|
|
#661 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Pójde pójde i jutro zrobie te badanie na wszelki wypadek
![]() Ja w piątek zaczełam 22 tydzień.. jeszcze 18 A dziewczyny robicie III prenatalne badanie ? bo ja już jestem po dwóch i nie wiem czy robić III... A co do wózka to chciałabym taki mały zgrabny do 1000 zł ale coś obawiam się, że ciężko będzie.. bo wszystko takie drogie |
|
|
|
#662 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kotek się oswoi.Moja suczka jak się przeprowadziliśmy to zaczęła sikać w domu ze stresu ale szybko jej przeszło ![]() Musisz dać mu spokój i zachowywać się normalnie to zrozumie że nic złego się nie dzieje. Cytat:
Ze mną był Tż a ja stałam trochę dalej żeby nie dostać z łokcia od jakiejś babki szalonej ![]() Cytat:
Moja szwagierka ma spacerówkę Quinny i podobno jest super ale teraz jak był śnieg duży to moja teściowa nie mogła sobie poradzić z nią bo kółka szalały. Cytat:
U mnie też Tż głównie ![]() Cytat:
U mnie to właśnie Tż jest bardzo za Tymkiem ![]() ale mi też się podoba coraz bardziej.Cytat:
Chciałabym mieć takie umiejętności do wyszukiwania ciuszków w lumpkach.A ja tak wchodzę i nie wiem jak mam się zachować i gdzie szukać:P Taka ze mnie sierota. |
||||||
|
|
|
#663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za informację, cenne są dla mnie wszystkie ![]() Cytat:
I cena bez tragedii ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie kupujecie rajtuzki ? Bo któraś napisała, że kupila, ja myślalam że to dopiero na jesien...
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dla dziewczynki bym kupiła
|
|
|
|
#668 |
|
Ania
|
Veronique- jutro na pewno będzie lepiej, a faktycznie są niestety czasami takie dni, oby jak najmniej
Misia- świetnie, że spakowałaś torbę no Ty to już lada moment![]() Madzia- najważniejsze, że z małą wszystko w porządku! a z Tobą dobrze, że jesteś pod opieką, wiem, że szpital to nie jest przyjemne miejsce, ale mają Cię pod kontrolą! Zdrówka życzę ![]() I l4 fajne jest ja nie narzekam![]() Kanwa- Tymoteusz, Tymuś!! Ania- mnie też dziś głowa boli.. Oby szybko Ci przeszło ![]() Co do kotka, to musi się po prostu przyzwyczaić, dla niego to też nowa sytuacja ale ma Was obok siebie, więc szybko sie zaklimatyzuje![]() I oby sytuacja w ZUS szybko się wyjaśniła- rozumiem Twój ból. Soffinka- gratulacje 23 tygodnia! jak ten czas szybko leci ![]() A ja dziś pół dni spędziłam z siostrzeńcami, mój tata się nimi opiekował, a ja mu pomagałam. A dodam że młodszy(1 rok) jest bardzo wymagającym dzieckiem ![]() Co do brzuszka- mi też urósł z dnia na dzień wyglądam już jak słoń, a później to będę chodzić i śpiewać: "Cztery słonie..."- bo pewnie będą tak wyglądać ale i tak kocham ten brzuszek- i niech rośnie!![]() Nie wiedziałam, że w lidlu takie cyrki się dzieją;/ ja nie mam w pobliżu,więc nie chodzę ![]() Zamówiłam wczoraj laktator mini medela- używany za 110 zł.. myślę, że nie jest źle- dokupię co trzeba nowe i będzie
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#670 |
|
Rozeznanie
|
Bratanicy kupiłam kiedyś takie przesłodkie- zwykłe rajtki i 2 falbanki na pupie. Jak taki brzdąc raczkuje to super wyglądają
![]() Mój młody dzisiaj taki niespokojny - wymusza, płacze, psoci i patrzy czy go widzimy. Nic mu nie pasowało: puzzle, czytanie, kredki. Dopiero kąpiel pomogła i jest spokój... |
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
hihih
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że znalazłaś sposób na swojego małego, oby już dziś dał Wam trochę luzu
|
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
Madzia jesteś w domku?
Dlaczego nastawiasz się na wczesniaka? Będzie dobrze.
|
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie nastawiam się na wcześniaka, tylko urolog ostrzegał że jeśli nerki przestaną nagle prawidłowo pracować to wtedy cesarka na cito bo to zagrożenie i dla mnie i dla maluszka. Jest szansa, ze wewnętrzy cewnik jaki mam zalożony będzie w stanie do powiedzmy stanu donoszonej ciąży odblokować i poniekąd odciążyć nerki. Więc jestem oczywiście dobrej myśli, jednak realistycznie biorę pod uwagę wszelkie ewentualności i wolę być wcześniej przygotowana na pojawienie się dziecka Bo potem wszystkiego na glowie TŻ i babć (ktore i tak są niestety daleko) zostawiać nie chcę
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wstałam i mam ochotę na coś słodkiego a tu nic nie ma oprócz kislu i chyba go zjem.
Teraz nic mi się nie śniło wiec może dziś w nocy ![]() Powkladalam do szaf nasze ubrania. Powiesilam firanke i dostałam opieprz od Tz ze wieszam i on mi już nie pozwala on to zrobi ![]() Brak telewizora i internetu robi swoje- chyba poczytam książkę ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- kanwa oczywiście ma spokój i Nas tylko serce boli jak widzisz takiego zdezorientowanego swojego najukochanszego zwierzaczka.
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam to samo, ale w szukaniu dorosłych rzeczy, dlatego nie szukam nic sobie. W dziecięce jak wpadne to zawsze coś wynajdę. Cytat:
Mam wcześniaka więc wiem co mówie. Teraz nie zakładam powtórki ale też wole być wcześniej przygotowana i dmuchać na zimne. Spokój jest dla nas najważniejszy. |
||
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczko poczekam az spokojnie przejdzie pare tych dni
Zus brak mi słów .... ciekawe jakby jakas babka z zus się czula akby juz 2 mce czekali na kase
|
#677 |
|
Konto usunięte
|
A ja jeszcze nie mam pojęcia jaki wózek kupię. Pewnie za jakiś czas zacznę przeszukiwać olx. Nie zamierzam kupować nowego. Ostatnio jak patrzyłam to znalazłam dużo różnych, ładnych i niedługo używanych. Myślę, że wydam na ten cel około 600-700 zł.
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia Ty i dzieciaki najważniejsi!
|
#679 |
|
Konto usunięte
|
fiazo w którym tygodniu urodziłaś Piotrusia?
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweczko ja zobaczę jak mi się wyjaśni z siostra. Ale tez doszlam do wniosku ze jest tyle ładnych lekkich wózków ze nie warto przepłacać.
Wszyscy x lander przereklamowany wózek. ..koleżanki maja i nie sa wcale tak zadowolone. Wszystko ładnie i pięknie jak jeździ się z gondola potem sa problemy z spacerówka. Ale tyle opinii ile ludzi
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
W 36, jak trafiłam to myślałam że wyjde do domu, kupie wózek, przygotuje się... Czasami życie nas zaskakuje
|
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
Madzia z całego serca życzę ci ZDROWIA!!!! Dostałam wiadomość z przedszkola ze chodzi 5dzieci reszta ma zapalenie oskrzeli pluc lub ucha... Nie wybieramy się narazie....
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej. Ciekawe jak u nas. Jutro wysyłam po tygodniowej przerwie. A w pracy panuje jelitówka. Już 3 osoby miały.
|
|
|
|
#684 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny!
Faktycznie się przespałam razem z Rozą, trochę mi było lepiej przez chwilę ale ani obiadu nie było, ani nic nie było... a teraz znowu siedzę i nic nie robię poza monitorowaniem ruchów małej w brzuszku :-D Madzia, oby jutro już Cię wypisali! I wypoczniesz sobie w domku po szpitalnej atmosferze :-* A ja się dzisiaj wcześniej połóżę spać. Może jutro obudzę się jak nowonarodzona
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
KASKA ładnie dziec wazyjuz
![]() ZEBRAH. blog Sroki Jest genialny, stal się dla mnie biblia jesli chodzi o kosmetyki dla dzieciASU Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#687 |
|
Rozeznanie
|
Olinka- co to za przedszkole? Zalęgły się jakieś bakterie?- taki pomór nie jest normalny.
Madzia- ja też planuję mieć wszystko dużo wcześniej przygotowane. Mój mąż też by się pogubił z pakowaniem, a mama i teściowa nie mają pojęcia co i gdzie trzymam. W każdym razie życzę, żeby wszystko odbyło się terminowo i bez problemów. Ania- mmm kisiel też bym zjadła! Planujecie coś pichcić na Tłusty Czwartek? |
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
2580g 49cm był ponad dobe w inkubatorze. Ogólnie poradzil sobie dobrze. 8pkt dostał. To ze mną były problemy i musieliśmy tydzień leżeć przeze mnie.
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

i nie chce nic jeść...mam nadzieje ze mu to przejdzie za pare dni i wróci moj szalony Tutek.

poza monitorowaniem ruchów małej w brzuszku :-D