|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
nie pamiętam już kiedy sobie jakiś kosmetyk kupiłam.![]() Dobrze, że już nie jeździmy tak często do CH, to mi serce nie krwawi na widok MAC. ![]() Ja wstałam tylko na śniadanie i dalej gnije w łóżku. TŻ dzisiaj biedny, narzekał, że chrapałam. ale z tak zatkanym nosem się nie dało normalnie oddychać.
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Koszmarna noc za mną, pojawił się świąd charakterystyczny dla cholestazy i przeżyłam piekło. Boję się na samą myśl o kolejnej takiej nocy. Od rana płaczę bo nic nie mogę na to poradzić a uczucie jest straszne... do tego ogromny strach o Maluszka, powoli się załamuję. Mam dość. Będę dziś cały dzień zalegać w łóżku, z resztą to jest mój plan na całe najbliższe dwa tygodnie. Miłego dnia Dziewczyny! Zdrówka dla wszystkich Chorowitków!
|
#2133 |
|
Rozeznanie
|
Anteria właśnie doczytałam przytulam mocno, może to marne pocieszenie ale ja to sobie tak tłumacze że jakby było bardzo źle to by Cie od razu brali do szpitala więc do środy napewno wytrzyma i zapewne urośnie co najmniej 100 gram .
Po 34 tygodniu płuca są już rozwinięte dlatego pewnie nie wspominali o zastrzykach ![]() Dziewczynie z którą pracowałam urodziła się z zaskoczenia córeczka w 34 tygodniu nawet dnia nie spędziła w inkubatorze śliczna i zdrowa. Dziewczyna nie miała żadnych problemów w ciąży, już któraz was pisała że często w tych ciążach książkowych rodzą się wcześniaki niz tych zagrożonych wcześniejszym porodem. |
|
|
|
#2134 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale po pierwszej ciąży byłam jakaś taka rozmamłana, jeśli chodzi o wygląd, zanim wróciłam do pracy. Potem już byłam zadowolona z siebie, ale tym razem wolałabym szybciej dojść do stanu, w którym się sobie podobam. ![]() Cytat:
Mnie dziś boli brzuch, chyba od tego kaszlu, ale już naprawdę się zaczynam martwić, czy jak kaszel szybko nie minie, nie skończy się to jakimiś skurczami. |
||
|
|
|
#2135 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tego się najbardziej obawiam. Dzięki Miałyście w jakiś sposób znieczulone te miejsca? Jak się zachowują kreski mamy? Długo już je ma? Cytat:
|
|
#2136 |
|
Wtajemniczenie
|
Przewrocilam sie na schodach i mam siniaka na lędźwiach
eh
|
|
|
|
#2137 |
|
Rozeznanie
|
My dopiero po śniadaniu. Wczoraj znajomi przyszli. Koleżanka powiedziala że ładnie wyglądam ale całkiem nie szczerze to brzmiało :-D
W końcu zamowilismy wózek za dwa tygodnie około bedzie do odbioru Zgaga strasznie mnie męczy znów ale tz kupił mi wczoraj Gawiscon. Pomaga aje jest strasznie okropnie wręcz ochydny...ciężko mi się zmobilizowac do picia ale lepsze to niż ranigast :'( Idę się zrobić na petarde ;-) ( ekhm niewypał chyba raczej) trzeba by się z tego domu ruszyć. I jeszcze jedno. Złożyłam konto na pue.zus i powiem wam że tam to w ogóle cyrk odkrylam. Z tych zestawień ich wynika że odmowili mi zaplaty za pierwsze L 4 :-( a dalej przyznali. Wszystko jest opisane poza terminem wyplaty pieniędzy. :-\
|
#2138 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamuśki!!!
Witam się z rana z mega kacem studniówkowym wypiłam tam chyba z 2litry wody z cytryną i nockę miałam z głowy siusianie było silniejsze ![]() Miałam iść na 2 godziny a zeszło 5 nawet zatańczyłam 2 piosenki małej chyba też się podobała muzyka cały czas skakała ![]() Spróbuję Was nadrobić jak nie dziś to jutro bo na 13 idę na obiad do rodziców później 18 umówiłam się ze znajomymi także dzień zorganizowany. ![]() Malowanie idzie pełną parą nawet tak nie śmierdzi bo jest ciepło i okna cały czas otwarte drzwi od pokoju zamknięte tak więc jutro ostatni podkład i czekam na mebelki i nareszcie będę mogła zacząć pranie proszki zakupione ![]() Dziewczyny wrzucam fajnego bloga mojej znajomej może Wam też się spodoba i oczywiście przyda zachęcam do polubienia ![]() https://www.facebook.com/Kate-Can-wn...788/?pnref=lhc http://katecan.com.pl/ Edytowane przez gosza82 Czas edycji: 2016-01-31 o 12:04 |
|
|
|
#2139 | |
|
Zadomowienie
|
Chyba, że tak
Cytat:
a najgorsze jest to, że nic nie pomaga!
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nie wiem jak z tym katarem walczyć. U mnie kaszel na szczęście nie jest bardzo męczący. Ale wiadomo, lepiej jakby go nie było. Chyba jutro się zapiszę na wtorek do rodzinnego... jak i tym razem mnie oleją i odeślą do ginekologa, to rozniosę im ten burdel. Bidulka.
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Próbuje nadrobić. Piszecie o odchodzacych wodach. Mi za drugim razem odeszły i w ogóle się tego nie spodziewałam. Wstałam w nocy na siku jak co noc i nagle było takie pyk i polecialo. Trzy razy mi się wylewaly te wody. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
A na tatara tez mam smaka! Nadrobie oj nadrobie. |
|
|
|
|
#2142 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, ja spałam dzisiaj do późna, chyba ta wczorajsza podróż do rodziców mnie wymęczyła.
Dzisiaj planuję odpoczywać, mąż posprzątał wczoraj mieszkanie jak wróciliśmy także dzisiaj laba. Zbieramy się właśnie do kościoła. Mieliśmy na popołudnie iść do kina ale nie ma nic ciekawego, a na ten film 3 godzinny nie mam siły.
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie to uczucie ten świąd? jakieś wyjątkowe? Ja też codziennie drapię się w nocy jak szalona i pełno mam potem zadrapań na ciele. Może to nie cholestaza, tylko skóra nie wyrabia, skoro wyniki nie są takie tragiczne? Nie płacz, w razie jakby było gorzej to zawsze możesz zgłosić się do szpitala! ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- ale brzuszek cały?
|
|
#2145 |
|
Rozeznanie
|
Anteria kochana nic się nie martw. Ja poznałam dziewczynę w szpitalu która w ciąży przytyła 3kg i była w 39 przyjechała i urodziła zdrową piękną dziewczynkę ważącą nie całe 1900
tak więc Ty masz jeszcze parę tygodni |
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest to mniej nieprzyjemne niż płukanie tymi spreyami, bo można buzią oddychać w międzyczasie
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
uważaj na siebie
![]() A brzuszek jak? Cytat:
![]() ale grunt, że pomaga ostatnio mam często bóle jak na @ i zastanawiam się czy to nie skracająca się albo otwierająca się szyjka.. a do wizyty jeszcze 2 tygodnie
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-01-31 o 12:24 |
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Emma ma gorne ma rok i wygladaja super, dolne ma krocej.
Mamy sprawdzona babke co to robi, w sumie monopolistka tutaj na dobry i profesjonalny makijaz. Ale tez cena jest "profesjonalna" ![]() Ja mam usta 3 lata i jestem mega zadowolona. Tak smarowala zelem speclalnym mamie oczy do ust ma inny ja czulam chlod i nic wiecej
|
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore maja podwyzszone wyniki watrobowe i swiad - nie pytalyscie lekarza o kroplowki? Wiem, ze mojej znajomej z podwyzszonymi wynikami (wyniki wyzsze niz normy, ale nizsze niz przy chostelazie) zlecali co jakis czas kroplowki na obnizenie tych wynikow i swiad ustepował.
Robilyscie prywatnie gbs? Bylam w piatek w labie, wszystkie wymazy na drozdze, paciorkowce itp.musze robic prywatnie. Gin na nfz nie pobiera i nie daje skierowania. A u prywatnego jeszcze drozej niz w labie, wiec pojde niech pobiora i prywatnie pojde z wynikami. Ale w☠☠☠☠i.a. mnie to nieziemsko bo kolejne 2 stowy na badania. A przeciez ciula na nfz nie zmusze, zeby mi pobral czy dal skierowanie. Jeszcze odczyn coombsa, wizyta i znowu wyjdzie 5 stów w tym miesiacu |
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na usta tez szlam na korekte takze musi ona byc.Cena podobna do tej u nas. Usta 900 zl |
|
|
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam czasami zwykłe skurcze, ale tego, że te bóle okresowe to też mogą być skurcze tylko te przepowiadające jakoś nie powiązałam ![]() Chociaż teraz jeszcze wyczytałam na parentig, że Cytat:
|
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie u nas cena za usta taka sama
Dzięki, nie wiem kiedy ale na pewno się zdecyduję
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Czasami mam prawą spuchniętą tylko więc to nie od tego..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

nie pamiętam już kiedy sobie jakiś kosmetyk kupiłam.
TŻ dzisiaj biedny, narzekał, że chrapałam.

to stan ducha
skusiłam się nawet na roztwor z soli morskiej do nosa, ale nie pomógł za bardzo.

a najgorsze jest to, że nic nie pomaga!