|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Jakieś piguly mam ![]() No i tak się rozwyla ze poprosiłam siostrę o mleko dla niej. Tż daj zjadła z 30 ml i pół tego ulala i śpię od godziny oczywiście na mnie. Ja juz nie mam.sił ![]() ---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:54 ---------- Cytat:
)Fajnie ze tak ci pomaga.
|
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Paulka wrocicie do domu to się jakoś unormuje powoli u mnie był taki kryzys 4 dnia że siedzialam z małą bo za Chiny nie chciała u siebie tylko cyc i mama a łzy same mi płynęły z bezsilność
ale to jednorazowy incydent teraz jest lepiej opracowałam mały system i śpi po 3 h co jest wystarczająco przesyłam duzo mocy !!!
|
#1023 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Zgadzam sie :-P
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
Brawa dla Tz! Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Zosienka gratulacje 🎆
Mi się wczoraj zasnęło w trakcie reklam po barwach szczęścia i obudziłam sie po 22...i z powrotem do spania 😉 Teraz siedzę nad śniadaniem. Trzeba wynieść śmieci i ogarnąć z grubsza... |
|
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
A ja jak tylko do domu wrócę to pójdę w kime. Normalnie spać Ti się w szpitalu nie da. Sprawdzają tetno o 22:00 o 12:00 o 2:00 I o 5:30 a o 6 ktg które dziś trwało u mnie godzinę :/ czekam na obchód I wypis oby szybko poszło!
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Doberek
![]() Wróciłam z labka wygłodniała jak nie wiem co już nie dla mnie piesze podróże tak daleko.... zmęczona jestem strasznie... a brzuch automatycznie jak skała... Gratulacje Zosienka coreczki!!!
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu w którym ja rodzilam nie sprawdzali tętna. 3 razy dziennie ktg i tyle. Mi w dniu w którym założyli cewnik robili 5 albo 6 razy ktg. Raz to się śmiałyśmy że o mnie zapomnialy bo leżałam ponad godzinę... ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
Dla mnie też nie...chociaż w sumie zależy od dnia. Czasem przejdę normalnie a czasem tak sie zsapie ze szok...ja muszę mocz zrobić na poniedziałek...a tak mi się chce specjalnie z siuskami jechać.... |
||
|
|
|
#1029 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny witam, ja co prawda czerwcowka, ale zastanawia mnie ten odchodzacy czop - czy to jest taka galaretka bardziej, ciagnie sie? czy to taki zbitek bardzo twardego sluzu? ile tego jest, to moja pierwsza ciaza, czytam czasami rozne rzeczy,a ostatnio natrafilam wlasnie na informacje o tym..
|
#1030 |
|
Rozeznanie
|
Moja wizyta w labku spowodowana była też tylko siuśkami....
przy okazji odebrałam wynik , bo robiłam odczyn Combsa , jakis czas temu... ale taaaak mi sie nie chcialo go odebrac
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
widzę, że z rannych ptaszków Aga się odmeldowała ![]() U mnie taka sobie noc. Chyba ze 3 razy byłam w wc. O 4 wstałam na jamochłona (to już 3 nocka z rzędu z jedzeniem w nocy) a to pewnie przez te wasze zdjęcia obiadów/kolacji zaczynam mieć stresa, że mnie zagłodzą w szpitalu ![]() Żartuje, z Małą też tak miałam - organizm zbierał siły na poród. Tylko nie byłam taka śpiąca jak teraz. Coś mi się kojarzy, że nursii była taka śpiochowata. TŻ wygrał te klocki na aukcji...masakra Chyba jestem zazdrosna o własne dziecko...
|
|
#1032 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki
|
#1033 |
|
Rozeznanie
|
LaLaRe - z tym czopem to chyba nie ma reguły
bo u mnie odszedł w postaci takiej wodnistej wydzieliny i dowiedziałam się od gina na wizycie, że czopa już nie mam. Rozmawiałam też ze znajomą na ten temat i ona mówi, że `` u mnie to żadnego czopa nie było `` .... ale po prostu tak jak u mnie odszedł a ona go nie zauważyła nawet więc to też sprawa indywidualna - jak ciąża każdej z nas
|
#1034 |
|
Raczkowanie
|
I ja się odmeldowuje z rana ciągle w dwupaku. Kolejna ciezka noc, dzidzia nie dala spac.
Idę zaraz na pocztę wysłać zwolnienie i czeka mnie dzień prasowania c iuszkow. Które wygrałam na aukcji prawie 5kg bardzo mi się podobają prawie Nowe i dobrych firm. |
|
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Caramel- widzę Cię na pasku...Jak tam u Was sytuacja z tą żółtaczką?
|
|
|
#1036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja czekam na badanie ma mnie badać ordynator a ciągle go wołają I coś chcą i czekam na głodnego bo nie wiedzą czy dać mi śniadanie. Umrę z głodu a po badaniu pewnie powiedzą ze mogę jeść I tylko czekam i czekam. Wypis jak coś słyszałam 13-14 wiec se tu jescze posiedzę :/
|
|
#1037 |
|
Rozeznanie
|
tyle się naczytałam o dystocji barkowej że zaczynam panikować
|
#1038 |
|
Zadomowienie
|
Mój też mniej ruchliwy dlatego moje ktg tak ostatnio długo trwa bo połowę przespi :-P
|
#1039 |
|
Rozeznanie
|
Melduję się z rana
Dziś wyjątkowo wyspana....Zosienka gratulacje :klaski: jak dojdziesz do siebie napisz co i jak ![]() Paula mój mały też w szpitalu był taki cycuś mamusi później w domu wszystko się unormowało.Badzia nie przejmuj się, moja malutka też przez 3 dni jakaś śnięta była. Za to od wczoraj nadrabia zaległości Poza tym dzidziusie przed porodem zmniejszają aktywność Może coś jest na rzeczy
|
|
|
|
#1040 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Zosienka gratuluję!
Czarnooka Paula, dokładnie jak wrócicie do domu to się wszystko poukłada zobaczysz i do tej pory jest przytulaśny strasznie . Będziesz rodzić w Matce Polce? Leżałaś tam kiedyś? U mnie cc było ciężkie tym razem, ale biorąc pod uwagę jak strasznie mnie wymęczyły skurcze, to i tak wolę cc ![]() Teraz jestem 6 dni po i są momenty że jest mi słabo, trochę się pocę w nocy, to pewnie hormony + przeziębienie, bo u mnie chłopcy chorzy i mnie też wzięło. Brzuch mam praktycznie płaski Co do karmienia to karmię piersią na zmianę z mm, w nocy wyłącznie mm, tż karmił bo ja kiepsko się czułam przez przeziębienie. Teraz jak malutka jest w szpitalu ratuje mnie laktator Robiły mi się zastoje w jednej piersi, ale pomaga lekkie masowanie, strumień ciepłej wody z prysznica + dobry laktator. Paulinka jak do tej pory (odpukać) jest spokojna jak aniołek, oby tak zostało ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Badzia dzięki za pamięć
|
|
|
|
#1041 |
|
Raczkowanie
|
I ja się melduję.
Dziś niezbyt wyspana, bo od 5 mam jakieś bólo-skurcze i rano zauważyłam trochę krwistej wydzieliny na bieliźnie. Bólo-skurcze nieregularne, ostatnio były co 5 minut ale tylko 10cio sekundowe. Dzwoniłam do szpitala, kazali zadzwonić jak skurcze będę co 5 minut przez minutę (MINUTĘ |
|
|
|
#1042 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Kurcze ale się dzieje naprawdę minie tydzień i wszystkie będą rozpakowane mój mały uparciuch nie chce wyjść. Koleżanka która jest zagranicą ma termin na 19 luty a właśnie na fb jej mąż wpis dał ze są w szpitalu. Wszyscy mnie wyprzedza 😛
|
|
#1043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieki Nana Ja myślałam, że to już prawie i że za parę godzin będę do szpitala pędzić, a się okazuje że to wcale tak nie musi być. Generalnie 50/50 - albo się rozkręci albo nie. Porody są dziwne |
|
|
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się i ja z porodówki. Indukują poród.. Mam podawaną oksytocynę... Ale i tak większość twierdzi że zakończy się cesarką.... Zobaczymy co przyniesie dzień
|
|
|
|
#1045 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=zonameza90;55035486]Melduję się i ja z porodówki. Indukują poród.. Mam podawaną oksytocynę... Ale i tak większość twierdzi że zakończy się cesarką.... Zobaczymy co przyniesie dzień[/QUOTE
Trzymam oba moje spuchnięte kciuki, żeby jak najszybciej i jak najłagodniej było po wszystkim |
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo dzisiaj to już było piekło o 4 wylam z bólu i błagam o zdjęcie cewnika. Jak.zdjeli to sikalam krwią. Ale jaka ulga ![]() A teraz mała śpi jak zabita ![]() Tylko czemu nie w nocy
|
|
#1047 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! Najważniejsze ze juz we dwie całe i zdrowe ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Ja w ogóle pije tylko wodę (jedna herbata na śniadanie) w ilości 2-3litry dziennie. Plus liście malin ostatnio. A zgagę i tak mam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Moja tez miała taka pierwsza noc. Tylko na rekach u mnie albo tz inaczej wycie ze hej. Ale tylko jedna taka noc była a pozniej juz aniołek ![]() A na okres bóle to pewnie dlatego ze macica sie obkurcza. Z kazdym dniem bedzie coraz lepiej, głowa do góry ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Ja dzis byłam zrobic morfo mocz i tsh. Ostatnie kłucie ![]() A spacery dalej praktykuje poki co po 7-8 km dziennie staram sie robic i problemu nie ma brzuch czasem twardnieje krok wolniejszy ale mam duzo lepsze samopoczucie niz jak przesiedze w domu na tyłku Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Moja noc fatalna. Na siku to to godzinę maks.. Długo bie mogłam zasnac a jak zasnęłam to moje dziecię zaraz awantura ze nie moze oddychać przez buzie a ma katar.. A rano wstała o 4:30 takZe dzis ide do łóżka o 21 maks ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||||
|
|
|
#1048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to moze juz cos sie daieje kciuki za rozwój akcji Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na oddziale położniczym nigdy nie leżałam, a skąd takie zdziwienie że będę rodzić w matce polce?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

ale widzę że kolejny wisi cyc nam rośnie
jest sprawiedliwość nie mogą być same grzeczne Bartusie
a nie dostajesz nic przeciwbólowego

: cięcia nie widzę i nie czuję, chłop musi przewalać fałdy by go popsikać octeniseptem