|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
Obslugę zmywrki dziś na telefon opanowal. Zwykle pomaga przy wyciąganiu naczyń albo sam wyjmię jak juz gotowe są ![]() Zajmuje się odkurzaniem i zmywaniem podłóg. Nie porządku w łazience nie widzi albo brudnych blatów w kuchni czy kurzu na meblach ![]() Tez nie wiem czy TŻ będzie ze mną bo u mnie cesarka, a nie każdy szpital pozwala na obecność osoby bliskiej przy cesarce
|
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
A mój tż, to jak kiedyś kazalam umyć garnki, to wolał załadować zmywarke, weszło kilka garnków i tak włączył, leniwiec 🙏 ja nie mam sumienia go zmuszac do prac domowych, bo jak wychodzi do pracy o 4 albo 5, to często wraca o 18 a ja siedze cały czas w domu.
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Mój przy cesarce, to by padł po samym wejściu na salę. Poczulam przed chwilą takie bąbelki po po dolnej, lewej stronie brzucha, i to cztery razy, w odstepach co kilka chwil, myślicieli że to dzidziuś?????🙌 |
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Zebrah jeśli chodzi o zakupy to ja musze kupić wszystko i powoli sie za to zabieram, wydaje mi się, ze już czas na to. Nawet ze względu na to, zeby rozłożyć koszty. Mój Maluch dziś rozbrykany na całego i tez już rano w kościele zaczął swoje harce
|
|
|
|
#514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#515 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam - o tych zakupach mialo być do Wiolinkax
na tel. ciężko mi ogarnąć czasem
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam cudownego meza
Pranie robi wiesza, gary myje tylko on i zmywarka tez jego zadanie ja prasuje, myje podlogi teraz w sumie on robi wiekszosc
|
|
|
|
#517 |
|
Rozeznanie
|
Ja również mam złotego męża gotuje robi zakupy zmywarka jego i okna. Ja jedynie zajmuje się podłogami i ogólnym stanem domu oraz wyprawką dla dzidziusia no i prasowanie. Jednakże jak go poproszę o umycie podług o to zrobi teraz ułatwił mi sprzątanie kupił mi mopa i wiadro z Vileda super wygoda.
Zamówiłam właśnie białe adidasy nowe na olx za 6 zł
|
#518 |
|
Rozeznanie
|
A czy któraś z was myślała o banku komórek macierzystych? Będziecie się na to decydować?
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet gadalam z kobitka z tego banku. Ale koszty sa duze
|
|
|
|
#520 |
|
Rozeznanie
|
A ile Ci powiedziała?
|
|
|
|
#521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też. Gotuje obiady ( uwielbia gotowac) z Ola ja wieszam pranie . On teraz myje podłogi żebym się nie mexzyla. Zakupy robi ![]() Jak miałam cc to maz nie mogl być na bloku operacyjnym. Wiem ze w Zabrzu jest szkolenie przed cc dla męża które kosztuje 500 .... Niezły biznes. Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-01-31 o 20:14 |
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Cennik
|
|
|
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki czytałam już na ich stronie. Ja się zastanawiam muszę jeszcze z mężem porozmawiać ale koszty spore niestety...
|
|
|
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jak przyszło się mężowi wziać rzeczy na po porodzie to był problem. Instrukcje przez tel nie pomagały. Za dużo wziął. A jak wróciłam to sajgon. Cytat:
|
||
|
|
|
#525 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko wybraliśmy tę największą, która po rozłożeniu ma 160x197 cm. Grafitową. Można było dobrać różne kolory i materiały obicia. Wygodna i do siedzenia i do leżenia. Leżeliśmy sobie na niej, a Zuzia skakała po całym materacu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny oglądacie CHŁOPAKI DO WZIĘCIA?
o 21.30 Polsat Play
|
|
|
|
#527 |
|
Zadomowienie
|
Ja oglądam GALIMATIAS :-D
|
|
|
|
#528 |
|
Zadomowienie
|
Hej w zasadzie poweekendowo
![]() U nas weekend był bardzo intensywny, wczoraj my się gościliśmy, a dzisiaj ja urządzałam urodzinowe przyjęcie dla tż-ta. Więc o właśnie usiadłam Jutro do pracy i tyle było odpoczynku, bo chorowania w tygodniu z dzieciakami nie zaliczam do form wypoczynku (aczkolwiek się chociaż wyspałam)- ![]() -Jeśli chodzi o tż-ta to ja nie mogę narzekać, pomaga mi ile może - co do ciuszków, to córcia jest czerwcowa i body z dł. rękawem miałam może ze 3szt., 2 szt. półśpiochów/leginsy i dwie bluzy. A tak body z krótkim rękawkiem i na ramiączka, nie raz też spała na dworzu w samym pampersie przykryta tylko otulaczem bambusowym, a i oczywiście bez czapki, czego moja babcia i okoliczne sąsiadki nie mogły pojąć ![]() Madzia9999 cieszę się, że już u Was lepiej i tak trzymać ewka555 gorączka tydzień po szczepieniu to trochę za późno . Po szczepieniu osłabiony jest organizm i nie trudno o choróbsko. A dzisiaj jak córcia się czuje?masuriangirl gratuluję dużego synka i 6 miesiąca ![]() Dobrej nocy
|
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj TŻ pracuje średnio od 10 do 12 godz plus dojazdy do pracy łącznie nie ma go ok 14godz często nie mam serca prosić go o pomoc jak widzę, że jest naprawdę zmęczony po pracy.Zazdroszczę dziewczynom których partnerzy pracują powiedzmy 8 godz dziennie na etacie i mają potem wolny czas dla siebie a za chwilę dla dziecka. U Nas to niewykonywalne póki co ![]() Dobrz, że weekendy TŻ ma wolne Fajnie, że czujesz ruchy Ja też z dziewcznami na szpitalnej sali to oglądam
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszka, majkelaa no wlasnie mysle ze to gorączka po szczepieniu... W dzień juz bylo w miare ok, 37,5 a na wieczór znów gorączka przyszla..
Majkela mi doktor mówiła ze po mmr gorączka zazwyczaj miedzy 5-12 dniem po szczepieniu, wiec by się zgadzało... Majkela udalo sie przyjęcie? Odpoczywaj teraz
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Moj wstaje o 3 lub 4 rano a wraca po 15 lub po 16 codziennie
|
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
Też chciałabym żeby moj tż, pracował krócej, ale niestety nie da rady, na dodatek co drugi tydzień wyjeżdża na cały tydzień :'( jutro znowu wyjeżdża :-( a w domu mam remont, pracownika na głowie :-(
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Szału nie ma, ale macie za to całe wieczory dla siebie.
Mój TŻ pracuje tak, że tydzień ma dzienne zmiany, a potem tydzień na wieczór. Jak ma na wieczór to nic razem nie zrobimy. W ciągu dnia odsypia, wieczorem praca i taki kołowrotek ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- ojej długo ten remont jeszcze ma trwać?
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
Teraz mamy wieczory, ale jak pracowalam na zmiany, to tak wypadało, że jak miałam na rano to tż byl zagranicą, a jak był w Polsce, to ja miałam na popołudniu, więc jak wracałam do domu to już spał. Mieliśmy tylko niedziele dla siebie i to nie wszystkie, bo też pracowałam. Wtedy to dopiero było przerąbane :-( nie chciałabym już do tego wrócić, nie wyobrażam sobie jakby cały czas wyjeżdżał i wracał tylko na weekend, za żadne pieniądze bym sie nie zgodziła :-(
|
|
|
|
#535 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pojawila sie juz wam siaropodobna wydzielina? Ja u siebie dzis zauważyłam.
|
#536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Ja też sie zastanawiałam nad pobraniem krwi pępowinowej, musze podpytać swojego lekarza. Ale obawiam sie, że przy jednym dziecku dalibysmy rade finansowo, to przy dwójce byłoby już ciężko niestety :-( |
|
|
|
|
#538 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje Kochane
odnośnie tych zakupów ja chyba też zaczne juz coś szykować pomału bo też chce rozłożyć koszty, a zresztą nie wiadomo jak to będzie w kwietniu czy maju, czy będę na tzw ,,chodzie" czy nie u mnie tyle jest dobrze że wózek mamy obiecany od siostry (tzn ma nam dac na niego kase a my sobie mamy kupić), łóżeczko od teściów
|
|
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#540 |
|
Zadomowienie
|
Też się cieszę, że nareszcie będziemy mieć sypialnie z prawdziwego zdarzenia, bo teraz to mamy klitke tylko troche szerszą od łóżka. Przed remontem, trochę sie obawiałam, jak ja będe funkcjonować z dwójką dzieci latając góra - dół, ale teraz mysle, że jakoś damy radę. Poddasze to już dawno byśmy pewnie robili, ale najpierw leczenie, cała procedura i możliwość, że na jednej sie nie skończy. Na szczęście udało sie już za drugim razem :-D
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

Obslugę zmywrki dziś na telefon opanowal. Zwykle pomaga przy wyciąganiu naczyń albo sam wyjmię jak juz gotowe są 

Jutro do pracy i tyle było odpoczynku, bo chorowania w tygodniu z dzieciakami nie zaliczam do form wypoczynku (aczkolwiek się chociaż wyspałam)