|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII
Ja mam gdzieś jeszcze stara wersję.. Ale nie polubiłam się z nią i tak stoi do tej pory. Jednak wiem że kilka dziewczyn sobie tu chwalilo. A dawno nie widziałam jej na półkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Moderator
|
Mnie ciekawi czy ta nowa Nivea nadal będzie tak śmierdzieć i jaki ma skład , ogólnie te nowe linie. Jakby miała tak dobre składy jak poprzednio i nie waliła tak bardzo szarym mydłem to bym brała od razu kilka na zapas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Chciałam zrobić zdjęcie ale ochroniarz się czail za rogiem Haha
![]() Kurcze niedobrze że kombinują ze składami :/ Dali by spokój, co my będziemy w końcu używać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Moderator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Portfel od razu będzie cięższy
![]() ![]() ![]() Kupiłam sobie dziś kallosa blueberry, odżywkę z ziaji pomarańczowa, Nivea long repair i timotei drogocenne olejki. Czuję się zadbana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Raczkowanie
|
Dot.: Krótkie kręcioły - fryzury i stylizacja
nikt, naprawdę nikt, nie jest zainteresowany krótkimi lokami?
![]() odważyłam się, ścięłam wszystko, co zniszczone, wygoliłam tu i ówdzie i jestem zachwycona zadziorną czupryną gdyby ktoś miał podobny dylemat, nie ma co się bać i ciąć, krótkie kręcone włosy mają ogromny urok! |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Myszka ma chyba w podpisie adres
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś używałam maski L'oreal Professionnel Culr Contour. Nie do kupienia w sklepie. Ale odchodzę od kosmetyków testowanych na zwierzętach. Co polecacie? Jak zabezpieczacie wlosy przed wyjściem na zewnatrz?
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Ojciec coś ma w warsztacie... A serio? Co polecasz? Nigdy nie używałam takich specyfików.
![]() |
#2712 | |
Moderator
|
Cytat:
pannaatopowa - od siebie do zabezpieczania mogę polecić krem z Lidla z masłem shea i odżywki b/s ziaji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle dopiero po kupnie zorientowalam się że wszędzie jest amodethicone. No cóż trudno i tak używam szamponu z sls więc nie powinno być tragedii. Do zabezpieczenia to chyba olejek z GP albo chi. Nie pamiętam dokładnie. Ja nie zabezpieczam - wystarczy mi odżywka bs i żel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Oooj chyba się polubię z tym różowym żelem.
![]() Wrzucam mały fotoreportaż, może komuś się przyda. Zdj. 1: Gdy chcę mieć piękne loki, do takiego stanu doprowadzam włosy przed suszeniem. Staram się, aby każde pasmo było dokładnie pokryte żelem, nakładam go dużo, wygładzam wszystkie pasma, żeby włosy się dobrze skleiły i jak najmniej odstawało, potem lekko podkręcam każde pasmo palcami zgodnie z jego naturalnym kierunkiem skrętu. Pod koniec nakładam dodatkową ilość żelu na końcówki, bo tam najłatwiej ścieka i się ściera, a następnie mocno, ale powoli ugniatam loki (bardzo krótko). Zdj. 2: Tak wyglądają u mnie sucharki. Zazwyczaj wtedy jest koszmar wizualny, ale nie ma co się przejmować na tym etapie. ![]() Zdj. 3-6: Loki odgniecione. ![]() ![]() Muszę jeszcze trochę poćwiczyć używanie tego żelu, bo końcówki mi wyszły marne, ale efekt już teraz bardzo mi się podoba. ![]() Produkty, których użyłam: Przed myciem: 1h maska Ziaja z jedwabiem pod olej z orzechów włoskich M: szampon HE różany O: Tresemme Naturals Vibrantly Smooth Serum silikonowe: Garnier Fructis Moroccan Sleek Żel: Dippity-do Girls With Curls
#2715 |
Moderator
|
Świetny efekt
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Piękny efekt. Miałam całkiem podobne wlosy. I chcę do nich wrócić.
Pytanie z innej beczki. Któraś używa żelu Joanna Rzepa. Świetnie na mnie działał, ale od wiele miesięcy nigdzie nie moge dostać. A szukałam w marketach, rossmanie i.. ogólnie gdzie jestem się za nim rozglądam.
![]() |
#2717 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Jest szał
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie tak dawno pisałam o reanimacji, może coś sobie znajdziesz ![]() http://www.kasianafali.pl/2015/12/re...ac-fale-i.html Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Moderator
|
U mnie Kasiu Syossa nie ma, taka bida no
![]() A kremowanie polecam tym kremikiem z Lidla do rąk z shea, on absolutnie nie przesusza, nie czuć tej gliceryny. Na totalnie przesuszone siano działa cudownie i daje ulgę niczym dobry krem do rąk na popękane rączki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Poszłam na spacer na łąki w sucharkach z żelu, tak wiało i wywijało mi włosami na wszystkie strony, że prawie się odgniotły całe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Rozeznanie
|
Ja kupiłam w Rossie maskę z Dove tą z tej nowej serii do loków, znowu pewnie jakiś bubel ale chwytam się wszystkiego próbowałam tego kremu z lidla ale dla mnie szału nie zrobił będę jeszcze z czymś innym go zestawiać. Ogólnie byłam na włosowych zakupach kupiłam olejek z czarnuszki (śmierdzi niemiłosiernie) olejek z ostropestu jeszcze nie otwierany, belisse intense i siemię lniane właśnie jem z jogurtem poza tym zapas ziaji ceramidową i wygładzającą dla mnie ta pierwsza jest o wiele lepsza oraz odżywkę elseve moc olejków do spłukiwania i ten olejek elseve w kremie jest teraz za 20 zł mogę polecić nic nie tłuści tylko strasznie się z opakowania wylewa zapach nieziemski jak ktoś nie jest przekonany do standardowych olejków i boi się smalcu na głowie to polecam całym sercem mi zastąpił ziaje bs.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Moderator
|
Nie kuście tymi ziajami :d Jestem od nich uzależniona i nie mam teraz żadnej i jestem na głodzie ziajowym, ubolewam okrutnie. Ale włosy są spoko więc nie będę szaleć z zapasem ziajek, co innego gdybym mogła stacjonarnie je sobie kupić. Kremy i mazidła do ciała ziajowe mają, ale cos do włosów to już pomarzyć można. Ja nie wiem, kremów kobiety używają ale odżywki i maski temat obcy i chyba dlatego nie sprowadzają bo by nie schodziło xD Rycynowej maski zużyłam 3 opakowania, pozostałe na pewno też są świetne.
Dzisiaj przy okazji zakupów jedzeniowych kupiłam w Aldi balsam do ciała z olejem sojowym i odżywkę z tym olejem. Ten balsam jest epicki, spróbuję na włosy też *.* A odżywka zobaczymy, miałam ją latem ale rozgumiała. Teraz się pozmieniało to może będzie ok ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzielnie też denkuję: Wielka maska Bingo Spa poszła w zapomnienie, Garnier AiK, ale pewnie niedługo kupię jak coś innego mi się skończy, jedwab Leo wymęczyłam także po chyba 3 latach ![]() Czaję się z nowości na eliksir z Biovax.
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2016-01-31 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Kazar Lady
|
oj tak !
dawno nie miałam takich sztywnych sucharów, serio mozna miec wrażenie, że włosy się połamią ![]() kupiłam 5 tubek, starczy na jakiś czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zadomowienie
|
Ale godny polecenia? Jaki efekt daje na Twoich włosach?
#2727 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja z mrożącą się nie bardzo lubiłam, czyli może dla mnie za silny ten żel. Jak ogarnę włosy po pracy we wtorek albo w środę to pokaże wam fotki ![]()
![]() |
#2729 |
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie było
![]() Włosy jak to włosy, nie chce mi sie za bardzo o nie dbać. Znaczy daje im to, czego potrzebują ale bez zbędnego kombinowania. Jakoś się trzymają, ciągle związane je noszę, więc bez różnicy jak wyglądają. Podcięłam je ostatnio sama z jakieś 2 cm i końcówki sa takie fajne ![]() A tak a propos stylizatorów to do moich fal fajnie sprawdza się piank do włosów kręconych Aussie, tylko nie nakładana na mokre włosy. Włosy po myciu wygniatam na musie z Pantne, potem ręcznikowanie daje im troszkę podeschnąć a potem raz czy dwa razy w ciągu schnięcia ugniatam je na piankę i fale są fajne i trwałe ![]() ![]()
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Jaki to mus z pantene?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.