|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Zasnęłam wczoraj o 20:30
![]() Mai sukienkę i buciki do chrztu zrobiła moja mama na szydełku i opaskę ja bym nie kupowała takich typowo chrzcielnych ciuchów, bo są sztywne i mi się nie podobają lepiej normalne ubranka - chłopcu chciałabym biały sweterek, granatową muszkę i spodenki a dziewczynce znów babcia kieckę zrobi i po kłopocie ![]() Co do chrzestnych to ja mam 3 braci, małż 2 siostry i brata także problemu nie mamy
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się podobają garniturki, muchy, koszule...
|
#813 |
|
Rozeznanie
|
Nie wyspałam się na tej rogalowej poduszce >
krecilam się, nic mi nie pasowało, ręką zdretwiala a teraz boli glowa:-( ale dam jej jeszcze jedna szansę. Ja nie to mąż twierdzi że jemu podpasuje bo jest fajna , już w nocy dziwnie się przytulal, nie wiem czy do mnie czy do Rogala? :-o Też miałyście ten problem na początku? |
|
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do chrzestnych, to my n7e mamy problemu, bo nie chrzcimy
|
|
|
|
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
A z chrzestnymi to u nas bez problemu na szczęście :-D Mój brat bo mam tylko jednego i ja jestem chrzestna jego synkowi i męża bratowa, on ma samych braci, jeden żonaty więc pasuje. Poza tym ja jestem chrzestna też i u nich a teraz w lutym bratowa jego znów rodzi i mąż ma być teraz chrzestnym. Niech wszyscy nam to teraz oddadzą i wiedzą jaki to obowiązek.
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za idealne samopoczucie, wewnętrzny luz, świetną zabawę! ![]() I wszystkiego co najpiękniejsze na nowej drodze życia
|
|
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek w święta BN był chrzczony w takim komplecie z H&M za 50zł
![]() ![]() Tylko spodnie były czarne welurowe i mucha czarna. Na to miał biały misiowy kombinezon ![]() Ja akurat bardzo nie lubię takich malutkich dzieci w koszulach, garniturkach i tiulowych falbanach, bo dziecku jest w tym ani wygodnie, ani ładnie, bo takie ciuchy nie są dopasowane, tylko wiszą z każdej strony zazwyczaj, bo jak dopasować garnitur do takiego wiotkiego maluszka. Ale co kto lubi
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem kiedy będę chrzcila. Może w grudniu albo w kwietniu.
Po za tym jeszcze nie planuje ubranka tylko z ciekawości przeglądam
|
#819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Ja bym chciała chrzcić pewnie koło października. A z chrzestnym też będzie problem, bo chrzestna to już do dawna wybrana.
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
A są tu mamy które nie chrzczą?
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Kattoo chyba nie chrzci
![]() Ja mam tylko z chrzestnym ogromny problem :/ Chciałabym brata T który mieszka 10 km od nas ale oni mają już dużo chrzesniakow :/
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
Ja się poważnie nad tym zastanawiam. Ale moja rodzina zwariuje
no i przypuszczam że nam ksiądz nie pozwoli, bo jak chrzcilismy córkę to mówiliśmy mu ze mamy ślub kościelny w planach, no ale w końcu odpuscilismy ten kościelny, bo szkoda kasy. No i nie mam chrzestnej.
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() melduję się po śniadaniu, lubię weekendy m.in. za rodzinne śniadania na spokojnie Stay, powodzenia! Będzie pięknie na pewno! Flowerbombka, bo fajne są te kosmetyki, tez je lubię jednak teraz mi ręka uciekła po ten olejek, mam fazę na owocowe zapachy - malina, papaya, cytrusy )Monian, pewnie sporo osób nie chrzci mam dwie koleżanki, które nie mają ślubu kościelnego i nie chrzciły dzieci, bo po prostu nie chodzą do kościoła, nie wierzą. Zresztą lepiej nie chrzcić wcale, niż dla rodziny, albo 'co ludzie powiedzą' ![]() u nas z chrzestnymi też nie ma problemu, chociaż będzie trzeba to dokładnie przemyśleć Stroje na chrzest preferuję zwyczajne, bez tych śliskich ozdobnych szatek, Hania miała zwykłą kiecunię, którą potem jeszcze założyła kilka razy Jak chłopak będzie to spodenki, biala koszula i muszka
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
STAY, wszystkiego dobrego Wam życzę na nowej drodze
Co do chrztu to ja myślałam o tym aby nie chrzcić, ale jak potem sobie pomyślałam o reakcji rodziny na takiego newsa... Także ochrzcimy a później niech decyduje samo.
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Olutka, jak tam nad morzem?
z hotelem Orle mam fajne wspomnienia, w ogole Wyspa Sobieszewska to piękne miejsce!
|
|
|
|
#828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę na pewno szukała czegoś w tym stylu. Te tradycyjne ubranka na chrzest i beciki mi się nie podobają. A że prawodpodobnie chrzczony będzie 5-tygodniowy szkrab, to nie będę go też w żadne garniturki pakować. Chrzest będzie prawdopodobnie tak szybko bo moja bratanica, którą chcę za chrzestną, mieszka w Budapeszcie, a do około 15 sierpnia jest co roku w Polsce. Robienie chrzcin później oznaczałoby straszne zamieszanie -Julia jest w liceum, więc sama nie przyjedzie. A nie chciałabym, żeby jej Mama i jej partner tracili urlop na dodatkowe wycieczki do Polski. Paliwo i noclegi w 2 strony też kosztują, a nie chciałabym im generować dodatkowych kosztów. Gorzej, że wychodzi, że chrzest musiałby być w tygodniu poprzedzającym ślub brata tż-ta (=chrzestnego). Mam nadzieję, że uda nam się dogadać i w któryś dzień w tygodniu ten chrzest zrobić... ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Też tu byłaś? super ![]() Pobyt idealny. Szkoda, że już dziś stąd wyjeżdżamy... Pogoda jak na zamówienie, wyspa zgadzam się w pełni z Tobą -piękna i jest tu świetna restauracja z rybami -Ptasi Raj, koło rezerwatu. Trochę smutno wyjeżdżać. Niedługo ostatni spacer brzegiem morza, później do siostry tż-ta, na mały shopping, i pora wracać do domu i pewnie wytęsknionej czarnej małpy, kotem zwanej
|
||
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Olutka, ja tam nie nocowalam, ale jeździlam czasami na male wycieczki, niejedną kawkę w restauracji wypiłam i niejeden spacer po plaży zaliczyłam
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- to następny raz pewnie już z Kurczątkiem będziecie ))
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne są takie mini wyprawy ![]() Tak już dziś myślałam o jakimś październiku najchętniej zaprosiłabym też moją mamę i jej już prawie męża żeby też troszkę odpoczęli a i nas trochę wyręczyli
|
|
|
|
|
#831 |
|
Rozeznanie
|
Zwariowalyscie, ze juz o chrzcinach myślicie ;D ja póki co skupiam się na kolejnej wizycie i lekarza
|
|
|
|
#832 |
|
Wtajemniczenie
|
StayStylish kochaj, szalej, nie pytaj co dalej!! Wszystkiego najlepszego!
)O nie, o chrzcinach jeszcze nie myślę.. to bedzie batalia :-D |
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
Stay kciuki zaciśnięte
![]() My na chrzestnych mamy plan na razie na chrzestnego będzie nim mój brat, a chrzestna być może kuzynka męża. U Matiego jest męża brat i moja kuzynka. Co prawda maz ma jeszcze siostre i rozważamy tez ją, ale nie jestem pewna czy ona w ogóle by chciała. My księdza przyjmujemy aczkolwiek moje podejście do kościoła nie jest proste zestaw do przejęcia księdza pożyczamy od moich rodziców lub teściów, choć częściej od teściow no moi najczęściej mają księdza tego samego dnia co my, bo mieszkają blok dalej. Pospałam do 9 synka dopiero obudziłam i zaraz lecimy pozalatwiać różne sprawy.
|
#834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie dlatego jest małym daibełkiem My chrzcimy - chciałam żeby chrzestną była moja najlepsza koleżana, ale skoro tak mało sympatycznie zareagowała, a teraz wcale nie pyta jak się czuję itd to raczej bez sensu zmuszać kogoś na siłę. Ale problemu nie będzie, bo TZ ma 2 siostry a od początku chciał, żeby chrzestnym był jego przyjaciel, ja go lubię, wiec nie ma problemu
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Pożalę się Wam jaka jestem nieogarnięta i jaki mam dylemat
Jak mama powiedziała, że planuje ślub, od razu spytałam co chce w prezencie. Nie miała pomysłu. Więc ja, rozumem nie grzesząc, nie sprawdzając cen wypaliłam, że kupimy im jej wymarzony rejs po fiordach... Mama mnie chciała ściągnąć na ziemię, że to drogie... Ale gdzie tam, ja się już zagalopowałam, że przecież złożymy się z bratem, że ślubu nie bierze co rok, a o takim rejsie marzy od lat... No. Wczoraj późnym wieczorem postanowiłam w końcu zrobić rekonesans i wstępnie wybrać jakąś ofertę. I teraz już wiem, że opłacając im pełną wersję (bo nie możemy kupić im np pobytu z samymi śniadaniami i oczekiwać, że resztę sobie sami opłacą), 10 tys nie starczy, czyli musiałabym wyłożyć ponad 5... I mam niezły dylemat, co z tym fantem począć... Nienawidzę wycofywać się z obietnic. Z drugiej strony czeka mnie wiosną tego roku wymiana auta... O dziecku, ślubie przyjaciółki (jestem świadkiem), ślubie brata tż-ta (tż świadkiem) nie chcę myśleć. Jak ja się tak z mózgiem mogłam rozstać ![]() Chyba zadzwonię do brata, poinformuję go jak to wygląda kosztowo, i jak on będzie chciał sfinansować swoją część, zagryzę zęby... Mama tyle razy spełniała moje marzenia... Głupia ja ;( |
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Olutka, a może porozmawiajcie z Mama, powiedz szczerze, jak to wygląda i zróbcie zrzutke razem - Ty, brat i Mama z partnerem?
|
|
|
|
#837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Moj ostatnio pytał czy na wizażu jest wątek dla lipcowych tatusiów 😂
Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia, gratulacje!!! Cytat:
|
|||
|
|
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to pomysł. Tylko oni też mają teraz mega koszty. Tylko co wybudowali drugi garaż, kilka dni temu skończyli wymianę wszystkich okien w dużym domu, wczoraj zaczęli wyburzać kuchnię bo robią ją od zera, wymieniając wszystkie sprzęty, robiąc meble na wymiar itd. Planują remont prawie wszystkich pomieszczeń (dom kawalera - niby wszystko jest tam ok, ale estetycznie szału nie ma, więc mamusia działa )Chyba zaraz zadzwonię do brata ile jest skłonny wyłożyć. Może mnie zaskoczy... ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Ufff... Dzięki za dobre wieści, chociaż tym się chyba nie powinnam jednak przejmować
|
||
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Olutka, zobacz: http://seatours.pl/rejsy_wycieczkowe...norweskie.html
i ja bym jeszcze na jakieś lasty polowała, moi rodzice w zeszłym roku byli w Norwegii, last minute, super okazje trafili, w tym roku Barcelona z 3000 na 1300! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.

i opaskę
lepiej normalne ubranka - chłopcu chciałabym biały sweterek, granatową muszkę i spodenki 

wiec trochę stresa mam czy ustoje w kościele, ale zasznurujemy lżej suknie i powinno być lepiej