Lipcówki 2016 na urlopie miodowym - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 09:30   #1531
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym

Kurde ja co prawda mam domu ruchu przy młodym ale jak mi się będzie chciało i jak gin pozwoli to chciałbym poćwiczyć jednak

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 09:30   #1532
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
To mnie zasmuciłyście teraz z tym dochodem za 2015 rok :-/ Uważam że to niesprawiedliwe, przecież na macierzyńskim będę już otrzymywała dużo mniej.. Ale z drugiej strony w roku 2015 pracowałam na umowę tylko 2 miesiące więc nie wiem czy ten dochód będzie dzielony na 12miesíęcy roku 2015?
A jeśli chodzi o alimenty to przecież nie muszę ich pobierać, tak na zdrowy rozum.. Poza tym TŻ jest w domu baardzo rzadko, zameldowany jest gdzie indziej więc...
Nie wiem jak to wyglada ale mam znajomą z mopsu i powiedziala ze zaswiadczenie bedzie musialo być
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 09:32   #1533
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
A poza tym dochód będzie się liczył za rok poprzedni podobno

Kochane a ja mam inną sprawę..wykonujecie jakieś ćwiczenia w ciąży? Jeśli tak to jakie można? Coś na nogi i pupę?

Podłączam się pod pytanie

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Tylko nie mogę nic znaleźć. Nie ma samych gondoli jak już 2 w 1. A zalezy mi aby gondola była obszerna
Zadzwoń do producenta. W okolicach częstochowy jest ich chyba dwóch czy trzech. Moja siostra tam kupowała. Składała sobie wózek z dwóch modeli
Stary 2016-02-02, 09:32   #1534
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Wg mnie bardzo spoko. 79cm ma dziecko od roku wzwyż. Nawet jak dojdzie śpiworek dla półroczniaka to i tak spokojnie się zmieści. Tak sobie przypomniałam... Kuzynka ma Bebetto Holland i całkiem sporą córkę, woziła ją do teraz, czyli prawie do 7mc w gondoli ze śpiworkiem.
Bo właśnie mam inną opcję. Mam wozek spacerowy bebetto nico i za 300 zl mogę dokupić gondole do niego samą na ten stelaż. Ma 79 i bylam zdecydowana. A tu tesciowacmi mowi ze znowu chce male gowienko kupic i mo dziecko znowu nie pojezdzi za długo
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 09:35   #1535
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo właśnie mam inną opcję. Mam wozek spacerowy bebetto nico i za 300 zl mogę dokupić gondole do niego samą na ten stelaż. Ma 79 i bylam zdecydowana. A tu tesciowacmi mowi ze znowu chce male gowienko kupic i mo dziecko znowu nie pojezdzi za długo
A to jeśli tak to bym kupiła samą gondolę do tego wózka. Nico i Holland mają ten sam stelaż, to po co Ci kolejny grat w domu, jeśli przy córce już nie będziesz korzystać ze spacerówki Bez przesady, teraz na rynku jest raptem kilka modeli, gdzie gondola ma ponad 80cm i są ogromne. 79cm wystarczy Ci spokojnie.
Stary 2016-02-02, 09:37   #1536
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
To mnie zasmuciłyście teraz z tym dochodem za 2015 rok :-/ Uważam że to niesprawiedliwe, przecież na macierzyńskim będę już otrzymywała dużo mniej.. Ale z drugiej strony w roku 2015 pracowałam na umowę tylko 2 miesiące więc nie wiem czy ten dochód będzie dzielony na 12miesíęcy roku 2015?
A jeśli chodzi o alimenty to przecież nie muszę ich pobierać, tak na zdrowy rozum.. Poza tym TŻ jest w domu baardzo rzadko, zameldowany jest gdzie indziej więc...
Będzie się dzielić na 12 miesiecy . Zaświadczenie z US o dochodach za poprzedni rok się bierze normalnie.

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 09:38   #1537
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak to wyglada ale mam znajomą z mopsu i powiedziala ze zaswiadczenie bedzie musialo być
Dużo jest jeszcze niewiadomych, będę szukała informacji i się dowiadywała.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Będzie się dzielić na 12 miesiecy . Zaświadczenie z US o dochodach za poprzedni rok się bierze normalnie.
To bardzo dobra informacja dla mnie
Stary 2016-02-02, 09:43   #1538
*misia*
Zakorzenienie

Mary a może walnij jakąś kawkę czy coś na to ciśnienie, generalnie taka ta pogoda zwariowana, że ja też na nią zrzucam moje średnie samopoczucie, ja mam zawroty głowy też drugi dzień, ale ciśnieie w sumie ok bo jak wczoraj mierzyłam to miałam 107/79 więc chyba to jednak wina pogody. A link proszę http://www.aliexpress.com/item/2015-...386215648.html

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Wiecie na chwilę obecną to jeszcze nawet w mopsach nic nie wiedzą za wiele żeby rozwiać wątpliwości, ale w przypadku rodzinnego na pewno było tak, ze było zaświadczenie z Us za załóżmy 2015 rok, ale też liczyło się to, że sytuacja się zmieniła w chwili obecnej.
Stary 2016-02-02, 09:44   #1539
Trusiulandia
Zakorzenienie

Generalnie to projekt nie jest jeszcze przegłosowany jeszcze może być milion poprawek dopiero trafił do Sejmu

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2016-02-02, 09:47   #1540
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie to projekt nie jest jeszcze przegłosowany jeszcze może być milion poprawek dopiero trafił do Sejmu

Wy piszecie o tym 500zł na dziecko? Ja to nawet w tym nie siedzę, bo wątpię żeby to przeszło
Stary 2016-02-02, 09:50   #1541
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Wy piszecie o tym 500zł na dziecko? Ja to nawet w tym nie siedzę, bo wątpię żeby to przeszło
Pewnie przejdzie na rok, dwa i PIS się z tego wycofa, nie wierzę, że dłużej pozwolą sobie na takie rozdawanie pieniędzy, zaczną zabierać innym Polakom żeby tym pierwszym dać 500zł. Już teraz jest podatek bankowy a to dopiero malutki początek.
Stary 2016-02-02, 10:02   #1542
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Olutka jeździłaś tą swoją Emmą po domu Jak to się prowadzi bez skrętnych kół

Obawiam się bardzo jak mi się to będzie prowadzić i podbijać za każdym razem przy zmianie kierunku jazdy, no ale trudno

Trudno mi odpowiedzieć...

Wynika to z tego, że ja już kupując ten wózek, robiłam założenie, że po prostu będziemy mieć 2 wózki (osobny do zadań specjalnych na wieś -do jeżdżenia po błocie, śniegu i dziurach czy do zabierania ze sobą np nad morze; i drugi skrętny i lekki do wożenia w bagażniku i używania w sklepie, mieście). Nie skupiałam się więc na skrętności, tylko na ogólnym prowadzeniu, amortyzatorach i takich rzeczach...

Tż prowadził go trochę dłużej, także po podwórku, i podsumował, że jeździ się nim jak audi

Teraz o tyle trudno mi to zweryfikować, że wózek jest na poddaszu (na które ja weszłam cały 1 raz zastanawiając się czy kupić ten domek- spadłam kiedyś z drabiny i mam traumę...), a tż rano wyjechał w delegację...

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Melleczka, jak będziesz chciała, to od wtorku, o ile tż będzie w domu, będę mogła go poprosić, żeby zniósł wózek na testy bo w weekend chata pełna gości więc wolałabym nie robić zamieszania, chyba że mama będzie chciała zobaczyć

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Teraz już zgłupiałam. Muszę zadzwonić do OPSu jeszcze raz

Ja ćwicze ostro. Remontuję chatę. Zaraz będę ściany szpachlować to wzmocnię ręce hehe Zapraszam chętne na poranny trening ze szpachlą !

Wyobraziłam sobie taki trening, banda ciężarówek, podrygujących ze szpachlą w rytm muzyki efektu strach byłoby się bać
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:04   #1543
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie przejdzie na rok, dwa i PIS się z tego wycofa, nie wierzę, że dłużej pozwolą sobie na takie rozdawanie pieniędzy, zaczną zabierać innym Polakom żeby tym pierwszym dać 500zł. Już teraz jest podatek bankowy a to dopiero malutki początek.
A Ja sądzę, że ten program zostanie. Bo powinien. Tak jak w krajach zachodnich gdzie socjal jest łakomym kąskiem dla niektórych Polaków. Tyle osób marudzi a wszyscy chętnie rękę wyciągną.
Z zabieraniem to jest tak, że zawsze zabierali i zabierać będą.

