![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
Cytat:
Może idź do gina, niech sprawdzi czy to nie pęcherz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek, jeśli pójdzie się na zwolnienie niedługo po takiej zmianie, to ZUS może to zakwestionować i obniżyć świadczenia.
![]() |
#2643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze sie złe wyraziłam... U mnie sytuacja wyglada tak, ze na umówię mam kwotę + premie. Pracuje w firmie od maja najpierw miałam inna umowe od września mi zmienili, po zmianie dostałam 500zl wiecej i po 3 miesiącach czyli teraz od stycznia (10 sie okaże) powinnam dostać jeszcze wiecej o 500 gdyż taka była umowa z kierowniczka po tak jakby okresie próbnym dla niej ale na umówię sie nir zmienia nic gdyż po prostu to była manewracja ta "premia". I zastanawiałam sie waśnie co w takim przypadku bedzie brane pod uwagę? To co dostanę od lutego na konto czy po prostu ta nowa umowa ? Ale jak w takiej sytuacji wyliczają ta premie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hmmm, to ciekawa jestem jak w moim wypadku to powinno wyglądać - od stycznia zeszłam z całego na 7/8 etatu i dostalam awans... Czyli mniejszy wymiar etatu i większe wynagrodzenie. Czyli miałoby się to liczyć tak teraz od stycznia? Jeszcze chwilę chcę wytrzymać tam jeszcze, podomykać swoje sprawy, ale marzę o zwolnieniu ze względu na mega stresującą atmosferę w pracy :/
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gadałam z księgowa. Jak sie zmienia etat a nie tylko wynagrodzenie to liczą z aktualnego etatu średnia ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Jaj! ![]() ![]() Takie troche archiwumx ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Rozeznanie
|
ledwo wróciłam z L$ i już coś nowego złapałam w robocie.
![]() ![]() ![]() Strasznie się martwię,co chwilę coś łapię w tej ciąży. Boję się że przez yo dziecko się nie rozwinie prawidłowo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmiana etatu= liczenie jakby od nowa. Syt a) Pracujesz na pół etatu i zarabiasz 800 zł np. Ale szef Cie lubi i daje Ci premie- od X dnia zarabiasz 1000zl. Nawet kilka miesięcy. I potem dostajesz średnia z 12 miesięcy. Syt b) Pracujesz na pół etatu i zarabiasz 800zl. Szef Cie bardzo lubi i zatrudnia na cały etat i daje 1600, 2000 albo np 7000. To teoretycznie ZUS patrzy tylko na to ile zarobiłaś na tym nowym etacie i to z niego wylicza średnia. Czyli jak szef zmienił Ci etat i dostajesz np 4000 to dostajesz od Zusu potem 4000. ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Sól morska jak najbardziej. Na katar wąchaj chrzan. Ma działanie bakteriobójcze. I nie można przedawkować ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2016-02-02 o 16:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję! Tyle wygrać ![]() Na katar mi polecono prenalen katar, ale nie zdążyłam kupić zanim katar przeszedł ![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
Korzystając z miesiąca wolnego postanowiłam ogarnąć dom. Jestem bałaganiarą, owszem, ale od 2 lat pracuję praktycznie 7 dni w tygodniu, często po 12-14 godzin dziennie (najpierw na swoim, teraz na etacie + na swoim). Sprzątanie jest ostatnim, na co mam ochotę. Szkoda, że jak Małżowi o tym powiedziałam, to mnie wyśmiał. Hm, widocznie płynące pieniądze były fajne, ale zrozumienie jak bardzo jestem zmęczona już nie. Sorry, że się Wam tu uzewnętrzniam, ale zrobiło mi się naprawdę przykro.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykre :/ w temacie sprzątania polecam przeczytać uroczą książeczkę "magia sprzątania". Lepiej nie brać wszystkiego na serio, ale u mnie opisane metody szokująco dobrze się sprawdzają ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niedobry Małż ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponoć luteina może dawać zapalenia bo jakoś to musi "wyjść" ale to tylko czytałam. Ja jutro znowu mam tsh badanie a tak dziś fatalnie się czuje jakby na brzuchu mi coś leżało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Na razie czytam Perfekcyjną Panią Domu, bo mama akurat ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
Rozmawiałam dzisiaj z mamą ogólnie o ciąży. Kiedy spodziewała się mnie, trzy razy miała krwawienie. Okazało się, że pękło jakieś naczynie, a ze mną wszystko było okej. A u jej koleżanki badania prenatalne dały fatalne wyniki. Poszła dwa tygodnie później do innego lekarza - dziecko zupełnie zdrowe. Wniosek - nie poddawać się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w rozmowie z moją mamą, nie usłyszałam pokrzepiających wieści :p Mówi, że non stop było jej niedobrze i że przez pierwsze trzy miesiące cały czas chudła... a ja już nie mam zupełnie z czego chudnąć, więc mam nadzieję, że te mdłości przejdą mi szybciej! Byłam u internisty i dał mi bez problemu zwolnienie, żeby mi się żadna infekcja nie rozwinęła. I nawet sam z siebie chciał mi dać od razu zwolnienie ciążowe ![]() ![]()
![]() |
#2661 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Zadomowienie
|
Spoko, moja mama ani ze mną ani z bratem nie miała większych dolegliwości. A ja... cóż. Nie wrodziłam się niestety
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama powiedziała, ze mojej ciazy w zasadzie nie zauwazala, bo czuła sie swietnie, natomiast moj brat od samego poczatku dawał jej popalić: mdłości, plamienia. Weselna: oj tak, serki wiejskie mam ciagle w użyciu, cały zapas w lodowce ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
Tak to czasami jest z tymi facetami ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
Mnie tez boli podbrzusze, ale u mnie przez torbiel, ktora jest z lewej strony na jajniku i bezczelnie sie rozpycha ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Zadomowienie
|
Usłyszałam bicie serduszka dziecka u mnie to 6 tydzień i 2 dni
![]() Edytowane przez Nikaniki Czas edycji: 2016-02-02 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedy kazał przyjść na następną wizytę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz jak się zapisywałam to pani mi powiedziała, że najpierw pobiorą mi krew ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dlatego wezmę średnią i niech będzie 14 (chociaż powiem szczerze, że już się do tego 15-go przyzwyczaiłam ![]() ![]() ttuska, jak tam u Ciebie? byłaś robić betę? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zadomowienie
|
Aaaaaaa dziewczyny błagam nie mówcie o serkach wiejskich!
![]() Mieszkając w Polsce byłam od nich uzależniony (tych z Lidla) i jadłam je codziennie. A tu w Niemczech nie ma! Tzn są, ale takie gęste i kwaśne, ideantycznie smakują jak te nasze po terminie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ttuska, jak tam? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zadomowienie
|
Hmm dziewczyny tak się zastanawiam- mam teraz wizytę 16 lutego i to będzie koniec 12 tygodnia. Rozmawiałam se swoją dżinką apropo tych prenatalnych ale jakoś byłam tak przejęta zwolnieniem itp że nie wiem czy mam się na nie zapisać? Czy jak będę u niej to ona mi je zrobi jak będę chciała? Kurde Wy się zapisywałyście czy jak to u Was jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.