|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Dark
zadzwon w poniedzialek do apteki i zapytaj to Ci sprowadzą jesli nie mają. Nie bedziesz musiala 2x chodzic ![]() Zapomnialam, ze dzisiaj weszlismy w 36tc = 9 miesiąc. Dwa tygodnie i mogę rodzić, szał ![]() Ale trzymamy się przynajmniej do 27 lutego
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie masek. Kiedyś miałam tego kallosa faktycznie. Dziś mi TŻ jakaś z biovaxu maseczkę przyniósł to wypróbuję, może trochę pomoże. Jak nie to będę dalej szukać
|
#2073 |
|
przyczajony tygrys
|
A ja mam takie pytanie- czemu wszystkie zamawiacie u madem/100 powodow do szycia? W sensie nie zglebialam sie w minky, dawno dawno temu wlaczylam all z haslem "kocyk minky" i owszem bylo tego sporo, ale tak jak mowie- nie zaglebialam sie. A te recznie szyte to macie inne wymiary? Grubszy minky? O co chodzi?
![]() Bo ja ogolnie z minky bym chciala kocyk, ale na razie sie wstrzymuje (tesciowa przebakuje, ze moze cos wnusi kupi), a jak nie to sama sobie zamowie, tylko no wlasnie nie wiem
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu dziewczyny sa sprawdzone
lepiej u kogos takiego niz pierwsze lepsze z allegro
|
|
|
|
#2075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocyki zrobila mi mama, minky kupilam w hurtowni i podszyłam. Innych poscielowych rzeczy nie planuje, wiec i nie zamawiam ![]() Ale z tego co zauwazylam to na all sa po prostu brzydkie wzory bawelny, a u osob prywatnych ladniejsze. |
|
|
|
|
#2077 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Im dluzej ogladam te kanalu urodowe, tym zauwazam wieksza "potrzebe" inwestycji w kosmetyki
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Nieznajoma - tez tak mam z kosmetykami, przez to nie oglądam bo zaraz przychodzi mi faza na pędzelki do makijażu, po czym uświadamiam sobie ze po co mi to skoro wcale dużo się cieniami nie maluje a te które mam mi wystarcza :-P
Ja nawet kremu bb ani podkładu teraz nie używam bo mam wrażenie ze źle dobieram kolor, robię się pomarańczowa :-P Wiec stawiam tylko na puder i korektor pod oczy. Ja teraz kupiłam nowe kremy, na dzień i na noc, myje buzię żelem do higieny intymnej do tego odżywka do rzęs i czekam na efekty jak będę piękna i bez zmarszczek :-P Teraz już praktycznie bez konsultacji z KWC nic nie kupuje :-P ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Ale buźki gładkiej jak Polly nigdy mieć nie będę. A szkoda :-P
|
#2079 | |
|
przyczajony tygrys
|
Dark, a jaka odzywke do rzes masz? Kremy mam z jednej serii (bioliq). A krem bb mam z ziaji (8.50 na promocji, kupilam, mowie "ryzyk fizyk, jak bedzie szajs to przynajmniej ne bedzie szkoda wyrzucic"). A wyjatkowo mi podpasowal
. W sumie to mam 1 pedzel do cieni, 1 pacynke, pedzel do rozu/bronzera i 1 do pudru . Chyha wstyd tak publicznie pisac ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś zadowolona z bioliq? Ja mam upatrzony na dzień do cery mieszanej +25 w razie wu gdyby Ziaja majtujacy nie zdał egzaminu (idę go dopiero odebrać z apteki w poniedziałek)
Odżywkę mam teraz Eveline 3w1 z serii Bio(bialo-zielona), zobaczymy czy coś pomoże. Wcześniej miałam Lbiotice ale jakoś mi nie pomogła. Po ciąży kupie 4long lashes bo teraz nie można :-P Ej ja nie mam wcale więcej pędzli! Do cieni taka kuleczka do blendowania, taki cienki ścięty do eyelinera, puder, róż i tyle :-P Myślę że pędzle są przydatne jak ktoś faktycznie sporo się maluje cieniami. Zresztą, umiejętnie pomalujesz się nawet jednym pędzlem. Super komplet pędzli z Maca nie pomoże jak nie potrafisz się malować wiec nic się nie przejmuj :-P Ja w ogóle wyszukuje tańsze kosmetyki na KWC z dobrą ocena. Jak nie przypasuje to trudno.. A jakbym kupiła krem za 120 i zrobiłyby mi się placki czerwone z uczulenia to chyba szału bym dostała ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- A jeśli chodzi o rodzaje kocykow - przede wszystkim chodzi o jakość bawełny no i prywatne zamówienie tez więcej kosztuje. Najzwyklejszy z minky widziałam po 40zl. Ten sam rozmiar na zamienię u Made M - 75zl
|
#2081 |
|
przyczajony tygrys
|
Dark, obecnie mam skore sucha (jako nastolatka mialam tlusta, pozniej mieszana, a teraz wyladowalam na suchej). Ogolnie probowalam mnostwo kremow- i tych tanszych i tych drozszych. Ale po jakims czasie skora mi sie buntowala i przewaznie mamie dawalam ( szkoda wyrzucic 3/4 kremu). Mialam ziaje, aa, cos na daxa chyba, soraya, no multum. Teraz nie potrafie sobie ich wszystkich przypomniec...
Na bioliqa trafilam przypadkiem. Zamowilam na sprobe plyn micelarny (nigdy wczesniej nie uzywalam) i krem 25+ do skory suchej (krem nawilzajaco-regenerujacy do skory suchej). Krem mi mega podpasowal! Jak mi sie skonczyl micel, stwierdzilam, ze zrobie sobie prezent i zamowilam zestaw 35+ ->krem na dzien/noc/ pod oczy do skory suchej. To jest troszke "cieszszy" krem ale tez jestem zadowolona. Skora fajnie jest odzywiona. Takze bioliq na razie wygrywa .A plyn micelarny jedak wygrywa rozowy garnier ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Ja sie kwc nie wzoruje, nieraz sie przejechalam. Ech taka mialam ochote zrobic sobie w czw peeling domowej roboty, ale zycie zweryfikowalo. Ale wieje ![]() Wiecie co u Faith? Dawno sie nie oddzywala
|
#2082 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po nieobecności.
U nas dalej chorobowo znaczy się oni zdrowieją, a ja zamiast z kaszlem suchym męczę się z mokrym. Normalnie wolę chodzic i coś robic niż leżec bo od razu atak kaszlu. I tak dziś poprasowałam zmęczyłam się chciałam iśc spac i co kaszlę kaszlę to dałam sobie spokój i poszłam ogarniac mieszkanko. Współczuję bólu nerki i pobytu w szpitalu. Dziękuję za podpowiedz o empiku i pampersach kupiliśmy (2) 224 szt za 99,99 zł tylko że niebieskie ale mi one jakoś bardziej pasowały przy młodej. Maskę do włosów mam z kallosa bananową i szampon też, wcześniej miałam czekoladową. Ogólnie kallosem zaraziłam mame ( a ona koleżanki z pracy) i siostrę. Ja maskę używam jako odzywkę. Co do kolorówki staram się ograniczac ale uwielbiam sobie czasem coś kupic. Ale nie nawidzę się smarowac czy to buzię czy ciało. Palmersa nawet połowy nie zużyłam smaruję dopiero jak swędzi czy jak coś się dzieje. pędzle mam z maestro więc nawet na inne nie patrzę. Ogólnie nie mam ochoty teraz nic kupowac bo ani ciuszki, ani bielizna, kosmetyki też nie pewne czy coś nie wysypie. Jedynie jubiler mi został |
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie ze trafiłaś na kosmetyki które lubisz i Twoja skóra tez. Czasami niestety zajmuje to trochę czasu i wiele różnych po drodze trzeba wypróbować. Ale pragnę Ci przypomnieć, że Ty nie jesteś +35!!!! Nie postarzaj się haha :-P
Ja czytam opinie na kwc. Bo np na kremie na noc nie napiszą ze zostawia tłusty filtr na skórze który utrzymuje się do rana :-P a tego nie cierpię. Krem musi być lekki ale treściwy :-D Jeszcze zrobisz sobie domowy peeling, chwila moment :-*
|
#2084 |
|
przyczajony tygrys
|
Taki wywod napisalam, dalam wyslij i net mi sie rozlaczyl, a post sie skasowal
![]() Dark, mi w sumie nie przeszkadza w kremie na noc ten tlusty filtr. A jesli juz, to czekam az sie wchlonie, a reszte delikatnie wycieram/wklepuje. Co do 35+ to w sumie na to do konca nie patrze. Owszem, nie kupuje 45+ czy 50+, ale 35+ mi nie robi wiekszej roznicy. Uwazam, ze skora sobie "wylapie" to czego jej brakuje. Dostalam kiedys probki z dermiki i powiem Wam, ze kilka rzeczy mi podpasowalo. Ale z drugiej strony obecnie szkoda mi dac za krem praktycznie 40 zl... Ale moze kiedys, jak bede piekna i bogata to kto wie czy sobie nie fundne ![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Zycze wszystkim chorujacym szybkiego powrotu do zdrowia! Nie dajcie sie chorobskom! ![]() Polly, aguleck, diablica, fiolek. Ktora tan jeszcze pociagajaca (nosem) ? Sciskam mocno!
|
#2085 |
|
Wtajemniczenie
|
Dark a czerwone minky? Jest tam pare elementów czerwieni bo ten arbuz srednio pasuje
Nieznajoma z akumulatorami tak jest mi kiedys pod domem odpalil zatrzymalam sie pod sklepem niedaleko domu i juz nie odpalilam tez temperatura byla na plusie, najlepiej sprawdzić wlasnie tym urządzeniem mechanicy maja czy po naladowaniu ma okreslona moc bodajże 14 Byliśmy ze znajomymi na miescie super bylo niedawno wróciliśmy a ja w ogóle nie zmęczona ostatnio mam więcej sil witalnych to chyba zasluga tego ze starałam sie zdrowiej i mniej jeść bo waga juz zamiast cyfer miala napis przestań żreć! ![]() ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Ja nie mam zamiaru robic tego masazu jakos w niego nie wierze maz mnie masuje regularnie
|
|
|
|
#2086 |
|
przyczajony tygrys
|
|
#2087 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez właśnie coraz częściej mysle o ogarnieciu sie po porodzie dzis jak widziałam te chudziutkie dziewczyny na miescie w spodniczkach ahhhh na pewno zrobię sobie sombre z kosmetyków to ewentualnie rozswietlacz dokupię
na paznokcie koleżankę zawolam z hybryda, nunka bede noga kolysac a pazury na stole się będą malować hehe---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- A i solarium zeby się troche zabarwic ale chyba podczas karmienia nie można??
|
|
|
|
#2088 |
|
przyczajony tygrys
|
Mnie kusi zel. Choc dzis ogladalam jak laska robila sama sobie hybryde (na swojej plytce, bez bajerow) to tez kusi. Zeli nie mialam nigdy, hybryde raz. Ale na zel szlabym (o ile sie zdecyduje) do znajomej mojej znajomej
![]() Ja do spania, a cora urzadzila sobie balety ![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Dobra Landryneczki. Ide sobie pyknac w kulki jeszcze ze 2x przed snem. A pobudka po 6 ![]() ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- Ja na solarium nie bylam nigdy. Tzn z kolezanka, bo ona chodzila. Jakos nie wiedzialabym co tam mam robic, czy jak sie zamkne to sie otworzy pozniej ta skrzynia. Jednak odrzucalo mnie tez rozbieranie sie . Bo jak to tak na golasa czy w samych majtach. Cykor jestem
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Młodzi jeszcze siedzą, a ja odpadłam. Mała zasnela na naszym łóżku, zaraz się do niej przytulę
Po porodzie koniecznie zakupy(rozmiar sprzed ciąży- najlepsza motywacja ), kilka wizyt na solarium, paznokcie, a po 6 tygodniach zacznę ćwiczyć brzuch ![]() Pamiętacie jak mówiłam Wam o tym, że mąż nie zgadzał się na to zeby chrzestnymi byli mój brat i siostra? Chciał swojego kuzyna z którym nie mamy zbyt dobrych relacji. Dziś wypił parę drinków z moim bratem i sam zapytał się czy się zgadza na chrzestnego Przyjechał tata z siostrami z gór. Przywieźli masę oscypków, których niestety nie jadam. Zapomnial o szyszkach dla mnie ![]() Jejku to już 2 godzina, kładę się do mojej Myszki. Dobranoc Kobietki Wydaje mi się, że nie ma przeciwwskazań 😉
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
B
Cytat:
Dobry wieczór Właśnie was nadrobilam Wróciliśmy po imprezie i bylo b fajnie Do jutra albo do dzisiaj rano;-)
|
|
#2091 | |
|
Raczkowanie
|
Wy sobie spicie a ja oczywiscie zdrzemnelam sie w dzien i znow prowadze nocny tryb zycia
Co do kremow do twarzy to ja uzywam nawilzajacego z Benefit i jestem bardzo zadowolona. Ladnie pachnie, ma lekka konsystencje. Dostalam go od siostry na imieniny bo sama pewnie nie wydalabym tyle kasy na krem. Jakos szkoda mi Wczesniej uzywalam kremu z BodyShop z wit E, ale po dluzszym uzywaniu chyba przestal dzialac, bo mialam przesuszone miejsca na twarzy nieznajoma0 Mi tez czasami puchna stopy/ albo jedna stopa. Jednak od jakiegos czasu na noc klade sobie duza poduszke z kanapy pod stopy i spie z lekko uniesionymi nogami i od tamtej pory juz mi tak nie puchna. W poprzedniej ciazy pod koniec tylko w sandaly na rzepy sie miescilam - nic nie pomagalo Moze popros Tz zeby cos Ci przyniosl zebys miala pod stopy, moze pomoze...misia880 naprawde dzielna jestes _emma Ja tez nie nadaje sie na jakies wyjscia. Ciesze sie ze zaczelam kupowac rzeczy troche wczesniej, bo teraz jak jestem na miescie to tocze sie powoli , czasami musze przystanac jak cos zakluje, albo sapie jak parowoz, zdecydowanie to juz nie dla mnie A jak widze sklep gdzie sa tylko schody, a nie ma windy albo ruchomych... to pozamiatane. Wtedy po takiej wspinaczce, musze znalezs miejsce siedzace gdzies i odsapnac, nabrac sily... Zdecydowanie osoby starsze maja wiecej energii ode mnie ![]() Cytat:
Co do bananowych kosmetykow to tez bardzo mi sie podobaja. Mam szampon i odzywke bananowa , bo balsam np papaya, wlosy bananowe.... Uwielbiam takie zapachyDzisiaj czuje ze juz bliski jest czas pojawienia sie na swiecie coreczki, bo posegregowalam jej rzeczy, a Tz wstawial pralki. Do tego kupilismy plyn do plukania taki sam jakiego uzywalam przy synku i normalnie zapach mnie powalil. Od razu wrocily wspomnienia jak synek byl taki malusi, no i rozwieszanie tych malych ciuszkow totalnie mnie rozczulilo. Dopadla mnie zgaga Ide cos wziac bo sama nie przejdzie . Udanej nocy i poranka
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry ale u nas wieje i leje a wczoraj prawie wiosną była.
---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Ja też robię hybrydy po porodzie,mam dziewczynę co będzie przyjeżdżać do domu i mi robić. Gdyby nie to że w szpitalu nie można mieć już bym sobie zrobiła. ---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Emma super że z chrzestnymi macie ustalone.
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
melduję, że te małe łobuzy mnie nie rozniosły i wieczór minął bardzo miło spać w nowym miejscu oczywiście nie umiem, poduszka mnie gniecie, TŻ sapie bo popił, a ja się przewracam z boku na bok odeśpię w domu.Miłego dnia mamusie ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- A co do maski polecam raz w tygodniu nałożyć na noc |
|
|
|
#2094 | ||
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
![]() Tez jak rozwieszalam rzeczy dla corci to mnie rozczulilo, ze juz, zaraz niebawem pojawi sie w domu mala bezbdonna osobka! Co do stop to powiem Ci, ze bylam w szoku- nigdy mi sie to nie zdarzylo. Owszem, dlonie raz na jakis czas puchna, ale ze stopami to byl moj pierwszy raz ![]() U mnie padal deszcz jak szlam spac, a teraz jest bialo. Snieg z deszczem sypie Cytat:
A Ty jakie maski polecasz? ( Mamuski encyklopedia wiedzy) ![]() ----- Dzien dobry. Wyspalam sie, tylko glowe mam znow "na kacu". Troszke boli mnie gardlo. Martwie sie, bo jednak wczoraj wieczorem wzielam ostatni zastrzyk. Mam nadzieje, ze to dzisiejsze drapanie nie bedzie mialo wplywu na substancje zastrzykowa? Wczoraj siostra miala 100-dniowke. Dopiero dzis zadzwonie do mamy, ze jestem w szpitalu. Tak to nie chcialam jej denerwowac, a tak (ze stoickim spokojem) bede musiala przekazac, ze jest ok, zeby sie nie martwila. Nie lubie przekazywac jej zlych wiesci, bo ona strasznie emocjonalna jest. Zaraz sie stresuje, denerwuje, martwi sie. A nie ma mozliwosci tak hop siup przyjechac kiedy jej sie umysli (160 km). Autobusami z przesiadkami przy dobrych wiatrach schodzi ok 4h
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana. U nas godzine temu padal grad i byla taka wichura ze myslalam ze okna powyrywa masakra!!!
Ja sie maluje tzn podklad puder i tusz. Cieni nie uzywam bo nie lubie :p i nie chce lubiec hehe podklad z max factora puder tez - dla mnie to sa dobrej jakosci kosmetyki. Szminki, pomadki to czesto z inglota kupuje. Paznokcie zrobione mam zawsze bez tego ani rusz. Lubie miec ladne rece ![]() Balsamow uzywam. O wlosy dbam jak dbam, szampon z timotej odzywka od mamy mleczna fryzjerska bardzo fajna. Wlosy mam ladne, lsniace, dlugie nic z nimi robic nie musze Ale np jak ktos prostuje bez plynu do prostowania a potem narzeka ze ma suche to mam ochote przywalic w łeb haha
|
|
|
|
#2096 |
|
przyczajony tygrys
|
Tez lubie max factora (puder w kamieniu), ale polu ilam tez maybelline stay matt
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Mam problem chyba z chrzestnym. Bo mialo byc jak na cywilnym- moja siostra i maz siostry tz. ALE. Siostra tz spakowala jakis czas temu meza. Od tego czasu nie wiem czy do dzieci przyjezdzal,czy sie calkiem odseparowali. I teraz mam problem... Bo tz ze swoimi kuzynami kontaktu praktycznie nie utzymuje...
|
#2097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam jeszcze pomarańczowa do przetestowania fioletowa mi pasowała ale chyba najbardziej do tej pory taka biała z kreatynina. Zostawia fajny zapach na włosach fryzjerka sprzedawała nam po 35 zł! A w sklepie za 10 są. Jak jesteśmy gdzieś na wyjezdzie to ja ukradkiem spoglądam na hebe i robię zapas, bo jakbym sama zamawiała to w koszt przesyłki wchodzi jedna maska.
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam że piszę dopiero teraz, ale zwyczajnie nie mam już siły na nic. W piątek byłam u mojego gina z tymi moimi bólami, a on rozłożył ręce i powiedział że zwyczajnie moja macica nie wyrabia. Spodziewałam się tego, chociaż miałam nadzieję że dam radę dotrwać do końca bezproblemowo tak jak do tej pory. No niestety wysłał mnie na konkretniejsze badania do szpitala, i tak mam termin na środę. Porobią mi potrzebne badania i wszystko się okaże . Tylko że ja nie wiem czy dotrwam do środy, bóle nie są jakieś silne cały czas. Cały czas je czuję ale tylko od czasu do czasu się bardzo nasilają. Mały rusza się ciągle co mnie pociesza, ale jest taki malutki 1900 i już nie ma miejsca.
Mój starszy syn urodził się z wagą 2100 ale wyszedł ze szpitala z wagą 1800 więc pocieszam się że jeszcze tragedii ze wzrostem nie ma, ale to dopiero 34 tydz.
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
u nas parszywa pogoda, ciemno i leje.. nie chce się wstawać z łóżka... wstanę tylko na śniadanie i chyba z powrotem spać bo co tu robić. Tż biedny znowu na zajęciach.Co do makijażu to mi najlepiej podchodzi firma bourjois. Jak chodziłam do pracy to zawsze pomalowana. W domu mi się nie chce, ale jak gdziekolwiek wychodzę (sklep, lekarz, labo) to coś tam musze Mam krem cc, puder sypki, cienie w różnych zestawach kolorystycznych, eyeliner... różu nie używam bo nie lubię. Tusze z loreal. Paznokcie to zazwyczaj odzywka i na krótko albo jakiś delikatny roz/nude . Z włosami miewam okresowe problemy z przesuszaniem, ale kręcone dziadostwo tak ma niestety.
|
#2100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

. Chyha wstyd tak publicznie pisac 

zeby się troche zabarwic ale chyba podczas karmienia nie można??
Wczesniej uzywalam kremu z BodyShop z wit E, ale po dluzszym uzywaniu chyba przestal dzialac, bo mialam przesuszone miejsca na twarzy
. Za mna chodzi jeszcze jedna (fioletowa chyba). Oj dawno juz nie przegladalam all w poszukiwaniu maski