|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
a z pękniecia wyszły z 2-3 szwami wiec ile kobiet tyle opinii.a to słyszałam od polożnej ktora odbiera porody. no i też slyszałam, że łatwiej ochronicz krocze pierworódce niż takiej z już naciętym. bo zazwyczaj ta blizna jest tak sztywna i to własnie ją tzreba przeciąć, żeby puściła ![]() więc tak jak mówie, co kobieta, co połozna to inna opinia
|
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też właśnie słyszałam, że o niebo lepiej jak nacinają niż jak pęka.
![]() Skończyliśmy ustawiać meble, jutro znów zaczyna się remont. oby skończyli w 3-4 dni.
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
MilkaPlus dzięki kochna za info ale już się wypisałam z tych warsztatów też trochę się obawiałam tego wyjazdu bo termin mam na 4.03 także może lepiej jak grzecznie będę czekać
![]() Kinga strachu nam tu napędziłaś!!! Dobrze że już czujesz się lepiejMilenujdka lepiej zadzwoń będziesz spokojniejsza Emma śliczny brzuszek Nadia przykro mi z powodu dziedka trzymaj się kochana Kiwi wydaję mi się że jednak nie powinnaś się przejmować teraz naprawdę dzieci rodzą się malutkie a Ty masz 33 tydz także jeszcze trochę... Fasolka jak Ty to zrobiłaś że masz taką ładną hemoglobinę ja cały czas z nią walczęEeyesblue pełny szacun za wytrwałość w pracy My włąśnie kończymy malowanie jutro przychodzą mebelki tak więc na spokojnie jak posprzątamy mebelki pomyjemy zaczniemy urządanie Noi nareszcie wózek zamówimy chyba to już ten czasJa dziś miałam ostatnie zajecia SR dostaliśmy butelki i dyplom ![]() Aż się wierzyć nie chce że to już niedługo... Dziewczyny zdróweczka żeby te wasze bóle mogrenowe jak i brzucha jak najszybciej przeszły!!!
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
każdy ma prawo mieć swoje teorie
![]() moją kuzynke nacieli dość mocno a i tak pękła i to była masakra bo pękniecie poszło w mocno z strone nacięcia i rozeszło się na boki ... nawet gin jej powiedział, że jakby pękła samoistnie to nie miała by tyle szwów a tak nacięcia zawaliło sprawe |
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka tak pękła że do dziś (rodziła 4 lata temu) bolą ją blizny.. Przez to pęknięcie nie chce mieć więcej dzieci. Moja mama pękła rodząc mnie, a później była chyba 2 razy nacieta. Twierdzi że nacięcie to był pikuś w porównaniu do koszmaru jaki przechodziła po rozległym pęknięciu.
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Pęknięcie krocza
Gdy są to tylko niewielkie pęknięcia, w wyniku których uszkodzeniu ulega jedynie wierzchnia warstwa skóry krocza oraz część śluzówki pochwy, mięśnie zaś pozostają nietknięte – wtedy zwykle nie zakłada się szwów, a rana nie jest zbyt bolesna. Bardzo rzadko zdarzają się poważniejsze obrażenia krocza – pęknięcia krocza trzeciego bądź czwartego stopnia, kiedy uszkodzony zostaje również zewnętrzny i wewnętrzny zwieracz odbytu. Leczenie po takim pęknięciu krocza może się wówczas przeciągnąć nawet do kilku miesięcy. Sprawdź: przyczyny i leczenie pęknięcia korcza. Nacięcie krocza Nacięcie krocza (w powszechnym rozumieniu) obejmuje także przecięcie mięśni i wymaga założenia szwów, które rozpuszczają się w ciągu 2–3 tygodni. info skopiowałam z artykułu ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...cza_35451.html TAK JAK MOWIE ile kobiet tyle opinii,, tylko że ja nie lubie słuchac opowieści porodowych kobiet bo to wszystko zależy jaki miały poród wole posłuchac ludzi co sie tym zajmuja jesli to błąd trudno tak wole
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
ja już postanowiłam, z okazji tłustego czwartku wcinam pączka z adwokatem z mojej ukochanej cukierni i wyjątkowo zapominam o glukometrze
Cytat:
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jeden z nich |
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Tłusty czwartek
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
oo jezu!!!! dobrze, że mi przypomniałas
musze zamówić tone faworków na czwartek ![]() do tej pory piekłam z mama ale teraz mi sie nie chce zwyczajnie
|
|
|
|
#2593 |
|
Rozeznanie
|
32 a to teraz jest tłusty czwartek czy za tydzień to ja z 10 pączków z adwokatem zamówię
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
ale bym zjadła takiego pącza lukrem i dzemem
ale takiego wypasionego, pysznego z dobrej cukierni a nie takiego z marketu za 60 groszy
|
|
|
|
#2595 | |
|
Zadomowienie
|
ja tez slyszalam, ze lepiej peknac bo naturalnie, aczkolwiek gdybym miala wybor (oh, jaki wybor
![]() Cytat:
tez sie ciesze, ze tyle wytrwalam choc w pracy co niektorzy sie dziwia, ze JUZ ide miesiac przed porodem i oczywiscie nie obchodzi sie bez komentarzy typu: "ja pracowalam prawie do konca", "ja bylam w pracy i mnie wzielo", "ja pracowalam do ostatniego dnia, na drugi dzien urodzilam"... a ja... MAM TO GDZIES nie zamierzam pracowac, zeby mnie skurcze wziely w czasie pracy czy wody odeszly i robic sensacje poza tym chce odpoczac ostatnie dni, przygotowac sie psychicznie, uspokoic ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- oj tez bym zjadla faworkow gdybym w tym tyg nie pracowala do 17 to pewnie bym zrobila, a tak to troche pozno sie brac za nie.. no coz, zjem paczka i bedzie
|
|
|
|
|
#2596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To już za dwa tygodnie będziesz mogla malucha utulic i spojrzenie w oczka Cytat:
no właśnie nie, tez zaczynam się martwić.... Miala w piątek oglądać mieszkanie a w niedziele spotkać się z mama ale póki co się nie odzywala... A jak u Ciebie ze skurczami? Poszly sobie? oj tam, zakalec tez lubię ale na pewno będzie pyszne Narobilas mi smaka i chyba tez kupie mrożone i zrobię tarte z budyniem i malinami ![]() Już się ciesze na samą myśl ![]()
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktoras wie ile czeka sie na wyniki z ukladu krzepniecia?
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Rozeznanie
|
Eeyesblue i bardzo dobrze najlepiej nie słuchać tych durnych wypowiedzie do kiedy i co to one nie robiły do samego porodu
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pęknięcia też natknęłam się na opinię, że to lepsze niż być naciętym. Byłam mocno zdziwiona, bo powszechnie panuje opinia, że to najgorsze zło, no ale to było dawno i nie zgłębiałam tematu. Teraz może się zainteresuję
|
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytałam i jestem rozczarowana bo artykuł ewidentnie przedstawia tylko wady nacięcia i zalety pęknięcia, a jak wiadomo wszystko ma wady i zalety. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Pączki Zjem 10
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak naprawdę to jesteś bardzo wytrwała, że aż do teraz jesteś w pracy
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Wtajemniczenie
|
Też myślę o verrerie. Mam nadzieję, że u niej wszystko w porządku.
Ostatnio zjadłam też pączki, ale w czwartek sobie nie odmówię. |
|
|
|
#2605 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dla mnie najgorsze powikłanie przy porodzie siłami natury byłoby pęknięcie zwieracza odbytu. Nietrzymanie stolca to dla mnie jakiś dramat. Ale jest bardzo rzadkie- chyba coś koło 1% także bardzo rzadkie. tu badanie z 2000 roku http://www.mp.pl/artykuly/1001 z tego co piszą procedura nacięcia krocza nie jest jednoznacznie zła/dobra. wszystko zależy czy rodzimy duże dziecko (poród urazowy) czy mniejsze i jest szansa, że obejdzie się bez rutynowego nacięcia. Nacinają, żeby uniknąć urazu 3 i 4 stopnia, ale też na 100% przed tym nie chroni nacięcie. Są plusy i minusy nacięcia i nie nacinania. Misia sory kończę o pączkach ale co będzie w tłusty czwartek ![]()
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2016-02-01 o 21:22 |
||
|
|
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
ja też nadal pracuje jeszcze
oby jak najdłużej
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
pączki? Takie ze śmietaną? :-D
Jadłabym!!!!
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale bym zjadła pączusiów mmmm... no ale jeden to już zawsze symbolicznie nie można sobie odmówić
|
|
#2610 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny no to w ten czwartek wielka uczta pączkowa mniam
![]() Ktoregos_dnia to czekam na wieści ![]() Jadę spać dzisiaj znowu do rodziców a tu niech się wietrzy farba już mi się podoba ten pokoik |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

a z pękniecia wyszły z 2-3 szwami 

oby skończyli w 3-4 dni.

Dobrze że już czujesz się lepiej
ja cały czas z nią walczę
My włąśnie kończymy malowanie jutro przychodzą mebelki tak więc na spokojnie jak posprzątamy mebelki pomyjemy zaczniemy urządanie
Dzidek pewnie zadowolony siedzi 

musze zamówić tone faworków na czwartek
gdybym w tym tyg nie pracowala do 17 to pewnie bym zrobila, a tak to troche pozno sie brac za nie.. no coz, zjem paczka i bedzie