|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVI
Cytat:
|
|
|
|
|
#782 |
|
Konto usunięte
|
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;55004641]
Właśnie o to chodzi, że feminizm się wtedy nie kończy i prawdziwe feministki się nie obrażają, bo to normalna rzecz i nie ma co robić afery ze słów Kajmanowej, które może były niefortunnie dobrane, ale chyba każdy wie, o co chodzi, że nie zaatakowała prawdziwego feminizmu, tylko zacietrzewionych kur, które za feministki się podają. [/QUOTE] Po pierwsze, weź pod uwagę, ze to co uważasz za "prawdziwy" feminizm to Twoje postrzeganie czym ten "prawdziwy feminizm" jest. Wiele z nas te "niefortunnie dobrane słowa" obrażają dlatego, ze są formą stereotypowego przedstawienia jakichkolwiek działań na rzecz równości kobiet oraz najczęstszą formą utrwalania w naszym społeczeństwie nierówności. "Chce równych płac/bezpieczeństwa zatrudnienia/skutecznej prewencji i karania przemocy seksualne/miliona innych rzeczy" - "Chcesz równości dopóki szafy Nie musisz wnieść na trzecie piętro" To jest sztampowy stereotyp utrwalający, ze równość nie istnieje. I jest powtarzany bezmyślnie i bezrefleksyjnie. Zwracamy na to uwagę, bo te słowa mają w sobie destruktywną moc i godzą w zmiany społeczne mające na celu obalenie patriarchalnego stanu rzeczy. Są to słowa, które ośmieszają nie tylko ekstremistki ale i wszystkie inne feministki oraz te kobiety, którym wartości feministyczne są bliskie ale z obawy o postrzeganie ich jako te wyśmiewane ekstremalne ale jakże medialne "krótkowłose, niewydepilowane baby" dodają "no wiesz, ja nie jestem feministka ale...". Jak dla mnie koniec tematu. Rzucanie grochem o ścianę nie należy do moich hobby. |
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że tutaj powinna być jakaś "kontrola jakości" dotycząca postów. co za dużo offtopów to niezdrowo, a wręcz robi się śmieciowo.
polecam zakończyć spory dotyczące poglądów, bo one z założenia są, były i będą, a przewijanie kilometrowych postów jest mocno męczące gdy ktoś ma ochotę poczytać wartościowe rzeczy..
|
#784 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie sądzę, by coś się zmieniło (i słusznie). W końcu watek to filmy i OTy, które są łądnie pisane na szaro (co znaczy można je pominąć) oraz często wynikają z tego pojawiło się w jakimś filmie.
|
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;55004641]
Właśnie o to chodzi, że feminizm się wtedy nie kończy i prawdziwe feministki się nie obrażają, bo to normalna rzecz i nie ma co robić afery ze słów Kajmanowej, które może były niefortunnie dobrane, ale chyba każdy wie, o co chodzi, że nie zaatakowała prawdziwego feminizmu, tylko zacietrzewionych kur, które za feministki się podają. Odniosłam wrażenie, że części dziewczyn bardzo się to nie spodobało, zaczęły mówić o jakichś honorowych unsubach, bo jak ona śmiała tak powiedzieć. Potem odezwały się jeszcze silne, niezależne kobiety twierdzące, że one to nigdy faceta o pomoc nie proszą. Odniosłam wrażenie, że według Was stwierdzenie, że kobieta jest słabsza i czasem korzysta z pomocy faceta wyklucza feminizm i w ogóle obraża wszystkie kobiety a ja próbowałam tylko wytłumaczyć, że tak nie jest. Prawdziwe feministki mają ważniejsze problemy do rozwiązania niż tego typu stwierdzenia rzucone w filmiku pół żartem, pół serio i że obecne tu feministki powinny zacząć od potępiania prawdziwej dyskryminacji i od pomocy kobietom np. w miejscu pracy, na pewno osiągną w ten sposób więcej, niż za pomocą czepiania się słówek i unsuba. Jeśli się z tym zgadzasz to super, bardzo mi miło [/QUOTE]Ty chyba w ogóle nie czytasz odpowiedzi dziewczyn. Zapętliłaś się na tych "pseudofemnistkach" i tylko tłuczesz swoje. Śmieszne jest to, że najwyraźniej nie rozumiesz czym jest feminizm, nic o nim nie wiesz, a dajesz sobie prawo do nazywania kogoś "pseudofeministką" i pisania o jakichś "zacietrzewionych kurach" ( ).A co do pogrubionego - jesteś tu JEDYNĄ osobą (obok Kajmanowej), która pisze o takich absurdach jak samodzielne wnoszenie szafy na 6 piętro czy nieproszenie o pomoc faceta, jeśli jest on silniejszy/ma większe umiejętności w danej dziedzinie. Dziewczyny próbowały ci tłumaczyć, że nie o to w feminizmie chodzi, ale najwyraźniej wolisz prowadzić dialog sama ze sobą, bo zachowujesz się jakbyś ich odpowiedzi wcale nie czytała.
|
#786 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Nie odnoszę się tutaj do historii, odnoszę się przede wszystkim do współczesnego pojęcia feministki rozumianego przez szarego człowieka oraz kobiet, które się za takowe uważają i lubią głośno o tym mówić, swoją wiedzę opieram na kobietach z ruchów feministycznych, które lubią robić afery i pokazywać się w tv i prasie oraz na osobach, które miałam okazję spotkać w życiu. Myślę, że Ty swoją wiedzę opierasz na podobnych źródłach, może masz tylko inne doświadczenia, Twoja sprawa. Nie musisz się ze mną zgadzać, po prostu niedobrze zrobiło mi się od tego świętoszkowatego oburzenia, które tu zapanowało. Jeśli takie rzeczy tak bardzo kogoś oburzają, to polecam więcej robić a mniej mówić. Naprawdę, bardzo chciałabym widzieć więcej akcji i protestów dotyczących np. równych szans w pracy np. w branży IT, na stanowiskach kierowniczych i aktywnego domagania się wsparcia dla kobiet, które nie chcą rezygnować z kariery po urodzeniu dziecka ale chcą jednocześnie mieć czas na opiekę nad tym dzieckiem a mniej pieprzenia o tym, czy facet ma prawo przepuścić mnie w drzwiach i czy to już opresja czy tylko lekka obraza. Może wtedy skończą się głupie żarty i komentarze na temat feministek i więcej młodych kobiet będzie chciało się utożsamiać z tym pojęciem. Na chwilę obecną jestem w stanie zrozumieć takie stwierdzenia i żarty, nawet jeśli tego nie pochwalam, to przyznaję, że to naturalne i trudne do uniknięcia. Ok, to tyle z mojej strony na ten temat, postaram odtąd skupić się na tematach okołoyoutubowych, z wyłączeniem tych zawierających słowo feministka :P |
|
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
ale na litość boską ileż to można ciągnąć coś co nic nie wnosi ani dla jednej ani dla drugiej strony? max możliwości to wzajemne irytowanie się.
|
#788 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I wcale nie są cienkie ![]() Przy okazji wizyty w R może zobacz i sama oceń czy się nadają ![]() Wczoraj wrzucałam (nie załadowało podglądu) i pisałam o jej powrocie na YT ![]() Kajmanowa, coś Ty narobiła ![]() Cytat:
Zwłaszcza, że w którejś części temat feminizmu też był wałkowany kilka/naście stron... |
|||
|
|
|
#790 | |
|
Karo
|
Cytat:
|
|
#791 |
|
Konto usunięte
|
U Pana Olimpii dostawa chińskich ubrań, nie pamiętam jak wyglądały, wzrok ciągle uciekał na usyfione oparcie kanapy...
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, długo się opierałam, ale przyznaje Wam rację co do Julki. Jest nieodpowiedzialna i totalnie niezorganizowana..
|
|
#793 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Dyskusja to nie tylko przeciągnięcie kogoś na swoją stronę mocy, ale przede wszystkim możliwość poznania kwestii z innej perspektywy i dzielenie się informacjami. Poza tym, istnieją tematy, które zawsze będą wzbudzać irytację, a na które rozmawiać trzeba, m.in bo społeczeństwo jest niedoedukowane i przyjmuje stereotypy jako prawdę objawioną i niewiele się zmienia. To dzięki dyskusjom powodującym irytację powiedzonka: jak chłop baby nie bije to mu wątroba gnije coraz rzadziej wywołują aplauz i rechot. Jak widać po tej dyskusji rozkmina co do stosowania określeń: feministka i pseudofeministka przynosi jakieś efekty.
|
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
Nie udzielam się w tym wątku, ale muszę to napisać
Gabrysiu, dzisiaj pierwszy raz oglądałam Twoje odcinki (huehuehue ) na yt i muszę Ci powiedzieć, że jestem zachwycona! Wreszcie jakiś powiew świeżości po Szuszach, Oleśkach i Karolinach Na prawdę, nawet te starsze filmiki z trochę gorszą jakością (np. ten o serii Ziaja manuka) bardzo mi się podobają. Plus oczywiście nie mogę napatrzeć się na Twoje piękne oczy |
|
|
|
#795 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Dla mnie obrzucanie wzywiskami kogokolwiek w necie jest poniżej krytyki. Ostatnio poczytałam u niej komentarze i chwilami mam wrażenie, że to dzieci piszą.
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Przez te usta różowe różowe zwariowaaaałaaaam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U trumaczowej kolejny test na żywo. Ale chyba nas czyta, bo dodała muzykę i nie nie słychać ani sapania ani zegara http://youtu.be/NtrK1oLDYzc |
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#799 | |
|
sajkolidżist
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#800 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Malowanie przez nią ust kojarzy mi się z malowaniem ust przez Urszulę z "Małej Syrenki"
Edytowane przez tuRmaNIA Czas edycji: 2016-02-02 o 20:23 |
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem tu głównie podczytująca, ale pozwolę sobie wtrącić, że ja bardzo lubię te niektóre offtopowe wątki tutaj. Zawłaszcza, kiedy są naprawdę ciekawe i można tu przeczytać wypowiedzi tylu mądrych kobiet.
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
hahahahahhaah uwielbiam tą dziewczyne i te "okropne" zbliżenia na usta
|
#805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
takie kanały to moja codziennośc ![]() jestem szczesliwa jak ktos podrzuca cos nowego w tym stylu
Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2016-02-02 o 20:25 |
|
|
|
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spokojnie, offtopów nie neguję często wiele z nich wyczytuję. ale ten temat przeszedł samego siebie. niektórzy są tu zacietrzewieni i niemalże siebie obrażają wytykując błędy w czyichś poglądach. stąd tu moje zwrócenie uwagi na sprawę. wszystko ok, ale też trzeba znać granice
|
|
#807 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widziałaś najnowsze dzieło u dr. Sandry? |
|
|
|
|
#808 | |
|
sajkolidżist
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
O, właśnie oglądam Twój filmik z haulem i muszę napisać że wyglądasz prześliczne. Bardzo Ci do twarzy w tej grzywce.
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

).
. Nie odnoszę się tutaj do historii, odnoszę się przede wszystkim do współczesnego pojęcia feministki rozumianego przez szarego człowieka oraz kobiet, które się za takowe uważają i lubią głośno o tym mówić, swoją wiedzę opieram na kobietach z ruchów feministycznych, które lubią robić afery i pokazywać się w tv i prasie oraz na osobach, które miałam okazję spotkać w życiu. Myślę, że Ty swoją wiedzę opierasz na podobnych źródłach, może masz tylko inne doświadczenia, Twoja sprawa. 

(Zmalowana)

) na yt i muszę Ci powiedzieć, że jestem zachwycona! Wreszcie jakiś powiew świeżości po Szuszach, Oleśkach i Karolinach