Wrześniówki 2016 <3 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-29, 13:42   #2071
Wilanka
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Teściowie mają trzy koty - nigdy nie miałam żadnych problemów. Nawet przed zajściem w ciążę normalnie ten kot w biurze się koło mnie kręcił i też nic się nie działo. Zapytam się ginekologa dzisiaj. Lekarz przepisał mi inhalacje i hascosept, psiknęłam sobie do gardła raz, wczoraj wieczorem, inhalacji nie zrobiłam jeszcze żadnej, bo po prostu kompletnie nic mnie nie boli. To jest niemożliwe, żeby samo przeszło, akurat dzisiaj, od ręki. I to by też wyjaśniało, dlaczego na zwolnieniu tydzień temu czułam się okej, a jak wróciłam do pracy, to stopniowo się pogarszało.
Owszem, może akurat ci się uaktywniła alergia. Mam nadzieję, że mi nic takiego nie wyskoczy bo nasz kot to pieszczoch nie z tej ziemi ;-) Zawsze lepiej sprawdzić i dopytać niż się zastanawiać i myśleć nad tym niepotrzebnie
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 13:47   #2072
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sporo przytyłam przez ostatnie półtora roku - praca siedząca etc. Małż ode mnie ucieknie jeżeli usłyszy wagę dzisiaj

I jeszcze taka ciekawostka: wczoraj internista zrobił mi bardzo dokładny wywiad. Spytał, czy mam zwierzęta w domu. To mówię, że mam papugę (od prawie 6 lat, to moja piąta papuga i nigdy nie miałam ani cienia alergii), a do biura codziennie przychodzi kot sąsiadów i siedzi z nami cały dzień. I lekarz powiedział, że w ciąży mogą wyjść alergie, których wcześniej w ogóle nie było. Ma któraś z was jakieś futrzaste albo pierzaste stworzenia w domu? Zauważyłyście jakieś dziwne objawy? Albo może któraś z Was w ogóle ma alergię na koty? Z tego co czytałam, przeważnie ma się taki lejący katar i łzawienie oczu, a ja mam tylko ból gardła. Po prostu zbyt podejrzane jest dla mnie to uspokojenie objawów dzisiaj - nie wierzę, że aż taką różnicę robi niewychodzenie na dwór. Gdyby tak było, po wejściu do biura, z zimna, powinno mi się robić stopniowo lepiej, a z biegiem czasu jest coraz gorzej.
Ja mam 2 koty i psa. Objawów alergii brak
A w biurze nie masz klimy? U mnie jest tak okropne powietrze w pracy, że nawet moje mega przesuszone w domu go nie przebije :/

Trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę

U mnie dzisiaj brak kłucia w boku i śluz też normalny
Stary 2016-01-29, 13:50   #2073
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ja mam 2 koty i psa. Objawów alergii brak
A w biurze nie masz klimy? U mnie jest tak okropne powietrze w pracy, że nawet moje mega przesuszone w domu go nie przebije :/

Trzymam kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę

U mnie dzisiaj brak kłucia w boku i śluz też normalny
Dzięki super, że plamienia ustały i dobrze się czujesz mnie czasami kłuje w boku, ale w żadnym wypadku nie macica ani jajnik, prędzej jakieś przyczepy przy pachwinach. Nie mogę się przeciągać za bardzo

No właśnie klimy nie mamy, to by dużo wyjaśniało. Tylko to jest stare budownictwo (z przełomu XIX i XX wieku), może tam jaki grzyb siedzi, tylko ja go nie zauważyłam jeszcze...
. /Sting

Edytowane przez Samarinda
Czas edycji: 2016-01-29 o 13:51
Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:03   #2074
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
I jeszcze taka ciekawostka: wczoraj internista zrobił mi bardzo dokładny wywiad. Spytał, czy mam zwierzęta w domu. To mówię, że mam papugę (od prawie 6 lat, to moja piąta papuga i nigdy nie miałam ani cienia alergii), a do biura codziennie przychodzi kot sąsiadów i siedzi z nami cały dzień. I lekarz powiedział, że w ciąży mogą wyjść alergie, których wcześniej w ogóle nie było. Ma któraś z was jakieś futrzaste albo pierzaste stworzenia w domu? Zauważyłyście jakieś dziwne objawy? Albo może któraś z Was w ogóle ma alergię na koty? Z tego co czytałam, przeważnie ma się taki lejący katar i łzawienie oczu, a ja mam tylko ból gardła. Po prostu zbyt podejrzane jest dla mnie to uspokojenie objawów dzisiaj - nie wierzę, że aż taką różnicę robi niewychodzenie na dwór. Gdyby tak było, po wejściu do biura, z zimna, powinno mi się robić stopniowo lepiej, a z biegiem czasu jest coraz gorzej.
Ja mam lekką alergię na koty, ale głównie się ujawnia jak jestem przeziębiona - czyli i tak mam podrażnioną śluzówkę. Wtedy kicham bardziej jak wygłaszczę jakiegoś mruczka.

Cytat:
No właśnie klimy nie mamy, to by dużo wyjaśniało. Tylko to jest stare budownictwo (z przełomu XIX i XX wieku), może tam jaki grzyb siedzi, tylko ja go nie zauważyłam jeszcze...
No grzyb to najgorsze świństwo. Ja właśnie od spania z grzybem dostałam alergii jak byłam nastolatką. Rodzice wymienili okna i okazało się, że są za szczelne, za łóżkiem mi się grzyb zrobił.
Ja bym zwalała na coś co masz w pracy skoro w domu teraz jest ok. Jak nie ma klimy to już sama nie wiem. Elektryzują ci się tam włosy? Może masz tam właśnie jakieś mega suche powietrze? Chociaż w starych budynkach to częściej właśnie wilgoć i grzyb...
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:10   #2075
lianeska
Zakorzenienie

dziewczyny..jak kichacie to też was boli chwile pod brzuchem wtedy?

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:20   #2076
aisot
Rozeznanie

Dziewczyny ratunku!!! w żadnych spodniach nie jest mi wygodnie, a nawet większość legginsów złe na mnie juz wyglada, wpija mi sie w talii brzydko albo wiszą w kroku jak w brzuchu sa dobre. Mam wrażenie ze naprawdę zaczynam rosnąć. To jakis 7-8 tydzień. Możliwe to?! Jakie ciuchy nosicie? Bo ja sie zaraz żalamie nie należę do chudych i cieżko mi wyglądać ładnie w jeansach np wiec od zawsze nosze legginsy ( nogi mam szczupłe)
aisot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:24   #2077
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratunku!!! w żadnych spodniach nie jest mi wygodnie, a nawet większość legginsów złe na mnie juz wyglada, wpija mi sie w talii brzydko albo wiszą w kroku jak w brzuchu sa dobre. Mam wrażenie ze naprawdę zaczynam rosnąć. To jakis 7-8 tydzień. Możliwe to?! Jakie ciuchy nosicie? Bo ja sie zaraz żalamie nie należę do chudych i cieżko mi wyglądać ładnie w jeansach np wiec od zawsze nosze legginsy ( nogi mam szczupłe)
ja kupiłam w c&a spodnie dla ciężarówek i o wieleeele lepiej
też mam brzuch już spory (nosilam rozmiar 42 przed ciążą)a teraz mi w góre idzie. lekarz mówił mi,że u każdej inaczej to wygląda i bym się nie stresowala. Jeansy itp u mnie odpadaja zwykłe bo brzuch mnie po5min napierd..

ℒℴѵℯ ..

Edytowane przez lianeska
Czas edycji: 2016-01-29 o 14:26
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-29, 14:24   #2078
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem typowa klepsydra, z wiecznym kompleksem na punkcie swojego tyłka i ud. No wielkie są i tyle, co bym nie robiła. Kupiłam ostatnio dżinsy - pierwszy raz od dawna nie takie na styk (bo przecież zaraz schudnę, mhm...), tylko takie rozmiar większe, nieco luźniejsze. I dobrze, że takie kupiłam, bo generalnie nie mogę się już komfortowo zgiąć w pół. Jestem rozdęta jak zeppelin, muszę zapytać ginekologa dzisiaj o jakąś poradę, ale wzdęcia mam od zawsze (i pewnie na zawsze) - teraz to jest inny rodzaj "ciasnoty". Teoretycznie jestem dzisiaj w 6t0d
. /Sting

Stary 2016-01-29, 14:30   #2079
Lea_ny
Zakorzenienie

A ja właśnie się zorientowałam, ze w końcu przestały mi spadać spodnie Bo wiecznie za luźno mi było :p

Jak pochwaliłam, to znowu zaczął mnie kłuć ten jajnior :/

Samarinda, o której masz wizytę?
U mnie też teoretycznie według owulacji jest 6t0d, ale pewnie miałam zagnieżdżenie później, niż Ty, bo dopiero kilka dni później miałam taką betę jak Ty Ja jeszcze tydzień muszę czekać do terminu, który gin wyznaczył na kolejne USG :/

Edytowane przez Lea_ny
Czas edycji: 2016-01-29 o 14:35
Lea_ny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:36   #2080
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam też waga potrafi skoczyć o 2 kg w ciągu 2 dni?
Ja mam nawyk ważenia codziennie ale po to, żeby zsumować średnią tygodniową. I wychodziło mi od poniedziałku już 56-56,5-57-56,5-56,2 dzisiaj. Także do kilograma w ciągu tygodnia może się bujać a czy dwa? To zależy. Mogłaś ważyć się w domu przed posiłkiem bez ubrań i u lekarza po jedzeniu w ubraniach.
Waga na siłowni od początku roku zaczęła mi pokazywać prawie kilo mniej jak w domu, bo taka jej uroda

Także jak ma Cię to uspokoić to proponowałabym jeden tydzień takiego monitu i wyciągnięcie średniej, ale zawsze ta sama pora, waga i rodzaj ubrania w jakim stajesz, zawsze w tym samym miejscu.

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
dziewczyny..jak kichacie to też was boli chwile pod brzuchem wtedy?
No. Bardzo. A że ja mam uszkodzony odcinek lędźwiowy to jak tylko mam kichać od razu robię pad do przysiadu (to trochę łagodzi uderzenie, zwykle mam uczucie, jakby ktoś przywalił mi młotkiem z tyłu a teraz jeszcze dźgnął z przodu) a jak nie mogę to naciskam na koniec nosa i kichanie samo mija

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
U mnie nadal wszystkie obcisłe spodnie, chociaż w mojej ocenie też coś mi się już lekko nad nimi przelewa, ale widzę to tylko ja
Może popatrzysz za cygaretkami z odsłoniętą kostką albo spodniami typu boyfriend? Oba kroje są teraz szalenie modne i oba mają "zaprogramowany" luźniejszy pas
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:37   #2081
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Ją ostatnio kupiłam sobie w Kappahl spodnie na gumce. bardzo wygodne. nie uciskaja mnie. Ja już jeansów już nie mogę nosić :-( a tak je uwielbiam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-29, 14:39   #2082
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
A ja właśnie się zorientowałam, ze w końcu przestały mi spadać spodnie Bo wiecznie za luźno mi było :p

U mnie też teoretycznie według owulacji jest 6t0d, ale pewnie miałam zagnieżdżenie później, niż Ty, bo dopiero kilka dni później miałam taką betę jak Ty Ja jeszcze tydzień muszę czekać do terminu, który gin wyznaczył na kolejne USG :/
ja jak byłam wczoraj na usg to lekarz ocenił na 6t2d więc pewnie za tydzień już będziesz ładnie wszystko widziała ja kolejne badanie mam za 2 tyg

dzisiaj z ciekawości trochę szukam w internecie ginekologów na NFZ i np w Scanmedzie najbliższy termin jest na 21.03 a są nawet terminy na czerwiec :|

Edytowane przez ttuska
Czas edycji: 2016-01-29 o 14:45
ttuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:43   #2083
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Ja jestem typowa klepsydra, z wiecznym kompleksem na punkcie swojego tyłka i ud. No wielkie są i tyle, co bym nie robiła. Kupiłam ostatnio dżinsy - pierwszy raz od dawna nie takie na styk (bo przecież zaraz schudnę, mhm...), tylko takie rozmiar większe, nieco luźniejsze. I dobrze, że takie kupiłam, bo generalnie nie mogę się już komfortowo zgiąć w pół. Jestem rozdęta jak zeppelin, muszę zapytać ginekologa dzisiaj o jakąś poradę, ale wzdęcia mam od zawsze (i pewnie na zawsze) - teraz to jest inny rodzaj "ciasnoty". Teoretycznie jestem dzisiaj w 6t0d
O, zamień się U mnie rożek - szerokie bary, talia w zaniku, wąskie biodra, długie nogi. Od tyłu wyglądam jak szczupły facet Najbardziej boli ta talia, której już i tak mam mało i żyję nadzieją, że po ciąży nie zniknie tylko się pogłębi bo słyszałam, że biodra się poszerzają przez te 9msc. Dla mnie to by było super, bo póki co mam w nich 89cm a w barkach ponad 100

Zresztą jedno zdjęcie warte tysiąca słów Oszczędźcie mi i nie cytujcie, to je sobie potem wyrzucę, żeby nie dryfowało w sieci Proszę - rozmiar kombinezonu 36. BMI 19,8. Trener zaczyna pieśń o "noooo, tkanka tłuszczona na pograniczu normy, teraz rzeźb a mniej cardio". A nie wyglądam na chudzinkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12046935_10204920152817222_2545.jpg (117,8 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez weselna01
Czas edycji: 2016-01-29 o 14:55
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 14:43   #2084
aisot
Rozeznanie

Czyli nie tylko mi ciasno. zdziwiłam sie bo niby schudłam przez wymioty a sie czuje jak bańka
Stary 2016-01-29, 15:21   #2085
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:

O 18:55
Ja już sama nie wiem jak mam liczyć. OM miałam 13 grudnia, czyli wypada końcówka 6 tc. Tydzień temu byłam na tym awaryjnym usg, pęcherzyk 12 mm, opisany jako 5t0d. Dlatego zostałam filologiem, a nie ścisłowcem aha, owulacja była 29-30 grudnia, czyli 4 tygodnie temu.

Ja mam w talii niecałe 70, a w tyłku 105, więc wiecie. Wyglądam jak pająk z wielkim odwłokiem
. /Sting

Edytowane przez Samarinda
Czas edycji: 2016-01-29 o 15:24
Stary 2016-01-29, 15:27   #2086
Zefirkowa
Rozeznanie

Ja przy ważeniu u gina się wystraszyłam - 2 kg więcej niż zwykle. Tak jak mówiłam brzuch mam w zasadzie od początku napompowany. Nic nie poradzę. Jeansy przyciasne więc przerzuciłam się na sukienki
Zefirkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 15:29   #2087
aneczkakropeczka
Raczkowanie

Cytat:
Mam to samo.... nie mogę nosić jeansów, bo mnie uciskają, już czasem w legginsach jest mi niewygodnie i jak siedzę, to muszę je opuszczać jak najbardziej pod brzuch, a co będzie później...
Niby przez chorobę schudłam ostatnio 4kg, ale wydaje mi się, że jest mnie więcej, brzuch się zaokrągla i już raczej znajomym nie powiem, że się najadłam i mnie trochę wydyło

Współczuję dziewczynom, które męczą mdłości, wymioty itp... u mnie na szczęście tylko czasami pojawiają się słowa 'zaraz rzygnę' (przepraszam za bezpośredniość), ale na tym się kończy
Dziś rano byłam na badaniu na grupę krwi (moimo, że mam wpisaną w książeczkę zdrowia, gin kazał powtórzyć), niestety do przychodni muszę dojeżdżać ok. 10 km, więc kanapka w torbie, by ją zjeść od razu po wyjściu z pobrania jest niezastąpionym jej wyposażeniem Na drugie śniadanie wtrąbiłam miseczkę kapusty kiszonej, gruszkę, przepiłam kawą i przegryzłam ogórkiem kiszonym po pół godz żałowałam, bo brzuch mnie zaczął boleć, ale przynajmniej pragnienia zaspokojone :P

Kocham Cię od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, ja Twoja mama.

aneczkakropeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 15:37   #2088
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Ja już sama nie wiem jak mam liczyć. OM miałam 13 grudnia, czyli wypada końcówka 6 tc. Tydzień temu byłam na tym awaryjnym usg, pęcherzyk 12 mm, opisany jako 5t0d. Dlatego zostałam filologiem, a nie ścisłowcem aha, owulacja była 29-30 grudnia, czyli 4 tygodnie temu.

Ja mam w talii niecałe 70, a w tyłku 105, więc wiecie. Wyglądam jak pająk z wielkim odwłokiem
A ja od kilku lat byłam wymiarową 40. Często kupowałam na necie ciuszki, sukienki i zawsze było idealnie. A teraz już mnie poszerzyło, że spodnie muszą być 42.;/ Już się boję ile przytyję.
Stary 2016-01-29, 15:39   #2089
ttuska
Rozeznanie

Cytat:

to szybko dawaj znać po wizycie u mnie wymiaru pęcherzyka nie podawała tylko wymiar zarodka
Cytat:
Napisane przez aneczkakropeczka Pokaż wiadomość
Mam to samo.... nie mogę nosić jeansów, bo mnie uciskają, już czasem w legginsach jest mi niewygodnie i jak siedzę, to muszę je opuszczać jak najbardziej pod brzuch, a co będzie później...
Niby przez chorobę schudłam ostatnio 4kg, ale wydaje mi się, że jest mnie więcej, brzuch się zaokrągla i już raczej znajomym nie powiem, że się najadłam i mnie trochę wydyło

Współczuję dziewczynom, które męczą mdłości, wymioty itp... u mnie na szczęście tylko czasami pojawiają się słowa 'zaraz rzygnę' (przepraszam za bezpośredniość), ale na tym się kończy
Dziś rano byłam na badaniu na grupę krwi (moimo, że mam wpisaną w książeczkę zdrowia, gin kazał powtórzyć), niestety do przychodni muszę dojeżdżać ok. 10 km, więc kanapka w torbie, by ją zjeść od razu po wyjściu z pobrania jest niezastąpionym jej wyposażeniem Na drugie śniadanie wtrąbiłam miseczkę kapusty kiszonej, gruszkę, przepiłam kawą i przegryzłam ogórkiem kiszonym po pół godz żałowałam, bo brzuch mnie zaczął boleć, ale przynajmniej pragnienia zaspokojone :P
oj to chyba nam się szykuje mały mężczyzna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-29, 15:41   #2090
aisot
Rozeznanie

Cytat:

Filologiem? Jaki język?
Stary 2016-01-29, 15:41   #2091
superhuman
Zadomowienie

A mi znowu juz drugi raz w tym miesiącu idzie opryszczka!!! jak sobie radzicie w ciazy z tym cholerstwem?
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 15:43   #2092
Manddy
Zadomowienie

Weselna, na zdjęciu wcale nie wyglądasz jak mężczyzna Wygląda jakbyś miała i talię i biodra

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
dzisiaj z ciekawości trochę szukam w internecie ginekologów na NFZ i np w Scanmedzie najbliższy termin jest na 21.03 a są nawet terminy na czerwiec :|
A propos NFZ i dziewczyn, które jeszcze nie były na wizycie. Z tego co wiem, to żeby dostać skierowanie na bezpłatne badania to trzeba pojawić się u lekarza przed 10 tc. No chyba, że coś się zmieniło...
Tak więc w razie czego nie wybrzydzajcie w lekarzach za bardzo
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 15:46   #2093
chrupa
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam bardzo podobne wymiary A teraz cycki rosną i chudnę z ud, to się bardziej klepsydra robię

5t0d to skończony 5 tydzień czyli zaczęty 6 tydzień Więc teraz będzie końcówka tego 6 tygodnia, wszystko się zgadza
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 15:56   #2094
ttuska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Weselna, na zdjęciu wcale nie wyglądasz jak mężczyzna Wygląda jakbyś miała i talię i biodra

A propos NFZ i dziewczyn, które jeszcze nie były na wizycie. Z tego co wiem, to żeby dostać skierowanie na bezpłatne badania to trzeba pojawić się u lekarza przed 10 tc. No chyba, że coś się zmieniło...
ja w scanmedzie nie wybrzydzałam i pierwszy lepszy znalazłam a Ty Mandy znalazłaś jakiegoś w Krakowie na NFZ?
Stary 2016-01-29, 16:05   #2095
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość

Ja słyszałam tylko o tym, ze zeby dostać becikowe, to trzeba pójść do lekarza przed 10. tygodniem.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-29, 16:05   #2096
_itakinie_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
A mi znowu juz drugi raz w tym miesiącu idzie opryszczka!!! jak sobie radzicie w ciazy z tym cholerstwem?
Mi lekarz kazał smarować zoviraxem i powiem, że był wyjątkowo skuteczny

Ps. Pozdrowienia od majówek, ja tylko przechodziłam
Stary 2016-01-29, 16:07   #2097
nelyen
Zadomowienie

Też się nie mieszczę w moje ulubione spodnie :/ a byłam pewna że to jeszcze za wcześnie... Cóż zostają spódnice i sukienki ^^

Cały dzień przespany, tego mi było trzeba jak się okazuje, czuję się już dużo lepiej

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 16:12   #2098
favianna
Zakorzenienie

Ja zimno smarowalam trochę olejkiem z drzewa herbacianego i trochę amolem i pomogło bardzo.
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 16:16   #2099
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
ja w scanmedzie nie wybrzydzałam i pierwszy lepszy znalazłam a Ty Mandy znalazłaś jakiegoś w Krakowie na NFZ?
Idę do tego, do którego kiedyś chodziłam. Zaryzykuję, w końcu idę tylko po skierowanie. Odsiedzę 3h i zobaczymy co mi powie Pewnie da mi skierowanie na mocz i morfologię

Cytat:
Ja słyszałam tylko o tym, ze zeby dostać becikowe, to trzeba pójść do lekarza przed 10. tygodniem.
Ja się tak dowiedziałam od ww lekarza. Trafiłam do niego chyba w 11 tc. to mi powiedział, że już mi nie przysługują bezpłatne badania, tylko do 10 tc. No ale to było te 1,5 roku temu to mogło się pozmieniać.

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
Też się nie mieszczę w moje ulubione spodnie :/ a byłam pewna że to jeszcze za wcześnie... Cóż zostają spódnice i sukienki ^^
Nie mam ani jednej sukienki a spódnice mam dwie i obie całkiem dopasowane tak więc też odpadają.
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 16:18   #2100
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka

A becikowe to nie po porodzie dopiero sie składa wnioski?

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Ja zimno smarowalam trochę olejkiem z drzewa herbacianego i trochę amolem i pomogło bardzo.

Musze wyslac tz po amol... Kiedyś zawsze pomagał mi sonol ale w ciazy nie mozna
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości