![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D605 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
Ja znam jakichś wartościowych facetów, ale to nie znaczy, że zaraz chcemy być razem. To, że ktoś jest 'dobry' nie znaczy, że wystarczy mi to aby spędzić z nim całe życie, bo fajny, ma pracę i nie bije. Ja jestem dość specyficzna i ciężko mi znaleźć kogoś kto będzie do mnie podobny, superważne są dla mnie poglądy, traktowanie innych ludzi, a z tym to ciężko u facetów niestety. Ale nie mam ciśnienia, uważam, że mam jeszcze dużo czasu i tu nie ma co się pospieszać.
Poza tym nie wiem co chcesz osiągnąć przychodząc tutaj. Nie potrzebujemy Twoich rad. Nie wiem też naprawdę, dlaczego wszyscy czepiają się kobiet, że nie chcą mieć dzieci. Jest gros facetów, którzy też nie chcą. Mają 30 albo i dalej, i albo nie są gotowi, albo nie chcą wcale. Często wcale nie są to single, tylko faceci w związkach, których kobiety marzą już o rodzinie, a oni nie mogą się zdecydować. Dlaczego wszyscy widzą tylko jedną stronę medalu? Kobiety może i noszą dziecko w łonie, ale same z siebie go nie wyprodukowują, żeby obarczać je całą odpowiedzialnością za dzietność narodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Przyczajenie
|
Może dlatego, że tak stworzyła nas biologia, że mężczyzna może zostać ojcem w wieku 70 lat. Kobiety mają mniej czasu, a z każdym rokiem wzrasta szansa na to, że dziecko urodzi się z wadami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sluszna uwaga Zyjemy w sspołeczeństwie, gdzie nierówno traktuje się kobiety i mężczyzn. Kobiety maja zdecydowanie gorzej, najlepiej powinny być orzykladnymi matkami polkami z gromadka dzieci co grzecznie gotują obiad mężowi. I cczęsto piętnuje się te, które nie chca wejść w schemat: Nie ma faceta? Stara panna! Dużo randkuje ale stałego faceta brak? Szmata! Lubi pracę? Karierowiczka! A jak facet powie, ze jest singlem, bo chce zajac się praca, sportem, podróżami, randkować do oporu albo cos innego, to po nim ludzie tak nie jadą...
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym nie tylko kobiece, ale także MĘSKIE problemy z płodnością są ostatnio wielkim problemem, a zarazem tematem tabu. Wam też spada jakość nasienia. Wyskakując tu z jakąś 70-tką tylko okazujesz się jako niepoważny, chcący wygrać dyskusję za wszelką cenę jakimiś argumentami oderwanymi od rzeczywistości. Jako że krócej żyjecie, przeciętny 60latek zaczyna biegać po lekarzach, a nie za dzieci się brać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jaką wyższość i jakie racjonalne argumenty? Mężczyzna może mieć z reguły bez większego problemu w wieku 70 dziecko, kobieta w wieku 70 lat nie ma szans urodzić. To są fakty i racjonalne argumenty podparte biologią. Męskie problemy z np. erekcją są akurat dobrze zbadane i dosyć łatwo je się leczy. Ale jak chcesz porównywać przekazanie nasienia do 9 miesięcznej ciąży to ja nie wiem... Zaraz mi udowodnisz, że zapłodnienie przez mężczyzne jest tak samo trudne jak noszenie ciąży... A argumenty nie są oderwane od rzeczywistości, bo przykłady 70 ojców to nie jest żadna abstrakcja! A że część mężczyzn o siebie nie dba i w wieku 60 lat może zapomnieć o ojcostwie to inna sprawa. Ja oceniam jedynie możliwości jakie daje nam biologia i one znacznie się różnią. Dlatego właśnie mamy w społeczeństwie różnice w traktowaniu kobiet i mężczyzn. Wy ocywiście swoje. Żyjecie w jakimś utopijnym świecie. Pytacie skąd te różnice w postrzeganiu kobiet i mężczyzn. Stawiam sensowne argumenty i nagle wielki ból dupy. No jakim prawem napisałem, że mężczyzna może mieć w wieku 70 lat dziecko? Próbuje szowinistycznie pokaząć wyższość mężczyzn, bo piszę o faktach biologicznych... Jakim prawem! Radzę się zastanowić 5 razy zanim coś napiszecie, bo robicie z logiki nie powiem co... Edytowane przez zibi87 Czas edycji: 2016-01-31 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja cos czuje, ze ktos tu ma duże kompleksy i ból tyłka, które próbuje sobie rekompensować udowadniając swoja wyższość ![]() Albo jest słabym trollem ![]()
![]() |
#548 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja spotykam bardzo wartościowych mężczyzn, ale między nami nie ma "tego czegoś". Niestety, mężczyźni, którym podobałam się w skali ostatnich lat zawsze mieli zupełnie inny światopogląd niż ja. Bardzo utożsamiam się z tym co napisać - "traktowanie innych ludzi". To u wielu mężczyzn kuleje. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Jakbym miała być z byle kim tylko po to żeby mieć dziecko bo mój zegar biologiczny tyka sratatata, to wolałabym iść do banku spermy niż żyć z jakimś patałachem w nieudanym związku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Wy dziewczyny sporo randkujecie, też bym chciała. Może nabrałabym jakiejś wprawy, a tu dupa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
U mnie ostatnio nic się nie dzieje, nudy i nic więcej, zero randek. Jutro jadę pociągiem 3 godz na kurs z pracy, 3 noce mam spać w hotelu, lubię takie wyjazdy
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
W piatek pierwszy raz poznalam fajnego faceta na imprezie. Pogadalsmy, potanczylismy i wymienilismy sie numerami na koniec.
Dzisiaj bylam z nim na spotkaniu i poszlo moim zdaniem bardzo dobrze. Facet bardzo przystojny, spokojny i bardzo dobrzee nam sie rozmawialo. Odrazu po spotkaniu napisal mi sms, ze milo bylo i ze ma nadzieje na kolejne spotkanie tak wiec zobaczymy jak pojdzie ![]()
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z banku spermy? Płacić za cholera wie jaką spermę? No way. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#555 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się, że to niesprawiedliwe, że kobiety krytykuje się za chęć pracowania, kosztem wczesnego urodzenia dziecka i zostania z nim w domu. ,,O dziwo" kobiety też mają ambicje, chcą coś osiągnąć, mieć własne pieniądze i nie musieć prosić misiaczka o 20zł na tusz do rzęs ![]() Edytowane przez December12 Czas edycji: 2016-02-01 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie posucha , tinder jest beznadziejny wiec praktycznie z niego nie korzystam a żadnego innego konta już nie mam także , nie spodziewam się w najbliższym czasie jakiegoś wysypu randek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem każda płeć ma trochę przerąbane i jest to jako tako wyrównane.
Ostatnio spotkałam się z opinią (wśród mężczyzn), że mężczyzna, który nie chce mieć dziecka nie jest godzien miana mężczyzny i że prawdziwy mężczyzna nie żyje dla własnego szczęścia, lecz dla wypełnienia swoich obowiązków. Jakiś koszmar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-03-08 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja znam taką która uważa, że to mężczyzna powinien utrzymywać rodzinę. A obowiązkami w domu powinien się dzielić. Natomiast robota na dworzu, palenie w piecu już nie jest zajęciem dla kobiety tylko mężczyzny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Wtajemniczenie
|
Ja natomiast na dziecko jestem gotowa, na zwiazek niekoniecznie. Dzieci na pewno chce miec i niekoniecznie musi sie to wiazac z formalnym zwiazkiem. Ogolnie jakos nie widze potrzeby lagalizacji zwiazku, moze mi sie to zmieni... juz bardziej przemawia do mnie umowa cywilno pracy na niz sluby i obiecywanie sobie milosci na cale zycie. Cale zycie to ja bede kochac swoje dziecko, rodzicow, rodzenstwo. A facet to rzecz nabyta, w dodatku posiadajaca wlasna wolna wole
![]() |
#562 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do przystojnych to każdy z którym się spotkałam miał coś co lubię w sobie wiec w jakimś stopniu był przystojny ale jak dochodzi cała reszta której po zdjęciu nie da się poznać to chyba tylko jeden był takim super przystojnym okazem ;-) cokolwiek teraz jak patrze na jego zdjęcia to nie wiem co ja w nim widziałam :-P Mam 1,70m wiec panowie kłamiacy na temat swojego wzrostu to norma bo często spotykam takich na granicy mojego wzrost wiec jak widzę 1.75m u Pana to od razu mam wątpliwości. Najlepiej zawsze odejmować z 5 cm. Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie nadal 3 panów z sympatii, z każdym fajnie się gada i na razie wszystko idzie bardzo wolno ale pasuje mi to. Nigdzie mi się nie spieszy ;-) po raz pierwszy mam taki dystans do tego ze aż sama się sobie dziwię :-P |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#563 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moi znajomi po 11 latach związku wzięli w końcu ślub, bo doszli do wniosku, że za kasę, którą wydawali na notarialne potwierdzenia tego, co jednym świstkiem załatwia ślub, mogliby polecieć na długie miesiące na Seszele ![]()
![]() |
#564 |
Rozeznanie
|
Ja tam serio serio uważam, że faceci nie mają wcale jakoś znacznie lepiej. Dostaje im się po prostu w trochę innych dziedzinach. Znam przypadek mężczyzny bitego w domu przez małżonkę (najczęściej kluczami po twarzy). Przez to pomieszkiwał u mojego kumpla. Jego żona była wariatką a on nie bardzo miał gdzie szukać pomocy. Gdyby to kobietę bito - od razu by faceta na widłach wynieśli, zaś bitego mężczyznę nikt nie potraktuje poważnie.
Inna sprawa - od mężczyzny wymaga się wiedzy technicznej. Jeżeli czegoś nie wie to jest wyszydzany. Za to jeżeli kobieta choć trochę się zna na naprawie kranu czy bebechach w samochodzie - to od razu "wow, jesteś taka inteligentna i wspaniała, wow, wow". Inna sprawa, że zupełnie odwrotnie to działa przy gotowaniu. Z moim byłym przeprowadziliśmy sporo eksperymentów pod tym kątem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- DopplegangerEddarda moja wypowiedź nie była jakimś sprzeczaniem się z Tobą, tylko moim zdaniem na ten temat. Zacytowałam akurat Ciebie, bo Twoja wypowiedź była najkrótsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja jestem córką mechanika, więc od dziecka co nieco u taty się w warsztacie grzebało i pomagało ![]() Nawet cięłam gałęzie piłą spalinową - umiejętność obsługi urzadzenia może się przydać w razie jakiejś apokalipsy zombie na przykład ![]() Za to nie cierpię gotować ![]() Doktor Lecter by mi sie przydał ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-02-01 o 12:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zadomowienie
|
Co do tych przystojnych z neta to... hmm przystojnych raczej w necie niewielu albo szukaja przygód. Jestem nieufna do przystojnych facetów bo oni moga miec kazda i pewnie mieli wiele wczesniej. Poza tym przystojni rzadko mi sie podobaja tacy modele. Jesli facet w miare podobal mi sie na zdjeciu ( niestety najczesciej jednak mieli małe lub słabo wyrazne zdjecia) to okazywało sie że ładne usta lub prosty nos przestawały miec znaczenie bo koles miał zryty charakter , rysy twarzy i ogolna sylwetka była rozczarowujaca. Poza tym ci faceci ktorzy mi sie podobali z wygladu przez pare miesiecy że aż mnie sciskało to byli niedostepni, i niezainteresowani inna znajomoscia niz " znajomi ze studiow". A kiedy z takim sie spotkalam to niezbyt bylo o czym rozmawiac. Zwykle mam tak że z tymi na widok ktorych mnie nie sciska jakos bardzo to najlepiej nam sie gada i jest o czym sa wspolne zainteresowania, poglady, " odbieranie na tej samej fali". Nie wiem czemu tam mam :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja obecnie jakoś zaczęłam pisać z trzema facetami ale jeden ma dwójkę dzieci z którymi mieszka i jakoś mi się wydaje ze sobie szuka mamy dla tych dzieci ale mogę się mylić, zobaczymy. Pozostała dwójka na razie ok ale jakieś mam przeczucie ze nie szukają niczego na poważnie.
![]() ![]() |
![]() |
#568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja raz poznałam przystojniaka w sieci, no piękny jak młody Ragnar i o równie błękitnych oczach, ale lasek miał na pęczki i się nimi bawił, co chwilę inna ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-02-01 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#569 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale ja się akurat zgadzam z tym co napisałaś ![]() Teraz mało kto ma kanał i narzędzia by zrobić jakąś większą naprawę więc zwyczajnie bardziej opłaca się oddać do mechanika. Oczywiście lepiej w teorii się znać by ktoś nas nie zrobił w ciula. Nawet by głupie zaciski w bębnach powymieniać nierzadko potrzebny jest palnik. A mechaniczne rzeczy szybko uciekają jeżeli nie grzebie się na bieżąco. Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-02-01 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#570 | ||
Raczkowanie
|
[/COLOR]
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.