Wrześniówki 2016 <3 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 15:40   #2641
favianna
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez Maadzialenaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was też tak ma, że potrafi ją cały dzień boleć podbrzusze (jest to taki ból jednostajny prostoliniowy mówiąc jak na fizyce)?
I czy któraś z Was robiła już badanie moczu będąc w ciąży i czy wyszły komukolwiek w tym badaniu erytrocyty w moczu?
Robilam badanie moczu na białko tylko ogólne i było ok.
Może idź do gina, niech sprawdzi czy to nie pęcherz?
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:50   #2642
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Z ostatnich 12 miesięcy zawsze chyba liczą, bo też sie dowiadywałam. Mam podobną sytuację. Aczkolwiek najlepiej chyba zadzwonić do zusu i zapytać konkretnie.
Kiedyś na pewno tak nie było. Teraz na szybko znalazłam wątek na forum prawnym sprzed niecałego roku - i wtedy na pewno było jeszcze tak, ze przy zmianie wymiaru etatu nie wylicza się średniej z 12 miesięcy, tylko od tej zmiany.
Aczkolwiek, jeśli pójdzie się na zwolnienie niedługo po takiej zmianie, to ZUS może to zakwestionować i obniżyć świadczenia.
Stary 2016-02-02, 16:01   #2643
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was też tak ma, że potrafi ją cały dzień boleć podbrzusze (jest to taki ból jednostajny prostoliniowy mówiąc jak na fizyce)?
I czy któraś z Was robiła już badanie moczu będąc w ciąży i czy wyszły komukolwiek w tym badaniu erytrocyty w moczu?
Mnie dzisiaj tak jednostajnie boli, ale nie cały dzień, z przerwami
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:08   #2644
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Kiedyś na pewno tak nie było. Teraz na szybko znalazłam wątek na forum prawnym sprzed niecałego roku - i wtedy na pewno było jeszcze tak, ze przy zmianie wymiaru etatu nie wylicza się średniej z 12 miesięcy, tylko od tej zmiany.
Aczkolwiek, jeśli pójdzie się na zwolnienie niedługo po takiej zmianie, to ZUS może to zakwestionować i obniżyć świadczenia.

Moze sie złe wyraziłam... U mnie sytuacja wyglada tak, ze na umówię mam kwotę + premie. Pracuje w firmie od maja najpierw miałam inna umowe od września mi zmienili, po zmianie dostałam 500zl wiecej i po 3 miesiącach czyli teraz od stycznia (10 sie okaże) powinnam dostać jeszcze wiecej o 500 gdyż taka była umowa z kierowniczka po tak jakby okresie próbnym dla niej ale na umówię sie nir zmienia nic gdyż po prostu to była manewracja ta "premia". I zastanawiałam sie waśnie co w takim przypadku bedzie brane pod uwagę? To co dostanę od lutego na konto czy po prostu ta nowa umowa ? Ale jak w takiej sytuacji wyliczają ta premie?
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:11   #2645
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość
Ciekawe kiedy poczujemy pierwsze ruchy. to musi byc dziwne uczucie
Od 6 t.c. ono już się rusza a tego nie czujemy. To też jest creepy
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:19   #2646
nelyen
Zadomowienie

Cytat:

Hmmm, to ciekawa jestem jak w moim wypadku to powinno wyglądać - od stycznia zeszłam z całego na 7/8 etatu i dostalam awans... Czyli mniejszy wymiar etatu i większe wynagrodzenie. Czyli miałoby się to liczyć tak teraz od stycznia? Jeszcze chwilę chcę wytrzymać tam jeszcze, podomykać swoje sprawy, ale marzę o zwolnieniu ze względu na mega stresującą atmosferę w pracy :/

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:24   #2647
aisot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Z ostatnich 12 miesięcy zawsze chyba liczą, bo też sie dowiadywałam. Mam podobną sytuację. Aczkolwiek najlepiej chyba zadzwonić do zusu i zapytać konkretnie.

Gadałam z księgowa. Jak sie zmienia etat a nie tylko wynagrodzenie to liczą z aktualnego etatu średnia

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Od 6 t.c. ono już się rusza a tego nie czujemy. To też jest creepy

Jaj! Creepy na maxa
Takie troche archiwumx
aisot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-02, 16:26   #2648
Zefirkowa
Rozeznanie

ledwo wróciłam z L$ i już coś nowego złapałam w robocie. Teraz dla odmiany mam katar. Co mogę stosować? Czy sól morska jest ok? Niby na necie pisze że tak, ale w ulotce słowa nie ma o kobietach w ciąży,

Strasznie się martwię,co chwilę coś łapię w tej ciąży. Boję się że przez yo dziecko się nie rozwinie prawidłowo
Zefirkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:29   #2649
aisot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
Hmmm, to ciekawa jestem jak w moim wypadku to powinno wyglądać - od stycznia zeszłam z całego na 7/8 etatu i dostalam awans... Czyli mniejszy wymiar etatu i większe wynagrodzenie. Czyli miałoby się to liczyć tak teraz od stycznia? Jeszcze chwilę chcę wytrzymać tam jeszcze, podomykać swoje sprawy, ale marzę o zwolnieniu ze względu na mega stresującą atmosferę w pracy :/

Zmiana etatu= liczenie jakby od nowa.
Syt a)
Pracujesz na pół etatu i zarabiasz 800 zł np. Ale szef Cie lubi i daje Ci premie- od X dnia zarabiasz 1000zl. Nawet kilka miesięcy. I potem dostajesz średnia z 12 miesięcy.

Syt b)
Pracujesz na pół etatu i zarabiasz 800zl. Szef Cie bardzo lubi i zatrudnia na cały etat i daje 1600, 2000 albo np 7000. To teoretycznie ZUS patrzy tylko na to ile zarobiłaś na tym nowym etacie i to z niego wylicza średnia. Czyli jak szef zmienił Ci etat i dostajesz np 4000 to dostajesz od Zusu potem 4000.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Zefirkowa Pokaż wiadomość
ledwo wróciłam z L$ i już coś nowego złapałam w robocie. Teraz dla odmiany mam katar. Co mogę stosować? Czy sól morska jest ok? Niby na necie pisze że tak, ale w ulotce słowa nie ma o kobietach w ciąży,

Strasznie się martwię,co chwilę coś łapię w tej ciąży. Boję się że przez yo dziecko się nie rozwinie prawidłowo

Sól morska jak najbardziej. Na katar wąchaj chrzan. Ma działanie bakteriobójcze. I nie można przedawkować sposoby babci
aisot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:38   #2650
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
mnie boli często, zgłaszałam ginkowi. W moczu wyszły mi erytrocyty ale często jest to infekcja wiec nie stresuj sieginek pewnie ci zleci ponowne badanie za jakiś czas jak mi

ℒℴѵℯ ..

Edytowane przez lianeska
Czas edycji: 2016-02-02 o 16:40
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:43   #2651
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość
Zmiana etatu= liczenie jakby od nowa.
Syt a)
Pracujesz na pół etatu i zarabiasz 800 zł np. Ale szef Cie lubi i daje Ci premie- od X dnia zarabiasz 1000zl. Nawet kilka miesięcy. I potem dostajesz średnia z 12 miesięcy.

Syt b)
Pracujesz na pół etatu i zarabiasz 800zl. Szef Cie bardzo lubi i zatrudnia na cały etat i daje 1600, 2000 albo np 7000. To teoretycznie ZUS patrzy tylko na to ile zarobiłaś na tym nowym etacie i to z niego wylicza średnia. Czyli jak szef zmienił Ci etat i dostajesz np 4000 to dostajesz od Zusu potem 4000.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Sól morska jak najbardziej. Na katar wąchaj chrzan. Ma działanie bakteriobójcze. I nie można przedawkować sposoby babci

Dziękuję! Tyle wygrać

Na katar mi polecono prenalen katar, ale nie zdążyłam kupić zanim katar przeszedł

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-02, 16:44   #2652
Samarinda
Zadomowienie