Kosiniak niby dał 1000 przez rok dla każdej. Ok popieram ale szkoda, że nie przypomina częściej jak ugotował wszystkie przyszłe mamy prowadzące działalność gospodarczą.

Reasumując mam nadzieję, że zacznie się bardziej dbać o dzieci w Polsce żeby nie musiały mieszkać - dla socjalu - za granicą
Stary 2016-02-02, 10:04   #1544
olutka
Zakorzenienie

Ale mi się nie chce wstawać wypadałoby zrobić bratu kawę, śniadanie -a mi się po prostu nie chce

Swoją drogą chyba wracacam do picia kawy. Ciśnienie 100/70 nie jest dla mnie
Stary 2016-02-02, 10:16   #1545
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:

Widzę, że tylko ja "bojkotuję" szkołe rodzenia
Ja byłam w pierwszej ciazy, teraz nie ide.
Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
posta mi zjadło-czy tylko nie mogę go znaleźć??? Jeśli już pisałam to oki, wybaczcie Spieszę z nowinami od gina. Dzieć jest dziewczynką na 90%. Wszystko oki. BlueSky-tak będzie Ci się należał zasiłek z PUP po macierzyńskim, jeśli nie wrócisz do pracy ( o ile odpowiednio rozwiążesz umowę-ale te przepisy dotyczą wszystkich)
Mam umowe do 31.07.2016r ale jak urodze to mam zadzwonic, zeby mi macierzynski wysłali. A powiedz mi jak mam sie ubiegac o ten urlop?? wiesz nie chce zeby mnie wyruchali na tym :P (niestety tam jest taki problem z urlopami, ze bardzo oszukuja)
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja miałam bebetto i byłam zadowolona

Jeszcze ja też mam 16 tydzień

A ja jednak nie będę mieć przedłużonej umowy
Więc mój macierzyński to będzie 1000zł da bezrobotnej
Będziemy żyć baaaardzo oszczędnie, ale gorzej będzie marzec-sierpień, bo zostanie tylko wypłata Tż... dobrze, że mam oszczędności i przez pół roku nie musimy martwić się o kredyt, bo byśmy nie wyżyli

Za to od stycznia mam obiecany etat więc nadzieja trzyma mnie przy życiu, że ten rok jakośś damy rade.....
Szkoda, a byłam pewna ze masz gdzie wrócic??
Cytat:
To jest nas chyba najwięcej tutaj w 16 tyg

A co do świadczeń - może 1500 dostaniesz
Jestem w podobnej do Ciebie sytuacji - 1000 zł tylko będę mieć plus pensja męża niewysoka. Na szczeście kredyt nam się kończy w marcu za rok to może jakoś pociągniemy
Ja jestem w 15+2 dni to jest 16 czy nadal 15??

I oficjalnie chce powiedziec, ze juz mi sie pojawił malusi ciazowy brzuszek... a wczoraj go jeszcze rano nie było :P
Cytat:
O matko to nie wiedziałam że takie cyrki że nie ma prawa chroniącego ciężarna..ja bym się skonsultowala z prawnikiem jednak

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cudne te ubranka, bluza i kaputki za☠☠☠i**e
Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Tylozgiecie przy porodzie podobno nie ma znaczenia bo się prostuje Sama mam.
Ja mam tyłozgiecie, kiedys taki stary gin mi powiedział ze bede miała problem z zajsciem w ciaze, a jak sie staralismy to zloty strzał i juz było. Przy porodzie nie było zadnego problemu przy SN
Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia, może dlatego, ze to producent? doświadczone mamy może cos wypatrzą szukałam opini o sklepie same pozytywne.. tanio też są pościele
śliczny, ale ja nie wiem czy na lato rozek sie przyda??
Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Super ten rożek. Tylko przy córce w ogóle z tego nie korzystałam.. Myślicie, że przy lipcowym dziecku się przyda?

Jutro do pracy po rzeczy. Złośliwej malpiee, która mnie obgaduje, strzelę w zęby, jak przyjdzie ze słodką miną.

Dobranoc

Nie zabrałam swoich rzeczy z pracy jeszcze...
Cytat:
Jestem załamana. Mam po córce spacerowke ale nie mam gondoli. Nie idzie kupic samej gondoli! Gdzie dzwonie nic nie ma. Wiecie cos w tym temacie?
A ja mam problem, bo juz nie wiem jaki chce wózek :P
Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Trudno mi odpowiedzieć...

Wynika to z tego, że ja już kupując ten wózek, robiłam założenie, że po prostu będziemy mieć 2 wózki (osobny do zadań specjalnych na wieś -do jeżdżenia po błocie, śniegu i dziurach czy do zabierania ze sobą np nad morze; i drugi skrętny i lekki do wożenia w bagażniku i używania w sklepie, mieście). Nie skupiałam się więc na skrętności, tylko na ogólnym prowadzeniu, amortyzatorach i takich rzeczach...

Tż prowadził go trochę dłużej, także po podwórku, i podsumował, że jeździ się nim jak audi

Teraz o tyle trudno mi to zweryfikować, że wózek jest na poddaszu (na które ja weszłam cały 1 raz zastanawiając się czy kupić ten domek- spadłam kiedyś z drabiny i mam traumę...), a tż rano wyjechał w delegację...

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Melleczka, jak będziesz chciała, to od wtorku, o ile tż będzie w domu, będę mogła go poprosić, żeby zniósł wózek na testy bo w weekend chata pełna gości więc wolałabym nie robić zamieszania, chyba że mama będzie chciała zobaczyć

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Wyobraziłam sobie taki trening, banda ciężarówek, podrygujących ze szpachlą w rytm muzyki efektu strach byłoby się bać
haha pisze sie na remont , moge tanczyc i spiewać (podobno nie potrafie)
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:17   #1546
*misia*
Zakorzenienie

Lazurowa ja też uważam, że socjal u nas w kraju powinien być na innym zupełnie poziomie i z pewnością rodziny by skorzystały na tym dodatku 500 zł, ( nie mówię tu o patologii) ale generalnie co by tu dużo mówić utrzymanie dziecka kosztuje. I mam wrażenie że im większe dziecko tym większe te wydatki. A swego czasu jak Mati był malutki dostawałam rodzinne zastraszającą kwotę 46 zł co przy dobrych wiatrach na jedną paczkę pampersów starczyło I owszem czasem słychać też z boku głosy np bezdzietnych, że ktoś wiedząc że dziecko kosztuje i nie chcąc takiego kosztu ponosić nie powinien tego dziecka mieć, a nie teraz wymaga by inni dokładali na jego dziecko. Ale prawda jest taka, ze w Polsce polityka prorodzinna kuleje całkiem.
kurcze ale dziś fajna temp na dworzu, mogłoby już tak zostać, co prawda słonka nie ma, ale nawet jak deszczyk kropi to jak taki wiosenny
weszłam wczoraj na minutkę do pepco, nie miałam za bardzo czasu na buszowanie bo już leciałam dalej, ale jeszcze na pewno tam wrócę. Wczoraj tam u nich na wyprzedaży wyczaiłam bodziaka i leginsy takie fajne grubsze i miłe w dotyku, każda z tych rzeczy za całe 5,99
Stary 2016-02-02, 10:18   #1547
BlueSky14
Zadomowienie

Smile Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym

Witam sie !

Z kawą i pączkiem (zrobiłyscie mi wczoraj taaakiego smaka :P)

A ja chciałabym cwiczy ale z Mel B nie wiecie czy mozna takie cwiczenia??
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:20   #1548
*misia*
Zakorzenienie

Pepco
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1454404830462.jpg (81,9 KB, 22 załadowań)
Stary 2016-02-02, 10:20   #1549
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Cudowny widok by był Zwłaszcza gdybyśmy się wzięły za jakieś dwa miesiące za taką robotę

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
A Ja sądzę, że ten program zostanie. Bo powinien. Tak jak w krajach zachodnich gdzie socjal jest łakomym kąskiem dla niektórych Polaków. Tyle osób marudzi a wszyscy chętnie rękę wyciągną.

Kosiniak niby dał 1000 przez rok dla każdej. Ok popieram ale szkoda, że nie przypomina częściej jak ugotował wszystkie przyszłe mamy prowadzące działalność gospodarczą.

Reasumując mam nadzieję, że zacznie się bardziej dbać o dzieci w Polsce żeby nie musiały mieszkać - dla socjalu - za granicą
Też mi się wydaje, że zostanie. Przynajmniej parę lat, póki się rząd nie zmieni . Wydaje mi się, że Polacy są zszokowani takim wsparciem, podczas gdy w zachodnich krajach UE jest to normą i należy się jak psu buda

Mój blog szyciowy

Stary 2016-02-02, 10:24   #1550
Wesola_Ania
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny

Trusiulandia, ja chodzę na pilates dla ciężarnych. Dopiero dzisiaj idę drugi raz, ale bardzo fajne zajęcia, w stylu rozciąganie pleców, koci grzbiet, rozciąganie mięśni ramion i nóg. Każdy ćw w swoim tempie, bo różne jest zaawansowanie uczęszczających ciężarówek.

Od marca pójdę zobaczyć też na zajęcia z fizjoterapeutką w mojej szkole rodzenia, na razie tam nie idę, bo potrzebuję papier od lekarza o braku p/wskazań.

C_w_k, też liczyłam wczoraj, że projekt Szydło zakłada, że kwota do 18rż dziecka wyniesie 108 tys zł! Ja w to nie wierzę, pewnie w kolejnej kadencji zmieni się rząd i projekt zostanie obalony...

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Misia, śliczne ciuszki! Ciekawa jestem jak ich jakość po pierwszym praniu

Ja ćwiczyłam z Mel B, ale przed ciążą, bo ona ma hardkorowe zajęcia:p
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:25   #1551
*misia*
Zakorzenienie

Niestety pewnie będzie jak piszecie, że do póki jest taki rząd jak jest to dodatek jak już wejdzie w życie to będzie. A potem albo ludzie będą nadal głosować na pis co by nikt im nie zabrał tych pieniędzy, albo jeśli zmieni się rząd i zarządzi zmianę to będzie ból wśród społeczeństwa.
Stary 2016-02-02, 10:26   #1552
Wesola_Ania
Zadomowienie

Na TVN mówią o ciązy 24tydzien
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:29   #1553
*misia*
Zakorzenienie

Ania ja dopóki doktorowa podejrzewa dziewczynkę to kupuję tylko dobre cenowo ciuszki jak nie wlumpku, to lidlu czy pepco, w razie co potem je gdzieś puszczę dalej w świat. A co do jakości to okaże się za te pieniądze to i tak nie będzie mi ich za wielka szkoda
Generalnie fajne rzeczy i w bardzo fajnych cenach widziałam w pepco, skarpeteczki najróżniejsze za 2,50-2,99, bodziaki ok 9,99-14,99 leginsy czy półśpiochy 7,99-9,99 , pieluchy tetrowe białe zwykłe 2,59 natomiast nie wiem jak z jakością tych rzeczy bo za czasów mojego synka pepco nie było, natomiast teraz często nam kupuję bieliznę czy sobie jakieś ciuszki z pepco i jest ok.
Stary 2016-02-02, 10:30   #1554
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Lazurowa ja też uważam, że socjal u nas w kraju powinien być na innym zupełnie poziomie i z pewnością rodziny by skorzystały na tym dodatku 500 zł, ( nie mówię tu o patologii) ale generalnie co by tu dużo mówić utrzymanie dziecka kosztuje. I mam wrażenie że im większe dziecko tym większe te wydatki. A swego czasu jak Mati był malutki dostawałam rodzinne zastraszającą kwotę 46 zł co przy dobrych wiatrach na jedną paczkę pampersów starczyło I owszem czasem słychać też z boku głosy np bezdzietnych, że ktoś wiedząc że dziecko kosztuje i nie chcąc takiego kosztu ponosić nie powinien tego dziecka mieć, a nie teraz wymaga by inni dokładali na jego dziecko. Ale prawda jest taka, ze w Polsce polityka prorodzinna kuleje całkiem.
kurcze ale dziś fajna temp na dworzu, mogłoby już tak zostać, co prawda słonka nie ma, ale nawet jak deszczyk kropi to jak taki wiosenny
weszłam wczoraj na minutkę do pepco, nie miałam za bardzo czasu na buszowanie bo już leciałam dalej, ale jeszcze na pewno tam wrócę. Wczoraj tam u nich na wyprzedaży wyczaiłam bodziaka i leginsy takie fajne grubsze i miłe w dotyku, każda z tych rzeczy za całe 5,99
daj spokój, Jak córka była mała poszłam załatwić to rodzinne i jak dostałam stertę papierów w zamian za jałmużnę to stwierdziłam, że mam to w

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Witam sie !

Z kawą i pączkiem (zrobiłyscie mi wczoraj taaakiego smaka :P)

A ja chciałabym cwiczy ale z Mel B nie wiecie czy mozna takie cwiczenia??
hue hue myślę że to idealne zestawienie poranne - pączki i ćwiczenia

Cytat:
Pepco
te spodenki są extra
Stary 2016-02-02, 10:34   #1555
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Pepco

Ale fajne getry
Stary 2016-02-02, 10:35   #1556
Trusiulandia
Zakorzenienie

Fit sugar dla kobiet w ciąży na yt jest! Dla zainteresowanych ;-)

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2016-02-02, 10:35   #1557
MartasSul
Raczkowanie

Cześć dziewczyny ja dopiero po śniadaniu, wczoraj do 1 w nocy siedziałam i szukałam wózka. Większość która mi się spodobała miała kiepskie opinie, chyba na razie spasuje 😡

Jutro wizyta u gina, strasznie się cieszę może dowiemy się co tam siedzi w brzuchu 😆

Dla mnie to ogólnie skandal żeby w tych czasach w Polsce nie było jakiegokolwiek socjalu dla każdego. Te kwoty i obostrzenia które dają są śmieszne. ..😬

Tez myślałam o rożku ale raczej się nie zdecyduje, jednak to lipiec za ciepło żeby dziecko pakować w bety. ☺
MartasSul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:41   #1558
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Napisane przez MartasSul Pokaż wiadomość
Jutro wizyta u gina, strasznie się cieszę może dowiemy się co tam siedzi w brzuchu 😆

Tez myślałam o rożku ale raczej się nie zdecyduje, jednak to lipiec za ciepło żeby dziecko pakować w bety. ☺
Ja jednak uszyje swojemu maluchowi becik, bo kto wie jakie to lato będzie... Pamiętam lipiec z temp 15 stopni niemal non stop.

Trzymam już kciuki za jutrzejszą wizytę i dobre wieści

Mój blog szyciowy

Stary 2016-02-02, 10:41   #1559
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość

Ja na to patrzę z dwóch stron, fajnie jest dostać kasę jak dają, to zrozumiałe. Ale z drugiej strony patrząc np. z perspektywy osób bezdzietnych, to w jakimś sensie płacą oni alimenty na cudze dzieci. Może powiecie, że to nad wyraz, ale oni za to zapłacą chcąc nie chcąc, bo te pieniądze będzie trzeba skądś zabrać, czy to zwiększając wybrane podatki czy zabierając służbie zdrowia itd, bo Polski na to nie stać. A szkoda, bo tak jak piszecie, taka pomoc powinna być normą a nie jakimś luksusem. I ja uważam, że jeśli rzeczywiście ten program zostanie to maksymalnie do końca rządów PISu, ale jakie długi po tym zostaną to moja wyobraźnia tego nie pojmuje
Cytat:
Pepco
Śliczne ubranka, a jak jakościowo? Jakie rozmiary wzięłaś?
Stary 2016-02-02, 10:42   #1560
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja się witam Poraż drugi. Wstałam o 6.20 bo mąż wstawał do,pracy, przywitałam się z Wami i poszłam dalej spać teraz już wcinam śniadanie. Piszecie o wózkach Bebetto, wpisałam w google i baaasardzo mi się spodobały nie wykluczone że na taki się zdecyduje
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości