|
|
#2221 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
choc mam cicha nadzieje, ze po prostu tak mi sie trafilo dobre samopoczucie i zacznie sie w najmniej oczekiwanym momencie Cytat:
Cytat:
a bodow i pajacow mam cala sterte, chyba moja mala tego nie zdazy zalozyc, przesadzilam
|
|||
|
|
|
#2222 |
|
Zadomowienie
|
Jej slucham o tej.swinskiej grypie, krakow i rzeszow. Jakas tragedia !
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że jesteście dziewczyny
To że nie jestem sama i jedyna z tymi lękami w tym czasie to naprawdę podtrzymuje na duchu. W końcu to jest MEGA WAŻNE wydarzenie, gdybyśmy się w ogóle nie bały to znaczyłoby, że to jakieś wyparcie, czy coś? Raczej każda kobieta przed porodem prędzej czy później się boi...
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
Ale że co jest inaczej??? Myślisz, że idąc na umówioną cesarkę człowiek się czuje lepiej psychicznie??? Wcale nie.Pierwsze dziecko rodziłam umówioną cesarką - i było to jedno z najgorszych wydarzeń w moim życiu! Do teraz zbieram się po tym psychicznie.I czasem budzę się w nocy z wrażeniem, że się duszę. Drugie dziecko - mimo zaleceń do cesarskiego cięcia -wolałam tydzień przenosić i mieć nadzieję, że urodzę siłami natury. Nie udało się, ale próbowałam 9 godzin. I wierz mi, lepiej było mi mieć cesarkę po próbie porodu SN niż idąc na umówiony termin. Bo byłam już tak umęczona skurczami, ze nie do końca rejestrowałam ,co się w okół dzieje.
|
|
|
|
#2225 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja raczej nie zamknę bo termin na 6.03 i max tydzień po wywolywanie hehe a podejrzewam ze u nas to nawet i kwietniowki będą
6styczniowek wlasnie jeszcze nie urodzilo a jutro juz luty się zaczyna ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Kinga u Ciebie bylo z wstrząsami przygodami, nie mowie ze to jest lajt na umowiona tez jest stress ale wiesz jaki dzien godzina a tak taka niewiadoma godziny męczarni a i tak cc i to zbieranie sie po cc jest dużo gorsze niz na umówionej bez komplikacji oczywiście, tak mi koleżanki mowily które miały pierwszy porod po wielu godzinach męczarni zakończony cc a drugi juz umówiony, mowily ze niebo a ziemia w samopoczuciu i dochodzeniu do siebie, po godzinnych skurczach a bez nich no sila rzeczy musi byc roznica ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Inaczej czuje się kobieta w 38tyg a inaczej jak ma 2tyg po terminie bo to różnica miesiąca, chodzi mi wlasnie o ta tez roznice w umówionej a taka ktora wychodzi podczas porodu |
|
|
|
#2226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie głupie jest to, że w szpitalach psychiatrycznych i terapiach grupowych pacjenci nie mogą opowiadać sobie o swoich dolegliwościach , bo ,,zarażają" nimi pozostałych. To samo powinno się stosować względem kobiet oczekujących porodów
|
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 27 lutego będę miała donoszona ciążę ale wolę w marcu urodzić
![]() Też mam stracha chociaż już wiem jak to jest ale urodzić trzeba a na końcu czeka największa nagroda.
|
#2228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym nie odpuściła, mój gin normalnie na nfz kieruje mnie na wszystkie badania więc dlaczego inni tego nie robią? wygoda? zbawi ich jak wypiszą skierowanie? zwłaszcza, że tak jak któraś napisała w szpitalu wymagają papierka z wynikiem GBS więc z jakiej paki masz robić prywatnie? nóż się w kieszeni otwiera jak się czyta o niektórych lekarzach na NFZ a później panuje przekonanie, że każdy jest taki sam... koleżanka przyjechała, posiedziała, zjadła sernik, wypiła inkę - okazuje się, że jest w 7 tygodniu no i pojechała, ale obiecała jeszcze zajrzeć. W każdym razie wysprzątaliśmy mieszkanie na błysk z racji jej wizyty więc same plusy zaraz uciekam do łóżka bo już jestem padnięta
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Wtajemniczenie
|
Każdy jest inny jednak sa podobne, bol tez, kazda go inaczej przechodzi tak samo jak wszystko czy bol głowy czy okresowy ale można to uogólnić troche i jak ktos mowi ze bolala głowa to kojarzy bol, mimo ze nie przezywal go identycznie, tak samo z porodem moim zdaniem glupota jest nie sluchac żywcem innych bo ja bede miala inaczej, nie - bede miala podobnie bo trzeba przec sa skurcze to jest standard wiec wole sluchac i sie w miare przygotować na to co mnie czeka a nie ze to jest jak kichnięcie i ze nieee mnie nie będzie bolec bo tak powiedziała sąsiadka czy kolezanka, wlasnie większość tych opowieści o porodzie sa podobne boli jak h*j i na to trzeba się nastawić
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwazam ze nastawienie to polowa sukcesow
ide, rodze i mam dziecko.Bol bolem.. nerka tez boli a zyc trzeba. Sa znieczulenia, itp nie umre.. urodze w bolu ale taka natura. Nie widze tego jako horror, nastawiam sie zadaniowo skurcze, porodowka, parcie, dzidzia |
|
|
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj tylko Was podczytywałam. Mieliśmy prawie niezapowiedzianą wizytę rodziców i teściów. Było bardzo fajnie, dawno u nas nie byli. Z ekscytacją oglądali kącik dla dziecka, wózek itp.
Byłam w aptece po ten olej z migdałów, pani najpierw nie skojarzyła,a jak powiedziałam, że do włosów, skóry to sobie przypomniała, że kiedyś mieli takie coś. Od razu mi zamówiła. Chciałam mniejsze opakowanie-50ml za 9zł. Jutro będę mieć do odbioru
|
|
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro pojade do lidla, pepco i zjade do apteki po ten olej z migdalow
|
|
|
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam odnieść się do kwestii porodu i zapomniałam.
Ja się boję i myślę, że to jest całkiem naturalne. Ale raczej bólu się nie boję, bo na to się nastawiam, jestem wytrzymała, natomiast boję się złego traktowania przez personel. Ale Kinga dobrze napisała, że każdy poród jest inny i nie wolno sugerować się opinią innych kobiet. Można tylko skorzystać ze wskazówek typu, co zabrać do szpitala;-) Mnie od kilku dni budzi ogromny ból bioder, ale myślę, że to po prostu kości się rozchodzą. Poza tym też mam bóle jak na okres. Przychodzą niespodziewanie aż czasem mnie zegnie. Jutro jadę do laboratorium zrobić badania na sprawdzenie przeciwciał. Mam nadzieję, że teraz też ich nie będzie
|
|
|
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
abii
masz rację. Ehh tylko co ja mam powiedzieć jak mi powie, że nie da mi skierowania? Może podpowiecie coś mądrego ![]() Na pewno jutro tam pójdę, najwyżej awanturę zrobię jak się po dobroci nie da. I tak już nie muszę do niego chodzić. Ja się boję porodu, ale bardziej tych pierwszych chwil z dzieckiem. Nie czaje, ze urodze i pyk, pojawi się mleko i nakarmię pierwszy pampers tez mnie przeraza, ale to dlatego ze ja nigdy nie mialam kontaktu z dziecmi ponizej roku czy dwoch. A i te starsze raczej omijalam łukiem.Nie wiem jak tż zniesie poród. Wszystko co nieznane mnie przeraza
|
|
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
A mi babka w lidlu powiedziala ze malo jest tych ciuszkow do maluszkow wiec moge sie nie zalapac a odlozyc mi nie moze
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Milenujdks
o tak opieka poporodowa to tez moj koszmar. Jak mnie odeśla z prywatnego z powodu braku miejsc to się chyba zapłaczę albo zesram ze strachu i lewatywa nie bedzie potrzebna u mnie są 3 czy 4 porodówki panstwowe i o kazdej mowia to samo: porodowki są ok, nawet fajne polozne sie zdarzajs, ale po porodzie dno i wodorosty, zero opieki nad kobieta i dzieckiem. Nawet kobieta od ktorej kupilismy wozek powiedziala, ze rodzenie w szpitalu na nfz to byl jej najwiekszy bląd bo powiedziec "kiepska opieka poporodowa to za mało. Tam wcale nie ma opieki". A ma 3 dzieci,więc nie była wystraszoną pierworótka.mamy 2 kliniki prywatne, moge rodzic tu i tu bo mam juz wpisy w karcie i chyba już zaczne sie modlić, żeby były miejsca
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-01-31 o 19:16 |
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 3.
|
|
#2240 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam też 3 koszule do szpitala. Jedną lepszą mam do domu ;-)
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam 3 koszule
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Bonku jasne że możesz się nakręcać czyimiś porodami - kto Ci broni. Jeżeli lepiej Ci z tym psychicznie...
Moim zdaniem żadna subiektywna relacja nie jest punktem odniesienia. W liceum chodziłam do klasy humanistycznej. Maturę zdawałam z bardzo humanistycznych przedmiotów, a matematyka to była zawsze czarna magia. Ale zamarzyłam sobie studia logistyczne, więc na nie poszłam. Ścisłe inżynierskie studia. No porwałam się z motyką na Słońce. Oczywiście już na starcie miałam matematykę. I przyszedł dzień egzaminu z matmy. Ja wiedziałam,że z matmy ratuje mnie tylko cud. Ale mój kumpel miał matmę w małym paluszku. Mieliśmy ten sam zestaw pytań. On rozpykał wszystko w 15 minut, ja odczułam niemal fizyczny ból kiedy zobaczyłam zadania. Wylałam siódme poty...On dostał 5 ja 2. Ale nasza koleżanka z grupy nie poszła na pierwszy termin, więc zapytała się nas jak były na egzaminie. Ja jej powiedziałam,że w ogóle masakra, rzeź niewiniątek i nie było opcji żeby to zdać. A kolega co powiedział? Weź daj spokój.Taki egzamin, to banał. W ogóle nie powinno się tego nazywać egzaminem. Dwie relacje z tego samego wydarzenia. Obiektywne było tylko powiedzenie jakie były zadania na egzaminie. Z porodami jest dokładnie tak samo. Każdy opowiada historię ze swojego punktu widzenia. A Ty nie jesteś w stanie zweryfikować tego opisu. Dlatego nie wiem czy warto roztrząsać cudze porody? |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam na FB, wcześniej nigdy nie widziałam jak wygląda CC.
https://www.facebook.com/POSITIVE201...9172830785367/
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
to też zamówię 3, dzięki
![]() fajne linki, można popatrzeć czego się jeszcze nie ma i czy wszystko się wie: http://www.mamazone.pl/artykuly/male...noworodka.aspx http://www.mamazone.pl/artykuly/male...a-dziecka.aspx
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2246 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie pamietam która chciała ale znalazłam wózek do biegania w fajnej cenie
http://olx.pl/oferta/wozek-spacerowk...tml#4c946b0134 ja biegac nie zamierzam więc wrzucam. Cytat:
- w głebokim zimę przejeździła więc pewnie do 8-9 M wystarczyła - rożek to tak 2M chyba używaliśmy potem źle się młoda wiązało w tym - przykrywanie zalezy od tego jaka jest pogoda i jakie dziecko Cytat:
http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...577512164.html w taki I powinnaś się chyba zmiescic |
||
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Ale skąd to oburzenie? Napisałam co się kryje za tym linkiem. Nie musiałaś wchodzić.
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje wyidealizowane wizje bardziej mi się podobały. Że to tylko jedno ciachnięcie i dziecko samo wychodzi.
|
|
|
#2250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

dlatego wlasnie nawet o lutym nie mysle i żeby chociaż w terminie urodzić a nie przenosić za dużo to będzie dobrze
choc mam cicha nadzieje, ze po prostu tak mi sie trafilo dobre samopoczucie i zacznie sie w najmniej oczekiwanym momencie

6styczniowek wlasnie jeszcze nie urodzilo a jutro juz luty się zaczyna 

pierwszy pampers tez mnie przeraza, ale to dlatego ze ja nigdy nie mialam kontaktu z dziecmi ponizej roku czy dwoch. A i te starsze raczej omijalam łukiem.
Moje wyidealizowane wizje bardziej mi się podobały. Że to tylko jedno ciachnięcie i dziecko samo wychodzi.