Korzystając z miesiąca wolnego postanowiłam ogarnąć dom. Jestem bałaganiarą, owszem, ale od 2 lat pracuję praktycznie 7 dni w tygodniu, często po 12-14 godzin dziennie (najpierw na swoim, teraz na etacie + na swoim). Sprzątanie jest ostatnim, na co mam ochotę. Szkoda, że jak Małżowi o tym powiedziałam, to mnie wyśmiał. Hm, widocznie płynące pieniądze były fajne, ale zrozumienie jak bardzo jestem zmęczona już nie. Sorry, że się Wam tu uzewnętrzniam, ale zrobiło mi się naprawdę przykro.
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:45   #2653
Maadzialenaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
mnie boli często, zgłaszałam ginkowi. W moczu wyszły mi erytrocyty ale często jest to infekcja wiec nie stresuj sieginek pewnie ci zleci ponowne badanie za jakiś czas jak mi
Ja tez zglaszalam gin te bole, ale powiedzial, ze póki to nie są skurcze to jest ok, ale chciałam wiedzieć czy tylko ja tak mam :/ ja się też zastanawiam czy te erytrocyty mogą brać sie z zażywania dowcipnej luteiny i czy może tam jakies mikrourazy powstały :/ a ile miałaś tych erytrocytów? Wizytę mam dopiero 11.02 dlatego tak pytam

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:46   #2654
nelyen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Korzystając z miesiąca wolnego postanowiłam ogarnąć dom. Jestem bałaganiarą, owszem, ale od 2 lat pracuję praktycznie 7 dni w tygodniu, często po 12-14 godzin dziennie (najpierw na swoim, teraz na etacie + na swoim). Sprzątanie jest ostatnim, na co mam ochotę. Szkoda, że jak Małżowi o tym powiedziałam, to mnie wyśmiał. Hm, widocznie płynące pieniądze były fajne, ale zrozumienie jak bardzo jestem zmęczona już nie. Sorry, że się Wam tu uzewnętrzniam, ale zrobiło mi się naprawdę przykro.

Przykre :/ w temacie sprzątania polecam przeczytać uroczą książeczkę "magia sprzątania". Lepiej nie brać wszystkiego na serio, ale u mnie opisane metody szokująco dobrze się sprawdzają

Stary 2016-02-02, 16:47   #2655
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Po to jesteśmy
Niedobry Małż

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-02, 16:50   #2656
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez zglaszalam gin te bole, ale powiedzial, ze póki to nie są skurcze to jest ok, ale chciałam wiedzieć czy tylko ja tak mam :/ ja się też zastanawiam czy te erytrocyty mogą brać sie z zażywania dowcipnej luteiny i czy może tam jakies mikrourazy powstały :/ a ile miałaś tych erytrocytów? Wizytę mam dopiero 11.02 dlatego tak pytam
Oj, nie powiem ci teraz bo nie mam przy sobie wyników.
ponoć luteina może dawać zapalenia bo jakoś to musi "wyjść" ale to tylko czytałam.

Ja jutro znowu mam tsh badanie a tak dziś fatalnie się czuje jakby na brzuchu mi coś leżało

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:53   #2657
Samarinda
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny

Na razie czytam Perfekcyjną Panią Domu, bo mama akurat ma
. /Sting

Stary 2016-02-02, 17:03   #2658
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Hahahha ooo znam ten bol. Mam tak, gdy jeżdzę do tesciow )

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Dokladnie. Ttuska, jedz na badanie. Im szybciej tym szybciej przestaniesz sie martwic. Musi byc dobrze!
Niektórzy w ogóle nie mają objawów a ciąża przebiega zdrowo i zdrowe dzieci się rodzą. Poza tym objawy ciąży chyba od któregoś tygodnia zanikają. O ile nie masz intensywnych plamien to chyba się nie ma czym martwić
Stary 2016-02-02, 17:07   #2659
Samarinda
Zadomowienie

Rozmawiałam dzisiaj z mamą ogólnie o ciąży. Kiedy spodziewała się mnie, trzy razy miała krwawienie. Okazało się, że pękło jakieś naczynie, a ze mną wszystko było okej. A u jej koleżanki badania prenatalne dały fatalne wyniki. Poszła dwa tygodnie później do innego lekarza - dziecko zupełnie zdrowe. Wniosek - nie poddawać się
. /Sting

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-02, 17:14   #2660
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiałam dzisiaj z mamą ogólnie o ciąży. Kiedy spodziewała się mnie, trzy razy miała krwawienie. Okazało się, że pękło jakieś naczynie, a ze mną wszystko było okej. A u jej koleżanki badania prenatalne dały fatalne wyniki. Poszła dwa tygodnie później do innego lekarza - dziecko zupełnie zdrowe. Wniosek - nie poddawać się
Dokładnie, trzeba się starać myśleć pozytywnie

Ja w rozmowie z moją mamą, nie usłyszałam pokrzepiających wieści :p Mówi, że non stop było jej niedobrze i że przez pierwsze trzy miesiące cały czas chudła... a ja już nie mam zupełnie z czego chudnąć, więc mam nadzieję, że te mdłości przejdą mi szybciej!

Byłam u internisty i dał mi bez problemu zwolnienie, żeby mi się żadna infekcja nie rozwinęła. I nawet sam z siebie chciał mi dać od razu zwolnienie ciążowe Ale powiedziałam, że najpierw wolę zobaczyć serduszko, zanim w pracy się dowiedzą
Stary 2016-02-02, 17:16   #2661
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie, trzeba się starać myśleć pozytywnie

Ja w rozmowie z moją mamą, nie usłyszałam pokrzepiających wieści :p Mówi, że non stop było jej niedobrze i że przez pierwsze trzy miesiące cały czas chudła... a ja już nie mam zupełnie z czego chudnąć, więc mam nadzieję, że te mdłości przejdą mi szybciej!

Byłam u internisty i dał mi bez problemu zwolnienie, żeby mi się żadna infekcja nie rozwinęła. I nawet sam z siebie chciał mi dać od razu zwolnienie ciążowe Ale powiedziałam, że najpierw wolę zobaczyć serduszko, zanim w pracy się dowiedzą
Super, że masz zwolnienie. Moi interniści też są bardzo ostrożni i dawali mi teraz na początku ciąży nawet dłuższe zwolnienia, niż by z choroby wynikało. Leżymy i grzejemy się
. /Sting

Stary 2016-02-02, 17:27   #2662
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Spoko, moja mama ani ze mną ani z bratem nie miała większych dolegliwości. A ja... cóż. Nie wrodziłam się niestety
Stary 2016-02-02, 17:38   #2663
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Spoko, moja mama ani ze mną ani z bratem nie miała większych dolegliwości. A ja... cóż. Nie wrodziłam się niestety

Moja mama powiedziała, ze mojej ciazy w zasadzie nie zauwazala, bo czuła sie swietnie, natomiast moj brat od samego poczatku dawał
jej popalić: mdłości, plamienia.

Weselna: oj tak, serki wiejskie mam ciagle w użyciu, cały zapas w lodowce

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:

Tak to czasami jest z tymi facetami

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:

Mnie tez boli podbrzusze, ale u mnie przez torbiel, ktora jest z lewej strony na jajniku i bezczelnie sie rozpycha doktor powiedział, ze przez to jelita maja mniej miejsca i boli mnie brzuch. Mam nadzieje, ze faktycznie torbiel zniknie do 12 tyg, nawet nie chce myślec o tym co sie stanie, jesli nie zniknie i dalej bedzie rosła
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:40   #2664
Nikaniki
Zadomowienie

Usłyszałam bicie serduszka dziecka u mnie to 6 tydzień i 2 dni ale nie założył mi karty ciąży! ;/;/ poszłam na NFZ dostałam skierowanie na 3 badania mocz, krew, glukoza a za resztę muszę zapłacić nawet tsh nie zaznaczył na kartce i muszę zapłacić dramat...

Edytowane przez Nikaniki
Czas edycji: 2016-02-02 o 17:46
Nikaniki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:13   #2665
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikaniki Pokaż wiadomość
Usłyszałam bicie serduszka dziecka u mnie to 6 tydzień i 2 dni ale nie założył mi karty ciąży! ;/;/ poszłam na NFZ dostałam skierowanie na 3 badania mocz, krew, glukoza a za resztę muszę zapłacić nawet tsh nie zaznaczył na kartce i muszę zapłacić dramat...
O ja, ale bez sensu
A kiedy kazał przyjść na następną wizytę?
Stary 2016-02-02, 18:15   #2666
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mimisia84 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Jestem juz tydzien po poronieniu, a czytam Was codziennie Ominął mnie szpital. Jest ok. Niedługo mam robić badania czy nie mam jakiegos wirusa, który mogl byc przyczyna poronienia. Poza tym lekarz pytal czy na poczatku ciazy mialam jakies zapalenie (niestety mialam: ucha i do tego wredny 2-tyg katar). Wszystko mogło byc przyczyna poronienia na tak wczesnym etapie rozwoju, ale nie jest to juz do zbadania. Nawet nie chcialabym wiedziec.

Kibicuje Wam i nie martwcie sie niepotrzebnie!

Ja zaczynam starania od kwietnia

Czasem bede do Was pisac, jesli pozwolicie. Troche sie juz zżylam z Wami. 😍😍
Pisz koniecznie i dawaj znać jak idą starania

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które już miały badania prenatalne z pierwszym dzieckiem : rozumiem, że robilyscie tylko te badania nieinwazyjne np. USG prenatalne, czy jakieś szczegółowe badania krwi?

Czytalam o tych inwazyjnych, ale nie robi się ich bez powodu, więc mnie to masm nadzieję ominie
Ja robiłam tylko usg.
Ale teraz jak się zapisywałam to pani mi powiedziała, że najpierw pobiorą mi krew

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
Przykre :/ w temacie sprzątania polecam przeczytać uroczą książeczkę "magia sprzątania". Lepiej nie brać wszystkiego na serio, ale u mnie opisane metody szokująco dobrze się sprawdzają
W takim razie też powinnam przeczytać

Cytat:
Napisane przez Nikaniki Pokaż wiadomość
Dostałam dokładnie to samo... Ale najważniejsze, że słyszałaś serduszko

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
A ja w zasadzie nie wiem jaki mam tp, bo wg im 10.09, wg usg u jednego lekarza 12.09 a wg usg u drugiego 10.09. Tak czy inaczej bąbel i tak urodzi się wtedy kiedy postanowi mamie wypowiedzieć umowę najmu
Ja podobnie Według OM 13.09, według usg jednego lekarza 15.09, według usg drugiego 14.09
Dlatego wezmę średnią i niech będzie 14 (chociaż powiem szczerze, że już się do tego 15-go przyzwyczaiłam )

ttuska, jak tam u Ciebie? byłaś robić betę?
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:33   #2667
slowikowa25
Zadomowienie

Aaaaaaa dziewczyny błagam nie mówcie o serkach wiejskich!
Mieszkając w Polsce byłam od nich uzależniony (tych z Lidla) i jadłam je codziennie. A tu w Niemczech nie ma! Tzn są, ale takie gęste i kwaśne, ideantycznie smakują jak te nasze po terminie.
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-02, 18:34   #2668
Wilanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mimisia84 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny Jestem juz tydzien po poronieniu, a czytam Was codziennie Ominął mnie szpital. Jest ok. Niedługo mam robić badania czy nie mam jakiegos wirusa, który mogl byc przyczyna poronienia. Poza tym lekarz pytal czy na poczatku ciazy mialam jakies zapalenie (niestety mialam: ucha i do tego wredny 2-tyg katar). Wszystko mogło byc przyczyna poronienia na tak wczesnym etapie rozwoju, ale nie jest to juz do zbadania. Nawet nie chcialabym wiedziec.

Kibicuje Wam i nie martwcie sie niepotrzebnie!

Ja zaczynam starania od kwietnia

Czasem bede do Was pisac, jesli pozwolicie. Troche sie juz zżylam z Wami. 😍😍

Prosze o diete na priv 😁
Pewnie, że do nas pisz trzymam kciuki za dwie kreseczki ✊

Cytat:
No serio mąż się nie popisał... Faceci potrafią być tacy daremni... Tylko palnąć w ten głupi łeb

Ttuska, jak tam?
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:36   #2669
slowikowa25
Zadomowienie

Hmm dziewczyny tak się zastanawiam- mam teraz wizytę 16 lutego i to będzie koniec 12 tygodnia. Rozmawiałam se swoją dżinką apropo tych prenatalnych ale jakoś byłam tak przejęta zwolnieniem itp że nie wiem czy mam się na nie zapisać? Czy jak będę u niej to ona mi je zrobi jak będę chciała? Kurde Wy się zapisywałyście czy jak to u Was jest?
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:43   #2670
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Hmm dziewczyny tak się zastanawiam- mam teraz wizytę 16 lutego i to będzie koniec 12 tygodnia. Rozmawiałam se swoją dżinką apropo tych prenatalnych ale jakoś byłam tak przejęta zwolnieniem itp że nie wiem czy mam się na nie zapisać? Czy jak będę u niej to ona mi je zrobi jak będę chciała? Kurde Wy się zapisywałyście czy jak to u Was jest?
Musisz się dowiedzieć czy w ogóle takie badania robi. Bo to chyba nie na każdym sprzęcie można zrobić no i nie każdy lekarz jest od tego specjalistą.
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości