Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 16:53   #871
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Śliweczka, ale masz małego nerwuska w domu! Oby tylko go nie zawiało i nie padło na uszy :-/ i w ogóle się obyło bez żadnego przeziębienia
O właśnie- nerwuska

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
O matko a ile Igor ma lat?

Evelinke gdzie się podziała??Prosze się odezwać!
Ma 7 lat.

Eve, no właśnie, co tam u Ciebie?

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Jestem już u siebie w mieszkaniu
Jak trochę odpoczne to napiszę co i jak.
Super!

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
O matko! To Ci wędrowniczek Ale pamiętam, jak kiedyś pisałaś, że on taki wrażliwiec... Swoją drogą, to jak to się stało, że wyszedł ze szkoły ot tak? W mojej szkole drzwi wyjściowe są zamknięte, woźne otwierają tylko w czasie przerwy jak ktoś wychodzi Chyba że wtopił się w tłum
U nas jest szkoła otwarta od środka, niby jest nauczyciel dyżurujący na korytarzu ale nie sądzę żeby był w stanie ogarnąć kto powinien wychodzić, a kto nie. Woźny ma swoją komórkę w piwnicy i jego dzieciarnia nie interesuje. A moje dziecko jest wrażliwe na swoim punkcie - nie potrafi zignorować zaczepek albo przezwisk i mogę mu to mówić po sto tysięcy razy, że nie warto się denerwować ale niestety nie dociera
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:14   #872
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
O matko.. Dobrze, ze jednak wrocil.. Dzieci to maja pomysły :/

jutro bedzie lepiej

Świetnie odpoczywaj ile mozesz

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
O właśnie- nerwuska

Ma 7 lat.

Eve, no właśnie, co tam u Ciebie?

Super!

U nas jest szkoła otwarta od środka, niby jest nauczyciel dyżurujący na korytarzu ale nie sądzę żeby był w stanie ogarnąć kto powinien wychodzić, a kto nie. Woźny ma swoją komórkę w piwnicy i jego dzieciarnia nie interesuje. A moje dziecko jest wrażliwe na swoim punkcie - nie potrafi zignorować zaczepek albo przezwisk i mogę mu to mówić po sto tysięcy razy, że nie warto się denerwować ale niestety nie dociera
Pogadaj z nim.Może ktoś mu powiedział coś faktycznie przykrego bardzo.

Byłam w parku.Fajnie i cieplutko tylko ten wiatr.Rzucałam psu piłkę a dzieć kopał w brzuchu.Atak z dwóch stron Jakoś aż się sama do siebie uśmiechnęłam bo pomyślałam że dzidziuś chce się z pieskiem bawić
Dzisiaj bobas tak szaleje że widać z zewnątrz kopniaki♡♥♡
A całą drogę powrotną myślałam co zjem jak wrócę do domu
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:26   #873
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Huraaaa!!!! Odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Termin porodu mamy 07.06., dzisiaj zaczynam 23 tydzień
trochę przeglądnęłam wątek, to widzę, że niektóre z Was są o wieeele bardziej przygotowane, ja na razie kupiłam tylko kilka ubranek. No i powoli rozglądamy sie za wozkiem, chociaż na razie tylko czytając internet 25.01. dowiedzialam się, że w moim brzuchu mieszka chlopiec widzieliśmy z mężem to bardzo ewidentnie i nie mamy wątpliwości
Witaj Gratuluje synka

sliweczka rzeczywiście straszny wrażliwiec z Twojego Igorka. Rozmawiałaś z nim już?

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:56   #874
Paula_ck
Raczkowanie

Madzia dobrze że już w domku jesteś Uważaj na siebie teraz i odpoczywaj

Paulinagm witaj

Sliweczka ale się musiałaś przestraszyć, dobrze że nic się nie stało. dzieciaki to mają pomysły czasami...

A ja dzisiaj nieżywa jestem bo źle spałam w nocy a rano byłam badania robić. Odebrałam niedawno wyniki i o ile polepszyła mi się ilość białych krwinek to znowu mam poniżej normy liczbę czerwonych krwinek, hemoglobine i hematokryt... Zobaczę co mi lekarka za tydzień na wizycie powie... Te obniżone parametry to mogą o anemii świadczyć? Coś się z tym robi w ciąży?
Stary 2016-02-02, 18:27   #875
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Przed chwilą dzwoniła do mnie wychowawczyni syna... Podobno Igor dzisiaj się z kimś pokłócił, jakieś dziewczyny mu dokuczały i on wyszedł ze szkoły. W kapciach, bez kurtki szedł w stronę domu i po okołu 100 metrach chłopcy z jego klasy go złapali
Ojej to stracha napędził. Dobrze że chlopcy go zawrócili

Cytat:
Supppeerrr !!!!

Zjadłam na koniec pracy kanapke z pastą rybną i chyba mi zaszkodziła. Brzuch boli. Od razu położyłam sie i już troszke lepiej.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:46   #876
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Madzia dobrze że już w domku jesteś Uważaj na siebie teraz i odpoczywaj

Paulinagm witaj

Sliweczka ale się musiałaś przestraszyć, dobrze że nic się nie stało. dzieciaki to mają pomysły czasami...

A ja dzisiaj nieżywa jestem bo źle spałam w nocy a rano byłam badania robić. Odebrałam niedawno wyniki i o ile polepszyła mi się ilość białych krwinek to znowu mam poniżej normy liczbę czerwonych krwinek, hemoglobine i hematokryt... Zobaczę co mi lekarka za tydzień na wizycie powie... Te obniżone parametry to mogą o anemii świadczyć? Coś się z tym robi w ciąży?
Ja mam anemie i biore tardyferon-fol to zelazo w tabletkach
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:08   #877
ania230
Zakorzenienie

Andrut zrobiony

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
A ja właśnie na obiad zjadłam mrożone knedle ze śliwkami Zostało mi spaghetti z wczoraj, ale jakoś tak mi się tych knedli zachciało W ogóle... miałam się jakoś tak zdrowiej odżywiać, ale coś mi nie idzie
Ale na robilas mi smaka na knedle :P musze teściowej się zapytać czy nie ma na zbyciu

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Dziewczyny macie tak ze byście co chwile chciały coś zjeść ?
Czy tylko ja tak bym jadła i jadła.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:15   #878
201711281320
Konto usunięte

Paula pewnie z takimi wynikami masz początki anemii. Mi lekarz już w 12 tc. przepisał Tardyferon Fol zapobiegawczo i odpukać wyniku mam cały czas w porządku.

anuszka oczywiście rozmawiałam z Igorem. On doskonale wie, że to było głupie co zrobił ale wtedy tylko to mu przyszło do głowy w nerwach.
W szkole był dzisiaj konkurs kolęd i kilkoro dzieci z Igora klasy też brało udział. Igor powiedział koledze, że Julka z ich klasy brzydko zaśpiewała, ten kolega jej o tym powiedział i ona później powtarzała Igorowi, że jest głupi, że go już nie lubi i co najważniejsze nazwała go gówniarzem... Młody się wkurzył i stwierdził, że idzie do domu. Podejrzewam, że gdyby to był chłopak , a nie dziewczyna odebrałabym telefon ze skargą, że kogoś uderzył. Z dwojga złego wolę to, że wyszedł.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:29   #879
kaska87
Zakorzenienie

hejka

Nadrobilam Was teraz mam chwilę wolnego czasu bo małż kładzie synka spać
w pracy dzisiaj do mnie dzowniła koleżanka z kadr, że ekwiwalent za urlop mogę dostać bo przecież mam nową umowę więc super news, akurat będzie na krzesła do jadalni, rolety i jeszcze na łachy zostanie zachomikowałam trochę tego urlopu a i tak przecież zaraz czeka mnie "urlop" prawie 1,5roku

źle się coś dzisiaj czuję głowa mnie boli, chyba serio przydałoby się odpocząć, piątek mam wolny ale wizyta u endo przełożona na 13.02

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2016-02-02 o 19:32
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:31   #880
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Witam się wieczorową porą
Odnośnie kp to ja też liczę, że dam radę karmić przynajmniej 6 miesięcy . Tyle założyłam, jak będzie to się okaże .

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Termin porodu mamy 07.06., dzisiaj zaczynam 23 tydzień
trochę przeglądnęłam wątek, to widzę, że niektóre z Was są o wieeele bardziej przygotowane, ja na razie kupiłam tylko kilka ubranek. No i powoli rozglądamy sie za wozkiem, chociaż na razie tylko czytając internet 25.01. dowiedzialam się, że w moim brzuchu mieszka chlopiec widzieliśmy z mężem to bardzo ewidentnie i nie mamy wątpliwości
Witaj
Twój nick kojarzę z któregoś wątku ślubnego Czyżby PM 2015? czy mi się znowu w głowie poprzestawiało?
Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Hej!

Ale mam dziś spadek formy.W nocy coś mnie kłuło w lewym boku i nie mogłam się ułożyć.Jak usnęłam to się budziłam co chwilę.Później od 5 znów nie spałam do 7 a później do 9. Jestem taka zdechła i jakaś zła od rana.Nawet lody nie poprawiły mi humoru.
Wczoraj taki super miałam humor a dziś dupa.
Ja to samo! z tym, że mnie kuło w prawym boku tak jak bym skurczu mięśni bocznych brzucha dostała... a w pracy mnie głowa rozbolała. W związku z tym odpuściłam sobie Aqua Aerobik teraz mam wyrzuty sumienia że odpuściłam.
Cytat:
Madzia super !!!zdrowiej nam
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Andrut zrobiony

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Ale na robilas mi smaka na knedle :P musze teściowej się zapytać czy nie ma na zbyciu

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Ja nie pamiętam już co to głód.... cały czas coś przegryzam a to jabłko, albo wafla lub orzeszka. Najgorzej mam ze słodkim - nachodzi mnie ochota i już zaczynam ślinę toczyć ... Muszę to opanować bo nie chce dziecku takich skoków cukru fundować. I jeszcze sobie cały to usprawiedliwiam, bo gdzieś wyczytałam że kobiety oczekujące synka jedzą 1/3 więcej niż te oczekujące córeczki. I tak to sobie tłumacze. Jak jutro na badaniu siusiak zniknie a pojawi się cipka, to cała moja teoria padnie
Stary 2016-02-02, 19:35   #881
Radena
Zadomowienie

Witaj Paulinagm gratuluję Syneczka

Sliweczka, no cóż,Igor powiedział coś niemilego,dziewczynka odbiła piłeczkę. Zgadzam się,że dobrze,że tak to załatwił i nie doszło do rekoczynow. Ostatnio mam sporo do czynienia z dziećmi i do tej pory nie miałam pojęcia, jak dzieci się potrafia czasem zachować...

Cytat:
A ja właśnie na obiad zjadłam mrożone knedle ze śliwkami Zostało mi spaghetti z wczoraj, ale jakoś tak mi się tych knedli zachciało W ogóle... miałam się jakoś tak zdrowiej odżywiać, ale coś mi nie idzie
Ja sobie zrobiłam dziś średni garczek zupy cebulowej z boczkiem i czosnkowymi grzankami i przyznaję ze samodzielnie wchlonelam całość i czeka na mnie tv paka solonych Laysow

Jednak pojechalam autem do pracy i w sumie się cieszę,bo jestem połowę mniej zmęczona niż,gdy jezdze busem.

Ech,już nie mogę się doczekać usg polowkowego,a nawet nie mam wyznaczonego terminu
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:41   #882
kaska87
Zakorzenienie

co do kp to ja miałam mega presję przy Mikusiu- karmiłam 8 miesięcy, później ze względu na leki musiałam go odstawić, ale on już w sumie był zbyt zajęty by kp- z butli szybciej leciało
teraz nic nie zakładam, bo znowu wpadnę w jakąś depresję, będzie co ma być bardzo mi zależy żeby z rok chociaż karmić, ale jak wyjdzie zobaczymy tym razem nie będę się biczować....

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:47   #883
kiara92
Rozeznanie

Madzia9999 Super, że już w domu Odpoczywaj teraz po tym szpitalu, bo Cię na pewno wymęczyli

Paulinagm Gratuluję chłopczyka Na niedoczynność tarczycy teraz leczy się mnóstwo osób, ja również. Tak samo z toxo, też mam ujemne. Jak wiesz z czym jest problem, kontrolujesz się, bierzesz leki, to musi być dobrze

Ania 230 Ja tak mam, że ciągle głodna jestem. Z drugiej strony, jak cokolwiek zgłodnieje robi mi się niedobrze, więc w rezultacie jem co godzinę i niestety dużo słodyczy podjadam.

Paula_ck To pewnie anemia się zaczyna. Pewnie dostaniesz żelazo i nie zaszkodzi jeść więcej mięsa, warzyw strączkowych, szpinaku, czy pić sok z buraka.

Śliweczka Masz wrażliwego synka. Na pewno potrzebuje dużo Twojej uwagi i ważne by z nim dużo rozmawiać. Ze względu na jego wiek to średnio, że wyszedł, ale ogólnie to myślę, że dobrze się zachował. To ważne, że potrafi wyjść by ochłonąć, ma sposób na odreagowanie emocji.

Ja już po usg. Maluch miał strasznie niesprzyjającą pozycję: do góry nogami, odwrócony pleckami, a głowa w ogóle w innej płaszczyźnie, dlatego pani doktor potrzebowała aż 40 minut by wszystko sprawdzić, ale się udało i jest w porządku. Mamy film, ale niestety przez tą jego pozycję, my niewiele widzimy. No i został chłopiec
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:50   #884
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Cały dzień tu nie zagladalam i ciężko nadrobić was dziewczynki

Madzia super ze juz jesteś w domku.

Paulinagm gratuluję synka i witam

Ja po wizycie wszystko ok wyniki w normie, usg miałam tydzień temu kolejne dopiero w 32 tygodniu ale mam zamiar na 3d się zapisać może na przyszły tydzień. Kolejna wizyta 1.03
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:56   #885
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Madzia9999 Super, że już w domu Odpoczywaj teraz po tym szpitalu, bo Cię na pewno wymęczyli

Paulinagm Gratuluję chłopczyka Na niedoczynność tarczycy teraz leczy się mnóstwo osób, ja również. Tak samo z toxo, też mam ujemne. Jak wiesz z czym jest problem, kontrolujesz się, bierzesz leki, to musi być dobrze

Ania 230 Ja tak mam, że ciągle głodna jestem. Z drugiej strony, jak cokolwiek zgłodnieje robi mi się niedobrze, więc w rezultacie jem co godzinę i niestety dużo słodyczy podjadam.

Paula_ck To pewnie anemia się zaczyna. Pewnie dostaniesz żelazo i nie zaszkodzi jeść więcej mięsa, warzyw strączkowych, szpinaku, czy pić sok z buraka.

Śliweczka Masz wrażliwego synka. Na pewno potrzebuje dużo Twojej uwagi i ważne by z nim dużo rozmawiać. Ze względu na jego wiek to średnio, że wyszedł, ale ogólnie to myślę, że dobrze się zachował. To ważne, że potrafi wyjść by ochłonąć, ma sposób na odreagowanie emocji.

Ja już po usg. Maluch miał strasznie niesprzyjającą pozycję: do góry nogami, odwrócony pleckami, a głowa w ogóle w innej płaszczyźnie, dlatego pani doktor potrzebowała aż 40 minut by wszystko sprawdzić, ale się udało i jest w porządku. Mamy film, ale niestety przez tą jego pozycję, my niewiele widzimy. No i został chłopiec
Super że wszystko ok

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość

Ja po wizycie wszystko ok wyniki w normie, usg miałam tydzień temu kolejne dopiero w 32 tygodniu ale mam zamiar na 3d się zapisać może na przyszły tydzień. Kolejna wizyta 1.03
Gratuluje udanej wizyty

Synek
Stary 2016-02-02, 19:58   #886
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Wiesz co jak jechałam do Bieszczad na początku ciąży( gdzie męczyły mnie dodatkowo mdłości) to dojechałam normalnie a nawet lepiej niż zwykle, a to 500km(jako pasażer).
Ale myślę, że duże znaczenie ma też to, że przez 3 lata dojeżdżałam ponad 40km do pracy busem pracowniczym.. gdzie było miejsce,tam siadałam, nie mogłam sobie wybrać, często na samym końcu, gdzie wiadomo jak jest.. dlatego sądzę, że albo mój organizm się przyzwyczaił, albo psychicznie się nastawiłam, że musi być dobrze, bo codziennie miałoby mi być nie dobrze? zwariowałabym i chyba musiałabym się zwolnić.. A tak się przyzwyczaiłam, że spałam w busie a nawet czytałam podczas jazdy, co wiadomo, przy chorobie lokomocyjnej nie jest wskazane!

I tak mi się przypomniało, jak mówimy o tym karmieniu piersią.. dzisiaj mi się śniło właśnie, że karmiłam swoje dziecko... i to było piękne uczucie.. mam nadzieję, że naprawdę też takie będzie.. ale obawiam się, bo mam strasznie wklęsłe sutki.. nie wiem, czy jak przyjdzie co do czego to one same hmm... "urosną" trochę, czy takie pozostaną? teraz mam tak, że nieraz są równe z brodawką..nie widać sutka.. dopiero jak dotknę, pobudzę je to robią się wypukłe.. i właśnie kiedyś byłam u ginekologa, który sprawdzał mi piersi i powiedział, że mam je codziennie naciągać, żeby później nie mieć problemów z karmieniem.. Któraś z Was też tak ma może?
Wyrobią się w miarę karmienia- nie martw się. U mnie na początku pomogły te nakładki silikonowe, bo robią podciśnienie i wyciągają trochę (podobnie działał laktator medeli), a potem już nie trzeba było (nakładki stosowałam może z parę dni).
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:59   #887
madzius90
Zakorzenienie

Kasia, Klara ciesze się ze wszystko ok po wizytach!

Mnie dopadła zgaga w ciąży w synem nie miałam tej " przyjemności" , w ogóle rzadko kiedy miałam zgage
w ogóle w tej ciąży to wszystko co tylko możliwe chyba mnie się czepia od początku
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 20:02   #888
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja nie pamiętam już co to głód.... cały czas coś przegryzam a to jabłko, albo wafla lub orzeszka. Najgorzej mam ze słodkim - nachodzi mnie ochota i już zaczynam ślinę toczyć ... Muszę to opanować bo nie chce dziecku takich skoków cukru fundować. I jeszcze sobie cały to usprawiedliwiam, bo gdzieś wyczytałam że kobiety oczekujące synka jedzą 1/3 więcej niż te oczekujące córeczki. I tak to sobie tłumacze. Jak jutro na badaniu siusiak zniknie a pojawi się cipka, to cała moja teoria padnie
To u mnie na odwrót. Z Zuzią w ciąży miałam o wiele większy apetyt niż teraz A do tego jem dość dużo niezdrowych rzeczy. Z Zuzką bardzo pilnowałam zdrowej diety

Cytat:
Uważam tak samo Dobrze, że tak zareagował zamiast mieszać się w kłótnie i rękoczyny

kiara gratuluje udanej wizyty. Niezłego masz akrobatę w brzuchu

Stary 2016-02-02, 20:02   #889
madzius90
Zakorzenienie

Co do karmienia ja bardzo chciałam karmić piersią. I udało mi się karmić syna 11,5 m- ca. Na szczęście nie mieliśmy z tym żadnych problemów.
Tylko pierwsze dwie doby były ciężkie, bo właśnie przez wklesle sutki Bartek miał problem ze zlapaniem. Ale w drugiej dobie tak sie przyssal na pół nocy, że mi się te sutki "wyciagnely" i nie musiałam stosować żadnych nakładek ani nic.

teraz też bardzo chciałabym kp i również mniej więcej tyle samo czasu
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 20:10   #890
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Co do karmienia ja bardzo chciałam karmić piersią. I udało mi się karmić syna 11,5 m- ca. Na szczęście nie mieliśmy z tym żadnych problemów.
Tylko pierwsze dwie doby były ciężkie, bo właśnie przez wklesle sutki Bartek miał problem ze zlapaniem. Ale w drugiej dobie tak sie przyssal na pół nocy, że mi się te sutki "wyciagnely" i nie musiałam stosować żadnych nakładek ani nic.

teraz też bardzo chciałabym kp i również mniej więcej tyle samo czasu
Wow,super ze tak wyszło z tym karmieniem może u mnie też się taki cud zdarzy. A to Ci już tak zostały wyciągnięte, że tak spytam?
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 20:11   #891
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:

Dobrze że wszystko w porządku
Dziękuję za podpowiedź odnośnie jedzenia Ostatnio faktycznie tego mięsa mało jadłam, strączkowych też ze względu na wzdęcia, a teraz zobaczymy. Może coś zmienię w diecie.

Cytat:

Super że wszystko dobrze po wizycie
Stary 2016-02-02, 20:13   #892
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Super, że wszystko ok

U mnie z kp też na początku był problem. Mała nie chciała złapać piersi, miałam do krwi pogryzione brodawki, parę razy zapalenie piersi... ale zawsze myślałam sobie, że jak nie dam rady to przecież mogę przejść na mm i ta myśl powodowała jakiś luz u mnie i udało nam się karmić do 16 miesiąca życia Zuzi. Pewnie karmiłabym ją dłużej, ale młoda sama powiedziała dość. Ulewała praktycznie po każdym "cycusiu", takie chlustanie mlekiem też nam się zdarzało Zuzia nigdy w życiu nie piła mm i nigdy nie używałyśmy butelki. Nie zaakceptowała innego mleka niż mamine

Stary 2016-02-02, 20:26   #893
Asiek121
Zakorzenienie

ja własnie zjadlam na kolacje lody z owocami, ah ta dieta ciezarnej :-D
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 20:33   #894
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dziś do pracy lody i nie zjadłam bo kolega pyszne ciasto przyniósł

Synek
Stary 2016-02-02, 20:34   #895
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko ok

U mnie z kp też na początku był problem. Mała nie chciała złapać piersi, miałam do krwi pogryzione brodawki, parę razy zapalenie piersi... ale zawsze myślałam sobie, że jak nie dam rady to przecież mogę przejść na mm i ta myśl powodowała jakiś luz u mnie i udało nam się karmić do 16 miesiąca życia Zuzi. Pewnie karmiłabym ją dłużej, ale młoda sama powiedziała dość. Ulewała praktycznie po każdym "cycusiu", takie chlustanie mlekiem też nam się zdarzało Zuzia nigdy w życiu nie piła mm i nigdy nie używałyśmy butelki. Nie zaakceptowała innego mleka niż mamine
U nas chlustanie się zdarzyło 2 razy i to za każdym razem jak pił Rafek z butelki mieszankę (wychodziłam gdzieś, a nie chciałam odciągać bo okropnie mi laktator nakręcał laktacje i był nawał potem).

Jej dużo z Was ma bardzo przykre doświadczenia z kp. U nas było trudno właściwie tylko ze względu na to, że za bardzo brałam sobie do serca uwagi wszystkich wokół Ciotek Dobra Rada. A każda położna, teściowa, moja mama, babka z poradni laktacyjnej mówiła co innego i każdy twierdził, że źle przystawiam. W końcu zaczęłam robić po swojemu i synek pojął, że ma być tak jak matka mówi albo nici z karmnika i przestał kombinować przy karmieniu. A po miesiącu jak się wszystko unormowało, to była sama radość i dlatego karmiłam tak długo Także, dziewczyny, które mają zamiar 1 raz podejść do KP- bądźcie dobrej myśli i zaufajcie swojej intuicji

Wróciłam z Rzeszowa bez pomalowania rowu Kupiłam w Tesco 5-pak bodziaków za 16,50zł (niebieski +gwiazdki - mąż się uparł, że idziemy na ryzyko, bo u nas płeć dopiero w piątek na połówkowym).
Zwiedziłam przy okazji wizyty w poradni oddział noworodkowy i zapytałam się czy coś się zmieniło w kwestii rzeczy dla dziecka, podkładów etc. i bardzo mile się zaskoczyłam -szpital wyremontował cały oddział i jest pięknie Aż mi się humor poprawił (warunki poprzednio były takie PRL).
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 20:46   #896
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Zwiedziłam przy okazji wizyty w poradni oddział noworodkowy i zapytałam się czy coś się zmieniło w kwestii rzeczy dla dziecka, podkładów etc. i bardzo mile się zaskoczyłam -szpital wyremontował cały oddział i jest pięknie Aż mi się humor poprawił (warunki poprzednio były takie PRL).
Super, że takie warunki teraz
Ja też rodziłam w szpitalu, który wyglądał jak za czasów PRL, ale to był mus ze względu na ewentualną operację Zuzi po porodzie. Teraz zamierzam rodzić w innym

Ja też kp wspominam baaaaardzo dobrze Nawet te poranione brodawki, zapalenie piersi i nieprzespane noce były dla mnie do przeżycia

Stary 2016-02-02, 20:54   #897
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Ja co chwile jestem głodna ciągle coś jem ale na wadze na razie jest ok nie tyję

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja właśnie też kończę kolację i to są LODY
Stary 2016-02-02, 21:05   #898
kanwa
Zakorzenienie

Lody górą! Ja też na deser algidy 3 kolorowe z pudełka a teraz kaktus
A później wszystkie kichają i prychają:P

Dziewczyny gratki pozytywnych wizyt
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 21:11   #899
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Madzia super ze juz w domu. Odpoczywaj
Ja po wizycie, pani od usg zrobila szybki przeglad i powiedziala ze ok z dzidzia i mna. Teraz w nastepny czwartek kolejna wizyta, moze sie czegos wiecej dowiem. 21 tc ja nadal ruchow nie czuje :/ dzidzia ma 15,3 cm.
Nie mam cos dzis humoru i strasznie zmeczona jestem. Pozdrawiam

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 21:37   #900
ewka555
Zakorzenienie

Kiara, Kasia, Justynan, serdecznie gratuluje wizyt !

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Moj maluch od wczoraj mega spokojny, serio, jeszcze troche i na ip bym jechała, bo ruchy czulam juz regularnie. No ale zjadłam kolacje i kilka razy pokopal, teraz znów cisza. No nie wiem, jakies spokojniejsze dni moze ma...
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości