|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
A według innej aplikacji 34t0d. Już kiedyś wspominałam, że mój lekarz przy wyliczaniu daty porodu chyba zapomniał, że jest rok przestępny i dlatego w karcie ciąży wpisał mi 11 marca.![]() Przyszły mi koszule nocne. I wyglądam w nich przedziwnie. Wszystko luźne, a brzuch opięty. I właśnie sobie zdałam sprawę, że gościu nie wysłał mi szlafroka!Koszule już wrzuciłam do pralki i tak czegoś mi brakowało. ![]() Czy ja zawsze muszę mieć problem ze sprzedawcami z Allegro?
|
|
|
#1532 | ||||
|
Zadomowienie
|
hejka
jestem w szoku, ze dzis tak malo do nadrobienia, to mi sie podoba ![]() ja odpoczywam po pracy, wlaczylam pranie, gary umylam, za niedlugo biore sie za obiad na jutro - placki ziemniaczane z dodatkiem kielbasy ![]() wlasnie wyczytalam o polozeniu dziecka w brzuchu - moja cora: "Położenie poprzeczne jest bardzo rzadkie – układają się tak tylko wyjątkowi indywidualiści (niespełna 1 proc. porodów)." mam nadzieje, ze sie jeszcze przekreci, bo jak nie to tylko cc w tej sytuacji ![]() Cytat:
![]() nieznajoma0 biedna bedziesz pod opieka to lepiej, oby szybko cie wyleczyli i wrocilas do domku sama sie martwie moja szyjka teraz, bo mialam cala ciaze badana az ZERO razy... ;/mi raz ginekolog sprawdzala szyjke robiac usg, ale nie wiem czy to jest miarodajne w ogole mowila wtedy, ze szyjka dluga i zamknieta i lozysko troche nisko, ale okCytat:
![]() Cytat:
do tego przedluzka do stanika i na pierwsze tyg dam rade, potem cos zamowie jak cyce sie ustabilizuja ![]() Cytat:
ja zamawialam na e bayu - 3 sztuki za 2 f chyba
|
||||
|
|
|
#1533 |
|
Raczkowanie
|
Hej, miałam dwa dni do nadrobienia, ale już jestem na bieżąco. Jeszcze raz dziękuję z rady w sprawie przeziębienia. Ostatecznie poszłam jeszcze do rodzinnej. Na razie leczę się syropkami, islą i paracetamolem, ale przepisała jeszcze antybiotyk, gdyby nie pomogło przez 3-4 dni. Na razie sukces, bo spadła gorączka i przejrzałam na oczy. Po dwóch dniach zwlekłam się z łóżka, zresztą nie miałam wyjścia, bo córka też z gorączką została w domu i na leżenie nie ma szans.
Muszę jeszcze pozbyć się mega bólu gardła i kataru i będzie ok.Ucieszyłam się, że dziewczyny wyszły ze szpitali. Szkoda, że teraz ty, nieznajoma, tam trafiłaś. Mam nadz, że na krotko i że wszystko będzie ok. dark, gratuluję wagi maluszka i uważaj na siebie z tą szyjką. Ogólnie dziewczyny dbajcie o siebie i nie forsujcie się za bardzo. Trzymam kciuki za resztę wizyt. |
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do badania szyjki przez usg to jeśli robiła to dopochwowo to wręcz najbardziej miarodajne bo widać cześć zewnętrzna i wewnętrzną i da się dokładnie zmierzyc. Tak mi gin kiedyś tlumaczyl.
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
Jem gofry z bitą śmietaną, bananami i kiwi
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Smacznego
Ja zjadlam pomelo i leze w bolach |
|
|
|
#1537 |
|
Wtajemniczenie
|
O matko słoneczko jak ja bym zjadła! Ale zrobię naleśniki z jabłkami smazonymi czyli taka wersje light bez zapychaczy slodkich
z którego robilas przepisu tego ode mnie? Dobre?
|
|
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
Tak, z Twojego
pyyyszne, dziękuję
|
|
#1539 |
|
Wtajemniczenie
|
Firanki tez piorę w pralce chyba bym oszalala przy plukaniu tego
proszek do przegródki 40stopni i niech pierze maszyna
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Polly
a jak w biuscie, ok? Jest troche luzu na mleczne cycki? to tez bym zamowila.Sloneczko witaj w gofrowym gronie ja jeszcze w trakcie pieczenia.
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Wierzcie lub nie ale wróciłam 20 minut temu.. A wyszłam przed 10 rano. No i jak tu się dziwić moja szyjką ;-)
Byłam, szkoda ze nie załatwiłam wszystkiego.. Ale już trudno, mam to w dupie. Kupiłam sobie kilka rzeczy (kosmetyków) i wieczorem będę testować ;-) Teraz to się musze zmobilizować do prania i prasowania skoro dzwony na porodówkę juz mi biją :-P chociaż kto wie, przecież mogę nawet przenosić dziecię moje. Coś jeszcze - któras mówiła o pessarze - lekarz nie wspominał, ale wyraźnie powiedział ze ciąża lada moment będzie donoszona i nawet jakby się urodziło to sobie poradzi. Wiec pewnie przez to nic nie wspomniał o nim.. Wypiłam kawę, zjadłam kilka czekoladowych kulek, zjadłam bigos.. Tz mnie zabije bo znowu nie ma obiadu (wczoraj były mrożone gołąbki)... :-( obiecałam mu pierś z Kurczaka, wszystko spoko tylko nie mam nic do niej :-(
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko niech mi ten penis wyślę mój szlafrok!
|
|
|
#1544 |
|
Zadomowienie
|
Dark ugotuj ryzu do tego i ew jakas surowka albo warzywo
|
|
|
|
#1545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
