Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-27, 19:55   #91
Miqesi
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Naleśniki mam w planach zrobić w niedziele jak będziemy na mieszkaniu na kolację bo Tż ostatnio wspominał właśnie o takich.

A co do ubrań super!! możesz wkleić, nacieszymy oczy
My jutro robimy placki ziemniaczane. Nie przepadam, ale w ciąży są różne zachcianki i sama się czasem sobie dziwię, jakie potrawy mogę zjeść, których wcześniej nie lubiłam

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 19:57   #92
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Miałam wielką ochotę więc musiałam trochę pogrzeszyć na noc naleśniki amerykańskie z nuellą bananami i borówkami amerykańskimi jami
.
Ja miałam dzisiaj na obiad naleśniki, ale na słono. Farsz: por, kiełbasa, pieczarki. Młodemu zrobiłam z jabłkami- zjadł 1,5 naleśnika.
Mam tortille (mąż dorwał w Lidlu takie z dobrym składem) i będę robiła jutro takie zawijane z kurczakiem i dodatkami i zapiekane.

Ale lecicie z wyprawkami- szok! Aż żałuję, że mam prawie wszystko po synku
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 19:57   #93
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
KASIK, no to kiedy trzecie?
nigdy- miało być trzecie jakby teraz była dziewczynka- nie ufam mężowi, pewnie znowu byłby chłop a tyle testosteronu to ja nie zniese

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 19:57   #94
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
KASIK, no to kiedy trzecie?

Co do kreatywności. Moja Ola nie ogląda tv 1 bajka od święta 🎄 no to trzeba coś robić dzis juz umie sama sie bawić ale tak do 2,5 roku to razem sie bawilysmy. To naprawdę procentuje
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:01   #95
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nigdy- miało być trzecie jakby teraz była dziewczynka- nie ufam mężowi, pewnie znowu byłby chłop a tyle testosteronu to ja nie zniese

Poczekaj, za jakieś 15 lat zaczną do domu dziewczyny sprowadzać, to się wyrówna

Stary 2016-01-27, 20:04   #96
Wiolinkax
Zadomowienie

Hej!
melduję się i ja w nowej części gratuluje wszystkim wizyt, dobrych wieści jak i ruchów dzieciaczków u mnie póki co dalej cisza

któraś z Was pisała że w lidlu mają być ubrania ciążowe? a kiedy dokładnie? bo jak narazie od pon mają być ciuszki na nasze maluszki kochane
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:07   #97
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Poczekaj, za jakieś 15 lat zaczną do domu dziewczyny sprowadzać, to się wyrówna
będę złą teściową

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
Hej!
melduję się i ja w nowej części gratuluje wszystkim wizyt, dobrych wieści jak i ruchów dzieciaczków u mnie póki co dalej cisza

któraś z Was pisała że w lidlu mają być ubrania ciążowe? a kiedy dokładnie? bo jak narazie od pon mają być ciuszki na nasze maluszki kochane
ja pisałam, nie wiem kiedy będą ale u nich oferta się powtarza jakąś starą gazetke ostatnio dorwałam-
http://iulotka.pl/ju-wkrotce/37986-l...odej-mamy.html

Stary 2016-01-27, 20:09   #98
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Anuszka, błyskawicznie ogarnęłaś ten wąteczek
Zapomniałam Cię prosić o dopisanie do listy wizytującuch- wizytę mam już jutro, zdaje się, że razem z Tobą
Ogarnęłam dosłownie na kolanie Dobrze, że akurat mama nas odwiedziła to mogłam to szybciutko zrobić bez pomocy mojej małej asystentki
Już dopisuje wizytę

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Kupowałyście może kiedyś dziecięce buty z Lidla? Od poniedziałku mają być skórzane butki wiosenne za jakieś 39 zł chyba i zastanawiam się czy są ok?
Ja kupowałam na jesieni buty dla Zuzi i wg mnie jakość jak najbardziej ok

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Wlasnie, Anuszka ja mam prośbę. Mogłabyś wrzucić swoja listę? Bo wiem , ze masz ogarnięta swoja, a ja moja wyrzuciłam
Ok, ale już nie dziś, bo mam tę listę na starym laptopie a on się godzinę otwiera

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Anuszka, pierwszy post oczywiście majstersztyk

Dziewczyny jak macie jakieś pomysły lub życzenia żeby dodać na pierwszą stronę to dawajcie znać!!!

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:12   #99
australia87
Zakorzenienie

Ten Katarek serio taki dobry? Mnie trochę zniechęca fakt, że trzeba to do odkurzacza podłączać, za dużo zachodu jak dla mnie :p Ja kiedyś przetestowałam Fridę i ku niej się skłaniam

Cytat:

Ksiądz dopiero niedawno był, masakra, zawsze najgorsze to czekanie!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:18   #100
majkela12
Zadomowienie

Witam się i ja w IIIcz

Claudette[/B] i LaLaRe87 za udane wizyty Zdjęcia cudne ja na ostatniej wizycie dostałam foto klejnotów

Anuszka za pierwszą stronę.

- Co do cytryny, to nikt mi nie mówił, że nie można, wręcz przeciwnie, lekarz i w labie przypominali mi, żebym miała ją ze sobą
- Co do butów z lidla, ja dzieciakom kupuje, tym bardziej, że są to buty tylko na jeden sezon. Niestety szybko im girki rosną.
- ja mam zmywarkę Bosha już 7lat i też jestem zadowolona
- co do wagi, to jestem załamana, a to dopiero pierwsza połowa minęła, a już mam +4kg. Dla porównania w I ciąży do 26tc miałam 0,5kg, ostatecznie dobiłam do +12kg, w II ciąży osiągnęłam magiczne +18kg, a teraz strach się bać widzę ewidentną tendencję wzrostową
- mamy katarek do nosa. Bardzo bałam się tego urządzenia, ale jest to super sprawa, choć moja babcia uważa że męczę tym dzieci. Fridę, też przerabialiśmy, ale jest nie higieniczna

Nadrobiłam i lecę się kąpać i palulu. Wykończyły mnie te moje dzieci. Dwójka chorych dzieci w domu,toć osiwieć można a jeszcze mój 6latek przechodzi bunt, próba sił, pierwsze pyskowanie itp., tylko czekać jak zaraz zacznie mi się jeszcze bunt dwulatka
Stary 2016-01-27, 20:20   #101
Kociak85
Zadomowienie

LaLaRe, z lotem powinno być wszystko okej ja leciałam do Londynu jakoś w 13 tc w pierwszej ciąży. Bilety były kupione duuuużo wcześniej i nie chciałam rezygnować, a lekarz dał zielone światło i powiedział, że jak wszystko ok z ciążą to lot samolotem nic złego nie zrobi

olinka,
dzięki za pomysły Chociaż większość stosujemy, ale o tych właśnie sensorycznych myślę głównie. Muszę przeszperać też internet w poszukiwaniu - u nas dodatkowym problemem jest to że Iga baaardzo mało mówi, więc nie wszystko zdaje egzamin. Wczoraj właśnie kupiłam jej stempelki i dzisiaj stemplowałyśmy sobie ale dałaś nadzieję że zacznie bawić się sama (albo z rodzeństwem młodszym) bo na razie to ciężko z tym u niej.

zebrah,
ja dziecięcych nie kupowałam ale kiedyś mierzyłam dla dorosłych i były strasznie niewygodne. Zresztą ja jestem buto-świrowa i kupuję dla młodej jeszcze takie zdrowe buty za które płacę dużo za dużo

Weronia, ależ mi narobiłaś smaka tymi naleśniorami

kaska, u mojej siostry było podobnie. Dwóch chłopaków i siostra mówi, że jakby miała 100% pewności że będzie dziewczyna to by robiła trzecie. Ale nie wyobraża sobie mieć w domu trzeciego chłopaka....

Do nosa ja również polecam katarek. Na początku miałam fridę, ale zrezygnowałam jak byłam kiedyś chora razem z Igą - wciągałam jej gluty a jednocześnie wciągałam swoje własne. Poza tym ona tego nienawidziła i strasznie się rzucała. Przy katarku sama sobie wyciąga a teraz chcę dokupić i przetestować są takie elektroniczne aspiratory. Coś jak katarek tylko działa na baterie. Podobno działa słabiej niż katarek ale przyda się czasami jak odkurzacza nie będzie pod ręką

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2016-01-27 o 20:24
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 20:20   #102
kaska87
Zakorzenienie

ja pierwszą ciążę skończyłam na +8kg szybko spadło z górką oby teraz tez tak było

Stary 2016-01-27, 20:23   #103
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
będę złą teściową
oj, ti ti

Moja sąsiadka ma dwóch chłopców, we wrześniu urodziła córeczkę więc jest to możliwe

majkela, też mam 4 kilo na plusie, wydaje mi się, że to niedużo. W poprzedniej ciąży przybierałam podobnie i szybko zrzuciłam po porodzie, więc nie martwię się tym

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-01-27 o 20:26
Stary 2016-01-27, 20:32   #104
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ja dziecięcych nie kupowałam ale kiedyś mierzyłam dla dorosłych i były strasznie niewygodne. Zresztą ja jestem buto-świrowa i kupuję dla młodej jeszcze takie zdrowe buty za które płacę dużo za dużo
Ja też jestem właśnie z tych co wydają za dużo na emele, geoxy itp. ale raz kupiłam i naprawdę nie żałuję. Wkładka ładnie wyprofilowana, podeszwa elastyczna. Nic się z nimi przez te parę miesięcy nie stało. Teraz na wiosnę już będą za małe, bo młodej też mega szybko stopa rośnie, ale jakby udało mi się dorwać w lidlu buty podobnej jakości to na pewno bym jej kupiła Widziałam też buty zimowe, ale te jakoś szczególnie mnie nie skusiły i zakupiłyśmy buty z Mrugały.

Stary 2016-01-27, 20:34   #105
olinka012
Zadomowienie

Cytat:

olinka,
dzięki za pomysły Chociaż większość stosujemy, ale o tych właśnie sensorycznych myślę głównie. Muszę przeszperać też internet w poszukiwaniu - u nas dodatkowym problemem jest to że Iga baaardzo mało mówi, więc nie wszystko zdaje egzamin. Wczoraj właśnie kupiłam jej stempelki i dzisiaj stemplowałyśmy sobie ale dałaś nadzieję że zacznie bawić się sama (albo z rodzeństwem młodszym) bo na razie to ciężko z tym u niej.
[

U mnie Ola gada jak szalona. Jak miała 2l bylysmy na anginę w szpitalu. Lekarka ze mną gada o badaniach a nagle Ola krzyczy" mama nie gaziometria!" Normalnie nas zatkalo. Wiele slowek zalapala poprzez te książeczki NA UL CZEREŚNIOWEJ. Tam sa same obrazki wiele szczegółów
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:42   #106
ania230
Zakorzenienie

mnie się coś wydaje że pewnie jeszcze z 5 kg przytyje :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:52   #107
Wiolinkax
Zadomowienie

kaska87: aha, fajnie by było jakby sie pojawiły jakies spodnie ciążowe, napewno bym nie pogardziła bo ja juz +8kg ehh
Wiolinkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:59   #108
agusiia69
Zakorzenienie

Witam w nowej części

Claudette i LaLaRe87 gratuluję udanych wizyt

Ja przytyłam jakieś 4 kg, ale większość chyba poszło w cycki

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-01-27 o 21:00
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 20:59   #109
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Moja sąsiadka ma dwóch chłopców, we wrześniu urodziła córeczkę więc jest to możliwe
nie zaryzykuję

Cytat:
W poprzedniej ciąży przybierałam podobnie i szybko zrzuciłam po porodzie, więc nie martwię się tym
ja też wszystko zrzuciłam po porodzie ot tak więc tym się nie martwię, a ciekawa jestem jak w końcu jest z rozstępami? w pierwszej ciąży mi się poszczęściło i nie mam- więc teraz o ile to kwestia genów to tez nie powinny wyjść smarowałam się bio-oilem, tołpą dla foczek i oliwką babydream

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 21:11   #110
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
ja też wszystko zrzuciłam po porodzie ot tak więc tym się nie martwię, a ciekawa jestem jak w końcu jest z rozstępami? w pierwszej ciąży mi się poszczęściło i nie mam- więc teraz o ile to kwestia genów to tez nie powinny wyjść smarowałam się bio-oilem, tołpą dla foczek i oliwką babydream
Ja też liczę na to, że w tej ciąży mnie ominą rozstępy Z Zuzią smarowałam się tylko balsamem z babydream. Teraz też dopóki nie kupiłam masełka z Palmersa. Zakochałam się w nim!!! I na noc smaruję tym masełkiem, a rano babydream.

Stary 2016-01-27, 21:14   #111
ewka555
Zakorzenienie

Moja jeszcze nie chodzi w butach ale tez na pewno kupie porządne, zwłaszcza ze na rehabilitacje chodzimy

Ja w 1 ciąży przytylam 15kg dzień po porodzie wazylam 8kgmniej, po miesiącu wróciłam do swojej wagi, a potem to w sumie wazylam jeszcze mniej. I tez smarowalam się bio oilem i nie mam rozstępów, mam nadzieje ze teraz też tak będzie, a nie mogę cos regularnie sie smarować przez kalafior ciążowy...

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Ja też liczę na to, że w tej ciąży mnie ominą rozstępy Z Zuzią smarowałam się tylko balsamem z babydream. Teraz też dopóki nie kupiłam masełka z Palmersa. Zakochałam się w nim!!! I na noc smaruję tym masełkiem, a rano babydream.

Tzn to zwykly palmers na rozstępy, czy jakies inne maselko? 😉
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 21:17   #112
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ten Katarek serio taki dobry? Mnie trochę zniechęca fakt, że trzeba to do odkurzacza podłączać, za dużo zachodu jak dla mnie :p Ja kiedyś przetestowałam Fridę i ku niej się skłaniam

Ksiądz dopiero niedawno był, masakra, zawsze najgorsze to czekanie!
Podłaczenie do odkurzacza to chwila. Nie jest silne ssanie. Sama na sobie sprawdzałam. Mój mały to sam sie obsługuje katarkiem jak mu podłacze

Cytat:
nie zaryzykuję

U mnie mama nie ma ani 1 rozstępu, a miała kilka porodów. Sis po 2 porodach nic. Ja jak w ciązy brak to po porodzie jedna wielka masakra. Nigdy nie odsłonie brzucha

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 21:24   #113
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
nie zaryzykuję

Ja też w sumie nie miałam rozstępów po pierwszej ciąży, mam nadzieję, że teraz też tak będzie. Wcześniej smarowałam się Mustelą, ale potem przestałam i nic się nie działo. Teraz smaruję się Palmersem, ale nie znoszę tego zapachu kakaowca, mąż też kręci nosem, jak kładę się do łóżka posmarowana. Chyba jakiś skafander będę zakładać, dopóki go nie wykończę ( Palmersa, nie męża)

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

U mnie mama nie ma ani 1 rozstępu, a miała kilka porodów. Sis po 2 porodach nic. Ja jak w ciązy brak to po porodzie jedna wielka masakra. Nigdy nie odsłonie brzucha
Słyszałam, że na takie duże rozstępy, na które nie działają ani kremy ani maści, pomaga bardzo laser.

Stary 2016-01-27, 21:25   #114
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też w sumie nie miałam rozstępów po pierwszej ciąży, mam nadzieję, że teraz też tak będzie. Wcześniej smarowałam się Mustelą, ale potem przestałam i nic się nie działo. Teraz smaruję się Palmersem, ale nie znoszę tego zapachu kakaowca, mąż też kręci nosem, jak kładę się do łóżka posmarowana. Chyba jakiś skafander będę zakładać, dopóki go nie wykończę ( Palmersa, nie męża)

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Słyszałam, że na takie duże rozstępy, na które nie działają ani kremy ani maści, pomaga bardzo laser.

W smyku widziałam pajace na 170cm 😁
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 21:26   #115
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
W smyku widziałam pajace na 170cm 😁
O!

Stary 2016-01-27, 21:26   #116
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Pierwsza część wypowiedzi w poprzednim wątku. Pls następnym razem o link do kolejnej części:CIERPLIWOSC też w moim przypadku glukoza nie była zła, chociaż za słodkim nie przepadam. Nie potrzebowałam cytryny.

AGGUSIA z ruchami cierpliwości, dużo zależy też od malucha. Niektóre zapukają kilka razy w ciągu dnia. Inne kopia non stop (taki mój Galganek). Na pewno jedna wykrystalizuje się z czasem pewien schemat i regularność tych ruchów z Halgankiem miałam.z tylu łożysko a ruchy dopiero w 17tc

CLAUDETTE spory chłopak z Twojego Kubusia wydaje mi się ze to dobra waga. Wcale nie za dużo.

LALARE piękna waga Marcelki

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 21:34   #117
miszkaaa
Zakorzenienie

Czy ktoś mnie jeszcze pamięta??

Witam się w III części

Podczytuję i jestem na bieżąco ale jakoś nie miałam weny na pisanie. Poza tym jestem na necie tylko późnymi wieczorami i ciężko wbić się w całodniową rozmowę.
Ale będę się starała...

U mnie w brzuszku mieszka drugi synek.
W piątek mieliśmy scan i siusiak sterczał jak antenka więc raczej już nie zaniknie
Tak więc będę miała dwóch synów- hmm, brzmi dumnie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dzięki Olinka

Ps. Dziewczyny,przepraszam,że pisze bez cytowania,ale jestem na telefonie :-( wiem,że to wygląda jakbym Was olewala,ale wszystko czytam,przejmuje się jak coś z Wami nie tak i cieszę się z udanych wizyt:-*

Ps. Patrzę na te centyle wagowe i powiem Wam,że spore te rozpiętości. Więc już zamierzam się nie przejmować waga Dzidzia. Btw Mama powiedziała mi,że jak się urodziłam to miałam 58 cm,mój Mąż tez byl spory,wiec olewam rozmiar 56 I bede kupowac 62 na poczatek
Jeśli na usg wymiary wyprzedzają to proponuję kupowac 62 (ewent kilka sztuk tych 56)
Mi w poprzedniej ciąży już w 17 tyg. lekarz stwierdził, że dziecko wygląda na tydzien starsze i faktycznie urodzilam niedźwiadka
Miałam w szpitalu ubranka na 56 i mąż musiał jechać do domu i przywozić większe

Cytat:

Do nosa ja również polecam katarek. Na początku miałam fridę, ale zrezygnowałam jak byłam kiedyś chora razem z Igą - wciągałam jej gluty a jednocześnie wciągałam swoje własne. Poza tym ona tego nienawidziła i strasznie się rzucała. Przy katarku sama sobie wyciąga a teraz chcę dokupić i przetestować są takie elektroniczne aspiratory. Coś jak katarek tylko działa na baterie. Podobno działa słabiej niż katarek ale przyda się czasami jak odkurzacza nie będzie pod ręką

Ja mam taki elektroniczny.
Do tego początkowego kataru (wodnistego) nie bardzo się nadaje ale do gęstych glutków jest super.
U nas odpada katarek i całe to "przedstawienie" z odkurzaczem.
Syn jest specyficzny jeśli chodzi o wszelkie zabiegi- pazurki, włosy itp. i ten elektroniczny aspirator fajnie się sprawdza.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Czytałam, że pisałyście o elektronicznych nianiach...
Ja ze swoje strony polecam nianię z kamerką. Nie każda ją ma a super sprawdza się w piętrowych domach/mieszkaniach.
My obecnie mamy pożyczoną najzwyklejszą, bez monitora i kamerki ale chcemy kupić taką z kamerką (bez monitora oddechu). Nie trzeba biegać do pokoju przy każdym jęknięciu.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 21:42   #118
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Tzn to zwykly palmers na rozstępy, czy jakies inne maselko? 😉
O takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...tch-marks.html

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Pierwsza część wypowiedzi w poprzednim wątku. Pls następnym razem o link do kolejnej części
Był link w poście nr 5002 Na czerwono!

miszkaaa ja Cię pamiętam Gratuluję drugiego synka

Stary 2016-01-27, 21:44   #119
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
O takie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...tch-marks.html

Był link w poście nr 5002 Na czerwono!

miszkaaa ja Cię pamiętam Gratuluję drugiego synka
dzięki

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 21:45   #120
anuszka1984
Zadomowienie

elaine ja pisałam do kocuro pw, ale niestety nie odezwała się

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości