec poprawka. Czyli jakies danie zamienimy na inne.
![]() OBIAD 1. rosół z kury z makaronem 2. Kotlet schabowy z pieczarkami zawijas z boczkiem i papryka w panierce czosnkowej filet drobiowy zawijany z serem z ananasami zrazy duszone z cebulą kotlety mielone 3. ziemniaki ryż na sypko sos pieczeniowy 4. surówki 5. deser - pianka owocowa z bitą śmietaną ZAKĄSKI GORĄCE 1. drób pieczony 2. szaszłyki drobiowe z papryką 3. płonące "kaczki" 4. barszcz z krokietem 5. golonka 6. gołąbki w sosie pomidorowym 7. flaki 8. drób z warzywami i ryżem w 4 smakach ZAKĄSKI ZIMNE 1. pieczeń z karkówki z papryką konserwową 2. schab faszerowany 3. pieczeń z indyka z brzoskwiniami 4. pieczeń rzymska z jajkiem 5. łosoś w galarecie 6. ryba po grecku 7. smażone filety z pangi z pieczarkami 8. śledzie *po chłopsku *po cygańsku *w majonezie 9. jaja garnierowane kawiorem i sosem tatarskim 10. roladki z polędwicy wieprzowej 11. pomidory nadziewane 12. galareta drobiowa 13. półmisek wędlin i serów 14. sałatka grecka 15. sałatka jarzynowa 16. sałatka z kapusty pekińskiej z dodatkami 17. pieczywo CIASTA 1. sernik 2. jabłecznik 3. makowiec 4. orzechowiec NAPOJE 1. napoje owocowe niegazowane 2. soki owocowe 3. kawa 4. herbata POPRAWINY 1. żurek w chlebie + to co zostało z wesela I apartament małżeński oraz szampan na noc poślubną. a my od siebie bedziemy mieli: 1. alkohole (wódka, wina, piwo, może whisky) 2. napoje gazowane 3. tort 4. dodatkowe ciasta 5. stół ze swojskimi wyrobami i może pieczonego dzika 6.owoce |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Wtajemniczenie
|
My tak myśleliśmy z TZ, że skoro mamy ślub w sierpniu to tak coś koło maja - czerwca. Zresztą o naszym ślubie wszyscy zaproszeni już wiedzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 |
Zadomowienie
|
Właściwie u mnie w rodzinie prosi się ok miesiąc przed - nigdy nie było problemów. Oczywiście rodzice chrzestni są już poinformowani.
Gości z zagranicy będziemy prosić wczesniej - ze stanów już są zaproszeni, a z czech zaprosimy osobiście podczas majowego weekendu. Doszliśmy do wniosku, że skoro slub 23.08 to zaczniemy prosić od początku lipca. Jestem nauczycielką więc mi to pasuje znakomicie ![]()
#2008 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja też jestem panna młoda 2008. Dwa tygodnie temu postanowiliśmy się pobrać 19 stycznia 2008r - w moje urodziny. Póki co mamy salę, orkiestre i kościół załatwiony. /zaproszenią będę mieć w przyszłym tygodniu. Najbliższa rodzina wie o ślubie i weselu - 2 dnowym, ale znajomi nie spodziewają się że to będzie w już w styczniu. W przyszłą sobotę zapraszamy ich do siebie, zaskoczę ich zaproszeniami ![]() Na nauki mam zamiar iść w listopadzie. Sukienki jeszcze nie mam ![]() Edytowane przez kodeina Czas edycji: 2007-10-07 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Raczkowanie
|
mi si eywdaje, ze im wczesniej da sie zaproszenia, tym lepiej
goscie maja pole manewru, zwlaszcza jesli slub jest w wakacje- moga sobie tak ulozyc, zeby jednak do nas na wesele przyjechac ja biore slub w kwietniu, wiec mysle, ze jakos w listopadzie bedziemy zalatwiac zaproszenia i damy je juz w styczniu. gosci zagranicznych juz poinformowalam o slubie, zeby mogli sobie rezerwowac bilety |
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie ja tez chcialabym troche wczesniej niz 1-2 miesiace przed
![]() Tymbardziej ze nasza kochana rodzinka gdyby tylko mogla to uzylaby kazdego pretekstu by odmowic ![]() ![]() Slub 27 wrzesnia, dlatego myslalam zeby juz pod koniec maja-na poczatku czerwca porozwozic zaproszenia ![]() A chrzestnych i swiadkow to duzo wczesniej trzeba zaprosic? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.