? Zrób w cieście tą pierś będzie bogatszy efekt :PZresztą ciężki dzień miałaś to nie powinien się złościć tylko jeszcze Tobie kolację do łóżka przynieść
|
|
|
#1546 |
|
przyczajony tygrys
|
Czesc Robaczki! Dziekuje za troske
.Jest nas 3 na sali+ lazienka wspoldzielona z pokojem obok. Dziewczyny ok, po 30-tce. Gaduly, ale ok. Szyjka ma 28mm, ale zamknieta, twarda. Mala wazy 2100, wg lekarza jest troche za drobna. Lezy glowka w dol. Martwilo go, ze mala jest tak nisko. Co do grzybicy- owszem byly uplawy, swedzialo. Uslyszalam, ze to normalne przy luteinie. Dziekuje,do widzenia ![]() Boje sie, ze jakbym miala ur przed 38 tc to mi mala zabiora. Bo tu nie maja oddzialu na takie malenstwa. I sie musze rozejrzec za innym szpitalem. Chyba do katowic pojade... Tfu tfu
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cooo wy, on ryżem gardzi :-P
Mogą być frytki, ale nie ma kartofli, już nie miałam mocy żeby kupić nawet 1 kg. A jak mu powiem ze ma znowu jechać do sklepu po robocie (dzisiaj jest czwartek i od początku tygodnia codziennie musi wchodzić po coś do biedronki bo ja "zapomniałam") to się chyba zezłości :-P ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
To nie ten typ faceta..
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez ta klinike w kato moja kolezanka wylala morze lez
|
|
|
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Ty to się masz z tymi nieszczęsnymi nerkami
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- To super ![]() Dobrze, że infekcja wykryta już teraz, a nie przy porodzie Trzymaj się kochana
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet juz nie gadam ze mnie boli bo mam wrazenie ze nudna z tym jertem
Wam moge napisac bo Wy zrozumiecie ciezarna w bolach.. chcialabym zeby byl juz marzec i porod |
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma - właśnie, może Zabrze Biskupice? Mój lekarz tam pracuje hehe
Albo Simin Chorzów?
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, ja zrobiłam sobie zakupy i teraz leżę pojedzona
![]() Zjadłam pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem i czosnkiem, do tego dwa placki ziemniaczane starte na grubych oczkach z jakimiś warzywkami. A na deser zagryzłam pączkiem z czekoladą ![]() Oczywiście teraz leżę i ledwo zipie po dzisiejszym sprzątaniu, do marca zostaje mi ze sportów tylko zakładanie butów chyba
|
|
#1554 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny nie znęcajcie się nade mną z tymi goframi! a z bananami to moje ulubione!
ja dopiero po porodzie spróbuję takich rzeczy.Cytat:
|
|
#1555 |
|
Zadomowienie
|
Melduje się po wizycie
mój doktorek się załamał wynikami prób wątrobowych, ale obyło się bez szpitala. Od dzisiaj dieta wątrobowa bez soli bo ciśnienie też mam oczywiście powyżej normy postaram się aby jednak była to ta druga opcja
|
#1556 | |||
|
Zakorzenienie
|
A bralaś m czy l?
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ciśnienie wcześniej też miałaś wysokie? pewnie przydałoby się w domu mierzyć
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, ja brałam L, i w sumie dobrze, bo na brzuchu jest opieta:P
Monikmi, oby wszystko było ok.
|
|
#1559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam typowych objawów tej choroby, nie swędzi mnie skóra, nie puchnę, nie mam bilirubiny w osoczu ale wątroba znacznie niedomaga. Gdyby nie wysokie ciśnienie to pewnie nawet nie zrobiłabym tych badań bo "zaleciłam" je sobie sama No czepia się mnie wszystko ale pocieszam się że już bliżej niż dalej ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
ale zaczełam dostawać wypieków na buzi bez powodu, to pomyślałam że coś nie tak z ciśnieniem więc zaczęłam mierzyć i utrzymywało się na poziomie 135/85 więc kiepsko zrobiłam badania ze strachu czy to nie zatrucie ciążowe ale białko mam w normie, za to wątroba zrobiła mi niespodziankę ![]() Podziękowała wszystko będzie ok, nawet jakbym miała za dwa tygodnie rodzić to damy radę i ja i Junior
|
|
#1560 |
|
przyczajony tygrys
|
Dark, Misia wstepnie myslalam o czestochowie lub kato. Sosnowca w zab nie znam. Bede musiala poczytac, popytac. Bo nie wyobrazam sobie syt ze ja tu, a dziecko 50 km ode mnie.
Martwie sie. Porodem, ze zostane z tym sama. Tym tetnem podwyzszonym (2 ktg mialam juz, wyszly ok)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

dzień 0 - 40t0d, a Ty masz termin na 11 wyznaczony?
A według innej aplikacji 34t0d. 
I wyglądam w nich przedziwnie.
I właśnie sobie zdałam sprawę, że gościu nie wysłał mi szlafroka!

mam nadzieje, ze sie jeszcze przekreci, bo jak nie to tylko cc w tej sytuacji 
dziwie sie ze nikt u nas Kuba nie nazywa to mega popularne imie 

.
to ciśnienie wcześniej też miałaś wysokie? pewnie przydałoby się w domu mierzyć