Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-29, 15:06   #2701
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII

Ja mam gdzieś jeszcze stara wersję.. Ale nie polubiłam się z nią i tak stoi do tej pory. Jednak wiem że kilka dziewczyn sobie tu chwalilo. A dawno nie widziałam jej na półkach
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 15:13   #2702
Klaudenc
Moderator

Mnie ciekawi czy ta nowa Nivea nadal będzie tak śmierdzieć i jaki ma skład , ogólnie te nowe linie. Jakby miała tak dobre składy jak poprzednio i nie waliła tak bardzo szarym mydłem to bym brała od razu kilka na zapas W ogóle w tym roku producenci wszystko pozmieniali, nawet w zwykłym Lidlu i Aldi :O Jak jakaś mafia xD
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 15:15   #2703
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Chciałam zrobić zdjęcie ale ochroniarz się czail za rogiem Haha
Kurcze niedobrze że kombinują ze składami :/ Dali by spokój, co my będziemy w końcu używać
Stary 2016-01-29, 15:21   #2704
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Chciałam zrobić zdjęcie ale ochroniarz się czail za rogiem Haha
Kurcze niedobrze że kombinują ze składami :/ Dali by spokój, co my będziemy w końcu używać
Krem z Lidla za 3 złote, szampon Familijny i olej kuchenny
Stary 2016-01-29, 15:42   #2705
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Krem z Lidla za 3 złote, szampon Familijny i olej kuchenny
Portfel od razu będzie cięższy wszyscy powinni być w sumie zadowoleni Haha albo zaczniemy kręcić własne kosmetyki jak czarownice

Kupiłam sobie dziś kallosa blueberry, odżywkę z ziaji pomarańczowa, Nivea long repair i timotei drogocenne olejki. Czuję się zadbana ale teraz mam dylemat co użyć żeby włosy zabezpieczyć dość dobrze i żeby ładnie wyglądały. Notabene.. Dawno.nie miałam tyłu kosmetyków Haha
Stary 2016-01-29, 15:44   #2706
agno
Raczkowanie

Dot.: Krótkie kręcioły - fryzury i stylizacja

nikt, naprawdę nikt, nie jest zainteresowany krótkimi lokami?

odważyłam się, ścięłam wszystko, co zniszczone, wygoliłam tu i ówdzie i jestem zachwycona zadziorną czupryną

gdyby ktoś miał podobny dylemat, nie ma co się bać i ciąć, krótkie kręcone włosy mają ogromny urok!
agno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 16:33   #2707
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Pannaatopowa - na pewno musisz spróbować reanimacji rano u myszki na blogu dużo o tym jest w FAQ też
Ja nigdy nie czesze rano bo mam grzywe lwa.
Podasz może adres bloga?

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Soupir bordeaux Pokaż wiadomość

Ja też mam ten problem, że myję włosy wieczorem, a rano często jest juz po ładnych lokach, więc jak chcę mieć na następny dzień kręcone włosy, to nie robię na noc koczka, tylko spinam je dość luźno klamrą, a to co się nie załapało to podpinam żabkami.
Nie mam z czego zrobić koka. Włosy mam do ramion.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-29, 16:38   #2708
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Podasz może adres bloga?
Myszka ma chyba w podpisie adres ale proszę kasianafali pl
Stary 2016-01-29, 16:41   #2709
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ej dziewczyny dzisiaj w Rossmanie rzucił mi się w oczy krem Nivea flexible curls. On był wycofany nie? To chyba wrócił do łask alko w nim nie zauważyłam
Wrzucam zdjęcie z półki, niestety napisy trochę nieczytelne się zrobiły :/
Miałam go. Nie robi nic. Jak wszystkie Nivee do wlosów.

Kiedyś używałam maski L'oreal Professionnel Culr Contour. Nie do kupienia w sklepie. Ale odchodzę od kosmetyków testowanych na zwierzętach. Co polecacie? Jak zabezpieczacie wlosy przed wyjściem na zewnatrz?

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
Stary 2016-01-29, 16:43   #2710
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Pannaatopowa silikony nic innego tak nie zabezpieczy
Stary 2016-01-29, 16:45   #2711
pannaatopowa
Zakorzenienie

Cytat:
Myszka ma chyba w podpisie adres ale proszę kasianafali pl
Dziękuję

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Pannaatopowa silikony nic innego tak nie zabezpieczy
Ojciec coś ma w warsztacie... A serio? Co polecasz? Nigdy nie używałam takich specyfików.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-29, 17:14   #2712
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Portfel od razu będzie cięższy wszyscy powinni być w sumie zadowoleni Haha albo zaczniemy kręcić własne kosmetyki jak czarownice

Kupiłam sobie dziś kallosa blueberry, odżywkę z ziaji pomarańczowa, Nivea long repair i timotei drogocenne olejki. Czuję się zadbana ale teraz mam dylemat co użyć żeby włosy zabezpieczyć dość dobrze i żeby ładnie wyglądały. Notabene.. Dawno.nie miałam tyłu kosmetyków Haha
Ooo a która to ta pomarańczowa, nigdy nie widziałam jej, jakaś nowa?

pannaatopowa - od siebie do zabezpieczania mogę polecić krem z Lidla z masłem shea i odżywki b/s ziaji.
Stary 2016-01-29, 17:17   #2713
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ooo a która to ta pomarańczowa, nigdy nie widziałam jej, jakaś nowa?

pannaatopowa - od siebie do zabezpieczania mogę polecić krem z Lidla z masłem shea i odżywki b/s ziaji.
O ta: http://ziaja.com/kosmetyki/1567,odzy...ielki-pszenicy
W ogóle dopiero po kupnie zorientowalam się że wszędzie jest amodethicone. No cóż trudno i tak używam szamponu z sls więc nie powinno być tragedii.

Do zabezpieczenia to chyba olejek z GP albo chi. Nie pamiętam dokładnie. Ja nie zabezpieczam - wystarczy mi odżywka bs i żel
Stary 2016-01-29, 21:48   #2714
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Oooj chyba się polubię z tym różowym żelem.

Wrzucam mały fotoreportaż, może komuś się przyda.

Zdj. 1: Gdy chcę mieć piękne loki, do takiego stanu doprowadzam włosy przed suszeniem. Staram się, aby każde pasmo było dokładnie pokryte żelem, nakładam go dużo, wygładzam wszystkie pasma, żeby włosy się dobrze skleiły i jak najmniej odstawało, potem lekko podkręcam każde pasmo palcami zgodnie z jego naturalnym kierunkiem skrętu. Pod koniec nakładam dodatkową ilość żelu na końcówki, bo tam najłatwiej ścieka i się ściera, a następnie mocno, ale powoli ugniatam loki (bardzo krótko).

Zdj. 2: Tak wyglądają u mnie sucharki. Zazwyczaj wtedy jest koszmar wizualny, ale nie ma co się przejmować na tym etapie. Grzywkę podpinam małą żabką, żeby ją dodatkowo podnieść oraz żeby mi nie przeszkadzała np. przy robieniu makijażu.

Zdj. 3-6: Loki odgniecione. Mięciutkie, sprężyste, och i ach!

Muszę jeszcze trochę poćwiczyć używanie tego żelu, bo końcówki mi wyszły marne, ale efekt już teraz bardzo mi się podoba. (Może dałam za dużo serum silikonowego pod żel.) Jedyne co, to trochę się boję o trwałość loków przy tutejszej wilgotności.

Produkty, których użyłam:
Przed myciem: 1h maska Ziaja z jedwabiem pod olej z orzechów włoskich
M: szampon HE różany
O: Tresemme Naturals Vibrantly Smooth
Serum silikonowe: Garnier Fructis Moroccan Sleek
Żel: Dippity-do Girls With Curls
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png 29 stycznia 2016_1.png (501,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: png 29 stycznia 2016_2.png (257,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: png 29 stycznia 2016_3.png (411,6 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: png 29 stycznia 2016_4.png (384,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: png 29 stycznia 2016_5.png (341,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: png 29 stycznia 2016_6.png (323,0 KB, 22 załadowań)
Stary 2016-01-29, 23:06   #2715
Klaudenc
Moderator

Świetny efekt Sama nie próbowałam tej metody od dawna, próbowałam paru żeli ale żaden nie robił tych 'sucharków'. Kiedyś tylko w gimnazjum pamiętam że nakładałam żel na mokre włosy, one potem właśnie się robiły takie zaschnięte i jak odgniotłam to były pięknie skręcone. Nie mam pojęcia jaki żel by kupić żeby taki efekt móc uzyskać, często są za słabe albo takie klejące.
Stary 2016-01-30, 07:17   #2716
pannaatopowa
Zakorzenienie

Piękny efekt. Miałam całkiem podobne wlosy. I chcę do nich wrócić.

Pytanie z innej beczki. Któraś używa żelu Joanna Rzepa. Świetnie na mnie działał, ale od wiele miesięcy nigdzie nie moge dostać. A szukałam w marketach, rossmanie i.. ogólnie gdzie jestem się za nim rozglądam.

Stary 2016-01-30, 10:16   #2717
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Chwalę się. Wrzucam moje imprezowe loki.
Jest szał

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Pokaż wiadomość
Niech ta zima się już kończy bo rady nie daje takie mam zniszczone suche włosy, że normalnie masakra kołtun na kołtunie a oleje i sylikony nakładam cały czas, co mogę jeszcze zrobić ?
No mrozy dały w kość niestety, również nieciekawie wtedy miałam Mnie też przesusza gliceryna niestety. Ale radę dają inne nawilżające półprodukty - najlepiej panthenol i czasem aloes. No i olejowanie na nawilżającą maskę, np. kallosa aloe. No i cierpliwość, wiosna przyjdzie

Cytat:
Próbuje i na drugi dzień mam suchego dreda na głowie podczas mycia wyrywam kołtuny z głowy bo tego rozczesać nie idzie tak mi się włosy przerzedziły jak nigdy a jaką odżywką myjesz włosy ? ja myłam zawsze pottersem ale przez ten sylikon obciążone a joanna odpada moje włosy od razu reagują na alkohol totalnym przesuszeniem mam w domu jeszcze 4 kallosy cherry, blueberry, aloes i keratin myślicie, że można tym myć głowę ?
Do mycia fajna jest też maseczka scandic fruit - mi znowu spadła porowatość i mycie maską co mycie się już nie sprawdza, teraz zachwycam się szamponem babydream, tym ułatwiającym rozczesywanie z lewkiem Kallosy - można spróbować nimi myć, mnie troszkę obciążały i podrażniały skórę głowy.

Cytat:
U mnie się dobrze sprawdza kremowanie, świetna sprawa na zimę Już jakoś miesiąc suszy u mnie nie było albo i więcej, a nie olejuję i nie używam silikonów wcale.
Muszę wreszcie pokremować, pamiętam, że u Ciebie nawet kremik z gliceryną się sprawdził

Cytat:
Napisane przez AngiePr Pokaż wiadomość
U mnie genialnie sprawdziła się właśnie ta maska z ziaji z ceramidami. Fajny mają też ten szampon kozie mleko z keratyną
Lubiłam tę z jedwabiem, na ceramidową się czaję

Cytat:
Hej Dawno mnie tu nie było, ale postawiłam głównie na denkowanie produktów i nie chciałam się kusić I tak już widzę dno w kosmetykach więc pora na łowy Z powodu burzy hormonów moje włosy już się nie kręcą jak kiedyś niestety. Obcięłam je trochę, bo myślałam, że to może ciężar robił swoje, ale niestety zero efektu, a jeszcze gorzej.. I pomyślałam, że skoro nie chcą się kręcić to je spróbuję wygładzić/wyprostować? Może macie pomysł na jakieś kosmetyki które wyprostują te trochę?
Silikony i dużo olejowania

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
łooo mocarny ten żel

Kasiu dziękować, mam nareszcie loczki
tzn będę miała jak go odgniotę
Szał no nie Te suchary tak sztywne, że TŻ się śmiał, że mi się włosy połamią zaraz

Cytat:
Bardziej mi chodziło o to aby wprowadzić pielęgnację. Przez rok to był peeling z olejami oraz szampon. Właściwie żadnych odżywek, masek czy zabezpieczania włosów.

Po mrozach mam siano na głowie. Więc na początek mam pytanie do pracujacych. Jak sobie radzicie z wczesnym wstawaniem? Wcześniej wstawałam rano, trzymałam maskę, mycie, jakąś odżywkę, wtedy suszenie (albo i nie), piankę/żel i nadawałam się do wyjścia. Ponieważ teraz mam normalną pracę 7-15 to zastanawiam się jak to ogarnąć. Gdy umyję wieczorem włosy to rano mam masakrę na głowie. Rano musze uczesać. Wtedy robi mi sie puch, ale wyglada lepiej niż "kazdy włos w inną stronę". Lepiej, ale nie dobrze. Wiem na pewno, że czesaniem rozwalam skręt. Z odżywiania mam zamiar wrócić do alterry z granatem, oleje (oliwa, migdałowy i rycynowy), szampon z Sylveco. Jakie odżywki? Co robić aby rano jakoś wyglądać? Jak je zabezpieczać?

Będę wdzięczna za każdą wskazówkę
U mnie mycie rano odpadało, jak wstawałam przed 5, musiałabym chyba o 4, a to już ciężko tak codziennie. Myłam włosy zawsze wieczorem, spałam w sucharkach nieodgniecionych albo odgniecionych - a rano moczyłam włosy i podsuszałam suszarką z dyfuzorem. Odgniatałam żel i gotowe - reanimacja rano konieczna, ale całość zajmuje 10-15 minut, a mycie dużo dłużej
Nie tak dawno pisałam o reanimacji, może coś sobie znajdziesz
http://www.kasianafali.pl/2015/12/re...ac-fale-i.html

Cytat:
Pannaatopowa - na pewno musisz spróbować reanimacji rano u myszki na blogu dużo o tym jest w FAQ też
Ja nigdy nie czesze rano bo mam grzywe lwa.

Cytat:
Noooo, byłam bardzo zadowolona z efektu. Ale oczywiście po kilku godzinach był już straszny puch.

Poszłam do sklepu tylko po opaskę na treningi, a wróciłam z całą siatą produktów do włosów. A dziś jeszcze dokupiłam 2 szampony. xD Ostatecznie kupiłam ten HE, bo ma dobre opinie. Podliczyłam swoje produkty do włosów i aktualnie mam ich w domu 49. xDD Najwyższy czas zacząć denkowanie. xD

Garnier właśnie wprowadził tutaj nową linię: Whole Blends. Opakowania są tak apetyczne, że ledwo się powstrzymałam przed kupieniem wszystkich. xD W szczególności kusi mnie "Coconut water and vanilla milk" http://www.garnier.ca/en-ca/hair-car...le-blends-hair
Faktycznie apetyczne Napisz koniecznie, jak się wszystko spisuje
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 10:23   #2718
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie ciekawi czy ta nowa Nivea nadal będzie tak śmierdzieć i jaki ma skład , ogólnie te nowe linie. Jakby miała tak dobre składy jak poprzednio i nie waliła tak bardzo szarym mydłem to bym brała od razu kilka na zapas W ogóle w tym roku producenci wszystko pozmieniali, nawet w zwykłym Lidlu i Aldi :O Jak jakaś mafia xD
Noo strasznie mydłem te nivejki śmierdziały hihi Nie mogłam używać już potem, na szczęście long repair nie sprawdzało się u mnie

Cytat:

Ojciec coś ma w warsztacie... A serio? Co polecasz? Nigdy nie używałam takich specyfików.
Sama lubię kurację marokańską z avonu, albo jedwab green pharmacy

Cytat:
Oooj chyba się polubię z tym różowym żelem.

Wrzucam mały fotoreportaż, może komuś się przyda.

Zdj. 1: Gdy chcę mieć piękne loki, do takiego stanu doprowadzam włosy przed suszeniem. Staram się, aby każde pasmo było dokładnie pokryte żelem, nakładam go dużo, wygładzam wszystkie pasma, żeby włosy się dobrze skleiły i jak najmniej odstawało, potem lekko podkręcam każde pasmo palcami zgodnie z jego naturalnym kierunkiem skrętu. Pod koniec nakładam dodatkową ilość żelu na końcówki, bo tam najłatwiej ścieka i się ściera, a następnie mocno, ale powoli ugniatam loki (bardzo krótko).

Zdj. 2: Tak wyglądają u mnie sucharki. Zazwyczaj wtedy jest koszmar wizualny, ale nie ma co się przejmować na tym etapie. Grzywkę podpinam małą żabką, żeby ją dodatkowo podnieść oraz żeby mi nie przeszkadzała np. przy robieniu makijażu.

Zdj. 3-6: Loki odgniecione. Mięciutkie, sprężyste, och i ach!

Muszę jeszcze trochę poćwiczyć używanie tego żelu, bo końcówki mi wyszły marne, ale efekt już teraz bardzo mi się podoba. (Może dałam za dużo serum silikonowego pod żel.) Jedyne co, to trochę się boję o trwałość loków przy tutejszej wilgotności.

Produkty, których użyłam:
Przed myciem: 1h maska Ziaja z jedwabiem pod olej z orzechów włoskich
M: szampon HE różany
O: Tresemme Naturals Vibrantly Smooth
Serum silikonowe: Garnier Fructis Moroccan Sleek
Żel: Dippity-do Girls With Curls
Rany, przecież Ty masz idealne te loczki, trzeba czasu, aby osiągnąć taki efekt, ale to jest wspaniałe

Cytat:
Świetny efekt Sama nie próbowałam tej metody od dawna, próbowałam paru żeli ale żaden nie robił tych 'sucharków'. Kiedyś tylko w gimnazjum pamiętam że nakładałam żel na mokre włosy, one potem właśnie się robiły takie zaschnięte i jak odgniotłam to były pięknie skręcone. Nie mam pojęcia jaki żel by kupić żeby taki efekt móc uzyskać, często są za słabe albo takie klejące.
Syoss men robi takie suchary jak nie wiem co

Cytat:
Piękny efekt. Miałam całkiem podobne wlosy. I chcę do nich wrócić.

Pytanie z innej beczki. Któraś używa żelu Joanna Rzepa. Świetnie na mnie działał, ale od wiele miesięcy nigdzie nie moge dostać. A szukałam w marketach, rossmanie i.. ogólnie gdzie jestem się za nim rozglądam.
U mnie widziałam go w kosmyku, albo w jakiś mniejszych osiedlowych drogeriach. W rossmanach czy hebe niestety nie widuję
Stary 2016-01-30, 11:26   #2719
Klaudenc
Moderator

U mnie Kasiu Syossa nie ma, taka bida no Jest tylko taki w srebrnym opakowaniu ale to chyba inny.
A kremowanie polecam tym kremikiem z Lidla do rąk z shea, on absolutnie nie przesusza, nie czuć tej gliceryny. Na totalnie przesuszone siano działa cudownie i daje ulgę niczym dobry krem do rąk na popękane rączki To co w codzienniku mam to właśnie po nocy z tym kremikiem kiedy borykałam się z bardzo przesuszonymi włosami.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-30, 11:40   #2720
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Jest szał

No mrozy dały w kość niestety, również nieciekawie wtedy miałam Mnie też przesusza gliceryna niestety. Ale radę dają inne nawilżające półprodukty - najlepiej panthenol i czasem aloes. No i olejowanie na nawilżającą maskę, np. kallosa aloe. No i cierpliwość, wiosna przyjdzie

Do mycia fajna jest też maseczka scandic fruit - mi znowu spadła porowatość i mycie maską co mycie się już nie sprawdza, teraz zachwycam się szamponem babydream, tym ułatwiającym rozczesywanie z lewkiem Kallosy - można spróbować nimi myć, mnie troszkę obciążały i podrażniały skórę głowy.

Muszę wreszcie pokremować, pamiętam, że u Ciebie nawet kremik z gliceryną się sprawdził

Lubiłam tę z jedwabiem, na ceramidową się czaję

Silikony i dużo olejowania

Szał no nie Te suchary tak sztywne, że TŻ się śmiał, że mi się włosy połamią zaraz

U mnie mycie rano odpadało, jak wstawałam przed 5, musiałabym chyba o 4, a to już ciężko tak codziennie. Myłam włosy zawsze wieczorem, spałam w sucharkach nieodgniecionych albo odgniecionych - a rano moczyłam włosy i podsuszałam suszarką z dyfuzorem. Odgniatałam żel i gotowe - reanimacja rano konieczna, ale całość zajmuje 10-15 minut, a mycie dużo dłużej
Nie tak dawno pisałam o reanimacji, może coś sobie znajdziesz
http://www.kasianafali.pl/2015/12/re...ac-fale-i.html

Faktycznie apetyczne Napisz koniecznie, jak się wszystko spisuje
Ja te maskę z Ziaji do wygładzania dzięki Tobie odkryłam i jak chce zafundować proteiny to tylko po nią sięgam. Wczoraj akurat zdenkowałam. A z ceramidami udało mi się dorwać, więc niedługo otworzę
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 13:04   #2721
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie Kasiu Syossa nie ma, taka bida no Jest tylko taki w srebrnym opakowaniu ale to chyba inny.
A kremowanie polecam tym kremikiem z Lidla do rąk z shea, on absolutnie nie przesusza, nie czuć tej gliceryny. Na totalnie przesuszone siano działa cudownie i daje ulgę niczym dobry krem do rąk na popękane rączki To co w codzienniku mam to właśnie po nocy z tym kremikiem kiedy borykałam się z bardzo przesuszonymi włosami.
Oj szkoda. Srebrny ponoć też jest fajny, ale nie robi tak mocnych sucharków, jeśli mówimy o tym samym Przeszukam, jakie kremiki mam

Cytat:
Napisane przez sandrek Pokaż wiadomość
Ja te maskę z Ziaji do wygładzania dzięki Tobie odkryłam i jak chce zafundować proteiny to tylko po nią sięgam. Wczoraj akurat zdenkowałam. A z ceramidami udało mi się dorwać, więc niedługo otworzę
Wspaniała jest ta biało-fioletowa Napisz koniecznie, jak się u Ciebie spisze ceramidowa

Poszłam na spacer na łąki w sucharkach z żelu, tak wiało i wywijało mi włosami na wszystkie strony, że prawie się odgniotły całe
Stary 2016-01-30, 13:48   #2722
sandra1515
Rozeznanie

Ja kupiłam w Rossie maskę z Dove tą z tej nowej serii do loków, znowu pewnie jakiś bubel ale chwytam się wszystkiego próbowałam tego kremu z lidla ale dla mnie szału nie zrobił będę jeszcze z czymś innym go zestawiać. Ogólnie byłam na włosowych zakupach kupiłam olejek z czarnuszki (śmierdzi niemiłosiernie) olejek z ostropestu jeszcze nie otwierany, belisse intense i siemię lniane właśnie jem z jogurtem poza tym zapas ziaji ceramidową i wygładzającą dla mnie ta pierwsza jest o wiele lepsza oraz odżywkę elseve moc olejków do spłukiwania i ten olejek elseve w kremie jest teraz za 20 zł mogę polecić nic nie tłuści tylko strasznie się z opakowania wylewa zapach nieziemski jak ktoś nie jest przekonany do standardowych olejków i boi się smalcu na głowie to polecam całym sercem mi zastąpił ziaje bs.
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 14:01   #2723
Klaudenc
Moderator

Nie kuście tymi ziajami :d Jestem od nich uzależniona i nie mam teraz żadnej i jestem na głodzie ziajowym, ubolewam okrutnie. Ale włosy są spoko więc nie będę szaleć z zapasem ziajek, co innego gdybym mogła stacjonarnie je sobie kupić. Kremy i mazidła do ciała ziajowe mają, ale cos do włosów to już pomarzyć można. Ja nie wiem, kremów kobiety używają ale odżywki i maski temat obcy i chyba dlatego nie sprowadzają bo by nie schodziło xD Rycynowej maski zużyłam 3 opakowania, pozostałe na pewno też są świetne.
Dzisiaj przy okazji zakupów jedzeniowych kupiłam w Aldi balsam do ciała z olejem sojowym i odżywkę z tym olejem. Ten balsam jest epicki, spróbuję na włosy też *.* A odżywka zobaczymy, miałam ją latem ale rozgumiała. Teraz się pozmieniało to może będzie ok
Stary 2016-01-31, 10:03   #2724
iwonsia01
Zadomowienie

hej dziewczynki Chcę się tylko pochwalić, że stan moich włosów znacznie się ostatnio poprawił. Widać zmiany im się podobają W dodatku mój mózg przestawił się z fazy : zapuszczenie włosów mimo zniszczeń i teraz podcinam sobie sama maszynką na równo. Mam teraz włosy lekko za ramiona, a w okolicy ramion są już dość gęste i wyrównane. Podoba mi się to Stylizacja przez to jest dużo łatwiejsza i włosy też krócej schną Byłam głupia, że zapuszczałam takie rzadkie końcówki aby tylko były długie:/ Teraz mam coś a'la long bob Jedynie jeśli chodzi o kolor obiecałam sobie, że w tym względzie sama nic już nie będę kombinować. Chcę być blond, otoczenie mi też to sugeruje, najlepiej się czuję w jasnych i nie ma co z tym walczyć.

Dzielnie też denkuję:
Wielka maska Bingo Spa poszła w zapomnienie, Garnier AiK, ale pewnie niedługo kupię jak coś innego mi się skończy, jedwab Leo wymęczyłam także po chyba 3 latach.

Czaję się z nowości na eliksir z Biovax.

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2016-01-31 o 10:10
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 12:02   #2725
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Syoss men robi takie suchary jak nie wiem co
oj tak !
dawno nie miałam takich sztywnych sucharów, serio mozna miec wrażenie, że włosy się połamią musze zredukować jeszcze jego ilość, bo ciężko mi sie go odgniata
kupiłam 5 tubek, starczy na jakiś czas

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 15:57   #2726
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
oj tak !
dawno nie miałam takich sztywnych sucharów, serio mozna miec wrażenie, że włosy się połamią musze zredukować jeszcze jego ilość, bo ciężko mi sie go odgniata
kupiłam 5 tubek, starczy na jakiś czas
Ale godny polecenia? Jaki efekt daje na Twoich włosach?
Stary 2016-01-31, 17:24   #2727
sandra1515
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ale godny polecenia? Jaki efekt daje na Twoich włosach?
Jest mega dla mnie do zamiennik Joanny mrożącej dobrze wydobywa skręt polecałaś kiedyś krem Gosha jak dobrze pamiętam szukałam go tyle razy i nie mogę znaleźć
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-31, 17:36   #2728
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Jest mega dla mnie do zamiennik Joanny mrożącej dobrze wydobywa skręt polecałaś kiedyś krem Gosha jak dobrze pamiętam szukałam go tyle razy i nie mogę znaleźć
Hmm na pewno są w Hebe, ale wiem, że nie każdym. Widziałam też w Wispolu, ale cena 39.90. W Hebe bez promocji 34,99 Trzeba szukać. Ja z kolei nie mogłam w Rzeszowie trafić w moich Rosmannach na ten żel dopiero dziś w rodzinnym mieście była cała półka. Nie kupiłam, bo mam te 2 duże słoje rosmannowe i w sumie sprawdzają mi się no i krem Gosha. Po Gosku mam miększe włosy na dłużej, a po tych żelach jest szał 1 dnia, na 2 fajnie po reanimacji z wodą+dyfuzor, ale jednak w dotyku bardziej suche. Oba efekty lubię w zależności o jaki mi aktualnie chodzi.

Ja z mrożącą się nie bardzo lubiłam, czyli może dla mnie za silny ten żel. Jak ogarnę włosy po pracy we wtorek albo w środę to pokaże wam fotki
Stary 2016-01-31, 20:12   #2729
zagubiona94
Raczkowanie

Dawno mnie tu nie było
Włosy jak to włosy, nie chce mi sie za bardzo o nie dbać. Znaczy daje im to, czego potrzebują ale bez zbędnego kombinowania. Jakoś się trzymają, ciągle związane je noszę, więc bez różnicy jak wyglądają. Podcięłam je ostatnio sama z jakieś 2 cm i końcówki sa takie fajne

A tak a propos stylizatorów to do moich fal fajnie sprawdza się piank do włosów kręconych Aussie, tylko nie nakładana na mokre włosy. Włosy po myciu wygniatam na musie z Pantne, potem ręcznikowanie daje im troszkę podeschnąć a potem raz czy dwa razy w ciągu schnięcia ugniatam je na piankę i fale są fajne i trwałe Tak robię jak schną naturalnie, z suszarką jeszcze nie próbowałam
Stary 2016-01-31, 20:41   #2730
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Jaki to mus z pantene?
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości