Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-01, 09:54   #2401
monikmi
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Ja po drzemce faaajnie było jeszcze pospać, może zrobię kolejne podejście w dzień obiad mam z głowy, dostałam mięcha od teściowej w różnych postaciach więc Tż z głodu nie padnie a i dla mnie jest filet z pergaminu, tylko kuskus z warzywami zrobię

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Co do czegoś na grzybka to gynalgin możesz wziąć, pewnie, mi to tez kiedyś wypisywal. A profilaktycznie raz na kilka dni polecam multigyn actigel.
To biere ten gynalgin, lepsze to niż grzybek A ten multigyn to do środka ? Mam nadzieję że to ostatnie takie moje "przygody" w tej ciąży, chciałoby się jeszcze 3 tygodnie w spokoju i bez kiepskich wieści mi pessara lekarz zdejmuje 11go! Jak mi to oznajmił ostatnio to myślałam że zejdę

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
A Słoneczko kiedy się odzywala ostatnio? I Verrerie?
Słoneczko wczoraj a Verrerie cisza

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Monikmi z tym nozem to ja Ciebie doskonale rozumiem Przy azs tez czasem takie stany mialam
właśnie najgorsze jak nic nie można na to poradzić, swędzi i już. Pocieszam się jedynie tym że przejdzie mi to okropieństwo po ciąży

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Monikmi współczuję z tym świądem, ja też już oliwką co trochę się maziam bo nie wyrabiam z tym świądem, ale u mnie to przesuszona skóra chyba
Jak przechodzi Ci swędzenie po oliwce to na pewno nie jest to cholestaza bo ja ile bym się nie smarowała to nic nie pomoże

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 09:54   #2402
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Dark, widziałaś jakie legginsy mają w pepco?
Nie! Bo dawno tam nie byłam!
Ale piękne :Love:
Jakbym nie miała lenia w dupie to poszłabym na miasto ale ten deszcz mnie skutecznie odstrasza.
Za 45 min wyjeżdża tz do pracy to mógłby mnie podrzucić na miasto.. Może jeszcze się zmotywuje :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 09:58   #2403
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
też takie miewam, aż pośladki cierpną zaczynają się przepowiadacze
i ja też miewam takie. Codziennie rano mam 2-3 takie skurcze, a potem w ciągu dnia spokój na szczęście..

Cytat:
Dark, widziałaś jakie legginsy mają w pepco?
super są
Stary 2016-02-01, 09:59   #2404
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
ale śliiiczne... a jakieś męskie ładne coś? też się chyba dziś wybiorę do pepco obczaić te staniki... o ile brzunio pozwoli
Nie patrzyłam na męskie, bo mnie już Bożena zaczęła pobolewać i chciałam jak najszybciej się stamtąd ulotnić.
Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Nie! Bo dawno tam nie byłam!
Ale piękne :Love:
Jakbym nie miała lenia w dupie to poszłabym na miasto ale ten deszcz mnie skutecznie odstrasza.
Za 45 min wyjeżdża tz do pracy to mógłby mnie podrzucić na miasto.. Może jeszcze się zmotywuje :-D
Są jeszcze różowe, ale z różowymi liskami za bardzo się zlewały. I najmniejszy rozmiar jaki znalazłam, to 68. Ale to dobrze, bo już za dużo mam 56-62.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 10:01   #2405
magda16262
Zadomowienie

Polly mam.takie same

W sobote bylismy u malej niuni ur 5stycznia i tez jej kupilam sa za 4,99 teraz

Misia odpocznij chwile, moze to po tej wyprawie
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 10:06   #2406
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Polly mam.takie same

W sobote bylismy u malej niuni ur 5stycznia i tez jej kupilam sa za 4,99 teraz
Faktycznie! Dopiero teraz spojrzałam na paragon. A już przy kasie mi coś nie pasowało, za mało do zapłaty.

