|
|
#2191 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Hej dziewczyny!
Wróciłam z synem z ferii u rodziny (tydzień u teściów, tydzień u mojej mamy) i padam na pysk... To juz nie dla mnie, 4 h drogi w jedną stronę. Pozytywy, to to,że syn zadowolony z ferii, a ja byłam na tych warsztatach w Warszawie i mogę polecić te "Bezpieczny maluch". Nie byłam na kompie 2 tyg i tyyyle napisałyście,że nie wiem czy nadrobię. Cytat:
Ja też jeszcze nie mam. A dopiero dotarło do mnie, że już tylko miesiąc do terminu z OM zostało. Cytat:
Anteria ![]() by wszystko się ułożyło.Miłego dnia wszystkim
|
||
|
|
|
#2192 |
|
Rozeznanie
|
przypomniało mi się że na przeziębienie pomagała mi parówka, Wrzątkiem zalewałam zioła szałwie itp. jak nie miałam to kilka kropli amolu, albo sól i wdychac parę nad recznikiem co chwila trzeba nos wydmuchać więc radze przygotować chusteczki
|
|
|
|
#2193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo tak czytam o Waszych bolach w spojeniu, ze dziecko napiera, szyjka sie skraca i ciagnie itd a ja nic takiego nie odczuwam sporadycznie mam czasem bole okresowe, ale to raz dziennie chwilke. mialam jakis czas bezsenne noce a teraz spie jak zabita cala noc, nawet na plecach i zadnych meczacych objawow i boli.. czy to normalne? czuc sie tak w III trymestrze? byc moze to przez polozenie malej skoro jest poziomo, ani nie uciska mi na pecherz zbytnio ani tez nie kopie po zebrach a ja juz mam oczywiscie czarna wizje przenoszenia |
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Kallos jak najbardziej, bo tani i można bez żalu naładować na włosy- ja właśnie używam na noc najczęściej, bardzo lubię Garnier Goodbye Damage i Elseve total repair extreme - to są odżywki nie maski
według mnie najważniejsze to mieć ze dwie, najlepiej trzy i używać na zmianę. Do jednej bardzo szybo włosy się przyzwyczajają i po jakimś czasie, nawet super maska czy odżywka, nie robi już efektu wow. No a tak naprawdę to trzeba dobrać coś pod siebie ![]() Jednak nas znajomy przywiózł do domu i dopiero jesteśmy. Jestem zmęczona, ale myślałam, że będzie gorzej
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
W końcu się zwlokłam z łóżka, już mnie wszystko bolało od tego leżenia.
TŻ kupił mi syrop, a teraz robi dl mnie rosół.
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis juz bylam na dwoch gieldach, w sklepie na obiedzie u mamy teraz jedziemy do tesco i do domu w koncu
Czuje sie nawet ok mam jakiegos powera dzis, to moze i torbe spakuje :pJutro na SR mamy zajecia z doradca laktacyjnym i ogolnie tematyka z karmienia piersia. Ciesze sie bo to mnie wszystko ciekawi
|
|
|
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny.
Podczytuję ,ale coś do pisania nie mam weny. I ja zaczęłam mimo wszystko trochę się martwić, bo od trzech dni mam dość silne skurcze i jest ich dziennie dość dużo. W dodatku czuję,że mała wstawiła się w kanał rodny, bo odczuwam bolesne rwanie w kroczu. Aż mnie zgina w pół. Staram się siedzieć w domu, odpoczywać i czekam do wtorkowej wizyty. Skracania szyjki się nie boję- prędzej Morze Czerwone się rozstąpi niż moja szyjka. Ale duża ilość skurczy niekorzystnie wpływa na moje blizny po cesarkach. Zwiększyła się też znacznie ilość bezbarwnej wydzieliny i tak się zastanawiam czy się nie okaże, że za 2-3 tygodnie przyjdzie na mnie czas do rodzenia... Na liczniku 33 tydzień. Anteria znam przypadek dziewczynki urodzonej tydzień po terminie z wagą 2200g. Maluszki też świetnie sobie radzą Mimo wszystko życzę Ci choć kilkunastu dni jeszcze
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2198 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
.O, znow jakies malenstwo slychac
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
a pamiętam jak dopiero nie dawno pisałyśmy, że żadna lutówka jeszcze się nie rozpakowała i aż dziwnie, że nie ma u nich porodów w styczniu
![]() Cytat:
![]() A z innej beczki, kupiłam wczoraj stanik do karmienia i tak oto moja lista wyprawkowa jest już minimalna
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bylam dzis na gieldzie po stanikwdo karmienia i co haha NIE MA ROZMIAROW
Sa na moja miske z obwodem 80 haha no nie ma babka rece rozlozyla. Bylam na 5 straganach |
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co Ci jeszcze zostało?
|
|
|
#2202 |
|
Wtajemniczenie
|
To może spróbuj z alles mama. Oni to mają rozmiarowke że hoho!
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mam stamtad
ale ja chcialam taki bezszwowy do szpitala i to takich nie ma Takie fajne do karmienia mam i kupie jeszcze po porodzie |
|
|
|
#2204 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojadę rano żeby jak najszybciej mieć to z głowy.
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Misia
a nie patrzylas tych z pepco? Ja mam zamiar je obczaic i jakby co kupic dwa do szpitala i na pierwsze dni. A potem cos dopasowanego. Ja pogadalam z mama, pojechalam do sklepu i sily mi wrocily ![]() Rozpakowalam z tż 5 worków drewna, ogarnęliśmy taras, dobrze zrobiła mi godzina na powietrzu. W piekarniku dochodza muffinki z bananami i truskawkami, a zaraz dolacza do nich nalesniki z szynka i pieczarkami ![]() I postanowilam, ze jutro pojade do gina, tego na nfz i poprosze o swoja karte. I zapytam dlaczego nie łaska wypisac mi skierowania i tak już nie muszę do niego chodzic to mogę z nim podyskutować |
|
|
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2208 |
|
przyczajony tygrys
|
Kurde caly dzien mysle nad tym chrzestnym icnic sensownego nie wymyslilam
|
#2211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie znalazłam z mniejszym, a 80 byłaby obecnie w sam raz (normalnie noszę 70/75 zależy od rozmiarówki). Na szczęście ma dużo haftek więc nie będzie problemu zmniejszyć ![]() A do zwykłych teraz zakładam aż 2 przedłużki, bo jedna to za mało ![]() Dla Małej muszę kupić jeszcze tylko mały żel do szpitala i w sumie mam już wszystko chyba. Wczoraj mąż dokupił pampersy 2 więc mam spory zapas już teraz. A dla siebie muszę kupić jeszcze tylko wodę z dziubkiem na porodówkę, żel pod prysznic, szczoteczkę i pastę do zębów i podpaski jakieś na po wyjściu ze szpitala. Także taka drobnica już mi została. Jeszcze jakiś krem/maść na brodawki by mi się przydała, ale to zobaczę jak się będą moje piersi zachowywać i ewentualnie męża wyślę do apteki ze zdjęciem Mam też wrażenie, że mam mało body i pajaców, ale to też nie problem dokupić później jak już będę wiedziała jaka moja Kruszynka jest Swoją drogą jutro mija 3 tygodnie od ostatniej wizyty z położną, więc jest dobrze, że my nadal w dwupaku Jeszcze 2 do kolejnej i 2,5 do donoszenia Oby tak dalej jak jest a będę szczęśliwa ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A jeszcze niespełna miesiąc temu nic nie odczuwałam na myśl o porodzie. A teraz żołądek się ściska..
|
|
#2212 |
|
Zadomowienie
|
hej, dziewczyny nie miałam ostatnio czasu wpadać - dość intensywny okres
![]() do TŻ w końcu dotarło że już niewiele czasu i kończymy remont Byliśmy tez na ostatnich zajęciach w sr - chyba najfajniejsze ze wszystkich. mam teraz chwile zanim TŻ wróci z castoramy więc spróbuje trochę was nadrobić |
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
Eeyesblue ja tez nie mam żadnych skurczy ani skracajscej szyjki itd nic mi sie nie dzieje oprócz czasem zgagi i ze mi ciezko swobodnie hasac
dlatego wlasnie nawet o lutym nie mysle i żeby chociaż w terminie urodzić a nie przenosić za dużo to będzie dobrze
|
|
|
|
#2215 |
|
Raczkowanie
|
Z tobą ok. Pogratulować formy. Zresztą ja też jeszcze w zeszły pon obleciałam pół miasta. Teraz siły mnie opuściły przez chorobę, ale mam nadzieję, że jeszcze wrócą.
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buuuu... chyba mnie dopadly pierwsze lęki bo do tej pory starałam się nastawiać do tego jak do zadania i nie rozmyślać... wszystko przez te głupie sny...
|
|
#2217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj wieczorem miałam takiego przedporodowego doła, że co będzie jak co pójdzie nie tak, ze dzieci mnie już nie zobaczą itd. A dziś rano robiąc kawę pomyślałam sobie: ,,co za bzdury mi w ogóle przychodzą do głowy. Przecież wszystko będzie dobrze! " Na tym etapie te huśtawki to już normalna sprawa. Jesteśmy już przy samym finiszu. Niedługo zobaczymy nasze Kruszyny i dopiero sie zaczną schody
|
|
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie boje ze nie dam rady, ale w sumie ciesze sie ze jest juz blisko. Mnie kolezanki raczej nie strasza a mowia ze to jest do przezycia
ja sie nastawiam na bol i meke a na koncu synka bede miec meza, znieczulenie jakos dam rade ![]() Jade z nastawieniem ze dam rade i ze kazda to przechodzi
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie przeraża mój spokój. Serio, nie czuję strachu gdy myślę o porodzie. Bo nie wiem czego mam się spodziewać.
Pewnie zacznę się bać 18 lutego, bo wtedy Andrzej ma mi powiedzieć jak będziemy rodzić.
|
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie zawsze szybko się poddaje nie wiem czy się nie poddam blagajac o cesarkę dla mnie to wlasnie najgorszy porod 2w1 bo jak się idzie na umowiona cesarkę jest zupełnie inaczej i przeważnie w 38tyg a tak jest termin męczyć się a na końcu cc eh zobaczymy ostatnio mi się snila cc przez to ze bylo mi ciężko sie przekręcić w nocy i myślałam ze to przez to ze jestem zszyta
![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Niby wiem ze będzie co ma byc i po co sie nakręcać ale nie umiem nie myśleć o tym co jest oczywiste i mnie czeka.. Ale z drugiej strony chciałabym byc juz po zeby byla wiosna i dojść do siebie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

[COLOR="Silver"]
do porodu zostalo 30dni, jestem.w tyle z praniem, prasowaniem i zakupami.

sporadycznie mam czasem bole okresowe, ale to raz dziennie chwilke. mialam jakis czas bezsenne noce a teraz spie jak zabita cala noc, nawet na plecach i zadnych meczacych objawow i boli.. czy to normalne?
czuc sie tak w III trymestrze? byc moze to przez polozenie malej skoro jest poziomo, ani nie uciska mi na pecherz zbytnio ani tez nie kopie po zebrach a ja juz mam oczywiscie czarna wizje przenoszenia 
TŻ kupił mi syrop, a teraz robi dl mnie rosół.

Pojadę rano żeby jak najszybciej mieć to z głowy.
i tak już nie muszę do niego chodzic to mogę z nim podyskutować