Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-31, 22:47   #541
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Czemu z ginem na ten temat? To raczej nie jego dziedzina predzej z polozna np ze SR

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 22:50   #542
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Czemu z ginem na ten temat? To raczej nie jego dziedzina predzej z polozna np ze SR
Nie każdy chcę isc do SR

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 22:51   #543
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Mi znajoma mówiła właśnie ze się zapytała gina jak była w ciąży 2,5 roku temu to on jej powiedział że nie ma takiej możliwości w tym szpitalu teraz znów jest w ciąży ten sam lekarz i ma wrócić do tematu z nim
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 22:52   #544
miszkaaa
Zakorzenienie

EWKA jesli ta szczepionka była m.in. p/różyczce to jak najbardziej może wyjść gorączka i wysypka a'la różyczka nawet w 14 dobie po szczepieniu.

MOTYLEK tak, pewnie czujesz swoje córeczki U Ciebie jak sie rozkopią x 2 to bedzie imprezka, haha, jak mecz piłkarski

Mój mężu też wszytsko w domu zrobi. Jak obejmowałam kibelek przez 2 m-ce to całą chałupę ogarniał. A zmywanie i zmywarka to ogólnie jego działka. Jest taki kochany, że nawet codziennie przed pracą szykuje mi w kominku- ja tylko zapałeczka i już mam ciepło

Ja też myślałam o krwii pępowinowej.
Dość drogo kosztuje przechowywanie ale myślę, że warto.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 22:52   #545
motylek1984
Zadomowienie

[QUOTE=misia880;54891546]Czemu z ginem na ten temat? To raczej nie jego dziedzina predzej z polozna np ze SR[/QUOT
Zapytam go co on na ten temat sądzi, czy wogóle w szpitalu, w którym mam zamiar rodzić jest to możliwe, a nie bede chodzic do szkoły rodzenia, więc nie będę mieć możliwości zapytać położnej. A mój gin to mądry chłop, jestem ciekawa co na ten temat sądzi.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 22:58   #546
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Też się cieszę, że nareszcie będziemy mieć sypialnie z prawdziwego zdarzenia, bo teraz to mamy klitke tylko troche szerszą od łóżka. Przed remontem, trochę sie obawiałam, jak ja będe funkcjonować z dwójką dzieci latając góra - dół, ale teraz mysle, że jakoś damy radę. Poddasze to już dawno byśmy pewnie robili, ale najpierw leczenie, cała procedura i możliwość, że na jednej sie nie skończy. Na szczęście udało sie już za drugim razem :-D
a myślisz, że musiałabyś pobrac krew od obu dziewczynek?
Z tego co piszą to taka krew moze pomóc rodzenstwie a nawet rodzicom więc może wystarczyłoby pobrać od jednego dziecka.

A co do domu pietrowego to powiem tak...
Ja też mam piętro i nie dałabym rady biegac. Przy pierwszym synku sprowadziłam na dól do salonu co tylko moglam tzn. ubranka, pieluszki, przewijak, później nawet lóżeczko turyst. do dziennych drzemek itp. (dopiero mając ok. roku spał w dzien w łóżeczku w sypialni na piętrze) Chodzenie na każde przebranie do góry by mnie wykończyło. Do tej pory ubieram synka na dole w salonie mimo, że jego pokój jest na piętrze.

Żabinek
Stary 2016-01-31, 23:08   #547
misia880
Zakorzenienie

W kazdym szpitalu jest to mozliwe. Ta krew pobiera polozna. od banku krwi tej pepowinowej dostajesz taka walizke z przyrzadami i dajesz poloznej. KAZDA POLOZNA potrafi ta krew pobrac. Nie ma czegos takiego ze w jakims szpitalu nie ma takiej mozliwosci

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2016-01-31 o 23:09
Stary 2016-01-31, 23:10   #548
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
a myślisz, że musiałabyś pobrac krew od obu dziewczynek?
Z tego co piszą to taka krew moze pomóc rodzenstwie a nawet rodzicom więc może wystarczyłoby pobrać od jednego dziecka.