Stary 2016-02-01, 10:07   #2407
Darkanddark
Zakorzenienie

O, to jak będę na mieście to wejdę do pepco, ale to jest taki mini pepco wiec może nie być :-P

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Ja bym sama w takich chodziła haha jakby był rozmiar xxl :-D
Stary 2016-02-01, 10:10   #2408
magda16262
Zadomowienie

Zaraz tz podwiezie mnie do mamy obok.lidl to wejdziemy, w sumie.nie licze na zakupy bo juz.nic nie bedzie

Biustonosz do karmienia kupilam w sklepie 80C i pewnie bedzie za luzny pozniej wiec 85z lidla to juz calkiem. Kupilam za to w pepco te o ktorych pisalyscie ostatnio 2szt wiec wystarczajaco, zobacze jak bedzie nam szlo karmienie czy.nie szkoda inwestowac

Milego dnia dziewczyny, wpadne pozniej. Mieszkanie czyste i zupka zacierka gotowa
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 10:19   #2409
misia880
Zakorzenienie

Pakuje torbe!!

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

I uwaga pytanie.. rzeczy do porodu - np reczniki papierowe, wode itp pakowac do tej duzej torby ? Ja ja mam ze soba na sali porodowej?

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 10:24   #2410
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Dziekuje za kciuki. Dalej czekam. Mama chyba przemyslala ze moze faktycznie "pocieszanie" jej nie wyszlo i dzis sie na prawde stara podniesc mnie na duchu .

Dziewczyny, jestescie kopalnia wiedzy- powiedzcie mi, co zawsze macie w domu (apteczne/ rossmanowskie)? Podpatrzylam olej z migdalow, masc z wit A. Ale co oprocz tego warto miec?

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 10:24   #2411
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Pakuje torbe!!

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

I uwaga pytanie.. rzeczy do porodu - np reczniki papierowe, wode itp pakowac do tej duzej torby ? Ja ja mam ze soba na sali porodowej?
ja dalam do dużej bo mam ją ze sobą

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

umylam piekarnik

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 10:33   #2412
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Pakuje torbe!!

nie wiem jak w Pl ale ja tu miałam żeby 2 torby spakowac ale za rada mam ktore tu rodziły spakowałam jedna wieksza a rzeczy na porodówkę dałam na wierch. Ubranka dla Małej na po porodzie włozyłam do reklamowki na wierch i wytłumaczyłam mezowi co ma dac jak poprosza o ciuszki dla córki.
U nas bede miala torbe na porodówce i potem ja na sale po porodowa zabieram.

Ale mnie skurcz złapał

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Dziekuje za kciuki. Dalej czekam. Mama chyba przemyslala ze moze faktycznie "pocieszanie" jej nie wyszlo i dzis sie na prawde stara podniesc mnie na duchu .

Dziewczyny, jestescie kopalnia wiedzy- powiedzcie mi, co zawsze macie w domu (apteczne/ rossmanowskie)? Podpatrzylam olej z migdalow, masc z wit A. Ale co oprocz tego warto miec?
ja mam zawsze jakis bandaz elastyczny, sol fizjologiczna, masc przeciwbólową (mam bóle nóg niestety) i na stłuczenia, plastry, wodę utlenioną, tabletki przeciwbólowe, coś na ból gardła, krople żołądkowe, coś na zgagę (czesto męża dopada), jakiś syrop, stoperan i coś w drugą stronę na zaparcia. Do tego aviomarin (mam chorobę lokomocyjną) , maść na infecje i globulki z probiotykiem (niestety tez czesto mnie dopadaja infekcje) + masa resztek niewykonczonych.
Stary 2016-02-01, 10:43   #2413
Kiinga26
Zadomowienie

Magda mnie najbardziej martwi, że po nospie nie przechodzi. A że ja jestem po dwóch cięciach ,to jest ryzyko,że macica nie dotrzyma do końca. Mimo wszystko i tak jestem spokojna. Alicja jest już pewnie lekko ponad 2 kg, z każdym dniem i tygodniem silniejsza. Czekam na jutrzejszą wizytę żeby gin mi powiedział co i jak.

Nadia bardzo Wam współczuję sytuacji. W kwietniu ub. roku mieliśmy w rodzinie podobną. Mój wujek się ciężko rozchorował , diagnoza nas powaliła.
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 10:44   #2414
_polly_
Zakorzenienie

Ja póki co do szpitala spakowałam: 2 ręczniki (mały i duży), 3 koszule, 3 pary skarpetek, klapki pod prysznic, kosmetyczkę w której mam: szczoteczkę, pastę do zębów, gumki do włosów, maść na sutki, żel do mycia dla mnie i dla małej, krem do rąk, pomadkę do ust; stanik bezszwowy. I już wiem, że muszę wyciągnąć małą walizeczkę, bo w jedną się nie spakuje. Nie da rady.

Stary 2016-02-01, 10:46   #2415
olawojb
Raczkowanie

Cytat:
Lidl hahahahaha

U mnie było to samo, stare baby leciały do tych ciuszków jakby sztabki złota rozdawali...

Cytat:
Jestem już po badaniach. Popijam kawkę w domu
Co do czopu. Mi odszedł po dwóch godzinach skurczy. I wydaje mi się, że łatwo go rozpoznać. Sączące się wody też. Czop to dużo mokrego śluzu. Dużo więcej niż leci z nas teraz.

Myślę, że jeszcze w tym wątku pierwsze z nas się rozpakują.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Oj, tak szybko lecimy z pisaniem,że chyba na tym wątku nikt nie poleci. Ale zobaczymy

Cytat:
no własnie nie byłam pewna czy to zdjęcia odda ilość beretów pod lidlem ale widac oddało
tak babci było tłumnie jak dopadły do tych koszów to tylko siwy dym ja grzecznie poczekałam aż się uspokoją swój szał starych piczek i podeszłam ja i jeszcze jedna dziewczyna w ciązy znalazłam co chciałam i przyszla druga równie tłumna ekipa mocherów pytająca a ten rozmiar na 2 lata bedzie dobry i pokazuje mi 56 JASNE BIERZ

Nadia - bardzi Ci współczuje z powodu Twojego dziadka [COLOR="Silver"]
To samo, obstawiły cały kosz babcie i tylko "które kolory ładniejsze", "a na jaki wiek ten rozmiar". MASAKRA!!! Przyszły dwie mamy z dziećmi w wózkach,to musiały z boku czekać,aż babcie się namyślą.

Cytat:
Mnie te babcie nie śmieszą tylko przerażają! Ile one mają mocy to dopiero wychodzi przy promocjach :-D a potem pewnie trzy dni w domu stękają ze coś boli, jak się rozpychaja jak dzikie.

Dobrze ze kupiłaś Misia co chciałaś. Szkoda, że rozmiarówka staników w Lidlu tylko do D. Mogę sobie tam wsadzić 1/3 cycka

Nadia - bardzo Ci współczuję. Jeśli chcesz, możesz napisać w klubie, jeśli Ci to pomoże :głasiu:
W sytuacji jak bliski cierpi to cierpi tez cała rodzina niestety..

32 - no właśnie mi też się Diana bardzo podoba, tz kręci nosem. Ale super pasuje do nazwiska tez... :-P

Ja tez myślę że w tym wątku się już żadna nie rozpakuje :-P może i lepiej bo mamy jeszcze czas!

Ja kupiłam biustonosze, 85E. Miseczki spore (rozmiar z przed ciąży 75G/H),szkoda tylko,że pod biustem spore. Teraz jest ok, nie uciska,a najwyżej trochę podszyję jak się zmniejszę po porodzie.

A i z każdego rozmiaru był po jednej sztuce,więc szału nie było, tak samo z kołderkami, pościelą itp. Za to ciuszków sporo.

Miłego dnia
Dla chorych- zdrówka

Edytowane przez olawojb
Czas edycji: 2016-02-01 o 10:56
olawojb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 10:56   #2416
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja mam zawsze jakis bandaz elastyczny, sol fizjologiczna, masc przeciwbólową (mam bóle nóg niestety) i na stłuczenia, plastry, wodę utlenioną, tabletki przeciwbólowe, coś na ból gardła, krople żołądkowe, coś na zgagę (czesto męża dopada), jakiś syrop, stoperan i coś w drugą stronę na zaparcia. Do tego aviomarin (mam chorobę lokomocyjną) , maść na infecje i globulki z probiotykiem (niestety tez czesto mnie dopadaja infekcje) + masa resztek niewykonczonych.
Dziekuje

Polly, my chyba bedziemy musieli kupic torbe wieksza (od jakiegos czasu sie zabieramy), albo bede zmuszona pozyczyc walizke od tesciowej, bo nie ma szans zebym sie spakowala w to co mam

+ =
Stary 2016-02-01, 10:56   #2417
Bonku
Wtajemniczenie

mam kawała

Jedzie młoda matka autobusem i wiezie na kolanach niemowlaka. Obok niej siedzi facet.
Dziecko popłakuje, więc matka postanawia go nakarmić. Dzieciak jednak odwraca się od piersi.
Matka namawia go: - No, weź cycusia, bo mama odda temu panu...
Dzieciak znów się odwraca, więc matka znów go namawia... I tak w kółko.
W końcu facet nie wytrzymuje:
- Decyduj się gówniarzu! Bo ja już trzy przystanki za daleko przejechałem

Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 10:58   #2418
Darkanddark
Zakorzenienie

Mowie tz, że ma się zainteresować w PZU czy juz teraz ma jakieś dokumenty donieść żeby dostać z ubezpieczenia kasę za urodzenie dziecka. A on oczy wielkie i "ale jak ja im udowodnie ze to moje dziecko".. Noz kurde facet obudź się, po to mu to mówię, żeby się zainteresował.
Stanęło na tym, że jutro jedziemy do jego USC i PZU..

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

A mówiłam mu - weźmy cywilny przed porodem. Wrr to by wiele ułatwiło
Stary 2016-02-01, 10:58   #2419
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
dla mnie jest filet z pergaminu, tylko kuskus z warzywami zrobię

To biere ten gynalgin, lepsze to niż grzybek A ten multigyn to do środka ? Mam nadzieję że to ostatnie takie moje "przygody" w tej ciąży, chciałoby się jeszcze 3 tygodnie w spokoju i bez kiepskich wieści mi pessara lekarz zdejmuje 11go! Jak mi to oznajmił ostatnio to myślałam że zejdę
mniam taki filecik
multigyn do środka, taką jakby strzykawką go wpuszczasz
a pessar już 11 lutego?? MIESIĄC PRZED??? Jakiś hardkor, czemu tak wcześnie??

Cytat:
Ja bym sama w takich chodziła haha jakby był rozmiar xxl :-D
haha pięknie byście wyglądały z córcią w takich samych

Cytat:
Ale mnie skurcz złapał

nieznajoma, ja to mam całą apteczkę leków, ale nie wiem czy to o nich chcesz słuchać? z takich rzeczy must have to balsam tisane do ust, na inne części ciała też się przydaje, sól morska do nosa w psikaczu i fizjologiczna do przemywania oczu, plastry, woda utleniona, coś na ból, na gardło, jakiś fervex też się znajdzie, syrop prawoślazowy, rutinoskorbin... tyle pamiętam i dobry balsam do ciała z emolientem muszę mieć, albo chociaż krem, bo jak zaczynam się przesuszać to trzeba działać szybko.
Stary 2016-02-01, 11:01   #2420
fjolek
Zadomowienie

doczlapalam sie do lidla na 9.00 oczywiscie staniki zostaly 3 na krzysz i same rozmiary d i e ;/ a ja potrzebuje maly
Stary 2016-02-01, 11:05   #2421
trzydziescidwa
Zakorzenienie

dzisiaj ja mam błąd w wypłacie dobrze że mailem przychodzi pasek to widzę co się dzieje, też mi policzyli tylko jedno zwolnienie, ech..... już napisałam maila
Stary 2016-02-01, 11:06   #2422
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Polly, my chyba bedziemy musieli kupic torbe wieksza (od jakiegos czasu sie zabieramy), albo bede zmuszona pozyczyc walizke od tesciowej, bo nie ma szans zebym sie spakowala w to co mam
Ja łudziłam się, ze się zmieszczę w torbę na siłownie.
Dopcham do niej szlafrok, kapcie majty i podkłady poporodowe. Reszta pójdzie do walizki.
Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
mam kawała

Jedzie młoda matka autobusem i wiezie na kolanach niemowlaka. Obok niej siedzi facet.
Dziecko popłakuje, więc matka postanawia go nakarmić. Dzieciak jednak odwraca się od piersi.

Stary 2016-02-01, 11:07   #2423
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
nieznajoma, ja to mam całą apteczkę leków, ale nie wiem czy to o nich chcesz słuchać? z takich rzeczy must have to balsam tisane do ust, na inne części ciała też się przydaje, sól morska do nosa w psikaczu i fizjologiczna do przemywania oczu, plastry, woda utleniona, coś na ból, na gardło, jakiś fervex też się znajdzie, syrop prawoślazowy, rutinoskorbin... tyle pamiętam i dobry balsam do ciała z emolientem muszę mieć, albo chociaż krem, bo jak zaczynam się przesuszać to trzeba działać szybko.
Ja tez mam cala apteczke lekow , ale Wy jestescie skarbnica wiedzy, moze cos wpadnie przy okazji (jak np ta masc z wit A i olej migdalowy) takie mozna powiedziec oczywiste oczywistisci o ktorych sie nie mysli na codzien

+ =
Stary 2016-02-01, 11:07   #2424
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj ja mam błąd w wypłacie dobrze że mailem przychodzi pasek to widzę co się dzieje, też mi policzyli tylko jedno zwolnienie, ech..... już napisałam maila
Ech.
Wiem jakie to nerwy. Ja jestem ciekawa czy mi wyrównają czy będę musiała się znowu kłócić.

Stary 2016-02-01, 11:08   #2425
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
o właśnie cos typu fervex tez zawsze mam
Stary 2016-02-01, 11:09   #2426
moonunit
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie, ja chyba mam taki trochę azsowy stan teraz bo takie czerwone suche plamy mam... Coś paskudnego. Od dzieciństwa nie miałam nawrotow a tu proszę. Dobrze ze emolienty pomagają i trochę łagodzą bo bym zwariowala...
Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Kiepska noc za mną. Obudziłam się o 2 i do rana przespalam chyba tylko godzinę.. Mała skończyła ferie i dziś poszła do przedszkola. Chcialabym się przespać ale chyba nie dam rady.
to bedziesz miała chwilę oddechu w ciągu dnia i może wtedy odpoczniesz?

Cytat:
ja nie muszę byćna czczo ale zawsze jestem
ja mam rano takie mega ssanie że by mi ciężko było także z ulgą przyjełam taką wiadomość od poloznej

Cytat:
Mój mi mówi, że lepiej być na czczo.

Ja momentami mam wrażenie że ja się za chwilę rozpakuje, bo skurcze mnie męczą okrutnie i do tego blizny po cieciach bardzo rwą. Jutro mam wizytę i zobaczę co lekarz powie
trzymam kciuki za wizytę i za Alicję, żeby jeszcze trochę się wstrzymała Mnie blizna bolala wcześniej jak się brzuch powiększał, teraz (odpukać) już nie

Cytat:
no własnie nie byłam pewna czy to zdjęcia odda ilość beretów pod lidlem ale widac oddało
tak babci było tłumnie jak dopadły do tych koszów to tylko siwy dym ja grzecznie poczekałam aż się uspokoją swój szał starych piczek i podeszłam ja i jeszcze jedna dziewczyna w ciązy znalazłam co chciałam i przyszla druga równie tłumna ekipa mocherów pytająca a ten rozmiar na 2 lata bedzie dobry i pokazuje mi 56 JASNE BIERZ

Nadia - bardzi Ci współczuje z powodu Twojego dziadka

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

a jedna babcia waleczna do dziadka mówi STÓJ TU I PILNUJ KOSZYKA ŻEBY NIE ROZKRADLI
Te babcie są najlepsze moj tz kiedyś taka babe zjechał w lidlu bo stoi nad tym koszem i wybiera, przebiera a on jej mówi grzecznie "przepraszam czy może pani się przesunąć?" i tak z trzy razy, a ze babka nie reagowala tak w końcu się zdenerwowal i powiedzial to samo tylko o wiele mniej grzecznie i podziałało

Cytat:
Nadia, współczuję sytuacji z dziadkiem. Sama przeżywam podobną...

Byłam w Rossmannie, kupiłam mini kosmetyczkę i do tego miniatury pasty do zębów, żelu pod prysznic itp. I w Pepco stanik bezszwowy, udało mi się znaleźć czarny. półśpiochy i legginsy dla małej.
legginsy śliczne, myślę, że rozmiar dobry wzielas bo taki maluch i jeszcze z pampersem to mu może być ciasno, a z tymi miniaturami to dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Kinga

Od wczoraj mam podobne obawy, ze za chwile urodze. Wieczorem musialam wstac po nospe.bo mialam taki tepy bol.brzucha i przechodzilo na krzyz, pol nocy go czulam, brzuch sie spina. Rano krzyz tez rwal. Narazie troche lepiej chociaz okropnie mdli i jakas buegunka z rana sie wkradla. Mam nadzieje,ze to jeszcze nie czas ! I wytrzymam do wizyty 10lutego , pozniej.niech sie dzieje co chce! Narazie tryb oszczedny i odpoczynek bo moze byc slabo, az balam sie zasnac.

Za duzo o porodac na forum o naszych obawach i glowa sie nakreca, chociaz wiem ze.to kuz czas na takie myslenie, szczegolnie dla tych z poczatku marca
odpoczywaj trzymam kciuki żebyś wytrzymała do tej wizyty

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
ja dalam do dużej bo mam ją ze sobą

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

umylam piekarnik
brawo

Cytat:
Napisane przez olawojb Pokaż wiadomość
U mnie było to samo, stare baby leciały do tych ciuszków jakby sztabki złota rozdawali...

Oj, tak szybko lecimy z pisaniem,że chyba na tym wątku nikt nie poleci. Ale zobaczymy

To samo, obstawiły cały kosz babcie i tylko "które kolory ładniejsze", "a na jaki wiek ten rozmiar". MASAKRA!!! Przyszły dwie mamy z dziećmi w wózkach,to musiały z boku czekać,aż babcie się namyślą.

Ja kupiłam biustonosze, 85E. Miseczki spore (rozmiar z przed ciąży 75G/H),szkoda tylko,że pod biustem spore. Teraz jest ok, nie uciska,a najwyżej trochę podszyję jak się zmniejszę po porodzie.

A i z każdego rozmiaru był po jednej sztuce,więc szału nie było, tak samo z kołderkami, pościelą itp. Za to ciuszków sporo.

Miłego dnia
Dla chorych- zdrówka
też planuje podjechać ale pozniej, ciuszków mam w miarę ok ale własnie ta posciel chciałam zobaczyc, na pozniej co prawda ale ta niebieska i zolta mi się bardzo podobaja i beda pasowały do pozostalych czesci w lozeczku

pepco tez obskoczę na pewno

uwaga tz skręca komodę a myslalam ze sie w lutym nie wyrobi hehe
Stary 2016-02-01, 11:13   #2427
moonunit
Wtajemniczenie

Bonku padłam

Cytat:
Mowie tz, że ma się zainteresować w PZU czy juz teraz ma jakieś dokumenty donieść żeby dostać z ubezpieczenia kasę za urodzenie dziecka. A on oczy wielkie i "ale jak ja im udowodnie ze to moje dziecko".. Noz kurde facet obudź się, po to mu to mówię, żeby się zainteresował.
Stanęło na tym, że jutro jedziemy do jego USC i PZU..

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

A mówiłam mu - weźmy cywilny przed porodem. Wrr to by wiele ułatwiło
oo to szybko się obudził, a na upartego to może byście jeszcze zdążyli z tym slubem

Cytat:
mam nadzieję że wszystko się wyjaśni

a ja znowu mam opryszczkę
Stary 2016-02-01, 11:20   #2428
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
mam kawała

hahaha

ale mam dzisiaj normalnie senny dzień. Do 14 ,marca będę chyba wegetowała w nocy i spała w dzień.... a w 1 i 2 trymestrze się tak super czułam. szkoda, że ten 3ci tak mi leniwie schodzi
nie mam siły pakować torby. ale wszystko już mam pokupowane to tylko powiem mężowi co ma wrzucić i niech sobie układa jak chce.

no leń mnie straszny dopadł. chcę już wrócić do pracy
Stary 2016-02-01, 11:22   #2429
Kiinga26
Zadomowienie

Dziewczyny nie chcę wpadać w panikę, ale właśnie na bieliźnie zauważyłam krew i śluz :/
Mała się dość dużo rusza , brzuch boli nie bardziej niż zwykle. Nie wiem co mam robić..
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 11:23   #2430
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
legginsy śliczne, myślę, że rozmiar dobry wzielas bo taki maluch i jeszcze z pampersem to mu może być ciasno, a z tymi miniaturami to dobry pomysł

pepco tez obskoczę na pewno

uwaga tz skręca komodę a myslalam ze sie w lutym nie wyrobi hehe
Przeurocze są te liski. Nie mogłam się im oprzeć.
TŻ stwierdził, że wyrzuciłam pieniądze w błoto z tymi miniaturami. Ale nie wyobrażam sobie taszczyć ze sobą pół łazienki. Wszystko się zmieściło w małej kosmetyczce i zajmuje w torbie mniej miejsca niż klapki pod prysznic.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości