Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku! - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-29, 13:35   #4291
kaaasi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
tak, tłumaczyłam jej wszystko kilka razy, pisałam prosiłam...
ale jak oni tam pija to wiesz, co jej do głowy pewnie przyjdzie

wazne ze cos wysłała

moja siostra jest mega

zrobiła kilka dżabągów dla Mii
Załącznik 6149216
no wiesz to teściowa "popłynęła" sukienki się przydadzą ale prędzej dla córy niż na sesje masz racje tam to bardziej tak żeby dziecko przebrać do zdjęcia ale fajne te pluszaki

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 13:36   #4292
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
wiedziałam
kurcze biedna malutka i Ty ...
mam nadzieje ze szybko sie jakos unormuje i bedzie ładnie jadła i dawala chociaz 2 godziny spokoju dla Ciebie

tez sie tego panicznie boje... ze nie bedzie sie najadała
tez słyszałam zeby wlasnym mlekiem je smarowac i wietrzyc - niech tz podziwia

Właśnie kurier był

ten sam juz którys raz z kolei, dzisiaj pękł i mnie zapytał ile jeszcze mi zostało ja mówie 4 dni a on ooo szkoda, dobrze paczki tu zostawiac

bo mi dal jedna moja i trzy dla sasiadow bo ich nie ma w domu

mam magazyn w domu. A sasiadka to juz na całego zamawia, tylko zalando i bonprixy jakies

no i mam ubranka te na drutach zrobione , chcecie zobaczyc ?
a jednak był
Cytat:
to sie chwale, fotki takie sobie bo z komorki

ta ostatnia to trochę jak myszka miki, chyba nie?

Cytat:
To mama tz robi takie.

Wiem jestem sucz ale sie zawiodłam.... bo prosiłam o takie czapeczki jak Aninis pokazywała, o gacie plus czapeczke - taki komplet np królika bo mi sa potrzebne do fotek niemowlakow...

a ja znowu ponioslo i sukienek narobiła.. ja z nich nic nie zrobie, nie nadaja sie na fotki

wiem ze sa ładne ale ja o co innego prosiłam :conf used:

w grudniu było to samo - i jej nawet fotki z neta sciagnelam, napisalam jakie kolory co z czym kupilam 20 kg włóczek i wyslalam co i jak ma byc... i znowu sukienki
ale nawet z tej włóczki co sama kupiłas no to już niefajnie, bo jak chce robic cos innego to niech robi, ale jak już dajesz swój materiał to mogłaby się już trzymać tego co ustaliłyście

popatrz sobie na ebay widziałam takie czapeczki po jakieś 2$ były

edit pomyliłam się 4$ http://www.ebay.com/itm/NewBorn-Baby...AUU8nmwBf7H_Bw

Edytowane przez wykalacka
Czas edycji: 2016-01-29 o 13:42
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 13:37   #4293
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
ale zajefajne

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Pytanko mam do masujących krocze

Jakie smarowanie stosujecie? Jakąś oliwkę, olejek - jeżeli tak to jaki?
A szczypie/piecze Was podczas masażu?

Bo ja już nie wiem, czy za mocno robię, czy olejek nie taki - bo mnie piecze i to bardzo.
A kupiłam w aptece olejek z migdałów i teraz nie wiem sama o co kaman.
wiesiołka w płynie nie nic nie szczypie...jak szczypie Ciebie to bym odstawiła bo jeszcze gorzej podrażnisz

Stary 2016-01-29, 13:44   #4294
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
ale zajefajne

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Bo ja już nie wiem, czy za mocno robię, czy olejek nie taki - bo mnie piecze i to bardzo.
Oj to bankowo coś nie tak - nie powinno piec. Albo masz podrażnienie (np mini zadrapanie, ranke), albo masz alergie.

My masujemy co jest pod ręką i nic nie szczypie ani nic. Normalnie jakbym smarowala sobie dłoń Używałam i oliwki dla dzieci w żelu (J&J) i nawet taki żel erotyczny Durexa raz a wiem, że można też zwykła oliwa z oliwek.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
wiesiołka w płynie nie nic nie szczypie...jak szczypie Ciebie to bym odstawiła bo jeszcze gorzej podrażnisz
O właśnie taką kapsułke wiesiołka też możnaby przekluc i wziąć olejek że środka.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Jak Cie piecze od początku to obstawiam jakąś alergie a jak od któregoś razu to mógł Tż Ci np paznokciem ranke zrobić i piecze więc po prostu może wystarczy zrobić 3 dni przerwy.
W ogóle wiem że kwas migdałowy jest arcysilnie oczyszczający i zluszaczajacy dlatego może w tym olejku z migdałów coś się zakwasilo i ma takie działanie?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka

Edytowane przez esor
Czas edycji: 2016-01-29 o 13:40
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 13:45   #4295
marciar7
Zakorzenienie

Mama zagadala z ordynatorem to machanl glowa ze w pon ciecie a teraz przyjeli bo takie procedury ...
Stary 2016-01-29, 13:45   #4296
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
a jednak był

ta ostatnia to trochę jak myszka miki, chyba nie?

ale nawet z tej włóczki co sama kupiłas no to już niefajnie, bo jak chce robic cos innego to niech robi, ale jak już dajesz swój materiał to mogłaby się już trzymać tego co ustaliłyście

popatrz sobie na ebay widziałam takie czapeczki po jakieś 2$ były

edit pomyliłam się 4$ http://www.ebay.com/itm/NewBorn-Baby...AUU8nmwBf7H_Bw

widziałam pełno tego ale wiecie, jak masz kogos pod reka kto ci zrobi w 5 minut taka czapke to lepiej na miejscu... tym bardziej ze tym jej czas jakos zajmuje co by nie głupiała w domu i nie piła ( bo ma problem ).

No szkoda, nic bede czekac na kolejna paczke od nich

Tak tam jest myszka miki i mam czarne rampersy do tego co zrobila w grudniu ale nie wiem gdzie to wsadzilam i musze poszukac w szafie i wszystko wyprac razem

dziwne bo serio wyslalam jej z 25 kg włóczek w kolorach teczy i wszystko tu jest prawie białe, a gdzie reszta? hmmm...

no nic, wyslalam sms z podziwem dla sukienek i podziekowaniem - niech ma mamuska

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 13:50   #4297
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Oj to bankowo coś nie tak - nie powinno piec. Albo masz podrażnienie (np mini zadrapanie, ranke), albo masz alergie.

My masujemy co jest pod ręką i nic nie szczypie ani nic. Normalnie jakbym smarowala sobie dłoń Używałam i oliwki dla dzieci w żelu (J&J) i nawet taki żel erotyczny Durexa raz a wiem, że można też zwykła oliwa z oliwek.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

O właśnie taką kapsułke wiesiołka też możnaby przekluc i wziąć olejek że środka.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Jak Cie piecze od początku to obstawiam jakąś alergie a jak od któregoś razu to mógł Tż Ci np paznokciem ranke zrobić i piecze więc po prostu może wystarczy zrobić 3 dni przerwy.
W ogóle wiem że kwas migdałowy jest arcysilnie oczyszczający i zluszaczajacy dlatego może w tym olejku z migdałów coś się zakwasilo i ma takie działanie?
Od początku piecze wczoraj aż doła złapałam i mówię tż, że już widzę cały ten poród, że pewnie popękam w cztery strony świata i będę miała po porodzie tysiąc problemów

Może faktycznie ten olejek migdałowy jest za mocny, albo mam na niego uczulenie spróbuję dzisiaj z czymś innym i zobaczę jaki efekt będzie.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 13:51   #4298
lamia12344
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Hej ho melduje sie z lozka szpitalnego :-D wywiad przeprowadzala baardzo młoda dr i ona mnie zbadala. Szyjka zamlnieta na pol opuszka. Za to jakis nieprzyjemny dr robil usg. Mial jakieś pretensje ze moglam od razubtu przyjść a jal siendowiedzial ze nie znam plci to mowi a co w Zambrowie to nie znalezli?Ale po chwili powiedzial ze :-D :-D :-D na 100%dziewczynka
A gdzie Jaś, ja się pytam : Ja już nikomu nic nie przepowiadam bo zawsze na odwrót wychodzi Gratuluję małej Zosi
Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość
Jednak obbiady są trochę lepsze
Zdecydowanie lepiej wygląda. A jak w smaku?

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Ej mam pytania dwa durne może, ale jestem ciekawa.
1) dziecko jak się rodzi to jest takie pomarszczone, kolor też nie ten, a jak widzę fotki udostępniane przez ludzi jeszcze ze szpitala to już ładnie wygląda ta skórka, czyli to mija po kilku godzinach czy jak?
2) tu wiem że zależy od kobiety, ale tak ogólnie ile po porodzie zajmuje powrót do sił sprzed ciąży? Tak ogólnie, czy jest to bardziej 3 dni, czy 14, czy ile?
Mój nie był pomarszczony, troszkę napuchnięty i czerwony. Do tego miał taki stopień na czółku i stożek z tyłu, ale to przez to że zaczepił czółkiem o spojenie łonowe i podczas skurczów tak napierał że aż mu się główka odkształciła. Ale na drugi dzień po około 12 h jak mi go przywieźli to już nie było śladu ani po stożku ani po opuchliźnie...

Fizycznie po cc już po kilku dniach było ok. Za to osychicznie miałam zjazd jeszcze przez miesiąc....

Głodna jestem ale nie chce mi się wstać i sobie zrobić i mam jakieś bolesne skurcze dzisiaj...

Wysłane z mojego MID1001 przy użyciu Tapatalka
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 13:52   #4299
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
widziałam pełno tego ale wiecie, jak masz kogos pod reka kto ci zrobi w 5 minut taka czapke to lepiej na miejscu... tym bardziej ze tym jej czas jakos zajmuje co by nie głupiała w domu i nie piła ( bo ma problem ).

No szkoda, nic bede czekac na kolejna paczke od nich

Tak tam jest myszka miki i mam czarne rampersy do tego co zrobila w grudniu ale nie wiem gdzie to wsadzilam i musze poszukac w szafie i wszystko wyprac razem

dziwne bo serio wyslalam jej z 25 kg włóczek w kolorach teczy i wszystko tu jest prawie białe, a gdzie reszta? hmmm...

no nic, wyslalam sms z podziwem dla sukienek i podziekowaniem - niech ma mamuska
to samo pomyślałam tam nie ma 25 kg włóczki

Stary 2016-01-29, 14:07   #4300
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny , mam nadzieję, ze teraz bedzie w miarę szybko i bez cięć/ peknięć .
Tak w ogóle- jak aplikuje sobie tego wiesiołka, to zauważyłam, ze szyjka mi gdzieś zniknęła , wczesniej, jak aplikowałam jeszcze luteinę, czuć było od razu a teraz tylko daleko jakiegoś miękkiego klucha czuję . To coś złego oznacza? Gin wczoraj mnie nie badał, dopiero 03.02 na wizycie.[COLOR="Silver"]
A na jakiej głębokości zaczyna się szyjka tak w ogóle? Tak w centymetrach? Ja głębiej niż na 4 cm nie wchodzę palcami, balonikiem troszkę głębiej. Jeśli wcześniej wyczuwałaś szyjkę wyraźniej, a teraz czujesz tam rozpulchnienie, to pewnie Ci się skróciła
Cytat:
ale zajefajne

Albo alergia, albo zadrapanie. Spróbuj oliwą z oliwek może? Ja smaruję olejem kokosowym i nie mam żadnych "nieprzyjemności"
Stary 2016-01-29, 14:08   #4301
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
A na jakiej głębokości zaczyna się szyjka tak w ogóle? Tak w centymetrach? Ja głębiej niż na 4 cm nie wchodzę palcami, balonikiem troszkę głębiej. Jeśli wcześniej wyczuwałaś szyjkę wyraźniej, a teraz czujesz tam rozpulchnienie, to pewnie Ci się skróciła

Albo alergia, albo zadrapanie. Spróbuj oliwą z oliwek może? Ja smaruję olejem kokosowym i nie mam żadnych "nieprzyjemności"
Wlasnie chcialam napisac aninis o oleju kokosowym ;-)
Ja to nie wiem gdzie moge miec szyjke :-D dzis mi ta mloda tak wsadzila ze myslalam ze mi oczami wyjdzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-29, 14:10   #4302
Aagaciorek
Zadomowienie

Aninis a jak włożysz palca bez żadnego nawilżenia, to też piecze?
Stary 2016-01-29, 14:32   #4303
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Aninis a jak włożysz palca bez żadnego nawilżenia, to też piecze?
nie - wtedy nie piecze
A jak z tym olejkiem migdałowym, to samo posmarowanie olejkiem nie piecze, a jak tż zaczyna masować, to zaczyna piec.
Ale na pewno mnie nie zadrapał, bo kazałam mu dokładnie pazury obciąć zresztą to na całej powierzchni masowania piecze w sensie w środku
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:37   #4304
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
nie - wtedy nie piecze
A jak z tym olejkiem migdałowym, to samo posmarowanie olejkiem nie piecze, a jak tż zaczyna masować, to zaczyna piec.
Ale na pewno mnie nie zadrapał, bo kazałam mu dokładnie pazury obciąć zresztą to na całej powierzchni masowania piecze w sensie w środku
A moze jakas infekcje masz?
Stary 2016-01-29, 14:39   #4305
agaczilla21
Zakorzenienie

Ja się od poniedziałku będę zaczynać...a na M mogę dopiero od Walentynek liczyć
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:39   #4306
ja :)
Zakorzenienie

marcia no prosze, czyli Zocha będzie super! to sie wyczekalas na info o plci do niemal samego konca
powiedz księdzu ze kiepska z niego wrozka

motyl, duzo go? bo do czwartku to jeszcze tydzien, wiec wiesz, zaciskaj nogi lepiej, chociaz do wtorku bo szkoda zeby kosmetyczka umowiona przepadla

esor:
1) zalezy od dziecka, moja prawie nie byla poamrszczona, niektore dzieci są bardziej i pomarszczone i opuchniete inne mniej. ale to po kilku godzinach schodzi a po kilku dniach to juz w ogole

2) zalezy jak lezy. ja w pon wieczorem urodzilam, w srode rano bylam juz w domu, w czwartek pierwszy 2 km spacer z młodą kolezanka z kolei zalila sie ze 10 dni nie mogla chodzic i siedziec bo tak ja nacieli mocno ze bolalo przy kazdym ruchu. kazdy inaczej reaguje a tez pewnie zalezy jak sam porod przebiega no i w jakiej kondycji sie bylo do tego porodu podchodząc. ale generalnie po SN to lajtowo - niemal zaraz po jestes calkiem sprawna jesli wszystko dobrze pojdzie

figa kilka tygodni ale to juz taki calkiem dojscie do siebie chyba masz na mysli? to akurat prawda przeciez polog nie bez przyczyny trwa 6 tyg, a w tym czasie nie powinno sie dzwigac i nadwyrezac. ale do normalnego funkcjonowania po sn zwykle wystarcza pare godzin

MamaKarolci to widzisz tak jak ja - dzis tez dzien dla mnie tydzien temu byl fryzjer podciecie wlosow (nie farbowalam jeszcze nigdy wiec to mi odpada), dzisiaj kosmetyczka (nigdy nie chodze, raz na rok mi sie zdarza ), przyjechala tesciowa i wziela Pole na spacer a ja sie lenie Od niedzieli moge rodzic (jutro jeszcze na wycieczke do Tynca chcialabym wyskoczyc )

Aagaciorek o tak, czuje sie jak młody bóg
A co do tego ze dziecko bez pomarszczen jak szybki porod to chyba nie regula bo moj porod trwal prawie 20h, w tym nielam 2h parcia a mloda w ogole nie pomarszczona i opuchnieta. jedynie paluszki troszke filoteowe, ale zaraz zeszlo

Elena, moja tez jeden (ten na skurcze) zakladala w okolicach pępka, a ten od tętna dziecka niziutko zaraz przy kosci lonowej co do tego ze porod szybko jak glowa nisko to nie wiem, ostatnio mi sie nie sprawdzilo ale ja wierze w magie drugiego porodu i ze tym razem bedzie ekspres
A wiedzu o laktacji to ja nie miam jakiejs duzej, jedyne co mam to doswiadczenie na swoim przykladzie, ale ja mialam bardzo bezproblemowe dziecko jesli chodzi o karmienie..

Lola, jesli az tak zle ze popekane to moze skonsultuj to z jakims doradca laktacyjnym? macie tam cos takiego w UK? Oni potrafia pokazac jak przylozyc dziecko zeby ono dobrze ssalo i zeby to karmienie bylo bardziej komfortowe. No a to co spekane i tak musi sie zagoic a to troszke pewnie potrwa.. I nie martw sie kochana, na pewno sie unormuje i to ze jest spioszkiem i bolące piersi, bedzie ok 2 pierwsze tyg najgorsze, a potem z górki

Aninis dla mnie te masaze sa w ogole malo komfortowe.. paznokiec mi podraznia mimo ze na krotko mam, nie wiem cos jest nie teges. chociaz wczoraj wreszcie znalazlam dość dogodną pozycję i jest znacznie lepiej. ale nic mnie nie szypie, jedynie taki dyskomfort czuje, ale to tylko jak mocno napieram na te miejsca.. a olejek mam z migdałów. moze masz jakies uczulenie na olejek akurat taki? sprobuj nawet zwykłą oliwą jeden dzien i zobacz jak reagujesz.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:44   #4307
butterfly20
Zakorzenienie

Haha nie wiem czmeu mi gratulujecie czopa:PPP

Byłam na ktg, ale na samolocie mnie nie badali... I 5 ładnych skurczyków się zapisało, ale mała jakaś mało ruchliwa jest ostatnio...

Cytat:
Cuda!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:45   #4308
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Byłam na ktg, ale na samolocie mnie nie badali... I 5 ładnych skurczyków się zapisało, ale mała jakaś mało ruchliwa jest ostatnio...

Cuda!
U mmie też spokojna ostatnio ;-) u sasiadki tez dziewczynka a znowu ruchow baardzo duzo.
Stary 2016-01-29, 14:46   #4309
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Cuda!

Motyl nie chce nic mowić ale maluchy zmniejszają ruchliwość przed porodem zaraz. A jesXze ten czop :p zaciskają nogi kochana

Sent from my iPhone using Tapatalk

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-29, 14:47   #4310
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Paula super ciuszki
Marta wreszcie!!!! To będzie Zocha-Wstydziocha :P
A my po ktg wszystko w normie od poniedziałku śmigamy już codziennie.
W nocy miałam kilka bolesnych skurczy ale to te przepowiadacze
Teraz piorą sie ciuszki z allegro a ja znowu biorę się za prasowanie...
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:47   #4311
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Motyl nie chce nic mowić ale maluchy zmniejszają ruchliwość przed porodem zaraz. A jesXze ten czop :p zaciskają nogi kochana

Ty jej nie strasz :-P i mnie przy okazji :-D
Stary 2016-01-29, 14:47   #4312
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
U mmie też spokojna ostatnio ;-) u sasiadki tez dziewczynka a znowu ruchow baardzo duzo.
Moje to oboje wiecznie spały na ktg...Lilka tylko raz taka "żywa" była...dzień przed porodem, po mandarynkach A ogólnie to u mnie co jedno dziecko to się więcej rusza w brzuchu...
Stary 2016-01-29, 14:51   #4313
Zakorzenienie

Cytat:
Ty jej nie strasz :-P i mnie przy okazji :-D

Ja nie straszę ja tylko sugeruje

Stary 2016-01-29, 14:54   #4314
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Pogadalam troszke z rodzicami na skypie

oni juz czy wody mi odeszły ;D

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-29, 14:56   #4315
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Pogadalam troszke z rodzicami na skypie

oni juz czy wody mi odeszły ;D
A ja czekam na skype na M Zapóźniony dziś bo w sklepie był jak wstał, potem zrobić obiad i zjeść...
Ugotowałam gar kompotu
Stary 2016-01-29, 14:57   #4316
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem wiem Donoszone jesteśmy, tragedii nie będzie
No ale, wiadomo, wolę żeby sobie poczekała.
Chociaż naprawdę mam już schizy...może jakby mnie na samolocie zbadali to bym była spokojniejsza, ale akurat moja ginka była na sali operacyjnej no i nie pogadałam z nią nawet

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 15:12   #4317
figa84
Zakorzenienie

Cytat:

figa kilka tygodni ale to juz taki calkiem dojscie do siebie chyba masz na mysli? to akurat prawda przeciez polog nie bez przyczyny trwa 6 tyg, a w tym czasie nie powinno sie dzwigac i nadwyrezac. ale do normalnego funkcjonowania po sn zwykle wystarcza pare godzin
pytanie brzmiało "do stanu z przed ciąży" więc założyłam standardowego, że mogę sobie biegać, skakać, dzwigać, ćwiczyć
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 15:16   #4318
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
pytanie brzmiało "do stanu z przed ciąży" więc założyłam standardowego, że mogę sobie biegać, skakać, dzwigać, ćwiczyć
a to do takiego stanu to liczę cały połóg ale do w miarę funkcjonowania i ogarnięcia podstawowych rzeczy jakieś 5-7 dni myślę że pierwszy tydzień będzie najgorszy a później już coraz lepiej

Stary 2016-01-29, 15:17   #4319
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
A ja czekam na skype na M Zapóźniony dziś bo w sklepie był jak wstał, potem zrobić obiad i zjeść...
Ugotowałam gar kompotu
Aga ty to lubisz te kompoty co ?

Co jakiś czas je robisz
Ja nigdy nie robiłam kompot

Mia i Tosia <3

Stary 2016-01-29, 15:18   #4320
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
a to do takiego stanu to liczę cały połóg ale do w miarę funkcjonowania i ogarnięcia podstawowych rzeczy jakieś 5-7 dni myślę że pierwszy tydzień będzie najgorszy a później już coraz lepiej
to tak
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości