![]() |
#4141 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
o ktoś szaleje z niedzielnym obiadkiem..
[QUOTE=Talantea;54853356]Oni mieszkają w UK ![]() /QUOTE] ups.. to nic z tego.. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Piernik Torunski;54854966]o ktoś szaleje z niedzielnym obiadkiem..
Cytat:
Ogólnie chcemy się stąd wynieść, bo to jest dosyć zimne mieszkanie. Okna nieuszczelnione i ogrzewanie na gaz. Trochę po d*pie dostajemy z rachunkami. Chcemy na wiosnę szukać nowego mieszkania ![]()
![]() |
#4143 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]() No ceny spodni ciążowych spore ![]() ale w czymś chodzić trzeba ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Rozeznanie
|
nic nie mówcie o ubraniach ciążowych - na samą myśl robię się wściekła
moje spodnie z pierwszej ciąży się porwały ;( drugie maja rozciagniety panel i ze mnie zjeżdżają jeszcze, poza tym nie mają szlufek i nie mam czym się ratować trafiło mi się szkolenie w zeszłym tygodniu w cywilizowanym mieście z 2 galeriami :P pojechałam do największej, wchodze do HM, a tam nawet działu dla mam nie ma :/ doturlałam się do drugiej galerii, dział MAMA jest, ale te spodnie to jakiś żart, same małe rozmiary, na dodatek wąskie to jak na anorektyczki :/ no i ta cena.... chyba na głowę poupadali zamówiłam jedne używki z neta - przyszły w innym rozmiarze niż babka opisywała, na dodatek z dziurą teraz celuję w jeszcze jedne, jak te nie będą pasowały, to trudno, do pracy nadal będę chodziła w spodniach zapinanych na gumkę do włosów :p tylko mi to już z tyłka spada :/ szczególnie jak namoknie :P na lato by były fajne sukienki - ale nie noszę :P w domu to ja mogę w dresach oczywiście, ale do ludzi trzeba jakoś wyjść :/ grrrrr
#4145 |
Rozeznanie
|
Kochane nie chcę ingerować w Wasz szczęśliwy wątek, ale potrzebuję waszej pomocy
![]() ![]() ![]() ![]() Z góry dziękuję za pomoc!! A wszystkim przyszłym mamusiom życzę wszystkiego najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Rozeznanie
|
a jeszcze pytanie mam - znacie coś na blizny? żeby z czasem było mniej widać?
o synka chodzi - został z dziadkami i na pamiątkę ma bliznę na samym środku czoła - może jakby nie drapał, to by az taka widoczna i głeboka nie była, ale jak wytłumaczyć jeszcze nawet nie dwulatkowi, że nie wolno drapać...? tak więc ma mój mały chłop dziurę na samym środku w necie mozna niby coś znaleźć, ale byłabym spokojniejsza, jakby to był specyfik już przez kogoś wypróbowany
#4147 | |||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=tija93;54855546]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
https://www.google.pl/search?q=palme...7U6-1ZfFflM%3A |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
ja tam chodzę w dresach i mam to gdzieś.
![]() szukam dżinsów ale żadne nie podpasowały mi w stu procentach a nie chce się męczyć, bo materiał za twardy, bo coś tam uciska. chyba przeboleje jeszcze trochę te pogode w normalnych ciuchach i kupie sobie leginsy do sukienek bo to jednak najlepsza opcja a wpadłam na to dopiero jak jedna z Was o tym napisała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 |
Zakorzenienie
|
Ja chodze w tzw jeginsach, wygladaja jak normalne dzinsy ale sa meeeega wygodne i rozciągliwe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tesciowa podarowala mi glukometr, zebym sobie mierzyła cukry. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4152 |
Zadomowienie
|
Dorwałam laptoka i wreszcie mogłam nadrobić Wasze brzuszki
![]() No u mnie zdecydowanie jeszcze sam tłuszcz, choć w pracy zaczęli mi się przyglądać - więc może jestem na tym etapie gdzie nie wiadomo czy jestem gruba czy w ciąży:P Talantea, jak nie możesz zobaczyć się z siostrzeńcem to pogadaj z nim przez telefon albo na skype? ![]() ![]() U mnie po tygodniu choroby pierwszy dzień kiedy się wyspałam, córa zrobiła mi śniadanie do łóżka, a ja czuję się w miarę dobrze. Chciałam ją zabrać na kawę albo kino na miasto, ale moja kochana familia zostawiła mnie bez kluczy do mieszkania. Szwagierka, która mieszka u nas wyszła wczoraj i nie wróciła i ma moje klucze i niemąż, który do 18 jest w pracy. W ramach wielkiego WKURZU chodzimy w piżamach, nie ma obiadu i mogą mnie pocałować w stópkę..... Ładna pogoda za oknem a my uziemione. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4154 |
Zakorzenienie
|
W szkole, robię sobie zaocznie administrację dwuletnią
![]() ![]() ![]() a dziewczyny powiedzcie gdzie zaczyna rosnąć ciążowy brzuch? ![]() Chodzi mi o to czy tam gdzie pępek czy na samym dole "pod majtkami"? ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-01-31 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję zaliczeń! ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez tija93 Czas edycji: 2016-01-31 o 15:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
Kurczę bo mi zaczęła się robić taka piłeczka ale dookoła pępka
![]() ![]()
#4157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4158 |
Zakorzenienie
|
Ale może to oznaczać że dzidziuś rośnie?
![]()
#4159 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, coraz większy dzidziuś, coraz większa macica, coraz większe łożysko i to wszystko wypycha jelita
![]()
#4160 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po domu chodzę w leginsach, do pracy wiadomo, nie bardzo ![]() Na lato mysle, że też zakupie jakąś sukienkę, pewnie będe wyglądała jak słoń ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
Na tlc porodówka leci
![]() ![]()
#4162 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4164 |
Zadomowienie
|
Ja mam w pracy służbową koszulę polo, już poprosiłam o L - zawsze nosiłam M. Ale ta L jest taaaaaka wielka....Ale M opina mi brzuch i mnie wkurza jak się gapią a ja nawet nie mam jak go wciągnąć:P
Zwłaszcza, że w październiku miałam taki piękny płaski brzuszek ![]() Na razie posiłkuję się jegginsami. Wszystkie moje spodnie ciążowe są za duże. Ja za spodniami zaglądam do lumpków. A koszulki mogą być rozmiar większe, byle nie były do pępka. Za to była ostatnio świetna promocja w Gapie, więc kupiłam sobie dwie koszulki, z czego jednej nie mogę znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
Super jest rodzić w lato, bo tak naprawdę już od maja/ czerwca można przelatać w normalnych sukienkach maxi, spódnicach z gumką itp. Kupowanie zimowej kurtki na wielki brzuch to dla mnie masakra, wiadomo, że to na chwilę i potem się nie przyda. To samo z butami, w japonki zmieścimy nawet najbardziej spuchniętą stopę
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
Raz płakałam przy porodzie, przy tym pierwszym
![]() ![]() ![]() Ja mam sporo letnich sukienek odcinanych pod biustem i liczę, że oblecę w nich w lato ![]()
#4167 |
Zakorzenienie
|
Ja mam problem z zimową kurtką juz teraz. Czekam na wiosnę i muszę coś kupić. Niestety wszystkie taliowane, dopasowane, nawet polarek obcisłu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie mieszczę się w spodnie żadne, nawet ten patent z gumką mnie uwiera..jest mi po prostu nie wygodnie..kupiłam jedne ciążowe ale są średnie..jeszcze nieco za duże.. dostałam legginsy ciążowe dziś, ale nie wiem do czego je do pracy by założyć, bo nigdy nie chodziłam w leginsach.. pewnie do jakieś tuniki , ale nie mam nic takiego... mam jedne spodnie ciążowe upatrzone i chyba kliknę,, u mnie lekarz przez brzuch stwierdził, że macica jest 10-11cm pod pępkiem w chwili obecnej wyczuwalna i tam mniej więcej mi się zaczyna zaokrąglać, no a poza tym mam mega piłkę wyżej ale to jelita jak pisze tija |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4169 |
Rozeznanie
|
Co do ubrań to też już prawie nie mam co na siebie włożyć ,ciasne na dole ,ciasne na górze o biuście nie wspomnę,ja chyba poprzystane na legginsach najlepiej sie w nich czuję są tanie i wygodne,sukieneczki też lubie bardzo ,ale musze sobie coś kupić bo mam dwie takie luźniejsze ale to tak do wiosny i już ich raczej nie założe
![]() Dziś przepłakałam pół dnia ,mój synuś zapragnął spędzić ferie zimowe u dziadków którzy mieszkaja 300 km od nas ,pierwszy raz puściłam go aż tak daleko od domu bez nas , nie musiałam go zawozić z mężem bo po córkę męża przyjechała ciocia i zabrała go razem z nią . Ehhhh ,mąż jutro jedzie na poligon na miesiąc,więc zostaje jak palec sama ,noo z pieskami i kotem więc nie do końca sama ,ale musze sie powoli przyzwyczajać żę synek wiecznie maluśki nie będzie . To takie trudne .... ;(
![]() ![]() Edytowane przez aniula83 Czas edycji: 2016-01-31 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pytanie do dziewczyn które miały już badania prenatalne, czy wasi partnerzy byli/mogli być obecni przy usg? Totalnie zapomniałam o to spytać a jutro o 17 lecę na te badania. Pewnie jutro jeszcze z rana zadzwonię i dopytam o taką możliwość, bo szkoda by było ciągnąć prosto z pracy przyszłego tatusia tylko po to aby grzał ławę przed gabinetem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.