Lipcówki 2016 na urlopie miodowym - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-29, 08:21   #391
kattoo
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
Udało o 6 rano
Córka ma niecałe 15 miesięcy

Nie każda
Ok, wiekszosc Mowie o 4l +
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 08:23   #392
Trusiulandia
Zakorzenienie

Padam na ryj to przeziębienie mi ostro daje popalić :-(

Ja też nie chciałam być księżniczka nienawidzilam różowego ubierać się chciałam jak chłopaki :-D

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 08:24   #393
kattoo
Zakorzenienie

Nie mowie o naszych czasach. Bo wtedy mialo sie wyrabane jak kto wyglada
Stary 2016-01-29, 08:35   #394
silver89
Rozeznanie

Witam się po niecałych trzech godzinach snu.. jezusie jeszcze kilka takich nocy i padnę Oj tam hehe księżniczka nie musi być cała w różach, a może moja będzie łobuziarą kto tam wie
Trusia współczuję choroby kuruj się
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 08:37   #395
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Co tu taka cisza? Pewnie jadły pół nocy teraz śpią

Arida witam w klubie, ja od 2.10 do około 5 ... zasnęłam i kolejne budzenie 6.50.

Dzień dobry

Od razu jadły pół nocy -coś tam przekąsiły

Współczuję i Tobie Lazurowa i Aridzie bo ja takie 2 tyg bezsenne i byłam jak zombie... Teraz budzę się myślę, że z 8-10 razy każdej nocy, ale się kilka minut pokręcę i znów śpię -to już da się znieść.

Ogarnę się i pora jeść śniadanko

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Witam się po niecałych trzech godzinach snu.. jezusie jeszcze kilka takich nocy i padnę Oj tam hehe księżniczka nie musi być cała w różach, a może moja będzie łobuziarą kto tam wie

Jeju, jak dziewczyny... Współczuję
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 08:39   #396
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Mama zawsze mnie w sukieneczki pakowala :-o a teraz jakieś hello Kitty krainy lodu itd :-D

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Dzięki i jeszcze młody daje popalić normalnie padne a jestem sama przez 4 dni teraz

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 08:41   #397
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
Mama zawsze mnie w sukieneczki pakowala :-o a teraz jakieś hello Kitty krainy lodu itd :-D

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Dzięki i jeszcze młody daje popalić normalnie padne a jestem sama przez 4 dni teraz

Bylam zobaczyc zlobek u mnie w okolicy. W salach jedna wielka rozowa plama, w kazdej grupie! az mnie oczy rozbolaly
Stary 2016-01-29, 09:04   #398
kamila_509
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja to wczoraj padłam jak kawka już ok 22. W ubraniu :/ a tylko na chwilę położyłam głowę bo mi ból ją rozsadzal.

Muszę zacząć robić zapiekanke, porządek i pranie .... nie lubie.

U mnie w sklepach nic nie ma. Ani arbuza. Ani wodnych lodow. Ani bobu. No porazka.

Dziś mi się kończy zwolnienie lekarskie i nie wiem co będzie dalej. W poniedziałek idę do ginekologa i ona mi powie ( oby ! ) co dalej. Szef mi wstawił zaswiadczenie, że nie ma dla mnie lekkiej pracy. Zaniose i zobaczymy.

Teraz zajadam się ciastkami a mam ochotę na słone ;/
Stary 2016-01-29, 09:07   #399
marcylina
Wtajemniczenie

Ja jedyne czego nie lubie to logowane bajkami ciuchy,buty,gadzety.. ;-) roz pewnie tez by goscil ;-) ..zreszta teraz sa tak kolorowe ubranka dla dziewczynek.. )
u mnie kolo domu w dzien babci było otwarcie najnowocześniejszego zlobka w województwie..uhu brzmi ciekawie, ciekawe czy obsluge tez wymienili bo bylo kiepsko ;-)
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 09:08   #400
kamila_509
Zakorzenienie

Mnie też tylko to denerwuje. To jest okropne!
A dzieci uwielbiają te logowane ubrania, piórniki, torby... szok.
Stary 2016-01-29, 09:08   #401
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Ok, wiekszosc Mowie o 4l +
ja mam siostrę 9 letnią i nigdy, nigdy żadne księżniczki...
miała fazę na elfy i wróżki, ale to daaawnoooo.

dresy są wygodniejsze

Cytat:
eee chyba nie do końca jednak
tzn nie wiem które to "twoje" czasy
ale mi mama musiała no szyć lambadówkę
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 09:13   #402
marcylina
Wtajemniczenie

Moja jedna z siostrzenic co dzien wracala z przedszkola, sciagala buty, otwierala szafe ze strojami na karnawał i wybierala ksiezniczkowa sukienke..paradowala tak co dzien az do kapieli.. :-D dzis to 12letnia lobuziara..i roz to zuuoo
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 09:19   #403
*misia*
Zakorzenienie

dzień dobry,
ja sie w ogóle nie dziwię, że niektóre z Was spać nie mogły po nocnym opróżnianiu lodówek
Elfka ja grzecznie jak Ty o 22 najczęściej już śpię, choć zdarza mi się i o 19 już przysnąć.
Silver cudne zakupy i chętnie z Tobą pobędę królową różu, bo na obecne moje zakupy tylko dwie rzeczy są w neutralnych kolorach
Marcylina ja też logowanych ubrań nie lubię, ale niestety większość dzieci przechodzi choć krótką fazę zachwytu nimi, u nas swego czas syn fan "Aut" też kiedy widział w sklepie jakikolwiek ciuch z ich aplikacją to bardzo bardzo chciał ją mieć. Zresztą jeszcze do dziś zdarza mu się wybrać sobie koszulkę ze "star wars" np.
A tak apropos zakupów to mój syn na co dzień jest bardzo męski, ale jego pierwiastek żeński przejawia się w lubieniu zakupów ciuchowych uwielbia chodzić ze mną po sklepach z ciuchami typu h&m i jak tylko mu powiem jakiego rozmiaru szukamy to on sobie zaraz wybiera garderobę, ale tak samo jak mamy jakiejś dziewczynce z rodziny kupić prezent w formie ciuszka to też wpada za mną na dział dziewczyński i wybiera, często się jeszcze sprzeczając ze mną że to co on wybrał jets fajniejsze
Stary 2016-01-29, 09:22   #404
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:

dresy są wygodniejsze

Ja bylam typowa chlopczyca Ale siostra mlodsza o 10l to byl roz i cekiny. Corki kolezanek tez chca rozowe, innego nie ubiora. Albo ksiezniczkowe sukienki

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
dzień dobry,
ja sie w ogóle nie dziwię, że niektóre z Was spać nie mogły po nocnym opróżnianiu lodówek
Elfka ja grzecznie jak Ty o 22 najczęściej już śpię, choć zdarza mi się i o 19 już przysnąć.
Silver cudne zakupy i chętnie z Tobą pobędę królową różu, bo na obecne moje zakupy tylko dwie rzeczy są w neutralnych kolorach
Marcylina ja też logowanych ubrań nie lubię, ale niestety większość dzieci przechodzi choć krótką fazę zachwytu nimi, u nas swego czas syn fan "Aut" też kiedy widział w sklepie jakikolwiek ciuch z ich aplikacją to bardzo bardzo chciał ją mieć. Zresztą jeszcze do dziś zdarza mu się wybrać sobie koszulkę ze "star wars" np.
A tak apropos zakupów to mój syn na co dzień jest bardzo męski, ale jego pierwiastek żeński przejawia się w lubieniu zakupów ciuchowych uwielbia chodzić ze mną po sklepach z ciuchami typu h&m i jak tylko mu powiem jakiego rozmiaru szukamy to on sobie zaraz wybiera garderobę, ale tak samo jak mamy jakiejś dziewczynce z rodziny kupić prezent w formie ciuszka to też wpada za mną na dział dziewczyński i wybiera, często się jeszcze sprzeczając ze mną że to co on wybrał jets fajniejsze
Hehehe kreator mody bedzie
Stary 2016-01-29, 09:27   #405
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Czesc 😉

Ja śpię jak zabita, niezależnie od zawartości żołądka 😊 na szczęście nawet pęcherz mnie nie nagli, mąż nie chrapie, czasem sąsiedzi zbudzą. Problemy to ja mam od zawsze, ale ze wstawaniem. Nad wyraz cenię sobie dluuugi sen, nie wiem jak przeżyję szok poporodowy.

Co się budzę, to mam wrażenie ze mam większy brzuch. Takie twarde górki sie robią z jednej strony, w zależności na ktorym boku leżę. Lubię zanim wstane pogłaskać brzuch, czuję w którym miejscu maly sie rozpycha. Zgiąć w pól juz mi ciężko, ale skarpetki jeszcze zakładam sama hahahaha

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Kattoo *różową plama* mnie rozbawiła 😁
Stary 2016-01-29, 09:28   #406
kamila_509
Zakorzenienie

Mój brzuch nie daje znaków życia jestem ciekawa kiedy to nastąpi !
Stary 2016-01-29, 09:31   #407
*misia*
Zakorzenienie

Cwk oj ja też uwielbiam spać, dlatego teraz już cieszę się na to zwolnienie wcześniejsze, akurat syn od 13 lutego będzie miał ferie więc będziemy spać do bólu i wcelowaliśmy się idealnie z tp w wakacje też
Stary 2016-01-29, 09:34   #408
olutka
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby Synuś miał mega grzeczne dni!

Zjadłam grzecznie 2 naleśniki i leżakuję niebo jest tak pięknie niebieskie, że jak się tylko ułoży mi śniadanie w brzuchu, idę nad morze

Kamila, będę w poniedziałek trzymać kciuki za wizytę u ginekolog! Dobrze, że masz ten papier od szefa, ale ja tam na Twoim miejscu chyba jeszcze coś bym ponarzekała, że coś w brzuchu kłuje czy coś tam, żeby zmniejszyć ryzyko, że powie, że to szef ma Cię zwolnić z obowiązku pracy i płacić...
Kurcze, to mój lekarz mnie przekonywał do L4, a u Ciebie jest odwrotnie, współczuję
Stary 2016-01-29, 09:37   #409
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Kattoo powodzenia na wizycie!

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Olutka to masz szczęście z pogoda, szybko korzystaj bo właśnie widziałam ze trójmiasto pod chmurami ma być
Stary 2016-01-29, 09:38   #410
olutka
Zakorzenienie

Lipcówki 2016 na urlopie miodowym

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Czesc

Ja śpię jak zabita, niezależnie od zawartości żołądka na szczęście nawet pęcherz mnie nie nagli, mąż nie chrapie, czasem sąsiedzi zbudzą. Problemy to ja mam od zawsze, ale ze wstawaniem. Nad wyraz cenię sobie dluuugi sen, nie wiem jak przeżyję szok poporodowy.

Co się budzę, to mam wrażenie ze mam większy brzuch. Takie twarde górki sie robią z jednej strony, w zależności na ktorym boku leżę. Lubię zanim wstane pogłaskać brzuch, czuję w którym miejscu maly sie rozpycha. Zgiąć w pól juz mi ciężko, ale skarpetki jeszcze zakładam sama hahahaha

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Kattoo *różową plama* mnie rozbawiła

Ja tak miałam ze snem całe życie, odmieniło mi się z 6 tyg temu. Zawsze ledwie przykładałam głowę do poduszki, to w 3 minuty spałam i budzik nie mógł mnie dobidzić. Żadnych przebudzeń nie doznawałam. Nawet w związku z tym, że spałam po dobre 10 godz a wiecznie jeszcze mi się chciało, było podejrzenie, że mam zwężone żyły szyjne i przez to niską jakość snu i leki brałam!! a teraz pozostało mi tylko to, że rano śpi mi się najlepiej i nie mogę wstać, a cała reszta się odmieniła...
Stary 2016-01-29, 09:39   #411
kamila_509
Zakorzenienie

Tu jest prawo takie chore. Tu kobiety pracują do 8-9 miesiąca ciazy i nikogo to nie dziwi. Mało która dostaje zwolnienie. Dlatego jest tu mnóstwo ciaz zagrożonych przewczesnym porodem już od 5 miesiąca :/ kobiece ciało nie wytrzymuje...

Szkoda, że ustawodawcy nie są tacy empatyczni.

Kattoo trzymam kciuki za wizytę

I Wy trzymajcie za mnie w poniedziałek
Stary 2016-01-29, 09:42   #412
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Kattoo powodzenia na wizycie!

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Olutka to masz szczęście z pogoda, szybko korzystaj bo właśnie widziałam ze trójmiasto pod chmurami ma być

Chmury? Ja się nie zgadzam! To zaraz idę póki jest pięknie. Dzięki za ostrzeżenie

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Kattoo, samych dobrych wieści
Stary 2016-01-29, 09:42   #413
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Paprika, lambadówy to był szał na szkolnych balach
Bywa, że dziewczynki mają fazę na róż, ale jeśli nie ma za wielu protestów że strony rodziców, to szybko mija. Zakazany owoc najlepiej smakuje. U nas było tak z Monster High. Zapierałam się, że okropieństwo i nie kupię, to córka dostała lalki i filmy od siostry. Obejrzałam filmy, które BTW promują przyjaźń i tolerancję dla odmienności i przestałam protestować: jak córcia chciała coś z logo, to kupowałam. Po pół roku jej przeszło. Miała wtedy 5 lat. Teraz ms prawie 8 lat, lubi avengersów, Batmana, Gwiezdne Wojny, czyta Hobbita i Harrego Pottera. A jedna jej koleżanka z klasy dalej na pozimie Monster High, bo mama jej zakazuje

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-29, 09:44   #414
*misia*
Zakorzenienie

Katoo kciuki trzymamy za wizytę
Kamila może rzeczywiście spróbuj coś pościemniać, że Ci brzuch twardnieje, czy masz jakieś bóle. Bo skoro takie jest tam prawo to może być problem jak piszesz z tym zwolnieniem
Fajnie, że dziś piątek, piąteczek, piątuniunio !!!
Stary 2016-01-29, 09:47   #415
MartasSul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Tu jest prawo takie chore. Tu kobiety pracują do 8-9 miesiąca ciazy i nikogo to nie dziwi. Mało która dostaje zwolnienie. Dlatego jest tu mnóstwo ciaz zagrożonych przewczesnym porodem już od 5 miesiąca :/ kobiece ciało nie wytrzymuje...

Szkoda, że ustawodawcy nie są tacy empatyczni.

Kattoo trzymam kciuki za wizytę

I Wy trzymajcie za mnie w poniedziałek
W DE jest takie prawo?
MartasSul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 09:50   #416
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Paprika, lambadówy to był szał na szkolnych balach
Bywa, że dziewczynki mają fazę na róż, ale jeśli nie ma za wielu protestów że strony rodziców, to szybko mija. Zakazany owoc najlepiej smakuje. U nas było tak z Monster High. Zapierałam się, że okropieństwo i nie kupię, to córka dostała lalki i filmy od siostry. Obejrzałam filmy, które BTW promują przyjaźń i tolerancję dla odmienności i przestałam protestować: jak córcia chciała coś z logo, to kupowałam. Po pół roku jej przeszło. Miała wtedy 5 lat. Teraz ms prawie 8 lat, lubi avengersów, Batmana, Gwiezdne Wojny, czyta Hobbita i Harrego Pottera. A jedna jej koleżanka z klasy dalej na pozimie Monster High, bo mama jej zakazuje
moja siostra też tą fazę zaliczyła, ale po jednej czy dwóch lalkach Monster High jej przeszło. A szkoda, bardzo lubiłam Wampirkę Wegetariankę
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 09:52   #417
kamila_509
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartasSul Pokaż wiadomość
W DE jest takie prawo?
Z tego co wiem to tak.
Stary 2016-01-29, 09:54   #418
Flowerbombka
Zadomowienie

Kamila mój też niestety nie daje znaków życia a wydawało mi się jakiś czas temu że coś tam czasem czuję, więc tym bardziej się martwię...mam nadzieję ze gin Ci przedluzy zwolnienie..

Olutka zazdroszczę pobytu nad morzem
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 09:55   #419
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:

Dzien dobry. Zdecydowanie czuje sie lepiej, wczoraj to bylo jakies apogeum. Caly dzien nic jie jadlam, bo mialam obolaly jezyk i spuchniety.

Flomberka mam zgage nawet na czczo rano, po kazdym najmniejszym posilku, teraz przed kazdym posilkiem biore syrop na zgage i po zapijam mlekiem jak cos zaczyna sie dziac.
dobrze że koleżanka "bostonka" odpuszcza, a zgage tez mam ale nie taką zaawansowana jak u Ciebie

Cytat:

Ja dzis wizytuje u gina ��
kciuki zaciśnięte

Cytat:
Padam na ryj to przeziębienie mi ostro daje popalić :-(
zdrówka

Cytat:
Bylam zobaczyc zlobek u mnie w okolicy. W salach jedna wielka rozowa plama, w kazdej grupie! az mnie oczy rozbolaly
to jak nasze pójdą będzie na niebiesko
p.s. o ile nie będzie wojny

Cytat:

dresy są wygodniejsze

moja młodsza też była elfem a Ja miałam uszytą przez mamcię lambadówkę nota bene z perspektywy czasu stwierdzam, że była paskudna
Stary 2016-01-29, 09:55   #420
kamila_509
Zakorzenienie

Nie martw się Flowerbombka! może po prostu jesteśmy gruboskorne i nie czujemy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości