|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Ostatnio jak mówiłam mężowi, że zostało prawie 3 tygodnie do donoszenia i właściwie mogę rodzić to się biedny przestraszył, że to już. Nie wiedział kiedy zleciało to nawet
A i mi ostatnio szybciej dni mijają Właśnie się zorientowałam, że belly pokazuje, że to już 9. miesiąc ![]() Ale że ja trochę inaczej liczę, to jeszcze tydzień mi został 8ego
|
#2942 |
|
Zadomowienie
|
mi dzis na belly wybilo 35 plus 0 i pokazuje ze miesiac 9 rany julek
|
#2944 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
. Ogólnie cały tamten rok mi szybko zleciał. Pamiętam jak odliczałam do stycznia, do marca, do maja(do ślubu) a tu niedługo będzie rok po ślubie, dzieciątko w domu, zmian mniejszych po drodze pełno...
|
|
#2945 | |
|
Zakorzenienie
|
idziemy łeb w łeb
![]() Cytat:
![]() A dopiero co ogarnialiśmy sprawy wszystkie ![]() Tu też mam wrażenie, że nie dawno przyjechaliśmy, a już tyle lat za nami
|
|
#2946 | |||
|
Zadomowienie
|
witam sie w 35 tygodniu
taka faze mam na paczki na jutrro, ze chyba dzis po pracy sie jednak wezme za nie wczoraj na wizazu wyswietlil sie fajny, prosty przepis na paczki z piekarnika, wiec troche pocuduje ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i specjalnie na to wesele jedziemy a pozniej chrzciny mamy podobny plan, wynajac pokoj zebym mogla chodzic karmic maluszka, do otrzepin wytrzymamy jakos a maz jeszcze bedzie mogl pobawic ewentualnie podrzucimy mala do mojej mamy pod wieczor i albo odciagne mleko albo po prostu te pare godzin mama poda jej mm i troche mojego, choc pewnie bede sie denerwowac i myslec tylko o niej wiec wole ja miec obok zalezy od dziecka a takie 2-3 miesiace juz nie najmniejsze a i tak duzo spi, troche ciotki wujki ponosza ![]() nessea gratuluje wizyty! duza cora mam pytanie jeszcze, mialas tu robiony ten wymaz na paciorkowce? ja bede dzis o niego pytac choc slyszalam, ze nie robia kiwi trzymam kciuki ![]() lece do pracy i w miedzyczasie do poloznej ![]() do pozniej |
|||
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedź
już po obchodzie. Dowiedziałam się ze dziś będę badana usg przez jakiegoś profesora i chyba będę miała sterydy na płuca małej. Ten cały profesor będzie po 14 dopiero. Trochę czekania mam. Po badaniu dam znać
|
|
|
|
#2948 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
U mnie ostatnio noce są przespane. Czuję ból tylko, jak się przewracam i idę do łazienki,a tak jest wszystko dobrze. Kiwi-musisz uzbroić się w cierpliwość. Dziś w planach mam na obiad roladki, ziemniaki i surówkę. Muszę poprasować firanki
|
|
|
|
#2949 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Macie jakieś sprawdzone przepisy na paczki i faworki? Chciałabym zrobić na jutro, zeby małż do pracy mógł wziąć, ale boje się ze zrobione dziś, jutro beda stare. |
|
|
|
#2950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
ja zrobię racuszki, taka namiastka pączusia będzie
|
|
#2951 |
|
Raczkowanie
|
malinka9191 no juz niedlugo zobacze moja kluseczke ;-) Wszystkie juz nie bawimy bedziemy tulic nasze maluszki, czas naprawde pedzi. Mam nadzieje ze pod koniec ten czas nie zwolnij.
![]() Eeyesblue Mialam robione to badanie z miesiac temu przy okazji wizyty na ip, bo bolal mnie brzuch bardzo. Wyszlo mi wtedy ze mam tego paciorkowce I mam notatke w zielona ksiazke zebym dostala antybiotyk jesli bedzie sn. Jednak bede miala cc wiec polozna mowila ze nie trzeba o tym bedzie pamietam bo przy cc I tak dostajesz jakies leki. Nikt jednak nic nie mowil o powtorce tego badania Mysle ze powinnas zapytac o to badanie. Najlepiej zebys miala je jak najblizszym terminu, zeby bylo jak najbardziej aktualne. Wtedy 24h przed porodem daja ten antybiotyk, jesli wyjdzie ze masz. Polozna mowila ze ta bakterii zjawia sie I znika. Poprawcie mnie jesli sie myle. A tak w ogole to dzien dobry! Znow nie pospalam A myslalam ze bedzie to udana noc bo wczoraj nie mialam drzemki w dzien. Moze dzisiaj sie uda. za wizytujaceA pozostalym zycze milego dnia!
|
#2952 |
|
Raczkowanie
|
Hej, czytam Was na bieżąco i trzymam kciuki, a piszę z doskoku bo padł mi komp...
Abii dzięki za info o dokumentach Emma, dzięki za namiar na Torino Właśnie, bo nie pochwaliłam się Wam że dokonaliśmy w końcu wyboru córkowozu W weekend pojechaliśmy do sklepu żeby ostatecznie rozstrzygnąć między Baby Design Lupo Comfort a Camarelo Carera, i wyszliśmy zdecydowani na, jakże oryginalnie, Torino
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki Kiwi za Usg
Ja juz jem śniadanie i kawa. Aż szok ze tak wcześnie wstałam, przecież poszłam spać grubo po 1 :-/ :-P ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
![]() Haha dobre i to, u Was nie serwują takich specjałów :-P Ostatnio oglądałam program "sekret piękna Francuzek"... ciekawe czy faktycznie wszystkie panie tam są takie piękne, gładkie i szczupłe :-D Chociaż coś w tym musi być, że uchodzą za kobiety zadbane i eleganckie ;-) Na pewno nie jedzą pączków, to jest pewne :Cojest: ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Super Milka!! Kolejna posiadaczka Torinka
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam z lumpka.:P po drodze kupiłam sobie pączka.
|
|
#2955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pączki nawet dobre mają tu w Lidlu (oczywiście do Polskich im daleko ), ale akurat w moim Lidlu nie ma piekarni na miejscu A tak serio to jest tu sporo Francuzek, które faktycznie są szczupłe, zadbane i w ogóle. Ale tutaj jest inny tryb życia i jedzenia. Duuuużo sałatek tu jedzą. Jak się przechodzi w południe koło knajpek to na talerzach królują sałatki, wieczorami jak jedzą obiad to też zieleninę wcinają i myślę, że to ma duży wpływ na to jak wyglądają ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Co kupiłaś w lumpie? ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Kończą mi się witaminy, które od początku II trymestru brałam i tak się zastanawiam czy kupować kolejną paczkę, czy już odpuścić sobie
![]() Zawsze to oszczędność kilkunastu euraków, a teraz jak jestem już na wylocie to może samo żelazo wystarczy ![]()
|
|
#2956 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz i ja zjem.chyba cos slodkiego. Musze poprawic sobie wisielczy nastroj. Juz mam dosyc, sprzatac sprzatac i sprzatac. Kazdego dnia ten sam syf. Tz pracuje w domu i tylki balafan nuc.nie islozy na swoje miejsce, ile mozna upominac. Mi juz brakuje sil na takie porzadki kazdego dnia, a nie znosze syfu !jak jestem sama kilka dni w domu jest blysk. Tu nie chodzi o latanie kazdego.dnia z szmata i mopem ale odkladanie rzeczy na swoje miejsce i ju jest czysto ! Brak slow, jemu nawet majtki nie przeszkadzaja na podlodze. Wrr sorry musialam bo juz mam cisnienie podniesione z rana
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede wszystkim mówili o sposobie jedzenia. Jedzą wszystko, niczego sobie nie odmawiają ale w małych porcjach. Przecież czerwone wino jest zdrowe, sery też. A od kawałka ciasta się umiera :-P Porównali sposób jedzenia do Polek - polki całe życie są na "diecie" a jak mają okazję to jedzą ogromne ilości słodkiego i jeśli wino, to cała butelka :-P Ale to tak poza tematem (rozgadałam się, ale interesują mnie takie programy, jak się żyje w innych krajach, jak dbają o siebie kobiety itd) Ja mam uraz do francuzów bo moi szefowie w super-pracy byli z fr. I próbowali wprowadzać francuskie zwyczaje do polskiej firmy.. Nie do końca to działało.
|
|
#2958 |
|
Rozeznanie
|
A myślicie ze z tego "buleczkowego" ciasta tez wyjdą paczki ? (Tylko dodałabym trochę alkoholu zeby tłuszczu nie ciągnęły)
|
|
|
|
#2959 |
|
Zadomowienie
|
Malinka
Cala ciaze nie bralam witamin, tylko.kwas foliowy i magnez, wsio
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
Polly ktory masz dokladnie tydz ciazy?
|
|
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
Szału nie było, kupiłam małej bluzeczke, spodnie, body z krótkim rękawem i sukienkę.
i dla siebie bluzkę.
|
|
#2962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na szybko można wiele cudów z niego zrobić i na słodko i na słono ![]() A mój numer jeden to tarta tatin i rogaliki z białą czekoladą (którą też mam zawsze pod ręką )A w cukierniach to fakt rządzi przeważnie ciasto francuskie i parzone jak na ptysie Mam kilka swoich ulubionych i jakbym miała wybierać ciastko albo pączek to zdecydowanie wybieram wtedy ciastko ale pączkiem też nie pogardzę![]() To prawda, tu porcje są zdecydowanie mniejsze niż w Polsce i je się wszystko. I mnóstwo gotowców francki jedzą a i tak figurę trzymają. Ja po przyjeździe tutaj przytyłam(i w sumie dobrze, bo w Pl miałam nidowagę ) i mimo, że głównie po Polsku gotujemy, to jednak klimat i inne godziny jedzenia sprawiły, że wagę trzymałam aż do ciąży tą samą, bez wahańJa miałam przyjemność pracować u 2 Francuzek i no generalnie o jednej ani jednego dobrego słowa bym nie powiedziała ![]() To jakie miała podejście do mnie to inna bajka, ale to jakie miała podejście do dziecka to czasami mi ręce opadały.. Cytat:
I tak jeszcze conajmniej 3 miesiące żelazo muszę brać ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie mam zbyt dużego doświadczenia z pielęgnacja twarzy, ale chyba uczula mnie krem na noc :-( najpierw go dwa tygodnie szukałam po drogeriach, żeby teraz mieć czerwone placki na buzi... Czy to normalne że skóra się przestawia i to minie czy krem jest już przekreślony? :-(
---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Kremu używam od tygodnia, dopiero wczoraj wyskoczyły mi te plamy na buzi głowie w okolicy żuchwy, do tego wieczorem swędziało tam :-( A dzisiaj po nocy wyglądam jak świnka
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Wszystkim
Odespałam swój wyjazd do Krakowa-do endokrynologa, to już moja ostatnia wycieczka przed porodem. Byłam podłączona jeszcze godzinę pod KTG- wszystko OK. Dziękuję wszystkim za słowa otuchy i kciuki ![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Dzieciaczki nasze na razie się dzielnie trzymają ![]() Kiwi kciuki za maluszka, moja koleżanka urodziła córeczkę z IUGR i super się rozwija ![]() Śpię kiepsko, zdarzają się lepiej przespane nocki ale już brzuch coraz większy i ciąży także szału ze spaniem u mnie nie będzie ![]() Misia mogłabyś mi zmienić termin porodu na pierwszej stronie na 14.03. ? to mój termin z OM. ten z USG chyba nieważny bo mała przybrała. Darkanddark jeśli to krem rozjaśniający to w ciąży jest chyba tendencja do powstawania przebarwień większa. Spróbuj go po porodzie jak się hormony ustabilizują a na razie może go odstaw Lecę też oblecieć jakieś sklepy dzieciowe.
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
fasolka zmieniłam
![]() ja mam katar i w ogóle czuje sie dzisiaj taka ... nijaka ![]() nawet przed kompem nie chce mi sie siedziec.. ide sie chyba położyć na kanape.. dziś mamy ostatnie zajęcia z SR ... smutno. Tak lubiłam tam chodzić.. i się skończy do dupy
|
|
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2967 |
|
Konto usunięte
|
Cześć mamusie. Miałam dziś usg mała waży 2558 i mierzy 55 cm w 35 tc:-o
Dostałam zastrzyki na płucka. Mam mieć też dziś zrobiony rezonans magnetyczny pytałam lekarzy to mówią ze to bezpieczne dla małej a muszą sprawdzić co mi jest. I lekarz coś wspominał ze poród będzie wcześniej bo mała nisko, napiera. I termin wyszedł tydzień wcześniej z usg niby... Kciuki za wizyty
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Według babystrology dzisiaj mam równo 35 tyg. Według innych aplikacji jest dzień/dwa mniej.
wiem tylko, że Andrzej się zakręcił i nie policzył roku przestępnego. ale w karcie mam datę porodu 11.03 no i niech tak będzie.
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ubranka na 56 chyba Ci się nie przydadzą skoro już teraz Twoja Mała 55cm ma ![]() Trzymam kciuki za rezonans ![]() Chyba będę mieć migrenę.. Już mnie w nosie kręci i do głowy idzie, jak nic oznaka, że ból się zbliża... A już tak się cieszyłam, że dawno mnie głowa nie bolała..
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka, łącze się w bólu, mi ostatnio bańki przed oczami pękały i to moje zwiastuny migreny.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

. Ogólnie cały tamten rok mi szybko zleciał. 

wiem tylko, że Andrzej się zakręcił i nie policzył roku przestępnego.