A co do domu pietrowego to powiem tak...
Ja też mam piętro i nie dałabym rady biegac. Przy pierwszym synku sprowadziłam na dól do salonu co tylko moglam tzn. ubranka, pieluszki, przewijak, później nawet lóżeczko turyst. do dziennych drzemek itp. (dopiero mając ok. roku spał w dzien w łóżeczku w sypialni na piętrze) Chodzenie na każde przebranie do góry by mnie wykończyło. Do tej pory ubieram synka na dole w salonie mimo, że jego pokój jest na piętrze.
Planuje też łożeczko na dole, przewijak rownież. W dzien będziemy funkcjonowac na dole, przynajmniej tak mam w planach, ale pewnie wszystko wyjdzie w praniu. W naszej obecnej sypialce, to nawet jedno łóżeczkoby sie nie zmiescilo, nie mowiąc juz o jakiejs komodzie na ubranka, w tej chwili mamy tylko młóżko i szafe, w ktorej połowa ciuchów nam sie nie miesci, pokój ma może ponad 2m na 3.5. A na salon nie ma mozliwości wyjsc z lożkiem, bo musialoby stac na samym srodku. Ta sypialnia to tylko taka tymczasowa mialabyc, a jest juz tak 4 lata niestety :-( a co do tej krwi pępowinowej, to wlasnie nie wiem jak to jest, pomyslałam, że jakby byly bliźniaczki jednojajowe to wtedy jedno pobranie by wystarczylo, bo dzieci mają wtedy takie samo dna,a tak to nie wiem ??
Stary 2016-01-31, 23:16   #549
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Planuje też łożeczko na dole, przewijak rownież. W dzien będziemy funkcjonowac na dole, przynajmniej tak mam w planach, ale pewnie wszystko wyjdzie w praniu. W naszej obecnej sypialce, to nawet jedno łóżeczkoby sie nie zmiescilo, nie mowiąc juz o jakiejs komodzie na ubranka, w tej chwili mamy tylko młóżko i szafe, w ktorej połowa ciuchów nam sie nie miesci, pokój ma może ponad 2m na 3.5. A na salon nie ma mozliwości wyjsc z lożkiem, bo musialoby stac na samym srodku. Ta sypialnia to tylko taka tymczasowa mialabyc, a jest juz tak 4 lata niestety :-( a co do tej krwi pępowinowej, to wlasnie nie wiem jak to jest, pomyslałam, że jakby byly bliźniaczki jednojajowe to wtedy jedno pobranie by wystarczylo, bo dzieci mają wtedy takie samo dna,a tak to nie wiem ??
dobry pomysł zwłaszcza przy 2, mieć wszytsko na poziomie gdzie bedziesz spędzała najwięcej czasu
My własnie tak mamy. Wprawdzie sypialnia duża ale całe życie toczy się na dole.

Mi się wydaje, że niezależnie czy 1 czy 2 jajowe, bedzie można pobrać od jednej tylko.
Ale sama jestem ciekawa, daj znac co powie lekarz.

Uciekam spac ,
spokojnej nocy!

Żabinek
Stary 2016-01-31, 23:18   #550
misia880
Zakorzenienie

Motylek ale polozna srodowiskowa bedziesz miec, ona na pewno ma kontakty do przedstawicieli bankow krwi

Stary 2016-01-31, 23:18   #551
motylek1984
Zadomowienie

Ja też już sie kładę, dobrej nocki dziewczyny, a szczególnie dla madzi, dobrej nocki w tym szpitalnym łóżku .
Stary 2016-01-31, 23:18   #552
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pojawila sie juz wam siaropodobna wydzielina? Ja u siebie dzis zauważyłam.
Na dzień dzisiejszy brak
Stary 2016-01-31, 23:20   #553
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też już sie kładę, dobrej nocki dziewczyny, a szczególnie dla madzi, dobrej nocki w tym szpitalnym łóżku .
Dziękuję '
Jutro się okaże czy to ostatnia noc tutaj

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 23:20   #554
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Motylek ale polozna srodowiskowa bedziesz miec, ona na pewno ma kontakty do przedstawicieli bankow krwi
Z położną środowiskową, to ja pewnie sie dopiero zobacze po porodzie, jak w domu mnie przyjdzie odwiedzic.
Stary 2016-01-31, 23:25   #555
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Madzia trzymam kciuki, oby byla ostatnia

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 07:05   #556
fiazo
Zakorzenienie

Madzia kciuki by wyniki były super i byś mogła wrócić do domu.

Witam sie z rana. Wraca szara rzeczywistość po weekendzie i trzeba wracać do pracy. Przez weekend nie odpoczęłam, dwa dni niespodziewanych gości ehhhh

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 07:38   #557
madzius90
Zakorzenienie

Witam się po weekendzie i w 20 tygodniu

Chrzciny jak najbardziej udane, fajnie było ale cały weekend w gościach strasznie mnie wymeczyl, już nie wspomnę o moim synu
przeziebilam się okrutnie, na razie ratuje się domowymi sposobami, jeśli nie pomoze to pojadę do lekarza.
moje brzuszkowe dziecko upodobalo sobie mój pęcherz i mi nawala po nim, szczególnie jak jest pełny
W piątek juz wizyta i się w końcu zobaczymy śniło mi się ze na tym usg polowkowym okazało się ze będzie drugi chłopak zobaczymy czy sen się sprawdzi czy moja intuicja odnośnie dziewczynki

Madzia trzymam kciuki za powrót do domu!!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 07:47   #558
olinka012
Zadomowienie

Ja juz czekam na środę -wizytę...

Wlasnie czytałam o DRUGIE DZIECKO LUZIK... no zobaczymy chociaż myślę ze naprawdę jest łatwiej. Jak sobie wszystko przypomnę to przed narodzinami Oli wszystko bylo suchą teorią to życie nam wszystko pokazalo nie poradniki...
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 08:12   #559
motylek1984
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, witam się i ja w ten szaro-bury ranek. Madzia, kciuki za wyjście do domu :-D

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Właśnie wydrukowałam sobie wyniki badań, prawie wszystko w normie, monocyty już drugi raz z rzędu mam podwyższone, poprzednio gin nie zwrócił na to uwagi, a ja sie zaczęłam marwić, nie potrzebnie poszperałam w necie. Przed ciążą, było wszystko w normie, chyba, że to związane z alergią. Mam ktoraś tak?
Stary 2016-02-01, 08:41   #560
Radena
Zadomowienie

Madzia,mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej i ze wrócisz szybko do domku:-*
Ja też się witam po weekendzie. Mąż znów pojechał w delegację,mam już tego dość,on tym bardziej, ale niestety jest niezastąpiony i nawet nie mógłby sobie pochorowac teraz :-/ a mnie wzięło obniżenie nastroju i mu się poryczalam wczoraj,że nie chce żeby tam jeździł i chyba mu się jeszcze gorzej dziś pojechało:-/ za to Dzidzio na weekendzie już kopał porządnie chyba miał nawet czkawke ze 2 razy;-)
Pisalyscie,że Wam TŻ-ty pomagają w domu, a mój jak jest to węgla mi przyniesie,trochę drewna porabie,wyniesie odpadki,pojedziemy do sklepu po większe zakupy i tyle. Nawet nie wiem na ile będzie mi skłonny pomagać później. U niego w domu był podział obowiązków,że kobiety w domu wszystko ogarniaja a mężczyźni poza domem. I teraz ja myślę o Dzidziu i o wyposażeniu domu,bo większości rzeczy jeszcze nie mamy,a on o ogrodzeniu i podjeździe do domu. No to się rozpisalam
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 08:42   #561
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Madzia,mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej i ze wrócisz szybko do domku:-*
Ja też się witam po weekendzie. Mąż znów pojechał w delegację,mam już tego dość,on tym bardziej, ale niestety jest niezastąpiony i nawet nie mógłby sobie pochorowac teraz :-/ a mnie wzięło obniżenie nastroju i mu się poryczalam wczoraj,że nie chce żeby tam jeździł i chyba mu się jeszcze gorzej dziś pojechało:-/ za to Dzidzio na weekendzie już kopał porządnie chyba miał nawet czkawke ze 2 razy;-)
Pisalyscie,że Wam TŻ-ty pomagają w domu, a mój jak jest to węgla mi przyniesie,trochę drewna porabie,wyniesie odpadki,pojedziemy do sklepu po większe zakupy i tyle. Nawet nie wiem na ile będzie mi skłonny pomagać później. U niego w domu był podział obowiązków,że kobiety w domu wszystko ogarniaja a mężczyźni poza domem. I teraz ja myślę o Dzidziu i o wyposażeniu domu,bo większości rzeczy jeszcze nie mamy,a on o ogrodzeniu i podjeździe do domu. No to się rozpisalam
Mojego tż też właśnie odwiozłam, przyjedzie dopiero w sobote :'(
Stary 2016-02-01, 08:46   #562
eful
Raczkowanie

Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie gr krwi..
Ja mam 0 rh - a tż b rh+ oczywiście wcześniej czytałam na temat konfliktu itp ale mój ginekolog mnie zmylił z tropu i powiedział, że nic mam nie robić...
I mam pytanie do dziewczyn w podobnej sytuacji czy robiłyście jakieś badania przeciwciał albo coś innego ? bo już sama nie wiem
eful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 08:47   #563
Radena
Zadomowienie

Motylku,no bez sensu te wyjazdy:-/ tyle że sporo zarobi, więc muszę się jakoś ogarnąć,bo kasa sie przyda,same chrzciny nas sporo wyniosą,jak liczyłam kto powinien być. I mam jeszcze długa listę domowego wyposażenia do zakupienia,nawet blendera nie mam:-/
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 08:53   #564
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość

Ja mam 0 rh - a tż b rh+ oczywiście wcześniej czytałam na temat konfliktu itp ale mój ginekolog mnie zmylił z tropu i powiedział, że nic mam nie robić...

I mam pytanie do dziewczyn w podobnej sytuacji czy robiłyście jakieś badania przeciwciał albo coś innego ? bo już sama nie wiem

U nas jest dokladnie taka sytuacja. Robiłam teraz przeciwciała Rh czekam na wyniki. Wszystko zależy od lekarza

Czy u was w lidlu tez jest taka chamowa? Moja teściowa byla po spodenki dresowe dla Michalka i prawie ja nie "zabili" ludzie wydzierają sobie rzeczy z rąk!

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-02-01 o 08:56
Stary 2016-02-01, 09:01   #565
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Moja koleżanka też ma taki konflikt, jest teraz w 7 mc, i dopiero teraz robiła przeciwciała. Lepiej zrobic niż nie.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Motylku,no bez sensu te wyjazdy:-/ tyle że sporo zarobi, więc muszę się jakoś ogarnąć,bo kasa sie przyda,same chrzciny nas sporo wyniosą,jak liczyłam kto powinien być. I mam jeszcze długa listę domowego wyposażenia do zakupienia,nawet blendera nie mam:-/
No u nas tak samo, tylko tyle że mój tż, pracuje tydzien za granicą, tydzien w polsce. Wiadomo, kasa sie przyda, szczególnie teraz.
Stary 2016-02-01, 09:03   #566
eful
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
U nas jest dokladnie taka sytuacja. Robiłam teraz przeciwciała Rh czekam na wyniki. Wszystko zależy od lekarza
Tylko co potem ? po tych wynikach ? coś dalej się robi ?
eful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 09:10   #567
olinka012
Zadomowienie

Mojej siostrze wyszly dodatnie przeciwciała które rosly tylko w ciąży. Mówi ze miała jakieś leki. Mi w tamtej ciąży przeciwciał nie wskazalo

http://www.medonet.pl/ciaza-i-dzieck...l,1591006.html

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-02-01 o 09:13
Stary 2016-02-01, 09:11   #568
misia880
Zakorzenienie

Cytat:

Czy u was w lidlu tez jest taka chamowa? Moja teściowa byla po spodenki dresowe dla Michalka i prawie ja nie "zabili" ludzie wydzierają sobie rzeczy z rąk!
ja własnie wróciłam z lidla na te ciuchy się najbardziej stare baby rzuciły jak powalone !!!

Stary 2016-02-01, 09:13   #569
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
ja własnie wróciłam z lidla na te ciuchy się najbardziej stare baby rzuciły jak powalone !!!

Masakra jakas!
Stary 2016-02-01, 09:19   #570
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Jezus Maria, u mnie to samo! Po 10 sztuk w łapę od razu brały Ale to co chciałam, to kupiłam, nie szalałam za bardzo A dodatkowo mi się przyfarciło, bo była ostatnia para jegginsów w moim rozmiarze (niby za 14,99). Przy kasie jednak okazało się, że już ich nie ma w systemie, więc pani mi je skasowała jako drugi 3pak skarpetek dziecięcych, które kupiłam (za 9,99 zł )
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości