Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-31, 11:28   #2131
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ehh ja z tego samego teamu

w pracy co miesiac robilysmy wspólne zamowienia z ladymakeup, jak mi tego brakuje wielka paka, ile bylo radosci z otwierania i macania.
Oj taaak. nie pamiętam już kiedy sobie jakiś kosmetyk kupiłam.
Dobrze, że już nie jeździmy tak często do CH, to mi serce nie krwawi na widok MAC.

Ja wstałam tylko na śniadanie i dalej gnije w łóżku. TŻ dzisiaj biedny, narzekał, że chrapałam. ale z tak zatkanym nosem się nie dało normalnie oddychać.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 11:28   #2132
monikmi
Zadomowienie

Dzień dobry!
Koszmarna noc za mną, pojawił się świąd charakterystyczny dla cholestazy i przeżyłam piekło. Boję się na samą myśl o kolejnej takiej nocy. Od rana płaczę bo nic nie mogę na to poradzić a uczucie jest straszne... do tego ogromny strach o Maluszka, powoli się załamuję. Mam dość.
Będę dziś cały dzień zalegać w łóżku, z resztą to jest mój plan na całe najbliższe dwa tygodnie.

Miłego dnia Dziewczyny!
Zdrówka dla wszystkich Chorowitków!

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 11:36   #2133
lala_la
Rozeznanie

Anteria właśnie doczytałam przytulam mocno, może to marne pocieszenie ale ja to sobie tak tłumacze że jakby było bardzo źle to by Cie od razu brali do szpitala więc do środy napewno wytrzyma i zapewne urośnie co najmniej 100 gram .
Po 34 tygodniu płuca są już rozwinięte dlatego pewnie nie wspominali o zastrzykach
Dziewczynie z którą pracowałam urodziła się z zaskoczenia córeczka w 34 tygodniu nawet dnia nie spędziła w inkubatorze śliczna i zdrowa. Dziewczyna nie miała żadnych problemów w ciąży, już któraz was pisała że często w tych ciążach książkowych rodzą się wcześniaki niz tych zagrożonych wcześniejszym porodem.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 11:37   #2134
aguleck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Anteria trzymam za Was kciuki

Aguleck kochana seksi mama mozna byc bez makijazu : to stan ducha usmiechnieta i zadowolona z siebie mama to seksi mama.

Czasami te wymalowane, ladnie ubrane tak patrza krzywo na te swoje dzieci ze az mi ich zal.
Wiem, to był taki trochę żart. Chociaż mama pomalowana, ze zrobionymi paznokciami, fryzurą i w fajnym ciuchu wygląda na bardziej zadbaną i nawet bardziej zadowoloną. I najczęściej tak się właśnie czuje. Oczywiście bez przesady z pacykowaniem się.
Ale po pierwszej ciąży byłam jakaś taka rozmamłana, jeśli chodzi o wygląd, zanim wróciłam do pracy. Potem już byłam zadowolona z siebie, ale tym razem wolałabym szybciej dojść do stanu, w którym się sobie podobam.

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
U mnie średnio. Budziłam się chyba z 6 razy. Zaczął mi się kaszel odrywać. I nie mogłam sobie miejsca znaleźć. skusiłam się nawet na roztwor z soli morskiej do nosa, ale nie pomógł za bardzo.
Mi też sól morska nie pomaga. Nie mogła się "przebić", żeby cokolwiek odetkać. Ja robię jeszcze inhalacje z olejku eukaliptusowego, ale też bez szału. Chociaż może te dwa sposoby połączone przyniosły u mnie w końcu minimalną ulgę.

Mnie dziś boli brzuch, chyba od tego kaszlu, ale już naprawdę się zaczynam martwić, czy jak kaszel szybko nie minie, nie skończy się to jakimiś skurczami.
aguleck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 11:38   #2135
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Emma moja mama ma gorne i dolne kreski jest zadowolona bardzo.

Ja mam usta i tez jestem zadowolona
Dzięki

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
permanentny koleżanka na oku kreskę robiła i mowi że ją bardzo bolało w koncu to taki mało inwazyjny tatuaż.

Tego się najbardziej obawiam. Dzięki

Cytat:
Nas nie bolal pernamentny moja mame oko jedno lzawilo ale nie bolalo

Miałyście w jakiś sposób znieczulone te miejsca? Jak się zachowują kreski mamy? Długo już je ma?

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Koszmarna noc za mną, pojawił się świąd charakterystyczny dla cholestazy i przeżyłam piekło.
Współczuję mam nadzieję, że ta noc będzie lepsza
Stary 2016-01-31, 11:40   #2136
Bonku
Wtajemniczenie

Przewrocilam sie na schodach i mam siniaka na lędźwiach eh
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 11:42   #2137
darolka
Rozeznanie

My dopiero po śniadaniu. Wczoraj znajomi przyszli. Koleżanka powiedziala że ładnie wyglądam ale całkiem nie szczerze to brzmiało :-D
W końcu zamowilismy wózek za dwa tygodnie około bedzie do odbioru
Zgaga strasznie mnie męczy znów ale tz kupił mi wczoraj Gawiscon. Pomaga aje jest strasznie okropnie wręcz ochydny...ciężko mi się zmobilizowac do picia ale lepsze to niż ranigast :'(
Idę się zrobić na petarde ;-) ( ekhm niewypał chyba raczej) trzeba by się z tego domu ruszyć.

I jeszcze jedno. Złożyłam konto na pue.zus i powiem wam że tam to w ogóle cyrk odkrylam. Z tych zestawień ich wynika że odmowili mi zaplaty za pierwsze L 4 :-( a dalej przyznali. Wszystko jest opisane poza terminem wyplaty pieniędzy. :-\
Stary 2016-01-31, 11:52   #2138
gosza82
Rozeznanie

Dzień dobry Mamuśki!!!

Witam się z rana z mega kacem studniówkowym wypiłam tam chyba z 2litry wody z cytryną i nockę miałam z głowy siusianie było silniejsze
Miałam iść na 2 godziny a zeszło 5 nawet zatańczyłam 2 piosenki małej chyba też się podobała muzyka cały czas skakała

Spróbuję Was nadrobić jak nie dziś to jutro bo na 13 idę na obiad do rodziców później 18 umówiłam się ze znajomymi także dzień zorganizowany.

Malowanie idzie pełną parą nawet tak nie śmierdzi bo jest ciepło i okna cały czas otwarte drzwi od pokoju zamknięte tak więc jutro ostatni podkład i czekam na mebelki i nareszcie będę mogła zacząć pranie proszki zakupione

Dziewczyny wrzucam fajnego bloga mojej znajomej może Wam też się spodoba i oczywiście przyda zachęcam do polubienia

https://www.facebook.com/Kate-Can-wn...788/?pnref=lhc

http://katecan.com.pl/

Edytowane przez gosza82
Czas edycji: 2016-01-31 o 12:04
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 12:03   #2139
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Tylko, ze Mala cale ktg byla mega spokojna...
Chyba, że tak
Cytat:
Dzień dobry!
Koszmarna noc za mną, pojawił się świąd charakterystyczny dla cholestazy i przeżyłam piekło. Boję się na samą myśl o kolejnej takiej nocy. Od rana płaczę bo nic nie mogę na to poradzić a uczucie jest straszne... do tego ogromny strach o Maluszka, powoli się załamuję. Mam dość.
Będę dziś cały dzień zalegać w łóżku, z resztą to jest mój plan na całe najbliższe dwa tygodnie.

Miłego dnia Dziewczyny!
Zdrówka dla wszystkich Chorowitków!
Mi cholestazę wykluczyli a tej nocy miałam ochotę wrzeszczeć bo tak mnie stopy swędziały! Prawie nie spałam, do tego jeszcze moja zgaga.. Już nawet mam termometr z higrometrem żeby kontrolować wilgotność powietrza i jest ok więc nie wiem od czego ten świąd a najgorsze jest to, że nic nie pomaga!
Stary 2016-01-31, 12:03   #2140
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguleck Pokaż wiadomość
Mi też sól morska nie pomaga. Nie mogła się "przebić", żeby cokolwiek odetkać. Ja robię jeszcze inhalacje z olejku eukaliptusowego, ale też bez szału. Chociaż może te dwa sposoby połączone przyniosły u mnie w końcu minimalną ulgę.

Mnie dziś boli brzuch, chyba od tego kaszlu, ale już naprawdę się zaczynam martwić, czy jak kaszel szybko nie minie, nie skończy się to jakimiś skurczami.

Ja już nie wiem jak z tym katarem walczyć.

U mnie kaszel na szczęście nie jest bardzo męczący. Ale wiadomo, lepiej jakby go nie było. Chyba jutro się zapiszę na wtorek do rodzinnego... jak i tym razem mnie oleją i odeślą do ginekologa, to rozniosę im ten burdel.

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Bidulka.

Stary 2016-01-31, 12:14   #2141
Lewek
Zakorzenienie

Hej.
Próbuje nadrobić.
Piszecie o odchodzacych wodach. Mi za drugim razem odeszły i w ogóle się tego nie spodziewałam. Wstałam w nocy na siku jak co noc i nagle było takie pyk i polecialo. Trzy razy mi się wylewaly te wody.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
a ja nigdy w życiu nie jadłam śledzia...

Za to za tatara oddałabym pół królestwa
Rany jak Ty się uchowalas???

A na tatara tez mam smaka! Nadrobie oj nadrobie.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 12:14   #2142
fasolka1987
Zadomowienie

Hej Dziewczyny, ja spałam dzisiaj do późna, chyba ta wczorajsza podróż do rodziców mnie wymęczyła.

Dzisiaj planuję odpoczywać, mąż posprzątał wczoraj mieszkanie jak wróciliśmy także dzisiaj laba. Zbieramy się właśnie do kościoła. Mieliśmy na popołudnie iść do kina ale nie ma nic ciekawego, a na ten film 3 godzinny nie mam siły.
Stary 2016-01-31, 12:15   #2143
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
kurcze strasznie Ci współczuję jakie to uczucie ten świąd? jakieś wyjątkowe? Ja też codziennie drapię się w nocy jak szalona i pełno mam potem zadrapań na ciele. Może to nie cholestaza, tylko skóra nie wyrabia, skoro wyniki nie są takie tragiczne? Nie płacz, w razie jakby było gorzej to zawsze możesz zgłosić się do szpitala!

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
ale brzuszek cały?
Stary 2016-01-31, 12:17   #2144
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
nic więcej nie boli?
Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
nie wiem od czego ten świąd a najgorsze jest to, że nic nie pomaga!
Może stopy Ci puchną i przez to swędzą? Próbowałaś leżeć z nogami wyżej od reszty ciała?
Stary 2016-01-31, 12:18   #2145
gosza82
Rozeznanie

Anteria kochana nic się nie martw. Ja poznałam dziewczynę w szpitalu która w ciąży przytyła 3kg i była w 39 przyjechała i urodziła zdrową piękną dziewczynkę ważącą nie całe 1900 tak więc Ty masz jeszcze parę tygodni
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 12:18   #2146
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja już nie wiem jak z tym katarem walczyć.

U mnie kaszel na szczęście nie jest bardzo męczący. Ale wiadomo, lepiej jakby go nie było. Chyba jutro się zapiszę na wtorek do rodzinnego... jak i tym razem mnie oleją i odeślą do ginekologa, to rozniosę im ten burdel.
a może być sobie kupiła w aptece buteleczkę do płukania zatok? One naprawdę ładnie oczyszczają i lepiej się oddycha, np. fixsin, czy irigasin?
Jest to mniej nieprzyjemne niż płukanie tymi spreyami, bo można buzią oddychać w międzyczasie
Stary 2016-01-31, 12:19   #2147
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
uważaj na siebie
A brzuszek jak?
Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Zgaga strasznie mnie męczy znów ale tz kupił mi wczoraj Gawiscon. Pomaga aje jest strasznie okropnie wręcz ochydny...ciężko mi się zmobilizowac do picia ale lepsze to niż ranigast :'(
oj tak Gaviscon jest okropny
ale grunt, że pomaga

ostatnio mam często bóle jak na @ i zastanawiam się czy to nie skracająca się albo otwierająca się szyjka.. a do wizyty jeszcze 2 tygodnie
Stary 2016-01-31, 12:20   #2148
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrzucam fajnego bloga mojej znajomej może Wam też się spodoba i oczywiście przyda zachęcam do polubienia
Bardzo fajnie się czyta. Śliczna kobietka Widzę, że wozi się torino

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2016-01-31 o 12:24
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 12:21   #2149
misia880
Zakorzenienie

Emma ma gorne ma rok i wygladaja super, dolne ma krocej.
Mamy sprawdzona babke co to robi, w sumie monopolistka tutaj na dobry i profesjonalny makijaz. Ale tez cena jest "profesjonalna"
Ja mam usta 3 lata i jestem mega zadowolona.
Tak smarowala zelem speclalnym mamie oczy do ust ma inny ja czulam chlod i nic wiecej

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 12:23   #2150
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
a może być sobie kupiła w aptece buteleczkę do płukania zatok? One naprawdę ładnie oczyszczają i lepiej się oddycha, np. fixsin, czy irigasin?
Jest to mniej nieprzyjemne niż płukanie tymi spreyami, bo można buzią oddychać w międzyczasie
O, dziękuję! Później wyślę tż do apteki.

Stary 2016-01-31, 12:24   #2151
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
uważaj na siebie
A brzuszek jak?
oj tak Gaviscon jest okropny
ale grunt, że pomaga

ostatnio mam często bóle jak na @ i zastanawiam się czy to nie skracająca się albo otwierająca się szyjka.. a do wizyty jeszcze 2 tygodnie
Wiesz co jak byłam na zeszlej wizycie u gina to pytał czy mam skurcze. Więc mówię że nie wiem bo tylko czasem mnie boli jak na mjesiaczks to powiedział że to właśnie skurcze są ale te przepowiadajace
Stary 2016-01-31, 12:41   #2152
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny ktore maja podwyzszone wyniki watrobowe i swiad - nie pytalyscie lekarza o kroplowki? Wiem, ze mojej znajomej z podwyzszonymi wynikami (wyniki wyzsze niz normy, ale nizsze niz przy chostelazie) zlecali co jakis czas kroplowki na obnizenie tych wynikow i swiad ustepował.

Robilyscie prywatnie gbs? Bylam w piatek w labie, wszystkie wymazy na drozdze, paciorkowce itp.musze robic prywatnie. Gin na nfz nie pobiera i nie daje skierowania. A u prywatnego jeszcze drozej niz w labie, wiec pojde niech pobiora i prywatnie pojde z wynikami. Ale w☠☠☠☠i.a. mnie to nieziemsko bo kolejne 2 stowy na badania. A przeciez ciula na nfz nie zmusze, zeby mi pobral czy dal skierowanie. Jeszcze odczyn coombsa, wizyta i znowu wyjdzie 5 stów w tym miesiacu
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 12:42   #2153
misia880
Zakorzenienie

Paciorkowiec chyba 35 zl kosztuje nie?

Stary 2016-01-31, 12:43   #2154
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Emma ma gorne ma rok i wygladaja super, dolne ma krocej.
U mnie górna kreska to 450zł. Darmowa pierwsza korekta(do dwóch miesięcy po zabiegu). Robiłyście korektę?
Stary 2016-01-31, 12:46   #2155
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
U mnie górna kreska to 450zł. Darmowa pierwsza korekta(do dwóch miesięcy po zabiegu). Robiłyście korektę?
Trzeba robic korekte bo za 1 razem nigdy nie lapie na 100 %. ta korekta daje duzo lepszy efekt i poprawia to co za 1 razem nie zlapalo. Zazwyczaj Ty tego nie widzisz ale ta babka juz tak ja na usta tez szlam na korekte takze musi ona byc.
Cena podobna do tej u nas.
Usta 900 zl

Stary 2016-01-31, 12:51   #2156
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Wiesz co jak byłam na zeszlej wizycie u gina to pytał czy mam skurcze. Więc mówię że nie wiem bo tylko czasem mnie boli jak na mjesiaczks to powiedział że to właśnie skurcze są ale te przepowiadajace
O widzisz, tego nie wiedziałam
Mam czasami zwykłe skurcze, ale tego, że te bóle okresowe to też mogą być skurcze tylko te przepowiadające jakoś nie powiązałam

Chociaż teraz jeszcze wyczytałam na parentig, że
Cytat:
Ból w dole brzucha – czasem przypominający ból miesiączkowy, może promieniować w okolice krzyża, na uda i pachwiny. Może towarzyszyć mu uczucie ucisku w dole brzucha.To efekt wstawiania się główki dziecka w kanał rodny i ucisku na nerwy.
Stary 2016-01-31, 12:53   #2157
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore maja podwyzszone wyniki watrobowe i swiad - nie pytalyscie lekarza o kroplowki? Wiem, ze mojej znajomej z podwyzszonymi wynikami (wyniki wyzsze niz normy, ale nizsze niz przy chostelazie) zlecali co jakis czas kroplowki na obnizenie tych wynikow i swiad ustepował.

Robilyscie prywatnie gbs? Bylam w piatek w labie, wszystkie wymazy na drozdze, paciorkowce itp.musze robic prywatnie. Gin na nfz nie pobiera i nie daje skierowania. A u prywatnego jeszcze drozej niz w labie, wiec pojde niech pobiora i prywatnie pojde z wynikami. Ale w☠☠☠☠i.a. mnie to nieziemsko bo kolejne 2 stowy na badania. A przeciez ciula na nfz nie zmusze, zeby mi pobral czy dal skierowanie. Jeszcze odczyn coombsa, wizyta i znowu wyjdzie 5 stów w tym miesiacu
A dlaczego nie na nfz? Przecież to jest podstawowe badanie wymagane w szpitalu? Myślałam że to norma aby je robić, jak morfo i mocz...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 12:53   #2158
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Usta 900 zl
No właśnie u nas cena za usta taka sama Dzięki, nie wiem kiedy ale na pewno się zdecyduję Może nie zaraz po porodzie ale jak wrócę do pracy to na pewno zrobię
Stary 2016-01-31, 12:54   #2159
misia880
Zakorzenienie

Ja jestem zadowolona takze polecam

Stary 2016-01-31, 12:55   #2160
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
nic więcej nie boli?

Może stopy Ci puchną i przez to swędzą? Próbowałaś leżeć z nogami wyżej od reszty ciała?
Czasami mam prawą spuchniętą tylko więc to nie od tego..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości