Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVI - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 11:57   #691
201607131114
Konto usunięte

Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVI

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54975471]Właśnie chodzi o to rozgraniczenie - dawny ruch feministyczny, któremu zawdzięczamy bardzo wiele i obecne "feministki", które bardziej skupiają się na obrażaniu facetów i narzekaniu, że ktoś przestrzega naszych tradycyjnych norm zachowania i np. przepuszcza kobietę w drzwiach. Rzadko zauważam, żeby obecne "feministki" robiły coś konkretnego dla dobra współczesnych kobiet, żeby robiły coś, co faktycznie mogłoby poprawić ich sytuację. Z takimi feministkami absolutnie się nie utożsamiam, jestem kobietą, lubię być traktowana jak kobieta (to nie ma nic wspólnego z dyskryminacją) i jeśli miałabym o coś walczyć, to o lepszą sytuację zawodową matek w Polsce, o lepszą obronę dla kobiet w sądach w przypadku molestowania, gwałtu itp. Na pewno nie o to, żeby wykłócać się o bzdury i atakować facetów lub na siłę udowadniać, że jesteśmy takie same, jak faceci...Jesteśmy równie wartościowe, ale na pewno nie takie same (oczywiście zawsze są wyjątki).[/QUOTE]

I tym sposobem dokładasz starań, by feminizm nie był rozumiany jako walka o lepsza sytuacje matek na rynku pracy, godne traktowanie kobiet i traktowanie kobiet jako równie wartościowe a by był utożsamiany z ekstremalnym radykalizmem, który znajdziesz w każdym nurcie.

Denerwują Cie jak to nazywasz "pseudofeministki"? Naucz sie wiec nazywać je właściwie i przestań powielać krzywdzące stereotypy, które stanowią oręż w rekach przeciwników walczących przeciw wartościom na których (jak piszesz) Ci zależy.

Edytowane przez 201607131114
Czas edycji: 2016-02-02 o 11:58
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 11:59   #692
201607111017
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVI

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54972196]

I nie przesadzajcie z tym feminizmem, ja wiem, że feminizm to z zasady równość wobec prawa itp., ale obecnie mamy już równość wobec prawa, prawo głosu itp., już kobiety to sobie wywalczyły i dalszy feminizm kojarzony jest głównie z walką o coś więcej, często własnie czepianie się jakichś pierdół, typu "nie przepuszczajcie mnie w drzwiach, bo ja jestem feministką i mnie to obraża". Podejrzewam, że o taki pseudofeminizm chodziło Kajmanowej i zapewniam Was, że właśnie z takimi bzdurami kojarzony jest teraz feminizm przez wiele kobiet. Niesłusznie, bo feminizm to też walka o równe szanse w pracy i bezpieczeństwo zawodowe w przypadku urodzenia dziecka itp., więc jest o co walczyć, ale niestety panie pseudofeministki robią często taki PR, że potem kojarzy je się z typową krótkowłosą, zaniedbaną babą która krzyczy, żeby nie ustępować jej miejsca czy nie przepuszczać w drzwiach. I z kimś takim ja też się nie utożsamiam.

Moim zdaniem Kajmanowa zwróciła uwagę na ważny problem, czyli zakładanie, że kobieta nie może znać się na sprzęcie, co nie zmienia faktu, że jej uwaga na temat predyspozycji fizycznych kobiet jest jak najbardziej słuszna. Ja też jestem za tym, żeby było więcej kobiet w zarządach firm, żeby nie odrzucali kandydatury kobiet "bo pewnie za chwilę urodzi dziecko" itp., ale przyznaję też, że sama tej nieszczęsnej szafy nie wniosę, nie naprawę pralki, że choć bez faceta mogę żyć (można np. wynająć firmę przewozową i wniosą nam meble ) to jednak często proszę faceta o pomoc przy naprawach czy cięższych pracach i wielu rzeczy w domu sama nie zrobię bo nie potrafię/fizycznie nie dam rady. Jasne, mogę komuś zapłacić, żeby to za mnie zrobił, ale mając męża czy partnera raczej nie będziemy za każdym razem wzywać fachowca i płacić, prawda? A kulturystki to wciąż jeszcze niewielki odsetek kobiet, wyjątek, który niczego nie dowodzi i przeciętny facet jest silniejszy od przeciętnej kobiety, let's face it. Idąc w nocy ciemną ulicą bardziej przestraszysz się idącego za Tobą faceta niż kobiety, prawda? Wsiadając do pociągu z wielką walizą pozwolisz facetowi pomóc wstawić ją na górną półkę, prawda? To wcale nie oznacza, że jesteśmy gorsze i nie ma nic wspólnego z prawem czy szansami zawodowymi, nie dorabiajcie sobie pseudoteorii...

Zrobiłyście sobie z Kajmanowej kozła ofiarnego, a to samo powiedziałaby Wam co druga kobieta spotkana na ulicy...[/QUOTE]

Mój facet nie potrafi wnieść szafy na 3 piętro Nie potrafi też naprawić pralki, lodówki, nawet żarówki wkręcam ja.

Czy to znaczy, że nie jestem kobiecą kobietą, traktowaną jak kobieta?

Edytowane przez 201607111017
Czas edycji: 2016-02-02 o 12:02
201607111017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:05   #693
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamdwaoka Pokaż wiadomość
Mój facet nie potrafi wnieść szafy na 3 piętro Nie potrafi też naprawić pralki, lodówki, nawet żarówki wkręcam ja.

otóż to! od kiedy każdy facet umie naprawić kran, komputer, telewizor, samochód a żadna kobieta nie? analogicznie czy każda kobieta potrafi szyć, gotować, ma jakieś wrodzone predyspozycje do ścierania kurzu i mycia garów?
Stary 2016-02-02, 12:06   #694
olenkasz
Zakorzenienie

jedyną opcją chyba jest właśnie ignor
Stary 2016-02-02, 12:06   #695
Hermiona111
Zadomowienie

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54975471]Właśnie chodzi o to rozgraniczenie - dawny ruch feministyczny, któremu zawdzięczamy bardzo wiele i obecne "feministki", które bardziej skupiają się na obrażaniu facetów i narzekaniu, że ktoś przestrzega naszych tradycyjnych norm zachowania i np. przepuszcza kobietę w drzwiach. Rzadko zauważam, żeby obecne "feministki" robiły coś konkretnego dla dobra współczesnych kobiet, żeby robiły coś, co faktycznie mogłoby poprawić ich sytuację. Z takimi feministkami absolutnie się nie utożsamiam, jestem kobietą, lubię być traktowana jak kobieta (to nie ma nic wspólnego z dyskryminacją) i jeśli miałabym o coś walczyć, to o lepszą sytuację zawodową matek w Polsce, o lepszą obronę dla kobiet w sądach w przypadku molestowania, gwałtu itp. Na pewno nie o to, żeby wykłócać się o bzdury i atakować facetów lub na siłę udowadniać, że jesteśmy takie same, jak faceci...Jesteśmy równie wartościowe, ale na pewno nie takie same (oczywiście zawsze są wyjątki).[/QUOTE]

Wiesz, wydaje mi się, że zasadniczy problem jest taki, że część kobiet nie interesuje się tą tematyką, nie szuka, a przecież są różne kobiety, również wśród feministek. Jest na pewo masa takich, które działają na korzyść naszej płci, w tv niestety najczęściej pokazują jakiś porąbabne babska i stąd taki negatywny pogląd reszty kobiet. To tak samo jak z wiadomościami, nie oglądam tv bo serwują mi to i to co oni chcą i w formie jaka im pasuje, jeśli dany temat mnei interesuje to szukam źródeł(różnych) w internecie . Dlatego poprosiłam dziewczyny o jakieś książki.

Ogólnie jestem w pewnym stopniu w stanie zrozumieć kobiety, które nie chcą się utożsamiać z feminizmem, bo mają przed oczami obraz im przedstawiony, ale nie lubię ignorancji, przecież teraz, w dobie internetów możemy dowiedzieć się tylu rzeczy.

Poza tym, to właśnie dzięki ruchu feministycznemu kobieta jeśli chce to może być traktowana jako "typowa" kobieta, może siedzieć z dziećmi w domu, bo to też ciężka praca, albo może rozwijać się naukowo, po prostu feminizm dał nam prawo wyboru, wydaje mi się, że częśc babeczek tego nie ogarnia i wszystko dla nich jest czarno-białe.
Hermiona111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:07   #696
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamdwaoka Pokaż wiadomość
mój facet nie potrafi wnieść szafy na 3 piętro Nie potrafi też naprawić pralki, lodówki, nawet żarówki wkręcam ja.

omg babochłop babochłop

:d :d :d
Stary 2016-02-02, 12:14   #697
201607110949
Konto usunięte

Chyba nie było - Karolina Zientek o zawodzie wizażysty. Mówi ciekawie, ale pomadką to sobie nieźle zaszkodziła, tragicznie to wygląda.

201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:18   #698
Nomi_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
Druga Płeć- Simone de Beauvoir
Teoria feministyczna- bell hooks
Reakcja- Susan Faludi
Mistyka kobiecości- Betty Friedan

potem może coś Judith Butler, jeśli będziesz miala ochotę na bardziej sophisticated rozkminy. a z polskiego ogródka poczytaj Agę Graff, poczytaj książki\wypowiedzi Sywii Chutnik i klasykę czyli własny pokój Woolf. Bardzo dobra jest Brach-Czajna, do poczytania w necie. Możesz też spojrzeć na Irigaray

a z powieści na przykład to oprócz Chutnik są też Opowieści Podręcznej, Szklany Klosz... wiele jest pozycji ciekawych

aaa... i Szczuka nie jest taka zła ;-)

O tak, "Opowieści podręcznej" i "Szklany klosz" zrobiły na mnie kiedyś ogromne wrażenie, polecam.

Zastanawia mnie dlaczego pani Szczuka jest tak nielubiana ? Co takiego zrobiła ?'
Szukając odpowiedzi na to pytanie znalazłam na przykład ten "artykuł" http://3obieg.pl/logiki-nie-szuka-kazimiera-szczuka (tylko dla ludzi o mocnych nerwach) i myślę, że on po części może odpowiedzieć na pytanie, po co nam są dziś feministki.

I tak sobie myślę, że od sufrażystek i emancypantek też się ówcześnie im żyjące kobiety odcinały i mi przykro. Bez solidarności kobiet nie wywalczymy sobie równych płac za tę samą pracę czy swobodniejszego dostępu do antykoncepcji (o aborcji już może wspominać nie będę nawet, bo nie chcę wywoływać kłótni).
Stary 2016-02-02, 12:20   #699
201605301559
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Chyba nie było - Karolina Zientek o zawodzie wizażysty. Mówi ciekawie, ale pomadką to sobie nieźle zaszkodziła, tragicznie to wygląda.

Lubię ciemne pomadki u innych, ale to to jakiś koszmarek...
201605301559 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:21   #700
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nomi_ Pokaż wiadomość
O tak, "Opowieści podręcznej" i "Szklany klosz" zrobiły na mnie kiedyś ogromne wrażenie, polecam.

Zastanawia mnie dlaczego pani Szczuka jest tak nielubiana ? Co takiego zrobiła ?'
Szukając odpowiedzi na to pytanie znalazłam na przykład ten "artykuł" http://3obieg.pl/logiki-nie-szuka-kazimiera-szczuka (tylko dla ludzi o mocnych nerwach) i myślę, że on po części może odpowiedzieć na pytanie, po co nam są dziś feministki.

I tak sobie myślę, że od sufrażystek i emancypantek też się ówcześnie im żyjące kobiety odcinały i mi przykro. Bez solidarności kobiet nie wywalczymy sobie równych płac za tę samą pracę czy swobodniejszego dostępu do antykoncepcji (o aborcji już może wspominać nie będę nawet, bo nie chcę wywoływać kłótni).
cała rzecz ma moim zdaniem źródła w tym teleturnieju, który prowadziła. wpisywała się w formułę gry- miała być bezczelna, krytyczna, miała przycinać grającym. ludzie lubią takie postacie, ale męskie (vide Doktor House), ale kobiet nie za bardzo.
takie wyłamywanie się ze schematów zapada ludziom w pamięć poza tym pocałowała w ręke prawicowego polityka, więc już w ogóle według niektórych popełniła nietakt
jasne, że tak. z emancypantek się śmiano, tak jak teraz z feministek. usiłowano przymknąć im usta i usadzić znowu w roli kinder, kuche, kirche. dokładnie tak samo na nie reagowano jak dzisiaj, ale żeby to wiedzieć trzeba minimalnie chociaż interesować się hisotrią kobiet.

Edytowane przez olenkasz
Czas edycji: 2016-02-02 o 12:22
olenkasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:30   #701
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez tuRmaNIA Pokaż wiadomość
Nie wiem czy do zalotki Inglota będą pasowały, ale Rossmann ma takie w swojej ofercie
http://www.rossmann.pl/Produkt/For-Y...4451,6508,5388
dzięki

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
watpie, one sa bardzo waskie, cienkie, ogolnie lipne. Probowalam wlozyc do mojej elite.
dzięki , właśnie tego, że te z R są kijowe, obawiałam się
Stary 2016-02-02, 12:33   #702
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Podoba mi się. Śmieszy trochę, jak chcą podkreślić dorosłość kłamczuszków, przebierając je w te dziwne stroje :/ Gdzie jest Dżejsyn? Pożądam go lekko :/ Ali tak mocno spuchnięta, jak ja kiedy się najem owoców - nie mogę się skupić na jej scenach, bo o tym spuchnięciu myślę. Spencer piękna, Aria mi się nie podoba, a najbardziej to bym chciała, żeby ten jej chłopina nowy już się nie rozbierał przed kamerą. No i Speleb! Tego romansu się nie spodziewałam, ale mózgowo pasują do siebie mocno. Ezra do przytulenia - zawsze miałam słabość do pokrzywdzonych przez los arystów. No i Melissa i jej wyostrzony humor Podoba się! A Tobie?
Wtrącę się, bo oglądam PLL od samego początku i czekałam na sezon 5 lat później Nie pasuje mi strasznie ten romans Spencer i Caleba, no po prostu nie. Aria miota się między dwoma facetami, Emily wymysla jakieś zabiegi, żeby mieć kasę, Hanna niby cieszy się z pierścionka, faceta, ale jak zobaczyla Caleba to miała bardzo wymowny wyraz twarzy. Nie mam pojęcia, jak to się rozwinie dalej.

Cytat:
Akurat mi się podoba ta ciemna szminka, ale ja mam specyficzny gust makijazowy
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:33   #703
201607111017
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
omg babochłop babochłop

:d :d :d
Na całe szczęście lubię też sprzątać i gotować uff
201607111017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:51   #704
Hermiona111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość
Wtrącę się, bo oglądam PLL od samego początku i czekałam na sezon 5 lat później Nie pasuje mi strasznie ten romans Spencer i Caleba, no po prostu nie. Aria miota się między dwoma facetami, Emily wymysla jakieś zabiegi, żeby mieć kasę, Hanna niby cieszy się z pierścionka, faceta, ale jak zobaczyla Caleba to miała bardzo wymowny wyraz twarzy. Nie mam pojęcia, jak to się rozwinie dalej.

Dobrze, że już tego nie oglądam. Tragedia cóż oni zas powymyślali, już totalnie brakło pomysłów na scenariusz.
Hermiona111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 13:12   #705
apiaQ
Rozeznanie

Dziewcyzny co myślicie o tym ze Laura RGP wstawiła post o Clarins gdzie pojawia się również na zdjęciach Maddinka (zmarła w lipcu 2015)
Post Laury pochodzi ze stycznia 2016
http://rockglamprincess.blogspot.com...rins.html#more.

Zastanwia mnie fakt, ze nie mogła tego odpuścić czy firma się upomniała?
apiaQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 13:17   #706
fableux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apiaQ Pokaż wiadomość
Dziewcyzny co myślicie o tym ze Laura RGP wstawiła post o Clarins gdzie pojawia się również na zdjęciach Maddinka (zmarła w lipcu 2015)

Myślę, że jedno to zobowiązanie w związku z współpracą z firmą, a więc obowiązek, ale druga sprawa - nie uważam, że o zmarłej Maddince trzeba zapomnieć i nie mówić jak o temacie tabu. Na pewno była wspaniałą dziewczyną i warto by była w naszej pamięci a Laura chyba nic złego o niej nie napisała. To tylko moje zdanie oczywiście.
Stary 2016-02-02, 13:22   #707
apiaQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fableux Pokaż wiadomość
Myślę, że jedno to zobowiązanie w związku z współpracą z firmą, a więc obowiązek, ale druga sprawa - nie uważam, że o zmarłej Maddince trzeba zapomnieć i nie mówić jak o temacie tabu. Na pewno była wspaniałą dziewczyną i warto by była w naszej pamięci a Laura chyba nic złego o niej nie napisała. To tylko moje zdanie oczywiście.
No w sumie racja. Po prostu temat śmierci Maddinki przez to do mnie powrócił i tak się zastanowiłam. Dobrze napisała, nie udawała że jej nie ma na tym zdjęciu. Zachowała się dojrzale, to fakt.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Nie oglądam jakoś regularnie Megi, ale wiedziałyście, że jest chora na stwardnienie rozsiane?
https://www.instagram.com/p/BBSIsmcl...y=_megilounge_
Stary 2016-02-02, 13:30   #708
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez amelsss Pokaż wiadomość

Akurat mi się podoba ta ciemna szminka, ale ja mam specyficzny gust makijazowy
Ja nie przeczę, że ona może fajnie wyglądać, ale moim zdaniem Karolina wygląda w niej na mocno zmęczoną, 'szarą', starszą niż w rzeczywistości.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 13:32   #709
fableux
Zadomowienie

Cytat:
No w sumie racja. Po prostu temat śmierci Maddinki przez to do mnie powrócił i tak się zastanowiłam. Dobrze napisała, nie udawała że jej nie ma na tym zdjęciu. Zachowała się dojrzale, to fakt.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Nie oglądam jakoś regularnie Megi, ale wiedziałyście, że jest chora na stwardnienie rozsiane?

Tak, wielokrotnie o tym mówiła, podziwiam ją w sumie że się jakoś z tym nie kryje, no i że jest taka pozytywna i pogodna (a przynajmniej takie sprawia wrażenie).
Stary 2016-02-02, 13:34   #710
apiaQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fableux Pokaż wiadomość
Tak, wielokrotnie o tym mówiła, podziwiam ją w sumie że się jakoś z tym nie kryje, no i że jest taka pozytywna i pogodna (a przynajmniej takie sprawia wrażenie).
Szokłam, że się z tym zmaga. Dzielna kobieta. Trzymam za nią kciuki!
Stary 2016-02-02, 13:42   #711
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Też jej nie oglądam regularnie, ale często o tym mówi Moja przyszła teściowa też choruje na SM, widzę jak wygląda życie z tą chorobą i bardzo podziwiam Karolinę za to jak sobie radzi

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 13:50   #712
bubus900
Zakorzenienie

Megi jest niesamowitą kobietą. Elegancji, klasy i uroku mogłaby jej pozazdrościć niejedna jutuberka. Przy tym nie skrywa nieskazitelnej - [*] pamietamy kupę w wanience.
Stary 2016-02-02, 13:56   #713
Arturo Sadi
Zdegustowanie

Cytat:

ale co jest złego we wstawianiu takich zdjec?
Stary 2016-02-02, 14:09   #714
apiaQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Arturo Sadi Pokaż wiadomość
ale co jest złego we wstawianiu takich zdjec?
A skąd mam wiedzieć? Ja tak nie twierdzę.

Wydaje mi sie po prostu, że nie zrobiłaby tego z czystej nie wiem "przyzwoitości" może? Gdyby nie chodziło o zobowiązanie od Clarins.
Stary 2016-02-02, 14:10   #715
Cattivo
Wtajemniczenie

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54972196]Jeśli to zapchajdziura, to proponuję unsubować również Szusz, hejlobuzy, RLM, Nissiax83 i inne kanały bogate we vlogi i vlogmasy
Sama nie lubię vlogów i po prostu takich filmików nie oglądam, za to nie pogardzę np. ulubieńcami czy denkiem na tych kanałach, więc nadal subskrybuję.

I nie przesadzajcie z tym feminizmem, ja wiem, że feminizm to z zasady równość wobec prawa itp., ale obecnie mamy już równość wobec prawa, prawo głosu itp., już kobiety to sobie wywalczyły i dalszy feminizm kojarzony jest głównie z walką o coś więcej, często własnie czepianie się jakichś pierdół, typu "nie przepuszczajcie mnie w drzwiach, bo ja jestem feministką i mnie to obraża". Podejrzewam, że o taki pseudofeminizm chodziło Kajmanowej i zapewniam Was, że właśnie z takimi bzdurami kojarzony jest teraz feminizm przez wiele kobiet. Niesłusznie, bo feminizm to też walka o równe szanse w pracy i bezpieczeństwo zawodowe w przypadku urodzenia dziecka itp., więc jest o co walczyć, ale niestety panie pseudofeministki robią często taki PR, że potem kojarzy je się z typową krótkowłosą, zaniedbaną babą która krzyczy, żeby nie ustępować jej miejsca czy nie przepuszczać w drzwiach. I z kimś takim ja też się nie utożsamiam.

Moim zdaniem Kajmanowa zwróciła uwagę na ważny problem, czyli zakładanie, że kobieta nie może znać się na sprzęcie, co nie zmienia faktu, że jej uwaga na temat predyspozycji fizycznych kobiet jest jak najbardziej słuszna. Ja też jestem za tym, żeby było więcej kobiet w zarządach firm, żeby nie odrzucali kandydatury kobiet "bo pewnie za chwilę urodzi dziecko" itp., ale przyznaję też, że sama tej nieszczęsnej szafy nie wniosę, nie naprawę pralki, że choć bez faceta mogę żyć (można np. wynająć firmę przewozową i wniosą nam meble ) to jednak często proszę faceta o pomoc przy naprawach czy cięższych pracach i wielu rzeczy w domu sama nie zrobię bo nie potrafię/fizycznie nie dam rady. Jasne, mogę komuś zapłacić, żeby to za mnie zrobił, ale mając męża czy partnera raczej nie będziemy za każdym razem wzywać fachowca i płacić, prawda? A kulturystki to wciąż jeszcze niewielki odsetek kobiet, wyjątek, który niczego nie dowodzi i przeciętny facet jest silniejszy od przeciętnej kobiety, let's face it. Idąc w nocy ciemną ulicą bardziej przestraszysz się idącego za Tobą faceta niż kobiety, prawda? Wsiadając do pociągu z wielką walizą pozwolisz facetowi pomóc wstawić ją na górną półkę, prawda? To wcale nie oznacza, że jesteśmy gorsze i nie ma nic wspólnego z prawem czy szansami zawodowymi, nie dorabiajcie sobie pseudoteorii...

Zrobiłyście sobie z Kajmanowej kozła ofiarnego, a to samo powiedziałaby Wam co druga kobieta spotkana na ulicy...[/QUOTE]

Oczywiście, że mężczyźni są silniejsi. Natomiast to, że potrafią wbić gwóźdź w ścianę, to nie jest męska domena, żaden facet nie rodzi się z umiejętnością naprawienia samochodu, tylko właśnie facetów głównie takich rzeczy się uczy, zakładając z góry, że kobiety to nie interesuje albo że nie da rady. Tak samo faceci zakładają że kobieta z automatu wie jak dobrze wyprasować koszulę. Otóż nie, nie wie, ale to kobiety są uczone takich rzeczy, mimo iż mężczyzna poradziłby sobie równie dobrze.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:17   #716
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
A skąd mam wiedzieć? Ja tak nie twierdzę.

Wydaje mi sie po prostu, że nie zrobiłaby tego z czystej nie wiem "przyzwoitości" może? Gdyby nie chodziło o zobowiązanie od Clarins.
Ale co w tym nieprzyzwoitego?
201607111008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:19   #717
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez morsmordre Pokaż wiadomość
Aż żałuję, że wyrzuciłam ją do kosza. Wszystko przez ten smrodek Dzięki, jutro kupię!
Jak nie masz Isany to wymieszaj jakikolwiek olej z zelem i tez swietnie pojdzie. Ja czyscilam gabeczke olejem migdalowym z zelem do mycia twarzy i tez pieknie zeszlo.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:20   #718
wraaakczasu
Rozeznanie

Cytat:

Bez przesady.. Po prostu wstawila zdjęcia z nią. Co, miała ja wyciąć?

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
wraaakczasu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:23   #719
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Ja nie wiem co wy macie z tym smrodkiem, ona wcale jakoś strasznie nie pachnie
Dla mnie pachnie on normalnie. Moze nie jest to jakis piekny zapach, ale tez nie brzydki. Taki neutralny.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:27   #720
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Dla mnie pachnie on normalnie. Moze nie jest to jakis piekny zapach, ale tez nie brzydki. Taki neutralny.
Dla mnie również, nawet przyjemny zapach, na pewno nie rybi i siuśkowy.
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości