|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Konto usunięte
|
Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVI
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54975471]Właśnie chodzi o to rozgraniczenie - dawny ruch feministyczny, któremu zawdzięczamy bardzo wiele i obecne "feministki", które bardziej skupiają się na obrażaniu facetów i narzekaniu, że ktoś przestrzega naszych tradycyjnych norm zachowania i np. przepuszcza kobietę w drzwiach. Rzadko zauważam, żeby obecne "feministki" robiły coś konkretnego dla dobra współczesnych kobiet, żeby robiły coś, co faktycznie mogłoby poprawić ich sytuację. Z takimi feministkami absolutnie się nie utożsamiam, jestem kobietą, lubię być traktowana jak kobieta (to nie ma nic wspólnego z dyskryminacją) i jeśli miałabym o coś walczyć, to o lepszą sytuację zawodową matek w Polsce, o lepszą obronę dla kobiet w sądach w przypadku molestowania, gwałtu itp. Na pewno nie o to, żeby wykłócać się o bzdury i atakować facetów lub na siłę udowadniać, że jesteśmy takie same, jak faceci...Jesteśmy równie wartościowe, ale na pewno nie takie same (oczywiście zawsze są wyjątki).[/QUOTE]
I tym sposobem dokładasz starań, by feminizm nie był rozumiany jako walka o lepsza sytuacje matek na rynku pracy, godne traktowanie kobiet i traktowanie kobiet jako równie wartościowe a by był utożsamiany z ekstremalnym radykalizmem, który znajdziesz w każdym nurcie. Denerwują Cie jak to nazywasz "pseudofeministki"? Naucz sie wiec nazywać je właściwie i przestań powielać krzywdzące stereotypy, które stanowią oręż w rekach przeciwników walczących przeciw wartościom na których (jak piszesz) Ci zależy. Edytowane przez 201607131114 Czas edycji: 2016-02-02 o 11:58 |
|
|
|
#692 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVI
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54972196]
I nie przesadzajcie z tym feminizmem, ja wiem, że feminizm to z zasady równość wobec prawa itp., ale obecnie mamy już równość wobec prawa, prawo głosu itp., już kobiety to sobie wywalczyły i dalszy feminizm kojarzony jest głównie z walką o coś więcej, często własnie czepianie się jakichś pierdół, typu "nie przepuszczajcie mnie w drzwiach, bo ja jestem feministką i mnie to obraża". Podejrzewam, że o taki pseudofeminizm chodziło Kajmanowej i zapewniam Was, że właśnie z takimi bzdurami kojarzony jest teraz feminizm przez wiele kobiet. Niesłusznie, bo feminizm to też walka o równe szanse w pracy i bezpieczeństwo zawodowe w przypadku urodzenia dziecka itp., więc jest o co walczyć, ale niestety panie pseudofeministki robią często taki PR, że potem kojarzy je się z typową krótkowłosą, zaniedbaną babą która krzyczy, żeby nie ustępować jej miejsca czy nie przepuszczać w drzwiach. I z kimś takim ja też się nie utożsamiam. Moim zdaniem Kajmanowa zwróciła uwagę na ważny problem, czyli zakładanie, że kobieta nie może znać się na sprzęcie, co nie zmienia faktu, że jej uwaga na temat predyspozycji fizycznych kobiet jest jak najbardziej słuszna. Ja też jestem za tym, żeby było więcej kobiet w zarządach firm, żeby nie odrzucali kandydatury kobiet "bo pewnie za chwilę urodzi dziecko" itp., ale przyznaję też, że sama tej nieszczęsnej szafy nie wniosę, nie naprawę pralki, że choć bez faceta mogę żyć (można np. wynająć firmę przewozową i wniosą nam meble ) to jednak często proszę faceta o pomoc przy naprawach czy cięższych pracach i wielu rzeczy w domu sama nie zrobię bo nie potrafię/fizycznie nie dam rady. Jasne, mogę komuś zapłacić, żeby to za mnie zrobił, ale mając męża czy partnera raczej nie będziemy za każdym razem wzywać fachowca i płacić, prawda? A kulturystki to wciąż jeszcze niewielki odsetek kobiet, wyjątek, który niczego nie dowodzi i przeciętny facet jest silniejszy od przeciętnej kobiety, let's face it. Idąc w nocy ciemną ulicą bardziej przestraszysz się idącego za Tobą faceta niż kobiety, prawda? Wsiadając do pociągu z wielką walizą pozwolisz facetowi pomóc wstawić ją na górną półkę, prawda? To wcale nie oznacza, że jesteśmy gorsze i nie ma nic wspólnego z prawem czy szansami zawodowymi, nie dorabiajcie sobie pseudoteorii...Zrobiłyście sobie z Kajmanowej kozła ofiarnego, a to samo powiedziałaby Wam co druga kobieta spotkana na ulicy...[/QUOTE] Mój facet nie potrafi wnieść szafy na 3 piętro Nie potrafi też naprawić pralki, lodówki, nawet żarówki wkręcam ja. Czy to znaczy, że nie jestem kobiecą kobietą, traktowaną jak kobieta?
Edytowane przez 201607111017 Czas edycji: 2016-02-02 o 12:02 |
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
jedyną opcją chyba jest właśnie ignor
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54975471]Właśnie chodzi o to rozgraniczenie - dawny ruch feministyczny, któremu zawdzięczamy bardzo wiele i obecne "feministki", które bardziej skupiają się na obrażaniu facetów i narzekaniu, że ktoś przestrzega naszych tradycyjnych norm zachowania i np. przepuszcza kobietę w drzwiach. Rzadko zauważam, żeby obecne "feministki" robiły coś konkretnego dla dobra współczesnych kobiet, żeby robiły coś, co faktycznie mogłoby poprawić ich sytuację. Z takimi feministkami absolutnie się nie utożsamiam, jestem kobietą, lubię być traktowana jak kobieta (to nie ma nic wspólnego z dyskryminacją) i jeśli miałabym o coś walczyć, to o lepszą sytuację zawodową matek w Polsce, o lepszą obronę dla kobiet w sądach w przypadku molestowania, gwałtu itp. Na pewno nie o to, żeby wykłócać się o bzdury i atakować facetów lub na siłę udowadniać, że jesteśmy takie same, jak faceci...Jesteśmy równie wartościowe, ale na pewno nie takie same (oczywiście zawsze są wyjątki).[/QUOTE]
Wiesz, wydaje mi się, że zasadniczy problem jest taki, że część kobiet nie interesuje się tą tematyką, nie szuka, a przecież są różne kobiety, również wśród feministek. Jest na pewo masa takich, które działają na korzyść naszej płci, w tv niestety najczęściej pokazują jakiś porąbabne babska i stąd taki negatywny pogląd reszty kobiet. To tak samo jak z wiadomościami, nie oglądam tv bo serwują mi to i to co oni chcą i w formie jaka im pasuje, jeśli dany temat mnei interesuje to szukam źródeł(różnych) w internecie . Dlatego poprosiłam dziewczyny o jakieś książki.Ogólnie jestem w pewnym stopniu w stanie zrozumieć kobiety, które nie chcą się utożsamiać z feminizmem, bo mają przed oczami obraz im przedstawiony, ale nie lubię ignorancji, przecież teraz, w dobie internetów możemy dowiedzieć się tylu rzeczy. Poza tym, to właśnie dzięki ruchu feministycznemu kobieta jeśli chce to może być traktowana jako "typowa" kobieta, może siedzieć z dziećmi w domu, bo to też ciężka praca, albo może rozwijać się naukowo, po prostu feminizm dał nam prawo wyboru, wydaje mi się, że częśc babeczek tego nie ogarnia i wszystko dla nich jest czarno-białe.
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:d :d :d
|
|
#697 |
|
Konto usunięte
|
Chyba nie było - Karolina Zientek o zawodzie wizażysty. Mówi ciekawie, ale pomadką to sobie nieźle zaszkodziła, tragicznie to wygląda.
|
|
|
|
#698 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O tak, "Opowieści podręcznej" i "Szklany klosz" zrobiły na mnie kiedyś ogromne wrażenie, polecam. Zastanawia mnie dlaczego pani Szczuka jest tak nielubiana ? Co takiego zrobiła ?' Szukając odpowiedzi na to pytanie znalazłam na przykład ten "artykuł" http://3obieg.pl/logiki-nie-szuka-kazimiera-szczuka (tylko dla ludzi o mocnych nerwach) i myślę, że on po części może odpowiedzieć na pytanie, po co nam są dziś feministki. I tak sobie myślę, że od sufrażystek i emancypantek też się ówcześnie im żyjące kobiety odcinały i mi przykro. Bez solidarności kobiet nie wywalczymy sobie równych płac za tę samą pracę czy swobodniejszego dostępu do antykoncepcji (o aborcji już może wspominać nie będę nawet, bo nie chcę wywoływać kłótni).
|
|
#699 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie wyłamywanie się ze schematów zapada ludziom w pamięć ![]() jasne, że tak. z emancypantek się śmiano, tak jak teraz z feministek. usiłowano przymknąć im usta i usadzić znowu w roli kinder, kuche, kirche. dokładnie tak samo na nie reagowano jak dzisiaj, ale żeby to wiedzieć trzeba minimalnie chociaż interesować się hisotrią kobiet.
Nie było nas, był las, nie będzie nas, będzie las. Edytowane przez olenkasz Czas edycji: 2016-02-02 o 12:22 |
|
|
|
|
#701 | ||
|
maskott
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie pasuje mi strasznie ten romans Spencer i Caleba, no po prostu nie. Aria miota się między dwoma facetami, Emily wymysla jakieś zabiegi, żeby mieć kasę, Hanna niby cieszy się z pierścionka, faceta, ale jak zobaczyla Caleba to miała bardzo wymowny wyraz twarzy. Nie mam pojęcia, jak to się rozwinie dalej. Akurat mi się podoba ta ciemna szminka, ale ja mam specyficzny gust makijazowy |
|
|
|
|
#703 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że już tego nie oglądam. Tragedia
|
|
#705 |
|
Rozeznanie
|
Dziewcyzny co myślicie o tym ze Laura RGP wstawiła post o Clarins gdzie pojawia się również na zdjęciach Maddinka (zmarła w lipcu 2015)
Post Laury pochodzi ze stycznia 2016 http://rockglamprincess.blogspot.com...rins.html#more. Zastanwia mnie fakt, ze nie mogła tego odpuścić czy firma się upomniała? |
|
|
|
#706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że jedno to zobowiązanie w związku z współpracą z firmą, a więc obowiązek, ale druga sprawa - nie uważam, że o zmarłej Maddince trzeba zapomnieć i nie mówić jak o temacie tabu. Na pewno była wspaniałą dziewczyną i warto by była w naszej pamięci a Laura chyba nic złego o niej nie napisała. To tylko moje zdanie oczywiście.
|
|
#707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Nie oglądam jakoś regularnie Megi, ale wiedziałyście, że jest chora na stwardnienie rozsiane? https://www.instagram.com/p/BBSIsmcl...y=_megilounge_ |
|
|
|
|
#708 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, wielokrotnie o tym mówiła, podziwiam ją w sumie że się jakoś z tym nie kryje, no i że jest taka pozytywna i pogodna (a przynajmniej takie sprawia wrażenie).
|
|
#710 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#711 | |
|
sajkolidżist
|
Cytat:
Moja przyszła teściowa też choruje na SM, widzę jak wygląda życie z tą chorobą i bardzo podziwiam Karolinę za to jak sobie radzi
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Megi jest niesamowitą kobietą. Elegancji, klasy i uroku mogłaby jej pozazdrościć niejedna jutuberka. Przy tym nie skrywa nieskazitelnej - [*] pamietamy kupę w wanience.
|
|
#713 | |
|
Zdegustowanie
|
Cytat:
|
|
#714 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#715 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54972196]Jeśli to zapchajdziura, to proponuję unsubować również Szusz, hejlobuzy, RLM, Nissiax83 i inne kanały bogate we vlogi i vlogmasy
![]() Sama nie lubię vlogów i po prostu takich filmików nie oglądam, za to nie pogardzę np. ulubieńcami czy denkiem na tych kanałach, więc nadal subskrybuję. I nie przesadzajcie z tym feminizmem, ja wiem, że feminizm to z zasady równość wobec prawa itp., ale obecnie mamy już równość wobec prawa, prawo głosu itp., już kobiety to sobie wywalczyły i dalszy feminizm kojarzony jest głównie z walką o coś więcej, często własnie czepianie się jakichś pierdół, typu "nie przepuszczajcie mnie w drzwiach, bo ja jestem feministką i mnie to obraża". Podejrzewam, że o taki pseudofeminizm chodziło Kajmanowej i zapewniam Was, że właśnie z takimi bzdurami kojarzony jest teraz feminizm przez wiele kobiet. Niesłusznie, bo feminizm to też walka o równe szanse w pracy i bezpieczeństwo zawodowe w przypadku urodzenia dziecka itp., więc jest o co walczyć, ale niestety panie pseudofeministki robią często taki PR, że potem kojarzy je się z typową krótkowłosą, zaniedbaną babą która krzyczy, żeby nie ustępować jej miejsca czy nie przepuszczać w drzwiach. I z kimś takim ja też się nie utożsamiam. Moim zdaniem Kajmanowa zwróciła uwagę na ważny problem, czyli zakładanie, że kobieta nie może znać się na sprzęcie, co nie zmienia faktu, że jej uwaga na temat predyspozycji fizycznych kobiet jest jak najbardziej słuszna. Ja też jestem za tym, żeby było więcej kobiet w zarządach firm, żeby nie odrzucali kandydatury kobiet "bo pewnie za chwilę urodzi dziecko" itp., ale przyznaję też, że sama tej nieszczęsnej szafy nie wniosę, nie naprawę pralki, że choć bez faceta mogę żyć (można np. wynająć firmę przewozową i wniosą nam meble ) to jednak często proszę faceta o pomoc przy naprawach czy cięższych pracach i wielu rzeczy w domu sama nie zrobię bo nie potrafię/fizycznie nie dam rady. Jasne, mogę komuś zapłacić, żeby to za mnie zrobił, ale mając męża czy partnera raczej nie będziemy za każdym razem wzywać fachowca i płacić, prawda? A kulturystki to wciąż jeszcze niewielki odsetek kobiet, wyjątek, który niczego nie dowodzi i przeciętny facet jest silniejszy od przeciętnej kobiety, let's face it. Idąc w nocy ciemną ulicą bardziej przestraszysz się idącego za Tobą faceta niż kobiety, prawda? Wsiadając do pociągu z wielką walizą pozwolisz facetowi pomóc wstawić ją na górną półkę, prawda? To wcale nie oznacza, że jesteśmy gorsze i nie ma nic wspólnego z prawem czy szansami zawodowymi, nie dorabiajcie sobie pseudoteorii...Zrobiłyście sobie z Kajmanowej kozła ofiarnego, a to samo powiedziałaby Wam co druga kobieta spotkana na ulicy...[/QUOTE] Oczywiście, że mężczyźni są silniejsi. Natomiast to, że potrafią wbić gwóźdź w ścianę, to nie jest męska domena, żaden facet nie rodzi się z umiejętnością naprawienia samochodu, tylko właśnie facetów głównie takich rzeczy się uczy, zakładając z góry, że kobiety to nie interesuje albo że nie da rady. Tak samo faceci zakładają że kobieta z automatu wie jak dobrze wyprasować koszulę. Otóż nie, nie wie, ale to kobiety są uczone takich rzeczy, mimo iż mężczyzna poradziłby sobie równie dobrze. |
|
|
|
#716 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#717 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#719 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#720 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

) to jednak często proszę faceta o pomoc przy naprawach czy cięższych pracach i wielu rzeczy w domu sama nie zrobię bo nie potrafię/fizycznie nie dam rady. Jasne, mogę komuś zapłacić, żeby to za mnie zrobił, ale mając męża czy partnera raczej nie będziemy za każdym razem wzywać fachowca i płacić, prawda? A kulturystki to wciąż jeszcze niewielki odsetek kobiet, wyjątek, który niczego nie dowodzi i przeciętny facet jest silniejszy od przeciętnej kobiety, let's face it. Idąc w nocy ciemną ulicą bardziej przestraszysz się idącego za Tobą faceta niż kobiety, prawda? Wsiadając do pociągu z wielką walizą pozwolisz facetowi pomóc wstawić ją na górną półkę, prawda? To wcale nie oznacza, że jesteśmy gorsze i nie ma nic wspólnego z prawem czy szansami zawodowymi, nie dorabiajcie sobie pseudoteorii...
Nie potrafi też naprawić pralki, lodówki, nawet żarówki wkręcam ja.

. Dlatego poprosiłam dziewczyny o jakieś książki.