Lipcówki 2016 na urlopie miodowym - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 14:39   #1621
Monian
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Tako Moonlight tylko ja mieszkam na wsi, nigdzie nie muszę go wnosić, za to na wertepy super
Wymiary takie jak w bebetto nico co mysle aby dokupic a nie kupowac calego nowego wozka. Wystarczajace takie wymiary? Myslisz ze na zime w kombinezonie i spiworze bedzie ok ?
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:44   #1622
Cuni
Przyczajenie

Ananka witaj
Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Podobno już mam wszystko załatwione !
Gratuluje ja sama jak szłam do lekarza po zwolnienie to miałam mega stresa. DO tego stopnia, że ręce mi sie trzęsły w gabinecie jak nie wiem ale miałam wcześniej problemy z ciśnieniem (duuużo stresu w pracy, skakało mi w robocie jak szalone) więc od ręki mi wypisała, ależ ze mnie wtedy ciśnienie zeszło.... Witamy wśród błogości na zwolnieniu

Co do wózków, niewiele się znam, to będzie mój pierwszy, ponoć x-landery są nie do zdarcia, ale swoje kosztują, nawet używane generalnie ja o każdym modelu który sobie upatrzyłam szukałam opinii w internecie, chociażby na bangli jest tego masę.
No i wcześniej nie orientowałam się, że na niektóre wózki trzeba składać zamówienie nawet 2 miesiące wcześniej... także kwiecień-maj to będzie najwyższy czas na podjęcie decyzji

Pytam z ciekawości, ktoś się czai na łóżeczka/mebelki z Ikei, macie jakieś doświadczenia? Do końca lutego jest 10% taniej na łóżeczka i materacyki. Trochę za wcześnie na kupowanie ale tak mi to chodzi po głowie....
Cuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:56   #1623
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Hej, oglądałam wózki i zdecydowałam się na bebetto Holland 🐶 Pan mi kazał poczekać do marca aż będą te z nowej kolekcji.
Gdybym mieszkała na Bemowie brałabym Pegperego, niestety na moje Białołęckie wertepy nie nada się. Trochę jestem rozczarowana :-(

W pracy było miło, ale dostałam skierowanie na badania okresowe :-o jak ja niby mam to załatwić?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:56   #1624
Dreamer9o
Rozeznanie

Mary co z Tobą? Może za mało odpoczywasz?

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Swoją drogą chyba wracacam do picia kawy. Ciśnienie 100/70 nie jest dla mnie
Też nie piłam kawy od początku ciąży, ale ciężko się funkcjonuje bez niej... Teraz zdarza mi się 2/3 tygodniowo

Witam się w 5 miesiącu!

Co do Waszej dyskusji odnośnie pomocy ze strony państwa. Jak dla mnie dramat.. Ja jeszcze z tż nie mam ślubu a i tak nie przysługuje mi żadna pomoc od Państwa bo zarobki niby za wysokie... Szkoda gadać. My z tż nie liczymy na nikogo, wierzymy że sobie poradzimy
Wróciłam właśnie od stomatologa. Myślałam że chociaż wymiana plomby w ciąży na NFZ będzie za darmo... ale skądże Po wizycie już nie mam złudzeń. No ale jak trzeba to trzeba.

Byłam też w lumpku i w końcu po raz pierwszy udało mi się cokolwiek upolować dla bąbelka 5 par bodziaków za 8 zł uznaję za mój prywatny sukces

Wczoraj byliśmy z tż oglądać wózki. Pan w sklepie zrobił nam taki mętlik, że ja już sama nie wiem czego chce. Na dzień dzisiejszy Jedo odpadają jak dla mnie (pokazał mi wady wózka). Zaczynamy się zastanawiać nad Teutonia Cosmo lub Baby Design Lupo/Husky. Oszaleję. Tyle tych wózków
Stary 2016-02-02, 15:01   #1625
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Też rozwazalam bebetto. Ale jeszcze myślę o camarelo? Model carrera. Oglądaliśmy w sklepie i mąż się napalil. Ktoś o tym słyszał wogole???
Pan w sklepie powiedział mi, że camarello to półka niżej niż bebetto, a cenowo oj 100 zł różnicy.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Pan w sklepie powiedział mi, że camarello to półka niżej niż bebetto, a cenowo oj 100 zł różnicy.

Xlandery w ogóle mi się nie podobają. Babydesign Husky są jeszcze fajne

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
Mary co z Tobą? Może za mało odpoczywasz?

Też nie piłam kawy od początku ciąży, ale ciężko się funkcjonuje bez niej... Teraz zdarza mi się 2/3 tygodniowo

Witam się w 5 miesiącu!

Co do Waszej dyskusji odnośnie pomocy ze strony państwa. Jak dla mnie dramat.. Ja jeszcze z tż nie mam ślubu a i tak nie przysługuje mi żadna pomoc od Państwa bo zarobki niby za wysokie... Szkoda gadać. My z tż nie liczymy na nikogo, wierzymy że sobie poradzimy
Wróciłam właśnie od stomatologa. Myślałam że chociaż wymiana plomby w ciąży na NFZ będzie za darmo... ale skądże ala: Po wizycie już nie mam złudzeń. No ale jak trzeba to trzeba.

Byłam też w lumpku i w końcu po raz pierwszy udało mi się cokolwiek upolować dla bąbelka 5 par bodziaków za 8 zł uznaję za mój prywatny sukces

Wczoraj byliśmy z tż oglądać wózki. Pan w sklepie zrobił nam taki mętlik, że ja już sama nie wiem czego chce. Na dzień dzisiejszy Jedo odpadają jak dla mnie (pokazał mi wady wózka). Zaczynamy się zastanawiać nad Teutonia Cosmo lub Baby Design Lupo/Husky. Oszaleję. Tyle tych wózków
Wada Huskyego jest konieczność montowania adapterów do fotelika. Przynajmniej dla mnie.

Mikołaj <3
Stary 2016-02-02, 15:09   #1626
*misia*
Zakorzenienie

kurna upadłam na głowę, internet to zło
Tak gadacie o tych wózkach, że zdałam sobie sprawę, że koniecznie prócz torby do wózka niezbędny jest mi jeszcze organizer No bo po co z całą taką torbą paradować na spacer z psem czy na boisko z Młodym. A w taki organizer zapakuję tylko to co niezbędne w wersji mini, plus telefon będę miała pod ręką co przy letnich sukienkach się sprawdzi bo nie będę musiała nosić torebki na każde wyjście z domu. No więc wytłumaczyłam się, mogę iść dalej szukać dobrej cenowo opcji
Stary 2016-02-02, 15:26   #1627
marcylina
Wtajemniczenie

Dreamer90 opowiadaj, jakie wady Jedo?

misia, oczywiście.. jesteś w pełni usprawiedliwiona..szukaj!

dziewczyny macie jakieś fajne kwatery, hostele, hotele do 160zł za dobę na wakacje w Trójmieście? Szukam dla taty na urlop.. może macie coś sprawdzonego
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:31   #1628
MartasSul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Wymiary takie jak w bebetto nico co mysle aby dokupic a nie kupowac calego nowego wozka. Wystarczajace takie wymiary? Myslisz ze na zime w kombinezonie i spiworze bedzie ok ?
Właśnie obejrzałam ten wózek z tako na yt i musze powiedzieć że mnie zaskoczył pozytywnie. Znowu jedo nie dla mnie, nie spakowała bym do samochodu.
Oglądałam z ciekawości tez stokke xplory ten wózek to góra plastiku takie odniosłam wrażenie.
Na bebetto Holland też mi się spodobał ale po przeczytaniu opini zwątpiłam 😕

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Ananka witaj 😉
MartasSul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:31   #1629
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
kurna upadłam na głowę, internet to zło
Tak gadacie o tych wózkach, że zdałam sobie sprawę, że koniecznie prócz torby do wózka niezbędny jest mi jeszcze organizer No bo po co z całą taką torbą paradować na spacer z psem czy na boisko z Młodym. A w taki organizer zapakuję tylko to co niezbędne w wersji mini, plus telefon będę miała pod ręką co przy letnich sukienkach się sprawdzi bo nie będę musiała nosić torebki na każde wyjście z domu. No więc wytłumaczyłam się, mogę iść dalej szukać dobrej cenowo opcji
Ja też nie noszę torby od wózka ze sobą, bo za wielka Mam taką szmacianą torbę plażową, którą kiedyś dostałam z jakąś gazetą Ale już zjechana jest i pasuje mi kupić nową Jakiś taki worek właśnie, żeby wszędzie weszła i mąło miejsca zajęła
Stary 2016-02-02, 15:35   #1630
*misia*
Zakorzenienie

Hahaha wiedziałam że grunt to dobre usprawiedliwienie znalazłam organizer idealny teraz szukam jego tańszej wersji na ali, generalnie ceny tych wszystkich gadżetów w niektórych firmach wprost powalaja :/
Stary 2016-02-02, 15:36   #1631
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Hahaha wiedziałam że grunt to dobre usprawiedliwienie znalazłam organizer idealny teraz szukam jego tańszej wersji na ali, generalnie ceny tych wszystkich gadżetów w niektórych firmach wprost powalaja :/
Też mnie kusi organizer, ale nawet 40-50zł na ali to trochę dużo jak dla mnie
Stary 2016-02-02, 15:36   #1632
silver89
Rozeznanie

http://planetadziecka.pl/pl/searchqu...FQQUwwoddA0HJQ promocja na dzianinowe kocyki
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:40   #1633
*misia*
Zakorzenienie

No ten organizer skip hop który mi się podoba i odpowiada moim wymogom kosztuje 93 plus wysyłka tańsza opcja na ali kosztuje i tak kolo 60 zl.
Stary 2016-02-02, 15:50   #1634
Wesola_Ania
Zadomowienie

Witam nową Mamusię

Dreamer, masz coś do leczenia? ja idę na przegląd w czw, tłusty czwartek, stąd z rana po pączki, co by mi nie wykupili ludzie z osiedla:p

Też mi się wydaję, że lepiej powolutku odkładać na emeryturę, mojej przyjaciółki Mama pracuje w ZUS i kiedyś przyznała szczerze, że na pewno wreszcie upadnie i nie ma co się łudzić:/
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:52   #1635
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
Dzięki! Właśnie dziś szukałam jakiejś promo na nie
Stary 2016-02-02, 15:54   #1636
Dreamer9o
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Dreamer90 opowiadaj, jakie wady Jedo?
Na pewno nie wszystkie Jedo są takie same (na początku słyszałam sporo dobrych opinii, nawet moja siostra ma Jedo i poleca). Natomiast te nowe wózki z 2015 roku które wczoraj widzieliśmy mi się nie podobały. Sprzedawca mówi że firma idzie w złym kierunku z roku na rok produkując coraz gorsze wózki. Wygląd wizualny na pierwszy rzut oka ok,a potem okazuje się że materiał kiepski, koła nie są pompowane tylko sztywne i baaardzo duże. Wózek jest ciężki. Najgorzej to wyglądało po podniesieniu materacyka w gondoli - plastik z jakimiś dziurami, jak się mocniej przyłożyło dłoń na materacyku to było czuć pod spodem jakieś twardsze miejsca. Już w podobnej cenie były BabyDesign i np. gondola wykonana z drewna, wygląda na solidną fajną. No my na pewno jeszcze długo będziemy szukać wózka
Stary 2016-02-02, 15:55   #1637
*misia*
Zakorzenienie

Ja też dziś wizytuję u dentystki na 18, niby nim zaszłam w ciąże byłam na przeglądzie i wszystko było ok, ale teraz coś mi w dwoch miejscach nie gra także zobaczymy.
Stary 2016-02-02, 15:56   #1638
Dreamer9o
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Dreamer, masz coś do leczenia? ja idę na przegląd w czw, tłusty czwartek, stąd z rana po pączki, co by mi nie wykupili ludzie z osiedla:p
Do leczenia na szczęście nie mam, ale muszę wymienić jakieś stare plomby, więc portfel schudnie mimo wszystko
Ah pączki! Wyczekuję na tłusty czwartek Lukier będę miała nawet na nosie tak będę zajadać!
Stary 2016-02-02, 16:03   #1639
pszczolinka
Raczkowanie

Ananka witaj mam termin też na 8 lipca.

Iza Ja się nastawiłam na tego camarelo carera oo przeczytaniu opinie na blogu:freelancemama.pl. Najgorzej jak trzeba wybrać wózek jak są jakieś ograniczenia, np. Mój musi być w miarę lekki, bo muszę go wynosić na 1 piętro. No i Jedo mi się podobają, ale co z tego jak go nie wtacham z dzieckiem.

Miałam dziś już wizytę u endo, zwiększyła mi dawkę euthyroxu do 135.A teraz za 3h wizyta u gina.
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:04   #1640
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Do leczenia na szczęście nie mam, ale muszę wymienić jakieś stare plomby, więc portfel schudnie mimo wszystko
Ah pączki! Wyczekuję na tłusty czwartek Lukier będę miała nawet na nosie tak będę zajadać!
Jej, ja też mam. plomby do wymiany... Mam wrażenie że to większy wydatek niż nowe
Mi się marzą pączki od blicklego.. Tata zawsze takie kupował......

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

O, przegapiłam nową mamę? Witaj ananka

Mikołaj <3
Stary 2016-02-02, 16:14   #1641
Dreamer9o
Rozeznanie

Cytat:
Jej, ja też mam. plomby do wymiany... Mam wrażenie że to większy wydatek niż nowe
Mi się marzą pączki od blicklego.. Tata zawsze takie kupował.....
mamaNiny o ile dobrze kojarzę jesteś z Warszawy? Jak nie masz stomatologa mogę Ci podać namiary na dobrego i taniego. Wymiana plomby 100zł, gdzie nie szukałam od 130-150 w górę
Stary 2016-02-02, 16:18   #1642
marcylina
Wtajemniczenie

o kurczę, to mnie zasmuciłaś.. bo ja obserwuję na olx właśnie jedo z 2015, bo chciałam by był po jednym dziecku.. w sklepie tam mi sie milo nim jezdzilo i tak jak piszesz opinie na necie ok.. no nic muszę pojechać gdzies go jeszcze zmacać
Stary 2016-02-02, 16:24   #1643
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
mamaNiny o ile dobrze kojarzę jesteś z Warszawy? Jak nie masz stomatologa mogę Ci podać namiary na dobrego i taniego. Wymiana plomby 100zł, gdzie nie szukałam od 130-150 w górę
Mam sprawdzoną panią doktor rewelacyjna jest. Cała rodzina do niej chodzi. Niestety nie jest tania, ale jej nie zmienię :-D

Mikołaj <3
Stary 2016-02-02, 16:28   #1644
Dreamer9o
Rozeznanie

Cytat:
o kurczę, to mnie zasmuciłaś.. bo ja obserwuję na olx właśnie jedo z 2015, bo chciałam by był po jednym dziecku.. w sklepie tam mi sie milo nim jezdzilo i tak jak piszesz opinie na necie ok.. no nic muszę pojechać gdzies go jeszcze zmacać
Ja ekspertem żadnym nie jestem, pojęcia o wózkach nie mam żadnego Po prostu taki pan sprzedawca nam się trafił że dużo pokazywał, dużo tłumaczył. Akurat zniechęcił mnie do jedo. Ale spokojnie. Pojedz do sklepu raz jeszcze, podnieś materacyk, obejrzyj sobie tę gondolkę, podpytaj o wady, zalety
Stary 2016-02-02, 16:35   #1645
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Młoda w gondoli jeździła od lipca do lutego i miała wciąż luz gondola wg mnie jest bardzo duża
Stary 2016-02-02, 16:41   #1646
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się marzą pączki od blicklego.. Tata zawsze takie kupował......

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

O, przegapiłam nową mamę? Witaj ananka

Plomby... Wymieniam wszystkie, w całej paszczy.
Już 2 miesiące jeżdżę, i jeszcze ze 2 pojeżdżę...

Masakra ;(
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:46   #1647
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja dopiero zaczynam. Chciałam sobie piaskowanie zrobić, ale najpierw muszę te plomby wymienić. Myślicie, że w ciąży można wybielać? Zapomniałam zapytać ostatnio.

Mikołaj <3
Stary 2016-02-02, 16:50   #1648
marcylina
Wtajemniczenie

Dreamer dzieki!

ja ide w przyszlym tygodniu.. moja jedyną obawą, czy nie zrobi mi się niedobrze na fotelu np od tych zapachów
wybielania z tego co mi mówiono to nie wolno
Stary 2016-02-02, 16:54   #1649
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Tak czytam i właśnie nie wskazane wybielanie. Zostanę przy Blanxie.
Chyba sobie kawę wypiję. Przysypiam..

Mikołaj <3
Stary 2016-02-02, 17:02   #1650
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Dreamer dzieki!

ja ide w przyszlym tygodniu.. moja jedyną obawą, czy nie zrobi mi się niedobrze na fotelu np od tych zapachów
wybielania z tego co mi mówiono to nie wolno

Ja w pierwszym trymestrze nie raz miałam na fotelu odruch wymiotny
No i u mnie niestety pod kilkoma starymi plombami było słabo i miałam zakładane leki i posmak od nich nie jest fajny. Ale dół już prawie kończę i zostanie tylko góra

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Tak czytam i właśnie nie wskazane wybielanie. Zostanę przy Blanxie.
Chyba sobie kawę wypiję. Przysypiam..

Mnie też muli
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości